Bike v chorvatsku v okolí Omiše a Makarské

41 nepřečtených
  • Luk029

    Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá projetou oblast na biku okolo Omiše a Makarské.Je někde nějaká mapa cyklotras z této oblasti. Díky.

    0 0
    • Zlatka  

      Ono jich tam moc není, většina jej jich pouze po silnicích. Za Omišem podél Cetiny. Na Makarské hlavně nahoru na sv. Juru, tady v historii pohledej, již se tu hodně psalo.

      0 0
    • Rorejs74  

      Zkus tohle, my jsme podle nej bajkovali letos na Kvarneru a v pohode … i kdyz teda obcas ma jako jetelny oznaceny i neco kde neda ani slusne jit ;-)

      http://www.takeadventure.com/index.php

      Pripadne mozna nektera z map od GeoTouru zabira i tu cast pobrezi kolem Makarske … jinak jsou to ostrovy v Dalmacii.

      0 0
    • funkatron  

      tu je mapa

      inac sa priprav, ze po magistrale je to o hubu, nakolko je tam strasne vela aut pocas celeho dna

      najkrajsi vyjazd som si urobil na Svaty Jur…40km do kopca, prevysenie okolo 2200m …okrem toho sa tam da pobehat aj po vselijakych cestickach pod Biokovom, ale nejake extra cyklotrasy tam nie su

      ja som jazdil minuly rok a dalo sa tak max do 8:30 …akonahle vyslo slnko zpoza Biokova, uz bolo neznesitelne teplo :)

      0 0
      • Luk029  

        chceme jet až od 26 srpna do 3 září tak snad se s tou teplotou nějak poperu. :-) už by tam nemusely být tak vysoké :-)

        0 0
        • Trog  

          Zdravím

          Já byl ted 14 dní v Chorvatsku.(Za­ostrog-Drveník)

          Pujcoval jsem si kolo od známého a bylo tam spoustu cest jak na bika tak na silničku.

          Převýšení až až.Hned za kempem jsem měl horu Witern 900 m.n.m. kolem keré vedly různé kamanité cesty směr Podaca a na druhou stranu přes Drveník do Živogošče a dál.

          Hodně jsem chodil i pěšky to co se na kole jezdit nedá,jen pozor na hady!

          Dovolená-spokojenost jak nejvíc!

          0 0
        • Zlatka  

          To už jde i přes den, na sluníčku to nepřeleze přes 40.

          Nejvíce se mi líbila stezka, už si nepamatuji číslo ze staré vesničky Bast u Baška Voda přes Veliko Brdo do Makarské.

          Je to podél vinic (tehdy už dozrávalo víno, také jsem se přecpala k prasknutí) a velkého borového lesa, který byl tehdy ze třetiny spálený od velkého požáru, který tam tehdy byl.

          0 0
          • Zlatka  

            No a z Basti se dá také nahoru na Sv. Ilju (1642), ale pozor velice velice náročně, pouze s báglem, pro nejzdatnější. Já jsem nahoru nevylezla, bylo moc horko.

            0 0
          • funkatron  

            ten kopcek na Bast z Basky som si daval po ranach 3–4× a mal som odtrenovane :)

            celkom vyzivne

            0 0
    • Corbett  

      Pár roků zpátky jsem s rodinou byl v Marušiči. Je to kousek, asi 10km pod Omišem. Po magistrále je to o hubu, ale nad magistrálou vede po vrstevnici stará šotolinová cesta až do Omiše. Když to budeš chtít objet kolem řeky Cetiny, tak tam už není takový provoz. Chce to ale mapu, je to takové bludiště. Kolo jsem využil při ranním hledání těch správných plážiček ve výše uvedeném úseku. Jednou jsem jel do Brely po pěšině, která začíná někde u křižovatky na Makarskou. Pro mě docela náročné, ale super. O 100% lepší jak po silnici.

      0 0
    • plevka  

      Čauhoj,

      včera jsem se vrátil z dovolené v Podgoře a podnikli jsme tam 2 bajkové vyjížďky na kolech z půjčovny, první byla do kaňonu Cetiny, kus cesty jsme jeli i po magistrále a jak už píšou někteří výše, neměl jsem z toho provozu dobrý pocit, příště se už magistrále určitě vyhnu.

