• Kokrr

    Kdyz nejsem na kole, tak chodim behat. Zajima me jakej mate tep pri behani ? Mam na mysli pomaly vytrvalostni behani. Ja mam 162 – 169, nevim jesti je to normalka. Me to prijde dost.

    0 0
    • JancA  

      poznas to podle svyho AP a ANP, jestli je mas zmereny

      0 0
      • Venda  

        Nech se změřit. Já teďka sice běhám na 160, ale já mám anp u běhu na 187 a maximálku 200. Pro hodně vytrvalců je 169 už opravdu velmi rychlé tempo.

        0 0
    • Luka  

      zeptam se i tady: ja mam vsechno zmereny, laktat a tak dal… a otazka: slysela jsem ze u behu jsou prahy trochu jiny, ze je to posunuty oproti kolu, rada bych behala ted na jare kdyz na kolo neni cas/chut/pocasi, tak behat se da, a tak at delam neco pro svoji kondicku v tom spravnym smeru… dik za odpovedi

      0 0
      • Venda  

        Jsou jiný. A někdy i o hodně, protože při běhu je zapojeno přece jenom víc svalů. Jak jsem psal. Objemy běhám na 160, ale kolo mám už kolem 165 anp, takže najíždím max do 140.

        0 0
        • Luka  

          hm, no, moc ti sice nerozumim, ale delme tomu ze mam AP 168 a ANP180 … tedyyyyy priblizne od oka kolik mam mit na tepaku idealne pri behani? (na kole mam zakladni vytrvalost mezi 130–170tepy … (ovsem nutno podotknout, ze mam abnormalne vysoky tepy i po ranu, probudim se a mam 140,150 tepu a pritel si tuka nekde na 90–100 :// … 130 jsem na tepaku nevidela – u sebe – ani pri sledovani televize sedice na gauci :/ )

          0 0
          • goood  

            Mam zmereny prahy pro kolo a ve zprave mi doktor Martinek napsal, ze pokud budu chtit trenovat s vyuzitim behu nebo bezek tak mam TF jeste o 5–10 tepu navysit. Jinak kdyz se probudis a mas 140 tepu, tak to musis mit asi dost desivy sny ;-)

            0 0
            • Luka  

              Jooo, to nemaaaaam… ja mam jen proste velmi citlive srčko… s velkym rozptylem :))) a hlavne znas to ne, ty praveke pudy, vzdy pripravena zdrhnout pred utocnikem :)))

              0 0
              • Smazaný účet  

                bůchví co po ránu děláš (-te). :o)

                0 0
                • Luka  

                  Zaavidiiiiiiis :D .............

                  PS: kdyz ja mam ten tep porad takhle strestenej… u Martinka jsem rano v 8 na lacno zacinala na 152 :) sestricky ze me padaly ze zidli :)

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Já mám ráno vyšší tepy jen při aktivitě. To v praxi znamená, že než vstanu tepu 46, 48 a jak udělám víc než tři kroky, mám tep klidně i stodeset. Když vyrazím na kole po osmý do práce (tou dobou bych ještě hodinku v posteli snesla), při pohodovým pocitu tepu průměrem kolem 155. Když jedu stejnou trasu později během dne, stejnou rychlostí a se stejnou pohodou, mívám průměr cirka 137.

                    Máte tu někdo při stejný zátěži taky tak rozdílný tepy během dne? Čím to je?

                    Na testech jsem nebyla, ale chystám se koncem roku. Jen si musím dohodnout termín na odpoledne. :-)

                    0 0
                    • Daf  

                      Treba to mas z prace po vetru popr. trochu vic z kopce :) Ale muze to byt i tim ze kdyz clovek neni dostatecne rozjetej, jako ze rano neni :), tak tepy lezou vic nahoru.

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Jo, z práce tepu taky míň. Cestou z je to po rovině s pár zkopečky a asi jen dvěma dokopečky. Cesta do práce. Ale já porovnávala tepy u stejný cesty steným směre.. někdy jedu do prce o pár hodin později, navíc mám stejnou trasu při vyjížďkách do Železných hor (zatím, za dva týdny budu bydlet blíž Fe :-). Chápu, že když ráno nejsem probraná, natož rojetá, tepu výš. Ale ten rozdíl mně připadá dost velký.

