• blaza84

    Zdarec, nemáte někdo tip na místo v Chorvatsku, kde by bylo nějaké pěkné, členité pobřeží vhodné např. na šnorchlování a aby tam bylo málo lidí? Ubytko klidně v kempu. Díky

    0 0
    • blaza84  

      sem nějak nedopsal titulek příspěvku :-)

      0 0
      • smith22  

        Nemáš rád lidi nebo se chceš opalovat dole bez? :-))

        0 0
        • blaza84  

          Nechci vystavovat na odiv bimbase a netrpím ani nenávistí k lidem :-) ale kde je moc lidí, tak tam jsou všude odpadky, smrad, vajgly na pláži atd

          0 0
    • Pedro RB  

      K těm lidem: Teď asi kdekoli. Červen-září nikde..

      0 0
      • blaza84  

        je mi jasný, v chorvatsku bez šance, „málo lidí“ měním na „co nejméně“ :-)

        0 0
    • Frostty  

      A já myslel že se zde bude filozoficky rozebírat neúspěch české reprezentace :D.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Premantura, tam určitě najdeš opuštěné místa.

      0 0
    • blaza84  

      koukal jsem na nějaké fotky, premantura a hvar se mi líbí

      0 0
    • Volf  

      Jezdím až do Zaostrogu pod Makarskou. Relativně málo lidí, život plyne v klídku, malinký pláže mezi skalama, kousek ke Kravickým vodopádům, k ústí Neretvy a dá se i do Dubrovniku. Máš tam i Hvar a Brač. Prostě takový trochu ráj a balzám na nervy :-)

      0 0
    • funkatron  

      ja mozem odporucit Brela na Makarskej Riviere

      od severneho konca Brely je clenite pobrezie a velmi malo ludi aj v strede sezony…

      0 0
    • honzarb  

      Mys Kamenjak (Istrie) a najit si naky pekny misto na utesu. My tam byli prelom zari/rijen a lidi bylo malo.

      0 0
    • Jenda  

      a co takhle se vykaslat na chorvatsko a jet do Recka na Lefkadu nebo Kefalonii? Za stejny ceny mozna o neco lepsi servis, more pekny a jest se tam da bikovat:-) A plavba trajektem z Benatek do Igoumenitsi je taky fajn.

      0 0
      • blaza84  

        Zrovna Lefkada mě láká a přesně o téhle variantě jsme už v minulosti přemýšleli, tedy vlastním autem a plavit se z Benátek do Igoumenitsi. Ale spolucestujícím už tento způsob cestování přišel příliš dobrodružný :-)

        0 0
        • Jenda  

          hele nic dobrodruznyho na tom neni – kdyz to zvladla segra s 5 letejma detma tak snad i tvy spolucestujici :-)

          hlavne kdyz objednas trajekt ted (aneklines) tak je sance na 50% slevu a pri spani na palube to vyjde fakt na pakatel – my platili za 1 auto a 2 lidi zpatecni asi 150 euro:-)

          A musim rict ze ac nejsem priznivcem dovolenych u more tak Lefkada se mi libila – Vassiliki – supr surfarskej rajon a na bika solidni nebo je tam opodal jeste jeden kempik a tam nebyl skoro nikdo a pritom na nadhernym miste (ale zas uplne mimo civilizaci)

          Kdybys chtel vic info klidne mi napsi na mail.

          0 0
    •  

      loni jsem se nějakou náhodou ocitl na dovolený v Chorvatsku kam jsem nechtěl jezdit pro absenci písku ve vodě, ostrov Pag, Novalja, kemp Straško – celkem se mi tam líbilo a ve vodě cca.8 metrů od břehu přecházely kameny v písek,příjemný, letos jedu znovu

      0 0
      • jIrI___  

        Přesně v tom kempu jsem asi před čtyřma, pěti rokama byl. Nejhezčí krajina, kterou jsem kdy viděl. Celý ten „kamenný“ ostrov jen s minimem stromů a keřů se mis strašně líbil.

        0 0
        •  

          jo, ten pohled z vody na ty hory je fakt zážitek, navíc jsme měli celej tejden azuro a v městečku hezkej přístav s prima restauracema

          0 0
          • jIrI___  

            A hlavně, jak jsme tam byli my (na začátku července), tak tam nebylo překvapivě vůbec přeplněno. Klidně bych jel znova :)

            0 0
    • RendyD  

      Hvar, Brač, Pelješac, Korčula.

