• Kolík

    Poraďte kde v Praze koupit helmu KED. Dík za info.

    0 0
    • McBlacky  

      já ji koupil u Anděla v cykloshopu v ulici na Bělidle…

      0 0
    • Kolík  

      Nevíte někdo na kterém internetovém obchodu nabízejí helmy KED?

      0 0
    • mosquito  

      nechci vyvolavat nejaky flame, ale ses si jisty ze KED je spravna volba ??? (teda pokud to neni nejaka novinka a ne slepeny polystyren a plast izolepou)

      jinak aspon u nas je koupis v kazdym cykloshopu, ktery se orientuje spis na mene znale hobby cyklisty … to taky o necem svedci ne ?

      0 0
      • sosal  

        Naprosto souhlasim. Ale vyjimka je, ze KED nepouziva izolepu, ale jakysi svuj patent na patentky. Vymenne skorepiny. Zrejme se inspirovali mobilama. Integrovana blikacka, … No comment…

        Jinak lepsi KED s patentkama, nez kokos na dve pulky…

        VOZTE BLEMBAKY!!!!!!!!!

        0 0
      • Lister  

        Souhlas. Ked není dobrá volba. Většinou se mi vůbec nelíbí, ale to se dá zkousnout, ale horší je samozřejmě konstrukce, kdy za cenu kolem 1500, kdy už se dá sehnat slušná inmoldka, tak oni mají pořád lisovanou. To ti v šopu většinou neřeknou, protože oni to chcou hlavně prodat.

        0 0
        • McBlacky  

          no za 1500 je to brutál. Já chtěl původně axonku a tu neměli tak jsem vzal kedku. tuším že stála do 800kč a možná dokonce 650kč, což se dá skousnout :-)

          0 0
        • Volf  

          Já bych se u helmy díval na dvě věci. Bezpečnostní atest a jestli mi sedí. Dále pak jestli se mi i líbí. Jinak se dříve psalo, že lisovaná helma se po větším úderu rozpadne a svědčí to o tom, že byla funkční a pohltila nergii. No a uživatel byl nucen koupit novou. Dneska si troufnu tvvrdit, že spousta lidí jezdí v bouranejch přilbách a pokud drží tak nemění.

          0 0
      • Petr 1  

        Ještě jsem se nikde nedočet v čem je tech.postup inmold lepší a odolnější proti nárazu,než při tradiční oddělené dvojvrstvě.Podle mě je to inovace vyhovující výrobci a to zlevnění výroby.Drahší modely jsou jak lehké,výborně větrané,s dokonalým upínáním a hlavně mají suprovou ochrannou sí?ku!Ty co mají kulatou šišku budou těžko hledat jinou značku,která by jim seděla/vlastní zkušenost/.Vozím Aliena třetí sezonu a jsem spokojen a abych měl střídačku budu kupovat další KEDku/Champion Visor/,samozřejmě né za ty hříšný prachy co má Cylkomax,půjdu do NDR.

        Čau

        0 0
        • sosal  

          In-mold: pod tlakem nastrikaji polystyren do skorepiny. Pevne spojeni, narozdil od patentku a psasek NEin-mold prileb. Az das prdu, skorepina odleti, polystyren se propichne o nejaky kamen, … hlava se zastavi telo ne a RUP

          0 0
          • vlk  

            no vím, že mnoho lidí tvrdí že in-mold je velký rozdíl oproti kalsice.Já si to až tak nemyslím.Viděl jsem už rozbité aba typy přileb a u obou ta zkořepina se rozlámala -a u obou se poristién nerozlomil, ale jen zmáčkl-teda docela dost.4istě teoreticky je in-mold pevnější, ale vzhledem k tomu, že ta skořepina opravdu nic nevydrží tak to vše stejně pobere ten polystién.Já mám ne in-mold přilbu Mango-docela vysoký dražší typ-skořepina všude není úplně přesně ale někde je pod ní tam 1 mm místa.A připadá mi dost bytelná.Ono dost záleží kde a v jaké vrstvě ten polystyrén je.Nechápu proč u většiny mtb přileb je tak málo polystyrénu na zátylku a přilby jsou tak málo hluboké.jedny z nejdůležitejších míst na ochranu je podle mě zátylek a spánky a alespoň 50 procent přileb jsou v tomto ohledu nedostatečné. Zajímalo by mě neviděli jste někde crash testy přileb in-mold a klasiky? Na porovnání.Docela mě to zajímá.