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          *cesta do práce je krapet horší, bo je tam pár krátkých a mírných dokopečků, které ae ale běhe dne ještě zmenší. Bo z nich večer opačným směrem nějakou závratnou rychlost nenabírám.;o)

                          0 0
                        • Daf  

                          Muze to byt ovlivneno tolika vlivy ze se tezko odpovida. Napr. zalezi co jsi minulej den delala. Na mysli mam jestli jsi nejela na kole trenink nebo si nesla zabehat a ted to stovnavas s vyjizdkou pred kterou jsi nekolik dni proflakala :) Hodne to muze ovlivnit i ten vitr.

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            díky za odpovědi. Je fakt, že když jsem jela do práce kolmo den po spinnu, tep bláznil.

                            0 0
            • Medunka  

              No ja mam veliky srdicko podle rentgenu a v noci mam maximalku 130

              0 0
          • Venda  

            Tak si změř tepovku ještě než začnete plnit manželský povinosti! Potom věřim, že je tak vysoká. :-) Jinak, když máš AP 168, tak běhej lehce pod? ne nad. To znamená tak 160–165.

            0 0
    • MARIN  

      Ja mam AP 145, AnP 160 mereno na kole. Od Martinka mam doporuceno zvednout prahy pri behani a bezkach o 8–10tepu a toho se taky drzim. Takze vytrvalostnim behu cca 1–1,5h si drzim prumernou TF 145–150

      0 0
      • PePu  

        …a na tomtéž papíře od dr. Martínka jsou také nějaké poznámky k okolní teplotě (aspoň já je tam mám). Při teplotách pod 0°C se prahy posouvají dolů (tuším cca o 5–7 tepů). To jen pro doplnění.

        0 0
        • Luka  

          aby to nebylo tak jednoduchy.........

          0 0
          • PePu  

            To víš, bez změření jsou všechno jen odhady. Já jsem stejně přestal vozit tepák na běžky poté, co jsem zjistil, že se při rozumné rychlosti jsem schopný udržet pod AP maximálně z kopce.

            0 0
          • MartinXC  

            Takže by sis měla sehnat nějaké chlazení a tepy budou konečně OK ;-)

            0 0
            • Luka  

              chladic… hm… jako ochlazovac do caje? .. takze RUM … okok, beru vaz za slovo, odpoledne beru kram utokem a do kejmlu naleju rumiicek :))

              PS: jak resite piti pri behani? … dost rychle me prepada zizen, jsem zhyckana z kola ze muzu pit porad…

              0 0
              • MartinXC  

                Chlazení – raději nějaké chladicí otvory do přední části oblečení, ne ? (vzduchové chlazení ála Tatra) K tématu běhání: já chodím pomalu a rozvážně a k pití usedám v místech k tomu zvlášť určených ;-) Ale kdysi když jsem takhle blbnul, tak jsem pití řešil až po skončení = špatně. Jednou dávno jsem běžel noční maratonek Brno-Kuřim a zpět a v Kuřimi mě ve 3h v noci popadla taková žízeň, že jsem na WC na vlak.nádraží šupnul triko do splachovací nádržky a ždímal si to do pusy. Pomohlo to, ale nedoporučuju.

                0 0
    • Kokrr  

      Kde jste si ty prahy nechaly merit ? Ja jsem si je vydedukoval z jednoho vysetreni, pred par lety.

      0 0
      • Luka  

        casri… aneb ustav sportovni mediciny nebo tak nejak

        0 0
      • Venda  

        Dělaj to i v každý větší nmocnici nebo třeba u sportovních lékařů.