      0 0
      • Zlatka  

        Jak tak koukám, tak ještě chýbal kusíčok a byli jste na sv. Jurovi. :)

        0 0
        • plevka  

          Jurku jsme si nechali na čtvrtek, moc se mi tam líbilo :)

          0 0
          • Zlatka  

            Na tom místě, tedy značení vrcholu jak máš to kolo z půjčovny se fotí každý, také jsem tam stála, úplně hotová a nějací turisté se mne pokoušeli oživovat pálenkou.. Fuj to nebyl dobrý nápad, ale oni byli úplně namol.

            0 0
            • plevka  

              všiml jsem si, že se tam každý fotil, dokonce nějací skůtristi vtipkovali, že budou mít foto s bajkem a doma řeknou, že to vyjeli na kole :)

              0 0
              • Zlatka  

                Obdivuji Vaší odvahu jet na těch šrotech, hlavně dolů s véčkami..

                Pěkná panoramata, ale jsou tam mraci, my jsme měly na každou stranu čisté azůro a smažilo to jaksepatří.. :)

                0 0
                • plevka  

                  tak ony to zase takové šroty nebyly, brzdy jsme samozřejmě prověřili ještě před půjčením, měl jsem z toho sjezdu trošku obavy, ale brzdilo to dobře a občas jsem to i více pustil :) Na svém kole bych se určitě cítil lépe, takže poučení pro příště..

                  Vyjížděli jsme až o půl 10 místo plánovaných 6 hodin, protože zrovna, když jsme chtěli vyjet, tak začalo pršet, naštěstí nebylo nijak šílené vedro, ale zima rozhodně nebyla :)

                  0 0
          • Smazaný účet  

            Dali sme to na zaver Ciernej Hora a Chorvatska – bola to parada.

            http://www.tronkosice.sk/…e/Fotky.html

            0 0
    • Smazaný účet  

      Koncom juna som bol s rodinou v Omisi, samozrejme aj s bikom(cestakom). Rodina plazovala a ja som sa prehanal po okoli. Vyjazd na Sv. Jure mi nevysiel kovli silnemu vetru. Moje vyjazdy v okoli Omisa si mozes pozriet tu:

      http://connect.garmin.com/…ity/96324644 http://connect.garmin.com/…ity/96324628 http://connect.garmin.com/…ity/96324613 http://connect.garmin.com/…ity/96324594 http://connect.garmin.com/…ity/96324573

      0 0
      • Zlatka  

        Pěkné, znám je všechny a také jsem si užila magistrály, chybí tam nějaké pěknější kopečky, ale ten nad vodárnu v Zadvarje a nad Omiš je také výživný. Ještě jinak se nad Omiš dá jet, před přístavem za fabrikou prudce nahoru doprava, jsou tam moc pěkné vyhlídky.

        0 0
    • prcek2  

      Zítra odjíždíme taky do Omiše a mimo jiné plánuju i Sv.Jure, kde jsem byl už hodněkrát autem. Nemáte někdo do mapy zakreslenou „cestu“ z Omiše do Makarské ať už po vrstevnici, nebo jinak, ale né po magistrále?

      Dík!

      0 0
      • mirav  

        mapy netřeba, drž se podle vody

        0 0
        • Zlatka  

          Podél vody po magistrále nicmoc, no já jsem vyrážela po páté ráno, ještě za tmy aby nebyl takový provoz.

          Brzo ráno je to nejhezčí okolo Cetiny přes Kučice nad Pisak, kousek po magistrále odbočit na Topiči a Bast (tam to za to aspoň stojí jet), pak jak výše píšu z Basti je pěkná cesta lesním malým porostem na Veliko Brdo a do Makarské.

          0 0
          • prcek2  

            Dík, něco z toho použiju! Ještě jeden dotaz: šli, nebo jeli jste někdo ze Sv.Jure zadem směrem na Veliko Brdo, nebo Makarskou? Když už budu nahoře, tak se mi nechce dolů po asfaltu. Na obr. makarska tourist jsou trasy vyznačený červeně. Jestli se to dá na biku, aniž bych musel použít horolezeckou techniku :-)

            0 0
            • Zlatka  

              V této zmíněné lokalitě nad Makarskou a Veliko Brdo jsou obrovské hory a pokud by tudy bylo něco sjízdného, tak by se o tom určitě vědělo a psalo. Takže tudy cesta pro kolo nevede, předpokládám do nějaké výše jsou zpevněné cesty, které někde končí a pak následuje pouze pěší krpál..

