• giant

    Po zkušenostech se psi uvažuji o koupi pepřového spraye.Rád bych se dozvěděl zda-li s tím máte nějakou zkušenost a kde ho máte upevněný.

    0 0
    • enjoy  

      to jako ze bych ho mel mit pridelany na kolo?ze bych byl pak takhle akcni to si predstavit neumim:-).je to zajimavy,v Praze je nejvic psu na plochu(bych si tipnul:-)) a ja jsem pritom zadny problem nikdy nemel a to docela hojne vyuzivat „cyklostezek“ kde se to pejskarema jenom hemzi.

      0 0
      • Jogador  

        Já taky ne, ale mám znich respekt, a vždycky spomalim, což ostatní asi zrychlí když ho vidí, u dědí ¨nápodobně, nikdy nevim co udělaj, jak psi tak děti, ale děti nejdou ani přeskakovat, tak použij ten sprej naně:)

        0 0
      • gorgeous  

        Mam vzdycky co delat, abych dal tretru dostatecne vysoko(nejucinnejsi ochrana proti prokousnuti obuvi):-) S pesama to neni zadnej med,ale peprovat je asi nebudu…

        0 0
    • CoolingeR  

      Zajimalo o jaky konkretni zkusenosti jde!?! Ja beham/jezdim cca 75/150 km tejdne, 90/100 % mimo drahu a se psy sem nikdy zadnej problem nemel … Ba naopak – koukni na moje foto ;)

      0 0
    • JJ  

      Nevozim, ale v nemeckem Biku sem videl fotku, jak mel nejakej Helmut pridelanej sprej pod sedlem pred sedlovkou.

      0 0
      • RomanH  

        Jo, mel ze predu pod sedlem pridratovany plastovy obal (napr. ustrizenou flasku od okeny) a v nem zasunuty sprej. Bylo to docela po ruce.

        0 0
    • Roman  

      Vozím ho na „hrudním“ popruhu od camelu

      0 0
    • Meesha  

      Vozim na Cemelu.

      0 0
      • pitelboy  

        peprak je na hovno. musis presne zasahnout cil. KUP si SLZAK !! lepsi ucinost, vetsi rozstrik, vice bezpecnosti !"

        0 0
        • enjoy  

          kup si vlozky.

          0 0
        • Meesha  

          Ja teda myslim, ze peprak ma ucinnost vetsi. Je fakt, ale ze sem ho nikdy nastesti pouzit nemusel…

          0 0
        • Mamutt  

          Tak teď ale plácáš. Slzák je slzák, tedy pouze aerosolový slzný plyn. Jen tak mimochodem bych připoměl, že (téměř úplně!) ztrácí účinnost u osob se sníženým prahem bolesti (pro ty pomalejší = opilec, na kterého to přitom budete potřebovat nejvíc). Pepřák je v základu opět slzný plyn, ale obohacený o kajenský pepř – to ve skutečnosti není pepř, ale přímo ona „pálivá suspenze“ získávaná z těch nejsilnějších druhů mexických chilli papriček.. vem si obyčejnou chilli papričku do ruky (vážně se stačí dotknout, nepřehánět!) a přejeď si prstem pod okem. Stojí to za to. Díky téhle sr…e to pak zabírá stále a na všechny. Viděl jsem – naštěstí jsem to nemusel zmáčknout sám – „útočník“ šel okamžitě k zemi s rukama na obličeji, problémy s dýcháním, absolutní dezorientace.. prostě na kaši. Nebojím se, že by to někdy nefungovalo. Co se týká toho „rozptylu“ – běž do specializovaného obchodu se zbraněmi; tam by ti měli nabídnout jak širokou škálu velikostí (od těch na lidi a na čoklíky až po ty na medvědy ;)) tak i fcí: dělá se jednoduchá tryska (obzvláště se nehodící pro holky, protože bývají vylekanější/ner­vóznější a netrefí se), aerosol s širokým záběrem a PĚNA – vřele doporučuji, rozptyl má téměř stejný jako aerosol, a po zásahu na ksicht perfektně přilne a dráždí a dráždí a dráždí.. pro zasaženého je to ale vážně MOC kruté, tak si s tím moc často nehrajte ;)

          0 0
          • Meesha  

            Tu penu prave vozim. Menuje se to Stoper.

            0 0
          • tchurillo  

            s tym slzakom je to asi pravda. Pamatam si, ze raz nahanal dost nasraty otec po baraku zlodeja, ktory okolo seba striekal slzak „hlava nehlava“ no a otec v tom amoku nic nevnimal. Zlodej zdrhol a otec tam este sialene rozkateny obchadzal este riadne dlho a vobec nic mu nebolo – ani to nevnimal. My ostatni, kludnejsi, sme sa riadne dusili, slzeli a museli hned na vzduch…

            0 0
        • kudlanka32  

          to teda nevim…odbornici na ochranu tvrdi ze existuje procento populace kterymu slzak neublizi.....proto si prej mas koupit slzak s peprem…ze pepri neni odolny nikdo tak nevim…ja tydle sracky nepouzivam

          0 0
    • Roman  

      Dnes jsem tasil slzák (taky tomu ale říkám pepřák)! Malým útočícím čokelům (tak říká dcera pejskům) ujedu, nebo sem se dycinky nějak domluvil, ale dnes jsem ve stoupání už dlouho dopředu viděl světlou obludu na volno bez náhubku, jak drží asi 7mi členou skupinku turistů v šachu, zatímco panička byla cca 50m daleko. Můj úmysl, že toho bafana jako objedu uctivým obloukem prokoukla a s vrčením a chrčením běžela po mně. Ještě 10m jsem statečně pedáloval, ale pak jsem použil bikechvat (seskok s kola a kolo před sebe) přesně v okamžiku, kdy ta bestie přistávala na mé pozici. ?ukla o rám (pes brzdil tlapama jako by tam měl hydry), lekl se a couvl asi o 5 metrů (srab jeden). Celou dobu panička řvala neustále dokola „Besino k noze“. Pes byl tedy jednak fena, takže baba a navíc asi nebyla ten pes/holka češka, protože tomu českému příkazu „k noze“ vůbec nerozuměla! Pár sekund jsem ještě získal tím, že jsem kolo zvedl a zase pustil – to když se tem rafan blížil, ale pak ta mrcha zaútočila naplno s tím blbým štěkochrčením znovu (sem se skoro po…), to už jsem, ale chrabře tasil ten spray, odjistil pojistku a v okamžiku, kdy jsem chtěl stříkat (večer v ložnici budu možná taky), ta slepice, která do té doby jen stála a řvala na psa, tak když viděla, čím mířím na miláčka pejsánka (mrcha jedna zablešená, vzteklá), tak skočila plavmo po psovi a kryla ho tělem proti mně – měl jsem 100 chutí to narvat do xichtu jim oběma, ale vyměkl jsem, jsem bábovka. Takže – účinek spreju 100% i bez rozstřiku a to bych nechtěl vidět ty procenta, kdybych ještě zmáčk :o)))

      0 0
      • McBlacky  

        wild wild west… ještě není od věci se ujistit, že nestojíš proti větru, to pak ty procenta dramaticky klesaj :-)

        0 0
        • pitelboy  

          svine jedna ! bych to nastrikal ty babe do ksichtu at si tam treba zhebne !!

          0 0
      • Air  

        ty vole to sou fakt dneska lidi… ta kacena, kdyz uz ji neposloucha pes a jeste ho pusti bez kosiku na volno, po nem mela skocit uz davno a ne tvrdohlavne stat na miste a cekat az se pes uraci prijit. Me to udelat pes (ze by stekal na volnem prostranstvi na ciziho cloveka a neposlouchal me), tak by dostal pres tlamu ani by se nenadal. Tohle si proste pes nemuze dovolit. A ja bych si nedovolil poustet psa bez nahubku, natoz v oblasti kde se pohybuje mnoho lidi a jeste na kolech… To proste nejde. Rozhodne bych nekde nestal jak kreten a necekal az pes prijde. Nebo pak at se nedivi, kdyz jsi tomu psovi chtel nastrikat sprej do tlamy. Defakto mu jeho chovani totiz tolerovala (nebo z nej byla sama po*rana). Doufam, zes tu zenskou radne zdupal. krava jedna.

        0 0
      • rasto  

        dobry, takhle na ne! ;-)

        co hysterka? omluvila se?

        0 0
      • CoolingeR  

        Nemas canisfobii, mahre?

        0 0
    • BB  

      zazil jsem nekolikrat utok psa, jednou jsem to dotahl az na ockovani proti vstekline na Bulovce. Takze moje zkusenost je takova, ze utok je veden zakerne vzdy zezadu a bleskove, takze bych nikdy urcite nestacil vytasit. Peprak muze byt dobry, kdyz by se zakousl nejeky opravdu tvrdy pes a nechtel pustit a slo uz o zivot. Takovy utok je ale asi velmi vyjimecny.

