• Další pokračování vlákna pro majitele kol Canyon a další příznivce této značky, ke sdílení informací, zkušeností a názorů.

    Základní info pro nově příchozí:

    Firma Canyon má ojedinělý obchodní model, který spočívá v tom, že výrobce odesílá hotová kola z továrny přímo koncovým zákazníkům. Tím pádem zcela odpadá marže velkoobchodu i maloobchodu, takže ceny kol Canyon jsou výrazně nižší než u srovnatelné konkurence.

    Kola Canyon tedy není oficiálně možné koupit jinde než v e-shopu firmy. Platí se kartou online nebo převodem na český bankovní účet.

    Prohlédnout a vyzkoušet se tato kola dají v ČR na několika akcích do roka (k doptání zde), popř. v sídle firmy v německém Koblenz.

    Přesto má firma české zastoupení, které vyřizuje objednávky, řeší reklamace a poskytuje zákaznický servis.

    0 0
    • hansel1987  

      Zdravím všechny, rychlý dotaz. Objednal jsem bike a přišly 4 mail (jeden český potvrzení a 3 anglicky – confirmation). Znamená to že mužu poslat peníze na ten český účet, nebo mi ještě nějaký mail dorazí? Všechny maily dorazily do cca 3min od objednávky. Díky :)

      0 0
    • rasken  

      Ahoj občas je slyset divnej zvuk , koukam na kolo a ze by prasklina?:((( rok 2014 nerve al 8.9

      0 0
      •  

        Jo. Hned zítra to reklamuj!

        0 0
      • MirosPikos  

        Jak přesně je to dlouho? Víc nebo min jak dva roky? Zase u sváru. Měli by si Němci pohlídat Číňany, jak ty sváry zakončují. Ušetřilo by jim to pak starosti se zbytečnými reklamacemi.

        0 0
        • rasken  

          koupeno 24 ledna 2014, no poslal jsem maila s přílohou na czechia@canyon.com tak uvidim jaka bude odpoved

          0 0
          • MirosPikos  

            Jaká by byla. Reklamace uznaná a nabídnou Ti řešení. Do měsíce zase jezdíš.

            0 0
            • rasken  

              Snad zareagujou,včera poslán mail na cz zastoupení a bez reakce, Maj dovolenou? :)

              0 0
              •  

                Ne, jsou tam. Zavolej jim.

                0 0
          • wego1991  

            Taky to teď řeším, ale u letošního modelu. CZ zastoupení ti napíše, ať vyfotis celé kolo z obou stran, detail praskliny a QR kód na spodku rámu u klik (pokud už to na ročníky 2014 dávali) a oni to pak přepošlou na posouzení do Německa.

            0 0
            • Picino  

              jen chci reagovat na řešenou reklamaci u Canyonu. Před 14 dny se mě zasekla přehazovačka XT. Posláno s popisem a fotkou na české zastoupení. Druhý pracovní den si ji přebral kurýr, a v pátek poslána po uznané reklamaci zpět nová přehazka. Takže z mého pohledu rozhodně chválím přístup Canyonu.

              0 0
              • wego1991  

                Já taky na předchozím kole reklamoval vidli a za týden byla zpět. Čili zkušenost taky dobrá.

                Jen jsem kolegovi výše, chtěl mým příspěvkem říct, že CZ zastoupení stejně po něm bude chtít fotku kola z obou stran, detail praskliny a QR kód.

                Aby se mu nestalo jako mi před týdnem, že sem poslal jenom foto praskliny a napsali mi, že potřebuji po mě fotky viz. výše. A jelikož sem nebyl v dosahu kola, tak mě to zdrželo o dva dny :)

                0 0
                • rasken  

                  no ja tam musim ocividne zavolat protože na maila nereagujou

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Když něco chci, tak zpravidla volám. Emaily nejsou primárně komunikačním kanálem, na který se odpovídá výrazně rychleji jak 24 hodin. Někdy ano, někdy ne. Záleží, jak moc je ten který den práce apod. Pokud něco chci a nechci čekat na odezvu, beru telefon a volám. Už si to dávno mohl mít vyřízené namísto toho, abys o tom psal na BF :)

                    0 0
                    • rasken  

                      jasny zejtra se o to budu pokouset dnes od 15:45 bezuspesne

                      0 0
            • rasken  

              Ahoj a jak jsi dopadl,já čekám 9den na posouzení :))

              0 0
              • wego1991  

                Ahoj. No já čekal na vyjádření Němců taky něco přes týden. A minulou středu mi české zastoupení psalo, že reklamace je uznána a že Němci jim posílají nový rám (tak to napsal, ale spíš si myslím, že vymění jen zadní trojúhelník). A jakmile jim přijde, tak mi napíšou a pošlu jim kolo a oni ho preskladaji na nový rám. Takže čekám už 10 dní než pošlou rám do CZ.. Dávají si na čas no

                0 0
                • rasken  

                  ahoj take jsem uz v této fazi , uff tak to asi dobre dopadne :))

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Když píšou nový rám, tak myslí celý, nikoliv jen zadní stavbu. Ale to už asi tyhle dny víš. Krom toho by ti měla přijít z Canyonu objednávka, kde uvidíš cenu hodně přes 30 tisíc. Ale to už asi taky víš :)

                  0 0
                  • wego1991  

                    Pořád nevím, jestli jen rám nebo zadní stavba – nový celý rám by potěšil, ale spíš si myslím, že vymění jen stavbu – proč měnit celý rám když je ok – ale uvidíme nechám se překvapit..

                    A proč bych měl platit 30k netuším, když kolo je půl roku staré a tím pádem stále v záruce :)

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      Tu cenu tam uvidíš, ale bude zaplacená. Jim to musí projít taky nějak systémem. No uvidíš, hlavně ať je to rychle vyřešené a ještě si letos užiješ na kole.

                      0 0
                      • wego1991  

                        No taky doufám. Už je to skoro měsíc, reklamace je uznána. A CZ zastoupení před 14 dny psalo, že čeká až Němci pošlou nový rám a až přijde, tak pošlu kolo a prestroji to na nový rám. Tak snad už se to pohne a brzo bude.

                        0 0
                      • rasken  

                        jo ta faktura me taky vydesila:)) ale ok aspoň ze to speje ke zdarnemu konci, ale uz zacinam bejt ze svého HT trosku vyklepanej:))

                        0 0
    • pavlos12  

      Zdarec,dá se spolehnout na tu kalkulačku velikosti rámu? vybíral už podle toho někdo rám? jezdím právě LKO a měřím cca těch 181cm a teďka mě vyšlo MKO,tak právě nevím jestli vzít M,nebo L

      díky moc za reakce

      0 0
      • nomecz  

        Neda ber Lko , uz se to tady xkrat resilo ze to doporucuje mensi ram nez je optimum

        0 0
      • Arty22  

        Záleží co objednávas, 181 cm u trail biku by mohlo sedět i Mko

        Mrkni na rozměry rámu co mas teď a hned budeš vedet

        0 0
      •  

        Chjó, to jsem měl dát ještě do „Infa pro začátečníky“. Snad příště.

        Tak tedy: Kalkulačka velikostí na webu Canyonu moc směrodatná není. Většině lidí totiž doporučuje menší velikost než skutečně potřebují. Canyoní velikost L je ve skutečnosti klasický 19" rám, zatímco M je 17,5". Takže, jestli jsi až dosud vozil 19" a byl s velikostí spokojen, není vůbec co řešit a kup si L.

        Za další: Celková tělesná výška není pro určení velikosti rámu zas až tak důležitá, mnohem důležitější je výška rozkroku nad zemí. Pokud bys ji měl menší než 85 cm, mohl bys mít na L-ku potíže s dosáhnutím na pedály, a tím pádem musel dát sedlo příliš nízko vůči řídítkům. Na M-ku by tě naproti tomu zase mohl trápit příliš krátký rám, pokud máš dlouhé ruce, a musel bys to řešit např. dlouhým představcem.

        Zkrátka: Změř si výšku rozkroku a délku rukou podle těch Canyoních návodů, a napiš nám to.

        0 0
      • IndyCZ  

        Vybíral jsem silniční kolo, kalkulátor vyhodil S. Zde na fóru mi podle bikefitu doporučovali M, pro jistotu jsem se ptal zastoupení Canyonu v různých zemích, někde mi doporučili M, jinde S. Nakonec jsem vzal M. Měl jsem vzít S. :-)

        0 0
        • LM  

          Pokud ho máš méně než 30 dní, tak ho můžeš vyměnit za správnou velikost nebo vrátit…

          Every bike comes with a 30 day right of return. This means if your bike doesn’t fit, or wasn’t quite what you expected you will be able to return it free of charge within 30 days of its delivery. All returns should be accompanied with original packaging, paperwork, receipt and Certificate of Origin. For further instruction on how to return your bike please contact your local Service Centre or use the Live Chat in the top bar of our website.

          0 0
          • IndyCZ  

            Má už najeto pár tisíc km :-).

            Dal jsem trochu kratší představec a je to v normě, možná by mi S bylo malé, těžko říct, uvidím až budu kupovat další kolo :-D

            0 0
    • nomecz  

      Predelaval jste nekdo letosniho nerva na jednoplacku ? Co je potreba kdyz mam 2×11 pouze koupit jednoprevodnik na 1×11 nebo jsou jine cele kliky ? A cim zadelat tu diru po smyku ?

      Diky za rady

      0 0
      • mischel  

        Predelaval jsem lonskeho, ale princip bude stejny. Zalezi jake mas kliky.

        0 0
      •  

        NIC! Jednoplacka je sprosté slovo, nech to tak jak to je, nebo spláčeš nad výdělkem.

        P.S. Dneska jsem se přistihl, jak jedu podél Berounky víceméně stabilně na některý z 21z nebo 24z pastorků, a v podstatě řadím jenom přesmykem. :-) Tam jsou občas takové krátké prudké kopečky, tak se vždycky rozjedu, těsně před začátkem stoupání srazím řetěz na malý převodník a nemusím ani jít ze sedla. A nahoře to hodím zase na velký a jedu celou dobu stejným tempem. Vůbec bych si neuměl kolo představit bez možnosti tohoto skokového přeřazení.

        0 0
        • mischel  

          Bude ti stacit koupit jen prevodnik a pripadne kazetu, nevim jakou tam mas ted, teda aspon podle me.

          Kdyz ty mas a chces mit 2×11 tak to nenut ostatnim. Kazdemu sedi neco jineho. Zase takova investice to neni tak se muze vratit klidne zpet.

          0 0
        • nomecz  

          Tak dekuji za osvetu ale misto skokoveho razeni mi staci moznost odradit o vic pastorku jak hore tak dole, na jednoplacce uz mam neco najeto tak vim co me ceka :)

          0 0
    • pendergast  

      Nemá niekto reálne skúsenosti pre porovnanie jazdy do kopca Spectral vs. Strive v XC móde?

      0 0
      • nomecz  

        No na kazdem sem najel par km (lonske modely) ale ta xc geoska u strive je takova neprirozena , na spectralu se mi stoupalo lepe, dole kopcom je to zas logicky ve prospech strive

        0 0
        • pendergast  

          Nepotešil si ma (na moje jazdenie je teda vhodnejší Spectral, ale Strive má výbavu, akú chcem), ale aj tak ďakujem.

          Za tých pár km si asi nemal možnosť zistiť, či problém spôsobuje najmä vyšší stred, alebo by to šlo vyriešiť nastavením tlmiča/vidlice.

          0 0
          • Carloss  

            co jsem pochopil, tak XC mód je dobrý opravdu jen na výjezd + rovné nudné/nutné úseky- vhodné nastavení kola a většina ježdění se má provádět v DH módu

            0 0
          • nomecz  

            Ano kazde kolo sem mel asi pul hodiny, neslo o nastaveni tlumice nebo vydle proste se mi na tom divne sedelo, chce to vyzkouset no treba to je muj subektivni pocit jo a oboje byli bezne varianty ne Race/EX

            0 0
            • bednous  

              To samé psal Kely na DK dnes…

              0 0
    • Miška46  

      Čau, chodí od Canyonu nějaké potvrzení o přijetí platby, nebo se člověk musí ptát sám od sebe? Dík.

      0 0
      •  

        Chodí, a to obvykle do 3 dnů. Kdyby nepřišlo, zavolej jim.

        0 0
    •  

      Jinak jak se dummy ptal na ten GC AL SL 6.9: Jezdil jsem na tomto kole 1 a půl sezóny a mohu říct, že je to naprosto ideální kolo pro začátečníky a cykloturisty. Kombinace hliník/SLX/Reba je za cenu 28 tisíc naprosto bezkonkurenční, jediná vyloženě mizerná komponenta jsou brzdové kotouče, které se však dají za pár stovek navíc vyměnit za nějaké rozumné (například SM-RT76 s unašečem). Jinak má všechno, co potřebuje začátečník, který to s MTB myslí vážně, nebo cykloturista at all.

      0 0
    • coltcha  

      Ahoj, mám následující problém s něco přes 2 měsíce starým Nerve 7.9 (najeto cca 400km)

      1. Vrzání

      Minulý týden (možná dříve, jezdil jsem se sluchátkama :) mi začalo dost vrzat/skřípat ve středu (alespoň jsem si myslel, že to střed) při silném záběru, hlavně do kopce. Jelikož párkrát zahučel do hlubší kaluže s bahnem, tipoval jsem to na střed. V servise to rozebrali a vyčistili (prý tam bylo dost jehličí) a já vyrazil ihned nabaženej na kolo. K mýmu udivu, to při výstupech furt vrzalo. Dneska jsem sundal kliky, promazal, utáhla a dělá to furt. Začal jsem laborovat a všimnul jsem si, že stejný zvuky to dělá, když poměrně lehce zatlačím na kolo v oblasti středu – zkusil jsem to natočit a je to docela dobře slyšet https://www.dropbox.com/…IMG_2423.MOV?dl=0 Přijde mi, že stejné zvuky to dělá i v tom záběru: Pokud šlapu na volno nebo se silně zhoupnu na tlumiči, vůbec to není slyšet. Zkrátka mi přijde, že to v tom záběru, kdy „jsem na řidítkách“, těžiště vepředu, ještě se kroutím, tak to eskaluje a dělá tohle. Při šlapání až tak, že se na mě otáčeli kolemjdoucí :)

      Kolo jsem po dodání nijak nedotahoval, jen jsem máznul sedlovku. Napadá vás, co ještě zkusit dotáhnout a vyzkoušet, případně je to na poslání na reklamaci? Nejsem servisák, většinou tyhle věci přenechávám odborníkovi a do nějakých složitějších operací bych se nechtěl pouštět:)

      1. Vidlice

      Při to jsem si všimnul, že vidlice zajíždí první cca 1cm poměrně volně. Prostě se lehounce opřu o řidítka, zajedu cenťák a pak až cítím, že začínám tlumit. Když kolo zvednu, tak vidle zase ten centimetr vyjede. Není to úplně volný, ale tíha kola ji vysune. To samé, je to na reklamci v Německu? Kola se budu zbavovat, jestli mi sedne objednaný Spectral, ale pořešit to musím tak jako tak :) Díky za rady.

      0 0
      • MirosPikos  

        Vrzat může tolika věcí, zpravidla to bývá něco kde je hliník na hliník. Začal bych sedlovkou – rozebral, vyčistil a lehce namazal zámek sedlovky, pak vysunul sedlovku a to samé (vyčistil sedlovku a rám, kam zajíždí), pak bych zkusil sundat pedály a taky vyčistit, namazat…včetně závitu v klice. Vylučovací metodou na to snad přijdeš. Celkem častý problém. Snad ani nebylo nutné to psát do vlákna Canyonu, tento problém má určitě svá témata. Stačí pohledat, číst a konat. Až když si nebude dle zkušeností ostatních vědět rady, řešil bych to přes Canyon. Bylo by zbytečné ztrácet čas posíláním kola na reklamaci, když to může být triviální příčina. Předpokládám, že rám si důkladně prohlédl, jestli není někde nějaká prasklina.

        Držím palec při hledání, mám proto celkem pochopení. Jsem úchylnej na tichá kola. Zvuku musí vydávat jen to, co má :)

        Ad. vidlice. Nezdá se mi to jako závada, možná to dělala od začátku a jen sis toho teď všiml.

        0 0
        • coltcha  

          Díky, pustím se do toho. Pedály jsem promazal a utáh dneska důkladně, včetně závitů. Sedlovka mi přišla promazaná dobře, ještě zkusím promazat hlouběji trubku a pak se uvidí. Prasklina na kole mě nenapadla, checknu to.

          Ta vidlice se mi ale nezdá… myslím, že takhle se nechovala.

          0 0
          • MirosPikos  

            Jestli ti přijde promazaná dobře, neznamená, že nebude praskat. Základ je důkladně vyčistit a pak až namazat. Musíš mít jistotu, abys mohl vylučovací metodou přijít na závadu. Může být dobře namazaná, ale může tam být nějaký bordel (zrnko písku), co bude dělat neplechu.

            0 0
          • nomecz  

            Me treba hrozne vrzou kufry na tretrach a pokud je nesplichnu co cca 100 km tak je to jak dvere od chleva tak muzes taky zkusit maznout

            0 0
        • wilda81  

          Viděl jsi to video? Podle čeho usuzuješ na sedlovku, zámek a pedály? Dle videa bych zdroj hledal spíš v nějakém čepu, prasklině, uchycení tlumiče nebo možná bordelu v hlávku.

          0 0
          • MirosPikos  

            Neviděl :) Tak to jsem se zbytečně rozepsal. V tom případě jak říkáš. Zkusil bych dotáhnout momenťákem všechny čepy. Jednou se mi na Spectralu stalo, že byl jeden povolenej. Zvuky to sice nedělalo, ale to bylo možná jen štěstí. Zvuky jsou to každopádně nepěkný. Ale určitě to má nějaké řešení a reklamace to jistí.

            0 0
            • wilda81  

              Souhlas. Zkontrolovat momenťákem dotažení čepů a ideálně je i rovnou vyčistit. Většinou jsem měl zdroj praskání v tom nejblíž u středového složení.

              P.S. Fakt je tohle důvod k reklamaci? Mě by asi nenapadlo posílat kolo do Germánie kvůli tomu, že mi někde něco křupe :-)

              0 0
              • MirosPikos  

                No pokud bych všechny možnosti, které si dokážu sám vyřešit, vyčerpal. Pak bych přemýšlel o reklamaci. Ikdyž se mi nikdy nic podobného nestalo. Takže reklamaci až jako poslední řešení.

                0 0
      • huld4  

        me desne verze sedlovka, ale to asi nebude tvuj problem, kdyz to dela aji kdyz na tom nesedis…

        0 0
      • coltcha  
        1. vyřešeno – úplně volný čep u střed. složení :)
        2. Ted jeste tu vysouvající vidli. Fakt sy myslíte, že to není problém a můžu s tím normálně jezdit?
        0 0
        • Smazaný účet  

          Ten cep se mi pred tydnem povolil na asi 100km vyjizdce taky.Citil jsem vuli a drncani pri vedeni kola pres mista,kde se neda projet.Nic se jizdou s povolenym nepokazi,takze staci jen dotahnout a jednou za cas kontrolovat.U vidle pozoruju stejny chovani,tak aj me zajima,zda je to normalni.

          0 0
          • gazip  

            Mě to vidle dělá taky ;-)

            0 0
        • Booker  

          Měl jsem totéž-s tím rozdílem, že jsem utažení čepů kontroloval hned na začátku(před 3 měsíci),a teď najednou byly 2 volné…

          2. Problém bych v tom neviděl-jinak různé nastavení vidle jsi asi zkoušel?!

          0 0
    • MatS  

      Zdravím všechny Canyoňáky. Od včerejška jsem taky novým vlastníkem Grand Canyonu AL SL 6.9 a jak bylo psáno výše, na tom kole je jediný kompromis jen levné kotouče SM-RT56 a třmeny brzd (M447). Ale jezdit se s tím dá a vyměnit levně za něco lepšího taky. Celkem jsem zvědav na ty MAVIC CrossRide, který jsem doteď měl na 26" Scottu a úplně v pohodě cca 6 let bez zásahu. Tady sice nejsou plochý dráty a ráfek se zdá taky hodně jednoduše provedený, ale uvidíme jak se budou nebo nebudou kroutit.

      Když toto kolo porovnám s kolem CUBE LTD PRO 29" (2015), který si kupovala přítulkyně za stejný peníze, tak Canyon je snad o pár kil lehčí, má lepší přesmyk, pevnou 15mm osu, kotouče a pár detailů. Hlavně provedení rámu se mi líbí mnohem víc. Sice to není jako můj starej Scott Scale 40, který byl snad svařenej jen z dvou dílů, ale i tak pěkný.

      A barva stealth anodized red je fakt brutál, jak Batmobil :-)

      Příští týden ho projedu v Alpách, tak uvidíme co destičky a kotouče, jestli nepoletím rovnou do krámu :-)

      Potom dám víc info ze zkušeností pro případné zájemce o koupi tohoto krasavce.

      Jen pro úplnost, měřím 185cm, nohy 85cm a vzal jsem Lko.

      A sorry za tak dlouhý příspěvek.

      0 0
      •  

        Dobřes udělal.

        A jestli mohu radit, tak ty kotouče vyměň hned … zvlášť jestli s ním jedeš do Alp. Třmeny nech, ty se ještě dají vozit, ale kotouče vyměň. Kup nějaké SLX nebo XT, nejlépe s unašečem.

        0 0
        • allrose  

          pěkná koko…,pak mu budou cukat desky o paprsky kotoučů,pokud je nepodloží.,nebo neupraví desky z vyšší řady,které jsou nižžší…všichni to tady řeší,proč jim cuká vidle!

          0 0
          •  

            COŽE?????

            0 0
            • MatS  

              No myslím, že Allrose myslí toto: http://www.bikeradar.com/…iewtopic.php?…

              Ale přítulkyni jsem měnil na stejných brzdách SM-RT20 za SM-RT68 (SLX Ice Tech) a tam sedí brzdná plocha v pohodě. Nenapadlo mne, že SM-RT66 jí má užší. No v nejhorším podložím caliper nějakou podložkou, abych nefrézoval loukotě destičkama :-)

              0 0
              • allrose  

                Ano ,děkuji za zádtup

                0 0
                •  

                  Já myslel, že ty desky jsou stejné. Spletl jsem se. To bude asi tím, že jsem tenkrát ty brzdy i s kotouči vyměnil za SLX tak rychle, že jsem se na ně ani pořádně nepodíval…

                  0 0
                  • MatS  

                    Tak už jezdím druhý den v Alpách. Kolo jede krásně. ALE! Mám pár výhrad k výrobci. Přesmykač měl špatně seřízený horní doraz. Oprava na 10s. Bohužel během prvního dne odešel oneloc zámek vidlice, zkrátka jsem dojížděl se zavřenou vidí. Naštěstí bylo jen špatně natažený lanko bowdenu, oprava 2 min. Jen ty nervy, že budu jezdit celý týden se zavřenou vidí nikomu nepřeji. Brzdy jsou do hor poddimenzované. Sjížděl jsem z 2000m do cca 600m a smrad šel slušný. Občas jsem musel mačkat páky dost a kotouče cinkali o sto šest jak se zahřáli. Destičky zatím drží a kupodivu kotouče ani nezměnili barvu. Ale k tomuto kolu jsou neadekvátní. Plánují výměnu za SLX brzdy. Kdyby někdo měl za slušný peníz, nabídněte. Koukal jsem, že komplet p+z se da nové koupit za 2750 kč.

                    Sedlo se zdálo na omak jak prkno, ale kupodivu je super na mé pozadí. Na co si nemohu zvyknout jsou řídítka, děsně mne z nich bolí zápěstí. Nevím jestli to není tím zahnutím k jezdci o pár stupňů nebo jestli jsem je nastavil blbě. Každá rada dobrá.

                    0 0
                    • meris  

                      Zkus ty řídítka pootočit. Když jsem si kolo smontoval, dal jsem si je moc k sobě a zápěstí jsem měl zkroucené.

                      0 0
                      • Doktorzet  

                        Jojo, taky mě bolela zápěstí. Pootočil jsem je krapet nahoru a dobrý.

                        0 0
    • pavlos12  

      Zdarec,nemá někdo info jestli se budou ještě ty akce na canyonu opakovat? bohužel než sem se rozhoupal,tak mě vyprodaly cfko 6.9 v Lku :(

      0 0
      • wilda81  

        jo, za rok zase budou :)

        0 0
      •  

        7.9 ještě mají.

        0 0
        • pavlos12  

          Díkec za info,zapíšu si to do kalendáře,a budu to sledovat,dám si pozor,abych ho zase neprošvihl :D

          0 0
          • wego1991  

            7.9 podle mě nemyslel datum, ale model 7.9 :)

            0 0
    • hansel1987  

      Zdravim, premyslim o modelu Strive ale potebuji poradit s velikosti ramu. Podle jejich tabulky bych mel mit S. Moje výška 169, výška k rozkroku (k pytliku) 72cm. Co myslite. Díky za názory.

      0 0
      • hansel1987  

        Nebo i M-ko v klidu muzu pouzit? :)

        0 0
        • sarkar  

          Ahoj, řeším to samé – dilema S nebo M pro výšku 165 cm .. Grand Canyon CF 6.9, kalkulačka vyplivla S. Pořád mi to přijde malý a říkám si, že holky, co mají třeba 150cm si nevyberou nic? :-o

          0 0
          • hansel1987  

            Tak jsem nakonec objednal M :)

            0 0
            • TheJD  

              S reverbem asi budes na hrane, mozna za.

              0 0
            • Picino  

              Mam stejnou výšku a Spectrala v Sku. Sedi perfektně. Predtim jsem měl nerva v Mku a nebylo to ono. Ale geometrii ramu u striva jsem nestudoval. Mko bude mit spousta lidí, asi by bylo lepsi to nekde vyzkouset.

              0 0
          • MartinaBu  

            Ahoj, mám 159cm a GC AL SLX vel.S. Sedí perfektně.

            Kalkulačka mi chtěla vnutit XS.

            0 0
    • Spook  

      Šetřil jsem na Nerve AL 7.9 a už jsou pryč :( Budu asi muset počkat na nové modely. Co jsem se dočetl tak Nerve budou nově Neuron, ale víc nic. Přejdou na dvoupřevodník ?

      0 0
    • coltcha  

      Nekupoval někdo v poslední době ve výprodeji teď ty poslední kusy? Bral jsem Spectrala 6 skladem, ale doba doručení za 2–3 týdny (objednávka 7.8., doručení 22.-26.). Čekal jsem, že po zaplacení půjde okamžitě ke mně. 26 vyrážím do Alp na kolo a měl kolo rád už sebou, ideálně si ještě něco předtím doma projet :)

      0 0
      • pavel.b  

        Nerve 8 také skladem a doručení 22–26, objednáno 4.8., zaplaceno 8.8. převodem, 9.8. potvrzena platba a informace, že zahajují kompletaci, 12.8. informace o předání UPS a dnes v poledne doručeno.

        Takže mi dorazilo 4. prac. den po přijetí platby.

        0 0
      • scott16  

        Já kupoval loni silničku taky ve výprodeji a za 8 dní jsem měl kolo doma

        0 0
      • Doktorzet  

        Objednával jsem silničku a byla skladem. Stejně mám termín doručení za 14 dní. Platba kartou. Tak jsem zvědav…

        0 0
      • coltcha  

        Tak už mám taky Spectrala doma, ale ani i nedali vědět, že už je na cestě. Ted už jen testovat a rozhodnout se, jestli si nechat 3 měsíce starého Nerva7.9 nebo Spectrala :) Po dnešní jízdě si nejsem vůbec jistý :)

        0 0
        •  

          To sis jako koupil 2 kola za účelem výběru?

          0 0
          • coltcha  

            Ne, táhne mě to víc do terénu. 2× jsem letěl s Nervem přes řidítka (jednou s pohmožděným ramenem na 3 neděle mimo). Myslím, že se sedlovkou by se mi to nejspíš nestalo. Navíc mám sedlo, těsně nad intimníma partiema, takže se i při sesedu z kola na prudkým terénu blbě naskakuje. Reverb stealth jsem našel okolo 10000, tak tak jsem rovnou objednal Spectrala ve slevě. Černej Nerve 7.9 je na webu dlouho pryč a je jak novej, takže doufám, že se ho případě za rozumnej peníz zbavím. Nebo vrátím do 30dnů Spectrala.

            0 0
            • MirosPikos  

              Rozumnej peníz je z tvé strany zřejmě moc velkej a ze strany kupujícího moc malej :) Zvlášť, když píšeš, že si spadl jednou na boudu. Ale přeji dobrý výběr a spoustu naježděných km bez pádů.

              0 0
    • gidy  

      Ahoj, uvažuji o koupi svého druhého kola, vyplatí se připlatit za STRIVE CF 8.0 nebo vychází líp STRIVE AL 7.0? Díval jsem se na specifikaci, a kromě ceny (CF + 15),a klik, tam rozdíl nevidím, a překvapení je pro mě i váhový rozdíl je tam podle stránek jenom 100 gramů, což mi příjde docela šílené… Prostě jsi nedokážu sám před sebou obhájit těch 15 tisíc navíc za karbon, který vychází váhově +/- stejně.

      "STRIVE CF 8.0"https://w­ww.canyon.com/cs/mtb/­strive/2016/stri­ve-cf-8–0.html

      STRIVE AL 7.0

      0 0
      • kopp1k  

        Ahoj, za mě – pokud nehodláš v budoucnu vrážet peníze do lepších komponent a odlehčovat CF, tak vem AL 7.0 RACE ;-).

        0 0
        • gidy  

          Ahoj, na tom mi vadi, ze to ma 1×11 a je to na postaveno ROCKSHOX, ale to bude asi jenom muj vnitrni boj FOX 36 vs PIKE.

          0 0
          •  

            Tak to jseš můj kamarád :-) taky nesnáším 1×11. RockShox jsem měl, dokonce SID XX, ale Fox Performance mi od prvního momentu připadá lepší, měkčí, lépe kopíruje terén. Jediná škoda toho lankového ovládání zámku … kdyby tohle bylo hydraulické, tak nemá na světě konkurenci.

            0 0
            • kopp1k  

              Od „vadí“ k „nesnáším“ je to ještě kus cesty ;-). A zrovna odpružení bych se v této kombinaci určitě nebál.

              0 0
    • Arty22  

      Zeptám se tady, nedávno (v rámci několika týdnů ??) tady bylo v nějakém vlákně pár příspěvků ohledně úchytek bovdenů (u nějakého mtb canyonu) – moc nedrží a snadno se rozlomí/upadnou, teď to právě řeším u spectralu

      někdo dával odkaz na takové decentní (myslím, že kovové), které by měly posloužit jako funční náhrada, ale zaboha to vlákno nemůžu najít (ani na netu ty úchytky :D)

      pokud by mě někdo mohl nasměrovat na dané vlákno, byl bych rád. Potřebuji ty hadice trochu usměrnit …

      0 0
    • pavlos12  

      Zdarec,tak dneska sem na svým canyonu narazil na prasklinu,takže bych se chtěl zepta jestli se stím dá jezdit? nebo se nato vyprdnou a vyreklamovat? popřípadě jestli někdo neví zda platí ta 5-letá záruka na rám i na starší modely

      0 0
      • MirosPikos  

        Tvému dotazu úplně nerozumím. Jestli nemáš kolo déle jak je nadstandardní záruka a jsi první majitel, tak rozhodně reklamovat. Přece bys nejezdil s prasklým rámem? Nevím jak to přesně na tomhle rámu vypadá, ale doufej, že si dodržoval dotahovací momenty.

        0 0
        • pavlos12  

          Dobře pokusím se to trošku líp vysvětlit,na stránce canyonu jsem se dočetl,že mají 6let záruky,takže sem se chtěl zeptat zda ta záruka platí i na starší modely(2013–2014) a zda platí i na rámy,no s prasklým rámem bych určitě nejezdil nejsem sebevrah,no je tam prasklinka hned pod svarem po celé délce,jinak nic jsem tam nedotahoval,takže jak to dotáhly v canyonu,tak to tak je.

          0 0
          • MirosPikos  

            To není zas taková novinka, ta jejich záruka. Takže evidentně můžeš zkusit reklamaci. Víc už komunikuj s nimi. Čím dřív tím líp, máš před sebou nejkrásnější část sezony, tak abys nebyl bez kola.

