Bezdrátový computer je rušený světlem?

56 nepřečtených
  • Jaja a Paja

    Ahoj vespolek, tak jsem dnes konečně přišel na to, proč mi vždycky na konci vyjíždky blbne computer Sigma 1609. První jsem to přičítal slabým baterkám a zimě. Jenže s novýma baterkama se to nezlepšilo. Dnes jsem na 100 % přesvědčen, že mi signál ruší přední světlo na řídítkách. Computer a světlo(Smart light egg white 1 watt) jsou od sebe cca 7 cm. Teoreticky to můžu roztáhnout ještě tak o 2 cm, ale víc ne:-(. Máte někdo podobnou zkušenost a případné řešení problému? Zkusit jiné světlo? :-)

    0 0
    • Martin  

      zkusit jiný světlo

      míval jsem sigmu 2006 mhr a rušilo mi ji světlo smart polaris (půl wattu).

      na jaře jsem zkoušel smart egg 2w a ten mi spolehlivě rušil nejen tachometr, ale i tepák. podle mého názoru smart neumí dělat světla :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Bezdrátový tacháč mi rušil blikající Fenix. Údajně to jde vyřešit omotáním světla alobalem. Já to vyřešil koupí dráťáku :)

      0 0
    • Pavel  

      Mám stejný problém… Sigma Rox 9.0 a Smart EGG WHITE BL184WW-1W extreme dioda. Napadlo mne omotat světlo alobalem, uvidím, co se bude dít… Co je zajímavé, tak světlo tachec ruší, jen když svítí trvale. Trobo neruší…

      edit: aha, vidím, že se asi jedná o stejné světlo :-)

      0 0
      • Jaja a Paja  

        Jo, blikání jen zpomaluje reakce computeru, trvalé světlo ho po chvíli zastaví uplně.

        0 0
      • Pavel  

        Tak alobal pomohl. Akorát to teda vypadá docela děsně, takže jsem světlo musel hodit do kapsy a zpátky ho nasadil, až se trošku setmělo :-)

        0 0
    • vanderpoel  

      s rusenim svetlem zkusenost nemam, ale zato mam bohuzel zkusenost se sigmou. mam tusim bc2005 nebo tak nejak a ten mel neaky vypadky vkuse. nez se teda diky naprosto prasackymu dilenskymu zpracovani sam nerozpad (fakt nekecam). rusilo ho kdeco: jiny computery, mobilni signal nebo treba wifi nekde v baraku kolem kteryho jsem jel. takze ackoliv jsem v zivote zadny svetlo smart nemel a dokonce asi ani nevidel tak bych za sebe spis doporucoval vymenit toho cyklokompa :-)

      0 0
    • pepko  

      kup si 2mode auroru a budes spokojny … funguje s uplne kazdym tachacom …

      0 0
    • Davos000  

      mi zas sigmu bc 1609sts rušila GPSka, když měla zapnuté podsvětlení :D:D:D

      0 0
    • Ricci  

      Treba si kupit slusny tachac, moj Polar CS600 nerusia ani 2 Aurory vedla neho :-)))

      0 0
    • t29  

      Mám stejnou zkušenost s 1606L DTS. Sigmácké bezdráty jsou citlivé na každé světlo, které reguluje intenzitu elektronicky, nemusí to být jenom blikačka. Máš tři řešení:

      1. tachometr odolný proti rušení, tedy drátový
      2. blikačka, která neruší tachometr – „Sigma

      Quadro“http://w­ww.kupkolo.cz/pro­dukty/Osvetle­ni69/diodove236/Pred­ni-svitilna-Sigma-Quadro_2283.html (která v porovnání s tvým Smartem skoro nesvítí) nebo jiné dražší světla od Sigmy. Mám vyzkoušené, že Quadro tachometr neruší, a předpokládám, že Sigma pořešila vechny svoje světla.