      0 0
    • zwwak  

      Vozim v podsedlovce. Nikdy jsem ho nepoužil, ale jsem s ve větší pohodě ( proti psům i zlým lidem ).

      0 0
    • Rozumik  

      Pokud proti tobe bezi nakej vetsi pejsanek, tak zkus seskocit z kola, pritahnou triko/gate k telu, ruce na bricho nebo do kapes a otocit se k nemu zadama. V plny rychlosti to napere tlamou do tvojich zad, celkem opozdene mu dojde ze se nema do ceho zakousnout a s knucenim odbehne pryc. A priste si ***** dobre rozmysli jestli nekoho otravovat. No ale treba zamavat pumpickou, tim ho odlakat a pak mu nastrikat peprak do oci asi taky nebude od veci. A pak to samy provyst majitelovi cokla, akorat pumpicku vymenit za petilitrovej papirek. :)

      0 0
      • McBlacky  

        to si děláš prdel ne? máte někdo nervy otočit se zády k útočícímu, řekněme vlčákovi?
        Já jen sonduju jaky tvrďáci tady jsou… já osobně nemám :-(

        0 0
        • Rozumik  

          Pokud se branis psovi, tak na tobe nesmi nic vlat.. ruce, nohy, batoh.. jinak se do tebe zakousne a nepusti. jo a jeste je dobry sklonit hlavu dopredu at se ti nezakousne do krku.. ja to nastesti jeste nezkousel, ale pry to uci i v tabore specnaz :) rozhodne to nepouziju kdyz na me pobez civava, ale kdyz to bude fest vazny, tak to klidne udelam. protoze se necim ohanet je nejvetsi debilita co muzes udelat. a ram mu do pusy strkat nebudu, nechcu si poskrabat lak :)

          0 0
          • McBlacky  

            no já teda radši rám se škrábancem( na mým oceláku by si vylámal zuby i velkej pes) než plastiku někde na těle… jo a příručka Specnaz, to je vtip, jsem měl v ruce tu i příručku SAS a docela jsem se bavili, jesiš survival guide je bez chyby :-)

            0 0
            • defenger  

              Příručku od SAS jsem taky četl…Zatím mi jen jeden minipes potrhal ponožku…Vozim „pěnový“ pepřák, ale vzhledem k jeho ceně ho zatím šetřím, ani jsem neměl příležitost…Mám ho na levé straně bederního popruhu,při ruce… Kromě nej vozím někdy i malou mačetu. Je na levé vidli, lze ji bezpečnš vytáhnout oběma rukami a nevypadne při převrácení kola…zatím jsem použil jen při prosekávání-ale budí respekt… Výhlednově uvažuji o plynové pistoli – lze ji použít opakovaně. A někdy místo batohu mám taktickou vestu (i na pěší vycházky se psem) a sprej mám na místě určený pro nůž – levé rameno…

              0 0
              • Meesha  

                …takze vlastne Rambo na kole :-))

                0 0
                • pitelboy  

                  nad macetou sem taky premejslel tak 50–60cm, ale nevymyslel sem vhodny misto kde by se dala voziti

                  0 0
                  • McBlacky  

                    pořád v ruce ne :-) nebo stylově dvě křížený na zádech…

                    0 0
              • cabbage  

                a na kulomet na predstavci si zapomel co?
                v sedlovce mas raketovy silo, na zadni stavbe klamny cile s dymovnicí a bratra co se jmenuje hujer:-)))))
                jarino-fobie se tu proste rozmaha:-((((

                0 0
                • fousac  

                  ano, jsme radi ze si si to o sobe uvedomil… ted si jen dohodni navstevu ve specializovanem lekarskem zarizeni..

                  0 0
              • Martyss  

                a za dva roky si na kolo přiděláš dělo ráže 75 mm:-)

                0 0
              • Peslezedirou  

                :oDDDDD

                0 0
          • mastihuba  

            to pak nechápu to mávání pumpičkou. Cvičenej vlčák jde po mávající ruce a to dost nekompromisně. Souhlasím s Blekym, hrdinů slovních je dost, ale praktickou zkušenost má málokdo.

            0 0
            • Rozumik  

              no jo, a kolikrat denne potkas vycvicenyho vlcaka? :) Sem napsal ze sem to jeste nezkousel, ale nejak podobne bych se asi zachoval. ale asi je fakt ze jenom kecam ,, chovani na netu a v realu se dost lisi :)

              0 0
              • mastihuba  

                já každej den. Mám ho doma.:) Dnes už je to dědeček, ale v nejlepších letech startoval na každýho cizího člověka který v mé blízkosti rozhazoval rukama. Koš a vodítko byla nezbytná prevence. Každý si bohužel neuvědomí že ten pes to bere jako potencionální útok na sebe nebo na osobu kterou chrání. Setkal jsem se s různými majiteli psů a nejhorší jsou asi ti co tvrdí že zrovna ten jejich je hodnej a nikomu nic neudělá tudíž nemusí mít košík ani vodítko.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No jo, přítulkyně měla psa, kerej zle porafal opilce, kerej si to k nim o půlnoci namířil přes plot na návštěvu. Museli ho utratit.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Předpokládám že ji navíc obvinili ze špatného zajištění a označení hlídaného prostoru.:(

                    0 0
                  • retro  

                    Chudák opilec. Hnusnej konec.

                    0 0
                    • karboflex  

                      hm spis chudak pes jestli ho nemuseli utratit kvuli tomu ze mel tezkou otravu alkoholem jak se do nej zakous!!

                      0 0
                  • CoolingeR  

                    a proc neutratili toho vozralu?

                    0 0
                  • zdenek  

                    Opilce nebo psa?

                    0 0
                  • Martyss  

                    Chápu, že se u soudu dají obhájit různé věci, ale pokud někdo vleze na můj pozemek (jedno jestli opilec, který tam zalezl náhodou nebo zloděj, který tam šel záměrně), tak musí počítat s tím, že pokud tam vstoupil nedovoleně a nemá tam tedy, co dělat. Já teď uvažuju logicky, ale jak jsem psal v úvodu náš právní řád není často logický:-(

                    0 0
                    • Gorgov  

                      Ano tak jak to popisuješ to opravdu není. Ikdyž si nenapsal s čím musí počítat.

                      0 0
          • martinmatousu  

            to teda nevim kde si to četl, protože já jí mam doma a stojí tam úplně jiný věci: k čoklovi zásadně čelem, nastavit ruku dopředu a když se ti do ní zakousne tak ránu pěstí do krku nebo nohou do koulí:-)

            0 0
            • Milenius  

              Ano presne tak, hlavne neutikat, zustat stap proti nemu a vetsina psu se jen zastavi a bude vrcet a nic neudela, pak cekat na majitele pokud je pobliz, pes se taky boji, proto po kolarovi jde, protoze je ruchlejsi

              Nejlepsi reseni, ale to chce uz cvik, je kdyz po tobe opravdu jde, tak kop podrazkou boty primo do cumaku, pro psa je to hodne kruty, protoze mu zacne tect krev z nosu a casto na to rovnou umre, protoze se udusi

              Jinak kdyz to clovek se psem umi, tak pes neni vetsinou zadny problem, protoze ma jedinou zbran a to jsou zuby, kdeztoclovek ma ruce a nohy, kazdy profesionalni chovatel takovyho psa zvladne, samozrejme my neodbornici se vetsinou bojime a nic moc neudelame, znal jsem jednoho manika, ktery se drezurou zabyval profesionalne a ten zkrotil pomerne bez problemu zlyho ceskoslovensjyho vlcaka (krizence vlcaka a vlka, urceny primo k honeni a zabijeni lidi na hranicich za totace) a ten pak poslouchal jedine jeho, da se to, ale clovek musi byt tvrdej a hlavne mu ukazat, kdo je vedoucim smecky, prototoze pes se podle toho tak chova

              osobne mam jen dvoji zkusenost z utocisim psem, v ostatnich pripadech to pes vzdal, jednou mi sel vlcak po noze az mne malem z kola sundal, ale kdyz jsem zastavil a zarval na nej, tak toho nechal a odesel, po druhy jsem stihl vcas zastavit, byl to zrejme cvicenej dobrman, tak pak stal asi tri metry ode mne, cenil zuby a cekal na pana, tzv. vystavoval korist, pak prisel pan odvedl si ho, osobne bych peprak taky uvital, ale nevim, kam ho dat a jestli bych ho stejne za chvili s sebou vubec vozil, navic se mi zda, ze v posledni dobe jsou ty psi hodnejsi nez pred lety, asi si na kolare uz zvykli a nepovazuji je za nebezpeci

              0 0
              • RomanH  

                Presne to, co pisujes v posledni casti, se mi stalo. Pekne na mne dobrman cenil zuby a cekla na sveho pana. Z nej docela tahl chlast, zacal me vyhazovat z udajne sveho pozemku (nebyl oploceny, vedla tudy cesta z lesa a navic i turisticka znacka). Nakonec jsem se slusne domluvili a ja pokracoval dale.

