• JohnLee

    Tak jsem zuzil vyber riditek na tyto dve firmy: Pells XV6, BBB Sky Bar,BBB Lite Bar. Pells maji 640mm a BBB „jen“ 600mm…mam obavy ze mi bude tech 40mm chybet.Potrebuji sirsi riditka. Nevim ale jak moc se da pocitit rozdil mezi 2,5cm a 3,5. Ale to asi ani moc pocitit nepujde. Chci to na XC,jaky byste si vybrali vy?

    0 0
    • lubos  

      No, ja treba citim rozdil 1cm. Jake mas ted ?

      0 0
    • Snoopy  

      Mam DaBomb model nevim, sirka 65cm a staly me neco pres 500Kc, jezdim take XC. V teto cenove kategorii je vcelku jedno, co vyberes. …60cm je rozhodne malo. Jsou to „jakoze vlastovky“. Siroky uchop neumoznuji, jen pomahaji predstavci nahnat nejakej ten mm do vysky a trochu lepe tlumi. Jedinou podstatnou vyhodou je vetsi prohnuti smerem k jezdci ⇒ bez do 64cm! :o)

      0 0
      • McBlacky  

        no jo ale pak zase jsou trošku problémy v ostrejch točkách mezi stromy. Otaku by mohl vyprávět, kde všude už byly jeho EA70 :-)

        0 0
        • enjoy  

          EA50.promin:-)

          0 0
          • McBlacky  

            beru, zas tak moc tohle neřešim, když je máš doma, tak to víš líp :-)

            0 0
            • TinkTink  

              Panove, vy jste jeste neresili, jak se vlest se 710mm mezi stromy…cokoli pod 700 je proste uzky XC.

              0 0
              • lubos  

                Ja uz resil 630 a bylo to asi o 1cm min nez ty riditka. A ted je mam jeste plus 1cm navic. Nastesti jenom dva stromky, spravnou technikou to jde. Ale 710mm .. tak to nevim. To uz chce asi nabrousene hrany, nebo co :)

                0 0
              • Meesha  

                700??? To bych mit nemoch – neprojel bych doma dvarma! :-) Ja mam 540 a nemam problem.

                0 0
    • JohnLee  

      hehe,no vzhledem k tomu ze merim 190cm a ramena trochu mam z cinkarny..:o) tak myslim ze 640mm bude OK…A co rikate na Pells XV6 ? Proc jsou tak levny? Nehodlam na tom kole nejak moc saskovat,ale semtam skok a tvrdsi sjezd v lese to snad vydrzi…Mno a gripy budou asi TGV,i kdyz jsem na to tu slysel i nadavky…

      0 0
      • Snoopy  

        TGV? Jen to ne! Jsou sice pohodlny, ale je to na ukor jistoty uchopu. Kdyz opravdu jezdis, vydrzi tak 1/2 sezony a pak se zacnou nehorazne rozpadat. Navic ta vnitrni guma casem dost povoli a gripy se ti budou protacet. Resil jsem to polepenim riditek kancelarskou izolackou. Byt tebou vyberu neco jineho. Treba ODI… :o)

        0 0
        • RomanH  

          Presne tak, TGV uz niky vice. Nejhorsi gripy, co jsem kdy mel. I po nekolikerem odmasteni a nastrikani laku na vlasy se protaci, navic se zvykaji pod rukou.

          0 0
          • lubos  

            Asi to ale neni zalezitost nekolika vyjizdek, predpokladam, ne ? Mam je na druhem bajku .. najezdil jsem s nima tak 10–15hodin zatim jsem problem nemel.

            0 0
            • enjoy  

              ono neni tak zle,panove to jenom znacne zvelicuji.trosku se protaci a mozna je na nich po docela dlouhy dobe videt opotrebeni,ale jinak jsou super.alespon nejsou tak hnusny jako vetsina gripu co se vyrabi.

              0 0
              • Snoopy  

                Obavam se, ze neprehanim. Radeji nez kupovat co sezonu novy, tak radeji koupit treba tyhle: www.odigrips.com/mtb_yeti_lo.htm nafurt. Nekomu se mozna zda utratit 740Kc za gripy jako nehoraznost, ale podle me je to daleko lepsi investice, nez honit par gramu na prehazce… asi tak!

                0 0
                • Alesh  

                  Plně souhlasím – ODI nemají chybu. Taky je už mám třetí sezónu a opotřebení není znát. Navíc díky objímkám drží jako přibité.

                  0 0
                • lubos  

                  Nemuzu mit na konci gripu nic, co je tvrde. Pokud nemam rohy. Takze zatim jedine koncovky na gripy jako ma treba ty Ritchey, nebo plne gripy, treba jako ma Giant.

                  0 0
              • RomanH  

                Nezvelicuji, lak vydrzi tak 3 tydny, pak se grip zacne posouvat. Mekky a baculaty grip taky pevnemu uchopu na jistote neprida. Ale klidne si kup co chces.

                0 0
                • enjoy  

                  me se taky mirne protaci,ne ze ne,ale nedelam z toho vedu,nejsem slecinka.dneska jsem koupil ODI a urcite to bude lepsi,ale jinak bych ritcheye klidne koupil znova.

                  0 0
                  • JohnLee  

                    nakonec jsem si koupil TGV.Ta cena neni nejak velka aby me to znicilo…:) kdyz vydrzi pul sezony tak je to v poho..ty ODI nejsou spatny ale nevim jak bych je tam daval kdyz mam razeni GripShift…to by mi dost vadilo…Ale dikec vsem za rady…

                    0 0
                  • RomanH  

                    Ja nechapu, co ma spolecneho protacejici se grip a prirovnani ke slecince. Ja jej z kola taky nesundal, cekam, az se ojede, ale uz si jej proste nikdy nekoupim – nemam duvod kupovat vyrobek, ktery mi nevyhovuje, navic za stejny peniz koupis lepsi.

                    0 0
                    • enjoy  

                      tak treba tohle „TGV uz niky vice. Nejhorsi gripy, co jsem kdy mel.“ to je fakt ulet.proto jsem psal ze nejsem slecinka a takhle si stezovat,no nevim…,myslim ze nepravem.taky zalezi co mas za riditka,nekdy se k sobe moc nehodi a pak se protaci vic.

                      0 0
                      • RomanH  

                        :o)))))))))))

                        Riditka mam Ritchey Pro, tak nevim, leda ze by u Toma nevedela leva ruka, co dela prava. A opravdu jsou to nejhorsi gripy, co jsem mel, tak to sdeluji tomu, kdo se na ne ptal. Ty jsi vazne mantak, ale treba casem dospejes.

                        0 0
                        • enjoy  

                          a ty si opravdu myslis ze delaji povrchovou upravu riditek s ohledem na to aby se na nich neprotacely jejich gripy???neblazni:-) no nevim kolik jsi jich mel ze jo:-) taky treba casem dospejes,ikdyz v tvym veku uz je to napovazenou:-)

                          0 0
                          • RomanH  

                            Necekam povrchovou upravu, ale to, ze dva komponenty od jedne firmy na sebe budou pasovat minimalne stejne dobre jako pri kombinaci jinych. Asi jsem naivni. Jinak zpet k tematu – na jednu stranu se nechci hadat o kousku gumy, na druhou stranu si myslim, ze SPD pedaly, sedlo a gripy jsou docela dulezite pro vedeni kola – predsi jen se na techto mistech kola fyzicky dotykas. Pred temito nestastnymi TGV jsem mel Ritchey True Grip II, Ritchey WCS (oba maji podobny tvar) a byly vyborny. Pak jsem mel jeste Hardware a po nem zase za mokra klouzala ruka (i pres rukavice), ale alespon se neprotacel.

                            0 0
                            • enjoy  

                              no jo,tak to kdybych jich zkusil tak malo tak bych urcite nerikal tak silny slova,proti nim.ja osobne jsem nikdy pri jizde nepocitil problem zpusobeny protacenim techto gripu pri jizde.mel jsem taky ritchey riditka.na to ze jsem na ne nikdy nezkousel zadne triky s lakem na vlasy atd. tak si myslim ze tak spatny nejsou.ale ja jim asi dokazu hodne odpustit za to jak vypadaji,diky tomovi ze je vyrobyl,protoze jinak bych si krome ODI asi tezko vybiral.

                              0 0
                              • RomanH  

                                ODI se mi libi, ale mel bych k nim jednu otazku. Ja drzim ruce ponejvice na kraji riditek a zaroven za spodni cast rohu. Netlaci tam ten kovovy krouzek ?

                                0 0
                                • enjoy  

                                  tak to jsi me dostal,to opravdu nevim,ja uz rohy nevozim.ale rekl bych ze ne,grip ma stejny prumer jako objimka takze si myslim ze se tam ten krouzek pri tvem uchopu ztrati.

                                  0 0
                                • JohnLee  

                                  Mno,tak jsem s tema TGV uz mel vyjizdek a zas tak strasny mi nepripadaji.Jen mi trochu vadi jejich silnej vzorek,kterej je mekkej ,ale zase na druhou stranu je to ta spravna tloustka pro me,mozna bych snesl i tlustsi,ale s tim GripShiftem je to uz taktak…Ja novy vlastovky poradne odmastil,gripy taky zevnitr,nalil okenu a nasadil a drzi jako pribity…Uvidime po vice vyjizdkach,ale zatim spokojenost…hlavne s vlastovkama,ty nemaji chybu…:o)

                                  0 0
    • JohnLee  

      Hmmm,a co rikate na gripy Holly Shit od DaBombu.Ten nazev je dost hustej…:o))) http://194.228.218.52/…/default.asp?…

      0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.