      1. Aurora – 2-mode, sku.15691 nebo

      „sku.12624“http:­//www.dealextre­me.com/detail­s.dx/sku.12624 – nemá elektroniku, která by rušila tachometr. budeš k nim potřebovat ještě Li-ion baterky nabíječkudržák

      0 0
    • parduba  

      Měl jsem comp VDO MC 1 bezdrát,světlo s blikaním-značku už nevím-užje to pár let.Při blikání se mi rychlost na compu zvýšila cca o polovinu.Tak jsem vyměnil světlo a při blikání to zrušilo signál úplně.Aod té doby používám VDO MC 1 drát a je klid.

      0 0
    • marapara  

      Bohužel, tohle mi dělají blikačky taky. Ruší jak bezdrátový analogový cyklokomp, tak i pulsmetr s difitálním přenosem.

      Řešení, co nejdál od sebe. Eventuelně pořídit širší řídítka.

      0 0
    • Martin11  

      Smart mi taky rušil Sigmu ROX, vyřešil jsem to tak, že jsem Smartku zahodil – stejně v noci skoro nesvítila – a koupil jsem Blackburn FLEA, která neruší a svítí několikrát víc. Jako blikačka super, nikdo tě nepřehlédne. A když je tma, nasadím Auroru sku.12624.

      0 0
    • Bronža  

      Nemáte někdo vyzkoušenou kombinaci Ciclosportu CM 4.4A +HR a světla Smart EGG 184WW – 2W. Bude ta smartka ten computer rušit?

      0 0
      •  

        ciclosport CM 4.3.A ta smartka ruší, měl jsem a ukazovalo to nesmyslnou rychlost a najetý km

        0 0
      • Martin  

        potvrzuju Romanovo pozorování :-)

        0 0
    • pavlix  

      Ano, SIGMA BC 2006 a blikacka KNOG ve vzdalenosti 3 cm od sebe – pri rezimu blikani tachec 20m ukazoval 20m ne, pri stalem sviceni nesel vubec. Posunul jsem to na 15 cm od sebe a je vse OK.

      0 0
    • ancistrus  

      Nemáte někdo zkušenost s rušením computru Cateye Adventure? (má digi přenos)

      Vybírám k němu světlo a rád bych aby to fungovalo jak má.

      Můj favorit byl Smart2W ale teď nevím, když tu fůra lidí nadává na rušení :-(

      0 0
      • roud  

        vozím cateye stara wireles což je jeho předchůdce a s žádnym světlem ani blikačkou jsem nikdy problém neměl vůbec celkově jsem nenarazil na nic co by ten tachák mohlo rušit :O)

        0 0
        • ancistrus  

          To rád slyším. A s jakým světlem jsi ho zkoušel?

          Hodně lidí tu nadáva na Sigmy, o rušení Cateye světlem jsem tu nic nenašel, tak snad to mají lépe vyřešené.

          0 0
      •  

        nevím co od tý 2W Smartky očekáváš, žádná sláva to není, mám 1W i 2W a rozdíl není až tak zajímavej, v jednom z posledních Velo by test a než znovu tu Smart 2W bych vzal tu co tam vyhrála (a je navíc i levnější), třeba někdo hodí odkaz příp. to má naskenovaný.

        0 0
        • ancistrus  

          Očekával jsem, že bude pěkně svítit a nerušit computer, nic víc :)

          Rád si nechám poradit, vím že nelíp svítí asi aurora, ale to mi přijde už trochu zbytečné a nelíbí se mi na ní malá výdrž baterií.

          Kdyby měl někdo naskenovaný test z Vela, bylo by to super :)

          0 0
          •  

            nejsem si jistej, ale ve Velu vyhrálo test světel mezi 300–500 Kč toto http://www.cyklolasl.cz/…-p-3331.html

            Bylo tam i foto jak to osvětluje pěšinku ve tmě a toto si vede subjektivně líp oproti Smart 2W

            0 0
            • ancistrus  

              Dík, vůbec nevypadá špatně.

              Tady je ten test Velo

              Má ho už někdo?