                Uz me ale nebavi porad uhybat nekomu, kdo si leci svoje komplexy bojovym psem a radeji si ani nepredstavuji ty nasledky, kdyby opilec toho psa nezvladl. Pro by me opravdu zajimalo, co dokaze ten peprak s velkym psem. Taser (www.harpia.cz/…r/taser.html) si kvuli tomu kupovat nebudu, ale pro priste bych se chtel opravdu branit.

                0 0
                • mastihuba  

                  celkem asi soda. pes kterej štěkal za plotem a dostal dávku se prý už k plotu neodvážil. Nechtěl bych aby to někdo použil na mýho čokla. Z ovladatelnýho psa se muže stat celkem nevypočitatel­nej rapl.

                  0 0
              • Vilém  

                Mas pravdu ze to zarvani na psa dost casto zabere.Pritelkyne cvici psy a praktikuje to taky,pes po zarvani vetsinou odejde.

                0 0
            • Mirek1  

              No, já se se psem dycky snažim domluvit, podle jeho velikosti po dobry nebo po zlym. Na maly si trofam, na ty jen poradne zarvu a voni tahnou, ale z velkej a bojovejch psu mam respekt. Jednou jes s nejaky pitbulem vyjednaval snad ctvrt hodiny. Stal jsem, kolo pred sebou a snazil se ho premluvit, ze doma to ma lepsi… No a nakonec poslech! :-) Ale spray si poridim, nemusi se dycky podarit kazdyho ukecat…

              0 0
            • kudlanka32  

              kamos ma na svoji pitbulici nebo co to je metodu…ze kduz ji chytne amok tak dostane poradnou rachu pesti do cumaku…okamzite v normalu…ale nevim nevim jak to jde na ciziho cokla

              0 0
      • Gorgov  

        tak tou prvni variantou si me rozesmal:) uz se vidim jak se otacim zady bay mu kousnul do krku, Jo presne takhle psi utocej- na krk, je to nejrychlejsi zpusob jak te zabije. Takovy rady bych nepsal ani ze srandy, mohl by tomu někdo uvěřit a zkusit to v praxi. Jo musel by to byt blb, ale i takovi jsou.

        0 0
      • krhac1  

        Ježíšmarja kde jsi vzal tuhle KOKOTINU!!!! Nic debilnějšího jsem v životě neslyšel!!!!A to dělám na cvičáku figuranta od 14.let

        0 0
    • Honzin  

      Nekde jsem tady nedavno cet, ze dobry na maly psi je proud vody z bidonu a je to fakt, v poslednim mesici jsem to pouzil dvakrat. Dobry je taky mit klasickou ramovou pumpicku – tou jsem si taky jednoho vetsiho psa udrzel od tela.

      K tomu pepraku – pokud tim nekoho postrikam, ma to nejaky dlouhodoby nasledky? – muzu tim treba tomu psu nejak vazne ublizit nebo ho to za nejakou dobu prejde?

      0 0
      • RomanH  

        To by me taky zajimalo. Nejde mi tak o toho psa, ale hlavne o to, aby ta doba nebyla moc kratka na to, aby jsi stihl uteci :o)

        0 0
        • BiSon  

          Doufam ze si to dobre pomatuju, ale u peny snad nastava podrazdeni ocni sliznice a poruchy videni. az na 24 hodin (u cloveka). uz nevim kde jsem to vycetl a zkouset jsem to nastesti nemusel :-)

          0 0
      • lubos  

        V dusledku, ze pes ma 1000× (nebo kolik) citlivejsi cich, muze dojit k trvalemu poskozeni (cichu ?), a v urcitych pripadech i k umrti psa. Tohle jsem nekde vycetl.

        0 0
      • pitelboy  

        ser ma psa,kdyz byl tak blbej ze na tebe vyjel tak bue nist nasledky !

        0 0
        • Honzin  

          no „ser na psa“ – podle me to je z 90% vina jeho majitele, takze proc toho psa trestat za neco, za co nemuze? Ja ho chci jenom ho odpudit. Me by bohate stacil nejakej i nejakej repelent na psy :-)

          0 0
          • Mamutt  

            Když kolem poletuje víc (spíš menších = přecitlivějších) psů, velice dobře zabírá stříknout si pepřák jen tak pod nohy (když stojíš, za jízdy na kole to bude asi na prd; kdo má pěnu je poněkud v nevýhodě, protože se pěkně zasere ;)) V okruhu cca 1.5–2 metrů pak není jediný psí čumák…

            0 0
            • Mirek1  

              Tak o vikendu jsem mel zase dva zazitky se psama, uz toho mam dost… Psi me nesnasej, majitele jsou cim dal horsi, zda se mi, ze posledni dobou si kupujou psy cim dal hloupejsi lidi.. Hlasky majitelu „Jak to, ze jedete a nezastavite, kdyz vidite psa? To nevite, ze pes nesnasi cyklisty?“ „Jak to, ze jezdite na kole po lese? To nesmite! Kde se ma ten chudak probehnou“ „Musite na nej mluvit hezky, on pak na vas prestane utocit“ (na tu babu naprosto sral a rval na me, div si neroztrhnul tlamu)

              KDE SE TY SPREJE KUPUJOU?

              0 0
              • Žulda  

                Lovecké potřeby. A taky vjetnamci je mají, ale jestli v tom není jen stlačený vzduch ;)

                0 0
              • vlk  

                Také je mají v prodejnách zbraně a střelivo.

                0 0
      • karboflex  

        no toho psa nejdriv opepris a pak ho posolis a na mirnem ohni zvolna opeces!!

        0 0
      • Eila  

        jj, ale zalezi na typu spreje. V obchode se treba se zbranema ti to reknou, bohuzel ty ktere zpusobuji poskozeni jsou i ucinejsi.

        0 0
    • Sun  

      Kámošovi se stalo,že na něj takhle běžel vlčák.Naštěstí ho viděl už z dálky tak prý sebral šutr a když byla ta bestie na dostřel narval jí to mezi oči.Vlčák utekl.Jak se znám tak já bych se netrefil…ale nápad je to asi dobrej,ne?

      0 0
      • mastihuba  

        Brácha byl jednou s Kudrnou někde v Rumunsku a používal to u každé dědiny. Vrátil se jako přeborník v odhánění psů. :)))

        0 0
    • ravo  

      Když to tady tak čtu, tak by mne zajímalo, komu z vás tady šlo opravdu o život, ne že jste jen měli pocit, že vás nějaký pes chce roztrhat na cucky. Pokud nějakému kréténovi, který si pouze myslí, že ho jeho pes poslouchá, uděláte nějakou slzavou lázeň, tak to ještě pochopím. Ale když tady čtu, jak velkou chu? někteří mají vyřádit se na psech, tak je mi z toho spíš smutno. A to i přesto, že nějakého toho „dobře zvládnutelného“ psa jsem už taky potkal…

      0 0
      • vlk  

        mě i mé přítelkyni o ten život už šlo -sice jsme nebyli na kolech, ale naštěstí to dopadlo dobře.Asi si ten slzák půjdu taky pořídit.

        0 0
        • lubos  

          slzak ne, ten na psa az tak moc neucinkuje. Ten pepr.

          0 0
      • Volf  

        Hele Ravo já taky trochu tápu. Buď jsou lesy a sjezdovky a skoro neschůdnej terén plnej volně pobíhajících psů, kteří mají jako jediný hobby, a to napadat bikery, nebo potom ty kola kolem 50 000 táců jezděj po silnici, protože jinak si to neumím vysvětlit. Já najezdím cca 3 – 5 000 km na kraji Vysočiny dost i po silnici a s čokldem jsem ještě problém neměl a to jezdím na kole už 32 let.

        0 0
        • RomanH  

          Ja taky ne, nez jsem jednou potkal naraz ctyri (viz. http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…)

          Nevadili mi ani tak Ti psi, jako chovani majitele a nasledne policie. Proto si myslim, ze takove postrikani peprakem bude pro majitele psa poucnejsi.

          0 0
        • jizby  

          že Jsi neměl problém s čoklem za 32let je věc Tvýho osobního štěstí a rozhodně to nelze brát jako argument pro bagatelizaci problému. To by mohly takhle mluvit ženský, který (zatím) nikdo neznásilnil atd. Ale rozum nám dává možnost poučit se z neštěstí druhých. To není paranoia, pokud je míra obav i obranné jednání přiměřené situaci.
          Problém se psy reálně existuje a je vážný, protože spočívá v riziku ohrožení zdraví i života. Pokud k tomu dojde, tak se Ti to může stát jen jednou za život a bude Ti to stačit.

          0 0
          • Volf  

            Jak jsem se díval tak jsme ve stejným věku. Pokud jsi tady tu diskusi četl celou tak mi řekni jestli se ti vážně zdá normální votit na kole pepřák, útočnčj nůž nebo mačetu. Já netvrdím, že problém se psy neexistuje, jen si myslím, že je výrazně nafouknutej a mluví se tady taky o připravenosti celou tu ,, bezpečnostní výbavu ,, použít i proti člověku. No a potom celý život se skládá ze souboru rizik a nebezpečí a jestli z tohoto důvodu někdo chce prožít život v pernamentním strachu budiž mu přáno. Jde jen o to, aby jednou takovejto borec, kterej nosí zbraň z důvodu prevence, se najednou nestal útočníkem proti tvý osobě, protože si třeba řekne, že blbě čumíš a chceš ho napadnout. Jo je to strašně zjednodušený, tak mě neber doslova. Jinak toto je téma, který jsem pár let studoval a můžeme vést hodinové diskuse na téma paranoidního chování. Jinak já mám prostě na život úplně jinej náhled a to je všechno.

            0 0
            • jizby  

              Dobře, já s Tebou souhlasím, že některý zbraně, jak píšeš nejsou vhodný. Proti střelným zbraním jsem obecně, protože to nepatří do naší kulturní úrovně (ostatně si myslím že ani do americký, jenomže to si Amíci neuvědomují) Podobný názor mám na nože. Nosej je hlavně ksindlové a přitom k zastavení útoku – a to ani od psa nejsou vůbec vhodné. Viz ten chlápek, bodnutej do břicha, co si to uvědomil až z pár minut. Kdyby se pral, tak by mu to nebránilo. Je to tím, že i při bodnuti do srdce nastane ztráta vědomí až za pár desítek sekund. Do té doby je zasažený plně bojeschopný. To platí i pro psa, který bude dál kousat. Proto je nůž jako obrana před psem zcela nanic. Tohle chybí i v příručce Specnaz. Ale mačeta? Možná působí podivně, ale účinná bude. Jako vše, s čím se dá ohnat a udeřit -tyč klacek, známá pumpička.

              0 0
            • jizby  

              Jo a abych odpověděl na celou otázku -pepřák považuju za vhodnej. Je funguje, vychová, moc neublíží.

              0 0
          • CoolingeR  

            aha, tak to jako ma (mel) 32 let, 3× tejdne chodit do krouzku protipsi sebeobrany a cekat az to prijde, az nastane den D, kdy bude moc zurocit desitky let pile? :)) Dal, nikdy nemas problem se psem, vzdy jen s jeho majitelem, pac ten je zodpovedny za svyho milacka. A na zaver – canisfobie se da polecit ;)

            0 0
            • jizby  

              Z toho, co jsem napsal to neplyne. Dál záleží, čemu říkáš problém. Já říkám problém tomu, co lze aktuálně řešit. Když útočí pes, máš problém se psem ne? a musíš to řešit s tím psem. Majitel Ti obvykle nepomůže, většinou psa nezvládá, nebo tam ani není. Problém s majitelem vzniká při jednání o úhradě škody atd. Samozřejmě, že majitel je morálně odpovědný za psa. Ale v praxi to nefunguje.

              0 0
              • CoolingeR  

                ad „Problem se psem“ (sebeobrana), kdyz potkas psa, kterej bude dostatecne fyzicky vybavenej a bude te chtit zabit, tak te zabije, peprak nepeprak. ad „Problem s majitelem“, m. je zodpovedny moralne (ve vztahu k svemu svedomi a moralnimu povedomi spolecnosti) a pravne (nahrada ujmy, skody), u moralky se o praxi asi hovorit neda (je to vnas), ale u pravni opovednosti by se opravdu dalo uspesne polemizovat o rozdilech pravnich normach a jejich aplikaci v praxi (myslim v teto otazce).

                0 0
                • jizby  

                  Takovejch psů, který to dokážou přes obranu vší silou bez hrubých chyb, je moc málo.To neřeším. Kolikrát i slabá ženská přemůže silnýho psa. Ale kdo stojí jako tatrman a čeká, až se pes uklidní, obvykle dopadne špatně. Proto je lepší se psovi bránit a klidně ho i zabít. Pes, kterej napadne ze špatnýho důvodu člověka je zkaženej a není ho škoda. btw. husky a malamuty považuju povahově za jedny z nejlepších psů. Nejsou agresívní na člověka a řitom bojovat uměj btw2 pepřák ani nic jinýho nenosím, i když to schvaluju

                  0 0
                  • CoolingeR  

                    Na tvou prvni vetu se da namitnout, ze takovejch lidi co pri obrane neudelaj vazny chyby a nestoji jak tatrman (i kdyz je to lepci nez zacit kvicet jako prase a zvedat ruce nad hlavu – coz je docela casta reakce na pruzkumny ocuchavani moji fenky malamuta) je taky moc malo ;) k prvnimu BTW – jo souhlas k duhymu BTW – kazdej by se mel v mezich zakona zabezpecit tak, aby se citil bezpecne. Nemam nic proti tomu, ze nekdo nosi peprak apod.. Vadi mi vsak, kdyz nekdo siri vymysli vo tom jak sou psi nebezpecny a jak je to cim dal tim horsi atp., Podle me, je drtiva vetsina udajnych napadeni psem vymyslenejch nebo nepochopenejch.

                    0 0
                    • jizby  

                      Mě nepřipadá, že by někdo šířil názory, že je to čím dál horší. Spíš mi připadá, že společenský povědomí se vyvíjí k tomu, že některé šlendriány jsou stále méně tolerovány a je snaha je řešit. A to se projevuje vždy i snahou o tom otevřeně mluvit a nazvat správným jménem. To máš jako s kouřením -když někdo dal kdysi najevo, že mu to vadí, byl v podstatě za blbce. Dnes je to lepší. Nebo, když budeme u psů, tak se srágorama na chodníkách se to pomalu taky lepší. Tak snad dospějeme jednou k tomu, že normou budou slušně se chovající psi. Tvoje poslední věta jasně ukazuje, že jsi zaujatej. Jak si někdo může vykonstruovat kousance to opravdu nevím. Nebo špatně pochopit. Můžeš mi to nějak vysvětlit? Napadení je přeci když Tě minimálně jednou hryzne. A zuřivé dorážení, vyskakování s cvakáním zubama u ksichtu – to je tzv. obtěžování. To je mimochodem taky značně neslušný od majitele, když nechá svý psy tohle dělat. Ale za napadení se to nepovažuje. Přitom je to to samý, jako kdyby Tě v průchodu někdo zastavil, zuřivě Ti nadával, vyhrožoval, že Tě zabije (s podtextem, že jestli to neudělá, tak to bude jen z jeho dobrýho rozmaru), bude Ti čermovat před pusou pěstí, naznačovat údery, ale nakonec Ti nic neudělá, pokud uznáš, že je lepší. Tak to je ekvivalent, v psím podání tolerovaný.
                      V praxi to chodí spíš tak, že policajti nejsou ochotní řešit i jasný pokousání, který se obejde bez delší pracovní neschopnosti. To je zase jako kdyby Ti někdo v průchodu dal do držky, ale pokud budeš do tejdne schopnej jít do práce, tak se nic nestalo.

                      0 0
                      • CoolingeR  

                        par prikladu:

                        Specialista na sireni takovejch zkreslenejch az lzivejch informaci je TV Nova. Pro priklad, nekdy o prazdninach prolitla TV Nova a nasledne vsemi ostatnimi medii zprava – reportaz, ze nekde na vesnici asi 8 mesicni stene bezdecne_a_zu­rive_napadlo_ nejakyho 10ti letyho chlapce hrajiciho si na ulici s kamarady. Pes se mu udajne zakousl do oblasti podbrisku a genitalii a zpusobyl trznou ranu o delce x cm (uz nevim kolik to bylo, asi 5??) a samozrejme _sok_. Obyvatele vesnice jsou otreseni, …, … a takovy ty klasicky keczy. Na tuto reportaz navazovala dalsi rep. analyzujici napadeni deti psem ze „statistickyho“ hlediska (o prazdninach jich je vic, atp.). VYSLEDEK VYSETROVANI: byl, ze si deti hraly na ulici s onim stenetem a pri hre zpusobilo povrchovou trznou ranu jednomu z deti v oblasti podbrisku – byla to nahoda – nehoda. Na jedny strane reportaz o brutalnim napadeni 10letyho chlapce a na strane druhy skutecnost: „trznou ranu vzniklou pri hre se stenetem – nehodu“. Cca 2 hodiny po tomto incidentu napadeny a jiz zasity chlapec mluvil na kameru a byl veselej az rozvernej – nevypadal na to ze z toho bude mit dusevni ujmu. TO JE SIRENI LZIVYCH ZPRAV.

                        Priklad z dneska: S pritelkyni, jeji 5letou fenkou husky a moji 3letou malamutici Bessy (vazi cca 30kg ma cca 63cm v kohoutku (ano trosku prerostla) – je krasna a roztomila), jsme si _DNES_ vyrazili na vylet. Nasim cilem bylo Ralsko (u Mimone). Asi 500m pod vrcholem sme na uzsi a strmy pesine (tak akorat siroky pro dva mijejici se lidi) narazili na nejakou slecnu (nebo pani?). Bessy jsem mel na postroji, pripnutou na voditku s amortizerem a pripnutou k sobe na skijeringovim opasku (tzn. asi 2m kolmo pred sebou) – prece nebudu do kopce makat kdyz mam sanovyho (taznyho) psa, ne? ;) Kdyz se holky (slecna s Bessy) mijely tak Bessy, kdyz uz slecnu mela na „docuch“, otocila hlavu jejim smerem (cili doleva) a nasala vzduch, a dal, bez jakykoliv zmeny smeru, pokracovala ve svem pochodu, po pravem okraji pesiny. Ta slecna se tesne pred Bessynou zarazila, otocila se knam pravym bokem tak, ze byla k prudke a hluboke kamenite strzi zady, a za prapodivnych zvuku (tak nejak kvicej mysatka, kdyz je Bessy na poli chyti a pak konzumuje), ktery ze sebe vydavala, zacala ustupovat dozadu, cili ze strze, az sem na ni musel zarvat: „STUJ!!!“. Zastavila. Kdybych nezarval a ona udelala jeste jeden krucek, urcite by slitla dolu. Samozrejme Bessy to vztahla na sebe a zastavila, tak sem musel znovu zarvat tentokrate: „GO!“ a Bess se znova rozesla. Pri mijeni one vyplasene slecny, jsem jejim smerem jen poznamenal: „Je lepsi se nechat ocuchat nez slitnout tady, dolu.“. Vona nic, pak poracovala dal. Kdyz se slecna ztratila v mlze otocil sem se na svou pritelkyni a prohodil: „Skoda, mohli sem bejt v televizi“. Jo, sakrasmy, ty mi dou! :) Jen doufam, ze ta slecna nebude doma vypravet jak ji v lese ohrozoval nejakej divokej, majitelem nezvladnutej pes – to jen pro to aby to nebylo porad jen horsi a horsi. ;)

                        Pekny den :)

                        0 0
                        • retro  

                          Třeba někdo nestojí ano o to očuchávání …

                          0 0
                          • pitelboy  

                            ja teda vo naky vocuchavani od hnusnyho cokla nestojim ani malinko

                            0 0
                            • CoolingeR  

                              Chces rict, ze nechat protekat atmosfericky vzduch nasyceny tvym pachem pres sliznici osazenou cichovymi bunkami, je memu psu zapovezeno?

                              0 0
                              • pitelboy  

                                jenze cokl kdyz vocuchava tak u toho voslintava !! fuj

                                0 0
                                • CoolingeR  

                                  aha

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Ty seš ale vůl. A jak ona to měla vědět, že zrovna ten tvůj psík je neškodný? To říkají aji ti, co jim pitbul zakousl vlastní dítě : „Ale on byl takový hodný, nikomu nikdy nic neudělal!“ Typická kynologická věta: „To 4-leté dítě si to zavinilo samo, nemělo toho mojeho psa tahat za ocas. Už jsem jednu takovou kynologickou krávu slyšel říkat: "On přece nemůže utíkat, když vidí brazilskou filu?…(už nevím, jak se ta svině jmenuje“

                                    0 0
                                    • simon111  

                                      Aha, takže prostě každý pes je preventivně nebezpečný.. Ok, tak to asi začnu praktikovat na lidi, a každý kdo se ke mě byť je přiblíží a uvidím mu na výrazu něco podozřelého, tak vytáhnu mačetu a raději ho paralizuju malým stětím ruky..

                                      0 0
                          • CoolingeR  

                            O jaky? Nikdo tam nikoho neocuchaval, dyk sem to tam snad dostatecne zduraznil (asi ne), Bessy nezastavila, nevychylila se ze smeru pochodu, …

                            0 0
                            • cabbage  

                              nevychylila se ze smeru pochodu,jenom otevrela obrovskou tlamu, vycenila zuby a olizla se s hlasitym mlasknutim.:-) antipejskari maji jinou predstavu o tom co je roztomile nez pejskari. jinak proti psum nic nemam s vyjimkou sousedova vlacka… Grrr

                              0 0
                              • cabbage  

                                myslel sem vlcaka samozdrejme

                                0 0
                              • CoolingeR  

                                :) no, relativne velkou tlamu ma, to jo, ale na nikoho nikdy zuby neceni, to spis klopi usi a vrti vocasem. BTW, predtim sem psal o tom co delala.

                                0 0
                            • retro  

                              „ze takovejch lidi co pri obrane neudelaj vazny chyby a nestoji jak tatrman (i kdyz je to lepci nez zacit kvicet jako prase a zvedat ruce nad hlavu – coz je docela casta reakce na pruzkumny ocuchavani moji fenky malamuta)“ ale jindy vočuchává a zkoumá

                              0 0
                              • CoolingeR  

                                Psi behaj a ocuchavaj, ptaci litaj a serou na sochy bez rozdilu slohu, slunce zahriva zmrzle a spaluje ziznive, … stim uz se budes muset nejak smirit.

                                Ve meste je _vzdy_ na voditku. V cizim, neznamem prostredi je take vzdy na voditku. Za mestem, tam kam chodim vetsinou vencit, ji v pripade nizsiho „provozu“ davam volno, tak behava okolo, ocuchava, ochcava, chyta mysi atd., kdyz nekoho potkame tak ji vezmu zpet na voditko, pak znovu pustim. Nekdy, ale z lesa vyleze (treba) nejakej houbar a dojde k socialnimu styku. Vzdy to probehne tak ze Bess zklopi usi, prikrci zadni nohy a vrti nadsene vocasem a dotycnyho si ocucha (trvani cca 3 sec). Kdyz se mi hodne libi (vetsinou silna charismaticka osobnost) proplejta se mu pod nohama, lehne na zada, lize ruce, chce pohladit, podrbat. Zajimavy je jak okamzite pozna co je kdo za cloveka (myslim ve vztahu ke psum), kdyz je to nejakej posera (nekdo jako pitelboy ;) , tak mu okamzite prestane venovat pozornost. Kdyz je to vsak nejakej psomil, neda mu pokoj – musim ji odvolat.

                                Dekuju za pozornost. Uz na tenhle thread mebudu mit cas, takze z moji strany je to vse.

                                0 0
    • Martin  

      Už jsem to tu několikkrát psal. Pokud nevozíš pumpičku na rámu, tak ti přesně vleze do toho mešího chytu a máš ho krásně po ruce.

      0 0
    • Petr 1  

      Na rámu vedle láhve mám pochvu s vrhacím nožem a na něm mám upevněn pepř.sprej,který se dá velice rychle použít.Už jsem ho úspěšně použil a mohu jen doporučit.Možná,že mi schází jenom samopal,ale žiju v silně cigánském kraji/Most/a se spoustou připitomělých pejskařů.Sám mám dobrmana,ale mám strach z každého volně puštěného ořecha,buď,že mě kousne,nebo,že se o něj zabiju. Na bajku mě tato vyzbroj nevadí,aspoň dostanou nohy zabrat a já mám takový fixní pocit volby obrany.Jo,ten spray tahám i na dovolený .

      0 0
      • pos3k  

        :-) Tak to ja kdyz projizdim Rudolicema a Chanovem do Stredohori tak jedu jako blesk.Cestou zpatky uz je to horsi. Nuz a ani sprej nevozim (ani proti lidem a ani proti pesum). I kdyz uz o spreji uvazuji delsi dobu.

        0 0
        • MARIN  

          vracej se pres Branany a kolem letiste :)

          0 0
          • pos3k  

            no ze Zelenic do Branan me dostava ten kopec asfaltu :-) Jinak hned za Branama v odbocce na Litvinov to tam svihnu na vysypku a jedu po tech sachtackejch cestach ke kostelu (dobrej sjezdik). po asfaltu kolem letiste a skladky nerad jezdim…jede to tam rychle…i autum

            0 0
            • MARIN  

              pres Chanov jsem jel jen jednou(a jeste ne sam) a uz to vickrat riskovat nebudu to si radsi zajedu i 20km

              0 0
      • Volf  

        Mám dojem, že to už je paranoidní. Přece by jsi měl na kolo sedat, protože je to nádhernej pocit volnosti a překonávání třeba seba sama, ale sedat na kolo s tím, že mne někdo napadne, kontrolovat jestli mám pepřák, nůž, mačetu a já nevím co ještě jsem tady četl tak to už přece není normální. Víš docela by mne zajímalo, jaká je tvoje vzdálenost kterou ještě nebereš jako narušení vlastního prostoru a povel pro tebe k útoku. Já si osobně myslím, žečlověk kterej se z preventivních důvodů ozbrojí je potenciálně nebezpečnej pro okolí, protože žije v pocitu ohrožení a může u něj dojít ke zkratové reakci. A další věc je ta, že pokud na tebe někdo zaútočí, tak pokud nejsi cvičenej nemáš šanci ani reagovat, protože na rozdíl od útočníka jsi se na tu situaci dopředu nemohl připravit, takže proč se s tím tahat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je taky extrémní názor. Proč by měl bejt člověk kerej se z preventivních důvodů ozbrojí nebezpečnej pro ostatní? To by museli bejt všichni ne zcela psychicky zdraví. Když ti někdo bude vyhrožovat že ti zapálí barák, tak nic neuděláš? Když tě někdo na ulici vokrade, tak si příště taky nic nevemeš?

          0 0
          • Volf  

            Víš znovu ti napíšu proč je nebezpečnej. Prvě z toho důvodu proč se ozbrojil a to je ten, že se cítí ohroženej a jednou může špatně vyhodnotit situaci a je v průseru. K tvý druhý otázce. Mám určitý zkušenosti s bojovými sporty a můžu ti řict, že ikdyž tě okradou a příště až budeš mít u sebe nůž stejně ho nepoužiješ, protože nebudeš mít jednak čas a za druhý ani odvahu někoho bodnout, za předpokladu, že jsi normální průměrný člověk, který byl vychován rodiči k určitému morálnímu principu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslíš tedy že ta holka co se úspěšně ubránila malou kudličkou znásilnění je výjimka potvrzující pravidlo? Malou kudlou zas takovej ******* nemůžeš napáchat. Pro získání zbrojáku taky musíš něco udělat, a pokud je někdo zjevně paranoidní, pak je na odpovědnosti lékaře zda dá souhlas. Vím že je spousta případů, kdy někdo někoho zabil legálně drženou zbraní, ale není toho tolik. Zatím je to u nás myslím docela dobře vyváženo – jako že ozbrojit se můžeš, ale ne každý a jakkoliv. Tudíž chápu kamaráda, jemuž jednou za bílýho dne vybrali krám, že u sebe nosí pistoli. A stejně tak chápu lidi, který se často vyskytujou poblíž sídel jako je chánov, trmice etc. že si rači vezmou kudlu. S tou obranou je to složitější. Je určitě hodně snadné zpanikařit, a asi většina lidí pokud pude o pár stovek a mobil rači dá, neb pocit strachu převáží, ale nemyslím že úplně všichni nejsou schopní zhodnotit situaci a v případě, že budou mít pocit, že se mohou ubránit, tak se bránit budou. A v případě ohrožení života se asi budou bránit všichni a taky je to na místě. Naštěstí to u nás většinou není taková džungle.

              0 0
              • Volf  

                Já tady jen prezentuju svůj názor, který se alespoň doufám nikomu nesnažím vnutit. Jen k tý holce. Ty si vážně myslíš, že je naprosto stejný mít třeba v kabelce malej skládací nožík nebo útočnej nůž. Já si myslím,k že už název celkem jasně určuje způsob použití. Jinak před tou holkou klobouk dolů, ale myslím si, že kdyby nenašahala ten nožík tak třeba použila propisku, pilník na nehty nebo tak nějak. Prostě něco použila a úspěšně k obraně. Jinak ještě k tý zbrani. Prostě je mutný si dopředu uvědomit, že pokud vytáhneš zbraň tak ji ve většině případů musíš použít !!!! A to si troufnu opravdu tvrdit, že běžný vzorek populace prostě nedokáže, protože si zkus tu situaci představit. Vytáhneš pistoli a střelíš do člověka. Tvýho kamaráda bych pochopil, kdyby tu zbraň měl v obchodě, ale pokud ji nosí někde pod paří po ulici tak to už jde mimo mý vidění světa.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Já taky nejsem nějakym zastáncem střílení, zbroják jsem měl, ale jenom ke sportovním účelum (na malorážku). A fak si nedokážu představit, že bych se do takový situace dostal. S útočnym nožem se proti 5 neubráníš, ale trochu urostlejší člověk by s ním 2 týnejdžry moh zastrašit. U sebe nosim akorát švýcarák ale hlavně kvůli vývrtce. :o) Asi bych ho těžko někde šmátral a otevíral. A co se toho kamaráda týče, opravdu to u sebe nosí „naostro“, ale je docela klidná povaha a nehodlá zabíjet na potkání, nečeká, že na něj za každym rohem někdo vybafne, ovšem myslím, že by byl schopen střílet. Prostě má takovou životní zkušenost. Jinak je taky poměrně dobrý sportovní střelec.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    já bych souhlasil s tím, že když jsi ozbrojen jednáš na nebezpečí jinak. Sám mám zbroják a je to rozdíl jít ven s nebo bez pistole¨… ale možná jak tady padlo jsem psychicky labilní :-)

                    0 0
                    • mastihuba  

                      mám kamaráda, který na diskotéce postřelil druhého mého kamaráda. No a kdyby pes nes..ral tak by dál doběhl. :))) Tím samozřejmě nechci narážet na tebe. Jindy se mi zas spolužák na jiné disco chlubil nabitou devítkou bez futrálu. Ač laik na zbraně zatím mám pouze negativní zkušenosti. Asi proto ta nedůvěra.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        a dotyční měli zbroják? už si ty kategorie nepamatuju, ale mám pocit že na takovýdle hromadný akce by je neměli mít i když mají „pro ochranu zdraví, života a majetku v místech, kam má veřejnost volný přístup“.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          to nevim, ale spíš si myslím že ty zbraně měli jen z frajeřiny než aby se cítili ohrožení. Jeden z nich byl čerstvě zpět z Bosny a druhý v té době dělal u nějaké security.
                          Toho prvního to vyléčilo, protože ten průstřel pro něj znamenal záznam v trestním rejstříku a s tím spojená omezení a toho druhýho jsem od té doby neviděl. Momentálně se vám údajně motá někde po Praze tak pozor na něj.

                          0 0
                  • sis  

                    Já vozím taky jenom švýcarák. Na psa bych to nepoužil, protože by nebyl čas. Se psem jsem problémy zatím nikdy neměl (naštěstí). Kdyby došlo k napadení větším psem, tak opravdu nevím jak bych se zachoval. Asi by to záleželo kde by se to stalo, jeslti bych byl sám atd. K tomu nošení zbraně: Myslím, že kdybych se chtěl vyzbrojit (a? už z jakéhokoliv důvodu), pořídil bych si asi střelnou zbraň…(třeba plynovku nebo gumové projektyly) Nedovedu si představit, že bych vytáhnul nějaký větší nůž nebo něco podobného. Jenom samotné vytažení bude víc odstrašující, než mávání nožem. Možná se pletu, ale vidím to tak.

                    0 0
          • mastihuba  

            asi bych souhlasil s wolfem, protože jsem byl svědkem jak jeden takový klučina tu situaci špatně vyhodnotil a ještě než stihl použít plynovou bouchačku tak dostal pěknou nakládačku.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No jo, o teorii sebeobrany se dá přečíst knížek. Ale reálná situce není teorie. Pokud se někdo ozbrojí za účelem sebeobrany, tak musí počítat s tím, že pokud tu zbraň vytáhne, bude jí muset použít (ihned). Blbý je, že ten protivník už většinou tu zbraň vytaženou má, že. BTW a zrovna plynovku bych si teda nepořídil…

              0 0
              • Roman  

                Kamarád chodí trvale ozbrojen „hnědým páskem“ a bylo mu to prd platné: 6 bodných ran nožem do břicha od cigána v Brně Krpoli na zastávce BUS. Po 4 letech toho cigána pustili z basy a kamarád stále ještě nemá ani nůž, ani sprej :-)

                Na lidi ten spray funguje: Brno Malinovské nám. lavičky v parku, cca 50letý pán na lavičce, přisedl si k němu bezdomovec a začal do něj klavírovat. Chlapík vytáhl ten sprej a jenom malinko sykl – bezdomovec se sesunul se skučením pod lavičku neschopen čehokoliv…

                0 0
              • mastihuba  

                nejsem majitelem žádného obraného prostředku a doufám že jej ani nikdy nebudu potřebovat. Každý a? se zařídí po svém. Pořád asi bude lepší konfiktům předcházet než je potom řešit. ( Proto taky třeba nebydlím v Brně na Bratislavské,Cejlu, Francouzské apod.)

                0 0
        • jizby  

          mě připadá, že vlastně říkáš, že je lepší se neozbrojovat (aby se obrana nepřepískla) a pak vlastně ani nebránit (protože stejně není šance). Mě to připadá jako křestanské „nastav druhou tvář“ Vážně si to myslíš, nebo uznáváš přiměřenou obranu?

          0 0
        • Gorgov  

          z velký části s tebou souhlasim. Čím víc bude zbraní v rukou obyčejnejch lidí, tím víc bude mrtvejch. Tak to prostě je. Ale zas určitě existujou situace kdy tě zbraň může zachránit. Takže si vyber.

          0 0
          • cabbage  

            Nezáleží na počtu, ale na kvalitě mtrvejch…

            Třeba v Anglii po zákazu kpz to nevzalo nejlepší směr.

            0 0
    • Sun  

      Někde jsem četl,že pes kolem kterýho biker projede reaguje instinktivně a snaží se prostě pronásledovat a uštvat domělou kořist.Reakce je tím silnější čím je ten pes bikerem překvapenější.Proto je dobrý,když toho psa vidíte už z dálky,dělat nějakej hluk,aby vás zaregistroval ještě než ho míjíte.Mám takovou zkušenost,že ty chytřejší psy vás nechaj v klidu projet,nebo si vás majitel psa všimne už dřív a psa si ohlídá.Ale stejně je asi dobrý ten pepřák mít.

      0 0
      • strady  

        Já mám se psama velice špatný zkušenosti a to nejen na kole, ale i na běžkách, kdy jsem byl pokousanej od vlčáka. Asi před měsícem pokousal takovej vořech bráchu, brácha měl sice pepřák, ale bál se ho použít, protože toho malýho vořecha ještě bránil pořádnej bernardýn. Já nechápu ty lidi, že můžou takhle ty psi nechat běhat.

        0 0
      • dalimil  

        a proto musíte jezdit hrozně rychle a neustále trénovat aby vás pes nemohl uštvat :-)

        0 0
      • Paja  

        Vcera jsem potkal takovy 2 maly vzteklouny, kteri me povazovali za korist, na majitele nedbali a pustili se za mnou:) nastesti to bylo z mirneho kopce, tak jsem pridal, nejdriv byli nebezpecne blizko me nohy ale postupne od 40kmh prestali stihat;) nakonec jsem je jasne porazil ve sprintu:-) Byt to vetsi plemena, tak asi rychle brzdim a kryju se kolem, prip. peprakem.

        0 0
        • pitelboy  

          kamos ma od takoviho hnusnyho velkyho cokla 9stehu na noze…tak sme si vpohode sedeli u lesa na lavicce a najednou pribeh a kdybych mel tenkrat u sebe nakej poradnej nuz tak toho cokla, potom co ho kous asi zabiju !!! byl to fakt ****.

          0 0
    • norman  

      Zrovna minulej tejden po mě šel rotvajler když jsem jel na silničce.Měl jsem z toho takovej šok, že jsem se po dalším kiláku málem poblil. Hned mě napadlo, že tady by byl pepřák asi k prdu. Chtělo by to minimálně nějakou ganku 7,65.

      0 0
    • Třé?a  

      U těch malejch psů se vždy snažim o pořádnej kopanec do hlavy ještě sem se bohužel netrefil ale těšim se na to. Před velkýma mám respekt a raději zpomalim.

      0 0
    • Radek Broz  

      100th post!!! – neveril bych, ze tento thread bude mit takovy potencial;-)

      0 0
    • RomanH  

      A HUPS s tim nahoru.

      Po nekolika pro mensich prihodach se psi a s jejich majiteli zhruba pred mesicem a s tou spatnou zkusenosti pred dvema lety jsem se rozhodl pro priste branit.

      Takze opet :

      Uz jste nekdo v praxi opravdu pouzil peprak proti velkemu psu, pripadne zbyde pak jeste na rozzureneho majitele ? Exituje neco spolehliveho ? (myslivci mi radi pulcoulovou trubku, ale tu tahat nebudu, stejne tak macetu). Co plynova pistole, pripadne elektricky ci zvukovy paralyzer ?

      0 0
    • Pi†el  

      a nepremyslel si spis o macete ?! pak uz by ten hnusnej cokl co otravoval tebe nikoho dalsiho neotravaval nikdy a ulehcil by si zivot dalsim cyklistum !!

      0 0
    • jizby  

      Další zkušenosti se psy: forum.behej.com/te­ma-211-beh-a-psi-str1 To setkání s těma dvouma vlčákama u hřbitova v Jirkově je drsný. Řekl bych, že cyklisti maj proti běhačům ještě pohodu.

      0 0
    • wendak  

      pepřák je na nic, představ si, že by někdo nastříkal pepřákem tvýho psa, kterej se ti vytrhnul nebo přeskočil plot, já bych se asi posral … . když mě honí pes, tak slezu postavim kolo mezi sebe a psa a navážu se psem komunikaci :). u nás na Greenu (Novina) jsou pejsánci (větší smečka) a ty tě honí jenom když jedeš do kopce, když jedeš z kopce tak způsobně sedí ve vratech do dvora a s předstíraným nezájmem tě sledují :)))

      0 0
    • Lahváč  

      Jednou jsem jel na kole po silnici z Rudný do Jinočan a proti mě vyrazila obrovská černá doga. Když jsem projížděl kolem ní, začala štěkat, tak jsem zpomalil a ona šla furt vedle mě a štěkala. Zkusil jsem zrychlit, to ji ale docela rozzuřilo, tak jsem zase zpomalil. Postupně jsem zrychloval a ona pořád za mnou a v jedný zatáčce jí na mokrý vozovce podjely nohy, takže jsem toho využil a do Jinočan dospurtoval. Jako nahnáno jsem měl solidně. Pak mám ještě jednu špatnou zkušenost se psama. Sice ne na kole, ale to je jedno. Jdu takhle domů přes Prokopák, už se ztmívá a u jednoho baráku stojí dva chlapi, povídají si a kolem nich tři čokli. Ten nejmenší se za mnou rozběhl a snažil se mi zakousnout do nohy. Tak jsem okřiknul toho chlápka, ať si ho zavolá a byl naštěstí klid.

      0 0
    • terák  

      Já s sebou pepřák nosím pořád, buďto v přední kapse tašky přes rameno, nebo v kapse, ale vždycky tak, aby šel okamžitě vyndat. Na kolo nosím normální oblečení s kapsama, takže to není problém. Párkrát jsem ho už vytáhla, ale spíš na procházce s pejskem, když se objevil nějaký větší pes bez vodítka, nebo v noci na ulici, když se všude objevují podezřelé stíny. Naštěstí jsem ho ještě nikdy nemusela použít. Když má někdo silný hlas, tak občas stačí na psa silně zakřičet (Kurýr takhle zahnal vlčáka – je to můj hrdina).

      0 0
    • smith22  

      To už se mi stalo několikrát že mi pes šel po noze ale přece na něho nebudu na chudáka stříkat pepřový sprej.A v té rychosti to ani nejde.Stačí když mu naznačíte že ho chcete přejet,vždycky se mě zatím lekl.Ale nebojte nikdy sem ho nepřejel,mám psi rád.

      0 0
    • wert_1  

      Tak včera na mě narukoval pes jak tele a vůbec se netvářil mile. Panička řvala ze zahrady „řízeček“ tak jsem si myslel, že to je jako že si mě má dát ale pak jsem se dozvěděl, že to je laskomina pro psa a chtěla ho na ni nalákat zpět. Marně :-( Vyskočil jsem z nášlapů a naférovku šermováním kolem odrážel jeho výpady. Kolo mezi mnou a jím posloužilo dobře. Poté vyběhl ze zahrady páneček a psa ručně za obojek rval zpět na zahradu. Slušně se tedy omluvil, že zapoměl zavřít dvírka. Ale s..l jsem magi :-( A upozorňuju Vás všechny, že po příjezdu dom jsem na netu ihned hledal nabídku plynových pistolí :-( Ještě stále jsem nevychladl a hledám. A koukám, že možnosti opravdu jsou. A 40 deka v kapse dresu myslím uvezu. A na manipulaci mi přijde o dost praktičtější,než lahvička spreje. Byl to už třetí pes letos :-( z toho jeden mě opravdu kousl((

      0 0
    • Vymi  

      tak s peprakem fakt nejezdim a cumim jaky mate nekteri problemy… :-//

      0 0
      • rasto  

        máš doma psa, že? chápu Tvoje obavy, vážně.

        0 0
        • Vymi  

          mam doma psika fenecku jezevcika :-) zatim me ty psi ignorovali tak uvidime jestli to tak bude dal!!!?

          0 0
      • wert_1  

        Hmm, taky se divím, ale chápu, že ve městech a městečkách kdo chodí se psem navolno, tak na stezkách určitě navolno trhače nepustí. Navíc psi ve městě jsou na cyklisty a bruslaře asi zvyklí. Takže je neregistrují. Já mám ale smůlu v tom, že jsem na vesnici, a v okolních i vzdálených vesničkách vymetám polňačky a okrajové části. Tam hold moc cyklistů neprojede, tudíž je pro psa někdo na kole nezvyklý objekt. Mám už několik kritických míst, kde bývají téměř pravidlem i dva tři psi na dvoře a vrata dokořán. Tudíž jezdím fakt s respektem :-( Jezevčíka třeba ustojím, i když už i ten mě kousl, ale z vlčáka mám prostě strach. Navíc mi připadá, že kolem spousty stavení si majitelé ani nepřipouští, že by se tam mohl pohybovat někdo na kole( Mimochodem psa mám taky..

        0 0
    • Karlos009  

      Mám psy rád a oni mají (většinou) rádi mne, takže s nima nemám větší problémy. Pokud mě ale nějaký vořech jde po noze, prostě ho odkopnu. Nijak surově, ale nemám chuť nechat se kousnout a pak po dědině hledat majitele, abych zjistil jestli je očkovaný. Psovi to neublíží a uvědomí si, kdo je tady pánem. Kdo mě ale neskutečně nasírá, jsou někteří majitelé psů. Naposled jsem musel nohou lehce usměrnit kokra, který utekl rodince na výletě a pokoušel se mi pověsit na nohu. Stačilo ho jenom lehce odstrčit a už se vracel ke svým. Hlava rodina samozřejmě místo aby se omluvila, začala řvát, co mu kopu do psa. Tak jsem přerušil vyjíždku a šel mu sdělit, že má pravdu, že jsem neměl kopat psa, ale nakopat za to do ****** jeho. Má přítelkyně se ale psů dost bojí a už jí jednou kůži zachránil ionťák. Zastavili jí na cestě dva vlčáci bez majitele, ale koupila si je tím, že jim do tlamy stříkala z láhve sladký ionťák.:-) Já jsem přítelkyní pepřák koupil a obzvláště dámám jezdícím sólo to doporučuji, ani s ním není obrana proti psovi snadná, ale lepší jak s holýma rukama.

      0 0
    • MLOG  

      Vynikající je RUGER 9mm compact protože ten lze použít na všechno co se plete pod kola a se správnými náboji odstraní i ledního medvěda

      PS a ani není těžkej…

      0 0
      • simon111  

        Mého psa se lidi bojí jen kvůli vzhledu, jeto MOPS(anglicky PUG), náhubek se na něj nedá ani pořídit. Tento pes pomalu neštěká a je rád, když pokouše svou večeři… A kupodivu jsem potkal cyklistu, když jsem šel po lese vyvenčit psa(jelikož ve městech to každému vadí, to chápu, ale v lese prostě smůlu páni bikeři, tam pes patří, a bez vodítka) a co ten debil udělal? Nakopl mi psa, protože se bál. Pak jsem nakopl já ho a **** šel domů pěšky, jelikož mu nevydržely duše.. to je druhá stránka pohledu.. Pepřák si koupím taky, ale na cyklisty, co se bojí a nic neví.. PS: Kdo se bojí nesmí do lesa

        0 0
        • Rolei  

          Pes nemá v lese bez vodítka co dělat…pochybuju, že někdo nakopne psa který je pod kontrolou svého pána a hledí si svého (tedy ne cyklisty).

          0 0
          • simon111  

            Ok, tak kde můžeme nechat psa proběhnout? Na měsíci?

            0 0
            • Rolei  

              Napsal jsem to zbytečně paušálně, chtěl jsem říct že: pes v lese musí být pod zvýšenou kontrolou pána protože tam jezdí lidi na kole, běhají tam lidi, zvířata, ostatní psy, prostě riziko nějakého konfliktu je větší než někde na otevřené louce kde je přehled. Osobně se psy nemám žádné konflikty, problém bývá blbý majitel který jde na opačné straně cesty a má psa na vodítku, nebo psa na vodítku nemá a zavolá si ho na poslední chvíli k sobě, nebo psa neovládá a na vodítku ho nemá etc… Jinak je ale jasné že blbí nejsou jen někteří psi a jejich majitelé, ale i někteří cyklisti, běžci… Tolerance, ohleduplnost to je to čeho se často nedostává.

              0 0
        • Krys  

          A čo mu tvoj pes urobil, že do neho musel kopať?

          0 0
          • simon111  

            Nic, normálně jsem šli lesem(ne lesní cestou). Já jsem nic nepozoroval, prostě dement co nemá rád psy, stejně jako lidi co pro zábavu střílejí kočky.

            0 0
            • djano  

              U nas je dement ten, co necha po lese volne pobehovat psa. Je to protizekonne a kazdy lesnik ho moze zastrelit. Pes totiz beha volne po lese (co biker nemoze) a okrem plasenia zveri pacha aj ine blbosti. Ak to maitel psa nechce pochopit, je fakt vvypatlany – a takych tu zial mame dost.

              0 0
              • simon111  

                No, zapomněl jsem dodat, že tam lesník nehrozí :) Je to les, který má rozparcelovaný asi 10 vlastníků(jedním z nich jsem i já), samozřejmě, lidi nám tam nevadí.. Ale mohli by jsme to obehnat drátem, a pak si kupte žiletky..

                Chápu cyklisty, že se bojí psů, i já se jich bojím, ale nafukujeme to tady.. Většina psů, co se za náma rozběhne nekousne.. Ty vražedné případy jsou ojedinělé, akorát se to dostáva do zpráv častěji, jelikož nemají co dávat v TV.. Spíš to ukazuje pokleslost naší úrovně.. Lidi dneska berou šílení psi, bouračky jako z Kobry 11.. To tady bylo i předtím, akorát se to nenafukovalo. Je to problém, ale ať s tím neotravujou ve zprávách. Chápejte to i z druhého pohledu.. Já už prostě nevím, kde mám psovi dát volnost, aby to někomu nevadilo. Myslím, že problém je v pejskářích, většinou, ale tady nikdo nepřipustil ani jednou chybu cyklisty, a přiznejme si, i takové případy se objevují.. Takže mi to tady příjde jako účelová kampaň.. :D :D Prostě pejskaři nejsou bez chyby, ale ani cyklisti.. Mnohdy zacházejí do krajností, zbytečně, neznalost je neomlouvá

                0 0
                • simon111  

                  Jinak lesník ať mi psa zastřelí.. Ale budte to vůl, když sejme psa s obojkem, od něhož je majitel do 3O metrů.. Dále bych rád podotkl, že lidé mnohdy ruší zvěř více..

                  0 0
                  • djano  

                    Pes neublizi iba ak hryzie. Napr.: cestou v lese som sa pohadal so starou vypatlanou kravou, ktora nechcela pochopit ze jej pes nema co volne pobehovat po lese. Prave tam okrem ineho prebiehali preteky (legalne) a bol zazrak, ze sa v tom useku nikto nedolamal – cesta sa zvazovala smerom dole a reakcia skupiny pretekarov – myslim ze to neboli pochvalne vykriky, ked sa ten pes motal medzi nich. Chapem, ze samotny pes za to nemoze a v tom pripade mohol byt aj slusne vystresovany. Na druhej strane ked mi do cesty z lesa vybehne rotvajler a majitela nevidim, tiez by som ho najradsej zastrelil. Ale to je prirodzena reakcia – jednoducho strach. Keby to bola civava, je mi to jedno – mam odpruzenu vidlu… Alebo ked mi na oznacenej cyklotrase cestou do prace vbehne pred bicykel skupina psov (oni sa nahanaju, majitelia sa bavia a nevsimaju si ich), tiez nie som nadseny ze musim castejsie kupovat plaste a brzdove dosticky. Pes – rovnako ako male dieta (alebo dospely jedinec silne ovplyvneny alkoholom a pod.) moze urobit nevypocitatelny pohyb. U deti s tym pocitam, ale pes je predsa rychlejsi. A ma ostrejsie zuby.

                    0 0
        • wert_1  

          Souhlasím s tím, že pes patří do lesa bez vodítka. Měl by ale být celou dobu pod kontrolou majitele. Pod kontrolou rozumím tak, že v případě setkání s cyklistou, či někým jiným jej majitel zastaví, či přivolá k sobě. V případě, že tomu tak není, tak třeba myslivec Tě jednou ranou Tvého miláčka může klidně zbavit :-( Protože les není majetkem ani psů,ani cyklistů. Oni se tam jen pohybují a při tom pohybu by měli dodržovat určitá pravidla a být tolerantní k těm druhým. P.S. v případě, že by si ke mě chtěl Tvůj pes čuchat, či něco jiného, inkasoval by pepřák z pistole. V případě, že by se Ti to nelíbilo, těch pepřáků tam mám devět :-(

          0 0
    • kolobrnda  

      no ja na leve ksande od camelbaku…mam malou kapsu. paradni misto…zapinani na suchej zip

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.