        0 0
    • Darkson  

      já když běhal s tepákem, tak jsem měl průměr na 60–80 minut třeba 170, ale mám obecně prahy docela vysoký. ty hodnoty mě tak děsily, že se mi po rozbití sporttesteru docela ulevilo a mám teď o starost míň:-)

      0 0
      • Fernetbiker  

        Nekdy je lepsi nevedet.Ja v lete obcas jezdim i na koleckovich bruslich,a to neuverite co to ukazuje za cisla…

        0 0
        • z.s.007  

          Tak to já mám problémy naprosto opačné. Můj ranní tep se pohybuje od 38 až 42 ,a když si jdu na hodinku zaběhat, tak mám průměrný tep 135 až 140 a to běhám v kopcích a neflákám to. Loni při časovce do kopce sem měl max. 172 a to si myslím,že jsem byl na hraně svých sil.

          0 0
          • climber  

            Přesně. Když mi tep vyleze nad 170 tak jsem na pokraji zhroucení.

            0 0
            • Venda  

              Při 170 se teprv zahřívám.

              0 0
              • Darkson  

                a právě proto nemá cenu se tepákem řídit pokud neznáš prahy. někdo má max. 205, jinej 170 a u AP a ANP ten rozdíl může bejt stejnej…

                0 0
    • Ice-goofy  

      staci si ke svym tepum pricist 12 tepu a dostane te se na tepy pri behani..

      0 0
    • climber  

      Podle mě je to dost. Já když se dlouhodobě pohybuji na 140 tepů tak už musím docela makat. S tepovkou, kterou uvádíš už makám docela na krupici. Ale asi je to individuální, protože kámoš říká, že moje maximální tepy on dosahuje když si ráno nazouvá tretry (jinak je na tom, ale výkonnostně mnohem lépe).

      0 0
    • Jacob1  

      tohle je zajímavá diskuze nikdy jsem tepovku neměřil když jsem šel běhat (6,10,15) těch 6 jsem běhal nejčastěji cca půl hodinky po rovině nevím na kolik procent 60–70 postupem času jsem se ani moc nezadýchal (nebo spíš po doběhnutí jsem neměl vylezlý žíly na hlavě a takovej tlak v hlavě ) ale časy jsem měl pořád stejný , jen jsem měl pocit že bych zvládl ještě jedno kolo po kterém bych měl dobrý pocit vyčerpání jako po prvních 6ti v začátcích …

      je to vůbec k něčemu to měřit (když si hlídám stravu ) ? já si jen koupil lepší boty a pro prevenci hodně kvalitní kolagen od pastvenejch zdravejch zvířat

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • Jacob1  

          ono je někdy dobrý zaběhnout si i s někým aby člověk srovnal jak na tom je jestli udrží tempo a kouknout na net co jsou rozumný časy za určitou vzdálenost a pak si to srovnat .

          pak asi zálěží jestli je člověk od mládí vedenej ke sportu nebo jestli je to člověk co má nadváhu nebo jiný problém tam už by si ten člověk mohl ubližovat

          pak jsou možná profíci co počítají minuty na závody

          no ale normální sportovně založený lidi co běhaj pro radost a pro kondičku to asi nepotřebujou

          0 0
          • Jacob1  

            no a taky záleží na věku jinak je fajn že je běhání i v modě viz akce v lídlu že to lidi vede k tomu aby něco dělaly

            jen se rozrhl pytel s těma motivačníma knížkama , četl jsem běhání s kěnany pak jsem otevřel zrozeni k běhu a to jsem hned zavřel protože to bylo hadr to samý , pak jsem objevil běhej nebo zemřeš a to jsem ani neotvíral :) ale každý ať si najde co potřebuje

            0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • Elwing  

            Jednou jsem si tepák na běhání vzala a když pominu to, jak mi na hrudníku strašně vadil, tak mě ty hodnoty 165–175 vyděsily, protože jsem běžela jako vždycky a úplně v pohodě. Doběhla jsem s ním v ruce a už to nechci vidět :) běhám hlavně pro radost a trochu pro kondičku, takže se řídím svými pocity a stačí mi to.

            0 0
            • JirkaD  

              Pás jen vadil nebo byly i odřeniny?