            0 0
      •  

        Co je to za rám?

        0 0
        • pavlos12  

          Jedná se o Grand canyon AL F8,takový to má označení na biku

          0 0
          •  

            Je to tohle?

            0 0
            • pavlos12  

              Jojo krom jiné výbavy,je to úplně to stejný :-)

              0 0
              •  

                No tak vzhledem k tomu, že se už nedělá a byl to vyšší model s pevnou osou vzadu, tak by ti měli dát jednoznačně GC AL SLX. Trvej na něm!

                0 0
                • pavlos12  

                  Jako že bych dostal nový kolo jo? jen ješte aby uznaly reklamaci,stoho mám celkem strach.

                  0 0
                  •  

                    Ano. Pokud ji uznají, tak ti dokonce musejí dát nový rám (srovnatelné řady), když se ten tvůj už nevyrábí. A prasklý rám ani nelze řešit jinak než výměnou.

                    0 0
                • gazip  

                  Já myslím, že to bude jenom AL SL ;-)

                  0 0
                  •  

                    Záleží, co si vydupe. Já bych trval na SLX a argumentoval bych tím, že starý model měl vzadu pevnou osu, proto SL není „srovnatelný“ a nepůjdou na něj přendat ostatní komponenty ze starého bajku.

                    0 0
      • scott16  

        No určitě reklamuj ,kdybych o tom nevěděl tak bych určitě na tom jezdil dál ,ale takto přece nemůžeš byt v klidu kdy si dáš na hubu.

        0 0
        • pavlos12  

          Jojo pokusím se to vyreklamovat,tak snad budu úspěšnej,jinak díky za rady,jak se něco změní,tak dám vědět

          0 0
    • mischel  

      Nevíte jestli dává Canyon ke kolům DT Swiss x1700 i bezdušové ventilky co jsou u modelu Grand Canyon cf sl 7.9 ?

      Díky

      0 0
      • wego1991  

        U letošního nerve 8.9 jsem bezdušové ventilky dostal (kola taky DT Swiss)

        0 0
      • Booker  

        Ke Spectralu 5.0– DT 1800 taktéž byly…

        0 0
      • mrozu  

        Já jsem je u loňského GC CF SL 7.9 nedostal, speciálně jsem na to ještě posílal dotaz a psali, že nejsou součástí, takže mě buď natáhli nebo je to u každého kola jinak.

        0 0
        • meris  

          Pokud si pamatuji, tak to bylo o náhodě. Někdo dostal a někdo nedostal.

          0 0
    • dusansal  

      Zdravím, nemáte náhodou černou origo silniční omotavku, případně nebude teď někdo z Canyonu objednávat? Díky Dušan

      0 0
      • quoll  

        Pridavam sa. Ak ma niekto ciernu origo omotavku, rad jej ho zbavim :) Alebo sa niekto chysta objednavat z Canyonu, mozme podelit prepravne naklady.

        0 0
    • pakun  

      Nevíte, kdy tak Canyon dá do nabídky modely kol 2017? Třeba Nerve 2016 jsou vyprodaný…

      0 0
      • nomecz  

        letosni modely byli az nekdy po vanocich tusim, ale nevim jestli to nebylo spozdeno tim prechodem na SAP :-)

        0 0
      • TheJD  

        Na netu byvaji zari/rijna.

        0 0
        • pakun  

          No kdyby to tak bylo a šlo objednávat, tak bych se svezl ještě na podzim.

          0 0
          • Arty22  

            Objednat půjde, ale na dostupnost si pak nejspíš ještě pár týdnů pockas

            0 0
            • TheJD  

              Dostupnost byva nejdriv v rijnu. Nejaky 42.-44. tyden myslim.

              0 0
    • wego1991  

      Jak dlouho vlastně Canyon podle zákona má na reklamaci času? Pár týdnů před cyklodovolenou už začínám být nervozní, že budu bez kola.. díval sem se na jejich web a nikde jsem to nenašel, ale určitě to tam někde být musí, tak kdo ví kde to je tak poprosím o odkaz. Děkuji

      0 0
      • MirosPikos  

        Když jsem řešil já, ptal jsem se jich na dovolenou. Bylo mi řečeno, že dovolené mají řešené tak, že tam pořád jsou lidi. Takže nehrozí nějaký podniková dovolená nebo tak něco. Všechno je to o komunikaci. Vím o dvou vyměněných rámech a vždycky probíhala oboustranná komunikace a jakmile bylo jasno, jak se bude věc řešit, všechno probíhalo jak nejrychleji probíhat mohlo. Obávám se, jestli není problém v komunikaci. Mnozí, co letos reklamovali (pár nás tu takových je) mohou jistě potvrdit.

        0 0
        • wego1991  

          Jo, tak já už mám reklamaci potvrzenou, a čeká se až Němci pošlou rám (vše jsem zatím řešil pouze s českým zastoupením a to pouze maily – zkoušel sem prvně i volat, ale z 10 pokusů vždy obsazeno, tak sem to vzdal:) .. už 14 dní mám zprávu, že se čeká na rám, ale na webu už je můj model dávno vyprodán (kor v XL), tak mám obavy, kde se to seklo a jak dlouho to ještě mlže trvat..

          Přemýšlel jsem poslat mail přímo do germánie, ale v ENG? Je to problém, psal to někdo v anglině a odpověděli? Německy neumím a lámat to přes překladač to nechci..

          0 0
          • mischel  

            Kdyz jsem neco potreboval tak jsem tam zavolal a pokazde telefon nekdo vzal. Tady je cislo na ktere jsem volal.

            +420226259001

            0 0
            • wego1991  

              Na toto číslo jsem taky volal a během celého dne to bylo stále obsazeno – ale o to nejde, tu reklamaci a fotky apod stejně řešíš mailem. Psal sem minulý čtvrtek na české zastoupení a ptal se jak to vypadá (kdy rám bude – už to bylo 15 dní od zprávy, že čekají na nový rám z Německa) a napsali mi, že to nijak neurychlí, že záleží na Německu. Tak budu muset asi kontaktovat němce a nějak to pořešit :)

              0 0
              • MirosPikos  

                Hold musíš čekat, Německu svítí požadavek na nový rám a jakmile bude k dispozici, vše se dozvíš. Pak je to tak 10 dní a máš kolo doma. Tohle jsou poslední dvě zkušenosti s výměnou rámu. Jedno jestli mají rámy vyprodané, možná dostaneš už Neurona, pokud Nerve nebude a chtějí ti dát celý rám, nikoliv jen zadní stavbu.

                0 0
          • orgoj.chorchoj  

            Napis do Germanie v poho anglicky.BTW komunikovat primo s nemci je podle me vetsi jistota nez s ceskym zatupcem – alespon moje zkusenost z lonska, nevim jestli se na ceskem postu neco zmenilo.

            0 0
            • wego1991  

              Jo psal sem nakonec v pondělí na jejich webu mail do toho formuláře (v angličtině) a stejně mi přišla odpověd na mail v češtině od Tomáše nebo Vojty :D ale údajně to zjišťovali a do 14 dní by to Němci měli poslat do CZ, tak snad to bude pravda..

              0 0
              • rasken  

                ahoj zajimave me dosel mail primo od nemcu, Your order was handed over to our logistics partner UPS Deutschland Inc. & Co. OHG earlier today and will be delivered to you within the next few days. asi se uz blizi !!:)) Tak podle Tracking Detail je uz v kobericich jupi

                0 0
      •  

        Za sebe doporučuji naprosto nespoléhat na maily. Dojde-li na reklamaci, zavolat, domluvit postup předání osobně předem, pak jenom případně poslat mail se shrnutím dohodnutého, a jet podle toho. A jak na některý krok není odezva v dohodnutém čase, volat hned znovu.

        0 0
    • ondreej7  

      Zdravím,

      nevíte někdo, kdy přibližně začne dávat Canyon kola 2016 do Factory Outletu? Mám tam na jedno zálusk, ale pro nejakou slevu bych si možná trochu počkal. Dík!

      0 0
      •  

        Loni to bylo někdy začátkem září (podle toho, co jsem našel ve starých vláknech, byl 4.9.2015 už jeden z outletových modelů vyprodán). S faktickým uváděním nových modelů na trh začali až 2.11.2015, ale tehdy řešili problémy s tím SAPem.

        0 0
    • mikaels  

      https://www.canyon.com/mtb/neuron/

      Neurony jsou tam!

      Zatím jede pouze v němčině.

      Co ně to říkáte? :

      0 0
      • MlokCZ  

        Na první pohled mi přijde úplně stejný jako Nerve. Zajímalo by mě tedy v čem je opravdu rozdíl?

        Koukal jsem na 9.9 (Nerve vs Neuron). Zdvih je stejný (čekal jsem, že vzadu půjde na 120mm u 29", ale nic), geometrie jestli si ji dobře pomatuju u Nervu je pořád úplně stejná. U přepákování jsem si jen dle fotky také ničeho zásadního nevšimnul.

        Osazené je to také ± stejně.

        0 0
        • nomecz  

          je to stejné a konkrétně ta 9.9 má vyšší řadu vydle a tlumaku (loni byli 2 letos ma fox 3 typy) oproti letošnímu a cena + 7000 … jsem rad ze sem obednal v letni akci za 61 :-))

          a prej by měli být i modely v karbonu …ale nevim nevim

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak on se ten tlumič vůbec moc neliší. Performance verze je oproti Factory jen bez Kashimy, což je u tlumiče úplně fuk a u vidlice skoro fuk.

            A pak se liší možností nastavení polohy open.

            A Canyon tam má taková zvláštní meziverzi, kdy to nemá Kashimu, ale má nastavitelnou polohu open. To je za mě minimálně pro tlumič ta úplně nejhorší varianta.

            Sám jezdím 2,5 měsíce 2017 performance Fox tlumič a cíleně jsem kupoval právě performance verzi bez možnosti nastavení open polohy. To nastavení je pro mě zbytečné a bez něj je výrazně ergonomičtější páčka přepínání (U Factory mi tam to štelovátko odskoku pořád vadilo a občas jsem s ním i nechtěně otáčel) jak je štelovátko odskoku schované pod páčkou (předtím jsem jezdil páčku EVO série a byl jsem rád, že jsem se jí zbavil). Tedy z Factory série tam zůstalo to co je u ní horší a Kashima tam chybí (to je ale fuk).

            U vidlice by to už někdo ocenit mohl, já bych to neocenil ani u vidlice. U vidlice to ale aspoň nezhoršuje ergonomii ovládání.

            Obecně ještě Factory nabízí EVOL komoru, ale tu je možné dát i na performance (když si to nějaký dodovatel u Foxe objedná, samostatně se neprodává, tam by se musela za prachy dovyměnit) a nebo naopak u Factory verze si některé značky objednávají bez EVOL komory.

            Volba jestli použít nebo nepoužít EVOL komoru je ale daná vhodností k danému rámu (i když občas je k vidění, že na stejný rám to některá značka cpe pro různý model obojí, což pak v jedné variantě musí chodit hodně divně – osobně zkoušeno na jednom rámu rozdíl s a bez EVOL komory a rozdíl je obrovský).

            EVOL komora na Neuronu není, což je velmi rozumné. S obyč komorou to má průběh tak akorát.

            0 0
            • nomecz  

              Nepsal jsem že se nějak zásadně lišší,

              to co jsi napsal nemohu posoudit, ale nemám důvod ti nevěřit.

              Už párkrát mě tvoje rady ušetřili spoustu práce :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Neříkám, že jsi psal. Jen mě zajímalo co se zásadního změnilo, když je to nový model s novým názvem. Je možné, že se i změnila konstrukce rámů, z fotky jsem ale zatím nic nenašel (je jasné, že detaily z fotky nepozná).

                0 0
          • matysekul  

            No za mně smíšené pocity. Chtěl jsem Nerve 8.0. Cena je u Neuron 8.0 o 200 éček níž.Je tam rozdíl ve vidlici a tlumiči , fajn. Místo trojpřevodníku je dvojpřevodník – líbí se mi. Co se mi ale nelíbí je změna kol. Na Nervu byl DT Swiss a teď tam dali Mavic Crossride a ty už bych na svou váhu nebral. A mám ten pocit,že je i změna brzd. Místo SLX jsou tam Deore. A ještě nějaké malé změny SLX namísto XT. Takže zkusím letošní model,nebo budu hledat dál.

            0 0
          • nomecz  

            tak uz je to i na cz strankach i s cenama

            hmm tak neuron 9.9 za 84 tis, tou je skoro o 10 vic jak nerve 9.9 v puvodni cene to se fakt moc neoplati …

            0 0
      • MatS  

        Tak jsou tam i Grand Canyony. Ještě že jsem stihl koupit letošní model. Třeba AL 6.9 nová je ve všem horší než původní model (vidle, rychloupínák na vidli, kliky, řazení, gripy, …). A cena vlastně skoro stejná. Asi se jim moc dobře prodávali tak to chce nahonit víc eur. :-(

        0 0
        •  

          Už to vidím taky. NO TO JSOU ^KU(ND|RV)Y$ !!!

          0 0
      • Prokop Tunel  

        Zdarec,

        zvažuji koupi Neurona, ale nejsem rozhodnut pro jaký model, vybírám mezi 6.9 a 7.9

        Jedná se mi především o porovnání mezi tlumičem a vidlicí.

        Co je lepší, zda Fox Rythm 34, či Rockshox Reba RL a stejné porovnání mezi tlumiči Fox Performance proti Rockshox Monarch?

        Jde mi především o citlivost, servis a životnost.

        Jiné rozdíly v komponentech mezi těmito modely takřka nejsou až na teleskopickou sedlovku u modelu 7.9

        Díky za názory..

        0 0
        • novas752  

          Jestli mas pocit, ze teleskop potrebujes, rozhodne jdi do 7.9.

          Na tu Foxku moc ohlasu nedostanes – je to nova zakladni rada vidlic pro rok 2017, takze ji zatim nevozi temer nikdo, rozhodne ne dlouhodobe. Reba je Reba = klasika, vozi to kde kdo, drobna nevyhoda tkvi mozna v tom, ze Reba je XC vidle a ten Rythm je primo delanej na vyssi zdvihy, takze bude tuzsi…

          Obecne servis Foxu je trochu drazsi nez RS a hlavne to v CR oficialne delaj snad jen u Svece, RS dela kde kdo. (mluvim o autorizovanym servisu, i tu foxku je schopnej udelat kde kdo a krome tlumicich patron se v pohode da servisovat samo-domo)

          0 0
        • nomecz  

          Kdo skusi teleskop nechce jinak :)

          0 0
          • novas752  

            Strucne receno. :D

            0 0
          • MirosPikos  

            Teleskop je super věc, přesně do tý chvíle, než se začne *****. Jak já s oblibou říkám neznalým: "…a tohle je nejporuchovější komponenta na kole… " :)

            0 0
    • herrman  

      Tady je první detailnější informace o modelech 2017 + pár fotek z EuroBike: http://www.mtb-mag.com/…ntaggi-2017/

      A něco je i přímo na stránkách Canyon: https://www.canyon.com/…s/bikes2017/

      0 0
      • novas752  

        U toho Spectrala 5.0 EX je teleskop od Canyonu?

        0 0
      • fliicek  

        Tak nevím co bych vybíral z nabídky roku 2017. Docela jsem se těšil s čím přijdou a jsem rád, že jsem kupoval v roce 2016 i když bez slevy.

        0 0
      • herrman  

        Tak že by to přeci jen zatím nebylo všechno? Na obrázku je sice 650b…

        „Canyon – fešácká verze 29“ Spectralu (130mm) bude nyní k dostání i v karbonu"

        0 0
        • nomecz  

          No ze by konecne ? Tohle bych si predstavoval jako dalsi krok az ojezdim nervaka :)

          0 0
          • herrman  

            Tak nic nebude. Redaktor německého Mountain Bike si myslel, že číslo 9 před tečkou v názvu modelu znamená rozměr 29"… :-)

            0 0
      • AlesM  

        Tak na oficialni strankach jsou vsechny hlinikove GC 2017 k dispozici s plnym popisem…

        0 0
        •  

          Rozdíly oproti letošním modelům:

          • GC AL SLX 8.9: Dali o řadu horší brzdy a kazetu (SLX místo XT), o řadu horší řetěz (HG600 místo HG701), navýšili hmotnost o 1 kg (!!!) a zdražili o 2800,– Kč (oproti ceně před slevou),
           
          • GC AL SLX 9.9: Dali o asi řád horší vidlici (Fox Performance Elite 32 Float místo Fox Factory 32 Float) a rovněž o řadu horší řetěz (HG600 místo HG701), dali jiný představec a řídítka, navýšili hmotnost o 600 g a zdražili o 2600,– Kč (oproti ceně před slevou).
           

          Vše zjištěno z webu Canyonu, jen porovnáním modelů.

          Pokud v tom nemají chybu, mám pro ně jen jedno jediné slovo: SCHEISSE!!!

          (A doufám, že si to přečtou.)

          0 0
          • TuCzech  

            Koukám, že jsme dobře udělali s koupí letošních modelů..

            0 0
            •  

              Jenom mi nejdou do hlavy ty drastické rozdíly v hmotnosti. Vidíte to, co já?

              srovnání 1

              srovnání 2

              Buď tam mají překlep …

              … nebo je to úplně jiný rám …

              0 0
              • AlesM  

                jeste tam jsou jiny kola, ale to rozhodne nebude takovy rozdil ve vaze…

                Vidle by mela byt snad jeste lehci nez co mame na GC AL SLX 8.9…

                0 0
              • kadlec  

                No jeste ze jsem koupil letosni GC AL SLX 7.9

                0 0
            • LM  

              Nic nového, to samé jsem si říkal už před rokem když jsem koupil poslední černý Spectral AL 7.0 EX 2015 ve velikosti M (ještě před slevami). Model 2016 měl horší komponenty (řazení+kazeta X1->GX/XG + tlumič RT3->RT) a stál o 5 tisíc vice :-/

              0 0
          • ezo35  

            To samé udělali s GC AL 6.9. navíc místo reby je tam recon gold, řazení a kliky deore místo původních SLX. model zlevnil o 3000 ale za jakou cenu......... :-(

            0 0
    • THORX  

      Řada 2017 je výsměch ;-(

      0 0
      • FatJoe  

        +1

        0 0
        • THORX  

          Uvidím co Radon

          0 0
          • nomecz  

            Tak predpokladam zes nakonec furt nic nekoupil co ?

            0 0
            • THORX  

              EE teď nejsou penizky na zbytečnosti ;-)

              0 0
      • novas752  

        Taky se mi zdá. :(

        0 0
      • zit  

        Taky na to koukam, jaky je rozdil mezi Grand Canyon AL 5.9 model 2016 o proti 5.9 model 2017 ve vybave, teda mimo toho ze je 1000 kc drazsi ;)) bude lepsi objednat model 2016 kdyz bude treba jeste v outletu? Dik

        0 0
        •  

          V podstatě model 6.9 2017 odpovídá modelu 5.9 2016 a stojí jako 6.9 2016. Býval to top model pro hobbíky a cykloturisty, každému jsem ho doporučoval. Jenže teď ho totálně zkryplili, od roku 2017 se z něj stane tuctové kolo.

          0 0
          • zit  

            Dik za odpoved, ale tohle jsem zrovna slyset nechtel :)) je to jak pises ta 6.9 2016 idealni kolo pro normalni jezdeni taky jsem na nej dostal doporuceni, ale na moje jezdeni by stacila i ta 5.9 2016 limit jsem mel do 25 000kc ( byl jsem schpnej priplatit i za tu 6.9 2016) ale co ted :)))

            0 0
            • novas752  

              A 2016 modely jsou vyprodaný? Pokud ne, tak se objevěj v Outletu a velmi rychle zmizej. :D

              0 0
              •  

                To se mi nějak nezdá. Budou teď se slevou vyprodávat kola s Rebou a SLX, aby pak za vyšší cenu prodávali stejná kola s Reconem a Deore?

                (Vlastně – stejná moc ne, dokonce ani to vnitřní vedení lanek tomu nenechali. Scheisse!!!)

                0 0
                • novas752  

                  Tak zatim to tak vždy bylo. Jak se začaly nabízet modely na následující rok, zbytek „stávájících“ šel do outletu.

                  0 0
                  •  

                    No jo. Ale jestli bude kolega čekat na outlet, tak se taky nemusí dočkat, resp. stihnout to. Rozhodnutí je na něm, já bych neriskoval.

                    0 0
                    • novas752  

                      To je určitě pravda. Lidi co čekali jak se vyvedou modely 2017 po tom teď pudou fest.

                      0 0
                • grong  

                  Tak to podle všeho vyřešili. Mám pocit, že ještě včera stál Grand Canyon AL SL 6.9 +/- 25k a dnes už je na 30k, takže cena 2017 je nižší.

                  0 0
                  •  

                    Jo, taky na to teď koukám. O 2 tisíce ho zdražili. Oni totiž ty zveřejněné modely 2017 už teď rovnou uvedli na trh, tzn. jsou k dodání v říjnu 2016. A tak nemohou souběžně s nimi doprodávat starý, ve všech směrech o stupeň lepší model za prakticky stejnou cenu…

                    0 0
                    • zit  

                      Asi opravdu AL 5,9 a 6,9 modely 2017 nemá smysl kupovat oproti modelům 2016 je to horší a už není žádná výhoda poměr výkon cena. Ještě tam je model GC SL AL 6,9 ale ten včera stál 28 000 kč (nebo nějak tak) a dnes zdražil na 30 899 kč !!!!!! To snad ne  To se dějou věci

                      Velké zklamání a budu se muset poohlídnout po něčem jiném (značce) v outletu také nic.

                      0 0
                      • bobo17  

                        Jsem rád, že jsem GC SL AL 6,9 2016 koupil, a to jsem brblal jak udělali ten nevýhodný „fixní“ kurzový přepočet. Furt jsem si říkal s čím novým přijdou s modelem 2017, a tajně jsem očekával, že se změní 3×10 za 2×10, což byl můj jediný nedostatek modelu 2016. Ale toto jsem fakt nečekal.

                        GC AL 6,9 2015 → 2016 = velký krok vpřed

                        GC AL 6,9 2016 → 2017 = krok zpět

                        Hned mě napadla paralela firmy usnuvší na vavřínech =Nokia.

                        0 0
                        • AlesM  

                          Tak treba modely 2018 budou zase o velky krok vpred…takze vlastne pojedou na sude roky… :-)

                          0 0
                        • zit  

                          Tak to bud rad, ze mas tu sl 6,9 2016 za ty penize, myslim ze tohle cekal malo kdo? Myslel jsem ze modely 2017 bude jeste neco lepsiho, ale tohle ............ skoda, moc kolum nerozumim, ale kdyz si prectu vybavu, tak preci nemuze nikdo koupit a poohlidne se po necem jinym?

                          0 0
                          • novas752  

                            Zas tak hrozný to neni, pořád lepší, než spousta ostatních značek, ale zhoršení to je. Snad se jim to „promítne“ v prodejích…

                            A to zdražení stávajících modelů těsně před koncem prodeje, to je vyloženě svinstvo.

                            0 0
            •  

              Tak skoč po té 6.9 2016 ještě dnes večer! Zítra už nemusí být.

              0 0
      • scott16  

        Hi aspoň budou brzo zlevňovat

        0 0
    • Danhill  

      Zdravím všechny,

      neměl by jste někdo na prodej sedlovku Iridium 3–5 v nějakém rozumném stavu?

      Díky moc za případné nabídky, D.

      0 0
      • AlesM  

        Ahoj ja ji mam temer nepouzivanou…

        0 0
        • Danhill  

          Díky, máš SZ..

          0 0
        • AlesM  

          Omlouvam se spatne jsem to precetl a mel jsem na mysli sedlo :-(

          0 0
          • Danhill  

            V pohodě..kdyby někdo měl sedlovku navíc, měl bych zájem :-)

            0 0
            • mischel  

              Asi bych ji mel mit nekde doma. Zcela novou ani nebyla zasunuta v ramu.

              0 0
              • Danhill  

                Díky z odpověď, máš SZ :-))

                0 0
            • Peslezedirou  

              Sice poptáváš sedlovku, ale stále mám sedlo iridium, kdyby někdo sháněl.

              0 0
    • doubleingram  

      Maji tam jeste GC 5.9. Je to o moc horsi proti 6.9? Zadni kolo ma pevnou nebo rychloupinak, nevite? Kola o hodne horsi proti 6.9? Vidli asi moc nepozna ale ty kola asi jo. Pro pritelku by asi ta 5.9 stacila ne?

      0 0
      •  

        Rychloupínák mají vzadu oba, vpředu má 5.9 taky rychloupínák a 6.9 má pevnou osu. Ve vidlici je ovšem propastný rozdíl, 30 Gold TK je opravdu mizerný low end (neplynulý chod, drhne, je poruchová – měl jsem na prvním kole, vím o čem mluvím). Kola jsou také horší (Mavic Crossride na 6.9 je sice takový low end pro ty, kdo to myslí s bikem vážně, ale Acera náby na 5.9 – no comment). Také jsou kola 5.9 těžší, protože mají více paprsků. Nižší je i sada řazení (Deore na 5.9 oproti SLX na 6.9, ale tam je rozdíl minimální).

        Cenový rozdíl 3000,– Kč je marginální, ale na té vidlici se to projeví fakt drasticky. Jednoznačně doporučuji 6.9 (2016 nikoli 2017!!!!!!!!!!!), i pro přítelkyni. Bude mít výborné spolehlivé kolo s morální i technickou životností třebas 10 let, pokud nezačne závodit.

        0 0
        • doubleingram  

          Diky moc za super popis ale myslel jsem modely CF, ne AL. Sorry za nejasne zadani.

          0 0
          •  

            Aha :-) No tak tam nic nezkazíš ani jedním … pevnou osu vpředu i vzadu mají oba, a zbytek asi víš sám … je rozdíl Reba vs Fox Performance a SLX vs XT.

            Jako alternativa se ještě nabízí GC AL SLX 8,9, který má Fox/XT, obě osy pevné, ale hliníkový rám. To mám já a nedám na něj dopustit (jsem konzervativec a ke karbonu jsem ještě nedospěl).

            0 0
            • doubleingram  

              Diky, taky si myslim, zr CF 5.9 je ok, jen resime velikost, segra meri 176 a L ji prijde skoro maly. Pritelka ma 173, v ceskym Canyonu rekli, ze pry urcite M. Vyzkousime dle sestry L ale M mi prijde maly.

              Na HT chceme uhli, hlinu nebrat :)

              0 0
              •  

                Kolik má výšku rozkroku nad zemí?

                0 0
                • doubleingram  

                  Tak vyska rozkroku je 80 cm. BTW nemel by nekdo GC 2016 v M na vyzkouseni posedu v Praze a okoli?

                  Diky

                  0 0
                  •  

                    Tělesná výška 176 cm a nohy 80 cm??? Měřili jste dobře?

                    (Ať se postaví ke zdi, rozkročí na šířku ramen a mezi nohy dá nějakou velkou knihu, desku nebo prostě něco pravoúhlého, podle čeho pak udělá na zdi čárku).

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Neprijde mi to mimo, jeste premerime ale ja mam 186/95, takze 176/80 neni problem.

                      0 0
                      • kreta.p  

                        Já měřím 176 a rozkrok 81–82, bral jsem GC 6.9 vel. M a jsem spokojený. V českým zastoupení Canyonu mě napsali po kontrole všech rozměrů mýho těla, že jsem prakticky ideální střed pro M:-) Každopádně kolo je asi o něco kratší, ale rozkrok mám tak akorát s rezervou nad horní trubkou. Na Lku bych asi nedosáhl na zem bez následků.

                        0 0
                        • doubleingram  

                          Diky za info, dneska jsme projizdeli L a dobry, jen ji to prijde vysoky proti starymu mini kolu. Porad jeste nejsme rozhodnuty, jsou to rozdily jen 2 cm.

                          0 0
              • novas752  

                Tam je hlavně podstatnej rozdíl v převodech – 24 vs 28z malá placka a x10 vs x11 vzadu. Přepočítejte si převody na její aktuální kolo a podle toho které využívá bych rozhodl.

                Rozdíl ve funkci mezi Rebou a Foxkou asi nebude nijak závratný, pokud neváží 100kg :D spolehlivě jí ubrzdí i Deorka a v kolech by trochu rozdíl být mohl.

                Jednat rychle, může to být hned pryč.

                0 0
              • JK_Cookie  

                Mám GC CF 5.9 2016 vel. M a měřím cca 174 cm, bral jsme to podle výšky rozkroku. Jinak jsme z Berouna kdyby jste chtěli vyzkoušet..

                0 0
    • pakun  

      Neuron AL 7.9 má vidlici Fox Rythm 34. Co to je zač? Na stránkách Foxu jsem to nenašel.

      A obecně který z Neuronů mi doporučíte na nenáročné hobby ježdění (hlavně polní cesty a stezky)? Bude 7.9 dobrá volba? Preferuji citlivé odpružení. Díky.

      0 0
    • coltcha  

      Zbavuju se 2,5 měsíce starého černého Nerva 7.9 L (přechod na Spectrala) v sériové výbavě. Najeto něco přes 350 km. Kdyby někdo zatoužil ještě po letošním modelu… Jeden škrábanec od držáku na auto, jinak jako nový :) Více do PM. PS nevím jestli to do diskuze patří. Pokud ne, tak poprosím admina o smazání.

      0 0
    • ondreej7  

      hojte, chtel bych koupit spectrala a dal jsem si do kalkulacky moje rozmery vyska 169cm delka nohou 70cm a vyfluslo to na me Sko, ale vzdy jsem jezdil Mko na jinych strojich, mam tomu verit, nebo koupit Mko, ma nekdo podobne proporce a jezdi spectral?

      0 0
      • Picino  

        Ahoj, ta délka nohou se mě nezdá, já mám taky 169cm ale délku 78cm, Sko se Spektralem mě sedí pěkně. Pokud máš opravdu 70cm nohy, tak ani o Mku nepřemýšlej.

        0 0
    • JK_Cookie  

      Tak novinky pro rok 2017 jsou nemilé překvapení…

      Ceny šli nahoru, respektive u některých řad dolu o cca 2 tis, ale osazení šlo také dolu o celou řadu, takže na kolech kde letos byly např. brzdy SLX jsou o řád nižší. Např. GC 6.9 2016 je skoro o 1,2kg lehčí než GC 6.9 2017.

      GC – od roku 2017 už pouze hliník, karbon pouze na Exceed

      Exceed – jsou levnější řady (zatím nejsou zveřejněny ceny), ale divní mix dílů, u levnější verze bude horší karbon

      Pro mě zatím zklamání, hlavně ceny x mix komponentů. Uvidíme s jakou cenovou politikou přijdou ostatní......

      0 0
      •  

        Spíš hluboké zklamání …

        Pro mě, jakom jejich fanouška, obzvlášť. :-(

        0 0
        • MirosPikos  

          Chlapi, berte to sportovně. Pokud se něco vyvíjí špatně, konkurence ani čert nikdy nespí. Uvidím, jak se zachovají YT, Radon nebo třeba Commencal. Canyon na to bude muset reagovat a ve výsledku na tom může zákazník nakonec vydělat.

          Řešte třeba to, proč ČNB znehodnocuje měnu a kolik ta sranda celá stojí a hlavně a jakým nesmyslným cílem. Kdyby to totiž tak nebylo, pak byste si libovali, jak jsou Canyony levné.

          0 0
          • JK_Cookie  

            Ale jasne,ze pokud jim na to zakaznici neskoci a ostatni vyrobci budou mit lepsi pomer cena/osazeni tak se budou muset kluci a holky u Canyonu zamylset. Clovek si musi pobrecet :-) Umele navysovani kurzu EUR je svinstvo,ktere si zase nekdo prosadil pro sve zajmy…

            0 0
          • fortus  

            Ještě jsi ale zapomněl na takovou"drobnost" a tou je přepočet eura pro českého zákazníka, Canyonem stanovený na 28,6kč/eur,přitom euro je o dost níž .

            0 0
            • MirosPikos  

              Ok. Kdyby euro bylo okolo 15,– Kč/Euro, pak by nebyl problém si pro to kolo zajet taxíkem a ještě by se to vyplatilo. To schválně přeháním, ale nedávno jsem četl studii, kolik by stálo Euro (15) nebo USD (10). Pevnej kurz samozřejmě nevyvolá v zákazníkovi nadšení zvlášť, když může koupit konkurenci a vybrat si jestli vezme za Libru nebo Euro. Já kupoval ještě v době, kdy se cena každý den v přepočtu měnila.

