• Papuča

    Viem, ze to je asi hlupa otazka, ale potrebujem poradit. Mam epicona 110mm z TT.  Ked zmeriam zdvih tak je to 125mm po pribliznom dofukani. Teraz je co vlastne myslene tym nadoraz len ked povedzme po vyjazde bude pohltenych 110mm alebo az tych 127mm…

    0 0
    • MlokCZ  

      Vidlice jde na doraz vždy o pár mm dříve než by došlo ke kontaktu s korunkou. A kolik to je milimetrů se u každé vidlice liší, bývá to kolem 5mm (ale některé vidlice mohou mít klidně i více než 1cm).

      V tvojem případě to nebude ani jedna z těch možností, i když těm 110mm to může mít blízko. U pružinové negativky záleží vysunutí vidlice na nafoukání pozitivní komory. Takže nastavená vidlice na 110mm s pružinovou negativkou může mít vnitřní nohy vysunuté klidně i o pár mm méně než je 110mm (v případě velmi malého tlaku) a naopak i o hodně více než těch 110mm (s tlakem to bude narůstat).

      Milan tam určitě dal vhodnou negativku na váhu jezdce, takže by to nemělo být nějak moc daleko od těch 110mm (samozřejmě ale negativka se dává na určitě rozpětí vah, takže přesně to nebude nikdy).

      0 0
    • goofy  

      Jak? Jednoduse, ze vnejsi nohy zajedou uplne a narazi na dno vidlice (lajcky receno)..

       

      Jak to zmeris? Vyfouknes vzduch, vytahnes pruziny pokud tam jsou (Epicona tusim nema, ale asi zalezi taky na verzi), zasunes vidli uplne nadoraz, poznacis (treba stahovaci paskou) na noze, kde az zajela, nafouknes na tvoji vahu, a zmeris kolik se nohy vytahly.. To je cela slozitost :-)

      0 0
    • Kubas.1  

      Vždycky je tam nějaký místo, aby to nemlátilo uplně nadoraz. Měl sem vzduchovou RS Pilot, na které bys naměřil skoro 130, a přitom to byla myslim 100 

      …jinak já sem se úplně nadoraz ještě nikdy nedostal, ale někteří se s tím třeba moc nemazlí :-)

      0 0
      • fousek  

        ma jeste cca 3–4mm zdvihu

        0 0
      • Smazaný účet  

        hehe hodně dobré… já si nedokážu představit že by mi vidlice šla takhle do zdvihu, to si člověk ani neuědomí ale je to asi běžná věc.

        0 0
    • Tomcat  

      Vidlice je na doraz uz pokud je pred koncem funkcniho zdvihu. Pokud to jde kov na kov, je to uz „prasarna“ a muze dojit nevratne destruci.

      • dorazy vidlice tvori casto elastomery, nebo dorazove pruziny
      • udavany a realny zdvih se vzdy lisi

      Tedy jediny zpusob jak to posoudit je vidli rozebrat a zmerit.

      0 0
    • Smazaný účet  

      neboj, to poznáš :))

      0 0
    • kubajz2016  

      Ahoj chci se zeptat.Vidlice rock shox boxxer rc má udavany zdvih 200mm.Ja mám mezi spodní korunkou spodní hrany a spodních nohou horní hrany cca 197mm.Stačí těch 197mm na propruzeni aby se vidle nepotkala nebo to mám preskladat na minimálně 200mm?Děkuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.