      0 0
    • blaza84  

      Díky za skvělé tipy, podle fotek to vypadá na skvělá místa. Spousta lidí si to nemyslí, ale Chorvatsko má dost co nabídnout. Jen je třeba si trochu to místo vybrat. V letovisku na městské pláži, kde je to hlava na hlavě, kalná voda a všude draho, opravdu není o co stát. Láká mě ten Kamenjak na Istrii, protože je to blízko a píše se tam o cyklostezce pro mtb, takže pokud bychom přibalili kola, tak to tam můžem hezky prozkoumat. Jinak třeba co jsem koukal na fotky z Hvaru tak taky moc pěkný.

      0 0
      • potápěč  

        já jezdím na Makarskou. Kousek do malého městečka které se jmenuje Promajna. Je tam klid je to kousek od makarska cca 2km a Baška voda také cca 2km. Jezdíme tam už 2 rok a sehnal jsem to na www.makariva.cz On je ten chlapík z Promajny jen tam zavolá známejm a sežene ubytování a jedeš. Jestli chceš tak ti na ně dám číslo.

        0 0
      • potápěč  

        jedna z chorvatska toto je Makarska

        0 0
        • funkatron  

          v makarskej sa tiez da ale normalne existovat az uplne na severnych plazach resp byvalych nudaplazach…inac masovka najvacsia :)

          0 0
          • potápěč  

            to máš pravdu ale tady v tý Promajně je celkem klid. V makarsky tam je hlava na hlavě. Dobrý je že je to kousek podél moře a že tam dojdeš pěšky procházkou nebo na kole.

            0 0
            • funkatron  

              jj viem…

              kazdy rok chodim k znamej do Brely a do makarskej si davam ranny bike alebo beh cez promajnu :)

              0 0
      • RendyD  

        Hele, jestli chceš super dovču bez lidí s potápěním, vol ostrov, spíše jižní Dalmáciji a ubytko v nějaké robinsonádě.

        robinsonády

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Kdybys chtěl třeba jenom pod stan mimo kemp, tak klidně na Krk – najde se tam dost prázdných míst (samozřejmě mimo vesnice). a na potápění je to myslím taky docela příhodná oblast.

      0 0
    • Zlatka  

      Mám probajkovanou značnou část od Splitu k Makarské až do Podgory a v této oblasti toho nicmoc nedoporučím kromě pár místeček.

      Třeba těsně před sezónou, tedy v květnu je nádherný Omiš, ale ani né tak moře jako řeka Cetina. Dál za Radvanovou mlýnicí jsou soutěsky, kde je celkem hluboko a průzračná voda, spousty pěkných rostlin, ryb a raků. Jen je voda trochu chladnější než moře. :D

      Co se týče moře, tak to je už dávno bazén splašek a najít místa kde je fakt pěkně je těžké.

      Líbilo se mi pod magistrálou od Pisaku k Brele. Je tam hodně menších a soukromých oblázkových pláží, žádné uměle vytvořené pláže ze žulové drtě..

      No ale já tam byla x-krát hlavně na bajku prolítat Biokovo.

      Z Omiše mám známého, který tama dělá šéfa horské služby.

      0 0
      • stampee  

        z Omise proti proudu reky Cetina asi 25km a tam jsou super rafty- nechce se to nechat unest prvnimi cedulemi, ale dojet dal- ceny jsou stejne, ale je tam lepsi pristup a treba i pohosteni v cene a pruchod jeskynemi s 4°C vodou;)

        Jinak loni se nam podarilo projet (autem;) chorvatsko od istrie podel pobrezi az do Caftatu uplne na Jihu.

        Z meho pohledu nejkrasnejsi cast je pobrezi v okoli Dubrovniku (v okruhu cca 40km) – navic maji vsude fantasticky syry. A pak az pod Makarskou nejlepe az dolu k Dubrovniku – tam maji zas vsude super sladky ovoce;)

        0 0
        • stampee  

          par fotek:

          Ta s apokalyptickym nadechem je z mestecka Vinjerads z okoli Dubrovnika, a ty ostatni Caftat

          0 0
    • Tehu  

      jen tak ze zajimavost Zuljana Pelesjac ma co nabidnout co se MTB tyce ??? nebo radeji kola zbytecne netahat…

      0 0
      • mirav  

        tak dva tři lehčí švihy občasným terénem se tam daj podniknout. Po makadamce do Trsteniku, pak zpevněnou cestou přes vinice Dingač a tunýlkem do Potomje a pak polní cestou do Kuny Pelješky.

        Na druhou stranu do Stonu se taky dá dojet makadamkama.

        Jižně nad Žuljanou je pěknej les, plnej lesních cest, ale furt nahoru

        0 0
    • Meluzina  

      pronajímáme si domeček ve vesničce Rakalj, koupání na „diva plaža“, kde přes týden max. 2 osoby v celé kamenité zátoce:-) K moři sice 2 km, ale stojí to za to… vesnička klidná, nikde nikdo:_)

      0 0
      • jIrI___  

        Závidím. Já jel po druhé asi po 10 letech celý nadšený k moři a tam byla „diva plaža“, že se tam ani pohnout nedalo a pokud se člověk chtěl dostat do moře, tak musel přeskákat přes patnáct rozvalených lidí. To bylo ještě v pohodě, ale když se mokrý vracel z vody, tak zvláště německé důchodkyně měly problémy s odkapávající vodou. Tak mě to znechutilo, že k moři teda už nikdy víc :D

        0 0
        • smith22  

          A kde že si to přesně byl?Já třeba vím, že na Makarské riviéře tj. Makarská, Tučepi, Podgora – tam je většinou shluk čechů ,slováků a poláků.Ale třeba když sem se byl mrknout na Hvar tak tam byla znát okupace němci :-).A máš pravdu, tu zkušenost, že se němcům pořád něco nelíbí mám taky a je to i známý jev.Pořád si na něco stěžují,brblají si pod nos s přesvědčením, že jim nikdo nerozumí, myslí si, že jim patří celá pláž a na ostatní národnosti hlavně čechy,slováky a poláky pohlíží jako na podřadné lidi.A vrcholem jejich arogantnosti je že kolem sebe dělají bordel kam se podíváš – Zahrabávají vajgly pod kamínky, to stejný vršky od piva, plechovky – jsou to prostě hovada.Myslí, si že přijedou k moří zamávají eurama a všichni se znich poserou.Po odjezdu po nich zbyde jen ten bordel – však oni si to chorvati uklidí.

          A proto když vím co jsou zač a jak se chovají tak je mám někde a už vůbec by mě nenapadlo abych si od nich nechal zkazit dovolenou.

          0 0
          • jIrI___  

            Leták hlásal „turisty neobjevená malebná vesnice s dvěma sty obyvateli a klidnými prostornými oblázkovými plážemi nacházející se pár kilometrů od Crikvenice“. Sedělo jen to, že byla pár km od Crikvenice :D. Vůbec nešlo o ty Němce (tam remcaly jen ty důchodkyně a ve své podstatě oprávněně, kdežto třeba skupinka rusáků dělala bordel permanentně), ale nasraly mě ty davy lidí, že pokud si člověk v 7 h ráno nezabral místo na pláži či přilehlém lesíku, tak pak už se s trochou štěstí mohl vyvalit jen na betonový chodník, který byl v odpoledních hodinách už taky řádně obsazený.

            0 0
            • hony007  

              Pokud něco takovýho hlásá leták, tak v Chorvatsku už se to může týkat leda vnitrozemí :-D

              0 0
              • smith22  

                Tak, tak.V létě do Chorvatska míří tísíce lidí, kteří vyhledávají soukromí a nepřecpané pláže.A proto se i ty odlehlejší místa za poslední roky proflákly.Ikdyž se samozřejmě ještě najdou místa kde není tolik lidí – místo z letáku cestovky to ale nebude :-D

                0 0
              • jIrI___  

                Jojo, naivita a nezkušenost nováčka :D

                0 0
    • Phoenix  

      Pro inspiraci na bikování v Chorvatsku je tu super stránka se spoustou podrobně popsaných tras.

      http://www.takeadventure.com

      trasy na mapě:

      https://maps.google.com/maps/ms…

      0 0
    • smith22  

      Tady online KAMERA Makarské.Aktu­alizuje se to každou minutu.To kdyby chtěl někdo vidět jak tam momentálně je.Dá se říct, že tak jak je na Makarské tak takhle je vždy na celé Makarské riviéře.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.