              0 0
              • fortus  

                Proč mluvíš o 15kč/eur ? Teď je kurz 27 a když to zafixovali tak byl taky cca 27kč/eur.Čili to bylo pro čechy regulérní zdražení a když kupuješ kolo je ta cca 1,6 kč na eur v konečný ceně dost znát.

                0 0
                • wilda81  

                  Zaplatit v eurech nejde?

                  0 0
                  •  

                    Leda že by dodací adresa byla v Německu.

                    0 0
                    • wilda81  

                      což není problém

                      0 0
                    • MirosPikos  

                      Není důvod aby nešlo platit v eurech. Napište 10 lidí email, že chcete koupit Strive CF a ono to jistě půjde. Vůbec takový rozhodnutí nechápu. Pokud nechtějí těžit ze zafixování kurzu.

                      0 0
                      • nomecz  

                        hele řešilo se to i loni, kdy kurz napálili a následně po nějaké době se to srovnalo, tak třeba bude vůle i letos …

                        0 0
                        • fortus  

                          Co napálili a co se srovnalo ? Dík za vysvětlení.

                          0 0
                        • fortus  

                          Aha,tak koukám že už je to „jen“ 28kč/eur,každopádně to euro je pořád zhruba za 27kč.

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Prodej u AirBank v současné chvíli 27,568 Kč/Eur.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              U některých bank bude i k 28Kč/euro. Ale zase na druhou stranu jsou vyjímky, kde umí karta střed (takovou už roky platím). Tedy pokud je nabízena platba v eurech, tak je to výhoda poměrně velká pro ty, co si umí zařídit správnou kartu.

                              Pěkný test byl třeba zde

                              http://www.mesec.cz/…odniku-test/

                              nejen mBank má kurzy pěkně na h…o.

                              0 0
                      • fortus  

                        Z zafixování kurzu samozřejmě těží:) a to cca 1,6kč za každý utracený euro čecháčků.Možná to souviselo s tím jejich zaváděním SAPu.

                        0 0
                        • Barak  

                          V zadny bance nedostanes pri prevodu kurz 27.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Ale dostanes u nekterych karet co umi stred.

                            0 0
                  • kubasubaduba  

                    Platit v eurech jde i když je dodání do Čr, stačilo se zeptat.. Po poslání EUR jen pak zjistili, že na faktuře sice uvedli cenu v EUR, ale CZK účet.. ale nebyl to problém..

                    0 0
    • ondreej7  

      Canyon začal se slevama na Strive a Spectral. Ja uz Striva mam objednanyho :)

      0 0
      • matysekul  

        Já Spectrala ;) Jinak jsou i slevy na Nervy,který je ještě na starých odkazech. Ale už je dost přebráno.

        0 0
        • selmicka  

          Čau kluci, kde to objednáváte? Mám vybranýho Spectrala AL 8.9 , ale na stránkách mají SOLD OUT (i u jinech kol, o kterých jsem uvažovala). Dá se to někde sehnat?

          0 0
          • ondreej7  

            uz je to dost probrany, jsem se dival na ty jejich stranky kazdou hodinu aby mi ty slevy neunikli

            0 0
          • RebelYell  

            Ahoj, tak ta 8.9 je už vyprodaná nejaký ten pátek :/

            0 0
            • selmicka  

              Viď že je vyprodaná už delší dobu? Jsem si říkala, že třeba máte nějaký jiný zdroj, tak aby mi něco neuniklo .. Původně jsem chtěla počkat na příští rok, ale teď mám strach, že bude Spectral příští rok přes 80 000 kč :-(

              0 0
              • RebelYell  

                Jiný zdroj není. To mysleli asi někteří 27.5, které jsou teď v akci. Škoda v pondělí měli několik hodin některé Spectaly s pěknou slevou (11–20k), teď je to už slabší. Ale pokud chceš nový stroj a líbí se ti nějaký současný, tak bych asi neváhal. Modely 2017 budou buď dražší nebo s horším osazením, podobně jako Nerve 2016 vs Neuron 2017 :/

                0 0
                • selmicka  

                  No původně jsem chtěla ještě trochu došetřit (těch 73 000 Kč na toho Spectrala 8.9 zatím nemám) a počkat na příští rok, ale mám strach že bude přes 80 000 Kč :-/ No tak jedině toho Spectrala 8.0, ale netuším, proč je po slevě pořád o 5 500 Kč dražší než Spectral 8.9. Je snad na něm něco o tolik lepšího (komponenty?)??

                  0 0
                  • RebelYell  

                    Nj, to taky uplne netusim. A co nizsi rady Spectralu pod Al 8, tam se ti nic nelibi? :)

                    0 0
                    • selmicka  

                      Nelíbí, to už je prostě kompromis :-/

                      0 0
                      • RebelYell  

                        Njn, což už.....moc náročná :P Já jsem se spokojil se 7 ;)

                        0 0
            • selmicka  

              Dík!!!!!!! Ten Spectral 8.9 už tam ale není (asi dlouho), tak budu číhat příště :-(

              0 0
              • novas752  

                8.9 tam už neni minimálně měsíc, spíš skoro 2 bych řekl.

                0 0
            • selmicka  

              Zdar kluci,

              tak úterý jsem měla objednaný a zaplacený kolo CANYON SPECTRAL 8.0, velikost M, 2016. Dnes mi dovezli (kupodivu velmi rychle, po třech(!) dnech) kolo v krabici, jenže zásilku jsem nepřevzala. Zásilka poškozená, krabice proražená, přehazovačka odřená :-/

              No nic, těšila jsem se, jak si zajezdím, jak se tu s Vámi podělím o radost z nového biku. Zatím mohu jen doufat, že příště dorazí kolo v pořádku. No mám trohu strach, když vidím, jak s tím dopravce zachází ..

              0 0
              • TheJD  

                To je smula, ale lepsi, nez nejaka na prvni pohled skryte poskozeni.

                0 0
                • kadlec  

                  to je ta jejich predrazena zkurvena nekvalitni krabice

                  hodnota toho kartonu je kdyz hodne 100kc a uctujou si za to nekrestansky penize

                  cekal jsem kvalitni karton a ne takovou mrdku a v obalech se nejaekej rok pohybuju, tak vim

                  0 0
                  • doubleingram  

                    Pořád se to lidem děje, včetně mě, a pořád na to serou.

                    0 0
                    • TheJD  

                      Jo, ale nejvetsi vinu na tom stejne maji lidi prepravce. Vite jak byla ta story, ze mela nejaka firma problem s tim, ze jeji zbozi prichazelo zakaznikum poskozene? Nechali si udelat stejne krabice, ovsem s namalovanou televizi na boku a problem najednou nebyl.

                      0 0
                      • kadlec  

                        jako jo,prepravce se k tomu moc nechova, taky posilamee zbozi i s oznacenim krehke je obcas poskozeny

                        ale za ty prachy co si za karton reknou mohl byt kvalitnejsi

                        0 0
                        • selmicka  

                          Přesně, taky jsem čekala, že to dorazí v nějaké pořádné krabici (nebo to bude pořádně zabalené). Možná cena, jakou si účtujou za tu krabici, zahrnuje i přepravu z Německa. Dává to rozum, jinak je to hodně drahá krabice.

                          0 0
                        • selmicka  

                          Přesně, taky jsem čekala, že to dorazí v nějaké pořádné krabici (nebo to bude pořádně zabalené). Možná cena, jakou si účtujou za tu krabici, zahrnuje i přepravu z Německa. Dává to rozum, jinak je to hodně drahá krabice.

                          0 0
                  • fortus  

                    Bývaly doby kdy byla krabice opravdu bytelná a pevná-měla černou barvu,od jisté doby to posílají v tomhle,šetření je patrné všude.

                    0 0
                    •  

                      Kdyby ti pitomci omotali rám a vidlici kusem bublinkové fólie za pár eurocentů, tak si ušetří asi tak polovinu reklamací. To, že u dopravních společností pracují hovada a zacházejí s tím jak ***** s děckem, je všeobecně známá věc.

                      0 0
                      • AlesM  

                        Jj presne tak…kdy mi poslali kolo s odreninou na ramu a poskozenou krabici tak jsem se ptal zda by nebylo mozne omotat ram bublinkovou folii jak specialni prani…bohuzel tato sluzba neni mozna :-( Nastesti na podruhe se to uz povedlo v poradku…

                        0 0
                        •  

                          Oni udělají jen to, co se z obchodního hlediska vyplatí. Před nasazením SAPu odesílali 700 kol denně. Budeme předpokládat, že už je SAP plně funkční a dnes jich odesílají opět 700 denně. Kdyby na jedno kolo spotřebovali řekněme 3 metry bublinkové fólie, bylo by to 2,1 km bublinkové fólie na den. Naproti tomu hovada zničí řekněme 10% kol. Vrácená kola se očešou, poškozené části se hodí do odpadu a zbytek se přepoužije. Takže počítejme, že v průměru 70 rámů denně jde do kovošrotu (občas nějaká vidlice, ale občas třeba jen přehazovačka, takže to vyjde nastejno). Zbývá jen zjistit, jestli jsou vyšší výrobní náklady na 70 rámů, nebo na 2,1 km bublinkové fólie.

                          0 0
                          • tonik666  

                            Dost pochybuju, ze jdou odrene komponenty do srotu

                            0 0
                            • novas752  

                              Tak co s nima? Na novy kola to dat nemuzou.

                              Takhle konci v dnesni spotrebitelsky dobe a spolecnosti konci spousty veci.

                              0 0
                              • tonik666  

                                Odreny opravit/nechat byt a prodat v outletu jako poskozene.

                                0 0
                              • wilda81  

                                outlet

                                0 0
                              • scott16  

                                Loni pár kol jako odřené prodávali se slevou a přidávali fotku z odřeninou

                                0 0
                          • kadlec  

                            100 metru ctverecnich bublinky stoji 200 korun

                            tak jestli denne vyhodej 70 ramu, tak bublina je zlomek ceny ramu

                            0 0
                            • novas752  

                              Hlavne to v zadnym pripade neni 10% kol, to by byl docela pruser (navic co jsem tak pochopil, tak to pak plati UPS).

                              Prinejhorsim 5% a jeste ne vsechno je poskozeni ramu.

                              0 0
                            •  

                              To by znamenalo 4200 korun na den. Méně než výrobní náklady jednoho rámu …

                              0 0
                          • Tekka78  

                            Ono to není jen o tý ceně bublinkový folie. Někdo to do ní taky musí zabalit…

                            0 0
                    • Tomáš - Canyon  

                      Chtěl bych k Bikeguardu upřesnit, že starý typ v černé barvě, byl úplně stejný typ kartonu, jen nabarvený na černo – krabice vypadala bytelněji, ale byla fakt stejná a systém uložení kola uvnitř byl jiný. Ono se u balení Bikeguard neplatí ani tak za tu krabici jako takovou, ale za systém uložení a balení uvnitř krabice, který by měl co nejvíc minimalizovat možnost poškození při přepravě. Počet poškozených zásilek po změně (z černé krabice na hnědou) procentuálně klesl, ale poškozených zásilek je zvlášť v ČR pořád větší procento než v západní Evropě – od UPS máme garantováno neporušení přepravního obalu, tzn. žádné protržení nebo deformaci krabice – bohužel stává se a je to o stále o lidech (v depu, kurýrech, atd).

                      0 0
                      •  

                        A o jiném přepravci jste neuvažovali?

                        0 0
                        • Tomáš - Canyon  

                          Uvažovali a dokonce jsem už jednal o změně pro ČR a Slovensko – celosvětově používáme buď UPS nebo DHL a při změně na DHL, která se v ČR a na Slovensku soustředí jen na nákladní přepravu by byly o hodně delší dodací lhůty a vyšší cena přepravného.

                          0 0
                          • kadlec  

                            ono je fuk, kdo to poveze,vsichni s tim hazej

                            ja mel krabici nabouranou,ale kolomok

                            kazdopadne, ta cena zabaleni neodpovida nakladum na baleni a kvalite zabaleni, krabice by mela byt kvalitnejsi

                            0 0
                            •  

                              Co je to kolomok? :-)

                              0 0
                              • nomecz  

                                kolo OK ?? :-))

                                0 0
                                • kadlec  

                                  jj tak nejak :)

                                  nevim kdo dal M tak blizko k mezerniku :)

                                  0 0
      • Jenda  

        zajímavý, přes den byla sleva na spectrala 6 14tis a ted už je jen 8,4tis :-o

        0 0
        • novas752  

          Asi se zásoby tenčily moc rychle. :)

          0 0
          • Zevl  

            Spectral 5.0 byl pár hodin dokonce za 45 :) To je nabídka , která se neodmítá ..

            0 0
        • ondreej7  

          jsem kupoval strive se slevou 17000 a odpoledne uz byla jen 7000

          0 0
          • JK_Cookie  

            Me nas…mel jsem zalusk na GC 8.9 za 56 a odpoledne uz bylo za 64…no co,kdo zavaha…

            0 0
            • pavlos12  

              Sme natom stejně taky sem na něj koukal,a chtěl jsem si ho objednat,přijdu z hokny a už 64,to mě pěkně naštvalo,ale stejně už měli jen mko a sko :(

              0 0
              •  

                Tak skočte po Exceedovi, teď je za 73 …

                0 0
              • selmicka  

                Tak zase jste ušetřili :-D

                0 0
    • JK_Cookie  

      Kdyby mel nekdo zajem,tak bych prodal GC 5.9 2016,kupovany v dubnu. Foto v profilu,jinak staci napsat zpravu.

      0 0
    • pendergast  

      0 0
    • pendergast  

      Neprenikli ešte info, či bude aj tento rok v ponuke Spectral 29, a ak bude, tak aspoň približná výbava?

      0 0
      • nomecz  

        no loni nechávali 29" v nabídce jen na vybraných trzích a byl to snad úplně první canyon co byl letos u nás vyprodanej (už na jaře), vzhledem k návratu trailových 29" u většiny výrobců, bych se divil kdyby se canyon na téhle vlně nesvezl. Výbavu bych očekával podobnou jako letos pokud bude jenom jeden model

        0 0
    • pavlos12  

      Neví tady někdo jak dlouho němcům trvá cca posuzovaní těch reklamací? poslal jsem do českýho canyonu fotky na posouzení ti to poslaly do německa,a je to už 10dní a zatím žadná reakce,a z česka taky žadná odpověd,když sem jim psal,jak to vypadá.

      0 0
      • wego1991  

        já čekal nějakých 10–14 dní

        0 0
        • pavlos12  

          Dobrá,doufám že to bude tak nějak podobně :-) ješte bych se tento rok rád projel :D

          stejně nechápu co jim natom tak dlouho trvá :(

          0 0
          • Jenda  

            předpokládám že díky eurobiku byl provoz firmy lehce omezen + nával objednávek po tom co se objevily slevy

            0 0
    • jhonzatko  

      Dovolím si menší OT, ale kdybyste měl náhodou někdo zájem o minimálně jetý Nerve Al 6.0 2015 v eMku (Reba, Fox CTD), tak se ho chystám pouštět.

      Více v SZ.

      0 0
    • pitrs78  

      Ahoj, jsem nějak nalomenej na GC AL 6.9 SL, konfigurátor mě hodil na Mko (výška 179, rozkrok 82–83, paže 61), bude to ok? Dík

      0 0
      •  

        Ano, jednoznačně M.

        0 0
        • Rockodendronus  

          A mě by zajímalo, co u 175 cm a rozkroku 81. Je to celkem na hraně a bez vyzkoušení nevím, jestli by líp sedl menší nebo větší rám. :-/

          0 0
          •  

            Holka nebo kluk?

            0 0
            • Rockodendronus  

              Kluk :-)

              0 0
              •  

                Asi taky M … při nejhorším si dáš kratičký představec a vyházíš distanční podložky.

                0 0
                • Rockodendronus  

                  Loni jsem kupoval Endurance (první silniční kolo), na doporučení pár lidí tady a českého zastoupení jsem vzal M, i když kalkulátor i britská pobočka doporučovala S (takže jednoduché rozhodování :-D) a přijde mi maličko větší. Sedlovku mám vytaženou jen asi 14 cm (od objímky po lyžiny), na vrchol sedla nějakých 18.5 cm, takže sedlo cca na úrovni pák. A přijdu si na tom o něco nataženější, než bych asi měl být. Do 3 hodin jízdy se to dá, když je to dýl (což by mělo odpovídat účelu kola), začínají mě bolet záda. Navíc většina kol, co jsem se tak díval, má sedlovku vytaženou o dost víc.. Nad kratším představcem už nějakou chvíli uvažuju. Dost často se tu vyskytují dotazy, že se silniční kola s kratšími představci blbě řídí, ale asi nebude zbytí. Tak nechci právě podobně dopadnout i u MTB.

                  0 0
              • novas752  

                Tak pokud jsi kaskadér… :D Já bych vzal M – jsem vysoký úplně stejně a rozkrok mám ještě o 5cm výš.

                0 0
          • tomxxx  

            172 a mám M na karbonovym GC ale…

            S je docela pidi.

            0 0
        • Jenda  

          no nevim, mám o cenťák víc a 3 cm delší nohy a na M bych se neposkládal, když je to mezi tak je lepší větší rám a dát případně kratší představec

          0 0
      • JK_Cookie  

        Velikost M je uz jen u verze AL 7.9 jestli jsem dnes koukal spravne…

        0 0
        •  

          Koukal ses špatně. :-) GC AL SL 6.9 je pořád k mání ve všech velikostech i barvách. Jak ho teď v období slev zdražili, tak se po něm lidé moc nehrnou, zvlášť když rozdíl mezi ním a GC AL SLX 7.9 (rám s pevnou osou vzadu, osazený XT, vidlice stejná) je pouhých 5 tisíc. Myslím, že počkají, až zmizí poslední SLX, a pak ho zase zlevní.

          0 0
          • pitrs78  

            že bych chvilku počkal na AL 6.9 SL? Dík za velikost

            0 0
    • wego1991  

      Mám dotaz na ty co řešili přechod z RU sedlovky na objímku na imbus: Podle webu potřebuji průměr 30,9 mm (sedlovka reverb stealth). Chtěl bych nějakou zelenou (nejlépe elox). Pár profláklých eshopů jsem prohlédl a nic moc nenašel, tak se ptám má někdo tip na určitou objímku, či web kde mají velký výběr ,,tuning'' dílů?

      0 0
    • coltcha  

      Přešel jsem z 29" Nerva na Spectrala 6 27.5" (oboje letošní, oboje L, hlavní důvod: více terénu, více hravosti) a furt mi trochu nesedí posed. Možná to je zvykem z Nerva, ale kolo mi přijde kratší, cítím, že bych potřeboval ruce trošku dál a o něco výš. Je mi jasný, že ta gemotrie je jiná, ale přeci bych to rád zkusil poladit. Sedlo mám už asi vzdadu na maximum. Uvažuju, že vyměním orig. představec (60->80) mm. Budou ty 2 čísla nějak znát zásadně na „vlastnostech“ jízdy? Případně ještě o něco delší řidítka, vlaštovky? Vím, že to bud asi u každého trochu jinak, přesto si nechám poradit, ať neinvestuju zbytečně. Mám 180cm (kratší nohy, delší tělo).

      0 0
      • Arty22  

        180 cm by melo byt na Lku uplne v klidu ještě s rezervou (je to vždy individuální, dle proporcí člověka, ale s touto vyskou lze často zvolit i Mko, plus zrovna spectral se zařazuje spis k tem delším ramum)

        Mé co od nasednuti na spectrala hned vadilo jsou riditka, zejména velký backsweep, už když jsem zkoušel testovacky (včetně jiných kol se stejnými riditky), myslel jsem že je prostě hned vyměním za jine s menším úhlem, ale když sem hledal tak neuspesne, polepseni o 1 stupeň by asi moc nezměnilo a pak se už nabízí jen přejít na vlaštovky, po tom zjištění sem taky chtěl prvne zkusit kratsi/delší představec, ale teď už ne, u me je to téma riditkama, jezdím je pootoceny cca o 30 stupňů a je to lepší, taky sem si uvědomil, že vlaštovky nejsou reseni, proto ze výsledne snažení (Rise mam 15mm) by mě rozhodilo ještě vyc

        Nvm jak tobě ty úhly vyhovujou nebo ne, ale taky to udělá svoje a nezvyk taky hraje roli, tudíž třeba představec můžeš nechat a zkusit jen natočit řídítka a třeba vyndat podložku pod predstavcem, s delkou posedu ti to taky trochu hne a pokud to bude přirozene, ale porad se ti to bude jevit kratke tak pak můžeš zkusit koupit ty vlaštovky nebo delší predstavec

        0 0
      • allrose  

        asi bych to neřešil představcem,stane se z toho „autobus“

        ideal (alespoň u mě) offset sedlovka,ale to jsou velké peníze

        jsou sedla s různou polohou ližin a sedáku,čímž se posed může prodloužit,ale nemusí sedět zadku

        spektral je víc na sezení pantáty..

        0 0
        • Jenda  

          to je zas rada, sedlo musí být nastaveno správně vůči klikám a ne s ním ladit délku posedu.

          80 představec z toho kola žádnej autobus neudělá, dneska je sice móda superkrátkejch představců ale ono taky záleží jak máš k tomu daný řídítka. Rozumný je spojit konce řídítek a podívat se kde to protíná představec, jestli díky velkýmu zahnutí to nedělá z 60 představce třeba 30.

          0 0
          • coltcha  

            Řidítka mám IRIDIUM \ 3 – 5 \ RISERBAR

            https://www.google.cz/search?…

            Zkusím poměřit a možná nejdříve trochu pootočit.

            0 0
            • Jenda  

              já třeba zkusil rovný a vůbec jsem s nima nemohl jezdit – jak šlz jen dozadu tak mi to zkrátilo posed asi o 3 cm a měl jsem pocit že si do nich kopnu kolenem. Dal jsem vlajdy s 25 mm prohnutí které mám natočené trochu dopředu a rázem jsem měl pro mě ideální posed.

              0 0
          • allrose  

            No rada..nerv-m 27.5-offset teleskop sedlovka 2.5,rozkrok 82 ,jiné sedlo..a ještě dozadu a na klikách jsem správně…těd babo hudruj

            Posléze změna představce 80 na 60 a řízení už není tupé a lépe se jezdí technika jo a +pořádné gumy

            Nyní spektral a fox jednotky stále u švece..tak zpět jezdím nerva v základním setapu a je to tupý autobus..

            0 0
            • Jenda  

              To jo, ale to jsi jen doladil správně polohu sedla vůči klikám, jako bonus jsi mohl dát kratší představec. Jenže nelze postupovat tak, že ladíš délku posedu polohou sedla.

              To že je Nerve jízdně uplně jiný kolo oproti spektralu se asi dá tak nějak předpokládat že ;-)

              0 0
              • allrose  

                Z takto předělanýho nerva přechod na spektral nebyl tak dramatický,až jsem si říkal.že jsem vyhodil peníze…ale přechod zpět na nerva bylo peklo,nebrzdí,ne­zatáčí a nejde do vzduchu..je hrozně stabilní..není hravej…:-)

                Mimochodem polohu na klikách jsem ještě nezkoušel na spektralu ,ale podvědomě cítím,že je špatná..bez vidle to ale nejde…

                0 0
      • wilda81  

        Sedlo se ale neposouvá kvůli prodloužení posedu.

        0 0
      • nomecz  

        podobně jsem si připadal po přesednutí z 29" ht na 29" nerva :-) ale jde jen o zvyk

        skus ještě vyhodit všechny podložky pod rodlama a dat je níž. Pocitově by to taky mohlo pomoct i když poses je v podstatě stejnej

        0 0
    • Čipera  

      Chci se zeptat na jednu věc. Koukám že s grand canyonama se teď opravdu roztrhl pytel a co jsem koukal kolo má za ty peníze opravdu super výbavu. Však za 40 000 karbonovej rám s výbavou kterou mají kola za 50–60 000. A proto mě zajímá kde tedy ušetřily? Jak je na tom třeba tuhost rámu? Není to žvejkačka?

      0 0
      • AlesM  

        Musis pocitat s tim ze toto je primy prodej bez prirazek importeru a obchodniku…navic jsou ted ve sleve aby vyprodali zasoby…

        0 0
        • Čipera  

          Tak to chápu ale stejně 10–20 000 rozdíl je fakt hodně. A jak je to s tou tuhostí? Má někdo porovnání třeba s jinejma značkama kol podobné kategorie? Kellys, cannondale, s-works, Giant.

          0 0
          • novas752  

            Je to hodně, ale je to tak. Když u jiných kol v kameňáku můžeš usmlouvat slevu 10,15%, znamená to, že aspoň 20% ceny jde prodejci, dalších určitě 5, spíš 10% jde dovozci a když to výrobce jako takovej prodá na začátku o pár tisíc dráž, je to hned.

            0 0
            • Čipera  

              Určitě je to od značky dobrej tah. S těma procentama bych to neviděl zas tak hodně taky maj nějaký dovoz, výrobu, vývoj a taky si k tomu přihoděj. Navíc musej si něco přidat za sestavení kola, daň atd.....Ve finále to dělá cenu jakou má prodejce v kamenném obchodě nákupku + daň + sestavení což tak nějak asi odpovídá.

              0 0
              • Kubajsu  

                Kolo sestavují úplně stejně, jako kterýkoliv jiný výrobce. V takovéhle krabici přijdou na prodejnu kola všech značek…

                0 0
      • Čipera  

        A jak je to teda s tou tuhostí má někdo zkušenost?

        0 0
        • novas752  

          Teď ve Velu hodnotěj GC LA SLX 8.9 jako supertuhej, ale to je hliník. Třeba bude CF podobnej.

          0 0
          • kadlec  

            Neslo by ten článek naskenovat? U nás Velo nekoupim a už několik let ho neodebiram.

            0 0
            • novas752  

              Šlo, napiš mi do zprávy maila kam to mám poslat.

              0 0
        • tomxxx  

          Nevim, nepozoroval sem, že by byl žvejkačka.

          Co se zpracování týče, tak je na hony vzdélený neprémiovejm značkám a dá se v klidu srovnávat třeba se spešlem.

          0 0
    • ms82  

      Vidim, ze se tady resi hlavne horska kola. Me od Canyonu zaujala silnicka Ultimate. Nema nekdo zkusenosti? Koukam hlavne na CF 9.0 SLX, ale nevim, jestli to stoji za to, nebo mam akorat vic makat a bude to nastejno jak me stavajici kolo ;-)

      0 0
      • marasan  

        Mam endurace CF a kamos jezdi ultimate cf slx.

        Oboji jsou hodne dobre ovladatelny a pohodlny bicykly, i Ultimate je pohodlnej, ackoliv ma zavodni geo.

        Jestli ti sedi (skvelej) canyon design, tak urcite za to stoji.

        0 0
        • ms82  

          Design mi urcite sedi, az na tom ale budu jezdit, bude me zajimat i ta geo :-) Kamos je taky z Brna? Kdybych si to kolo mohl nejdriv zkusit, asi bych byl klidnejsi..

          0 0
        • Kubajsu  

          S tou závodní geo u Ultimate bych byl dost opatrnej…

          0 0
          • ms82  

            Zavodni bych bral asi Aeroad, nastesti tohle resit nemusim. Na zavodeni jsem stary a pomaly :-)

            0 0
      • scott16  

        Mám CF SL 7.0 2015 cca rok a zatím jsem spokojen

        0 0
      • IndyCZ  

        Záleží na tom, jaké máš stávající kolo. :-)

        0 0
        • ms82  

          Nyni Cube Cross Race 2013 prezuty na touringove plaste: http://road-bikes.gearsuite.com/…e-Cross-Race Vydrzim na tom i 7 hodin bez zasadnejsich problemu – spis mi vadi mtb boty, ktere jsou asi dost mekke. Letos najeto celkem 6.5k, z toho 1k bylo na pujcene silnicce na dovci.

          0 0
    • THORX  

      Kdy představí Spectral 2017? Neuron 8.0 je na pevných osách?

      0 0
      • novas752  

        Jo je.

        Kdy představí nevim, ale někde na Eurobiku asi prosáklo tohle.

        0 0
        • THORX  

          Tak ten 5.0 EX vypadá zajímavě, ještě cenu.

          0 0
          • novas752  

            By mě zajímalo, jaký jsou ty Rhythm vidle. A zaujala mě ta sedlovka.

            0 0
            • THORX  

              Ta vidle by mě taky zajímala co je to zač… ale překvapily mě ty brzdy to by mohlo být super.

              0 0
              •  

                Co by … nová low end řada od Foxe, náhrada za zrušenou řadu Evolution.

                0 0
                • novas752  

                  Taky mi to tak připadá. Evo zrušili s tim, že to je málo Fox, aby za 2 roky uvedli zbrusu nový Evo, teda Rhythm. :D

                  0 0
                  •  

                    Ten Evo byl prý velmi, velmi poruchový a vůbec nepovedený, proto jej zrušili.

                    0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj canyoňáci, zeptám se na více dotazů ke canyonu nerve, mam najeto cca 600km a stále mi nejde kolo do ruky, popravdě je to první kolo se kterým se trochu peru. Měřím 184, tak jsem ideální postava pro velikost L, kterou jsem také vzal. Sedlovku mám docela vytaženou, ale už od začátku mi přišel rám docela krátký, přestože je papírově o chlup delší než předchozí bike. Navíc mné přišlo, že jsou řídítka poměrně dost vysoko. První bylo nastavení posezu, sedlovja s offsetem, otočení představce do negativu, vyndání podložek (zůstala jen 3mm), výměna řídítek za rovné, které jsem tento týden otočil, abych získal snížení kokpitu o 5mm. Teď už je posed lepší, ale stále se mi zdá kolo hodně vratké, hlavné při malých rychlostech, kdy člověk jedete technický úsek na brzdách a je nalepen na zadním kole zadkem, to same i při tocení pokud nejdu za sedlo, proste takové zvlastni chování kola. Co s tím? :-)

      Dalsi veci je tuhost zadní stavby, pomůže vyrazne pevná osa 12/142? Mam rychl. up. a cítím, ze tady jsou rezervy :-)

      Taky jsem nečekal takové tahají za pedaly, při prekonavani překážek.

      Tlumič RS Monarch je docela fest progresivní, tak je moznosti kolo zavést do Bikelive a nechat tlumič poladit k rámu. Výměnu jsem řešil s Mlokem, který mne poradil Foxe CTD s HV komorou a přidání vlozek do komory. Jen se zeptám majitelu Nervu s tlumicema Fox a SV komorou, jak jsou na tom s vyuzitim zdvihu?

      0 0
      • LM  

        Já jsem posed na spectralu ladil skoro rok – nejdřív s původním přestavcem 50 mm, poté jsem zkusil 40 mm a teď tam mám 45 mm který řidítka posunul ještě o něco více dolů. S 3 mm podložkou a při správném natočení řidítek je to konečne ono.

        Mne kolo přišlo vratké když jsem měl řidítka moc daleko nebo moc vysoko. Jak máš dlouhý představec a jak široká řidítka?

        0 0
        • Peslezedirou  

          Predstavec mam 90mm a riditka ritchey wcs trail zkracene na 680mm, s původním nastavení mne to přišlo nehezky vratky, zkusím dat o 10mm delší pedstavec, co to udělá, mam to ladene do xc po krajině, ale rad to prozenu i technictejsim usekem. Ladění posedu je alchymie :-)

          0 0
          • nomecz  

            ahoj, co přesně máš za nerva ?

            jinak za mě – s 10 cm představcem a relativně krátkejma rodlama asi to ovlávání nebude úplně to pravé touhle cestou bych asi nešel

            pocit z krátkého kola mě přešel asi po 200 km (mám 29")

            za zásadní vzhledem ke geometrii považuju teleskop, nedovedu si představit chodit na tomhle kole často za sedlo při vysunutí sedla tak aby se mi šlapalo ideálně. Skus si ho třeba někde půjčit a uvidíš.

            tlumič FOX PERFORMANCE FLOAT DPS po dorazech nechodím, zdvih využívám kromě pár mm doplna (drop cca z 1m a rezerva asi 2mm)

            vydlice FOX PERFORMANCE 34 FLOAT 29 – tvrdší, snese hodně i vzhledem k zdvihu je 120mm spokojenost i když citlivost v 1. 1/3 by mohla být větší

            0 0
            • Peslezedirou  

              Mám Verve AL 6.0 27,5......na starém kole jsem si říkal, co furt všichni mají s tím teleskopem, tady na tomhle rámu jsem si fakt říkal, jak se jde blbě za sedlo a že by se opravdu hodil. Trochu mě sjezdařské schopnosti Nerve zklamaly :-/ Neměl jsem si vzít raději Gianta Anthheme? :-D Jen se tě zeptám, máš asi komoru SV?

