Odpružená sedlovka Suntour NCX-D3

61 nepřečtených
  • Ekscel

    Nemáte s ní někdo zkušenosti nebo neznáte někoho, ji používá. Je to paralelogramový systém. Už se na ni někdo ptal tak před 2 měsíci, ale bezvýsledně, takže přidávám „staronový příspěvek“. Chci ji koupit manželce, tak bych nerad šlápnul vedle. Prohlédnout si ji je možno na http://www.srsuntour-cycling.com/techspec.xml?…

    nebo na http://www.akcebike.cz/index.php?…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ja ji namontoval manzelce asi pred mesicem. Znamenalo to narust hmotnosti kola asi 0.5 kg. To jsem vykompenzoval vidlicí Manitou Scareb Comp. Je to na ramu Autor Egoist 2000. Nyni je to kolo super zehlicka. Zena tvrdi, ze kdyz prejede vetev o prumeru 5cm se zavrenyma ocima, vubec to neciti. Sam jsem si poridil obycejnou odpruzenou sedlovku Tranz X, ale neda se to srovnat. Navic ta moje ma za stejnou dobu vakl. Ten se da sice regulovat pomoci dvou sroubku, ale ty se porad povoluji. Ta Suntourka vazi asi 720g. Pokud to nevadi, tak velmi doporucuji.

      0 0
    • vasil  

      montoval jsem ji kámošce ma kolo, je rozhodně citlivější než kluzné sedlovky ve stejné ceně, byl jsem sám překvapen jak funguje, nemám ale vyzkoušené, jak funguje v praxi, té 5 cm větvi bych docela věřil jinak se prodávají kolem 700,– a 900,–(dle materiálu (ocel, dural)

      0 0
    • lubos  

      Vcera jsem zkousel nejakou na Merida Crossway , vypada dost dobre. Takovej hranata oska, nevypadalo to vaklovite, zdvih asi 4cm, chodila moc dobre, lepe nez nektere vidlice typu RST 286, jenom utlum jestli tam je, tak byl nastaven na moc rychlo zpatky.

      0 0
    • jihra  

      Taky o ní uvažuji. Dnes jsem ji držel v ruce v jednom obchodě v Ostravě, cena 990 Kč, černá. Já mám akorát jedno dilema – mám sedlovou trubku průměr 31,8 a sedlovka se dělá jen o průměro 27,2. Dají se sice koupit za nějakých 110 Kč redukce, ale jak to bude vypadat? Ze silného rámu bude koukat tenká sedlovka, bude to jako pěst na oko.

      0 0
      • Jogador  

        Já sem to tak řešil, ale dost jsem natom ztroskotal. Ty redukce nejsou ideální, jsou skosený aby byly originální na všechny průměry, a tak sedlovka drží na malém useku a klouže dolu.Já to nakonec vyřešil vložením normálního plechu, ale já neměl tak velký rozdíl. Jinak já ji doma mám, a byl sem sní spokojenej, jen dost skřípala.

        0 0
      • lubos  

        Jsem videl 27.2 v trubce 30.8 a nevypadalo to nijak divne.

        0 0
        • bradek  

          Presne tak, vypada to uplne normalne. Ja mam redukci, ktera je dlouha okolo 10 cm a uvnitr je drazkovana, takze drzi perfektne a neskripe nic. Nahore je osazeni aby ta redukce nezajizdela.

          0 0
      • vladaza  

        Vložky se neboj. V praxi jsem používal značku EXU , koupeno u MAX CURSORA/ tuším Ostrava/. Podstatné bylo, že vložka je z plastu a dlouhá možná 8–10 cm. Osvědčila se mi 100 % -ntně při použití sedlovky z karbonu do ALU rámu TREK. TeĎ má karbonového Gianta a lituji, že nemohu vložku použít a sedlovka mi zajíždí. Nezapomeň – plast a dostatečná délka, jináč to nebude ono.

        0 0
    • Leo  

      Nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi NCX-D3 a NEX (http://www.akcebike.cz/index.php?…)? U nás mají pouze tu levnější.

      0 0
      • Volf  

        Na sunturáckejch stránkách tu NEX označují jako spíš silniční. Jinak žena má na kole NCX – D3 a je velmi spokojená.

        0 0
        • Leo  

          Tak si asi koupím tu NEX, protože ji mají u nás v obchodě a potřebuji něco na víkend (objednat přes internet bych to nestihl). Jediný rozdíl vidím v tom, že část u té na MTB je z duralu, ale u té druhé z ocele potáhnuté plastem. Je na to dva roky záruka, tak snad něco vydrží.

          0 0
      • miťo  

        Nex ma asi plechovej pantograf zastrikly plastem tusim…

        0 0
    • MaPa  

      Čau, namontoval jsem jí na zimáka na podzim a jezdil jí skoro do teď. Váha 710g, + redukce na 31.8 45g. Je to pohoda, žádné zajíždění jsem nepozoroval. Jen je trošku znát prvotní pohyb (na konci v paralelogramu je kolečko které jezdí po zátce trubky a když si tam sedne bordel tak to trošku „skáče“). Když ti nezáleží na váze tak doporučuju.

      0 0
    • mosquito  

      ze bych utratil litrik ? ale nevim – vas nazor – 78kg, MTB lehci teren a pevnejsi cesty

      • hmmm a co pocit z jizdy – neni to moc houpavy ?
      • ma to nejaky velky vliv na ztratu sily pri slapani ?
      • a kde se meri ten prumer sedlovky – ted mam 26.3, to bych tam tu 27.2 asi narval ze ?

      dik za odpovedi

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ten prumer sedlovky se meri v laboratori. A s trochou snahy a velkeho kladiva urcite 27,2 do 26,3 narves.

        0 0
        • mosquito  

          hmm asi sem zapomnel otrepat tu rez na sedlovce, no flexou to spravim :))

          0 0
      • MaPa  
        • 78kg – mělo by být v pohodě
        • houpavý to není, je to navíc štelovací (při vyndané sedlovce)
        • ztrátu síly při šlapání? proč jako? možná jen že taháš deka navíc :-)
        • viz předchozí odpověď (ale myslím, že to nepůjde ani kladivem, já bych doporučoval rozbrus…
        0 0
        • mosquito  

          myslim jestli se to treba nepohupuje, kdyz se slapes, tudis by si urcite energii cpal do tech pruzin v sedlovce, ale je to asi prkotina

          0 0
          • MaPa  

            Nepohupuje se to a ani jsem se to nepokoušel nastavit aby to chodilo tak jemně že by se to pohupovalo. BTW zkoušel jsem jí taky narvat do sedlový trubky 26.8 na Scottovi přítulkyně, a nejen že tam zalezla max. 5cm, ale ještě jsem byl rád že jsem jí vyndal…

            0 0
      • Smazaný účet  

        Ja jsem ji normalne opiloval pilnikem. Alespon nezalejza.

        0 0
    • RapMan  

      Cau, taky pridam kladny ohlas na tuhle sedlovku, koupil jsem ji svoji mlady na www.koloshop.cz, po 2 vyjizdkach (celkem 60km) je mlada spokojena a rika ze dost citi rozdil… ja se na tom projel chvilku a prislo mi to v pohode, nebal bych se toho…

      0 0
    • jihra  

      Sedlovku jsem koupil a je to super. Oproti teleskopickým sedlovkám (ve stejné cenové kategorii) má paralerogramová sedlovka podstatně plynulejší chod a citlivost. Telskopickou sedlovku bych po zkušenostech s paralerogramovou sedlovkou už nikdy nekoupil. Najeto cca 800 km. Má už trošku vakl, ale vůbec to nevadí. Hlavně že mne už nebolí záda. Jediný problém – chce to častěji mazat „klouby“ sedlovky, jinak vydává při jízdě divné zvuky. A dělá se jen v průměru 27,2 mm, takže do silnějších trubek je třeba koupit redukci. Kdo má průměr sedlové trubky menší, tak má smůlu.

      0 0
    • rock  

      Má ji kamarádka, moc si ji pochvaluje, že přenos otřesů na zadek není tak ostrý. Pohupování prý necítí, ale když jsem jel vedle ní, viděl jsem, jak paralelogram při přejíždění na nerovností pracuje.

      0 0
    • Mamut  

      Kupil som pritulke na vianoce tu ocelovu verziu SP-NEX. Vazi to sice ako maly dom, ale to je asi jedina nevyhoda. Zatial najazdene asi 350km a uplna pohoda. Necititelnym 5cm vysokym prekazkam neverim, ale nieco pochyta. Moznosti nastavenia mi pridu fakt siroke, takze vacsina populacie sa zaobide bez zhanania inej pruziny. Je namontovana s vlozkou na 30.8 a vlozku v podattae vobec nevidno. Cena cca 90Kc, niekde v Prahe v kamenaku, ale uz si nespominam kde.

      0 0
    • senožrout  

      Zdar! Já jsem si jí koupil na podzim: V Plzni u Šimandla v Šipce. Stála cca 530Kč. Až jsem se divil, protože vloni za ní chtěli 1200, 1500… Dal jsem jí na zimáka a projezdil s ní celou zimu. Tedy cca 2000km. Je to fakt dobrý. Jedinou nevýhodou je váha. Letos je nakoupím i pro příbuzenstvo :-). Na letňáku mám Cane Creeka Thundbuster. Ta má vyšší zdvih, lepší utlumení, její projev je takovej kultivivanej. Ale za 530 kaček je ta Suntourka zlatá!!! KUP, NEPRODĚLÁŠ!

      0 0
      • sachil  

        Namazali jste to něčím, než jste to strčili do rámu? V návodu píšou, že se to má namastit…

        0 0
        • jihra  

          Jasně, sedlovku vždy namazat (čímkoliv), jinak se může stát, že ji po čase nedostaneš z rámu ven.

          0 0
    • Thapsus  

      Tak jsem po Vašich oslavných příspěvcích neodolal a koupil ji zde: www.bike4u.cz/index.php?… za 769Kč+poštovný­.Přišla druhý den a včera jsem ji měl na kole.Musím říct že je to bomba.Celý den jsem řádil na šutrech a jsem nadšenej.Váha je 668 g(po 4hod.brutálním broušení pilníkem na 26,8 mm).Jediné,co můžu říct proti je pozor na čepy.Nevím,jestli jenom já tak blbě šlapu,nebo mám moc tlustý stehna,každopádně jsem si odrbal elast.kra?asy na pravé straně o čep paralelogramu.Teď to řeším obalením horních čepů neoprénem,nevypadá aspoň tak mimozemsky a snad bude vše v pohodě.Každopádně do terénu ji doporučuju!

      0 0
      • miťo  

        Dej si bacha ta to opilovani. Ja ji vozil a dost pruzila i v samotne trubce. Abys ji nezlomil… Jinak ji mam doma, na zavody jsem dal prednost karbonovemu Pellsu. Vaha tech dvou, resp.rozdil mezi nimi je dooost velkej. Tak Suntourku nasadim asi zase v zime na snih (ktery drnca) a na masochisticky Beskyd tour. Tam dostane zadek pocudit :)

        0 0
    • Volf  

      Jenom všem co už ji koupili. Dejte si bacha, protože dneska jsem ji rozdělal a byla úplně suchá. Tak jsem rozdělal i tu co má na kole žena a taky min. vazelíny. Takže určitě si ji taky prohlídněte a domažte nebo si přivodíte problém.Jinak s vazelínou do Manitučka běhá jak víno.

      0 0
    • ivaneck  

      Po vasich zkusenostech taky zvazuji koupi. Ale neni mi jasna jedna vec: Jak se lisi D2 od D4? Mate nekdo D2? Na tandem-bike.cz ji maji za 630 a pisou tam pruzina(2×)-olej. Ty novejsi ale nemaji tlumeni, tak jak to je?

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Delaji se jen v delce 350 mm; Panove majitele, da se ta vec uriznout o cca 5 cm ? (mam na svem dojizdaku nejakou zahadnou prepazku uvnitr sedlove trubky a delsi nez 300 mm tam nemuzu dat)- u teleskopickych jsem nenarazil na zadnou u ktere by to slo, nastavovaci mechanismus jde az dolu, a ani na zadnou v delce jen 300. Jinak dle webu Suntouru se D4 vyrabi i v prumeru 26.6, kterej bych uz se asi nebal zmensit na 25.8, ale kdo vi jestli se to tu da vubec sehnat…

      0 0
    • fousek  

      Jak tak to tady ctu tak se divim ze se neprestanou vyrabet FS ramy, nehoupe to, kdyz se prejede 5 cm klacek neni nic znat, nepotrebuje tlumeni a v konecnem souctu to vyjde lehci nez FS, ze ja vul si kupoval celopero

      0 0
      • kovar  

        takové kydy nestojí ani za komentář, kromě tohoto

        0 0
    • sluníčko  

      Nevíte, podaří se mi dostat Suntour NCX-D4 27,2 do ocelového rámu s dosavadní sedlovkou 26,8?

      0 0
      • Mamut  

        Urcite nie. 0.4mm je strasne vela.

        Pokial sa dobre pamatam, tak som toto skusal pred 1.5 rokom a neslo to.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Já to dostal do Egoista 2000. Ten má myslím taky 26.8 mm. Normálně jsem to po obvodu opiloval pilníkem. Už to najezdilo alespoň 4000 km v pohodě. Materiálu je tam dost. Samozřejmě lepší by to bylo na soustruhu.

        0 0
    • MattsSpeed  

      Zdravim, mam odpruzenu sedlovku Suntour D4 a potrebujem ju oservisovat, gumove dorazy uz dosluzili, kam to spolat, alebo kde kupit nahradne diely? dik.

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Staré gumové dorazy vyndej a místo nich uřízni kousek zahradní hadice nebo čehokoliv podobného s daným průměrem. Já to tak udělal a slouží to dobře :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.