• rich

    na bike mozem dat len jednu flasu zo spodu dolnej trubky – to neurobim :-) mate skusenost niekto s podobnym camelom? mam doma este rogue, ale pride mi trosku praktickejsie na 1hod plnit len nieco podobne, vid nizsie: http://www.camelbak.com/rec/cb_prod.cfm?…

    resp. existuje na sedlovu trubku nieco ako dve objimky so zavitom na pripevnenie kosiku na lahvu?

    0 0
    • blue  

      na starym FSR kamos na sedlovy trubce zezadu flasku vozil, uz nevim, jestli tam byly srouby na kosik, nebo mel od Speslu nejakou objimku, nicmene po par ztratach flasky se na to vykaslal

      co se tyka ledviny, obcas jsem s ni taky jezdil, i kdyz ne primo s „pitnou“ a nebylo mi moc prijemny skrceni bricha

      0 0
    • ihik  

      myslim, ze vozit takto tezkou ledvinku (objem 1.4) kolem pasu nebude zadnej med, bude te to zbytecne skrtit v pase, coz je dost neprijemny, ale je to jen teorie.

      zkusil bych se poohlednout po nejakym kosiku na sedlovku, triatloniste je vozi, takze to urcite nekdo vyrabi. samozrejme jsou dulezite taky finance, je otazka, jak moc bys tu ledvinku vyuzil…

      0 0
    • Daf  

      Na jednu hodinu snad nepotrebujes piti ne? Ja ted v zime beru vodu az na svihy vic jak 3h :)

      0 0
    • MaPa  

      Na jednu hodinu 1,4 litrů pití??? Vozím ledminku od Bollu a kdybych do ní dal 1,5kg závaží tak už by to taková slast nebyla. Váha se sice do kyčlí přenese, ale v terénu se to musí hrozně houpat. Asi bych šel cestou bidonu v normální ledvince (jako běžkaři).

      0 0
    • Daf  

      Hele kdyby nahodou nesly objimky sehnat, tak kdyz budes sikovnej, neni problem kosik k sedlovce treba pripaskovat. A ani to nevypada tak blbe.

      0 0
    • rich  

      dik, len som potreboval pocut, ze je to blbost. suhlasim so vsetkymi nazormi az na „na co piti na 1hod“. Aj na tu hodinu sa oplati, najma cez leto. Ked vyrazam po praci a som tak 60–90min na biku vypijem skoro celu 0,7L.

      0 0
      • Daf  

        Jo v lete se to da pochopit. V zime se radeji napiju trochu vic pred vyjizdkou, protoze lepsi nic nez pak pit uplne ledove piti.

        0 0
        • blue  

          a mame jednu z vyhod kejmlu na zadech :-) zadny ledovy piti se v nem nekona ani po delsi dobe :-)

          0 0
          • MaPa  

            Záleží jaký je systém zad – je-li tam sí?ka a počasí je jako o víkendu, tak se ledový pití může konat i v kejmlu…

            0 0
          • Daf  

            No jo, ale pak ho mejt a nedej boze aby bylo blato …hruza na to pomyslet :) Ja si radeji vezmu pulitrovou termosku, ktera mi vystaci i na 6h svih :)

            0 0
            • blue  

              1/2 litru na 6 hodin, to je slusnej pitnej rezim :-) bych asi umrel…

              kejml je umytej stejne rychle, jako umyta flaska, batoh neresim = uschne, oprasim, jedu dal, jednou za cas hodim do pracky s ostatnima vecma nebo vymacham ve vane… nic, co by mi nejak ublizovalo

              0 0
              • Daf  

                Ja Camela mam a obcas ho i pouziju, ale to velmi zridka. Proste nejezdim s nim moc rad. Co se piti tyce tak piju uplne normalne naky 2–3l za den. Na kole jsem se naucil pit malo. I kdyz ted v zime se to muze zdat extremni, nevracim se domu s pocitem velke dehydratace.

                0 0
    • jecnak  

      ledvinka – jakakoli i kdyz v ni bylo hodne malo me skrtila

      flaska na sedlovku – dost to kazi ovladatelnost kola – na silnici pri triatlonu, kde se to hlavne pouziva je to asi jedno, ale na MTB ne

      0 0
    • fousac  

      sem vzal kosik, podlozil gumou a dvema stahovacima paskama prichytil zvrchu na horni ramovku.. a je klid.. ;)

      0 0
    • rb  

      Držak na flaškový košík,který se přidělává na lyžiny sedla a sedlovku dělá point.Koupil jsem to ve Frýdku-Az cyklo.

      0 0
    • Volf  

      Já s ledvinkou jezdím, protože si o podsedlovku drbu kra?asy / asi mám moc tlustý stehna /, ale vozím v ní jen duši, lepení, skladací nářadí, doklady, prachy, papírový kapesníky. Takže je lehká a neškrtí, ale stejně jsem dost dlouho vybíral než seděla tak dobře. Letos na jaře jsem si koupil podobnou velikost jak ukazuješ, nacpal ji a po 10 minutách šla na řidítka, protože se s tím nedalo jet. Prostě na tu ledvinu moc nespoléhej.

      0 0
      •  

        Volfe,Volfe-doufám,že ji máš na těch řidítkách pořádně připevněnou, jelikož u nás před několika lety v Jizerkách ukončil tahle život při sjezdu po asfaltce k Josefodolský přehradě jeden biker(turista), když se mu právě ledvinka rozdělala z řídítek a zamotala do předního kola.Vždy, když jedu kolem, tak si na to u pomníčku vzpomenu.Sám vozím ledvinu, ale pořádnou (5 litrů objem) s širokými popruhy, které neškrti a slušně odvětrává (Deuter, Vaude).Ahoj.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.