            0 0
            • sosal  

              No je taky skorepina a skorepina. Hlavne skorepina nema prilbu ani tak zpevnit, jako pomoct ji se sklouznout pri padu – aby sis nezlomil vaz… Ja mam MET Stradivarius a ta ma in-mold skorepinu klasicky navrchu, ale taky vespod. Navic diky provedeni prilby je vyadu nahore vidfet jak je ta skorepina tlusta. Cca 2mm. A ne ± 0,1 mm jako u tech ne in-m prileb. V Okamziku kdy muzes tu skorepinu promacknout diky nejake mezere pod ni, asi nebude ta skorepina moc tlusta. takze skorepina klouze-PS tlumi… No a kdyz se ti pri padu pretrhne ta paska a skorepina zustane nekde vzadu, je asi na karas… Abych jen nechvalil. Taky jsem slysel nazor ze double in-mold (tj. skorepina z obou stran) neni idealni reseni. Prilba je pak pevna az moc, a pri padu si poranis spis hlavu o ni… Tak nevim. vyberte si.

              0 0
              • vlk  

                ta moje mango žádnou pásku která skořepinu drží nemá.ale v jednom místě ta skořepina úplně na polystyrén stejně nedoléhá.Takže předpokládám, že je to buď in-mold přilba špatně udělaná nebo je ta skořepina na polystyrén přilepená.Musím se podívat co vlastně teda s přítelkyní máme za ty přilby.Jinak taky mám tu skořepinu tlustčí.

                0 0
                • vlk  

                  nevíte někdo odkaz na stránky mango přileb.nějak to nemohu najít, asi to bude zase nějaký kravský název.

                  0 0
                  • vlk  

                    tak už jsem něco našel http://www.viva-sport.cz/index.php?…

                    přítelkyně má tu Flash MTB je vyrobena in-mold a já mám už delší dobu Twister-tam ale o in moldu nic není uvedeno a nemá ani pásku-asi to bude kalsika, už ji mám několik let a myslím,že tenkrát se in-mold ještě nedělal. Asobně obě vřele vždy doporučuji.Líbí se mi na nich, že patří k těm hlubším, že mají dostatek materiálu-porystyrénu i na zadní části a dobře odvětrávají.Dále se mi líbí klasika GIRO přilby.KED má Brácha.Taky nějaký vyšší model.In mold nejsou.Skořepina je přidělána takovými umělohmotnými jakoby držáky na přilbě.Není tak hluboká jako ty manga, ale oproti met apod je hlubší.Méně větrá.Ale to byzáleželo asi od typu.

                    0 0
                    • sosal  

                      Nechci nejak prudit, ale zrovna MET patri k tem hlubsim prilbam… (Stradivarius, Ippogrifo, 5th element, Anaxagore 2) Vsechny jsem zkousel.

                      0 0
                      • vlk  

                        no já už nevím kterou jsem zkoušel, ale mě moc nesedly.a zdáli se mi proti mangu a giru ne moc hluboké.Možná je to jen můj pocit.

                        0 0
                        • sosal  

                          jasne, co kebule to unikat… Me taky nesedela spousta jinych. Proto je blbost kupovat zrovna prilbu a boty pres internet aniz byste si to odzkouseli.

                          0 0
            • sosal  

              Jo a jak uz jsem tady nekde psal. Hlavne vezt nejakou prilbu… To je lepsi nez jet bez ni…

              A pamatujte.

              PRILBU JAKO JEDINOU NA KOLO KUPUJETE S TIM, ZE DOUFATE ZE JI NEBUDETE POTREBOVAT!!!!!!

              0 0
              • RBbur  

                Jednou jsem měl přilbu, (nejaké Giro) , bohužel jsem ji koupil na internetu a neseděla, přesněji padala mi do očí při sjezdu, byl jsem pak nervozní a nošení přilby jsem vynechával. Pak jsem šel do kšeftu a zkoušel jeden blembák za druhým a sedl mi až KED Alien, Od te doby neuvažuji , zda si přilbu brát nebo ne. a proto chci říct jedno – pokud ti blembák sedí acítíš se v něm v pohode , je to víc než celý inmold. Pokud se v ní někomu nelíbím – co se dá dělat ze zadu prostě atraktivní nejsem

                0 0
            • McBlacky  

              mě třeba argument, že inmold lépe zabrání zlomení vazu absolutně nevzrušuje, protože takový tření aby došlo ke zbrždění o polystyren a následné zlomení vazu může -imho- nastat jen na silnici. takže pro bikery nic moc využití :-)

              0 0
            • eWespe  

              Dost možná je rozdíl v účinnosti deformačních zón mezi skořepinovou a vstřikovanou technologií, ale to co vadilo hlavně mě osobně, byla skutečnost, že ta první za jízdy povrzávala (samo ne pořád, ale dvakrát příjemné to nebylo). Loni ukradena (i s kolem, jak jinak) a náhradou nepochybně lepší inmold, tedy min.v tomhle směru.

              0 0
          • ravo  

            To jsou takový kecy, až se mi nechce věřit. Jediný o co jde, je přesně dostat lidi na něco nového „lepšího“ a „bezpečnějšího“… To je stejný jako vložky – pořád jsou tenčí, dokonalejší, lehčí a vůbec o nich nevíš. Je to BYZNYS, BYZNYS a zase jenom BYZNYS.