              0 0
              • nomecz  

                neměl :-) ale měl jsi při tvé výšce a „xc setupu“ koupit 29" :-)

                já naopak musím říct že sjezdařské schopnosti považují za nadprůměrné :-) a to co kolega pojede na cca 3 roky starém Giantu Trance dávám bez problémů taky a mnohdy i rychleji :-)

                možná by to chtělo ještě nepatrně položenější hlavu ale dá se to přežít

                komoru mám SV

                https://www.canyon.com/…-al-9-9.html

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Ne ne, doufám, že už 29ne, jednou mi to stačilo :-) raději cítím terén s malýma kolama, ale každý má jiné chutě :-) Zkusím ještě poladit posed a když si nezvyknu tak půjde Nerve do světa, no :-(

                  0 0
                • MlokCZ  

                  To není SV komora, ale LV komora. A v ní je středně velká vložka (z 5 možných).

                  0 0
                  • nomecz  

                    Mas pravdu samozrejme LV je tam

                    0 0
    • rasken  

      Dekuju CZ zastoupeni za rychle vyřízenou reklamaci, prestrojeni věci na new ram atd, palec nahoru

      0 0
      • wego1991  

        Tak to máš štěstí

        Mi teď přišel mail, že rám bude bůh ví kdy.. To pěkně nasere, když mi už měsíc říkali že bude za dva týdny, příští týden a teď tohle. Ještě navíc když za 2 týdny mám jet na kololod do Chorvatska a zatím to vypadá že pojedu tak do ******…

        0 0
        • wilda81  

          Nechceš Nukeproof Megu? Večer si můžeš přijet :)))

          0 0
          • wego1991  

            Jako testovačka na týden do chorvatska by se hodila :)

            0 0
        • tonik666  

          Nechceš Banshee Spitfire v2? O víkendu si taky můžeš přijet :)

          0 0
          • wilda81  

            ale ten by možná zajímal mě … pošli do zpráv bližší info ;)

            0 0
        • rasken  

          hm to zamrzi:(( no ja ukapl slzu, ze nemam stejnej ram,mel jsem verzi stealth peknej pohrebacek,:)) poslaly co koukam uz nenabizi cernej ale bile napisy:)) ale co uz na barvickiiii se nejezdi

          0 0
    • marasan  

      Velmi prijemne prekvapeni pro mne byl funkcni chat s Vojtou na webu canyon.com. Zeptal sem se Vojty na par servisnich zalezitosti, v pohode mi odpovedel. Fakt prijemny prekvapeni, ze chat na webu funguje. Diky.

      0 0
    • FatJoe  

      Slevy až 20k na modely Nerve 2016, využil už někdo ? :)

      0 0
      • tonik666  

        Tak jsem koukal, že v „dámských“ modelech mají dostupné jen velikosti L, zato se slevou 14 000 u nejvyššího modelu :) Vzhledem k tomu, že dámská kola jsou až na pár detailů totožná s pánskými, navíc mají lepší (spolehlivější) kola, tak by to pro někoho mohlo být řešení.

        Pokud vám nevadí dálkové ovládání na tlumiči :))

        0 0
        • Peslezedirou  

          Asi jsem holka, tak bych dálkové k tlumiči klíďo bral :-)

          0 0
        • oo.viper.oo  

          Člověk by myslel že dámská mají kratší rámy. Není tomu tak?

          0 0
          • wilda81  

            není resp. nebylo tomu tak do loňska

            0 0
          • tonik666  

            Není. Rám modelů Spectral 2016 je úplně stejný, jenže si to nikdo neprostuduje a pak myslí :))

            Dámské mají jiné sedlo, 50mm představec oproti 60mm, kliky s menšími převodníky (24/34 vs. 26/36) a jiné tlumiče s dálkovým ovládáním.

            Takže se stačí rozhodnout s ohledem na výbavu a barvu. Já ženě koupil pánský :))

            0 0
            • marasan  

              damsky maji navic supr barvy

              0 0
              • MirosPikos  

                Fakt, že nejsou vůbec špatný. Jejich šedivo-fialové variace se asi moc nechytli a často slouží jako zdroj náhradních dílů. Mnozí jistě potvrdí :)

                0 0
    • elipsoid  

      Hoj. Mám týden Nerv AL 6.0 (přišel o 3 týdny dřív). Celkově spokojenost, až na „praskání“ někde z okolí sedlovky. Děje se to jen když sedím, nejvíc při záběru, ale občas povrzává i když se jen tak převaluju na sedle. Ve stoje ticho.

      Dotáhnul všechny šrouby, co jsem našel, rychloupínák utažený jen tak, aby sedlo neklouzalo. Promazal jsem sedlovku, rychloupínák i lyžiny sedla pastou, co byla ke kolu. Pomohlo to asi na 8 kilometrů, zpátky z práce už jsem zase vrzal.

      Když sedlovku trochu víc zasunu, praskání přestane. Ale je možný, že jen dočasně, jak se tam rozmaže ta pasta.

      Poradíte?

      0 0
      • meris  

        Já jsem lyžiny a zámek musel dvakrát rozebrat a pořádně vyčistit aby to pak přestalo. Nic jsem nemazal. Řekl bych, že se na to pak bude spíš lepit bordel.

        0 0
      • novas752  

        Neni sedlovka vysunutá nad limit? A kolik jí zbývá v rámu?

        Zkus rychloupínák/ob­jímku dotáhnout víc (ať ale neserveš závit) nebo zkusit odstranit tu vazelínu/pastu ze sedlovky a trubky nebo použít jinou pastu/vazelínu. Já např. používám zelenej motorex smíchanej se zubní pastou 1:1. :D

        0 0
      • zdenal8  

        Sedlovku vyndat, očistit. Pak dovnitř namazat obyč vazelínou (ne v místě objímky), nahoru kolem objímky nic nebo tou montážní od canyonu. Mohlo by to pomoct. U mě to funguje.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • gazip  

        A já na sedlovku nad objímku hodil tuhle reflexní pásku – https://goo.gl/goNUCg – která tam nepustí ten bordel a ještě to strašně hezky vypadá :-D – Od tý doby nevržu ;-)

        0 0
        • novas752  

          Odvážný tvrzení, že reflexní páska nepustí bordel. :)

          0 0
          • gazip  

            Odvaha se cení… neříkám, že je to prachotěsný, ale písek z lesních cest už se tam nelepí

            0 0
        • scott16  

          Když bych tam něco dával tak asi už toto

          http://www.kupkolo.cz/…ovku_z96386/

          0 0
          • MatS  

            Dost často křupe samotný rychloupínák, protože do něj leze bordel hned. Řešením je pevná objímka na imbus s těsněním.

            Např.: http://www.bikesport.cz/…objimka_5897

            Taktéž jsem u jednoho kola CUBE zjistil, že vlivem dost zasunuté sedlovky a menšího průměru sedlovky vůči rámu (tolerance výroby) dochází k tomu, že vnitřní konec sedlovky se mírně pohyboval v rámu a brousil uvnitř o rám, jak se sedlovka namáháním prohýbala. Vzal jsem izolepu, udělal jeden závit na konci sedlovky a zasunul do rámu a je klid :-)

            0 0
      • Doktorzet  

        To samé jsem řešil na gc al slx, vždy to po pár km začalo znovu lupat.Už jsem byl dost nervní :D Dělal to malý otřep v sedlové trubce, tam kde je napojena zadní stavba. Jsou tam vyvrtané dírky a u jedné byl miniaturní otřep. Stačilo vzít jemným šmirglem a byl klid.

        0 0
        • huld4  

          Mam Nerve 7.0 2016 a dela me to naprosto to stejny..nova objimka nepomuze..kdyz to vycistim a poradne utahnu, tak to vydrzi par km a pak na novo a ze to vrze fakt fest..vsichni se zamnou otaci..dela to jak rikas, kdyz to mam vysunuty nahoru(ne nad max. limit)…

          0 0
          • MirosPikos  

            Mrkni pořádně do věcí, co Canyon dodávají ke kolu. Možná si dostal i špunty do uší. Když se to namaže, mělo by to přestat. Řádně vyčistit, namazat a dotáhnout na moment. Ideální ještě přes objímku natáhnout duši, aby se tam nedostával bordel. Už tu někdo takový tuning fotil.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jak už se psalo výše, pořádně prohlédnout vnitřek sedl. trubky kam až dosáhne prst :-) mne takle lupala sedlovka u jiného kola fakt fest, ale nakonec to byla nějaká pecka prilipla k vnitřku sedl. trubky, pomohlo prebrouseni s. papirem.

              0 0
              • huld4  

                Tohle vsechno uz sem udelal, ale bohuzel nepomaha. Musel bych koupit spunty do usi sobe a vsem okolo.:)

                0 0
                • Peslezedirou  

                  A vložit plátek plísku z plechovky od coca mezi sedlovku\sedl trubku?

                  0 0
                  • huld4  

                    to sem nezkousel,kam presne vlozit? nejsem si jisty jestli se tam neco vejde…sedi to docela dobre..

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      Prostě ho zasunout mezi sedlovku a rám a nechat plíšek koukat pár mm, can. má myslím nařízlou sedl. trubku na dvou místech, tak pokud to půjde, tak dopředu. Při povolené objímce, sedlovku zatlačit směrem k zadnímu kolu a plíšek zasunout, někdy pomúže zasunovat na požadovanou výšku sedlovky spolu se sedlovkou, prostě uvidíš jak to půjde. Plíšek šířky cca 15–20 mm a na výšku 40–50mm…

                      0 0
                      • MatS  

                        Ale toto má smysl pouze pokud je sedlovka dost volná v sedlové trubce, což u Canyonu je akorát (aspoň u mne).

                        Vyzkoušej takový test. Opři se hrudníkem a rukama silou o sedlo a zkus zatěžovat střídavě předek a zadek sedla a uvidíš, zda to bude vyluzovat ty zvuky co popisuješ. Jaký zvuk to dělá? Spíš vrzání nebo praskání/cvakání?

                        Pokud vrzání, tak oblep volný(odmaštěný) konec sedlovky, který zasouváš do rámu, jednou (max dvěma) vrstvou lepící pásky. Nesmí toho být moc, aby to šlo ještě zasunout. Zabrání to šoupání(broušení) sedlovky uvnitř sedlové trubky vlivem jejího namáhání.

                        Pokud cvakání, tak to může dělat zrnko písku v zámku sedlovky (komplet rozebrat a vyčistit a odmastit) nebo to může stejně tak dělat zámek sedla, kde je nějaká nečistota nebo málo dotažené.

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Huld už zkusil vše možný, tohle je další možnost, po laborování, které dělal bych zkusil tohle…

                          0 0
                          • huld4  

                            diky..vse vyzkousim a dam vedet, ale zrnko pisku to nejspis nebude..delalo to uz hned jako novy a kdyz to dam niz, tak to nevrze…

                            0 0
                            • smoked  

                              Měl jsem stejný problém – při použití montážní pasty. Stačilo vyčistit, lehce máznout vazelínou a je klid.

                              0 0
                              •  

                                Montážní pastu nemám rád. Možná je dobrá na karbon, ale na hliník ji nepoužívám a ani nemám důvod. Přesně jak píše smoked: chce to pořádně vyčistit vnitřek rámu (tj. omotat vařečku hadrem, namočit do lékařského benzinu, vrazit do sedlové trubky a pár minut šudlat), obdobně očistit sedlovku, LEHOUNCE ji potřít vazelínou, dát na místo a POŘÁDNĚ utáhnout. Za sebe doporučuji ještě kvalitní objímku na šroub (ne ty šajze rychloupínáky) a s vnitřním vloženým páskem. U takové se těch newtonmetrů fakt nemusíte bát (je to pořád lepší, než do toho rvát plech z plechovky).

                                0 0
                                • wilda81  

                                  Kdybys použil pastu, tak nic nemusíš „POŘÁDNĚ utahovat“.

                                  0 0
                            • wego1991  

                              Taky mi to dělalo. A přestalo to vlastně, když praskl rám ve svaru :D

                              0 0
                              •  

                                Ve kterém?

                                0 0
                                • wego1991  

                                  Jj nerve letošní

                                  0 0
                                  •  

                                    Takže zase kyvka, na tom samém místě jako vždy. Zdá se, že hliníkové Nervy a Spectraly mají prostě systémovou, konstrukční vadu …

                                    0 0
                                    • MirosPikos  

                                      Samozřejmě že mají. Špatný na tom je, že je to napříč ročníky. Už jsem viděl 2014, 2015 a dokonce 2016. Z toho 2014 u sebe doma. V dnešní době simulací je to trochu zbytečný a přidělává to zbytečný starosti. Otázka, jestli se nevyplatí nechat to být a řešit reklamace než měnit výrobní proces.

                                      0 0
                                      •  

                                        Tím ale ztratí důvěru zákazníků. Pokud ale praktikují tzv. psychopatický způsob podnikání (= okamžitý zisk bez ohledu na cokoli, aťsi třeba firma napřesrok chcípne, založí se jiná a pojede se dál) tak je jim to nejspíš jedno. Kdybych někdy zatoužil po fullu, Canyon by to určitě nebyl.

                                        0 0
                                        • MirosPikos  

                                          To je od tebe celkem nečekaná odpověď. Mnozí tě tu mají za to, že děláš pro Canyon.

                                          0 0
                                          •  

                                            Ne, nedělám a nikdy jsem nedělal. Akorát mám od nich kolo a byl jsem jejich fanouškem, jenže tento můj postoj dostává od uvedení modelů 2017 povážlivé trhliny. Ta všudepřítomná degradace kvality a snižování řad osazených komponent za vyšší cenu, to prostě nedokážu skousnout.

                                            0 0
                                            • MirosPikos  

                                              V pohodě, já jen, že si to pár lidí myslelo. Nic víc, nic míň. Alespoň mají teď jasno. S tou kvalitou je to špatný no. Člověk by čekal, že při tolika prasklých zadních stavbách dojde k nějaké změně. A že jdou ceny mírně nahoru a sestava dolů. Plíživá inflace nebo jak se tomu říká. Já si teď dělám srandu, že mám zase na 2 roky nový rám. Jenže když se nad tím zamyslím, ona to není zas taková sranda. Pokud přijdu na prasklinu při mytí kola nebo výměně řetězu – ok. Ale kdyby se mi to stalo za jízdy, rozmlátil sebe i zbytek kola, tak krom toho, že si dlouho nezajezdím kvůli případnému zranění, tak si nezajezdím i kvůli tomu, že nebude na čem – reklamaci by v takovým případě těžko uznávali.

                                              0 0
                                            • bednous  

                                              Moje řeč, Nervák jde v prosinci z domu a nový již nebude :-) Dopálil jsem se nekonečným čekáním na něj při přechodu na SAP, komunikace ve finále nic moc, kolo přišlo neohlášené, lehce škráblé, omluva s kuponem, objednány pedály, co nikdy nedošly… Přesto jsem chtěl kupovat Spectrala v karbonu, ale když jsem viděl, co udělali s cenama a výbavou… Jen mě furt sejří ta zelená barva, ta je pecková. S jízdními vlastnostmi jsem s Nerve v podstatě neměl problém, ale chci karbon…

                                              0 0
                                      • doubleingram  

                                        Nestraste, mam letosniho Spectrala 6. Budu ho casteji kontrolovat. Mate cca poneti jak hodne se to deje?

                                        0 0
                                        • MirosPikos  

                                          Hele v BF luhů a hájů už vím cca o 4 Spectralech a 2 nebo 3 Nervech? Nechci hodnotit jestli je to moc nebo málo. Mě spíš trápí, že jsou to pořád stejná místa. Je tedy evidentní, že se stala chyba buď při návrhu nebo výrobě, nebo obojím. Co posílali nové rámy 2017, tak psali o nějaké modernizaci. Noví majitelé si to skutečně mysleli, ale při bližším ohledání pouze konstatovali, že se jim sváry zdají trochu lepší, ale jinak není vidět žádných změn. Ale zase abych jim nekřivdil – možná přidali na materiálu, což nemusí být nutně vidět. Obchodně si myslím, že by mohli přiznat problémy, navrhnout řešení a prodat to. Aby současný nebo potenciální zákazník jasně viděl, že se něco děje a nemusel číst naše spekulativní příspěvky na BF :)

                                          0 0
                                        • strongpajda  

                                          loni na podzim jsem na Spectralovi reklamoval zadní stavbu – byla hnutá od výroby. Reklamace uznaná a za 25dní bylo kolo zpátky z Německa, kam jsem ho posílal celý na posouzení. Letošní rok bikepark Saalbach-Leogang, Davos, lago di Garda, Livigno, Točná, Rychlebky atd.. Když nesedim 2dny na kolem jsem nešťastnej…:)

                                          Nakládám tomu docela dost, a pořád koumám, jeslti jsem si radši neměl koupit rovnou Striva. Ale co už… až kolo umře koupim něco dalšího

                                          Takže je to podle mě kus od kusu… nedá se paušalizovat. A na netu najdeš „spoustu“ prasklejch rámů, protože když všechno funguje jak má, těžko si bude někdo stěžovat. A psát oslavný ódy se nikomu pořádně nechce, teda pokud za to nemá zaplaceno…

                                          0 0
                                          • doubleingram  

                                            Diky za info, tak uvidime, zatim po 3/4 roce v pohode.

                                            0 0
                                          • novas752  

                                            Tu posledni cast je dulezite vyzdvihnout.

                                            Tezko odhadnout jak casty je to jev, kdyz spokojeni majitele zvesela „mlci“ a jezdi.

                                            99,9% lidi se ozve, az kdyz je problem.

                                            0 0
                                    • wego1991  

                                      Ten svar co mi praskl mají (aspoň u modelu 2016) pouze velikosti XL..

                                      0 0
                              • MatS  

                                U Nerva?

                                0 0
                            • Booker  

                              Asi jsi to zkoušel, ale pro jistotu… Dotáhnul jsi všechny čepové šrouby? (Ptám se z vlastní zkušenosti a taky proto, že víc lidí to tu taky uvádělo u Nervů/Spectralů…:-))

                              0 0
    • matysekul  

      Vyčisti od pasty a nech sedlovku nasucho.Lepí se na to bordel a ten tam pak dělá pazvuky.

      0 0
    • THORX  

      Tak už představili Spectral v carbonu ty ceny to je úlet :D tak jsem zvědav na hliník

      0 0
      • tonik666  

        Me ty ceny jako ulet neprijdou. kdyz se podivas na zakladniho karbonoveho spectrala, tak na nem mas vse co potrebujes, je to lip vybaveny nez 2016 hlinik za 70, a ma to karbon ram.

        a zbytek ma 12s eagla, tam je cena jasna:)

        0 0
        • Tecka  

          No základ Spectral CF 2015/2016 (s XT) byl bez slevy za 95,5kkč, 2016/2017 je za 106,6kkč.

          0 0
          • tonik666  

            Njn. A zase tam nemají 150mm reverba…

            0 0
      • Tomáš - Canyon  

        Čau, chtěl bych reagovat na diskuzi k cenám modelů 2017 – ano, bohužel jsme museli zdražit – hlavní důvod byl kurz, za které se pořizuje hlavní skupina komponentů od výrobce – Shimano a SRAM (tedy kurz Euro k Jenu a Euro k Dolaru). Původně měly být ceny ještě o fous vyšší, ale podařilo se nám je srazit na úroveň, kterou teď vidíte na webu. Pokud máte nějaký dotaz, tak pište.

        0 0
        • nomecz  

          v bude spectral v 29" ?

          0 0
          • Tomáš - Canyon  

            Spectral v 29" už bohužel nebude.

            0 0
            • nomecz  

              škoda :-( předpokládám že CF Neuron v 29" také ne ?

              0 0
            • pakun  

              No já dnes našel tento úvod k Spectralu 2017. Takže myslím, že Spectral 29" v hliníku bude. Modely v nabídce zatím nejsou.

              Cituji : Spectral … with two frame options, 130mm (29") or 140mm (27,5"), and a choice of aluminium of superlight carbon…

              https://www.canyon.com/cs/mtb/

              0 0
              • LM  

                Na to bych moc nespoléhal. Nové modely spectralu jsou zatím jen ty carbon, hliníkové jsou tam stále ještě ty staré…

                0 0
              • nomecz  

                Tak kluci z cz zastoupeni asi vi co budou prodavat, ale je to skoda snad pristi rok no :)

                0 0
                • Orgic  

                  No loni mi kluci z cz zastoupení taky tvrdili, že v roce 2016 už 29" Spectral nebude, přestože nakonec k mé radosti byl, takže bych zatím počkal co se opravdu objeví v shopu.

                  0 0
                  • nomecz  

                    Pokud se nepletu tak to bylo tak, ze bude dostupny pouze na nekterych trzich kde se s CR nejdriv nepocitalo ale na zaklade velkeho zajmu byl omezeny pocet kusu pro CR uvolnen

                    0 0
                    • Orgic  

                      To nevim, ale vzhledem k prodeji Canyonů pouze přímo přes net moc nedává smysl rozdělovat produkci na regiony ne?

                      0 0
                      • wilda81  

                        Právě-že dává. Každá země má svá specifika a kupní síla je též jiná.

                        0 0
                        • pakun  

                          Aha, a jaké jsou česká specifika? Druhá jakost, vysoká cena, řazení nohou… Myslím, že Orgic má pravdu.

                          0 0
                          • wilda81  

                            Když pakůň myslí, tak přes to přece nejede vlak. Až budeš někdy dodávat jeden produkt do více zemí, tak možná pochopíš. Tady máš jeden z příkladů u Canyonu. Další jsou různé patenty (v případě kol to byl donedávna např. horstlink), zákonná omezení apod. V práci jsem se s tím už párkrát setkal (sice v jiném odvětví) a prodej + unifikace výrobku pro různé trhy není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá.

                            0 0
                            • pakun  

                              Jak vidíš vlak jede, od toho je diskuze. Takže EU je zase tak trochu jen na papíře… Já ti rozumím kam míříš. Ale co mezinárodní shopy, čínské a US e-shopy. Koupíš si kdekoli cokoli. Třeba i „německýho“ Canyona. Nebo ti ho nepošlou?

                              0 0
                              •  

                                Pošlou, když uvedeš dodací adresu v Německu a dojedeš si pro to.

                                0 0
                    • novas752  

                      A proč 29" Spectral tehdy nebyl na stránkách ani když sis přepl na jinou zemi?

                      0 0
                      • nomecz  

                        fakt netusim na jake regiony ses dival a co jsi tam videl…

                        to co sem napsal byla odpoved od Tomase , protoze sem o Spectralu v 29 uvazoval

                        0 0
              • pendergast  

                Tak, a už to tam nie je!

                Asi Nemcom vadilo, že im zostalo priveľa 27,5" Spectralov na jesenný výpredaj.

                Radšej než pridať k 26" a 29", čo mám doma, ešte aj 27,5", počkám, či prídu s boost modelmi v nasledujúcej sezóne.

                0 0
        •  

          Ahoj, ale co ty váhy? Viděl jsi to srovnání? Opravdu se zvýšila hmotnost nastupujících modelů oproti jejich předchůdcům o 1 kg (v případě GC AL SLX 9.9 versus 8.9 2016), resp. o 600 g (v případě GC AL SLX 9.9 SL versus 9.9 2016)?

          Nebo je to nějaká chyba?

          0 0
          • Tomáš - Canyon  

            Uvedené hmotnosti jsou zatím propočet (součet všech komponent, rámu, atd), po první výrobní sérii dojde k převážení a případně se údaje na webu upraví.

            0 0
        • Bobbb  

          Ahoj, budou modely 2017 GC CF nebo je nahradí levnější modely Exceed? Popř. kdy by mohly být v nabídce? Váham, zda koupit GC CF 5.9 nebo čekat. Díky

          0 0
          • Tomáš - Canyon  

            Grand Canyon na karbonu už nebude a bude dostupnější řada Exceed CF SL, ta bude na webu někdy koncem října, ale cenově budou začínat výš než GC CF 5.9.

            0 0
          • Bobbb  

            takze soucasne ramy gc cf uplne zaniknou a i lacinnejsi exceed bude s geo dnesnich vyssich rad exceedu? Jen treba trochu tezsi nez slx?

            0 0
            • Tomáš - Canyon  

              Ano, Exceed CF SL bude mít stejnou geo i technologie jako SLX, jen trochu těžší rám (cca 250 g)

              0 0
        • sharkeeCZ  

          A jaký posun kurzu byl za posledních 12 měsíců? Sledují kurz dennodenně mnoho let, ale takový klid, jaký se děje posledních 12 měsíců jsem již dlouho nezažil. Beru hlavní měny CZK / EUR / USD. Kurz EUR/USD je de facto stejný jako před rokem, CZK mírně posílila vůči EUR.

          0 0
          • Tomáš - Canyon  

            Kurz CZK na to nemá vůbec vliv – jedná se hlavně o kurzové futures fixace EUR/USD a EUR/JPY pro nákup komponent.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jak píše, EUR/USD se nezměnil, tedy tím to být nemůže. EUR/JPY tam už ke změně došlo.

              0 0
          • tonik666  

            To zpoždění v promítnutí kurzů u cen do celých kol má určitě větší zpoždění než 12 měsíců (což sis taky mohl domyslet když sleduješ ty kurzy :))

            Je možné, že ceny komponentů na 2016 kola byla dohodnuta ještě než se EUR/USD kurz propadl v druhé půlce roku 2014, takže se v plné míře do cen promítl až teď.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ať to upřesní někdo, kde se pohybuje v obchodu a napíše, z jaké doby jsou kurzy relevantní.

              Muselo by to být ale extrémní zpoždění. Znamenalo by to, že pro nákup dílu pro 2016 modely by musel být použit kurz starší než zhruba z 1.2.2015. A to mi přijde už přehnané, čekal bych spíše kurz tak z poloviny roku 2015 nebo aspoň někdy kolem dubna/května.

              0 0
              • Tomáš - Canyon  

                Přesné detaily neznám, ale jedná se o kurzové futures kontrakty, které se uzavírají cca na 2 roku dopředu.

                0 0
                • tonik666  

                  Tady to máš Mloku – pokud Canyon používá futures, tak je schopný oddálit nepříznivý vliv kurzu klidně o ty dva roky.

                  Takové vysvětlení dává smysl a nejspíš to tak i bude.

                  0 0
                  • hannawald  

                    Ceny stanovuji asi na nejakou dobu dopredu, pricemz pokud zitra posle FED sazby nahoru (jeste nedavno se to zdalo vysoce pravdepodobne, ale posl. data US ekonomiky nejsou nej), posili dolar a nahoru pujdou i suroviny..

                    Mozna to neprijde hned zitra, ale brzy ano..

                    0 0
                • sharkeeCZ  

                  Tomu by se dalo věřit, ale jelikož již Canyon provedl změnu cen v pohybu kurzu dříve, zní toto pouze jako výmluva. Taková zkouška, co ještě zákazníci ustojí. No, jak Canyon myslí…

                  0 0
                  • tomxxx  

                    Driv mi u canyonu slo predevsim a neosizene osazeni. Kdyz jsem bral kolo na XO, tak vse bylo XO, karbonove kliky, adekvatni sedlovka, kola atd. Cena taky super, ale jak rikam, hlavne me bavila cistota osazeni, kde jsem nemusel nic moc menit. To ted uz neplati a delaj stejnej divnomix jako vsichni ostatni. U canyonu neni sance dostat slevu, pokuze v nejakych akcich. Zacinaj byt pro me cim dal vice zajimave premiove (drahe) znacky, ktere nabizeji showroomy a dozivotni zaruky na ram atd.

                    0 0
                    • sharkeeCZ  

                      Vidim to podobne. Navic v obchode VZDY dostanu slevu a tak asi letos koupim nove HT u Speslu, kde se dostanu cenou mozna uz i pod Canyona.

                      0 0
                      •  

                        Jak dlouho ti vydrží HT (resp. jak často ho kupuješ)?

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          Teď po 3 letech.

                          0 0
                          •  

                            To tedy moc není. :-| Já bych od dobrého kola očekával aspoň dvojnásobek.

                            Ale jestli závodíš, tak asi chápu.

                            0 0
                            • tonik666  

                              To nebude o tom, co vydrží kolo, ale kolik vydrží majitel s kolem. Sharkee určitě měnil pár kazet, převodníků atd, a rám by mu ještě pár let vydžel kdyby neměnil..

                              0 0
                            • sharkeeCZ  

                              Ano závodím, ale hlavně je to o přechodu na 1× a chtít si udělat radost. Kolo zůstane doma pro manželku a jako zimák. Starý zimák šel již do světa.

                              0 0
                      • CanyoSK  

                        Ja som velmi zvedavy na porovnanie noveho Exceed SL 2017 s Ghostom Lector 2017.

                        Pri takomto dramatickom zdrazeni Canyonov predpokaldam ze Lector bude na tom lepsie v pomere vykon/cena a to sa bude dat este vybavit zlava na Lectora…

                        Canyon 2017 sa oplati kupit len vo vypredaji…asi ich budu musiet robit castejsie ako tento rok, aby si udrzali narast trzieb…

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          obáváme se stejného vývoje

                          0 0
                          • wilda81  

                            Tak Canyon uz neni garazovka, ze. Nechapu cemu se tady neustale divite.

                            0 0
                            • sharkeeCZ  

                              Nedivime, konstatujeme a jako zakaznik i reaguji (koupim jinde).

                              0 0
                          • ms82  

                            Predpokladal bych nejakou paralelu na jejich silnicnich kolech, ale zatim jsem modely a ceny pro 2017 nevidel (zajima me hlavne ultimate). Nevite nekdo neco, pripadne nedokazete zhodnotit?

                            0 0
                            • hannawald  

                              maji nove endurace cf slx, ceny nejsou nizko, ale je to top model na jejich nej karbonu s integrovanym karbonovym kokpitem apod,. Proti podobnym BMC apod. je to porad levnejsi. Mela by pribyt nizsi rada cf sl, aspon jsem nekde tu spekulaci cetl. Ocekava se novy diskovy Ultimate, alespon na vystave uz byl, asi zase nejdrive v top konfiguraci, takze od 100tis vys..

                              0 0
                              • ms82  

                                Jako prvni poradnou silnicku bych si radeji poridil neco bez diskovych brzd. Na ten Endurance, pripadne na cyklokrosku, se to asi i celkem hodi, ale proste na silnici to neni tak hezke :-)

                                0 0
                                • hannawald  

                                  kdyz nechces disky, tak vem nejaky ultimate, co je ve sleve.. nejaka dramaticka zmena tam nebude.. novy endurace slx vyvinuli podle ultimate.. pokud teda nechces neco s novou dura ace, to zrejme budes muset cekat do jara.. pokud koukas po ultegre, tak bych vzal 2016 ve sleve..

                                  0 0
                                  • ms82  

                                    Muj nejvetsi problem je, ze nevim, kolik do toho chci dat :-) Nejvic se mi libi https://www.canyon.com/…9-0-ltd.html a https://www.canyon.com/…9-0-pro.html, ale na moji uroven by asi bohate stacilo i https://www.canyon.com/…-0-aero.html

                                    Rozhodovani..

                                    0 0
                                    • hannawald  

                                      jedna vec je, co potrebujes a druha vec, co chces:) Ja jsem kolikrat chtel neco, ale spokojil se s necim levnejsim…a pak me to dohnalo a prodaval jsem se ztratou a nakupoval stejne to vytouzene..takze nekdy se to nevyplati, zvlast u veci, na kterych Ti zalezi..zbytecny je rikat, ze vsechno to jsou moc pekny kola..

                                      Jestli Record nebo Super Record je asi uz uplne fuk:) Ja bych treba za ty penize chtel elektroniku, ty radeji campu, takze poradit se neda..vyuzil bych neco ve sleve, at si to alespon trochu obhajis:))

                                      0 0
                                      • ms82  

                                        Dik, to je aspon rada jak usetrit. Rovnou si koupim to drazsi a bude :-)

                                        0 0
                                        •  

                                          Hele, v zásadě mohu potvrdit. Kompromisy se tady nevyplácí, polovičatou radost si nevychutnáš a když si nakonec stejně koupíš, po čem toužíš, tak budeš akorát se ztrátou prodávat tu původní náhražku. Věř mi, taky už to mám za sebou.

