• Biker jak Pes

    Nazdar, rád bych věděl jak řešíte pití na delších tratích při běhání. Běháte s camelem, nebo tak něco? Protože já už umírám po 1500 metrech a teďkom bych chtěl začít běhat, tak nevím. Díky moc za odpovědi.

    0 0
    • venca1  

      cvičit vůli, cvičit vůli, cvičit vůli! Já jsem zamlada běhal i 25 km ve 30stupních, ok, uznávám že to nebylo moc chytré ale dalo se to přežít. Teď jak je zima tak hodinu (15km) bez pití musíš dát ani kdybys nechtěl!

      0 0
      • Paja  

        Jo tata kdysi bezel taky asi 30 km v lete v teple a pak z toho mel ledvinou koliku:)

        0 0
      • climber  

        Souhlasím, docela pravidelně běhám úseky 40–60 minut, takže těch 10 km to určitě dá a bez pití se dá v pohodě vydržet. Opravdu si nedokážu představit jak poběžím a na zádech se mi bude mlátit camelbak. Navíc když bych pil, tak bych se při běhu nejspíš poblil.

        0 0
    • J.A.V.  

      S Camelem se dá běhat celkem v pohodě, je to jen o zvyk. Chce to než vyběhneš vysát zbytečný vzduch díky čemuž to pak na zádech nešplouchá. Další řešení je nechat si někde flašku a vracet se k ní buď hvězdicově, nebo v rámci okruhu, ale to ne vždy jde, navíc je tu riziko že jí někdo ukradne, nebo ještě něco horšího.

      0 0
    • McBlacky  

      to je problém, nepiju a pro krizi si beru padesátku do kapsy – když se rozběhnu moc daleko něco si koupím :)

      0 0
    • -b-n-x-  

      Podle me je blbost pri behani pit. To prece musi hnusne splouchat v brichu, ne?

      0 0
    • wbiker  

      Já teda neběhám, ale Hudy nabízí pro běžkaře takovou ledvinku s uchytem pro flašku http://www.hudy.cz/…etail_LS.asp?… Mají jich tam víc druhů. Možná to nebude tak lítat jak camel a na běh to množství stačí, ale zkušenost s tím nemám.

      0 0
    • boboman  

      v zapadnych krajinach su IN take flasky s uskom alebo take vselijake tvarovane do ruky a stale si ju drzis, takze ti to neskace na chrbte ani na bedrach…a pit treba, pri dlhsich behoch urcite, ludske telo vraj nie je schopne absorbovat viac ako pol litra za hodinu, takze netreba nosit so sebou ziadne bandasky :)

      0 0
      • boboman  

        a mozno su IN aj u nas, ale videl som to ludom zatial iba v UK a vo filmoch

        0 0
    • cholis  

      Pri behani nepiju, ani v horkem pocasi. Jak uz tady ale padlo, je mozne si lahev s pitim predem schovat nekam za strom, do krmelce, napul zakopat atd. Ale mozna je lepsi si zvyknout a behat bez piti.

      0 0
    • Bobo  

      Na dráze flaška postavená u čáry. V lese do dvou hodin se to dá vydržet bez pití, výjimečně delší štreky s camelem s čistou vodou na zádech.

      0 0
    • MARIN  

      Vetsinou beham cca 1–1,5h tak moc piti neresim a kdyz je potreba beham kolem 2–3 cistych potoku a v zime to resim cerstvym snehem. Kdyz me to o vikend chytne a vyrazim nekam na dyl vetsinou na kopce tak s Camelem

      0 0
    • piskot  

      Při běhu do 2h jsem nikdy pití nějak neřešil. Vydržet se to dá v pohodě i v létě, natož v tomhle období. Pokud to nevydržíš, tak je možný si dát do kapsy dvacku a někde se zastavit na jedno (nebo na dvě, ale to už raději dvě dvacky :), případně , jak už bylo řečeno, si někde nechat flašku s vodou.

      0 0
    • cosmo  

      Zajimava otazka, pravidelne na jare zacinam chodit behat, kvuli fyzicce a taky zchodit nejake to kilo po zime. Beham 3km a behem toho vykonu nepiju vubec, myslim si, ze je to dano tempem jakym bys mel bezet, delam to prumerne tak za 30min. Lepsi je nic predtim nejist at nemas plny zaludek, nekdy si dam gel a jdu na to…Potom dojdu v klikdu domu nebo na zahradku kde si dam jedno pivko nebo nejaky dzus…toz tak

      0 0
      • wroum  

        3km za 30 minut? taky mam rad poklidny prochazky… ale nerikam tomu beh :-)

        0 0
        • venca1  

          počítám že cosmo má nějaký extra styl: 3 kroky dopředu a 2 zpět, tak by se to dalo vysvětlit

          0 0
          • cosmo  

            Ja vul, chyba je na mem prijimaci, jedno velke kolo jsou 3km a ja delam ho delam 2× takze 6km za 30min. a stopuju to podle hodin na radnici…to uz je slusnejsi vykon ne?

