něco pro pobavení-nové suntour 05-prodejce

41 nepřečtených
  • vlk

    Tak jsem nedávno s kamošem zavítal do jednoho Bike obchodu v Ostravě na nádražní ulici.Měli tam vidle duro 2005 od suntour.Tak jsme si je prohlíželi.Za chvili k nám přišel prodavač.

    Kamoš se ho ptal čím ta vidle tlumí.Odpověd byla pružinou.Tak jsem na sebe koukli jestli nám dobře rozuměl.Tak se kamoš zeptal znovu odpověd? Pružinou.A tak to pokračovalo díl.Po páté otázce čím tlumí se prodejce hluboce zamyslel a místo své oblíbené odpovědi že tlumí pružinou odpověděl tlumí, ale jen v jednom směru.to už jsem opravdu nemohl vydržet a říkám kamošovi kašli na to já ti to pak vysvětlím.Načeš prodavač arogantně řekl On Vám to kolega venku vysvětlí.To je chování co. Myslí si osobě jaký je borec a přitom ani nerozumí tomu co prodává.Odresu prodejny zrovna nevím ale je to naproti bikovému obchodu Jogi.V podstatě přes cestu.Tak těm se raději vyhněte.

    0 0
    • Air  

      Jump Sport, v. o. s., tam prodavaji V E L C I borci!!! Tak bacha na ne :))) Jsou velmi mili a prijemni, vubec neotravuji a stale se na tebe usmivaji. Nikdy by si nedovolili te pokladat za totalniho outsidera a vola, pokud presne nevis co bys rad, jeste nez vstoupis do obchodu. Jedine co je na tom obchodu dobre je ten sortiment a ceny – ty maji leckdy na nektere komponenty i pres sezonu super ceny (coz se vetsinou v koncinach ostravskych nevidi – vetsinou ceny jsou oficialni urcene dovozcem). Sortiment taky – jinde ho treba nesezenes nebo mnohem draz. Proto tam jdu vzdycky jedine pro konkretni vec a snazim se co nejdrive vypadnout. Do toho obchodu proste lidi chodi a budou chodit, protoze ten sortiment maji fakt nejlepsi v Ostrave (snad jen s vyjimkou vidlic). Kdyby byl podobny obchod v OV, tak uz bych tam nesel.

      Co to bylo za chlapa? Takovy mlady (okolo 30ti) nebo takovy kolem 50ky s plnovousem nebo jeste takovy silnejsi chlapik bez vousu, taky kolem 50ky? Ten posledni se v tom moc nevyzna… jednou jsem se s nim pohadal kvuli in-mold provedeni prileb – tvrdil, ze to neni zas tak zasadni… blb, akorat chtel prodat stare lezaky bez in-moldu.

      0 0
      • vlk  

        ČTI POŘÁDNĚ- Neříkám, že to je jump sport ale ten obchod naproti nim na rohu.Jdeš po té ulici směrem k nádraží po levé straně je jump sport a je to ten obchod po pravé na rohu.Jestli přesně víš jak se tito jmenují, tak to sem napiš.

        0 0
        • Air  

          promin, ale nez napises CTI PORADNE, tak si to po sobe jeste jednou precti co jsi sam napsal. Vypada to, ze jsi uz v Ostrave nekdy byl… Kdyz stojis na Nadrazni ulici, smerem k Hlavnimu nadrazi (Privoz), tak po PRAVE ruce je Jump Sport a po LEVE ruce je Yogi Sport. Nevim o co ti jde. Vice bikovych obchodu tam neni a ty jsi sam oba zminil. Tvrdis „Neříkám, že to je jump sport ale ten obchod naproti nim na rohu“ Naproti Jump Sportu je Yogi a tys rikal, v 1.prispevku ze to je „naproti Jogi“. Udelej si v tom poradek :), mozna ses upsal – ale pak nechapu tvou reakci.

          0 0
          • vlk  

            tak sory já jsem z Olomouce a přesně názvy obchodů si nepamatuji.Takže Výsledek je.Je to ten JUMP Sport.

            0 0
          • vlk  

            fakt se ještě jednou omlouvám,sem si to sám špatně přečetl.Jinak byl to takovy silnejsi chlapik bez vousu, taky kolem 50ky.

            0 0
            • Air  

              V poho :) Je to ale ten chlapik co mi tvrdil, ze na inmoldu u prileb moc nezalezi… miluju, kdyz mi nekdo keca kraviny v odbornem obchode… grrr. Ten tam rozumi tak tem lyzim a mozna hadrum co prodava vzadu.