                                          Jestli máš vybrané kolo svých snů, tak prostě neváhej a skoč po něm!

                                          0 0
                                          • kadlec  

                                            Ma pravdu predsedo. Taky jsem puvodne vybiral 6.9 kvuli cene a nakonec jsem vzal 7.9 a spokojenost a.hlavne radost

                                            0 0
              • Barak  

                To tady asi těžko rozlouskneme. Nám se třeba do cen teď skokově od 1. října promítá kurz USD vůči čínskému juanu, ačkoliv se nakupuje v eurech, které je vůči koruně stabilní.

                0 0
              • sharkeeCZ  

                V mezinárodním obchodě se pohybuji cca 20 let a proto si dovolím tvrdit to co jsem psal výše. Canyon navíc již korekci cen EUR/USD učinil. Pokud měl Futures na 2 roky, jak píše Tom níže, tak všechny zákazníky jen obrali o prachy pod záminkou horšího kurzu dříve.

                Canyon přestává být CENOVĚ zajímavý. Problémy s přechodem na SAP. No, každý strůjcem svého štěstí.

                0 0
        • vratnym  

          Ahoj, zaujimalo by ma či máš nejaké bližšie info k dostupnosti 2017 Spectralu Al. Čakám na model 6.0EX ktorý bude zrejme náhrada za 2016 7.0EX, ten je v mojej veľkosti (XL) už dobré 2–3 mesiace vypredaný. Máte k dispozícii nejaký podrobnejší popis vybavenia, ceny alebo aspoň kedy bude zverejnený na webe? Zostane cena na podobnej úrovni ako 2016 7.0EX? Kvoli veľkosti XL čakám už fakt dlho a keď bude 2017 tá cena podstatne vyššia tak to pre mňa nemá zmysel a zbytočne zabijem ďalších niekoľko mesiacov. Dík za odpoveď. Btw. rozumiem že hliníkové Spectraly 2017 ešte niesú na webe, keďže je ešte dosť 2016kových na sklade. V mojej veľkosti sú už však dlhodobo vypredané preto ma zaujíma či mám ešte čakať alebo skončím u konkurencie…

          0 0
          • Tomáš - Canyon  

            Ahoj, hliníkové Spectraly 2017 budou na webu koncem října (októbra) a model 6.0EX bude výbavou hodně podobný jako letošní 7.0EX (Pike, Monarch, Sram GX). Cenu zatím neznám, ale bude pravděpodobně stejná nebo max. o 100 Eur vyšší než letošní 7.0EX.

            0 0
            • vratnym  

              Super, diky moc za rýchlu odpoveď. Zrejme si naň počkám :-)

              0 0
            • vratnym  

              Super, diky moc za rýchlu odpoveď. Zrejme si naň počkám :-)

              0 0
    • tomxxx  

      Me pobavilo, ze specifikace damskejch modelu vypada daleko lepe nez panskejch. Treba exceeda 9.9 slx v damse verzi bych bral daleko radeji nez v panske.

      0 0
    • pakun  

      Nevíte, budu mít svého nástupce pro rok 2017 i model SPECTRAL Al 8.9 ? Tedy Al rám, kola 29 a zdvihy větší než 120mm.

      0 0
    • THORX  

      Al rámy na 27,5 budou?

      0 0
    • Rolei  

      Ted jsem koukal na stare odkazy nerve 8.9 i 9.9 a maji skladem M a L, takze jestli to neni nejaka haluz da se jeste koupit…

      0 0
    • Tovarik  

      Není tu někdo z okolí Písku nebo Strakonic s Grand Canyonem CF SL ve velikosti M nebo L, na který by byl ochotný mě nechat posadit?

      0 0
    • pavlos12  

      Vlastníte někdo tohoho canyona? https://www.canyon.com/…-cf-6-9.html

      zajímalo by mě jak jste spokojení a popřípadě co na něj říkáte poměr cena/výbava?

      díky za reakce

      0 0
      • Bobbb  

        Nevlastním, ale za tuto cenu bezkonkurenční. Za měsíc budou nový Exceedy, otazka, na jake cene bude 6.9..Mne osobne se snad libi vic GC, ale mozna proto, ze jsem Exceeda v realu jeste nevidel.Pokud tato akce vydrzi jeste tak mesic, jdu do nej.

        0 0
      • nomecz  

        Moc bych nevahal za ty penize supr, model 2017 nebude a Exceed bude drahej

        0 0
        • Lago di Garda  

          Jsem docela zvědavej jaký budou Exceedy pro rok 2017.

          Sám sem už dva týdny jeho šťastným majitelem, a zatím sem moc rád, že jsem využil slev, a šel do něj :-)

          0 0
          • Bobbb  

            Neni Exceed nejak vahove omezen oproti GC? Asi ne, ale i tak ta zadni stavba je hodne zuzena :-)

            0 0
            • Lago di Garda  

              Rámy Exceed jsou už trochu jinak dělané než GC. Jejich váha je 870g, a máš pravdu, zadní stavba je zůžená.

              Údajně kvůli lepšímu tlumení vibrací, což můžu teď už z vlastní zkušenosti potvrdit :-)

              Navíc s tou dělenou sedlovkou je to vzadu na pevňáka fakt pohodlné :-)

              0 0
              • TheJD  

                Nutno podotknout, ze bylo nekde receno, ze na rok 2017 bude jeste levnejsi verze Exceed, ktera bude mit ram z „mene kvalitniho a tezsiho karbonu“, na kterem nejspis bude i nastupce GC CF 6.9.

                0 0
    • pavlos12  

      Borci díky za reakce,nic sem nenechal náhodě,a objednal si ho,už jsem ani nepočítal stím že ješte bude dostupnej v L-ku,a jen tak kouknu na canyon co novýho,a ejhle cf-6.9 v akci za těch 44 v L-ku,tak jsem to hned ládoval do košíku :D snad sem udělal dobře.

      0 0
    • Sadra  

      Zdravím,

      nemůžu nikde najít velikost zadního tlumiče na spectralu 2016,

      nevíte zda se jedná o 200×57 nebo 200×51 ??

      Děkuji

      0 0
      • wilda81  

        190mm x 50mm

        0 0
      • Risanek  

        51mm je délka chodu.

        0 0
      • MirosPikos  

        Těsně vedle :) Přitom to není úplně těžký změřit. Získáš další dovednost v postupu :)

        0 0
    • dafidko  

      Nazdar všetci…poradí mi nejaký skúsený majiteľ canyona s krátkymi nohami akú veľkosť si kúpiť??? Viem s istotou že chcem Grand Canyon AL 5.9 no moje krátke nohy mi trochu sťažujú výber veľkosti. Moje rozmery sú:

      Výška: 180 cm

      Rozkrok cca 78–79 cm (neviem to poriadne zmerať :D)

      Hmotnosť: 80 kg

      Trup: 70 cm

      Ramená: 50 cm

      Paže: 62 cm

      S rozkrokom 78 mi Canyon doporučuje veľkosť S s rozkrokom 79 mi doporučuje M. Nemám potuchy ako to môže v reále sedieť a napriek tomu, že tu väčšina radí kupovať väčšiu veľkosť sa obávam s mojími krátkymi nohami čo ako by to mohlo vyzerať.

      Naviac ide aj o peniaze keďže S by som mohol kúpiť ešte minuloročný model so zľavou a M by som musel kupovať už 2017 :D

      Rada so zmeraním súčasného kola tiež nepadá do úvahy pretože po nehode kedy kolo narazili na dialnici do zvodidiel sa toho moc merať nedá ale bolo to 19" CTM.

      0 0
      • Lago di Garda  

        Ja kupoval Canyona nedávno, a mám ještě kratší nohy než ty (75 cm) a při mé výšce 172 cm sem se rozhodl pro M, a sem s tou velikostí spokojený :)

        0 0
        • MlokCZ  

          A na geometrii jsi koukal? Protože ty máš jiného Canyona než chce kupovat a geometrii mají ty rámy úplně jinou…

          Exceed CF SLX je o dost nižší. I tak ale nechápu, jak ti může vyhovat Mko, které má standover 791mm když máš nohy 75cm. Sice je to možná měřené uprostřed a když budeš stát na zemi nalepený na sedlo, tak se nad horní rámovku možná těsně vejdeš, ale stejně je to tak úplně na h…o.

          0 0
      • nomecz  

        Jako s vyskou 180 cm kupovat S ? to asi ne, ber M,

        jinak ten 19" ram u toho CTM je L ko geometrie by urcite sla dohledat na jejich webu

        Ja se stejnou vyskou ale delsima nohama jezdim L a sedi jak prdel na hrnec

        0 0
        • MlokCZ  

          To mu jako doporučuješ vzít rám, který má stanover 813mm, když má délku nohou 78–79cm?

          0 0
          • nomecz  

            No hlavne mu doporuciji si dohledat geo stareho kola,

            jinak a proc ne ? Ty 2 cm nevydim jako problem, podrazka na botech to vyrovna a holt bude muset davat trosku pozor na kulky

            0 0
            • MlokCZ  

              To není dobré ani při stání na rovině, bota to ani nemusí vyrovnat (jedna věc je délka nohy, druhá místo na citlivé partie).

              Stačí pak jednou vystoupit v terénu, kde došlápneš níže než kolo (což se při ježdění v terénu stává) a…

              Pokud s tím žádný terén jezdit nebude, tak to už takový problém nebude (ale takový extrém bych nechtěl ani tak), ale to si zase nemusí kupovat bike…

              Ale ať si koupí co chce. Já bych se takovému kolu obloukem vyhnul. Nejen, že bych nebral kolo se standover větším než délka nohy, vybíral bych kolo, kde je naopak ještě rezerva. Tedy nohy aspoň o 2–3cm delší než standover (pro ježdění více v terénu ani ty 2cm rezervy nejsou nic moc).

              0 0
              • nomecz  

                No nesestupujes snad obouma nohama zaroven kolmo dolu ne ? ale vecinou jednou nohou na stranu a druha de vejs.

                Podivej se kolik deti jezdi na kolech o x velikosti vetsich a bez problemu, zas bych to tak nehrotil.

                Dulezite je jezdit na tom co se mi libi a to ze nejaky rozmer neni uplne 100% dle tabulek bych neresil :)

                0 0
          •  

            A co jako udělá s řízením, když si vezme S? To bude mít 15 cm představec nebo co?

            Tady je každá rada drahá …

            0 0
            • MlokCZ  

              A radím mu snad S? Neradím.

              0 0
      • MlokCZ  

        To je jednoduché.

        Kup si jiné kolo.

        M nemůžeš mít v žádném případě, protože má standover 813mm. A tedy máš na něj prostě krátké nohy. Ono i S má standover 785mm a bylo by pořád příliš vysoké.

        A S bude navíc krátké, takže vhodné nebude i kdybys překousnul, že nebudeš mít žádnou rezervu na citlivé partie.

        Máš hodně blbé proporce na 29" obecně. Potřebuješ supernízké kolo, které bude dost dlouhé. A u 29" HTček většinou nebývá snížená horní rámovka, takže smůla.

        Buď musíš najít nějakou extra nízkou 29", která bude dost dlouhá, což nebude lehké. Nebo si prostě musíš koupit 27,5", kde ten problém tak výrazný nebude.

        0 0
        • Lago di Garda  

          Ano, rozkrok mam nalepeny na horni ramove trubce, ale v praxi to vubec nic neznamena, a na M se mi jezdi skvele.

          Teorie a tabulky jsou jedna vec, realita pak druha.

          Kazdy jsme ale jiny, a zrovna ja s tou velikosti nemam zadny problem, i pres moje kratke nohy :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud nemáš problém, tak v praxi to znamená jediné. Prostě nejezdíš v terénu.

            Protože v terénu jednak občas vystoupíš s došlapem níže než kolo (to se v technických těžších výjezdech případně sjezdech běžně stane a někdy nestačí ani to, že na stojíš na dráhém pedálu a nebo někdy vystoupíš z obou pedálů) a pak nejezdíš žádné technické věci, kde potřebuješ pracovat s těžištěm (tam zase nemáš místo nad horní rámovkou pro práci s těžištěm).

            Jak jsem psal výše, tak ani rezerva 2–3cm při ježdění opravdu v terénu není dobrá i když tak už není problém tak často.

            0 0
            • Lago di Garda  

              Jezdim na kole uz 20 let, a hlavne teren :-)

              Navic sem 10 let delal bike trial, takze s technikou jizdy nemam moc problemy ;-)

              Takze s M si umim poradit :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak jsi zřejmě naopak tak dobrý, že v náročnějším výjezdu/sjezdu nikdy nevystupuješ. Ale to mě mohlo napadnout hned, když jsme na BF :-)

                Ale jsou to vaše citlivé partie, tak si jezděte na co nejvyšších rámech co uznáte za vhodné.

                0 0
                • Lago di Garda  

                  Urcite tak dobry nejsem :-D

                  Ale jak presne pise nomecz, vystupuju jednou nohou do strany, takze o kulky se nebojim ;-)

                  Ale musim uprimne priznat, ze i ja sem se rozhodoval mezi S a M. Porovnaval sem ty cisla geometrii co maj v tabulkach, a pak sem se proste rozhodl pro M :-)

                  A jeden z duvodu byl i to, ze na velikost S u meho Exceeda davaj kliky 170, a ja chtel 175, ktere zacinaj az u M :-)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Při situaci vystoupení jen jednou nohou samozřejmě pomůže, že je druhá na pedálu a tím se zvětší rezerva nad horní rámovkou. Jenže došlap druhé nohy je občas výrazně níže než kola a to zase situaci o hodně zhorší (může být jak kvůli svahu, tak třeba šlápnutí mezi šutry, apod.).

                    A sem tam při kritické situaci se může stát, že se vystoupí i druhou nohou (tedy mě už se párkrát stalo, že nouzově z pedálů z obou vyskočím i když to samozřejmě není časté).

                    Mě tedy už štvala i 3cm rezerva nad horí rámovkou co jsem měl u jednoho fulla. Teď už naštěstí mám u fulla tak 15cm+ rezervu (hodně snížená horní rámovka) a u HTčka tak 8–10cm (84,5cm nohy a vozím dlouhou 17,5").

                    0 0
        • dafidko  

          Vidím že sa tu okolo tohto problému zviedla poriadna diskusia a vyzerá to tak, že je fakt každá rada drahá a že bude lepšie sa asi poohliadnuť niekde inde. Ďakujem teda každému na názor a za rady. Už som pár obchodov obhliadol a niečo aj poskúšal a nie všetky 29 boli úplné „nutcrackers“ takže sa možno niečo nájde.

          0 0
    •  

      MlokCZ: Já řešil úplně opačný problém: měřím 178 cm, ale výšku rozkroku nad zemí mám 89 cm (beze srandy! bosé nohy s patami na zemi, osedlal jsem si knížku i vodováhu, aby to bylo přesnější → je to vážně 89) a délku rukou mám 65 cm. Jezdím L (viz. profil) a taky to asi není úplně optimální …

      0 0
      • nomecz  

        Na tvych rozmerech neni nic divneho :)) sem o 1 cm delsi a vsechny miry mam stejne jako ty :)

        0 0
      • novas752  

        Já mám 178/93 a jako dlouhonožec si nepřijdu. :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Jestli máš vážně 93cm nohy (správně změřeno), tak to je opravdu super extrém na tu výšku.

          0 0
      • MlokCZ  

        To máš M na hraně na výšku, se 400mm sedlovkou by to možná vyšlo, možná ne.

        Stejně ale nechápu, proč si tolik lidí za každou cenu kupuje Canyona (nebo cokoliv jiného) když jinde by se vhodnější geometrie našla.

        Třeba pro tebe Radon. ZR Race je na tom podobně cena vs výkon a 18" velikost je na výšku 460mm (to už by vyšlo uričtě) a na délku stejné jako Canyon v M.

        0 0
        •  

          M jsem měl a nešlo to, cítil jsem se na tom jak na dětském kole. Delší představec, sedlovka s offsetem … vše vyzkoušeno.

          Já mám končetiny jako běžný 185 cm vysoký chlap, ale trup o nějakých těch 7 cm kratší. Jak bys tohle vykompenzoval na kole, stavěném pro 185 cm chlapa?

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak když M bylo krátké, tak v čem máš problém na L? Krátký trup + dlouhé ruce znamená, že potřebuješ níže řídítka. Ale na druhou stranu dlouhé nohy pošlou výše sedlo a kompenzují to.

            0 0
            •  

              Bolí mě kolena, ale to bude spíš věkem než geometrií kola…

              0 0
            • pakun  

              Já mám stejný problém např. jako Bucci (dlouhé nohy a krátký trup, 177cm výška a 88cm rozkrok). Myslím si, že obecně platí – čím delší nohy a kratší trup, tím potřebuješ kratší rám a řídítka výš. Viz obrázek. Samozřejmě vždy záleží na pocitch každého jedince a taky na věku. Čím je člověk starší, tím potřebuje posed vzpřímenější (platí min nad 45let věku :) )

              Teď řeším dilema zda Neurona M nebo L.

              Podle rozkroku L, ale čím větší kolo, tím větší je REACH (delší rám) a čím menší kolo, tím menší je STACK (řídítka níž). Tedy vždy je něco špatně.

              Já jsem rozhodnut pro L, ale pořebuji co nejkratší představec (odhaduji tak 30 až 40mm) a zvednout řídíka na úroveň sedla (odhaduji tak 6 až 8cm). Škoda, že zařezávají krky…

              0 0
              • MlokCZ  

                Záleží jeslti chceš 29". Ve 29" bych vzal M. U 29" budou řídítka obecně výše a mělo by to bezproblémů vyjít i s nižší hlavou.

                Zapomínáš navíc ještě na jeden vliv. A tím je vliv délky představce na výšku řídítek. U M sice bude nižší hlava, ale delší představec to částečně vykompenzuje. Představec 4cm vs 7cm (na M budeš dávat cca o ty 3cm delší představec oproti L) při stejném úhlu představce (počítám 6° představec) dá 1,3cm rozdílu výšky řídítek. A 2cm délky hlavy dá 1,8cm rozdílu výšky řídítek.

                Takže nakonec zůstane jen 5mm rozdílu výšky řídítek ve prospěch velikosti L.

                A výšku řídítek můžeš výrazně zvednout když dáš řídítka s větším zdvihem.

                Oproti tomu zkracování na 3–4cm představec je už opravdu přehnané pro Neuron.

                A ono to bude nakonec i pro 27,5", takže tam také raději M. I když u 27,5" bude obtížnější dostat výše řídítka, tak těch 5mm (to bude stejné) o které budeš mít řídítka na L výše tě stejně nevytrhne.

                0 0
                • MlokCZ  

                  A pro představu jak mi to vychází na 29" Radonu Slide 130". Mám 84,5cm nohy a kratší stehenní kosti (tzn. sedlo více vepředu a o to výše než by měl někdo se stejnou délkou nohou a delší stehenní kostí).

                  A mám trvale ten stejný problém. Sice na svojí výšku 182cm nemám nijak moc dlouhé nohy, ale k tomu mám kratší trup a super krátké ruce (ruce udělají ještě více než trup).

                  Tedy budeš potřebovat sedlo výše maximálně o rozdíl délky nohou, tedy o 3,5cm.

                  Pod představcem nemám žádnou podložku a k tomu výčko hlávka je supernízké. A potřebuju řídítka také vysoko. Vozím už mnoho let řídítka se 4cm zdvihu.

                  A řídítka mi vychází cca 2cm nad sedlem.

                  Budeš tedy potřebovat oproti mě ještě o něco zvednout, abys je dostal těsně nad úroveň sedla (když budeš mít o 3–3,5cm výše sedlo než já). U Neuronu vidím, že je také nízké hlávko, ale netuším jestli dávají nějaké podložky pod představec.

                  Radon má navíc v M (oproti Neuronu v M) o 1,5cm vyšší hlavu.

                  S výškou řídítek (jak jsou potřeba vysoko) ještě počítej, že je to fullu a tedy po nasednutí nepůjdou níže jako u HT (mohou jít i o chlup výše, na tlumiči se vozí sag většinou o malý chlup větší než na vidlici). Ale třeba s tím už počítáš.

                  0 0
                  • pakun  

                    Ano uvažuji kolo Neuron AL 7.9 či 8.9 – tedy 29".Zatím nerozhodnuto.

                    Canyon dává standardně podložky do hlávka 20mm. Souhlasím, že zdvih řídítek udělá hodně.

                    Jen se mi zdá že u Neurona vel. M budu mít sedlo hrozně vytažené. Canyon uvádí výšku sedla pro M:683–787, a pro L: 723–827 (to je bez klik). Já budu mít asi 755mm. To je teoreticky u M-ka bude sedlovka vytažená na 70% a u L-ka na 30% zdvihu. Je otázka, jestli tyhle čísla platí i pro teleskopickou sedlovku…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tedy i dle udaných rozměrů to vychází s cca 2cm rezerv, tak M by ještě šlo. Kamarád vozí XL pro hodně dlouhé nohy (nevím kolik přesně, měří 196cm) a potřebná délka střed – sedlo mu vycházela také o 2cm méně než bylo udané maximální vysunutí dle geometrie Canyonu a v reálu mu vyšla rezerva nakonec ještě o malý chlup větší (asi 2,5–3cm).

                      Je pravda, že 440mm sedlová trubka je tak tak. S 420mm teleskopem to vyjde ale vždy o něco lépe. Já vozím 440mm rám (HTčko) a vyjde to s 367 Thomsonkou (a ještě malá rezerva). Tedy tobě by to s 400mm sedlovkou mělo vyjít taky. A 420mm teleskop by měl mít ještě malou rezervu.

                      Co jsi to počítal za %, tomu tedy vůbec nerozumím. U M bude vysunutá sedlovka odhadem tak 29cm a u L cca 25cm.

                      0 0
                      • pakun  

                        Odhad máš perfektní. No ty procenta jsou jen jednoduchá trojčlenka. Třeba u vel L Canyon udává výšku sedla 723 až 827mm. Teda 723 je 0% vysunutí a 827 je 100% vysunutí. A mých 755mm je těch 30% (827–723=104mm t.j.100%; 755–723=32mm t.j. x%; 32/(104/100)=­30,76%).

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Výpočtu rozumím, jen mi není jasné k čemu je dobré takové srovnání. Proto mi předtím vůbec takový výpočet nenapadnul.

                          0 0
                      •  

                        Proč by se ale měl snažit o co nejmenší kolo? Pokud to má opravdu na hraně, neměl by si zvolit to, na čem se prostě líp cítí?

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          O co nejmenší kolo? Četl jsi vůbec vše co psal? Píše, že pro L mu vyjde představec 3–4cm (ví jak potřebuje dlouhé kolo). Tedy M není snaha o co nejmenší kolo, ale o kolo, které nebude nesmyslně dlouhé pro jeho potřeby.

                          Za mě je tedy už 3–4cm představec nesmyslně krátký pro takový typ kola. Výšku řídítek bude mít na obou stejně a ani pro dostaná řídítek do té stejné polohy to nebude velký rozdíl (jen těch 0,5cm co bude potřebovat nahnat u M navíc).

                          A vysunutou sedlovku stejně. U té to jen musí pohlídat, aby to ještě vyšlo, což vypadá, že vyjde.

                          Takže na obou získá totožný posed a bude to L + 3–4cm představec vs M + 6–7cm představec. Za mě tedy jednoznačně M.

                          0 0
              • nomecz  

                nebudu to brát tak technicky ale mám 179/nohy89 a bral sem 29" Nerva v Lku a jsem spokojenej

                0 0
              •  

                Tak podle této teorie to mám vlastně optimálně nastavené: Canyon L, představec +6° na 80 mm, 15 mm distančních podložek pod ním a řídítka se zdvihem 20 mm. Možná jedině kratší představec by to sneslo, těch 80 mm je docela dost. Ale zas mám na svou výšku enormě dlouhé ruce stejně tak jako nohy. Ruce mám 65 cm.

                0 0
                •  

                  Mloku, co myslíš? Měl bych dát kratší představec?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To musíš vědět ty, jestli chceš posed zkrátit. Jen kvůli ovladatelnosti kola v případě vyhovujícího posedu bych to nedělal. 80mm se dá v pohodě na takovém kole. Sám vozím 75mm na Radonu Slide a kratší bych už nechtěl.

                    0 0
              •  

                A jak máš dlouhé ruce?

                0 0
                • pakun  

                  Teď nevím, asi normálně. Ale já mám posed vyzkoušený a vyhovuje mi krtký rám. No škoda, že jsem se nerozhoupal dřív a mohl jsem koupit Canyon Spectral AL 8.9 vel. L (2016). Rám je zde kratší a vyšší než u Neuronů či Spectralů 27.5".

                  Prý pro rok 2017 nabízen nebude. Nechápu, když byl první vyprodán. Škoda!! Jedině, že by mi někdo zánovní kousek prodal…

                  0 0
                • pakun  

                  Teď nevím, asi normálně. Ale já mám posed vyzkoušený a vyhovuje mi krtký rám. No škoda, že jsem se nerozhoupal dřív a mohl jsem koupit Canyon Spectral AL 8.9 vel. L (2016). Rám je zde kratší a vyšší než u Neuronů či Spectralů 27.5".

                  Prý pro rok 2017 nabízen nebude. Nechápu, když byl první vyprodán. Škoda!! Jedině, že by mi někdo zánovní kousek prodal…

                  0 0
    • pavlos12  

      Tak sem se radoval,že budu mít novýho canyona,jenže objednal jsem ho,byl skladem,a najednou mě došel email,stím že mě museli moji objednávku stornovat,kvůli velkým počtům objednávek ve stejný čas,a ješte druhej den tam bylo zobrazeno skladem,tímto u mě canyon pěkne klesl,a skazilo mě to celej den

      0 0
      • Tovarik  

        Mnė se stalo přesně to samé. Model GC CF 6.9. Objednal jsem ho ihned, jakmile jsem zjistil, že je znovu v nabídce. Nevím, jak dlouho od aktualizace stavu to bylo, ale od posledního prohlížení stránek Canyonu, kdy byl ještě vyprodaný, maximálně hodinu. A jak píšeš, další dny byl stále v nabídce.

        0 0
        • pavlos12  

          No koukám teda že nejsem sám,taky jsem měl spadeno na GC CF 6.9,když jsem ji viděl že je skladem,tak sem taky hned objednával,by mě zajímalo jestli nato kolo máme nárok,když sme ho objednávaly a bylo ješte skladem a ve velikostech M,L,a najednou napsaly,že už bylo vyprodaný,navíc jsem už poslal i prachy,tak doufám že ty se aspoň navrátěj.

          0 0
          • Tovarik  

            Já myslím, že právo na nic nemáme. Po objednání jsem volal na infolinku, že jsem objednal 6.9 a chtěl bych zrušit objednávku na 5.9 a pán mi řekl, abych s rušením počkal, dokud mi nepřijde do mailu oficiální potvrzení s platebními pokyny, že se může stát, že bude větší počet objednávek, než je na skladě. Ale když byl na stránkách dostupný i další dny, myslel jsem, že je to O.K. Už den nebo dva před objednáním se tam totiž velikost L na chvíli objevila, ale než jsem se rozhoupal a zaškrtal doplňky, tak už mě to ani nenechalo pokračovat v objednávce z důvodu vyprodání. Nakonec mě to ani tak nemrzí. V pondělí jsem dostal nabídku na Specialized Stumpjumper carbon 2015 za cenu té 6.9 bez dopravy. Kolo jsem si mohl i vyzkoušet. Takže jsem ho po obdržení informace o zrušení objednávky hned vzal a tady na fóru budu chodit do jiné diskuze :-)

            0 0
    • Celaskon  

      Ahoj, objednal jsem nějaké oblečení z eshopu Cannyonu. Můžete mi prosím poradit s uskutečněním platby?

      1. Přišel 1. mail kde jsou uvedeny položky z objednávky. Je tam i číslo účtu České spořitelny ( 5118462 / 0800)

        Můžu zaplatit na toto číslo účtu? O pár řádků výše je totiž napsáno, že dorazí další email s informacemi k placení.

      2. Pokud budu muset platit přes SEPA (2. potvrzovací email) mám vložit hrazení poplatků OUR nebo SHA? A co číslo objednávky?

        Není uvedeno kam se má v SEPA formuláři zadávat – platím přes internet banking Č.spořky.

      Děkuji za pomoc

      0 0
      •  

        Nejjednodušší a nejlepší je zaplatit na ten český účet č. 5118462 / 0800 a jako variabilní symbol uvést číslo objednávky (order number, co máš v těch dokumentech).

        0 0
        • Celaskon  

          Perfektní, přesně to jsem chtěl slyšet :-) šlo my hlavně o to, jestli se nemusí platit pouze přes SEPA a číslo IBAN. Docela mě to zmátlo, proč tam uvádějí i číslo českého účtu. Zaplatím klasicky převodem a bude to snad ok. Díky.

          0 0
          •  

            Upřímně, ještě jsem neslyšel o tom, že by někdo platil Canyonu přes IBAN. Tento způsob placení u nás nemá tradici ani podporu, ze strany bank je TAK EXTRÉMNĚ PŘEDRAŽENÝ, že je to v rozporu s dobrými mravy, a co se Canyonu týče, domnívám se, že by to jen neskutečně zkomplikovalo život všem zúčastněným.

            0 0
            • Barak  

              IBAN je mezinarodni format cisla uctu, ktery pouzujes pri platbě do zahranici. S tradici to nema nic spolecneho. Vysoky poplatek je tim dany. Drive se u Canyonu platit nedalo, zadny cesky ucet ani zastoupeni nemely.

              0 0
              •  

                Já to znám, platil jsem tak několika Němcům za zboží z eBaye. Upřímně nechápu, kdo to může dneska používat, když PayPal převede peníze odkudkoli kamkoli na této planetě za zlomek ceny a navíc okamžitě.

                0 0
                • Barak  

                  Treba lide, kteri nenakupuji v zahranici casto a Paypal nebo podobnou sluzbu nevyuzivaji. A samozrejme firmy. Zkus obcas vykouknout ze sveho mikrosveta.

                  Muze to znit smesne, ale mam kamarada, kteremu je 40, sjezdil pulku sveta a dodneska nema ani platebni kartu.

                  0 0
                  •  

                    Hm a co je na tom obdivuhodného?

                    0 0
                    • Barak  

                      Co by na tom melo byt obdivuhodneho? Nic.

                      Ptal ses, kdo by mohl platbu pres IBAN dnes pouzivat. Pouzil jsem to jako příklad, ze kdyz dnes nemaji nekteri ani platebni kartu nebo dokonce bank. ucet, bude spoustu tech, kteri nemaji zadny Paypal apod. a pri vyjimecne platbě do zahranici budou platit pres IBAN.

                      0 0
                      •  

                        No podle všech objektivních měřítek by se ten PayPal vyplatilo založit i kvůli jednomu jedinému nákupu (založení a vedení účtu je zdarma). Ale pokud chce někdo raději platit X stovek bankám .........

                        0 0
                        • Barak  

                          :) s tebou je to fakt tezky.

                          Pochopis, ze spoustu lidi v zivote o nejakem Paypalu neslyselo? Nebo jsou jim dve stovky u zadku a raději je zaplati nez resit ucet u Paypalu?

                          Ale jinak mas pravdu, jiste ze se to vyplatí i kvuli jedne platbe.

                          0 0
                        • tonik666  

                          Trochu se probud.

                          PayPal je sice pohodlny, ale velmi drahy. Prodaval jsi nekdy neco vetsiho a nechal si platit pres PayPal? Poplatek PayPalu je 3.7%. Coz u ramu je treba 1000kc.

                          Za druhe, pokud je platba v Eur, tak ji na koruny musis prevest PayPal kursem, ktery je ***** nevyhodny. Pokud jsi z Ceska, PayPal te nenecha prevest na penize na eurovy ucet. Pouze na korunovy.

                          Kdyz jsem si chtel penize prevest na ucet, tak se prevod nezdaril, takze nic, ale poplatky mi za to strhli.

                          Proste PayPal me vzdycky necim vytoci.