              0 0
              • Zlatka  

                prcek2: můžeš to tam probádat, možná bych věděla kudy, ty mapy jsou dost staré a je dost možné, že by se cesta našla, více budou vědět turisti a místní, zkus se poptat přímo v horské službě na Makarské, měla jsem tam dosti vysoce postaveného známého, ale už mi na něj nefunguje telefon a nemohu ho vygooglit, je dost možné, že tam už není.

                0 0
                • prcek2  

                  Takže ty stezky na mapách značené červeně jsou opravdu jen pro pěší (výše v horách). Říkali mi to domorodci i Češi, co něco z toho zkusili a vrátili se poškrábaní od křovin, že prej to je hrozný i pěšky. Sám jsem se dostal jen po těch širokejch cestách „pro auto“. Dál to opravdu nešlo! Nakonec jsme byli v Baško polji (hned pod Baška vodou), tak jsem to bral po ránech mimo jiné nahoru do Bastu a tam jsem se snažil něco najít. Vede od tamtud cesta po vrstevnici do Velika Brda. Užil jsem si tam spoustu trnů v duši a ve sjezdech průrazy duše i když jsem foukal „na kámen“. Jak jsem ale viděl kopec dolů, neodolal jsem a zase letěl kudlu, dokud nebyl další defekt :-). Nové cesty tam už ale pikuje velkej bagr. Žádnej single-track to ale asi nebude :-(. Mimochodem, cyklo krám je v Makarské v centru, v obchodnim domě vedle autobusového nádraží. Nakonec jsem dal toho sv.Jure, přivstal jsem si, takže jsem se vracel před polednem. Ptal jsem se tam chlápka, co kontroluje vstupenky, jestli od tamtud vede nějaká sjízdná stezka směrem na sv.Ilju, ale prej nic než pro pěší. Dole jsem potkal borce, co tam teprv jeli (tou dobou už hodně přes 30?C). Příští rok jedu zas, ale buď před sezonou, nebo po ní.

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Nejlépe mluví fotodokumentace.. :)

                    Jinak než s balóny a bez duší tam těžko, také jsem si tam užila hodně defektů. V tom horku je to osvěžující lepení.

                    Jinak samozřejmě platí známé heslo, kdo nebyl na sv. Jurovi na kole jako by nebyl cyklista. :)

                    0 0
                    • prcek2  

                      Nějaký fotky ze zhora mám. Neni to ale žádnej šlágr :-). Vozil jsem foťák, co má kluk na hraní. A ani samotnýmu focení jsem moc nedal..

                      0 0
              • Smazaný účet  

                mám vojenský speciálky :-) a ani na nich neni nějaká průchozí cesta

                0 0
                • Zlatka  

                  Tady na této mapě je vidět, že tam tur. cesta je (Veliko Brdo-Križevci-Babina vrklja-pod Jure nebo Kotišima přes Vošac, ale 100% je pouze pro pěší a zatím nikdo komu jsem psala email mi neodpověděl zda by se dala dát směrem dolů na bajku, ikdyž by časo musel slézt (?? :DD).

                  Asi jen pro šílence možná to průchozí je.., ale na kole o tom pochybuji.. Doufám, že se na tato místa ještě někdy podívám, ale zda budu toto zkoušet, to by mne snad ani nenapadlo, když dolů vede taková krásná silnice.. :))

                  0 0
                  • Zlatka  

                    No a navíc se obávám, že by to bylo pod hrozbou pokuty, že je to na tyto cesty zakázané s kolem..

                    0 0
    • Dubys  

      … vzdycky si rikam, ze do tyhle oblasti by se mi libilo ject nekdy koncem zari nebo v rijnu, a to jak z hlediska pocasi, kdy uz nemusi bejt takovy vedra, tak i kvuli provozu na magistrale podel more, ale nevim, mozna je tam provoz porad …?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.