            0 0
            • -b-n-x-  

              No, tak teda jo :-) mohlo by to ale byt lepsi. Trenuj vic.

              0 0
            • Komi  

              Rychlá CHŮZE je 6km/za hodinu (to by odpovídalo tomu prvnímu překlepu :-) )

              0 0
    • Eila  

      normalne flasku do ruky, toho 0,75l rajce, celkem dobre se to drzi a jak je tam ta blana tak to mzes mit i porad otevrene

      0 0
    • vrana  

      Při krátkých tratích (do 10–15 km) je zbytečné cokoliv pít. Jenom to žbluňká v břiše. Pokud běžím více, dám si v lese ke stromu flašku a když běžím okolo, tak se zastavím. Běhám kolečka, tak to jde. Pokud běžíš „furt pryč“ tak se dělají nějaké malé asi 1–2 deci flašky za opasek. Už jsem potkal i pár lidí, co normálně při běhu nesli v jedné ruce flašku a v druhé diskmana :-)

      Ale hydrataci má smysl řešit až od 1 hodiny běhu a/nebo v létě.

      0 0
      • vrana  

        Ještě mě napadlo. Opravdu máš žízeň? Není spíš problém v tom, že běžíš moc rychle? Delší trasy se běhají jinak než 1500m. Pomaleji a víc v klidu. Pokud běháš s někým, měl bys být schopen se s ním za běhu bavit. I kdyby to mělo na začátku znamenat jen 7–8 km za hodinu.

        Běh je jiný než kolo. Když tlačím na pilu na kole, bolí mě nohy. Při běhu spíš dojde dech.

        0 0
    • Frankie  

      Jen k ty ledvince – zkousel jsem to s ni jednou, ale dela to kolem pasu hrozny bordel – alespon teda pulitrovka – skace to… Mozna ty malicky, kdyz vezmes jen jednu, dve decky vody…

      Ale jinak je ta ledvinka super na bezky, tam se tolik nemrska a je to na bezkovani dobry doplnek..

      BTW .. jak dlouhy by mel byt vybeh, aby to bylo srovnatelne treba 2–3 hodinama stravenyma na kole??

      Diky

      FV

      0 0
      • Cyril  

        to BTV Hádám poměk asi 1:2 tj. 1–1,5 hodiny, běh je náročnější, záleží jak rychle běžíš, alepoň mě to tak funguje, že po 1–1,5 hodině se cítím ± jak po 60 km na kole což je asi 2–3 hodiny – jak kdy, jak kde.

        0 0
        • Frankie  

          Hmmm… to by asi tak mohlo byt… pobezim jen tak rychle, abych se vlezl do aerobniho pasma :) Takze velmi pomalu :)

          FV

          0 0
          • MARIN  

            …pri behani se doporucuje navysit TF cca o 10tepu oproti kolu, takze muzes jeste o neco rycjlejs :)

            0 0
    • Belial  

      Krátké tratě do 20km nepiju. Záleží taky na rychlosti. Pokud tu 20 běžíš celý den :-), asi bys pít měl. Pokud trénuješ na maraton, pít musíš. Já běhám v lese a tratě volím tak, že míjím studánky. Zároveň řeším i jídlo (big-fit tyčinka 2×). Když valím na max. (čas) cca. 40km, poprosím někoho o asistenci na kole. Běhat okruhy je opruz, který přestane brzo bavit!

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Rychle neběhám určitě, spíš neběhám vůbec, chtěl bych začít. Dřív jsem dělal atletiku, ale pouze sprinty a nejdelší co jsem kdy běžel byly 3km přespolní běh a myslel jsem , že umřu… takže tak :))

      0 0
      • Biker jak Pes  

        do háje, já se to snad nenaučím to mělo být na vranu… :))

        0 0
        • vrana  

          Otázka je co to je „rychle“. Opravdu není až tak důležitá absolutní rychlost. Já taky běhám dost pomalu (kolem 9km/h). Podstatné je, aby pak nebolely nohy a mohl jsi po dni volna běžet znovu. Raději 3* týdně pomalu 3–5km než jednou udělat 10km v tempu a pak se dva týdny belhat. Věř mi, když jsem na jaře začínal, tak jsem dva týdny ani chodit nemohl :-)

          A přitom stačí se nikam nehnat. Nesnažit se na začátku běžet daleko a rychle. Po pár týdnech se to zlepší. Celkem můžu doporučit pulsmetr. Člověk se pak víc hlídá a najde si to správné tempo, které ho nezničí. Třeba já se při dlouhých bězích snažím být pod 140 tepů a při krátkých pod 150. Ale ty čísílka jsou asi pro každého jiná. Bez pulsmetru jsem byl sice rychlejší, ale pak více unavený.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.