              0 0
            • Smazaný účet  

              To je ale p******ovina:D

              USB je schopno vydat vykon 2.5 Watt, kaze pri sviceni 3h by byl vykon uzasnych 0.8W;) Svitivost je udana v mcd asi by to cislo vypadalo vetsi:D

              A to se vyplati!

              0 0
              •  

                na tvý počty ti sere pes, pro mně to svítí víc, osvětluje líp než nějaká smartka 2W, né každej potřebuje Fénixe nebo Auroru (i když Auroru mám taky a k cestě do práce a z práce mě stačí nějaká přisvěcovadlo)

                0 0
            • pepko  

              povedzme si par faktov … liion akumulator 570mAh je dost malo … je to skoro 5× menej ako ma liion 18650 v aurore … je to vlastne menej ako jedna tuzkovka nimh 1.2V 2500mAh … takze neda sa od toho ocakavat ziadne svietenie na urovni …

              nichia diody su fajn, ale to su tie male 5mm ledky, s napajanim prudom asi 20mA … nie su to powerledky ako Cree alebo SSC P7 … tie najlepsie kusy mozu dat tak 7lumen, realne tak 5lumen … cize svetelny vykon bude niekde medzi 25–35lumen … v porovnani s lampasmi na DX je to nasobne menej … myslim, ze tych 525kc sa da na DX lepsie investovat …

              0 0
              • ancistrus  

                Myslite ze je tedy realny ten TEST ve Velu? Tam OWLEYE jednoznačně vyhralo.

                Vim, ze to nemuze svitit jako nejaka Aurora, potrebuju maly lehky svetlo se kterym se ale da jet ve tme a nebude rusit bezdrat. tachac…

                To ze se da nabijet pres USB beru jako plus, ne jako nutnost.

                0 0
                •  

                  samozřejmě zdejší světlofilové Ti budou radit že nejmíň je potřeba alespoň jedna Aurora, lépe dvě příp. několik Fénixů + čelovka, jinak na přisvícení,blikání (abys byl vidět) to stačit bude, pokud hodláš jezdit někde bokem pouličního osvětlení tak tam to bude nedostačující, či budeš nedostatkem světla dost omezován

                  0 0
                • pepko  

                  ide o to naco si zvyknuty … bude to svieti ovela menej ako nejaka aurora … vsetky tie svetla v teste su velmi slabe … vyskytuju sa tam max 0.5W diody a aj tie nemusia ist na plny vykon … staci sa len pozriet z akej perspektivy su fotene tie fotky, svetla namierene uplne dole pred bike a fotak uplne hore … takto to vytvara dojem, ze to osvetli velku plochu, ale pritom 10 metrov pred bikom u nevidis ani prd … kedysi sme vsetci jazdili s takymito bludickami, ale dnes je uz ina doba …

                  0 0
          • pepko  

            hlavne necakaj ze to naozaj svieti ako 2W ledka … niekde som to uz pocital, vyslo to tusim na prikon iba 0.4W a adekvatne k tomu to aj svieti …

            0 0
      • beavis  

        Mam 2 roky VDO MC 1.0+ a s rusenim je u nej take problem. Mam predni svetlo Smart EGG 2W a jak ho dam bliz computeru, ukazuje slusny bejkoviny:-) Reeni je velmi jednouche, svetlo dam o kousek dal a vse funguje jak ma;-) Aby computer neblbnul, tak musim dat svetlo cca 12 – 13 cm od nej.

        0 0
    • PIWNIK PONURY  

      nechci zakladat novy thread; mate nekdo zkusenost s tou svitilnou Owleye USB? jaky je tam drzak – „napevno“ na riditka nebo snadno demontovatelny? zatimco u ostatnich svetel je to z fotek jasny, u tehle jsem nenasel zadnou poradnou fotku. ale podle nahradniho drzaku na weby cyklomaxu to vypada, ze to davaji na stahovaci pasky, coz je znamena na pevno…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.