                          Proti tomu zlata Sepa, kterych mam par domesice v cene uctu.

                          0 0
                          • fliicek  

                            Ty kurzy se nějak změnili? Platil jsem přes PayPal vždy kartou a kurz byl vždy úplně nejlepší ze všeho.

                            0 0
                            • tonik666  

                              To byl nejspíš kurs kartové asociace (kreditka), nebo banky (debetka). PayPal má kurs pekelně nevýhodný, pokud třeba platíš z PayPal balance v Kč něco co stojí Eura, tak je to tak o korunu horší než v bance

                              0 0
                              • mrozu  

                                Je nesmysl si prevadet meny Paypalem, staci nastavit, aby Paypal strhnul z karty primo tu menu, kterou platis a prevod nechat na vlastni bance. Ale i tam bacha, nekde jsou kurzy vylozene priserny a plati se jeste navic poplatek bankovni spolecnosti. Pri platbe v jiny mene nez EUR se zase casto prevadi dvakrat, napriklad CZK>EUR>GBP, oboji samozrejme za kurz prodej.

                                0 0
                                • tonik666  

                                  Tak jasný, jen PayPal ti to úplně neulehčuje a všude cpe „balance“, navíc při výběru karty ještě musíš vybrat měnu kterou ti má strhnout…

                                  0 0
                                  • mrozu  

                                    Jj, ono je to vsude stejne, udelat vse co nejmene prehledne, aby bylo jednodussi oskubat ty, co se v tom nevyznaji :)

                                    0 0
                • MlokCZ  

                  Jenže z platby paypalem prodejce přijde o nějaké to procento (bývalo to i kolem 4%), tedy ještě horší pro prodejce než platba kartou.

                  Takže o zlomku ceny u dražších nápkupů nemůže být vůbec řeč (naopak to stojí na poplatkách o hodně více), jen to neplatíš ty jako kupující.

                  A na druhou stranu zahraniční platba převodem vůbec nemusí být tak drahá. Pokud máš u některých bank nějaký lepší cenový program, tak je jedna nebo i více zahraničních Sepa plateb zdarma (tu jednu platbu zdarma mám i u celkem obyč cenového programu).

                  0 0
            • wilda81  

              Vůbec nevíš o čem mluvíš.

              0 0
              •  

                Vím to možná líp než ty. Dle aktuálního sazebníku České spořitelny poplatek za 1 platbu do zahraničí v cizí měně činí 220,– Kč, a to jen za předpokladu, že je zadán elektronicky. Za případné zpracování papírového příkazu si banka naúčtuje dalších 250,– Kč, a příjemce platby pak platí své bance ještě poplatek za příchozí platbu (pokud nezadáš typ platby OUR a nezaplatíš to sám).

                0 0
                • wilda81  

                  Ty a Spider29 víte všechno nejlépe – to už tu všichni víme. Každopádně měl bys popřemýšlet nad jinou bankou. Mohl bys platit řádově méně ;)

                  0 0
                  •  

                    Dej tip. :-) Potřebuji elektronické bankovnictví, bezkontaktní kartu, neomezený počet výběrů z bankomatu vlastní banky zdarma /jejich síť musí být alespoň tak velká jako ČSAS nebo ČSOB/ a 1× měsíčně papírový výpis.

                    0 0
                    • wilda81  

                      Dříve jsem byl též u spořitelny, ale nesmysly typu nemůžete změnit telefonní číslo bez návštěvy na pobočce, platba za „dobry den“ apod. mě popohnaly k přechodu jinam.

                      Teď jsem u Airbank a spokojenost. Pokud z nějakého důvodu potřebuješ vybírat víckrát do měsíce nebo v zahraničí, tak si nahodis ten jejich „velký tarif“ za stovku a pak máš výběry kdekoliv, zahraniční SEPA platby atd. zadara. Já si vystačím s malým tarifem, který je zadarmo a jediné co platím jsou právě SEPA platby. Papírový výpis jsem nikdy nezjistoval.

                      0 0
                      • intermo  

                        Trochu z jiného soudku. Mám horské kolo CANYON – GRAND CANYON CF 8.0. Potřeboval jsem dát delší představec, ale ouha. Originál představec má větší průměr otvoru pro krk vidlice než „normální“ neoriginální a v tomto otvoru je vložka, která zabraňuje přílišnému otočení řídítek, aby se „nenabourala“ horní rámová trubka. Takže když dám „normální“ neoriginální představec, do kterého nejde vložit originální vložka, vyřadím ze hry zarážku proti pootočení řídítek, Otázka tedy zní: lze někde koupit představec s větším průměrem otvoru pro krk vidlice, tak aby se do tohoto otvoru dala vsunout originální vložka Canyon proti pootočení?

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          A ty máš řídítka ve výšce, že při protočení by došlo ke kontaktu řídítek/brzdové páky nebo něčeho jiného s rámem? To jen jestli tam ta zarážku nedávají vždy a přitom je potřeba jen pro některé velikosti nebo konkrétní nastavení výšky řídítek, úhlu brzdových pák, apod.

                          Jinak to bude představec na nějaký větší průměr typu Overdrive Giantu. Tedy změřit si průměr a porovnat.

                          0 0
                          • intermo  

                            Takže jsem se byl podívat na kolo. Při pootočení řídítek by ke kontaktu s rámem nedošlo (omlouvám se). Mají to asi ochranu proti přetočení řídítek (ochrana hadiček a bovdenů ?). Představec je Ritchey, ale zatím jsem ani na stránkách výrobce nenašel potřebnou informaci.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              V takovém případě bych tu vložku se zarážkou vyhodil a použil klasický předsvatec.

                              U toho představce stačí změřit vnitřní průměr a pak si dohledat, čemu to odpovídá.

                              0 0
    • Carloss  

      nemáte někdo ze znalejších informaci jestli bude sender někdy i v alu (levnější) verzi?

      0 0
    • mrozu  

      Máte někdo zkušenosti, jaký je v reálu Exceed v porovnání s předchůdcem Grand Canyon CF SLX? Má smysl v dnešní době ještě uvažovat o GC nebo je Exceed o tolik lepší?

      0 0
      • sharkeeCZ  

        GC 2017 bude již jen v hlíně

        0 0
        • mrozu  

          To je mi jasný, proto se ptám na CF SLX, který končily sezónou 2015.

          0 0
          • sharkeeCZ  

            Dle mého ten rozdíl bude minimální.

            0 0
    • 01carbon  

      Nebude někdo z Prahy a okolí něco objednávat? potřeboval bych drobnost

      0 0
    • Radunak  

      Nemá prosím někdo na prodej řidítka canyon iridium 722mm? konkrétně ty z modelu Nerve AL??

      0 0
      • nomecz  

        Jak moc na to spechas ? Planuju asi vymenu ale az po sezone

        0 0
      •  

        Nevím sice, jaké byly na Nervu, ale mám jeden Flatbar 720 (sundaný z nového Granďáka, nikdy nejetý).

        0 0
      • strongpajda  

        Měl bych jedny doma z loňskýho Spectrala. Lehce odřený na levý části a taky omačkaný od objímek. Jsou 760mm dlouhý, ale daj se zaříznout. K předání(Pra­ha)/poslání ihned. Víc info a fotky přes SZ

        0 0
        • MirosPikos  

          Hrome, omačkaný od objímek? :) Jednou přijdeš na to, že objímky chce dotahovat s citem. Lepší protočená objímka při pádu, než urvaná páčka brzdy nebo čehokoliv jiného.

          0 0
          • strongpajda  

            Proto jsou omačkaný. Už jsem párkrát lehnul a objímky se protočily:)

            0 0
    • fortus  

      Nemáte někdo prosím zkušenost s řemenovým pohonem Continental co je na Commuterech?

      0 0
    • gazip  

      Zdravím, mám prosbu na kolegu Nerváky. Mám Nerve 7 2016 a při pohledu shora na rám na místo viz foto, jsem objevil lehkou deformaci rámu směrem dovnitř. Deformace je na levé i pravé straně. A můj dotaz zní: máte to tam také, nebo je s mým rámem něco špatně?? Kolo mám cca 2 měsíce, bez pádu a skoků. Je to pravděpodobně deformace způsobená při výrobě rámu, ale raději se ptám, protože jsem si toho všiml až po delší době a nevím jestli je to tam už od začátku.

      0 0
      • nomecz  

        jako někde u vývodu bowdenu smyku ? nechceš to radeji normalne vyfotit ?

        0 0
        • gazip  

          je to hned u toho vývodu, zkusím to vyfotit …

          0 0
          • gazip  

            tak jsem to blejsknul … blbě se to fotí, je to vidět jenom pod jistým úhlem a světlem … deformace je z obou stran cca ve stejném rozsahu … jenom na levo bych řekl, že je trošku výš.

            0 0
            • hodny soused  

              u nerva 6 to nemám

              0 0
              • TheJD  

                Tak to je snad jasne, ze je to nejaky defekt, poskozeni.

                0 0
              • gazip  

                no na fotkách to je trošku zkreslené, ve skutečnosti to zase tak hrozný není, lze to celkem snadno přehlédnout

                0 0
            • Barak  

              Fotograf z tebe nebude, to je jisty.

              0 0
            • allrose  

              nic na svém nevidím,ale v tom ohybu se to dolů rozšiřuje a je cítit změnu profilu trubky,možná optický klam,jak spektral tak nerve

              0 0
              • allrose  

                jo už to vidím (větší monitor)---to je ostře zmáčklé-reklamace/sleva

                0 0
            • MirosPikos  

              Vzpomněl jsem si, nevím proč, na Jáchyme hoď ho do stroje, na Japonce Uko Ješitu. Já tam prostě nic nevidím… tak je to asi v pořádku :)

              0 0
      • TheJD  

        Nemas to od drzaku na auto?

        0 0
        • gazip  

          v držáku to ještě nebylo … alespoň teda jestli už ho někdo nevlastnil přede mnou :-)

          0 0
    • elipsoid  

      Nemá někdo zájem o originální sedlo sundané z Nerve AL 6.0? Najeto asi 50 km. Na mé pozadí příliš nesedělo, vyměnil jsem za jiné.

      0 0
    •  

      0 0
      •  

        :D

        0 0
        • wilda81  

          vlastní vtipy jsou nejlepší, hmm? ;)

          0 0
      • Tovarik  

        To znám od motorkářů – Radši ségru v bordelu, než japonskýho choppera v garáži. :-)

        0 0
        •  

          Japonské choppery nebo německé kola…vyjde asi nastejno jak si to tu pročítám :D :D :D

          0 0
    • meris  

      Tušíte někdo rozměry a úhly pro z Spectrala 2014?

      představec: Iridium 3–0 70mm

      řídítka: Iridium 3–0 740mm

      0 0
    • pavlos12  

      Jedno takový upozornění,pokud vám borci s canyonu přemašlují rám,tak si pak všechno radši zkontrolujte nebo se taky může stát že se zmrzačíte,sice by mělo bejt všechno seřízený,zkon­trolovaný a dotažený,ale vůbec tomu tak neni,protože to ani neseřídily,tak mě to něchtělo skočit na malej tác,tak jsem to naložil,a jel sem ke známímu,přesmyk úplně rozladěnej,tak prej zkusíme se mrknout aji na to ostatní,brzdy nedotažený,kotouče nevystředěný,na předku třmen vyvracel kotouč,kliky a střed taky ne,a za tu skvěle odvedenou práci a výměnu rámu si vzaly 1000kč.

      0 0
      • wego1991  

        kolo v záruce (?) a ještě si za to nechaj platit wtf

        0 0
        • pavlos12  

          ano rámu ješte bežela záruka,taky jsem se divil že chtějí peníze když je to v záruce,ale hned me došlo vysvětlení

          toto mě napsaly Jelikož se jedná ve vašem případě již o 4 letou garanci na rám je jeho přestavba zpoplatněna vis. obchodní podmínky částkou 1000,– Kč a v podminkách je psáno „Náš záruční servis nezahrnuje žádné další služby (jako např. náklady na montáž a transport), ani případné další náklady na montáž nebo materiál, pokud se model mezitím změnil. Tyto náklady musí v rámci naší dobrovolné záruky nést zákazník.“

          0 0
          • wego1991  

            Tak toto potom chápu. Měl sem namysli klasickou dvouletou záruku.

            0 0
            • pavlos12  

              Ta už je fuč dávno,to že si vzaly litr mě ani tak nevadí to beru,ale spíš mě štve mě to že ta ty prachy neodvedly tu prácu tak jak měli,všechno rozhašený a nic nedotažený :(

              0 0
      • wilda81  

        Proč sis kupoval kolo z eshopu, když nejsi schopný udělat základní údržbu?

        0 0
        • MatS  

          Tak to, že si servis nedělá, jako většina z nás, sám ještě neznamená, že ti má ze servisu po výměně rámu ještě když za to platíš přijít kolo rozštelované. BTW mne taky přišlo kolo z Canyonu ne úplně seštelované (špatná délka lanka motion controlu u vidlice – nešlo přepínat, nevycentrované brzdy). Ještě že vozím nářadí i na dovolenou :-) páč jsem kolo neměl čas moc vyzkoušet. Z krabice šlo rovnou na auto na střechu a do Alp :-)

          0 0
          • wilda81  

            Proč? Pokud je to prodloužená záruka na rám, tak by mi přišlo logické, že se jen pasující komponenty přehodí a hotovo. Nebo by ti snad měli centrovat kola, oservisovat vidlici, naplnit brzdy atd.? Každopádně nevím co služba „přestavba rámu“ v případě prodloužené záruky obnáší, takže nechci spekulovat. To si měl majitel domluvit/zjistit předem a pak případně reklamovat, pokud to nebylo uděláno.

            Každopádně řešil jsem něco jiného. Servis nebo možnost samodomo opravy beru jako jednu ze základních faktorů při výběru čehokoliv. Když nevím jak opravit auto/myčku/no­tebook…, tak se před nákupem mrknu jestli mám odpovídající servis v okolí.

            P.S. Tobě přišlo asi nové kolo, že? To je úplně jiný případ.

            0 0
            • MatS  

              Moje kolo bylo nové a proto mě to štvalo, ale nejsem cimprlich a udělal jsem si to sám :-)

              Pokud reklamuji rám a servis přestrojí původní komponenty, navíc za peníze, tak předpokládám, že seřídí brzdy a přehazku. Původní pisatel nepsal nic o centrování kol, servisu vidlice a ani odvzdušnění brzd.

              Taky jsem před 8 lety reklamoval prasklý rám a vše mi bylo přestrojeno a opětovně seřízeno.

              To už mu mohli poslat rám v krabici a bublinkách a mohl si to namontovat sám. Takto si za to platil, takže měl dostat i odpovídající službu. Navíc slušnost prodejce by měla být odevzdat kolo opět v plně funkčním stavu.

              0 0
              • wilda81  

                To je právě to. Jaké práce jsou v těch 1000,– obsaženy? Já to nevím, ty zřejmě ano. Při cenách v DE bych se ale nedivil, že je to opravdu jen rychlé přeházení.

                Jiný příklad. Starý rám měl BSA střed, 1 1/8 hlavu a v-brzdy. Nový je na pressfit, s tapered hlavou a na kotoučovky. Měl by snad Canyon přidat střed, vyřešit nekompatibilitu vidlice (redukční kroužek, nové hlavové složení nebo snad celé vnitřní nohy) a navrch přidat nové brzdy?

                0 0
                • MatS  

                  Nevím jaké služby měl domluveny za 1000 kč. Zbytečně se tu dohadujeme.

                  Pokud výrobce má záruku na nějaké zboží (nebo komponent) a není schopen dostát svým závazkům (třeba i kvůli tomu, že rám na tvé komponenty již neexistuje), má ti vrátit peníze za daný produkt (komponent) nebo slevu z kupní ceny, pokud se jednalo pouze o jednu součást celku.

                  Jinak ty dlouhé záruky jsou i vzhledem k rychlým změnám technologií směšné, protože každému musí být jasné, že je to nereálné držet třeba doživotní záruku na rám. Ale to je věc marketingu.

                  0 0
                  • wilda81  

                    Ale no tak. Canyon jasně na webu píše, že v rámci prodloužené záruky (garance) nehradí žádné další náklady spojené s výměnou rámu či vidlice. Vyhrazují si také právo na opravu vadných rámů či vidlic nebo jejich nahrazení nejbližším možným typem v případě nedostupnosti stejného modelu.

                    Jen jsem zkoušel jestli jsi jejich podmínky vůbec četl. Očividně ne, takže opravdu nemá cenu se dále bavit. Přesně touto neznalostí tu pak vznikají ubrečené příspěvky, že Canyon neudělal to či ono a ve výsledku se ukáže, že vlastně dodrželi to co mají v obchodních podmínkách.

                    0 0
                    • hannawald  

                      ty ses dobrej frajer. nejdriv tu napises neco, o cem se nikdo nehada (servis vidle, vymena stredu), pak si svoje tvrzeni dolozis obch. podminkama a prohlasis ostatni za blbce. jestlize si objednam sluzbu nastrojeni ramu, tak samozrejme ocekavam, ze utahnou i sroubky trmenu brzdy. uz jsi nekdy videl, ze by ti v pneuservisu pri vymene gum nove gumy nenafoukli?

                      0 0
                      • wilda81  

                        Tak ještě jednou: Jaké práce jsou v těch 1000,– obsaženy? Já to nevím, ty zřejmě ano. Při cenách v DE bych se ale nedivil, že je to opravdu jen rychlé přeházení. Zbytek byl jen citace z webu canyonu.

                        V pneuservisu mám všechny úkony nauctovane. Ale to je jedno, tenhle příklad se ti moc nepovedl.

                        0 0
                        • hannawald  

                          ja bych se zas nedivil, pokud by to delali tady v Cechach, ale to na okraj. Slusna firma by nemela odevzdat kolo ve stavu zivotu nebezpecnem, uvolneny trmen brzdy je na povazenou.. predpokladam, ze pokud by sluzba znamenala:nahazime to tam a nedotahneme sroubky, byl by na to uzivatel vyslovne upozornen a nebyl prekvapen, protoze jinak si timto nestandardem koledujou o prusvih. Mne ram strojili nekolikrat a nikdy jsem nedostal neserizene kolo. Predpokladam, ze to byla chyba. Jestli je to standard, tak je to totiz jeste horsi.

                          0 0
                          • wilda81  

                            To je mozne, ze to delali u nas, ale na veci to vlastne nic nemeni. Zase jsme se ale domotali ke stejnemu vysledku a to, ze nevime co je predmetem sluzby „prestavba ramu“.

                            0 0
                            • hodny soused  

                              to co tu píšeš myslíš vážně?

                              Ať dělali cokoliv, tak pak má být kolo pojízdné a bezpečné.

                              0 0
                              • wilda81  

                                to co tu píšeš myslíš vážně?

                                0 0
                            • MatS  

                              Myslím, že to může vysvětlit jen Pavlos12. Nemá smysl se tu o tom dohadovat.

                              0 0
                              • pavlos12  

                                Koukám že se to tu pěkně rozjelo,za tu cenu těch 1000korun měla být výměna rámu,lanek,kontrola a seřízení,tak je to psané na faktuře,bohužel ani jedno nebylo pořádně udělaný.

                                0 0
                                •  

                                  To chce nemít o lidech ani nejmenší iluzi a všechno si raději servisovat sám.

                                  0 0
                                • wilda81  

                                  Hmm, v tom případě fakt omlátit o hlavu.

                                  0 0
                              • prak  

                                Zdarec, cumel jsem jak pero, za co si ten litr vzali. Jak psal Pavel, prijel s tim, ze mu to nechce skocit na malej talir. Najednou jsem zjistil, ze je to tim, ze spodni doraz skoro zasroubovanej, horni doraz tak, ze pri prehozeni sel retez dolu. Uplne rozstelovane. I lanko se ladilo. Kliky jsem jeste dotahl o jednu celou otacku. Nedotazene lanko na prehazce. A co me uplne dostalo bylo, ze jsem srouby na trmenech na brzda malem povolil rukou, ze nemyly vubec dotazene. O presmyk ani tak nejde, ale s tema brzdama je to fak o poradnou tlamu.

                                Bych chtel videt, co to bylo za mechanika :-)

                                A jeste si to nechaji zaplatit, kdyz ti to predaji v takovymhle stavu.

                                I kdyz videl jsem i jine. Primo z jedne prodejny v Brne predali kamaradovi kolo, kde me druhy den volal, jestli bych se mu na to nepodival, ze se mu nejak nevraci packa razeni. No a v celkem vyhlasene prodejne mu predali kolo pro kluka v takovym stavu, ze byly radici packy namontovane tak, ze se opirali do v brakovy pak tak, ze to pnulo proti sobe a tim padem se nevracely packy razeni (rapid fire plus). Nevim, no, asi to pro ne nebyl takovy kseft, kolo kolem desitky. :-)

                                0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj kluci, zeptám se na podsedlovou objimku na Nerve. Ze starého kola jsem použil podsedlovou objimku na imbus, která je lehoucka a taky nízká, tak mne kouká pod objimkou dost nenalakovaneho hliníku. Kterou jste použili? Budu něco objednavat na Kupkole tak kdybyste měli nějakou otestovanou, tak by to byl fajn. http://www.kupkolo.cz/…bjimky_k129/

      0 0
      •  

        Za sebe doporučuji tuto:

        http://www.finebike.cz/…97-04185.htm

        To kvůli tomu vložnému plechovému pásku, který zajišťuje rovnoměrnější rozložení sil a dovoluje vyšší utahovací momenty – jak si pořád lidé stěžují na to vrzání v sedlové trubce, tahle objímka to řeší.

        0 0
        • MatS  

          Vypadá to zajímavě. Jen u objímek, kde se šroubuje šroub rovnou do hlíny, se obávám, že větší utažení nemusí přežít. Aspoň tam být dva šrouby proti sobě. Já mám dobrou zkušenost s objímkou Fouriers, která má dva šrouby a gumové těsnění. Od té doby ticho po pěšině.

          http://www.bikesport.cz/…objimka_5897

          Jinak se dá objednat i na Alíkovi z Číny levněji a ve více barevných kombinacích.

          0 0
          •  

            To právě nešroubuješ rovnou do hlíny. V tom je zespodu zasunutý železný váleček se závitem. Na fotce není vidět.

            0 0
      • nomecz  

        mam tuhle a kouka tak 0,5 mm neni to prakticky videt pokud to nezkoumas hodne z blizka

        http://www.kupkolo.cz/…4-9mm_z5249/

        0 0
        • Peslezedirou  

          Supr, děkuji, i ta Bucciho vypad fajn…

          0 0
          • nomecz  

            je urcite aji lepsi ale nemaji ju na kupkole :-)

            0 0
    • Peslezedirou  

      Ještě se zeptám na prestavbu zadní osy na pevnou 142\12mm u Nerve, k pevne ose a vlouve je potřba objednat patku ke saltru, nebo se da použít původní? Nerve mam model 2016.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Neví někdo, kdy se má na stránkách objevit Exceed CF SL?

      0 0
      • jirka023  

        Taky na to čekám. Mám dojem, že se někde psalo o konci října.

        0 0
    • huld4  

      jen takovej rychlej dotaz…muzu strikat silikonovym sprejem na vidlicu aji kazetu atd.. a nebo to je ciste na vidlu a na tohle je jinej ?

      0 0
      • wilda81  

        já bych kazetu nestříkal ničím ;)

        0 0
        • huld4  

          Takze na zimu jen umyt…namazat retez a vidlu ? thats all ?

          0 0
          • nomecz  

            Sundat kola, zkontrolovat draty, orech ,kazetu,

            sundat kliky vycistit promaznout, pedaly to stejne

            Sundat vidlicu a zkontrolovat hlavko

            Na fullu kontrola cepu, tlumaku …

            Dle chuti a casu kazdeho soudruha :))

            0 0
      • pavlos12  

        No silikoňákem bych nešplíchal nic,protože se nato lepí prach,na vidlu použivám tefloňák,a řetez sem tím mazal taky,akorát bacha,ať se ti ten olej nedostane na kotouče.

        a teďka na řetez použivám toto http://www.kupkolo.cz/…patko_z2703/

        0 0
        • nomecz  

          S tim teflonem na vidlu nevim nevim …

          0 0
        • wego1991  

          Po propruzeni je třeba ten zbytek silikonu otřít a nemá se ten bordel na co lepit :)

          0 0
          • huld4  

            delam to stejne..taky nechapu proc bych to nemohl mazat silikonem, kdyz se to stejne pak utre

            0 0
            • novas752  

              Silikon je na to delanej zejo. I kdyz to utres, udela se tam tenoucka vrstvicka, ktera klouze ale nelepi bordel. A zadruhe to chrani tesneni.

              (Perfektni zkouska „vzlinavosti“ silikonu je striknout trosicku na lino. Parkrat po tom projdes a vrze cely byt. :D )

              0 0
        • herrman  

          S tím teflonem na vidlici to neděláš dobře, obsahuje malé částečky, které ti dřív nebo později rozedřou těsnění. Na vidlici / tlumič jedině silikonový olej.

          0 0
          • tonik666  

            Přeháníš. Mazal jsem teflonem pár let a pokud to pravidelně měníš, tak je to jedno.

            0 0
    • meris  

      Vím, že je to velice osobní věc, ale na kolik foukáte vidlici a tlumič na Spectralu 6.0 2014 vzhledem k váze? A na kolik máte nastavený odskok (počet kliků od nejrychlejšího)

      Váha: 69kg (s Camelem asi 63kg)

      vidlice: 65psi/4

      tlumič: 165psi/3

      0 0
      • novas752  

        Antigravity Camel co ubírá 6kg chci taky :D

        0 0
        • meris  

          Jo…tak ten bohužel nemám… :-)

          Mělo to být 73kg.

          0 0
      • Honza03  

        Na 7EX 2016 mám na RS monarch RT3 debon mám 230psů, mám cca 80kg. Bude o hodně závislé od toho jak jezdíš.

        0 0
        • Honza03  

          koukám že tam máš beztak FOX tak ti to asi moc nepomůže…

          0 0
      • novas752  

        A stejně.. K čemu ti tahle informace bude?

        Každej má jiný preference a jezdí jinej terén jinak „prasáckym“ stylem.

        Důležitý je, abys nechodil po dorazech a zbytečně se to netopilo ve zdvihu a zároveň nekopalo.

        0 0
        • meris  

          Však píšu, že chápu, že je to velice osobní věc. Ale chci si zaexperimentovat a tak jsem si chtěl udělat představu, co jak kdo fouká. Prostě jsem si chtěl udělat takovej male průzkum.

          0 0
          • allrose  

            experimentovat můžeš taky vložkama do vzduchových komor

            0 0
            • meris  

              To je taky další možnost.

              0 0
    • THORX  

      Kdy už budou v nabídce Spektraly 2017 ??? Mají na to tento týden pokud se nepletu.

      0 0
      • novas752  

        Jojo, rikali koncem rijna, coz bude ted.

        0 0
    • nomecz  

      řeší se tu tlumiče, ale nezkoušel někdo vložkovat tu 34mm foxku ? (2016 na 120mm nerve9.9)

      mám problém, že při doporučeném (i tožku nižším tlaku) nevyužívám plnej zdvih vydlice.

      víc podfukovat už nechci protože se to moc noří. Dle www by mělo stačit vyhodit 1–2 tokeny je to tak ?

      http://www.ridefox.com/help.php?…

      a nemá někdo zkušenosti se změnou zdvihu ? (+1cm abych položil víc hlavu) případně vzhledem k záruce jsou schopní udělat v servisu ?

      0 0
      • novas752  

        Token bys zvladl vyhodit i sam a nikdo by si niceho nevsiml.

        Zvednout zdvih v autorizovanym servisu zvladnou taky, ale stoji to nejaky prachy navic.

        0 0
        • nomecz  

          jasne token neni problem, jde mi spis o potvrzeni toho ze pokud chci vyuzivat zdvih skoro do maxima tak musim tokeny oddelat ne pridavat.

          zmenu zdvihu bych resil az nasledne v ramci udrzby.

          0 0
      • allrose  

        na spektralu jsem u vidle 140/34 1 vložku ubíral a do tlumáku dával 0,6…obé pak šlo na reklamaci a bez řečí

        Bacha fox 34 „určitě“ nechodí korunka až ke stírákúm,ale asi 1cm nad

        zvýšení se řeší výměnou pístnice (kit na 160),snadno dohledatelné na googlu

        0 0
        • allrose  

          ad3..máš nerve..tak jiný kit

          a podívej se do manualu kolik jich tam máš…vložek,aby jsi měl z čeho ubírat :-)

          0 0
    • Sadra  

      Zdravim,

      chtěl bych na svém Spectralu vyměnit přední vidlici. Aktuálně je tam Fox Float 140mm s pevnou osou 15×100, co všechno bych musel udělat abych mohl mít 15×110 ? musí se měnit náboj nebo se to dá popřípadě nějak vyvložkovat. Nebo to vůbec neřešit a hledat vidlici s 15×100 …

      0 0
      • nomecz  

        Novej náboj a přeplést kolo, jinak ale je to blbost nech tam 15×100 …

        0 0
      •  

        Důvod té výměny?

        0 0
        • jeffino  

          aby tam mohl nacpat pluskový kolo :-)

          0 0
          • novas752  

            To nevim jestli je super nápad mít vepředu tak moc jiný než vzadu.

            0 0
          • Sadra  

            Tak to fakt ne :D ale vtip dobrý …

            0 0
        • Sadra  

          Protože jsem mohl mít Dvo diamond bost za 660$ ale je 15×110, dobrá cena me donutila spekulovat .. nic víc nic míň

          0 0
        • Sadra  

          Protože jsem mohl mít Dvo diamond bost za 660$ ale je 15×110, dobrá cena me donutila spekulovat .. nic víc nic míň

          0 0
          • tonik666  

            Jen přeplést kolo na 110×15 náboj.

            A nebo si od Lindarets kouput boostinator (a nebo si ho vyrobit). Prostě to jde vyvložkovat, ale myslím si že musíš vložkovat náboj i kotouče. (kdybys vložkoval jen osu, tak budeš buď budeš mít uprostřed kolo a špatně kotouč a nebo obráceně)

            0 0
    • Frýbik  

      Si dávaj na čas stím Spectralem.

      0 0
    • wego1991  

      Jak je to s odstoupením od kupní smlouvy u Canyonu? Dnes sem psal mail, že chci odstoupit (někde na netu sem se dočetl, že na vyřízení reklamace mají 4–6 týdnů – nebylo to přímo na webu canyonu tam sem nic o tomhle nenašel).

      A odepsali mi toto –

      objednávka na rám byla vytvořena 11.8 2016. Smlouvu máte s německou firmou, která se řídí jinými zákony v rámci reklamace. Píši kolegům do Německa zda vědí bližší info o odeslání rámu a budu vás zpětně informovat.

      Fotky a vše co po mě chtěli sem odeslal českému zastoupení 2.8.2016.

      11.8.2016 mi přišel mail, že je reklamace uznána.

      Budu rád za každou radu pokud se v tom někdo vyzná nebo to řešil osobně.

      0 0
      • novas752  

        Reklamační lhůta v Německu NENI nijak omezená. Má to být vyřízeno v době „obvyklé“, což by „jen mělo“ být 4–6 týdnů. Přesnou lhůtu jako třeba u nás ale nemaj.

        0 0
      • MirosPikos  

        Vidím, že jsme měli (všichni, co jsme letos reklamovali) celkem kliku, že jsme ještě docela hezky zajezdili. No nic, držím pěsti, ať to máš alespoň k Vánocům.

        0 0
    • siskin  

      Dají se už náhradní patky objednat u nás? Nebo jen z Německa?

      0 0
      •  

        Já jsem je objednával přes Tomáše v době, kde ještě vůbec nebyly v nabídce na webu (teda: pro ročníky 2016 – to se zaváděl konstrukčně úplně nový rám GC AL SLX). Ostatně jsem takto objednával i jiné specifické díly, např. zadní osu nebo koncovky/vyústění vnitřně vedených lanek. (Takový nepatrný kousek plastu … a bike je něj nepojízdný.)

        0 0
        • siskin  

          Ok, zkusím mu napsat.

          Díky

          0 0
    • allda  

      Spectral a Strive 2017 už jsou komplet na webu

      0 0
      • novas752  

        Ty Spectraly nic moc teda…

        0 0
        •  

          Ta barva Petrol Carbon je ovšem nádherná. (První hezká věc na modelech 2017.) :-/

          0 0
          • MirosPikos  

            Ty ceny jsou taky luxusní :) Škoda, že není Euro za 17,– kde by teoreticky mohlo být, nebýt centrálních plánovačů.