            0 0
      • Kolík  

        Nemyslím si že by KEDky byly o tolik horší než ostatní helmy. Dobře větrají a hlavně mají sí?ku! Minulá Kedka mě vyhovovala, takže nevidím důvod experimentovat s jinou značkou a půjdu znovu do Ked.

        0 0
        • Vilém  

          mam KED Alien a uz bych si ji nekoupil.Presne se potvrdily vyhrady ostatnich proti kontrukci.Rozlepil se mi polystyren od vrchniho plastu,je tezka.Jediny co je na ni dobry je velka plocha vetracich der.Kupoval jsem je jeste kdyz stala cca 2300,–:( Doted si nadavam,bohuzel do Manga jsem se nevlezl,tak jsem koupil toto.

          0 0
    • sraldo lattrinny  

      No hoši nevím. Pokud se podíváte na stránky CykloMaxu tak je tam škopků jak nasr… A že by to soudruzi v Neměcku vyrábeli špatně o tom pochybuji.

      0 0
    • Martin  

      www.biketunel.cz Mám jí a jsem spokojen. Ta blikačka je IMHO dobrá vychytávka.

      0 0
    • miťo  

      A proč proboha KEDku???? Jezdím za béčko v Cyklomaxu, ale než abych si KUPOVAL takovou ....., zvolil jsem po nakřápnutí Gira Boreas o dost levnější Bell Alchera za směšných 1499kč! Po zkrácení upínacího systému (čelenka tlačila za ušima) se můze směle v komfortu nošení rovnat Boreasce. Jak hmotností, tak odvětráním. Prostě za ty prachy není nic lepšího! Doporučuju vyzkoušet!

      0 0
      • Kolík  

        A má sí?ku?

        0 0
        • sosal  

          Sitku davaji stejne jen na predni otvory… Je k prdu. Mam zkusenost se svoji MET Stradivarius. Casto mi pod ni neco vletlo, ale vzdycky jsem akorat ucitil dva-tri narazy a ta bestie sla zadnim otvorem ven…

          Neni nad dobre navrhnute odvetravani… (ktere kazda sitka zhorsi)

          0 0
          • Lance  

            Jsi s ni hodne spokojeny? Mi se totiz STRASNE libi, jezdim na silnicce i MTB, na stitek seru ten nepotrebuju. Ty ji pouzivas na cem?dik

            0 0
            • sosal  

              Pouzivam na oboji… Je super. Ty posledni modely maji navic desne vylepsene uchyceni na palici… Zkousel jsem je a oproti te me rok stare je to neporovnatelne. S tim MTB si nedelej starosti… CS MTB team ji ma taky…

              0 0
            • Jester  

              Mám jí také na MTB a spokojenost. Jenom by mně vyhovoval více jiný štelovací systém na měnění obvodu. Předtím jsem měl Mango s kolečkem, a to bylo lepší. Jinak je lehoučká, výborně odvětraná a taky se mi líbí, že, jinak bych ji nekoupil.

              0 0
      • vlk  

        ono taky nemusí sedět každému, že.

        0 0
    • rock  

      Si tady s KEDkou připadám skoro jako vyvrhel … mám model Vs (tehdy 2 litry, ted cca 1300), na kebuli mi sedí, váha je v normálu, nastavení a upínání taky, skořepina je s výplní spojená jakýmisi plastovými nýty. Jeden jsem ztratil po 2 týdnech (dali mi tam bez řečí a bleskově nový) a od té doby už cca 3 roky no problem …

      0 0
    • lucky  

      ja na KED-ky taky nedam dopustit*vyborne sedi a navic ma sitku+blikacku, takze vcelky a zapominani zadni blikacky uz nemusim resit*

      0 0
      •  

        No, já už dlouho ničím nepřispěl, ale chtěl bych reagovat.Mám třetím rokem KED Alien a musím jenom chválit. Dlouho mi žádná nesedla a tahle padla jak ulitá. Slušně větrá, váha ujde, po třech letech jako nová. Po mých dobrých zkušenostech ji jezdí i táta (chválí si jak mu dobře sedí na hlavě) a moje manželka nějakej nižší model a dosud si na Ked nestěžovala (hezká barva). Až přilba bude mít svý za sebou, tak jdu zase do KED.Ahoj

        0 0
    • Mooky  

      Tak ja sem taky jeden z tech co maj KEDku … v blembacich se nijak zvlast nevyznam, tedy skoro vubec, ale neco sem si poridit na novy kolo musel … je to model Drive II z roku 2003, jeste nema vzadu blikacku a vybral sem ji proto, ze mi jako jedina z tech co sem mel moznost vyzkouset sedela … podle me ma i dobrou ochranu zatylku, na ostatnich blembacich mi prijde ze maj totalne holej krk … jinak zatim sem s ni spokojenej a slouzi jak ma … zatim sem sice nikdy nepadl na kokos, ale uz me parkrat zachranila pred ranou od nizke vetve, kterou sem prehlidl … ja osobne bych si KEDku poridil znova

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.