              0 0
            • black.horse  

              Jsem opačnej případ, bez tepáku nevyběhnu:-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                taky…ale dneska už je to spíš jen ze sertvačnosti a statistických důvodů :-)

                0 0
                • jeffino  

                  taky…já hlavně nepoznám jaký tepy aktuálně mám, i když mi někteří lidi tvrdí, že tepák jen na začátek sezony a pak už podle intuice.

                  0 0
              • Lister  

                Jenže ta narozdíl od průměrného bajkforisty nemáš po 50 metrech na tepáku skoro 200, ale nějakých pohodových 140 :-)

                Půl roku jsme neseděl na kole, ještě dýl neběhal, ale kolena už snad brzo dovolí. Tepák si brát nebudu, jsem rád, že se udýchám, takže vím, jaké hodmoty bych tam viděl.

                0 0
                • black.horse  

                  tak vítej zpátky, říkal jsem si, že Tvoje Endomondo podezřele zeje prázdnotou:-) neboj, ze zimního spánku se za chvíli probereš a bude to dobrý;-)

                  0 0
                  • Lister  

                    Kupodivu mi kolo nechybělo. Churavé dolní končetiny jsme využil k tomu, že jsem chodil pravidelně plavat a docela mi to pomohlo na posílení celé hodní poloviny těla. Až jsme se dostal do fáze, že když si mám teď vybrat, jestli se vrátím na kolo nebo skočím znovu do bazénu, tak asi vyhraje ten bazén – je to časově méně náročné a míň práce při následném úklidu vybavení a oblečení.

                    Zkoušet zase běhat se mi chce ještě míñ, protože to bude hodně bolet :-)

                    0 0
            • Lenka.05  

              Ted jsem byla 3/4 hodinky behat…tepy max 188, prumer 168. Ale je fakt, ze jsem se dlouho poflakovala, skoro celou zimu jsem moc nesportovala, takze fyzicka neni nic extra. Jo a beham v lese, docela kopce, prumer behu necelych 9km, takze jak vidno, jsem hoodne pomala. Jo a hrudni pas mi taky vadi, beru si na to podprdu z Lidlu, co ma takovy siroky pruzny pas, pod to se hrudni pas schova a jednak nepada a jednak ani netlaci, teda..je to trochu o zvyku.

              0 0
        • mr.nikdo  

          Mam to stejne – taky se prepinam a to i na kole.

          Zajimava vyhoda tepaku je +/- pocet spalenych kalorii :).

          A kdyz koupis neco lepsiho, mas tam GPS a komplet denik sportu na 1 kliknuti :).

          0 0
          • Lister  

            A kdyz koupis neco lepsiho, mas tam GPS a komplet denik sportu na 1 kliknuti :).

            To má telefon taky, navíc v něm máš hudbu ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              a když s tím pojedeš někam ven na víc dní, tak ani ne za den jsi bez baterky ;-)

              0 0
              • mr.nikdo  

                A bez moznosti zavolani pomoci…

                A ano jsou power banky, ale pekne tezke :)

                0 0
              • Lister  

                Asi nejsem pořádnej chlap, ale nikdy jsme nebyl nikde, kde bych se musel obejít delší dobu bez elektřiny. Asi budu muset někdy absolovat nějaký trénikový triatlonistický kemp na Sibiři.

                Tepák už nepoužívám. Jednu dobu jsem ho tahal skoro na všechno a docela jsem se naučil vnímat, jakou zátěž moje tělo dokáže zvládat v jakých tepech a časem přešel zpět na sportování dle pocitu. Už jsme starej, nikam se nehodím, vše dělám na pohodu, protože žádný extra sportovec už ze mě nebude. Tepák jsem vyměnil za sluchátka do uší, protože jinak na hudbu nemám čas. Bez hudebního podkresu už nechodím ani plavat.

                0 0
                • Pan.Fazole  

                  heh, sem pogooglil a fakt existujou sluchadla do vody … to čumim teda, to by mi nenapadlo :)

                  0 0
                  • Lister  

                    Že existují, je jedna věc, hlavní je, že fakt fungují.

