• jony1203

    Zdravim, chci si koupit odpruženou sedlovku SR Suntour. Četl jsem tady o ni a zlákalo mě to ke koupi. Akorát nevim jakou si vybrat, jsou asi 3 verze: SP8-NEX, SP8-NCX a já nevim jaký ještě. Všechny vypadaj stejně. Vůbec netušim jakej je tam rozdíl.

    Jaká je z nich nejlepší a nejvíc vydrží?

    Díky moc!

    0 0
    • DaSnail  

      ncx

      je tu o tom pár celkom dlhých vláken. pohladaj a prečítaj

      0 0
      • jony1203  

        Takže podle toho co jsem četl se liší pouze materiálem. Nejlepší je teda asi SP8-NCX co?

        0 0
        • winter78  

          Myslím že áno . Tiež som ju chcel kúpiť,ale nakoniec som ju nekúpil,pretože do terénu nechodím a na ceste by mi bola asi zbytočná…možno niekedy dokúpim. Pozor by som snáď dal pri výbere pružín ktoré obsahuje,jedna sada je napr. od 65 kg do 85 kg váhy jazdca a druhá nad 85 kg . No a ak máš priemer sedlovej trubky viac než 27,2 mm, tak budeš musieť dokúpiť vložku (alebo redukciu, alebo adaptér ).

          0 0
          • jony1203  

            Vážim 78 kg, takže vezmu tu měkčí. Redukci teda budu muset taky koupit. Teď mám sedlovku 31,6. Je blbý že dělaj jen jeden průměr :-(

            0 0
            • BigKarel2  

              Dělaj 2 průměry…ale jo, musis koupit redukci, ale to je to nejmenší…

              0 0
          • koroptev  

            citliva prdel/pater odpruzeni oceni i na beznych silnicich/chod­nicich :-)

            k sile pruzin – vyrobce na oficialnich strankach udava 60–100kg, v oficialnim manualu pak 65–100kg (s tim, ze nabizi pruziny nad a pod) a v ceskem (jeden car papiru A4) mam 65–85kg; vazim 75 a preloadovaci zavit mam prakticky zcela vysroubovany (pri 70kg jsem sel dokonce pod vyrobcem dodanym preload)

            0 0
    • BigKarel2  

      Kup SP8-NCX, už jsem montoval 3 a fšici si to chválej…

      0 0
    • koroptev  

      K tomu, co je v linkovanych diskuzich (zminovany jsou tam tri neduhy – vyluzovane zvuky, vakl a opotrebovani dosedajiciho gumoveho valecku), pridam vlastni zkusenost – mam SP8-NCX. Najeto asi 600, vaha 75, zvuky (piskani/vrzani pri pruzeni) uz byly znacne, vyreseno pouhym vycistenim mista, kam doseda horni kovovy valecek, + namazanim vsech cepu silikonovym olejem. Vakl je velmi mirny, gumovy valecek zatim ok. Funkcnost skvela, doporucuji, uz bych nechtel bez.

      Muj negativni postreh – uchyceni sedla je realizovano (zrejme z obrazku) jako takovy „sverak“, kde uvnitr mensi stribrne celisti a zvenku vetsi se srouby, oboje v miste dotyku vroubkovane. Pro volbu idealniho sklonu sedla se muze ukazat to vroubkovani jako prilis hrube (v jedne pozici je to malo a o vroubek vedle moc, resil jsem posunem sedla co nejvic dopredu, aby uchyceno v miste, kde kolejnice meni sklon, coz zaroven vyresilo vetsi offset sedlovky)

      0 0
      • petrbw  

        s uchycením sedla jsem měl stejnou zkušenost, trošku nedomyšleno.A va­kl…počkej dalších 600km a bude VÍCE než mírný.Já ji za jednu sezonu „ojel“ natolik,že vakl mě donutil ji sundat.Teď mám cane creek a i když to je jiný level finančně, jinou už bych nechtěl.

        0 0
        • koroptev  

          do ty pujdu, az tahle odejde, ohlasy jsou fakt dobry; neprojevuje se prilis vliv teploty na ten pruzici elastomer? to bych videl jako vyhodu pruziny u Suntouru; a kdyz bys mel srovnat bytelnost?

          0 0
        • Mira116  

          Naprosto souhlasím s petrbwem!!! Máme 2 sedlovky SP8-NEX a NCX. Na dvou kolech,na NEX najeto asi 5000 km a na té druhé více jak 3 tisíce. Můžu Vám říci,že na obou je už vůle jako kráva!!! Jinak se to říci nedá!!! Na té NEX je vůle nebo vakl,jak tomu říkáte,do všech stran! Kývá se zleva doprava,nahoru dolu,vertikálně i horizontálně. Čekám jen,kdy mi sedlo upadne i s částí sedlovky! Pohyb-vůle sedlovky připomíná pohyb řadící páky v autě! Když byla sedlovka nová,ani se nehla ale teď! Obě sedlovky máme 3 roky teprve,jakto,že jejich životnost je tak krátká?? Nevěděli by jste zdali se to dá nějak opravit,vyměnit něco na ramenech nebo tam vložit nějaké podložky,které by ty velké vůle nějak vymezovali aby se sedlo tolik nekývalo? Psal jsem dovozci,firmě Bp Lumen a popsal problém ale tato firma Vás má těžce v paži,mírně řečeno a nikdo na mail ani nereagoval! Můžete někdo navrhnout technické řešení problému,prosím? Pro petrbw: ta sedlovka Cane creek vypadá úžasně! I vzhledově vypadá lépe než SUNTOUR!

          0 0
          • pavlik6022  

            proč nezvedneš telefon a dovozci nezavoláš??

            0 0
            • Mira116  

              Protože už nevěřím,že mi pomůže! Všichni tady na fóru píšete,jak strašně za h… tyto sedlovky stojí! Je to zřejmě asi výrobní vada těchto sedlovek. Můžu zkusit mu zavolat ale tuším co mi řekne! Kup si novou,SP12-NCX za 1800,– zhruba! Jestli je tento problém i u ní,jsou to jen vyhozené peníze! Ty tuto sedlovku máš,že na to reaguješ?

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.