• pepan

    Tak pročítám nové Velo. Ani mi nevadí seriál o zručných a tupých Bikerech (teréní pilotáž), ale na neočíslované straně 11.: Cyklistický mobil -cituji …na barevném displeji o rozměrech 132×176 mm… – to by mohly vozy střední třídy závidět. No a další perla – na str. 77 koukám, že GF čeká soudní spor o zcizení patentu, jelikož Sugar Race má docela zajímavou zadní stavbu, skoro jako GT, ne? To sem to jen letmo prolistoval, možná že to není všechno, ale měli na to Velo dávat zpětně slevu, nebo tak něco.

    0 0
    • Mamutt  

      Fisher s GT mají jen prohozené fotky.. Je to vlastně takový obrázkový překlep ;)

      0 0
      • McBlacky  

        když vezmeme v úvahu kolik grafiků a sazečů hulí trávu a jak moc, tak je div, že ještě nějakých časopisů dočkáme :-)

        0 0
        • memorex31  

          To by som este bral, ale ked na prvej strane vidim 40 stranova priloha Tour ZADARMO, tak ma ide utrhnut!!! Bezne ma Velo 180–200 stran, a teraz ma 150 a 40 stranova priloha k tomu, cize uplne bezne cislo. To NIE JK priloha, to je 40 stran venovanych Tour. A je tam furt viac a viac reklamy. Trosku to zacinaju prehanat+same MTB, Fourcross, freeride, downhill – GRRRRRRR.. asi sa zacnem ucit po nemecky a kupovat TOUR…

          0 0
          • hanz  

            A kdo ti v tom brání. Nebo ještě líp-začni vydávat časopis v češtině pro určitou skupinu lidí(nejlépe 200 stran v barvě za 10Kč) a pak se nám tady pochlub. Velo rozhodně nežeru, ale je asi dost velkej rozdíl vydávat časopis v češtině kde máš cca 15mil. potencionálních čtenářů a nebo v němčině kde tech milionů je safra víc. Velo je brak, ale za to že je to brak v největší míře může malý počet čtenářů. A já jsem docela rád že aspon něco tady vychází.

            0 0
          • Thorn  

            vidis niekde na prvej strane, ze je ta priloha „ZADARMO“?

            http://www.ivelo.cz/…o/2004_9.jpg

            Inak VELO je hodne ctive, ale ked clovek ziska istu skusenost, tak je tam tych informacii pomenej…

            0 0
            • memorex31  

              Zdravim,

              no Vy tu snad vsetci prispievate do Vela alebo co??? :) Dik za kritiku, ale pre uplnost, ja sa tu neventilujem kazdy den (nevravim, ze Vy ano), ja som si vyjadril svoj nazor na Velo, ked bola tema (ja som ju nezalozil), Velo som doteraz kupoval, 9/04 bolo posledne, co som kupil.Proste ma to prestalo bavit citat tie rovnake clanke o nicom, to iste peloton, v celom casaku JEDEN cestny bicykel, test AUTA???? a TELEFONU???, tak to fakt nemusim. Velo je urcite lepsie ako Peloton, ale proste pisu o nicom… Skola jazdy – to je co??? Niekto, kto si kupuje cyklisticky casopis ma na 4 stranach vysvetlene, ako ma nasadat na bicykel??? Tak sory, to je primitivne… Dalej, vo Vele 9/04 je 56 stran reklamy. Takze od 200 stranoveho casopisu to ma dost daleko, ked sme pritom. Priloha zadarmo – ok, sorry, nie je tam zadarmo, ale podla mna to nie je ani priloha :) Jasne, ze je maly trh, to ovplyvnuje cenu atd., to beriem, ale ja si proste chcem vybrat pre seba to najlepsie, takze zacinam kupovat TOUR. Ja s tym problem nemam, proste som si vyjadril svoj nazor. Velo bolo fajn, ked som o bicykloch toho moc nevedel, ale teraz je to STALE to iste… malo testov komponentov, rovnake bicykle testovane vo Vele a Pelotone… ach jaj a mam pocit, ze nie je vynimkou ani zaplatena reklama schovana v testoch (moj osobny nazor, nechcel som nikoho urazit).

              0 0
              • Thorn  

                Ja uz tiez VELO nekupujem (prestal som potrebovat ten typ informacii, co mi ponukalo), radsej kupujem MBA… ale niektora kritika na VELO je neadekvatna (napr. privela reklamy).

                0 0
              • mastihuba  

                To máš jako s tímhle bajk-forem, taky se tu spoustu věcí mele furt do kola a pořád to čteme. :)

                0 0
                • MartinXC  

                  … v naději, co když se objeví něco zajímavého ? (a ono se občas objeví, není pár let dokola to stejné BF, B-F a jiné)

                  0 0
    • Volf  

      Nechápu o co ti jde ? Poč si kupuješ něco co tě potom tak irituje. Jinak teď jsem si koupil Peloton a můžu ti říct zlatý Velo.

      0 0
      • Seveřan  

        No chudáci redaktoři, těm asi zvoní v uších… :-)

        0 0
        • Máca  

          Řek bych, že jim je to dost jedno (alespoň dle jejich reakcí), oni mají i tak svoje jistý. Je pravda, že těch chyb je jak v časáku, tak v katalogu trošku víc než by bylo na stavovskou čest zdrávo a taky si myslím, že by tam měla být než to jde do tisku nějaká výstupní kontrola (nebo pečlivější práce – někdo za to asi bere peníze) – nedělaj ten časák půl roku někde v garáži. Nechci jen dokola kritizovat, chybu udělá každej, ale jde o to se snažit, aby jich tam bylo co nejmíň a ne se to jen vymlouvat a odkazovat čtenáře do patřičných mezí. Kydy typu „tak si to teda nekupuj“ jsou taky úžasný, pokud někdo funguje jako dvoupolohový vypínač, tak je to řešení přesně pro něj.

          0 0
          • Lister  

            Čtu Velo, čtu ho rád a čtu ho pravidelně a vůbec se za to nestidím. Jsem rád, že něco takového vychází. Díky Velu jsem se dostal k horské cyklistice. Kolo jsem si koupil podle testu v Cykloservisu.

            0 0
            • wroum  

              proste ukazkovej zakaznik :-) nakupujes podle reklam?

              0 0
              • Lister  

                No vevím co myslíš tím nakupovat podle reklamy. Nevím jak se ty dovídáš o nových věcech, ale já jezdím na kole sám, tak nemát tu možnost slyšet hele tohle je dobrý, to je dobrý výrobek jsem s tím zpokojený, zkus se na to zeptat( což je ale taky reklama). Pár zajímavých firem jsem už podle reklamy objevil.

                0 0
                • Lister  

                  Navíc když si necháš doporučit něco v obchodě tak jde taky o reklamu ( na ten obchod, aby sis tam něco kopil)

                  0 0
            • Pá-dlista1  

              No jooo. Kdyz ty mas k Velu citovej vztah. Jenze kdyz jsem zacinal s mountainbikingem ja, tak jeste zadny Velo nevychazelo a casopis, ktery vychazel tenkrat uz nevychazi. Zase to ma vyhodu citove nezainteresovanosti a konstruktivne kritickeho nahledu na soucasny stav casopisu.

              0 0
              • ravo  

                Od člověka s destruktivně kritickým náhledem na současný stav vidlic je konstruktivně kritický náhled na současný stav časopisu nečekaně pozitivní projev:-)))

                0 0
          • ravo  

            „tak si to teda nekupuj“ – jo jo, to je moje oblíbená věta a jako potrefena hus kejhám:-) Můžeš si vybrat, možností máš hodně. Kupuj jiný český cykločasopis, nekupuj žádný, kupuj zahraniční, začni vydávat svůj vlastní nebo udělej nějaké super bikové stránky ( to přece celkem nic nestojí) nebo můžeš nadávat tady – tím nadáváním ale nezměníš vůbec nic…

            Až si to Velo bude kupovat tak málo lidí, že se nevyplatí jej vydávat, možná bude jeho obsah jiný. Ale zatím to vypadá tak, že se prodává dobře…

            P.S. Kurňa, já se za vas chlapi z Vela tak srdnatě peru , že už by bylo načase dostat předplatné grátis:-)))

            0 0
            • wroum  

              …a bude se prodavat dobre dal. kde neni konkurence neni duvod delat zmeny k lepsimu a neni snaha byt lepsi nez ti ostatni vydavatele. Velo je na tom skvele – muze si tam otisknout sebevetsi kravinu (skola jizdy treba) a nemusi mit strach ze by to ohrozilo jeho postaveni na trhu. Velo nema bohuzel konkurenci, kdyby ji melo, bud by nevypadalo takhle nebo by zkoncilo. ale vzhledem k tomu ze tady nic jinyho neni (peloton nestoji ani za rec) tak tam muzou psat cokoliv a cpat inzerce kolik chcou a lidi to budou porad kupovat. pro velo je to idealni stav.

              0 0
              • MartinXC  

                Naštěstí se konkurenci Velu vydal dělat „Stréc od piva“ (náš bývalý hodnotný souputník), tak se to brzy zlepší ;-)

                0 0
              • Lister  

                Sám sis trochu odporuješ. Na příkladu Pelotonu je vidět, že se to dá dělat mnohem mnohem mnohem HŮŘ.

                0 0
                • wroum  

                  nemam dojem ze bych si odporoval. peloton neni konkurence pro velo. peloton je uplnej shit (nelze ho brat ani jako jakekoliv meritko).

                  0 0
                • p.b.s.  

                  a jeste si mnohem vic kourit „prispevkama od ctenaru“ jinak si neumim vysvetlit ze by nekdo kdo ma min jak 50 dioptrii rek ze maj super graf upravu.......­..............

                  0 0
            • Máca  

              Tak předplatný zadarmo bys chtěl. )))))) Je pravda, že nadáváním se nic nezmění – zvláš? když to nikoho stejně nezajímá. Jen jsem napsal svůj názor, nechtěl jsem „spasit svět“ nebo radit někomu, co má dělat – je to každýho věc.

              0 0
    • tutite  

      Zdar. V MTB časopisu vydávaného ke konci prázdnin či hned po nich, t.zn. těsně před závaznými objednávkami kol do skladů /snad to tak nějak chodí/ bych čekal více i třeba částečně tajných info o nových modelech jednotl. značek. Jde mi o to, do vánoc bývají nejlepší /nejžádanější/ modely již vyprodány, resp. „rozdány“ kamarádům z obchodu a běžnému zákazníkovi musí stačit příslib, že se snad něco přiobjedná, a že to snad do konce dubna bude atd. atp. Novinky od Specialized jsou sice pěkné, ale 2–3 fota nejvyššího a nejnižšího fulla mě nezasytí. V německém BIKE toho bylo více /16.8.04/. Např. MERIDA jezdí na Evropě nové karb. fully a z toho jenom pár fotek. Škoda. Jen jsem si ulevil.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ba ba. Ja uz mam taky objednany kola na pristi sezonu. Ale vybirat je podle casopisu, tak bych si asi moc nepojezdil.

        0 0
        • rich  

          a co to bude? viem, ze nic z mojej kategorie:-) ja pokukavam po stumpjumperovi 120 Expert (LX, TALAS, Mavic317…), ale predavac moje nadsenie schladil, ze radsej 100 alebo rovno enduro, vraj to na xc bude hupacka. mno nenecham sa zlomit. je to na hrane medzi xc a endurom a ak bude mozne ovplyvnit ten tlmic vzadu az po takmer nehybny… som zvedavy na cenu

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Nerad bych ceril vodu. Budou az v unoru, tak at to nezakriknu :)

            0 0
            • rich  

              takze kola co budes predavat alebo jazdit alebo oboje :-) ? ale myslim, ze tusim, uz si to niekde naznacil ak sa nemylim

              0 0
          • tutite  

            To je ono, taky bych chtěl něco podobného. T. zn. lehký bike s rezervou, když se dostaneš do nějakého trailu či horšího sjezdu. Možná, že je to jenom psychologie, ta výše zdvihů. Např. moje PACE RC 40 se na 12 cm dostane jen při dopadu na přední kolo, jinak i v hodně rozbitém terénu, sjezdu chodí do 8 cm. A zadek /Trans Mission s SPV/ chodí v rozsahu 7 cm, t.zn. při 3 cm sagu /25%/ se více jak na 10 cm nezmůže. Pokukuji po Cannondale Prophet versus Scalpel. Optimální by bylo něco mezi. Prophet má 14 cm SPV evolve vpředu i vzadu, t.zn. vyšší střed, ale díky nové technologii žádná houpačka. Scalpel má 11 cm vpředu a 6,7 cm vzadu. Ale díky zadní karbon. stavbě má zase vyšší absorpční schopnosti v krutu, t.zn. že by měl vydržet horší zacházení než fully stejné kategorie, ale s ultralehkou zadní hliníkovou stavbou. Ještě uvidíme, zdar.

            0 0
            • rich  

              vidim, ze premyslas uplne rovnako ako ja – tiez neviem ci sa to da este vyuzit, ale ked vidim ako chodi 9cm sucasneho stj nie vynimocne nadoraz, vravim si 1cm+ bude malo…

              0 0
              • McBlacky  

                koukám pánové, že nedostatkem financí netrpíte :-)

                0 0
                • rich  

                  mno skor je to posledna moznost na najblizsich 5 rokov…chcem kupovat nejake bydleni a to am vyflusne totalne, tak to chcem este nejak poriesit s novym bikom, predat stary + splatky. az take „ruzove“ to nie je :-))

                  0 0
              • vratan  

                Minuly tyzden som trochu experimentoval s mojim G-Zerom. Ma tri zdvihy 95, 110, 125 mm. Neda sa to samozrejme presne zrovnavat zo stumpikom. Neviem ako tvrdo jazdis, ja som 125 mm pri mojom jazdeni nedal nikdy nadoraz. Ako optimum na XC/Enduro sa mi zda tych 110 mm. A len tak na okraj – kamo ma stumpika 2004. Dava na tom v pohode aj mensie skoky. Takze Stumpik 2005 + sedempolohovy Septun – ja osobne uz z toho nie som az taky nadseny…

                0 0
                • rich  

                  suhlas bohuzial sa nemozem previezt a otestovat oba tesne po sebe → rozhodnut. ako som pisal uz na tomto fore, v USA bude ten 120mm ram spolu s fox talas za 1.700 USD. Uvidim aku bude mat cenu. Inak geometria je 70,5/73.

                  0 0
    • Jane  

      Poslední číslo Vela teda nemám a silniční cyklistiku nemusím, nicméně si Velo kupuju, ale ve „výprodeji“ za 20 Kč, což už docela jde. Těch 65 Kč nebo kolik to vlastně stojí se mi zdá hodně vzhledem k procentu článků, které mě zajímají. Nicméně musím konstatovat, že Velo je prostě to nejlepší, co lze na českém trhu v češtině sehnat a ve srovnání s Pelotonem vychází o mnoho lépe. Peloton (starší čísla) buď seženu zadarmo nebo za 5 Kč/ks, 20 Kč už bych za Peloton nedala… A to, že ke mně dojdou informace později, řekněme o 1 – 2 měsíce, mi tedy nevadí. Ono se toho za tu dobu mnoho nezmění. A prázdninový Velo (č.7/8) už jsem měla ve své moci na začátku září za třetinovou cenu, takže spokojenost.

      0 0
      • MartinXC  

        Z hlediska aktuálnosti informací – to máš teda pravdu (reklamy i ceny jsou tam skoro pořád stejné :-). Zajímal by mě, kde je ten výprodej s měsíčním zpožděním ?

        0 0
        • kovar  

          mě taky. pokaždé, když koupím Velo za xxKč a vytrhám a vyhodím posledních asi 15 listů (líp se to pak skladuje), tak si při pohledu na zchudlý časopis říkám, že by ti čtenáři, které nezajímají závody a už vůbec ne závodníci, by mohli mít nějakou slevu :-)

          0 0
          • RomanH  

            To jsem nikdy nechapal u Pelotonu – proc takove detailni vysledky, info o prestupech… Podobne i jeden letosni Cykloservis, ktery jsem si ve slabe chvili zase jednou koupil a ve kterem vytiskli KOMPLETNI poradi z MTB Krale Sumavy. Proc nezabit ctyri stranky, ze ?! Obcas do toho sklouzne i VELO, ale neni to az tak detailni jako u ostatnich. Taky to ale nectu a povazuji to za zbytecny papir – zavodnici si to prectou on-line na miste, na na netu, nebo se to dozvi od treneru a turisty to nezajima – je to jen zaplacnuti mista.

            0 0
            • TinkTink  

              …to kdyz jsem v cykloservisu videl, malem jsem se dorval smichy a zacal si to cist :o)))…Moc lidi ze Zlina Krale nejelo (co chcete delat na zastavce, kdyz cekate na vlak se spozdenim…)…misto se zaplacnout prece musi…ze jo …

              0 0
              • Pá-dlista1  

                sem ted chvilku premejslel, proc tam vsichni ty zlinaci cekali a ze nejspis ten start Krale nestihli…az mi to konecne doslo :)

                0 0
          • Jane  

            To chce se občas zastavit v obchodě a podívat se, jestli tam nemají nějaký starší čísla ve slevě. V Brně se mi na Velo asi nejvíce osvědčil Rockybikes a nebo taky něco můžou mít v Hobbysportu. Z roku 2004 mi zatím chybí číslo 1, 6, a to poslední.

            0 0
            • MartinXC  

              Áha. K těm chybějícím číslům: na půjčení – válí se mi doma ve sklepě. Když tak se ozvi.

              0 0
          • Máca  

            Podobnou věc jsem zkusil s reklamou. Pravda nejde vytrhat šechno, ale stejně z toho zbyl opravdu ubohý sešitek v porovnání s původní velikostí.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.