            0 0
            • tonik666  

              kdyby bylo, nejspis bys byl bez prace:)

              0 0
            • novas752  

              No právě. Ve zkratce: očesat, víc SRAM = víc Adidas a zdražit… :/ Uvidim jak dopadnou 2018…

              0 0
          • LM  

            Koukám že se úroveň výbavy posunula mezi modely:

            • Spectral AL 6.0 EX 2017 je vybaven podobně jako byl Spectral AL 7.0 EX 2016 a je za podobnou cenu (Pike RC + GX)
            • kdežto Spectral AL 7.0 EX 2017 je výbavou i cenou úplně jinde (Pike RCT3 + X01 EAGLE)

            ps: ta REBEL RED teda nic moc (minimálně na fotkách)

            0 0
            • Arty22  

              j ono taky 2016 byl vstupní model 7,0 ex, teď akorát přečíslovaly

              0 0
    • THORX  

      Taky jsem ze Spectrálu 2017 trošku rozčarován asi bych to viděl na Neurona 6.9

      0 0
      • novas752  

        To trochu postrádá logiku, ne? :) Nelíbí se mi Trail/AM kolo, a tak budu koukat po XC/Trail?

        0 0
    • Frýbik  

      Spectral 5.0 už teda není ?

      Jen ex 150/140 ?

      0 0
      • fliicek  

        Spectral 5.0 se teď jmenuje 6.0 a má novou lákavou cenovku

        0 0
    • Sadra  

      no popravdě jsem si oddechnul že mám Spectral 2016, Rebel Red zklamání …

      0 0
      • doubleingram  

        Musime najit jinyho vyrobce, ktery ma jeste dobry pomer cena/vykon, uz to ojebavaji zle.

        0 0
    • meris  

      Vejde se na Spectrala 2014 150mm Reverb? Měřil to někdo?

      0 0
      • wilda81  

        Ano vleze. Ale bez délky nohou a požadované velikosti rámu je to nesmyslný dotaz. ;)

        0 0
        • meris  

          Pravda. Rám mám L.

          0 0
        • meris  

          .

          0 0
          • LM  

            Předpokládám že teď máš Reverba 125 mm zdvih a 420 mm celková délka.

            Reverb se zdvihem 150 mm má délku 440 mm.

            Takže tu delší sedlovku budeš muset zasunout o 45 mm více do rámu aby jsi měl sedlo stále stejně vysoko. Tohle je potřeba změrit, nejlépe asi s normální sedlovkou kam až se do rámu vleze…

            0 0
            • MirosPikos  

              Předpokládáš špatně, Spectral 2014 (jestli je to ten samej, co mám já v L) má teleskop se zdvihem 150 mm. Teď jsem to měřil.

              0 0
              • meris  

                Ve specifikaci mám psáno „sedlovka: Rock Shock Reverb Stealth 125mm (30,9mm)“ Takže to by pro mě bylo překvapení.

                0 0
              • tonik666  

                žádnej Spectral neměl 150mm reverba.

                LM: Spočítal jsi to blbě. Bude mít v rámu o 2cm více. Zároveň se mu matka se stírákem posune o 2.5cm níže, takže musí mít teď vysunuto 2.5cm reveba z rámu, aby ho tam dal.

                Takže potřebuje 2cm v rámu a 2.5cm mimo rám.

                Podle obrázku 2.5cm mimo rám má. Takže pouze změti zda jde reverb zastrčit o 2cm do rámu.

                0 0
                • LM  

                  OK, uznávám, tohle jsem posral :-). Díky za přesný popis.

                  0 0
                  • tonik666  

                    V klidu, nedávno jsem řešil jak do rámu nacpat 175mm a zda se manželce na spectrala vejde 160mm, takže machruju :))))

                    Ne, vážně, tohle není triviální oblast protože běžně výrobci neposkytují ani rozkresy sedlovek, ani rozkresy rámu (délka užitné sedlové trubky a poloha čepů), a oboje by bylo pro správné určení maximální použitelné sedlovky potřeba.

                    0 0
                    • meris  

                      Jo, to je přesne to co nevím. „užitná délka sedlové trubky“. Chtěl bych právě tu sedlovku o 2,5cm víc zasunout, abych měl sedlo níž v dolní poloze. Pravda…zatím to řeším teoreticky a je i možnost, že by to nebyl znovu Reverb, ale jiná sedlovka. Příští týden se budu pokoušet stávajícího znovu odvzdušňovat. Občas nereaguje na stisk tlačítka.

                      0 0
                    •  

                      Canyin rozkresy rámů pokud vím poskytuje. Alespoň jáp pro GC ho mám.

                      0 0
                      • meris  

                        Já sehnal jenom tohle.

                        0 0
                        •  

                          jj to je ono

                          0 0
                          • meris  

                            Ale tam žádnou kótu nevidím.

                            0 0
                            • novas752  

                              Vem kus pravitka a priloz ho na sedlovou trubku a jezdi s nim okolo a postupne dolu. Jakmile se trubka zacne kroutit (odklanet od pravitka), nasel jsi misto, kam az je rovna. Pak staci zjistit jak moc mas sedlovku zasunutou ted a z rozdilu zjistis, jestli se ta delsi vejde, nebo ne.

                              0 0
                              • meris  

                                Jo, tak to udělám.

                                0 0
                                • allrose  

                                  Zajed se stávající dolů a měř…

                                  0 0
                                  • meris  

                                    Já si myslím, že se nedostanu na maximum, že se zaseknu o tu objímku.

                                    0 0
                                    • allrose  

                                      Min délka by mohla být k návaru vahadla

                                      Když rozpojíš hadici,klidně ti půjčím pevnou na změření..další otázka bude,kam se vejde spodní připojení

                                      0 0
                                      • tonik666  

                                        Jeste bacha na jednu vec – reverb stealth ma dole ten kolik co se na nej napojuje hadice, a kdyz sedlovku pretina cep, tak je potreba zapocist i ten.

                                        takhle se do trance S sice sedlovka vesla, ale kvuli cepu nesla zastrcit dost hliboko

                                        0 0
                • MirosPikos  

                  Sakra fakt že jo :) Velká omluva. Jsem to měřil pravítkem, nějak blbě a zrcadlově jsme přečetl 15 místo 12 :) Nicméně mi i těch 125 mm stačí.

                  0 0
    • Frýbik  

      Co ta sedlovka iridium ?

      0 0
      • novas752  

        Nikde nic neni k nalezení. Je to snad jen na Spectralu 5.0 EX. Asi to bude „rebrand“ nejakyho levnejsiho vyrobce.

        0 0
        • mrozu  

          Prostě economy řada od Canyonu, nic extra bych od toho nečekal. Nejsem si úplně jistej, jestli tím názvem jen chtěli být jakoby cool a nebo poukázat, že to není nic pro gramaře :D

          0 0
    • Kysky  

      Prdnu to sem, jelikož jiný aktuální Canyon topic jsem nenašel…

      Nevíte, jestli vůbec budou dělat Torque 2017? Letošním rokem model skončil nebo si s ním jen dávají na čas?

      Někde na ofiko FB jsem četl u dotazu, že nějaké info by mělo být na Eurobiku (dotaz byl někdy z července), ale tam podle článků nebyla o Torque ani zmínka…

      0 0
      • nomecz  

        Napis Vojtovi na chat na cz strankach

        0 0
        • Kysky  

          kdo je Vojta?

          0 0
          • wilda81  

            Typek z CZ zastoupení

            0 0
            • Kysky  

              Vypsal jsem ten formulář, tak uvidíme, díky

              0 0
      •  

        A jinak tohle JE aktuální Canyon topic. Budu ho po vzoru Liteville obměňovat á 1000 příspěvků, aby se to dalo bez problémů načítat a listovat v tom, i na mobilu.

        0 0
        • Kysky  

          Však píšu, že JINEJ aktuální topic jsem nenašel ;-)

          Za těch 1000 příspěvků palec nahoru, na mobilu je to pak za trest :-)

          0 0
        • novas752  

          Aktualni Lajtvil uz ma pres 2. :)

          0 0
      • wilda81  

        Pochybuji. Spíš přijdou se Sendrem v hliníku

        0 0
        • Kysky  

          To by se i nabízelo, nicméně by to byl model místo Torque DHX nebo jak se jmenoval s dvoukorunkou. Mně by se líbil ten základní model na 170mm, bohužel jsem začal vybírat kolo když už v mojí velikosti Torque nebyl…

          0 0
          • Kysky  

            Jo, DHX to bylo. Teď koukám, že ty ho máš jen staršího :-)

            0 0
            • wilda81  

              Hehe, prodám! Mě by se líbil Sender :)))

              0 0
              • Kysky  

                Dík za nabídku, jen já nemám v plánu jezdit takový bomby abych uživil DHX :D

                Ps: Sender je designově nádhernej to souhlas :-)

                0 0
                • wilda81  

                  Jsem trochu zmatený co vlastně hledáš. 170mm byl EX (zadek 180).

                  Základní model DHX býval na jednokorunce 180mm, ale zadek byl klasika s trackflipem na prehazovani mezi dvěma zdvihy.

                  0 0
          • meris  

            A není místo 170mm modelu teď spíš Strive?

            0 0
            • Kysky  

              ten má furt jen 160mm

              0 0
              • meris  

                To jo.

                0 0
              • nomecz  

                Hele a co skusit mrknout na kozu ? (Yt capra) to kolo zvladne 95% ceskych bikeparku naprosto v pohode a zaroven se na tom da svihnout celodeni vejlet s rodinkou. Nebo neco od Radonu treba Swoop 170 nebo 200 ?

                Holt ty cistokrevne DH/FR uz tak netahnou tak vyrobci tlaci endura s cim dal vetsim zdvihem.

                Ale je pravda ze u Canyonu bych cekal v nabidce levnejsiho sjezdaka jak sender za kilo …

                0 0
              • Honza03  

                Vypadá to že na Fox 36 mají 170mm, a ten Lyrik by měl jít zvednout až na 180mm, jinak zadek je stále 160.

                0 0
        • novas752  

          Taky si myslim. Nekde jsem videl video z vyvoje uhlikovyho, kde ukazovaly nejaky hlinikovy testovaci ramy (pro vyvoj CF).

          0 0
      • Kysky  

        Tak reakce Vojty byla blesková. Zato informace je smutná.

        „Modely Torque EX a DHX se v sezóně 2017 vyrábět nebudou. Jestli budou v nabídce pro rok 2018 to zatím nevíme.“

        0 0
    • coltcha  

      Nenašel jsem ve vláknu… pokud to někde řešíte, tak poprosím o odkaz. Jak je to se servisem vidlice/tlumiče u Canyon biků? Spectrala6 jsem kupoval koncem srpna (cca 350km, trailový ježdění, žádnej brutus). Někde jsem tu tuším zahlídnul, že pro zachování záruky je potřeba mít kolo pravidelně servisované. Co to konkrétně znamená? Na kolik to konkrétně vyjde, pokud s tím nic zásadního nebude. Díky

      0 0
      • wilda81  

        Vidlice i tlumič se posílají do českých zastoupení dané značky. Servisní intervaly jsou v manuálu, ale osobně bych se na to po 350km vyprdnul.

        FOX posílej do cyklošvece, RS k Žitnému. Cenu za kompletní repasi vidlice i tlumiče počítej tak 3–5tis.

        0 0
        • cobra  

          Ja mam dobrou zkusenost s Bike live na Pankraci, neni to sice oficialni servis Fox, ale Dan Boubin udela servis jakehokoliv odpruzeni a ceny jsou mnohem nizsi.

          0 0
          • MatS  

            A navíc jsou autorizovaným servisním centrem na RS.

            0 0
          • wilda81  

            Tak pokud neměníš stíráky, tesnění apod., tak samozřejmě můžeš nabídnout nižší cenu. Pokud by měnil to samé co švec, tak nemá (kromě marže) moc kde šetřit, že.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Canyon pro zachovani zaruky nepozaduje zadny pravidelny servis.A jak pise Wilda,po tak kratky dobe bych to opravdu neresil.Vetsinou staci 1× za rok pred sezonou.

        0 0
    • THORX  

      1×11 vs 3×10

      Chci se zeptat pokukuji po Spectrálu 5.0 EX vzhledově a funkčně se mi 1×11 líbí ale chci se zeptat jestli to ušlapu do kopce. V kopcích na 3×10 jezdím na tyto převody nejčastěji. 30×28 a do největších stojek 22×28–32 co myslíte jak na tom budu u 1×11 díky.

      0 0
      •  

        Vykašlal bych se na to. Když už, tak 2×11, a sice 28/38 vpředu a 11–40 vzadu.

        0 0
      • Kysky  

        s 1×11 nebudeš dělat Večerníčka, ale začneš makat…anebo tlačit, to je ta horší varianta :D

        0 0
        •  

          Anebo si urveš kolena a budeš u doktorů přemýšlet nad tím, jestli ještě vůbec někdy budeš jezdit. To je ta úplně nejhorší varianta.

          0 0
          • Kysky  

            tak nesmíš tam hned prásknout 40z převodník samozřejmě :D

            0 0
      • novas752  

        Tady si to muzes presne porovnat.

        Hadam ze s 30z prevodnikem to bude pro jizdu nahoru dostatecny, ale prijdes o nejaky tezky prevody – 30>11 je oproti trojplackovy 44/42/40>11 dost velkej rozdil, takze v nejakych mirnych sjezdech nebudes moct prislapavat.

        Edit: rozdil v nejtezsim prevodu pri kadenci 100 je asi 15km/h, resp. 50 resp 35 a 35 je docela malo, to bych asi nechtel. Ale muzes tam vrazit 32z prevodnik (to nejspis uslapes) a tim se to o nejaky 3km/h zvedne.

        0 0
      • wego1991  

        Mám na svojem 3×11 a na pujcenem kole na dovolené bylo 1×11. Bál sem se toho, přece jenom 11 možných variant mi přišlo ,,na pohled'' málo, ale bylo to do kopců v pohodě až sem čuměl.

        Ale vadilo mi, že na rovinách to prd jelo. Prostě mi chyběly převody do rychla a to dost.

        Osobně ani nevím, když bych teď kupoval nové kolo, jestli bych šel do 2×11 nebo 1×11..

        0 0
        • MatS  

          Pěkná fotečka…bych měl strach, že ten klacík povolí a kolo spadne dolů ze srázu :-)

          Taky mám na novém Canyonu 3×10 a jsem rád, protože využívám jak lehké, tak rychlé převody. Při přechodu na 2×X a 1×X bych byl vždy o něco ochuzen. Většinou by mi chyběly převody do rychla, které používám často. A reakce typu nauč se šlapat jsou hovadina. I na nejtěžší převod když jedu po asfaltu, tak mi to někdy přijde už lehké :-)

          Trochu to řeší 10z pastorek u SRAMU a Eagle. Ale to jsou nesmyslný ceny kazet.Ta cena neodráží žádné know how a ani materiál.

          Je sice jednodušší nemít druhou páčku a řadit jen jednou, ale když se před tebou najednou objeví krpál větší než čekáš, není nad to hodit přesmykem na menší placku a tím rychleji dosáhnout lehčího převodu. Dělat to na kazetě, tak i přes řazení o víc pastorků je to k ucvakání.

          Všechny systémy mají své + i – a je to o tom, co komu víc sedí dle stylu jízdy a terénu. Jen mne štve, že pak výrobci nutí člověka jít chtě nechtě do něčeho co nechce a není dnes (a nebude za chvíli) možnost mít ve vyšší řadě komponent to za co vyměnit (Shimano ještě dělá v XT i SLX 3×11…zatím).

          0 0
          • wego1991  

            Já si zas poté co jsem vyzkoušel 1×11 myslím, že 3×11 je fakt zbytečné. I ta 1×11 byla cajk (a to nejsem žádný borec co by měl šílenou kadenci – spíš šlapu silově – mám 105 kg) až na ty převody do rychla – ale to by pokrylo 2×11 – to sem nikdy nejel, ale sem si jist že to bude super. Kdybych nebyl líný už bych 3 placku vyměnil za 2.

            PS: O kolo sem se nebál bylo půjčené z bikomaticu :D

            0 0
    • THORX  

      Opravdu až tak? Tak převody 30×28 tam je a dá stím jezdit a pak mám ještě rezervu 32–36–42 zkusím si asi na mém 3×10 překřížit řetěz a zkusit si 30×32–36 a uvidím jak to půjde když to bude bída tak budu spoléhat na tu 42

      0 0
    • blaf  

      NEmate nekdo VCLS 2 sedlovku (offset 0), kterou byste radi prodali nebo vymenili za VCLS? Kdyztak do sz. Diky

      0 0
    • Fredos  

      Mám takovej technickej dotaz, dělám komplet servis po dvou sezónách na spectralu a jak mám rám odstrojený všiml jsem si že zadní stavba chodí hladce pouze uprostřed chodu. Abych dostal čepy na rozteč roztaženého tlumiče musím jí pomoct(sama zůstane viset a nespadne „dolů“) a stejně tak je to na druhou stranu. Poslední dva cm (na rozteči čepů tlumiče) jí musím hodně pomoct aby překonala jistej bod chodu, nevím jak jinak to říct, a dostala se na doraz (doraz tlumiče, ne zadní stavby o rám). Snad se mi to podařilo rozumně popsat.:) To asi není standardní chování co? Ložiska?

      0 0
      • strongpajda  

        viděl bych to na ložiska. vylisovat a zase nalisovat jdou všechny hladce. Maj je v každý ložiskárně – jsou to standarty. bacha pak při skládání, abys ložiska nepřetáh…

        0 0
        • Fredos  

          Tak se ještě zeptám. Používáš profi lis, popřípadě jaký, nebo to nějak bastlíš?

          0 0
          • wilda81  

            Mám zkušenosti s bastlenim (závitové týče, podložky atd.) i lisem. Oboje udělá svoji službu, ale lis je o hodně rychlejší, pohodlnější a přesnější.

            edit: nakonec jsem skončil u sady Unior na lisování + lisy a vyrážeče že superstaru

            0 0
            • siskin  

              nemáš odkaz? ,su línej hledat :) Dík

              0 0
            • MirosPikos  

              Superstar dělají také vyrážeče? Vím jen o těch lisech. Vyrážeč na jedno ložisko, kde není přístup z druhé strany chybí. Tam to řeší ten vyrážeč z eBay.

              0 0
              • wilda81  

                dřív tu samou sadu vyrážečů (jako na ebay) prodávali pod svou hlavičkou

                0 0
                • MirosPikos  

                  Chtěl jsem něco takového kupovat, ale jakmile jsem dostal novej rám, tak se to zase odložilo na neurčito :)

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Tohle vypadá taky dobře, cena příjemná.

                  http://www.banggood.com/…1080707.html?…

                  https://www.aliexpress.com/…5595758.html?…

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Chápu dobře, že vnitřní rozměr ložiska 7902 je 15 mm a pak by tedy sada, kde je vyrážeč 14 a pak 19 měla posloužit dobře? Tedy že dokáže vytáhnout ložiska od vnitřního průměru v rozmezí 14 až 19 mm?

                  Jsem jen krůček od objednání níže zmíněného. Těch 24 USD mě láká.

                  0 0
                  • Fredos  

                    Ale ty potrebuješ hlavně vyrazit tu vnější klec ne? Ten vnitřek šel pomalu prstem.

                    A přidám ještě svůj dotaz, v čepech u kazety je na každé straně Ložisko 698VRS, hloubka jednoho je 6mm, ale tady ta vnitřní klec má hloubku 17mm a na každé straně kouká cca 2mm ven. Chápal bych kdyby nic nečouhalo že jsou dvě vedle sebe, ale tady moc nevím co tam vlastně je.? Vnitřní průměr sedí.

                    0 0
                • siskin  

                  Nemáte někdo zkušenost s tímto? http://www.superstarcomponents.com/…ing-tool.htm

                  Bude něco z toho pasovat na ložiska na Spectrala? Nějak v těch rozměrech plavu..

                  0 0
                  • allda  

                    Ložiska Spectral

                    7902 / 6902 (nad středovou osou) 28×15×7 – 2×

                    7901 / 6901 (nahoře v sedlové) 24×12×6 – 2×

                    6801 (rameno tlumiče) 21×12×5 – 2×

                    698 (u zadní osy) 19×8×6 – 4×

                    0 0
                    • siskin  

                      Díky moc. Takže to co tam mají aktuálně skladem, je mě k ničemu. Nebo se to dá zbastlit a přelisovat třeba za pomocí starých ložisek?

                      0 0
          • strongpajda  

            Mám čas a nemám lis. Takže to bastlím závitovou tyčí a když si dáš pozor, nejde to zkazit…

            0 0
          • Fredos  

            heh, ono se napřed k tomu budu muset dostat, za boha nemůžu hnout s největším čepem na vahadle, spíš ohýbám 6 inbus:/

            0 0
            • strongpajda  

              jo a jsme doma – přetažený ložiska…

              0 0
              • 01carbon  

                nemůže to být třeba tím, že to je zalepené loctite? (na spodním čepu mam třeba napsané 3Nm a loctite a povoluje se to né úplně lehce)

                0 0
                • strongpajda  

                  já ho tam neměl, ale je pravdou, že záleží na tom, kdo to zrovna asi dává dohromady v Německu a jak moc si to zjezdnodušuje.

                  Na Loctite je nejlepší nahřát, teda jestli jsem slyšel dobře

                  0 0
                  • Fredos  

                    No je to čep co se mi pravidelně povoloval, ale vždy sem ho utáhl s citem tak že se za měsíc dva zase povolil, tak nvm jestli jsem to naposled nějak přehnal, nějaké rady co s tím? Opravdu jenom ohýbám inbus a zarývám ho do čepu. Dvakrát v tom prasklo a trošku se hnul, ale teď už ani prd.

                    Jinak ložiska u středu jsou úplně mrtvá. Tady se chci zeptat jak je vyndáváte? Mezi těma ložisky je na volno trubka stejného vnitřního průměru jako má ložisko, se tam nemám za co chytnout. Stranu po straně za středový kroužek vyklepat?

                    0 0
                    • wilda81  

                      Pošli fotky. Bude to určitě stejné jako u Nerve. Nechce se mi přemýšlet, která to přesně jsou. :)

                      Jestli není přístup ani z jedné strany, tak na ty používám právě vyrážeče. Nasuneš, zašroubuješ a pak vyrazíš.

                      0 0
                      • Fredos  

                        Nemám čím fotit právě, ale zítra někoho požádám kdo má ten smártfoun ať mi to blejskne:).

                        0 0
                        • wilda81  

                          tak aspon v BOM nakresu

                          0 0
                          • Fredos  

                            No už sem na to přišel, horní na vahadlu stačí vyklepnout středy vytáhnout tu trubku a v rámu je na dvou místech vybrání (jedna dobrá duše mě na ně upozornila v SZ:)) přes které se mi podařil už jeden ten vnější kroužek vyklepnout, horší to bude u středu, tam za vnějším kroužkem ložiska žádné vybrání v rámu není, tam možná budu muset splašit vyrážeč, i když se mi moc celou sadu kupovat nechce. A ložiska to jsou 7901 VRD nahoře a 7902 VRD dole. Tož kde bude nejlepší je objednat? Bicyclecafe?

                            0 0
                            • wilda81  

                              Jsi ze Šternberka? Pak máš nejblíž Olomouc:

                              Bikecentrum

                              Masarykova Třída 46, 77200 Olomouc

                              http://www.bikecentrum.eu

                              OtoSport

                              U sportovní haly 2, 77900 Olomouc

                              http://www.otosport.cz

                              0 0
                              • Fredos  

                                Ano sem, to by bylo super kdyby je měli. Zkusím se jim hned ozvat. Teď ještě aby se mi podařily i ty spodní dostat ven bez vyrážeče a bude to cajk. Díky moc

                                0 0
                              • Fredos  

                                Super všechny jsou venku, sem na sebe pyšnej:D

                                0 0
                              • Fredos  

                                Prosím tě, ložiska nalisovat na sucho nebo spíš na vazelínu? Dík

                                0 0
                                • wilda81  

                                  Co doporučuje Canyon netuším, ale já (při lisování do hliníkového rámu) vždy trochu vazelíny dávám.

                                  0 0
        • 01carbon  

          Byl bych opatrný s podobným tvrzením. Nevím jak v tomto kole – v LUXu v zadní stavbě jsou ložiska s kosoúhlým stykem s větším počtem a většími kuličkami. Podobný ekvivalent v žádné ložiskárně k sehnání není. Nebo alespoň já jsem ho nenašel.To že má něco vnější rozměry shodné, neznamená, že to je shodné i uvnitř. Ekvivalent k originálu enduro bearing a v CZ prodává bicyclecafe.cz. A pokud jsou tam skutečně kosoúhlé ložiska, tak při vylisovávání tam zůstane viset vnější kroužek (protože se to ložisko rozpadne) a bude třeba spec. vytahovák (pokud to není v průchozím otvoru bez osazení)

          0 0
          • meris  

            Pro různé specifické ložiska jezdí táta a známý do prodejny na Libuši. Bohužel si nepamatuji kontakt. Je to ve vilkách na konci Novodvorské.

            0 0
          • meris  

            Pro různé specifické ložiska jezdí táta a známý do prodejny na Libuši. Bohužel si nepamatuji kontakt. Je to ve vilkách na konci Novodvorské.

            0 0
          • wilda81  

            Jj oblíbená 7902. Poprvé jsem si při nich procvičil sprostá slovíčka :)

            0 0
            • Fredos  

              Ze zvědavosti sem googlil a to jako vážně chtějí za 1ks ložiska 2500,–? :o

              0 0
    • motacek  

      Zdar borci,

      tento rok už jsem objednal třetí Canyon (prachy se maj točit, že), tentokrát Nerve 2016 8.9 v barvě Grey/Red a chtěl bych se zeptat, jestli tuhle barevnou kombinaci někdo nemá. Zajímalo by mě, jak to vypadá na živo, popřípadě jaké doplňky k tomu jako inspirace.

      Díky

      0 0
      • novas752  

        Co řešíš když už jsi objednal. :)

        Koukni do našich bajků, jestli se tam něco nevyskytuje.

        0 0
    • marasan  

      Proc porad lezi ve factory outletu na webu cayonu zbyla kola? nema smysl je kupovat? koukal sem na ne a podle fotek se mi zdaji jety vic, nez o nich pisou a imho sleva neodpovida. Co myslite?

      0 0
    • JK_Cookie  

      Tak už jsou nové Exceed 2017 na stránkách – co na to říkáte?? Nikde jsem se nedočetl jaký je zásadní rozdíl v kvalitě rámu CF SL a CF SLX když pominu rozdíl ve váze (1050g/870g), tak nikde nic nepíšou o použitém karbonu u SL verze. Všude reklamní keci o SLX…Předpokládám že rámy dělají na Taiwanu jako všichni, ale prostě není karbon jako karbon. Váš názor, zkušenosti??

      Jinak jejich cenová politika je taky zajímavá…samotný rám CF SLX v pondělí cca 42tis, středa večer necelých 46 tis, když píšu tento text 49,9 tis :-)

      Začali tlačit více komponenty Sram, pláště Maxxis, ceny šly nahoru…

      Přemýšlím o CF SL 7.9 PRO RACE …kdyby se mi nechtělo tolik utráce tak 6.9 PRO RACE…

      0 0
      • Lago di Garda  

        Ne že by by se mi nové modely Exceed nelíbily, zvlášť některé barvy jsou pěkné, ale sem rád, že jsem se ke koupi kola rozhoupal už letos a navíc sem měl štěstí na slevu u modelu Exceed CF SLX 8.9 :)

        0 0
      •  

        Myslím, že Canyon ztrácí svou výjimečnost. Taková kola za takové ceny seženete (teď už) všude …

        0 0
        • wilda81  

          V prvním příspěvku píšeš ale něco jiného ;-)

          0 0
          • novas752  

            Bejvávalo.

            0 0
          •  

            Ano, ještě minulý ročník to bývalo jinak.

            0 0
            • wilda81  

              Ale prd. Levnou garážovkou už nejsou pár let. Spíš ti to jen konečně došlo.

              0 0
              •  

                Hele, buďme zase spravedliví. Hliník s Fox Performance, oběma pevnými osami a osazeno 100% v XT za 45 tisíc nebylo a není nikde jinde. Stejně jako hliník s Rebou a osazeno převážně v SLX za 29 tisíc.

                Ale obojí je vážně minulost.

                0 0
                • wilda81  

                  Za 43 měl Radon model na pevných osách, XT a SIDu. Ale já tě přesvědčovat nebudu. Je to marné…

                  0 0
                  •  

                    Stejně už kolo příštích 10 let kupovat nebudu, tak je to jedno. Mám, po čem jsem jako kluk toužil, a na všechno, co kdy budu jezdit, s velkou rezervou vystačí.

                    0 0
                    • Breakpain  

                      To si myslím vždy první půl rok … druhý půl rok mi to šrotuje v hlavě a následně fotím na inzerci do bazau ;o) …

                      0 0
                    • Lago di Garda  

                      Přesně moje slova Bucci :) Kolo co teď mám je taky můj sen, a nejspíš mě přežije :)

                      0 0
                    • allrose  

                      to jsem si také říkal ,skoro 10let merida ht a přišlo mi už „nebezpečné“ ,pak nervák super,ale jen mi ukázal co chci jezdit a co mě baví ,po půl roce-neudělal jsem chybu,že jsem nevzal spektrala?-výměna kol ,převodů a to nejlepší teleskop…a pak mě začal omezovat a já jemu ubližovat,konečně po dvou letech spektral..sice síly docházejí a vše se dlouho léčí (stáří) ..no a do důchodu možná nějaký teréní ebike

                      0 0
                      •  

                        Než ebike, to radši normální motorku.

                        0 0
                        • hodny soused  

                          on ebike má i výhody, můžeš s ním na cyklostezku, brát ho do vlaku, tramvaje,…to s motorkou nemůžeš. Záleží na použití

                          0 0
                          • Barak  

                            Mít ebike a ještě k tomu ho rvát do tramvaje, to už teda muset být kua starej a nemocnej.:-)

                            0 0
                            • hodny soused  

                              dojde baterka a chceš se dostat třeba z Hlubočep na Barandov

                              Tahej těžký kolo do kopce :-)

                              0 0
                              • Barak  

                                Tak se musíš kousnout a dojet to.:-)

                                0 0
                              • allrose  

                                až budu v důchodu,tak ho ani neuzvednu,leda nízkopodlažní

                                za 13 let bude na palivový články :D

                                0 0
        • jeffino  

          nikdy vyjimečný nebyl, normální značka jako každá jiná, pouze začalali jako jedni z prvních s přímým prodejem přes net a vydělali na tom, ted čekají že vydělají ještě víc…

          btw: moc nechápu smysl tohoto kola pro hobíka, 29er bajk za 100t a nemá ani boost

          0 0
          • novas752  

            Donedávna si nikdo na „úzký“ osy nestěžoval. :)

            Boost je hlavně kvuli pluskovejm kolum.

            0 0
            • jeffino  

              nejde o stěžování, jde o srovnání s konkurencí a ta je nabízí např. commencal je dává na 27,5 a taky by nemusel :-)

              0 0
        • Lachtis  

          Mohu poprosit o sdělení, jaký výrobce mi např. jako Canyon Exceed CF SL 7.9 za bratru 82 tis. Kč nabídne, karbonový rám včetně sedlovky, SRAM Eagle, RS Sid a to vše s vahou pod 10 kg?

          Tenhle konkrétní typ se mi velmi zamlouvá a určitě jej v příštím roce zařadím do výběru.

          0 0
          • JK_Cookie  

            Jsme na tom stejně, tohle kolo se dostalo do užšího výběru, také mi přijde poměrem cena/osazení zatím nejlepší kombinace. Jen jak jsme psal výše, zajímalo by mě v čem je tem rám horší než CF SLX..jestli horší vlákna, méně tuhý rám atd. Méně materiálu tam asi nebude když je těžší než CF SLX :-)

            Mám na kolo těch cca 80tis, chtěl jsme si nechat něco poskládat, ale když dám za dobrý rám cca 40tis, tak pak to bude stěží celá sada XT, RS REBA popř. starší SID, zapletená kola na DT 350. A teď babo raď…

            0 0
            • Lachtis  

              Jo máš pravdu, že ještě otázka, jaký je rozdíl v tom rámu…? Konkrétně tohle kolo je z mého pohledu nekompromisní. Za ty prachy nikdo nic podobného nenabízí. Škoda, že se to nedá projet, to je jediné, co mne na Canyonu vadí, ale třeba v r. 2017 bude Canyon na velo test festu.