                    0 0
                    • black.horse  

                      Taky o nich furt přemýšlím. Jaké máš vyzkoušené a jaké bys doporučil? Já na chvíli plavání vynechal a přemýšlím, že si udělám motivační radost a že zase budu plavat delší „plavby“ v rámci přípravy na fyzickou a mentální odolnost :-)

                      0 0
                      • Lister  

                        Mám mp3 od Sony, podrobnosti máš v mailu.

                        0 0
                        • black.horse  

                          ten mail je tak dlouhý, že jsem se vyděsil a šel radši pracovat a nechal si jeho čtení až na dnešní ranní kávu :-D

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      fungují – mám starší MP3 Lenco Xemio, to je vodotěsný a dostaneš k tomu i vodotěsný sluchátka a zkoušel jsem to v Podolí :-)

                      0 0
                  • McBlacky  

                    jo to jsou takový jak do nich nahraješ hudbu, znám lidi co to mají a je to paráda na kolo, běh, plavání…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      já jsem s tím teda byl plavat jen jednou – pletlo mě to při počítání bazénů :-)

                      0 0
                      • black.horse  

                        Garmin Swim… Protože po desátý otočce mi dojdou prsty na rukou a už nejsem schopnej počítat bazény :-D navíc když nemusím počítat na prstech, plave se mi pohodlněji :-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          dobrý je obracet pantofle

                          když dáš padesátku 10× tam a zpět, to ještě v hlavě udržíš, po deseti je to kilák = obrátíš jednu pantofli

                          po dalších deseti druhou pantofli

                          0 0
                      • Lister  

                        Jako nejlepší systém mi přijde počítání temp. Bazény se mi pletou už po druhém.

                        Navíc když počítáš tempa, tak jednoduše zjistíš, jestli to nezačínáš flákat a nezkracuje se ti záběr.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          jo, s tím jsem blbnul naposled asi před 3–4mi roky :-)

                          na začátku soustředění 25m bazén na 12 prsařských temp, na konci na 9…ale je to peklo :-)

                          0 0
                          • Lister  

                            Prsa se počítají dobře, to je 10/bazén. S kraulem to je teď horší. Začínal jsme na 20/bazén a to byla pohoda, pak se dostal na 18, což ještě šlo, ale teď se mi to dostává mezi 16–17 a to už se v tom začínám ztrácet. S plackama je kraul za 15 a to už se zase počítá dobře.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              hlavně jak už je to stlačený hodně dolů, začínáš zjišťovat, co všechno má na to plavání vliv, jaký prkotiny – sklon hlavy, natažení chodidel dozadu a tak…

                              0 0
            • jeffino  

              všichni, který znám, co používali telefon na běhání, skončili u hodinek, z mnoha a mnoha důvodů.

              btw: na hudbu seru, nejdu do lesa běhat, abych poslouchal koncert ac/dc.

              0 0
              • Pan.Fazole  

                před třema měsíci jsem začal tak nějak pravidelně běhat a je pravda že už mě ten mobil sere a pokukuju po nějakejch hodinkach. Bral bych Ambity, využil bych to i na kolo, ale dávat za to 7–8 kolíků nebo kolik za to chtěji, na to nemam mentálně.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  já dal v r.2007 za suunto t6 (triatlon set) patnáctku…a byla to dobrá investice – používám je furt, jen tepák už mám jinej (původní se rozpadl)

                  0 0
                  • jeffino  

                    souhlas, já vylepil 10t za suunta a vůbec nelituju, používám skoro denně(běh, kolo, plavání)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jediný co me u nich sere, že když dám manuálně pauzu tak pořád žerou baterku a jedou na plnou GPS, plus GPS nesyncuje nadmořskou výšku po ukončení manuální pauzy. Jinak paráda

                      0 0
                      • jeffino  

                        tak to jsem nevěděl, to je stejný jako s navigací, pokud máš staženou trasu do hodinek a nastavenej třeba 10s záznam a přepneš do ní, auotomaticky jedou na 1s.

                        používáš nějakou power banku??, ted po letecké stovce o nějaké uvažuju, krzevá tu navigaci.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          powerbanku nemám. Na delší akce cyklo mám garmin oregon600 ten je na baterky. Běh delší než dokáže ambit zaznamenat mě neláká ;)

                          0 0
                          • jeffino  

                            dokáže zaznamenat, ale ne v takové kvalitě a s navigací

                            btw: ted jsem měl nastaven 10s záznam, což by teoreticky mělo vydržet 24h, ale zvládlo pouze 19h(v noci byla dost kosa)

                            0 0
                            • 01carbon  

                              S 5sec logem a zapnutou navi mi A2 vypnuly log a navi po tuším 8,5hod – přes noc v zimě. Naštěstí nad ránem. Že to nevydrží celou zimní noc jsem tušil, ale tohle mi trochu zaskočilo.

                              0 0
                              • jeffino  

                                mě se zapnutou navigací(tzn. automaticky 1s log) loni na p100 vydržely ambity2 cca 13,5h, zima moc nebyla.

                                0 0
                              • McBlacky  

                                ale to máš nějakou tu levnější verzi dvojek ne? R nebo S nebo jak to značili. Ty byly ojebaný nejvíc práve na baterce

                                0 0
                                • 01carbon  

                                  ne ambit2 se safír. sklem

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    to je celkem divný a pokud nejsou víc než půl roku starý tak bych je reklamoval. Po roce používání intenzivního to ale už muže být normál. Ta baterka není na věky

                                    0 0
                                    • 01carbon  

                                      Jsou rok staré. Již jsem na to téma komunikoval s HSH. Klasická rada – reset firmware a zkuste to znova. Že by se mi chtělo opět celou noc kodrcat lesem to teda né. Když to pustím na stole tak jdou do sleep modu a houby poznám. Ona reklamace Suunto je vůbec chuťovka – měsíc a když jsem vyjádřil podiv, tak mi Suunto.com odepsalo něco ve smyslu že můžu být rád a držet hubu a krok. Reklamační oprava trvala přesně 30 dnů :-(

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        já měl teda jen dobré zkušenosti…

                                        když jsem před těmi osmi lety ty t6 koupil, byl k nim ještě starej typ hrudního pásu a tam praskaly očka na gumu…reklamoval jsem ho 2× a vždy jsem bez problémů dostal novej…

                                        ale měl jsem to koupený u finnsub a i jsem to přes ně reklamoval

                                        0 0
                                        • 01carbon  

                                          Někde bych ten mejl ze suunto.com i našel, když jsem jim psal, že čekám na opravu nefunkční zvukové signalizace(pípání) 3 týdny. Odpověď byla v duchu že běžně to opravují za 4–8 týdnů a že mohu být rád za 4 týdny. Hodinky jsem dostal přesně po 30ti dnech. To pípátko je pod baterkou, jen podsunuté a kontakty za pružinkama, žádné pájení – doma výměna za cca 1/2hod i s dloubáním v nose. Co jsem zaznamenal, tak od té doby co převzalo HSH zastoupení a servis moc uživatelé nejásají. No ale aby to nebylo jen na Suunto – po tom co jsem synovi koupil Garmina tak sem myslel že půjdu ty jejich programátory GarminConnectu nakopat do zadele a děkoval jsem Suunto za Movescount :-)

                                          0 0
                                          • jeffino  

                                            těch 30 dní potvrzuju(výměna modulu), komunikace s HSH taky nic moc, ale opravili to slušně funguje zatím bez problémů.

                                            0 0
              • black.horse  

                souhlas, skončili u hodinek nebo skončili s běháním :-D je to jen otázka času

                0 0
          • mr.antik  

            ty kalorie to fakt někdo bere vážně? Jsem myslel že je to jen marketing pro ženský co hubnou…

            0 0
            • roura  

              Tak víš kolik máš do sebe zase naládovat , aby si postupně nemizel před očima.

              0 0
    • pastorekhonza  

      Těch 169 se mi zdá už trošku moc, ale je to jen můj názor.

      0 0
      • Lada,s  

        Podle čeho usuzuješ že je to moc?

        0 0
        • Smazaný účet  

          na pomalý vytrvalostní běh to moc je

          takhle vypadají tepy při pomalém běhu :-)

          0 0
          • McBlacky  

            ;)

            0 0
            • Smazaný účet  

              nojo, ale tvoje kondice a moje kondice :-)

              BTW ty moje údaje jsou z fitka, jak je tam horší vzduch, mám tepy tak o 10bpm vyšší, než venku

              0 0
              • McBlacky  

                Kondice právě nic moc -já mám ted problém vůbec se vytepat. Po tý dlouhý pauze mi to prostě vůbec nejde nahoru. V základu slušný čísla i výkon, ale pak nic ani výkon ani tepy :/

                0 0
                • 01carbon  

                  Běžet takhle, tak tepu jak Serža. Tepat jako Serža déle než 1/2hod, tak mi volaj černou sanitu :-)

                  0 0
    • Frankq  

      Moc to není já mám tep od 156 do 180 záleží jaký terény a za jakej čas to běháš, myslím si že pod tep 150 je to odpočinek.

      0 0
      • Smazaný účet  

        vytrvalostní trénink, chtěl bych tě vidět, jak běžíš maraton na 180bpm ;-)

        0 0
        • McBlacky  

          taky záleží kde má max, jestli přes 200 tak 180 zase není taková smrt

          0 0
          • black.horse  

            No právě, ty tepy jako absolutní čísla jsou nevypovídající pokud někdo poměřuje mezi různými sportovci. Jelikož mi byly (v době aktivního trénování-závodění před mnoha a mnoha lety) opakovaně na laktátu naměřeny prahy kolem 163/183, tak průměrnej tep přes 180 byl na závodech denní chléb:-) a to jak kolo tak běh, starý záznamy z polaru už bohužel nemám, ale jako příklad 2013 desítka v Praze.

            0 0
        • Frankq  

          Maratony neběhám max do 20km běh.

          Je mi jasný že čím delší trasa tim menší tep ale na ty trasy do 20km je prostě kolem 150 málo pro mě .

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak to asi jo…dneska jsem měl (20km, rovina podel vody) průměr 152 bpm…a to byl spíš jen výklus :-)

            0 0
        • Barak  

          Kamarádka ho běžela s průměrným tepem 200. :-)

          0 0
          • krikli  

            je otázkou, čím to měřila… já běžel taky jednu desítku s průměrem 190 tepů a když mi změřili maximálku 187, sem se jich , jak je to možný? Odpověd, čím levnější tepák, tím horší měření, ve vyšších tepech je obecně vetšina přístroju dost nepřesných a navíc snímají například otřesy bundy o snínač, poryvy větru atd… Závěr… bral bych to hodně s rezervou…

            0 0
            • Barak  

              Měřila to na Suunto Ambit. Ona má ale takhle vysoké tepy pořád. Ten graf z pražského maratonu ukazovala i na zátěžových testech a byla tam celkem za atrakci.:-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                při úměře „čím rychlejší tep, tím kratší život“ bych s ní být tebou neplánoval nic dlouhodobýho…

                0 0
                • Barak  

                  Je to jenom kámoška, žádný větší plány spolu nemáme.:-)

                  0 0
      • jeffino  

        běhat nebo jezdit na nízký tepy je fakt základ, spousta lidí to podceňuje, protože vidí jedince, který maj roky natrénovaný a myslí si, že budou hned taky na takové výkonnosti a pak se diví, že jsou třeba přetrénovaní.

        0 0
    • barboraseveckova  

      Já bych řekla že nad 150 už je to celkem dost.

      0 0
    • verousek70  

      Já myslím že je to normální

      0 0
    • jobis  

      Já myslím, že není :), já běhám 130 až 140 tepů pokud mluvíme o pomalém vytrvalostním běhání, každý to má samozdřejmě trochu jinak, ale 169 už u většiny je kolem anaerobního prahu a to určitě není pomalá vytrvalost. Podle mě u cyklisty vytrvalostní běh do 150 tepů max.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.