              Kazdopadne je to ten chlapik z Jump Sportu, v Yogi ani nikdo takovy neprodava (jsou tam dve zenske a dva nebo tri chlapi-chrti).

              0 0
              • sis  

                K tomu JUMP sportu. Loni jsem tam koupil kazetu. pri jizde strilel retez pri vyssi rychlosti (byl lehce zajety) na nejm. pastorku. Tak jsem jim to tam vratil. ten „mladej“ mi tvrdil ze to vymenil, ale bylo to porad stejne. vratil jsem jim to znovu.Rikal jsem mu, jestli to nebude kazetou, at se na to mrkne. kdyz jsem to prebiral, tak mi tvrdil ze na tom jezdil kolem shopu a nic…kolo jsem pred obchodem roztocil a co asi:-(.

                0 0
                • jihra  

                  Jasně že ti řetěz střílel. Vytahaný (i když mírně) řetěz se s novým neojetým pastorkem moc nesnese. Jsou dvě možnosti – buď dáš s novým pastorkem i nový řetěz a nebo zkusíš počkat, jestli si řetěz do pastorku „nesedne“

                  0 0
                  • sis  

                    To si teda nesednul. Jenom nechapu proc to skace jenom na tom nejm.?a kdyz by to melo byt tak, proc nerekl, ze mam vymenit i retez nebo nejakou fintu:-)?

                    0 0
                    • vlty  

                      co maš za řetěz? nemáš connex se spojkou? tam záleží na správném nasaszení spojky, jinka to střílí právě jenom na nejmenším pastorku.

                      0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ma tam nejmensi pocet zubu o ktere se muze oprit. Tagze to strili bud na nejmensim nebo nejvytahanejsim pastorku. Muzes to zkusit poladit nastavenim prehazovacky nebo i delkou retezu.

                      0 0
                      • sis  

                        to s tim nejm. poctem zubu me tky napadlo. Mam sram s rychlospojkou, ale problem s tim nikdy nebyl. dik za radu

                        0 0
      • Dandysek  

        Tem mlaďoch je pěkný ***** (omlouvám se…). Onehdá jsem snáněl vazelínu na vidli (kdo četl moji story o RST ví…). Přijdu tam, unavený ze školy, a ihned mě osloví ochotný prodavač. Říkám si paráda, alespoň to bude rychlovka, stihnu vlak domů. Ale ouha, když jsem ho požádal, jestli by mi nemohl doporučit nějakou vazelínu k namazání vidle, vytáhl na mě nějakou zelenkavou tubičku a chtěl po mě dvacku. Ptám se ho:„A to má být na vidle???“ A on, že sice ne, ale že když se v tom nevyznám, tak že asi stejně moc nejezdím, tudíž mi to bude stačit. V takovýchto okamžicích bych za normálních okolností počastoval prodavače sprškou slov ne až tak úplně spisovného charakteru… Jenže to mě dostalo. Zůstal jsem stát s otevřenou pusou. On tu zelenkavou schoval, vytáhl něco na Manitou a povídá:„No potom máme ještě tuhle za 349,–.“ Tak jsem mu oznámil, že na amatéra je tohle až moc velkej přepych, otočil jsem se a zašel do Yoginy, kde to bylo v naprostém klídku. Koupil jsem si Yarroline, prohlídnul si nějaké zboží a odešel. No a teď ještě to, na co všichni určitě čekáte… Vlak mi ujel…:-)))

        0 0
    • Daník  

      Jo, jo – JUMP sport a hlavně ten mladý prodavač jsou skutečně naprosté perly. Od jisté doby se jich na nic kromě ceny neptám, zvláště ten mladý je ztělesněná arogance.Historky typu „na co chci rukavice bez prstů, když závodnící jezdí taky celý rok s prs?áky“ a že „tyhle jsou nejlepší, protože ON v nich teď odjel závody“ (ten velký tlustý-má tak 130kg – musel jsem polykat jízlivou poznámku, co že to jel:))).Ale jsou i jiní „příjemní“ – např v M.Horách( „ku..a na co to kolo měříš-sednu a vidím, néé!!“ nebo na otázku jaké mají computery od Sigmy: „tady ten Cateye“!)

      0 0
      • Air  

        to bylo ve Spurtu nebo v tom Yogi v Mariankach?

        Jinak toho mladeho jsi vystihnul docela presne -„ztelesnena arogance“ :) i kdyz nekdy je v pohode – proste kdyz prijdes a reknes „chci presne to a to“ tak s tebou i neco prohodi… ale nedej boze, kdyz se tam jdes jenom na neco divat :) Tohle tam fakt nemaji radi.

        0 0
        • Daník  

          To první byl Spurt, to druhé Kellys. S Yogi jsem nikdy problém neměl, jsou ochotní a v pohodě. Jinak ve Spurtu svého času dělal takový dědek a ten byl taky příjemný jak osina…jednou si mě s někým spletl a snažil se mě přesvědčit, že jsem si od nich půjčil na vyzkoušení 2páry botů a a? je vrátím. Docela mě rozesmál.

          0 0
          • Air  

            hmm, tak toho dedu nepamatuju :) ale s Yogi souhlas – zadny problem, jsou ochotni, jen skoda toho sortimentu – mohl by byt sirsi ve Spurtu je ten maly docela debil, i kdyz nekdy to s nim jde. Aspon se ale nepovysuje. V tom Kellysu (nejaky Bike shop nebo tak nejak se to ted jmenuje) jsou takovi mladi, nejak moc se nevyznaji. Maxcursor – super lidi, pohoda, zkuseni, prijemni, poradi, super sortiment obleceni, kol a vidlic (i kdyz dilu by taky mohli mit vice – maji tam spoustu kol a dilu malo). Taky si tam muzes osahat sperky jako Morati, Cannondale a pod.

            0 0
            • Daník  

              to jsem netušil, že Maxcursor má Canony a Morati, tam musím zajet? Je to v Zábřehu u SNP?Chodím do Bagbike na Zborovské též, menší výběr, ale lecos sežene za ok cenu.

              0 0
        • mike!1  

          jak to tak čtu, budu se tam muset podívat:-) jinak nakupuji u nás ve FM, ale jsem zvědavý na ty prodavače:-) akorát kde je Yogi to vím, protože od tamtuď jezdím ze školy, ale toho Jumpu jsem si ñikdy nevšiml:-/

          0 0
    • Volf  

      No nebudu posuzovat jak se kdo chvá k prodavačům / i to je někdy síla /, ale to co tady popisuješ je dost častý jev snad ve všech obchodech ne jenom v bikeshopech. Ono zatím majitele obchodů až tolik nenutí mít super personál. No na druhou stranu pokud něco vím tak to dám okamžitě najevo a málokdy se mi stane, že prodavač mi ještě něco valí do hlavy.

      0 0
    • gucan  

      Ja jsem se nedavno ptal v Trinci prodavace, co by mi mohl nabidnout za vidlici. Tak mi postupne ukazal prstem na vsechny vidlice ve vyloze, u kazde precetl cenu, a to bylo vse. Vlastne ne, jednou mi rekl, ze tam je vzduch :-)

      0 0
      • Air  

        jo hochu, v OV to neni o moc lepsi. Vetsinou maji v shopech vsude Suntourky nebo RST. Kdyby tam vystavili ty Marathonky, SIDy, Boxxery ap. tak by je lidi zacli pomlouvat, ze jsou predrazeni jako prase… :) Proste ty shopy nemaji penize na nakup lepsiho zbozi. Ani v Yogi nemaji nic moc – spis koupi drazsi kola – to vic pripouta lidi, nez drahe komponenty. Ty si u nich totiz objednaji jen pravidelni a zasveceni zakaznici, pokud je chteji. Tak proc v tom zbytecne vazat penize?

        0 0
        • jack  

          jo v tom jumpu jsem byl taky několikrát a ten mladej je pěknej debil.je arogantní a mám z něj pocit,že musel být asi na olympiádě a nejspíš byl i na bedně.jednou jsem od něj chtěl odvzdušnit přední kotučovku a řekl si o 450kč.tak jsem to radši udělal sám.

          0 0
          • aku  

            To bud rad ze jsi necetl clanek o servisovani kola v poslednim Velu ;)

            0 0
        • vasil  

          …Marathonky, SIDy, Boxxery ap…mají v maxcursoru

          0 0
          • Air  

            ja uz jsem tam sice dlouho nebyl, ale tim svym prispevkem jsem nemyslel Maxcursor – viz vyse (kde jsem psal o tom, ze prave tam si muze rada lidi uspokojit svuj fetis a osahat si pekny kousky jako Cannondale, Morati, Specialized ap.). Jejich sortiment vidlic je v OV bezkonkurencni (to uz jsem myslim ale psal taky :)

            0 0
        • Volf  

          Ono to taky nemusí bít jen tím, že nemají peníze. Řeknu to jinak. Jako muzikamt vím, že je velkej rozdíl hrát jen tak pro zábavu a živit se tím. Pokud se musíš uživit, tak jdou ideály stranou a musíš se přizpůsobit realitě. No a ta je taková, že není pro běžnou veřejnost normální utratit za kolo 25 000 a víc. Ty názory tady nejsou názorem většiny, ale lidí, kteří mají svým způsobem určitou ,, úchylku ,,. A pokud by jsme udělali mezi sebou anketu jak by měl vypadat cykloshop, tak bych rozhodně nechtěl být jeho majitelem ve chvíli, kdybych jím měl uživit. Prostě ideály jsou větčinou v rozporu s reálným životem.

          0 0
          • Air  

            ano, ale porad to potvrzuje jednu takovou obchodni zakonitost – penize se musi tocit. A kdyz si nakoupi drahy vidlice, tak si to moc lidi nekoupi a budou to spis akorat vsichni ocumovat. Muzou v tom mit zbytecne dlouho vazany penize, ktere by jim branily v rozvoji, novych objednavkach ap. Takze na to proste nemaji penize – aby je zbytecne rozhazovali. Pokud navic chteji nejaky sperk na lakani zakazniku, tak radsi koupi 1 nebo 2 poradne kola a hned obchod stoupne na urovni. Jinak rekl jsi to presne – at je to tak nebo tak maji proste sortiment, ktery odpovida potrebam vetsiny populace. Bikeforisti jsou takovy zlomek cyklopopulace, krapet uchylny pro technicke zalezitosti komponentu (tady se resi predevsim technicke zalezitosti, takze kdo jiny by sem chodil :) Na Velo tady nadava spousta lidi predevsim proto, ze jejich testy jsou takove a makove a navic polovina cisla je o zavodech, zavodnicich apod.

            0 0
            • BB  

              docela bych se proti tvemu nazoru zastal toho prodavace ohledne toho in moldu. Asi v te prodejne nejsou zas takovi pitomci. Zatim jsem se dozvedel jedinou vyhodu in mold technologie a tou je, ze vrchni vrstva lepe drzi na polystyrenu prilby a pri padu okamzite neodpadne a drzi prilbu pri sobe. Moje dosavadni pady by s velikou rezervou utlumila i bezna helma. Vzdy jsem padl na rameno, hlava sla setrvacnosti pres rameno na zem a na vetsi nebo mensi sutr. Helma praskla at byla in mold nebo ne a sla do popelnice. Vzdy slo o jediny naraz a proto bylo jedno, zda praskla helma drzi pri sobe nebo ne. Pro bezpecnost je dulezitejsi, aby perfektne sedela a ne zda je in mold. Souhlasim s prodavacem, az se dostanu do Ostravy, tak s radosti zavitam do zminovaneho obchodu.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A nepohlti tedy helma s inmold technologii vice energie nez se rozpadne ⇒ bezpecnejsi pri vetsim narazu? Jinak mi to je taky jedno. Moje helmy inmold nemaj a rekl bych, ze jsou bezpecnejsi.

                0 0
                • BB  

                  to je presne co rikam, o neco vic vydrzi, ale to neco je rozdil mezi smrti hned a smrti v sanitce cestou do spitalu

                  0 0
                  • Air  

                    A prave tim jsem argumentoval prodavaci – vice vydrzi (a na to mi prodavac rekl ze to je jedno – protoze to ma NORMU). Druhym argumentem je, ze ta s inmold je obecne pevnejsi – myslim tim treba kdyz spadnes z kola a hlavou jen lehce tuknes o strom (nevim jak to exaktne popsat, ale plastova skorepina u ne-inmold provedeni praskne pri mensim narazu, kde to IM vydrzi). Prosim, ted mi nerikejte o tom, ze helma se ma po narazu vyhodit. Vim to. Mam na mysli opravdu maly naraz (treba i kdyz ti ta samotna helma spadne na zem). Proste je pevnejsi. A dalsi vec, proc jsem chtel inmold je, ze u nej je mozne udelat vice a vetsich otvoru pro vetrani.

                    To, ze ty jsi zazil jen takove pady, kde jsi narazil hlavou o zem jen jednou neznamena, ze se nikdy nemuze stat, ze zazijes pad s druhym, tretim i dalsim narazem.

                    A o to mi slo. Proste JE pevnejsi. A vicenasobne narazy jsou mozne. Ja nejsem vestec a nevim jak kdy ma pritelkyne spadne (kupoval jsem to pro ni) a tak mam v inmoldu jasno. Ta druha prilba IM nemela a byla myslim za skoro stejnou cenu (navic ochrana zatylku byla taky horsi). Ja jsem mu rikal, ze chci IM a ja nezacal mit pindy… Kazdy ma jine preference. Ty jej mozna nepozadujes, ja ano. A mam k tomu sve duvody, ktere jsou si myslim objektivne uznatelne.

                    Padlistovi je asi jedno jestli ma IM nebo ne, protoze vozi integralu a na hmotnosti a vetranich mu taky tak nezalezi (teda myslim si to, at nemluvim za nej protoze by me urcite za to sjel :)

                    Do JP se pri prilezitosti urcite stav. Je to fakt dobrej obchod. Jedine co mi tam obcas vadi jsou ti prodavaci. Koukni se jak se tu ti, co tam nekdy byli, vzacne shodli :) Ale ne vzdycky jsou takovi „prijemni“. Nekdy se s nima ale da pokecat…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      čistě z teoretického hlediska mechaniky, dyž dáte dva prvky na sebe a spojíš je, tak to bude únosnější a pevnější než když je pouze na sebe položíš. ale to s helmou nemá moc společného. dyž helmu podrtíš, ta s inmoldem bude spíše držet tvar, vnitřek třeba popraská, ale zůstane na skořepině. moje zkušenost. skořepina prohnutá, vnitřek popraskanej, ale držela. takže taky myslim že to má smysl.

                      0 0
                      • martt  

                        na helme je kvoli bezpecnosti ta penova hmota a kvoli krase a odolnosti proti skrabancom ten tvrdsi povrch. Helma ktora drzi pokope len obalom a vnutro ma rozpucene je na prd. Tlmenie narazu je bez obalu (teda je jedno ci je to in-mold alebo nie alebo vobec ziaden obal) rovnake.

                        Vyhoda in-mold je, ze prilby su krajsie (medzi nasimi prilbami tiez mame aj dve in-mold prilby), prilby co nie su in-mold zase mozu mat sietku – co ja osobne vidim ako vyhodu.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Cožééé? „prilby co nie su in-mold zase mozu mat sietku“ ??? a in-mold ne? copak to asi vozim? sí?ku můžeš vlepit i zevnitř. :o) to že ten polystsren líp drží se skořepinou vidim jako velkou výhodu. neb se nerozsype. když si vemu mojí starou přilbu – tam by se vnitřek rozběh do všech stran a skořepina by popraskala. tu s in-moldem sem rozmáčk, zdeformovala se, ale držela pohromadě – tzn. kdybych udělal eště pár kotrmelců, chránila by mě dál.

                          0 0
                          • martt  

                            myslel som samozrejme sietku medzi skrupinou a polystyrenom. Este som nevidel inmold prilbu so sietkou z fabriky a kedze som taku cielene hladal, lebo som taku chcel, tak som dospel k nazoru, ze take neexistuju. A imho je lepsia sietka vo vyske skrupiny, ta muchy odraza a nie ze najprv mucha vojde do diery a az potom narazi na sietku a tam bzuci.

                            0 0
                            • Air  

                              k tvemu poslednimu tvrzeni – inmold se sitkou uz z vyroby dela minimalne Uvex a ted uz i Cratoni (ma ji pritelkyne).

                              k tvemu prvnimu tvrzeni „o ucelu skorepiny“ – jeji hlavni smysl (krome toho,ze prilba chrani i druhotne narazy) je ten, ze kdyz spadnes na tvrdy povrch (napr. asfalt), tak po nem sklouzne. Polystyren nesklouzne,ale zasekne se a (coz se v drivejsich dobach stavalo) muzes si kvuli tomu zlomit vaz.

                              0 0
                    • TinkTink  

                      Jo jo…je pevnejsi…vona se tam ta plastova vrstva zacala davat ciste z praktickych duvodu – kdyz klouzes po asfaltu a dres hlavou, tak by ti polystyren na povrchu helmy zlomil vaz…takhle muzes klouzat, coz te sice odre, ale aspon ti to nezalomi krcek :o))

                      Jo jo…inmold je imho lepsi…

                      0 0
              • Air  

                jo jo, bb, az bude v OV, tak si tam zajdi. Sice jsme se neshodli ze inmold je lepsi, ale aspon si dej bacha aby se te nepokouseli presvedcit ke koupi vidlice tlumene pruzinou :-D

                0 0
    • ota  

      souhlas s kritikou prodavačů v Jump sportu,mladý kulatý-ten perlí.natahuju krk z ulice,dovnitř se bojím :-) argumenty „jak nebrzdí,s tím se závodí“,„proč to chcete?“,„tohle my neděláme,nemáme lidi“…naštěstí,pře­jít ulici není problém,i když­..100kč za napletení jednoho drátu se mi v Yogi taky nezdálo.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce