Do Chorvatska a Chorvatskem na kole květen 2015

16 nepřečtených
  • Neti

    Ahoj všem příznivcův cykloputování.Na polovinu května příštího roku plánuji cestu na kole po trase: Pálava(Strachotín)-Břeclav a přes Rakousko,Maďarsko a krátce Slovinsko do Chorvatska.Tam přes Varaždin,Zagreb a Karlovac k moři do městečka Senj.Další putování pak bude podél pobřeží až na Makarskou riviéru,konkrétně do Podgory.Cesta tam tzv.na těžko,spaní podle možností(na divoko,kempy).Cesta zpět autobusem s CK.Celkový čas cesty cca 3 týdny.Nejedu takto poprvé,tudíž není to není cesta „na slepo“.

    Třeba má někdo z Vás,pravděpodobně starší(já 58let),chuť zajet si k moři na kole,tak se můžeme domluvit.Najdu tedy parťáka?

    0 0
    • Neti  

      To opravdu nenajdu cyklonadšence na toto putování? :-)

      0 0
      • Picino  

        Já bych jel,ale bohužel nemám na to čas. Taky mě to láká,ale vlastně na to nemám ani kolo. Ale třeba jednoho dne to vyjde. :)

        0 0
      • podvlada  

        Oni by všichni chtěli, ale nemaj na to koule :) Včetně mě… :/

        0 0
        • Muraj238  

          Já jsem na tom podobně. :) Plánovali jsme to s kamarády už pár let, ale nikdy jsme si na to netroufli. Navíc bych musel jet později, až někdy červenec/srpen.

          0 0
          • Neti  

            I tak díky za reakce.Můžu jen napsat,že jsme to už jeli 2× po různých trasách (Plitvice-Podgora a Primošten,Vis,Kor­čula,Mljet,Bra­č,Hvar,Primoš­ten) a alespoň pro mne je to naprosto chytlavá a srdeční záležitost.Bohužel mí dva parťáci už jet nemohou,tak prostě hledám.A jak se zdá,tak nenajdu,proto jsem pozměnil trasu na: Vlakem do Terstu,po pobřeží okolo Istrie,odskok na Cres,Krk,poté opět po pobřeží na jih přes Rab a Pag do Zadaru a dále přes Primošten do Podgory.Předpo­kládaná vzdálenost na kole 1000–1100km za tři týdny,zpět busem známé cestovky.Jedu tzv. na těžko,spaní podle možností na divoko,kemp,v Pri­moštenu u kamaráda zdarma.

            Třeba toto někoho zaujme,nebo totálně odradí :-)

            0 0
    • Neti  

      Ahoj příznivci cestování na kole.Poněkud jsem změnil plán a možná toto někoho zaujme.Jedu 14.5.vlakem přes Vídeň,Villach a Udine do Terstu,odkud budu pokračovat podél pobřeží okolo Istrie,přes ostrovy Cres a Krk do Rijeky a dále pak stále na jih až do Podgory,odkud se vracím autobusem zpět do ČR.Nemám problém jet sám,kdyby se ale někdo přidal,byl bych docela rád.

      0 0
      • ondra7  

        Ono by asi jelo spoustu lidí, ale jen tak někdo v práci nedostane volno na 3 týdny naráz…

        0 0
        • Neti  

          Ano je to tak,toho jsem si vědom.V minulých letech jsme jeli v sestavě zdatných důchodců a tak jsem to také myslel.Jsou třeba lidé,a ti tu o tom psali,že po odchodu do důchodu si splní dávný sen.No nic,nebude to můj první sólo cykločundr po Europě :-)

          0 0
      • Neti  

        …tak žádný zájemce o cykločundr k Jadranu?Co nadělám,pojedu sám :-)

        0 0
        • Domino83  

          Zdravim cestu bzch chtěl dát příští rok kolem června. Tam na kole a zpátky vlakem/busem.

          0 0
          • pietroo  

            V tom termíne aj ja o tom uvažujem, a to rovnakým spôsobom. Najskôr som myslel ísť na trekovom bicykli s veľkou výbavou, ale potom som usúdil, že sa to dá aj na cestnom s minimom vecí a bude to ľahšie a rýchlejšie. Že by sme sa skúsili dať dokopy?

            0 0
            • Domino83  

              Rad bych vyrazil, bohuzel ted v červnu se to nepodari uvidim jestli v zaří. Jiank to bohuzel budu muset posunout o dalsi rok. :(

              0 0
    • Jamin  

      Já jedu, ale až v létě, dřív výpověď nedám. Každopádně kolmo do Itálie a pak se uvidí. Plán neni žádnej , krom toho dojet k moři.

      0 0
    • Delkim  

      Primošten, část evropské cyklotrasy EV8.

      Dle satelitu si nejsem jistý, zda je tato část jetelné i na silničce.

      Nějaké info? Nezná někdo???

      Připravuji si nějaké trasy, ale tohle mi tam hapruje. Přitom taková šikovná spojčička.

      0 0
      • notobi  

        dle satelitu je to šotolina a zázraky od toho na silničce nečekej bývaji tam dost často kameny velikosti dětský pěsti (kdysi mě nahnal otec na podobnou cestu autem a navigace nekecala že tudy to nepůjde), na silničce bych tudy jet nechtěl a ty cesty jsou tam všude v podobným stylu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.