              0 0
              • Lago di Garda  

                Mozna v tom ramu oproti SLX nejaky rozdil bude, ale myslite ze to pak v pri jizde poznate?

                Treba to bude tak nepatrny, ze to ani nepostrehnete :)

                0 0
                • Lachtis  

                  Taky si myslim, ze to bude pro normalniho smrtelnika nerozpoznatelne… Jen rozdil v hmotnosti ramu a faktu, ze canyon k temto modelum nedava tu hybnou sedlovku, ale „obyc“ carbon

                  0 0
                  • Lago di Garda  

                    Je to trochu skoda ze je na SL nedavaj, protoze jizda s ni je o neco pohodlnejsi, ale zas takovy orgasmus to taky neni ;)

                    0 0
                    • JK_Cookie  

                      Orgasmus to asi nebude, ale po přečetl jsem si tvoje postřehy z kola a docela dost ji tam chválíš, takže to asi taková zbytečnost nebude. Souhlasím že se bez toho dá žít, ale je škoda že to na CF SL nedávají ani ve dvou nejvyšších kategoriích.

                      Všude se píše, že kdo má Canyon tak už je trapnej, ale to samí se dá říci o Spešlu, Meridě atd. Taky bych to neřešil, hlavně když je člověk osobně spokojen s tím, že ty peníze mu za to stály.

                      0 0
                      • Lago di Garda  

                        To jak ji chvalim v popisu bude asi trochu ovlivneny mou detskou radosti z noveho kola a nadseim ;)

                        Ale asi mas pravdu :) Sem rad ze ji mam, a az ji po case budu muset kvuli unave materialu vymenit, tak ji teprve mozna zcela docenim :)

                        0 0
                      •  

                        Všude se píše, že kdo má Canyon tak už je trapnej

                        Jenže to píšou jenom blbečci, čuráci nebo obojí zároveň.

                        0 0
                        • Lago di Garda  

                          No tak Bucci, nenech cloumat svym majestatem ;)

                          0 0
                          •  

                            Promiň. Když já závist a nepřejícnost fakt nemám rád …

                            0 0
                • JK_Cookie  

                  Souhlasím že ten rozdíl já asi nepoznám, ale opravdu by mě to celkem zajímalo…Ostatní výrobci mají minimálně 2 až 3 řady typu carbonových rámů. Je mi jasný že to jsou ve většině reklamní kecy a marketingové názvy co dokáží kolo prodat a tím si zdůvodnit i cenu kola, ale ten rozdíl tam vždy nějaký bude. V popisu u CF SL je napsáno pouze carbon..Asi nebude horší než většina ostatních kol v této cenové hladině např např. Ghost, Superior atd.

                  Nevíte jestli to má střed popř. krk s nějakou hliníkovou vložkou , aby se carbonový rám nevymačkal??? Teď jsme to u jednoho rámu vyděl, docela se mi to líbilo, ale zase to má vliv na váhu cca 1250 g.

                  0 0
              • JK_Cookie  

                Měl jsem letošní GC CF a byl jsme s geo spokojený, posed není tak natažený, tak si říkám že Exceed bude podobný…Ale za vyzkoušení by to stálo než člověk vyhodí 80tis. :-)

                0 0
            • nomecz  

              http://www.youarejealous.com/modelle/

              Tak da se vybrat i jinde ale je pravda ze je to solidni brko za ty penize …

              0 0
          •  

            Slyšíš Wildo? To je otázka na tebe. :-P

            0 0
            • wilda81  

              Očividně reagoval na tebe.

              0 0
              •  

                Hm, ale ty budeš znát jistě lepší odpověď.

                0 0
    • THORX  

      Jestli se letos zadaří tak budu vybírát mezi Spectral AL 5.0 EX nebo 6.0 EX. Co myslíte vyplatí se připlatit? Více mě tedy láká 6.0 EX (barva,váha, a RS odpružení)

      0 0
      • Honza03  

        Za 11t dostaneš lepší kola, RS teleskop, tlumič a Pike + SDG sedlo. Jsou tam i lehčí kliky a jesli nekecají tak je o půl kila lehčí. To není málo já bych si připlatil. Navíc Pike je super a SPECTRAL AL 6.0 EX má asi nejlepší poměr cena výkon snad mezi všemi podobnými koly na trhu.

        0 0
        • THORX  

          Super díky za postřehy :-) a velikost? L nebo raději XL na 190cm teď mám Kellys v L (650mm).

          0 0
          • Tecka  

            Záleží, jaké máš nohy. Podle sebe bych Tě tipoval spíše na XL. http://www.bike-forum.cz/…do-vyzkouset#…

            0 0
            • THORX  

              Rozkrok cca 89cm. A váha by v XL byla u 6.0 EX 13kg? 150g o jednu velikost?

              0 0
              • Tecka  

                Tak s 89 můžeš asi i Lko. Optimálně se to bude chtít někde projet.

                0 0
              • Honza03  

                Ten přírůstek váhy nebude nijak dramatický odhadoval bych tak +150g u XL (u svého L sem žádný velký výkyv proti katalogu neregistroval).

                0 0
                • THORX  

                  Tak to je super, jediná věc co mi trochu na Canyonech vadí je ta zadní pevná osa na ten imbus. Nebo má to nějaké vyhody které nevidím?

                  0 0
                  • Fredos  

                    Není tam páčka:)

                    0 0
                    • THORX  

                      A to je ta výhoda?

                      0 0
                      • Fredos  

                        Samozřejmě, vypadá to líp:)

                        0 0
                  • allda  

                    Na modely 2016 dávali osu s pákou

                    0 0
                  • Honza03  

                    jop mám na 2016 taky páčku ikdyž na obrázku byl imbus… (ačkoli by mě nevadil ani bez páčky = nejde co urvat a váha :D)

                    0 0
          • wego1991  

            Těžko říct. Já mám 192cm (nohy už si nepamatuji, to bych musel najít) a mám XL a jezdí se mi dobře. Seděl jsem i na kámošovém Lku (ale 27,5 – já mám 29) a to mi bylo malé. Ale to mluvím o Nerve – ale to nic nemění na tom. že aby sis byl stopro jistý by to chtělo aspon jednu velikost vyzkoušet.

            0 0
          • doubleingram  

            Mam letosniho Spectrala XL a L by mi bylo urcite maly, minimalne sedlovka by musela byt vystrcena do stratosfery. Mam 186/94 rozkrok. Byt tebou beru XL. Ale zkusit radeji samo.

            0 0
        • Picino  

          teď na to koukám a ono to opravdu nemá RS teleskop, vážně mě to překvapilo. Je tam SEDLOVKA IRIDIUM DROPPER-POST STEALTH. Jen pro zajímavost jsem zvědavý jaké s tím budou zkušenosti. Nicméně taky se přikláním k možnosti 6.0EX

          0 0
    • vojtajonas  

      Ahoj bikeři a nadšení fanoušci Canyonu. Doufám, že se brzdy také stanu šťastným majitelem této značky. Jsem velice blízko objednaní Neuronu 29er 6.9, ale pořád váhám mezi velikostí L a XL. PPS mi doporučil L, což mě trochu překvapilo, protože jsem měl možnost otestovat Spectral v XL na Eurobike 2016 v Friedrichsha­fenu a připadal mi zcela na mě (možná to bylo nadšení z první projížďky na 29 vůbec a ještě full, ale i tak). Také jsem tak např otestoval Norco Revolver FS v XL, což je také relativně dlouhé kolo s délkou horizontální trubky 655 výškou sedlové trubky 530 a také sedělo. Pročetl jsem taky všechna vlákna ohledně velikostí Canyonů, ale vzhledem k tomu, že Neuron 2017/Nerve 2016 má jinou geometrii než Nerve 2015 a starší tak je mi to na nic (pokud je to jinak tak mě prosím vyveďte z omylu).

      Neuron 2017/Nerve 2016 má výšku sedlové trubky a horizontální délku horní trubky 480/630 pro L a 520/661 po XL

      Nerve 2015 a starší má výšku sedlové trubky a horizontální délku horní trubky 485/606 pro L a 545/632 po XL

      Rozdíl není úplně malý. Na podpoře Canyonu jsem se jich již ptal a bylo mi doporučeno L ale zároveň i XL je možné. Další věc co mi hraje hraje pro XL je výšku sedla na svém stávajícím XL mám nastavenou na 825, což odpovídá maximu vysunutí pro L. Co zase hraje pro L je délka a XL, že by mohlo být dlouhé. Co vy si myslíte vy?

      Moje proporce jsou: výška 189, rozkrok 92, trup 71, ramena 50 a paže 70.

      Kolo bych chtěl využívat spíše na delší vyjížďky, bez velkého množství technických pasáží. Díky za reakce.

      0 0
      • MatS  

        Na tvém místě bych to viděl na XL a když ti bude dlouhý, dáš kratší představec. Máš celkem dlouhý nohy.

        0 0
        • vojtajonas  

          To je možnost, ale dávat si tam ze 70mm na 40–50mm délku mi připadá už jako moc. Vznikne mi z toho vice nestabilní řízení :(.

          Máte tu někdo Neurona nebo Nerva z letoška s vytaženou sedlovkou na max, těch 827mm? Rád bych viděl, jak to vypadá vzhledem k řídítkům.

          0 0
          • motacek  

            Nerve mne dorazil v tomto týdnu. Pošlu ti tu fotku během dneška. Já mám 189cm, velikos kola L a budu dávat kratší predstavec o dva cm. To kolo je celkem dlouhé

            0 0
            • vojtajonas  

              To ti závidím :). A jak máš vysoko rozkrok a jak vysoko máš nastavný sedlo? Docela bych rád viděl vytažený sedlo na těch 827mm což je maximum dle toho co mají na webu.

              0 0
              • motacek  

                Tak u meho nerva 8.9 v Lku jsem teleskop vytahl az na 865mm (vzdalenost stred – povrch sedla)

                Na foto jsem znazornil max vysunutí.

                0 0
                • vojtajonas  

                  Moc díky za tvoji ochotu, ale možná jsme si úplně nerozuměli :( Chtěl bych vidět jak to vypadá na maximum, co uvádí canyon (to je shodou okolností moje výška sedla) tj na 827mm. Chtěl bych vědět jak to bude vypadat a jak moc přibližně bude sedlo výše oproti řidítkám na force.

                  0 0
                  • motacek  

                    Tak bude to vypadat nějak takhle, což je cca o 2cm výš, než jezdím já.

                    0 0
                    • vojtajonas  

                      Díky, za fotku. No je to hodně vystrčené, ale připadá mi to ještě přípustné. Celková poloha na kole bude dost v předklonu, ale mohlo by to jít. Ještě jednou díky za ochotu a já asi budu muset nejprve vyzkoušet obě velikosti, ale vidím to spíše na to L s takhle vytaženou sedlovkou.

                      0 0
                      • Honza03  

                        No nevím, takhle už bude hodně namáhaný rám a vypadá to divně. pokud nejezdíš technické pasáže tak bych se delšího kola zas tak nebál a koukl po XL a kratší představec řízení nezhorší spíš naopak.

                        0 0
                        • vojtajonas  

                          U XL mám strach jen z té délky, ta geometrie je opravdu dlouhá. Co si myslíte o té poučce, že by při správném posedu by měla být řidítka v zákrytu osy předního kola?

                          0 0
                          • novas752  

                            Nikdy jsem to neslyšel, ale přijde mit o jako blbost. Závisí to na ofsetu vidlice, hlavovém úhlu a to s posedem přímo nesouvisí.

                            Radši vem XL, tohle je vytažený fakt hodně, zvlášť u tak nízkýho rámu. Superdlouhý to nebude a kdyžtak tam můžeš dát kratší představec a řídítka s větším úhlem k tělu.

                            0 0
                          • Honza03  

                            Tak sem na to na vyjížďce koukal a na Spectralu u Lka mám řidítka v zákrytu leda když narovnám záda úplně na 90° , nebo když dám teleskop úplně dolů. Takže na to vážně nekoukej… Pro moderní geometrie to už zjevně neplatí.

                            0 0
                        •  

                          Souhlas.

                          0 0
    • Tecka  

      Tak jako loni, dnes (black friday) dalších 10% sleva navíc na věci v outletu. https://www.canyon.com/…friday-sale/

      0 0
    • nomecz  

      měl bych takové menší zamyšlení nad trail-bikama, při letmém porovnání rámu mého nervu a spectralu 2016 mi příjde, že ten rám je co se množství materiálu totožnej.

      Pouze jiná geometrie. Je to jenom můj pocit ??

      0 0
      • wilda81  

        Mrknu a vidím :)

        0 0
      • novas752  

        Co to je množství materiálu? :)

        Má stejný designový „jazyk“, ale geometrie a další detaily je mírně odlišná.

        0 0
        • nomecz  

          Prumer trubek

          0 0
          • novas752  

            Muze se lisit i tloustka nebo/resp. ztencovani.

            0 0
    • Adam999  

      Ahoj, chci se zeptat zda opravdu někdo nemá zájem o Canyon Spectral co mám v inzerátu. Kolo je pěkné, jako nové, málo jeté. Nechal bych si jej, ale prosté chci Epika. Velikost S takže v pohodě do cca 175 cm. A chci ho za opravdu pěknou cenu a ještě k tomu se zarukou v Ostravské prodejně.

      0 0
      • LM  

        Ahoj, s tou velikostí opatrně. Měřím 174 cm a mam Spectrala ve velikosti M. Dával jsem jenom o 5 mm kratší představec.

        Podle tvé fotky v inzerátu ti to je nejspíš malý. Představec +3 cm (pokud se nepletu, nevím kolik byl originální rozměr) + sedlovka vytažená do nebes. A po těchto úpravách to vypadá „podivně“.

        Zkusil bych to vrátit do původního stavu (ať to vypadá líp), popsat přesně o jaký model Spectrala se jedná (8.0 EX?) + uvést připadné změny oproti původní specifikaci (např. pokud už ten teleskop co tam byl nemáš).

        0 0
      • MichalHofi  

        To je 29 nebo 27,5 ?

        0 0
    • THORX  

      Spectral EX 150/140 nebo Strive 160/160 co byste vybrali do Beskyd(Lysá,On­dřejník,Travný,Ja­vorový) třeba ani nehledě na peníze. Je ten zdvihový rozdíl velký?

      0 0
      • Breakpain  

        Strive …

        0 0
        • THORX  

          A odůvodnění?

          0 0
          • Breakpain  

            Bude se to méně kroutit? :-) …

            IMHO, tak bych vybíral já – terén co popisuješ dovoluje docela slušně pustit kolo z kopce a pak je znát, jak je to dimenzované. Nemám rád kompromisy a když jedu do terénu, tak nehoním minuty, ale „zážitek“.

            Musíš sám vědět, jak moc univerzální/za­měřené kolo chceš a co Tě primárně baví jezdit :-) …

            Já prostě razím teorii, že na různé druhy ježdění je fajn mít různá kola a né nějakého univerzála, pak už záleží na tom, co dovolí garáž a finance ;-) …

            0 0
            • THORX  

              Nejraději bych jezdil jen směrem dolů ale to nejde vždy si to musím prvně vyšlapat. Takže Spectral zvládne Lysou?

              0 0
              • wego1991  

                Lysou zvládne i nerve. I HT. Musíš se, ale rozhodnout sám. Osobně bych víc zdvihu než spectral na to ježdění co popisuješ nebral – pokud to bude tvé jediné kolo.

                0 0
              • allda  

                Lysou zvládne kde co. Otázka jak moc tomu při sjezdech nakládáš a jakou technikou. Jezdívali jsem na HT, pak si kámoši pořídili Nerva, teď máme všici Spectrala a říkám si že bych Striva rád zkusil ;-)

                0 0
        • wilda81  

          Spectral

          0 0
          • wego1991  

            +1

            0 0
          • Fredos  

            IMHO bych byl taky pro spectral, všechno tohle zvládne s rezervou a pokud to nechceš třeba pravidelně tahat do parku tak Strive nemá moc smysl.

            0 0
            • nomecz  

              +1

              Jinak by ses divil co zvladne Nerve (29) za teren a s cim je schopen drzet krok z kopce dolu a do kopce ani nemluvim

              0 0
              • MirosPikos  

                Když ono je to o tom s kým porovnáváš. Jednou jsem jezdili okolo místního kopce, nahoru dolů, nahoru dolů. Do kopce jsme na HT tahal jazyk po pěšině a z kopce se kluci na fullech divili, že jim stačím. Tím nechci říct, že jezdím dolů jako Danny Hart. Spíš, že ti chrti měli sice kondičku, ale z kopce jim to už tolik nefrčelo. Myslím, že Spectral je dobrý univerzál, ale u těžšího člověka to nebude dobrý s životností rámu. Nevím o kolik na tom bude lepší Strive. Možná bych spíš koukal po jiné značce.

                0 0
                • nomecz  

                  No myslim ze clovek ktery jezdi na HT by se k te technice mel propracovat tak nejak postupne, takze spectral bude az az.

                  Taky znam cloveka co si po x letech jezdeni na crosu rekl ze bude endurista, koupil reigna s tim jak bude jezdit pekla „zadarmo“ a ted ho po 2 mesicich pustili ze spitalu …

                  Ty ses vyjezdenej takze jasne ze na HT das to co spousta lidi bude stezi sjizdet na kolech typu trance a podobne …

                  0 0
                • THORX  

                  To myslíš vážně? Na kolik kg tedy u Spectrala vidíš strop.

                  0 0
                  • doubleingram  

                    To by me taky zajimalo, mam 83–5 kg a vecma to bude dobrych 90.

                    0 0
                    • THORX  

                      Já s věcmi asi i přes 90

                      0 0
                      • jeffino  

                        jako canyony praskají i pod daleko lehčíma riderama, zpravidla těsně po záruce:-)

                        0 0
                        • nomecz  

                          jooo všichni pro jistotu nakupte sendery kdyby nahodou …

                          90 kg je naprosto v pohodě …

                          0 0
                        • doubleingram  

                          Tak to mam jeste pres 5 let casu, v klidu :)

                          0 0
      • TheJD  

        Ta kola jsou uplne jina. Zdvihovy rozdil je maly, ale o to vetsi je rozdil v jizdnich vlastnostech.

        Spectrail je proste trailove kolo, ktere ti da vetsi feedback od zeme, na rovine bude rychlejsi, na uhlazenych trailech asi zabavnejsi a celkove hravejsi. Strive je proste zavodni kolo, takze ho naopak muzes pustit skoro cimkoliv rovne z kopce.

        0 0
      • novas752  

        Za mě Spectral. Ať si řiká kdo chce co chce, ale Strive je těžší, do kopce to jede trochu hůř a při pomyšlení na ty Beskydský brdky… :) A Strive je taky trchu delší, takže se s nim hůř zatáčí, ale je to tank no.

        0 0
      • tonik666  

        Pokud nebudeš jezdit bikepark a neskáčeš, tak Spectral.

        0 0
    • Celaskon  

      Ahoj, chtěl bych se poradit s výběrem velikosti EXCEEDa CF SL 6.9 PRO RACE.

      Naměřené hodnoty:

      výška postavy: 174cm

      délka nohy: 86cm

      hmotnost: 68kg

      výška trupu: 61cm

      šířka ramen: 41cm

      délka paží: 67cm

      Konfigurátor mi nabízí jako ideální velikost M, i v případě, že ke všem hodnotám přidám +3cm. Velikost L nabídne při délce nohou 90cm (tj. +4cm)

      Podle nápovědy ze stránek Canyonu mám delší nohy – to by souhlasilo, sedlovku mívám vysunutou cca 760mm (od středu na povrch sedla). Maximální vysunutí sedlovky u velikosti M je 789mm. U velikosti M se budu blížit maximálnímu vysunutí sedlovky, ale mám obavy, že L bude dlouhé jako autobus.

      S nepoměrem ruce x nohy jsem bojoval už při výběru žiletky … Žiletku jsem nakonec bral ve velikosti M, ale drop řídítek a sedla je už poměrně veliký, i bez seříznutí „komínku“. Mám trochu obavy, aby nebyl výrazný rozdíl výšky sedla a řídítek i na Exceedu.

      Přesto všechno bych se přikláněl k velikosti M, myslím že s mojí výškou bude L overkill, co vy na to? Díky

      0 0
      • nomecz  

        At koukam jak koukam tak podle tech rozmerh je to M jak vysite, Lko bys zvladl ale trapil by ses na tom

        0 0
        • Celaskon  

          Super díky za radu, nerad bych udělal krok vedle :-)

          0 0
          • xtr2007  

            Tiez mam 174 cm a mam Exceeda CF SLX v M. Menil som akurat povodny 80 mm predstavec za 100 mm a so strmsim uhlom dole hlavou. Vymena predstavca je normalna zalezitost, rovnako ako ked si davas pedale, s tym tak trochu musis pocitat pri doladeni posedu. Pri cene toho biku je predstavec zanedbatelna investicia. Nemas nad cim vahat – M.

            0 0
      • Celaskon  

        Ahoj, jen pro informaci a případně pro další členy fóra, kteří by mohli řešit výběr velikosti u Exceeda …

        Kontaktoval jsem místního uživatele „Lago di Garda“ a tímto bych mu chtěl mimojiné znovu poděkovat :-) Poslal mi foto, jak vypadá kolo s vysunutou sedlovkou na 760mm (od středu po vrchol sedla).

        Byl tak moc hodný a vše proměřil – k rysce je rezerva 4cm, sedlovka je v rámu vsunuta 13cm.

        Myslím tak, že s velikostí M neudělám chybu, 13cm pokládám za vyhovujících a nemyslím, že by měl být rám resp. oblast sedlové trubky nějak přespříliš namáhaná.

        0 0
        • JK_Cookie  

          Také váže uvažuji nad tímto kolem, sice jsme chtěl 7.9 Pro race, ale nechce se mi tolik utrácet.. Měl jsme letošní GC CF a měl jsem M a kolo dobře ovladatelné, nebylo dlouhé – měřím také 174 cm. Pokud půjdu do Excceda tak beru hned M.

          Poptával jsme se přímo českého zastoupení v čem je rám CF SL horší než CF SLX a bylo mi řečeno, že je těžší (to jsem věděl) z důvodu že má hliníkové patky, jinak je rám úplně stejný. Když jsme se ještě jednou zeptal jestli nemá horší tuhost apod. a jestli je vyroben ze stejného typu karbonu, tak napsali že rozdíl v rámu pozná snad jen profi jezdec,ale odpověď na typ karbony nedaly, tak předpokládám že je stejný jako CF SLX jen prostě těžší o cca 200g.

          Docela rád bych byl za tvoje postřehy, jestli si kolo pořídíš, třeba mi to pomůže v rozhodování.

          0 0
          • Lago di Garda  

            http://mtbs.cz/…ie/tech-news#…

            V článku píšou že u nového Exceeda je použit „levnější karbon“ nic víc. Ale rozdíl určitě nepůjde poznat.

            Ale myslím že v lednu se můžeme těšit na fotky možná i malou recenzi od Celaskona ;-)

            0 0
            • JK_Cookie  

              Díky za odkaz, ale to moc koresponduje s tím, co mi napsali ze oficiálního zastoupení…že má hliníkové patky. Něco podobného mi tvrdili i u rámu GC CF a CFL, že ten levnější CF má část zadní stavby hliníkový. Co píšou v článku by dávalo smysl, horší karbon = musí ho být vice = větší váha. Pořád nevím jestli jít do vlastní stavby, ale to budu někde cca 75tis komplet XT/REBA, ale zase vím přesně z jakého karbonu bude rám, že výrobce má vlastní formy atd.

              Zase si říkám o co to bude horší než rámy GHOST, LECTOR, nebo SUPERIOR a na hobby závody to bude dostatečný jako GC CF.

              0 0
            • JK_Cookie  

              Díky za odkaz, ale to moc koresponduje s tím, co mi napsali ze oficiálního zastoupení…že má hliníkové patky. Něco podobného mi tvrdili i u rámu GC CF a CFL, že ten levnější CF má část zadní stavby hliníkový. Co píšou v článku by dávalo smysl, horší karbon = musí ho být vice = větší váha. Pořád nevím jestli jít do vlastní stavby, ale to budu někde cca 75tis komplet XT/REBA, ale zase vím přesně z jakého karbonu bude rám, že výrobce má vlastní formy atd.

              Zase si říkám o co to bude horší než rámy GHOST, LECTOR, nebo SUPERIOR a na hobby závody to bude dostatečný jako GC CF.

              0 0
            • JK_Cookie  

              Díky za odkaz, ale to moc koresponduje s tím, co mi napsali ze oficiálního zastoupení…že má hliníkové patky. Něco podobného mi tvrdili i u rámu GC CF a CFL, že ten levnější CF má část zadní stavby hliníkový. Co píšou v článku by dávalo smysl, horší karbon = musí ho být vice = větší váha. Pořád nevím jestli jít do vlastní stavby, ale to budu někde cca 75tis komplet XT/REBA, ale zase vím přesně z jakého karbonu bude rám, že výrobce má vlastní formy atd.

              Zase si říkám o co to bude horší než rámy GHOST, LECTOR, nebo SUPERIOR a na hobby závody to bude dostatečný jako GC CF.

              0 0
            • JK_Cookie  

              Díky za odkaz, ale to moc koresponduje s tím, co mi napsali ze oficiálního zastoupení…že má hliníkové patky. Něco podobného mi tvrdili i u rámu GC CF a CFL, že ten levnější CF má část zadní stavby hliníkový. Co píšou v článku by dávalo smysl, horší karbon = musí ho být vice = větší váha. Pořád nevím jestli jít do vlastní stavby, ale to budu někde cca 75tis komplet XT/REBA, ale zase vím přesně z jakého karbonu bude rám, že výrobce má vlastní formy atd.

              Zase si říkám o co to bude horší než rámy GHOST, LECTOR, nebo SUPERIOR a na hobby závody to bude dostatečný jako GC CF.

              0 0
    • Frýbik  

      Nechápu proč Canyon na stránkách nemá alespoň lepší zobrazení kol,aby si ho prohlídl ze všech stran.

      Napínák řetězu se dá nějak dokoupit že?

      Koukám totiž že 5ex ho nemá.

      0 0
      • meris  

        Jestli myslíš ten na spodní trubku, tak ten už konečně koupit jde.

        https://www.canyon.com/cs/accessories/#…

        0 0
      • meris  

        A teď koukám, že ho mají nejen v černé, ale i modré a červené.

        A narozdíl od doby, kdy jsem to kupoval já, tak mají v sadě dvě ty „klece“ na řetěz za stejnou cenu.

        Includes:

        1 x chainguide frame holder (E168)

        2 x chainguide cages E169 (1× black, 1 x chosen colour)

        Screws included

        0 0
        • Frýbik  

          to je ono.Nechápu proč to nedají i na 5ex.

          Tvůj spectral je mi povědomej.Nezachrá­nil jsi mě s duší min.rok na Hubertce na singlu ? :-D

          0 0
          • meris  

            Už jsem na to zapomněl, ale jestli jste tenkrát byli ve dvou, tak jsem to mohl být já. :-)

            0 0
      • TheJD  

        Davat tohleto na 1× pohon je imho blbost. Pokud si myslis, ze by ti mohl padat retez, tak si tam dej radsi horni voditko, ktere ti nebude brzdit retez.

        Btw oni ten napinak davaji jen na modely, ktere maji presmykac.

        0 0
        • meris  

          Otázka je, jestli Spectral už má ISCG. Můj ho třeba nemá.

          0 0
          • TheJD  

            Otazka je, jestli tam vubec neco potrebujes. Ja letos na jare presel na 1× na starem Strivu a retez mi za celou sezonu spadl 3× bez napinaku/voditka. Jinak jsou tam myslim navarky na e-type presmykac, takze se to voditko da dat tam. Ale vazne si myslim, ze s dobre nastavenym 1× pohonem by ani nemelo byt potreba (ani napinak).

            0 0
            • meris  

              Tak 1× je bez diskuse. Já jen že jsem byl překvapenej, že ho tam nemám.

              0 0
    • wego1991  

      Má někdo mail na Němce? České zastoupení mi ho nedá – prý ho nezná lol.

      0 0
      • Chlebovnik  

        info@canyon.com

        lol

        0 0
        • wego1991  

          Díky. Zapomněl sem dodat, že bych potřeboval mail na reklamační oddělení v Německu, ale to je fuk i přes to info to nějak půjde. Dík.

          0 0
    • rob0186  

      Zdravím bikery,

      zajímá mě váš názor popř. zkušenosti.

      Mám AL SL 6.9 2016, najeto cca 1500km za 2016, super kolo můžu jen doporučit! Uvažuju o druhém stroji Inflite AL 8.0 2017. Když jsem v neděli viděl borce jak na CX žiletkách valí mezi stromy, úplně jsem se zamiloval :D

      Používáte někdo druhé kolo crossové, nebo nejlépe přímo Inflite?

      0 0
      • marasan  

        Co mas na mysli za Canyona pod oznacenim „AL SL 6.9“ ? Roadie nebo MTB?

        Inflite mam.

        0 0
        • rob0186  

          MTB Grand Canyon

          Jsi s Inflite spokojeny? Pouzivas jen podzim/zima, nebo i pres leto silnice?

          Co byste doporucivali za pedaly? Na MTB mam flaty a naslapy jsem nikdy nepouzival. Zatim muj favorit asi klasika Shimano PD-M530.

          0 0
          • novas752  

            MTB XC a Cyklokroska jsou vlastne 2 sousedni kategorie, tak nevim nevim.

            Kdyby to bylo k nejakymu trailbike-fullu nebo enduro-fullu, tak klidne, ale takhle bych volil spis silnicku.

            Nebo kup krosku, prodej hardtail a kup ten trailbike. :)

            0 0
            • rob0186  

              No prave, presne to si rikam :) Takhle nebudu vedet na co driv skocit :)

              Asi to dopadne jak pises, trail + kroska

              0 0
            •  

              Proboha co je to za rady? Hardtail je lehký, univerzální a vhodný pro všechny, kdo jezdí pro radost či kondici a nemají nějaké vrcholově sportovní ambice. Znám kluka, co jezdí převážně po silnicích, ale na hardtailu a najede na něm okolo 6000 km ročně. Když jsem se ho ptal, proč si tedy nepořídí silničku, odvětil, že takto není ničím limitován a může kdykoli podle potřeby uhnout ze silnice na jakoukoli jinou cestu, která by byla pro silničku nesjízdná. Myslím, že to má něco do sebe.

              0 0
              • figur  

                +1

                0 0
              • novas752  

                Jaký rady? :)

                Já jen psal svuj názor – že mít jen xc hardtail, cyklokrosku a nic jinýho je podle mě trochu nesmysl. Nikomu nic neradim/neurčuju kde, jak a na čem má jezdit.

                Já taky většinu kilometrů (hlavně v zimě a na jaře) najedu na asfaltu s XC HT, i když většinu času celkově trávim v terénu.

                Cyklokroska/gra­velbike + trailbike je imho dokonalá kombinace 2 kol, v případě tří kol silnička, (lehčí) enduro a doprostřed hardtail.

                0 0
                • Fredos  

                  N ojá si dokonalý kombinace představuju jinak:)

                  0 0
          • marasan  

            ja mam silnicku Endurace a CX Inflite (a dve mestsky kola), jezdim vsechno celorocne silnicku na silnici, CX po terenu. Na CX mam samozrejme PD-M520 :) (a na silnicce silnicni naslapy).

            Co mi vadi na mym Inflite jsou asi jen mechanicky diskovky, ze kterych desne odchazi ruce a nekdy musim v pulce kopce dolu zastavit a dat si pauzu ;-)

            0 0
      • wilda81  

        Jo, používám(e).

        0 0
    • Frýbik  

      Co si o tom myslíte ?

      https://www.cyklobazar.cz/…al-cf-9-0-sl

      0 0
    •  

      Tak přátelé, už máme zase přes 1000 příspěvků, takže tady je pokračování vlákna:

      http://www.bike-forum.cz/…club-vol-iii

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce