• matej1337

    Ahoj! Chystáme se s kamarádem vyrazit z Prahy do nějakého kempu poblíž chorvatské Rijeky. Naplánoval jsem trasu s různými záchytnými body, s tím, že bychom to rádi zajeli za 7 dní.

    Jelikož s plánováním takto dlouhých tras nemám zkušenosti, byl bych rád kdyby jste mi někdo zkušenější mohl říct jak moc je tato trasa reálná. Dole přikládám odkaz na orientační trasu. Není to přesně ta cesta kterou pojedem – vždy když bude možné jet po nějaké méně frekventované okresce tak té možnosti využijem.

    Odkaz na trasu: http://goo.gl/maps/hT71p

    Na cestu jsme pořídili tyto kola, takže musíme jet opravdu jen po cestách nebo solidních cyklostezkách. Těch ale na naší trase ?pravděpodobně? moc není.

    Tady je kdyžtak denní rozpis jak bychom to chtěli zajet i s výškovými profily (Není to pro nás vůbec závazné. Když nebudem moct, stojíme, odpočíváme.)

    DEN 1

    Palackého náměstí – Týn nad Vltavou (117km)

    http://postimg.org/…e/xdkzafosd/

    DEN 2

    Týn nad Vltavou – Dolní Dvořiště (80km)

    http://postimg.org/…e/eikn69zct/

    DEN 3

    Dolní Dvořiště – Großraming (118km)

    http://postimg.org/…e/k5h03r1vh/

    DEN 4

    Großraming – Scheifling (120km)

    http://postimg.org/…e/nf00nyfct/

    DEN 5

    Scheifling – Loibltal (110km)

    http://postimg.org/…e/psdd184e5/

    DEN 6

    Loibltal – Postojna (108km), kolem Lublaně

    http://postimg.org/…e/gjb6r3vi5/

    DEN 7

    Postojna – Rijeka (80km)

    http://postimg.org/…e/67ytyg3st/

    Budeme rádi za jakékoliv rady a tipy… Díky!

    0 0
    • McBlacky  

      Z Týna jedte po nové cyklostezce a z Budějovic rozhodně ne po E55.

      Týn – Boršov http://mapy.cz/s/bWMi

      Vzhledem k tomu že na to máte celý den, tak bych jel pak do Dvořiště třeba tudy http://mapy.cz/s/bWMv

      0 0
    • ToBla  

      Jel jsem do Rieky na kole v roce 94. Už je to dost dávno, ale mám na tuhle cestu dobrý vzpomínky. Nemám teď čas studovat tvoje mapy… My jsme jeli v Prahy vlakem na hranice a z Vyžšího Brodu na kole po Linec, Wels, odtud na jih směr Pyhrnpass- cca 1000mnm, Liezen, Trieben, Hohentauern cca 1250mnm, Judenburg, Bad Sankt Leonhard, Wolfsberg, pak dál do Slovinska: Slovenj Gradec, Velenje (dříve Titovo Velenje), Žalec, Ljubljana, Postojna, Rieka.

      Z hranic je to 580km/ čtvrtý den ve 14h jsme se koupali v moři. Jeli jsme ve dvou lidech na těžko se vším co bylo třeba, zpět jsem jel sám stejnou trasou taky 4dny.. V místech kde vede dálnice, je vždy možnost jet po místní silnici.

      0 0
    • Zetema  

      Banská Štiavnica – Senj, cca 750km, dvaja ľudia, MTB na semislickoch – 5 dní tam a 5 dní naspäť. Nemali sme presný plán, trasu sme riešili operačne, vyberali sme si cesty druhej a tretej triedy podľa mapy, nehľadali sme kempy, keď sa nejaký vyskytol, tak sme prespali, inak sa vždy našiel nejaký plac, všetko sme mali sebou. Najmenej sme spravili za deň 113km najviac 196km. Hlavne nech je pohoda

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.