• Salamander

    Nevím si rady co za bajk si vybrat. Registruji určité negativní ohlasy a názory vůči Authorovi, ale také i vůči Kelly´s… Proč tomu tak je ? Co je na bajkech od těchto firem tak špatného ? Přiznávám mám Kelly´s a jsem móc spokojený… Důvod proč se ptám je zcela jednoduchej, chci se ve fóru dozvědět jestli jsem koupil dobře.100 hlav 100 názorů…

    0 0
    • Martyss  

      Slovy…nic:-)

      0 0
    • Meesha  

      Taky sem mel Kellyse. Ten me vlastne prived k bikovani. Dneska uz bych za ty penize urcite koupil neco jinyho. Sice sem nevedel rozdil mezi Aliviem a Acerou ale tenkrat se mi to kolo proste na Sportpragu libilo nejvic. :-) Sou to hezky kola, ikdyz to obcas nekde praskne. Kdybych ho dostal, tak se mu nebranim, ale kdybych si ho mel koupit, tak asi vyberu neco jinyho. Ale treba ty akce s Mobsterama sou hodne dobry.

      0 0
      • Gatier  

        Nepises preco…!?

        0 0
        • Meesha  

          Pripada mi, ze ve srovnani s konkurenci nejsou o nic lepsi. Naopak ja koupil Kellyse a byl horsi nez ty ostatni v ty cene, ale vedel sem o tom kulovy – me se proste libil. Design je individualni. Taky se mi nelibi jejich komponenty – KBix

          0 0
          • JJ  

            KBix nebo Ritchey, dyt sou uplne stejny…

            0 0
      • Liboreau  

        taky by mě zajímalo proč každý napíše, že je to šunka a že by ho nechtěl za ty peníze zvolil něco jiného, ale co? To už nikdo nenapíše a proč? To že jeden povídal, že nic moc neznamená že to budu šířit dál, žádný výrobce nejde na trh s něčím co bude mít stále na reklamaci a nebude mu to dělat dobré slovo u spotřebitele…

        0 0
    • wroum  

      podle me se v urcitych cenovych hladinach u HT da koupit vzdy velmi podobnej vyrobek. podobne osazeni a podobna vaha za podobnou cenu. takze jedine cim se v podstate daj ty kola odlisit je design a ten je IMHO u kellyse nejhorsi.

      0 0
    • lubos  

      Nic. Stejne tam Kellys ma jenom ram, a ten mu vari na taijwane nejspis Merida, nebo Giant nebo kdo. Ram podle mne ujde, a cenovo je na tom Kellys dobre. Osobne kdybych si mel vybrat mezi autorem a kellys tak si vezmu kellys. Ramy jsou sice mnohobarevne, ale imho lepsi.

      0 0
    • RobHor  

      Hele to máš jok s PC. Krok udává Microsoft nebo Intel a ostatní to víceméně pajcujou.U nás dává krok Author, vždy je něco napřed a oststní to pajcujou a pokud to jde nějak vylepšej. Hlavně je to dost osvědčená značka s vychytanejma mouchama. Kellys je atraktivní vzhledově ale už jsem slyšel dost neduhů. Je to na tobě.

      0 0
      • MattsSpeed  

        fakt?

        0 0
      • Motyll  

        Author udava krok? Hmm…

        0 0
        • Volf  

          Jen mi řekni proč je u nás zdaleka první. Jakej to má podle tebe důvod. Jsem umírněnej příznivce týto značky / jenom rámy /, protože komponenty RITCHEY mi jsou nějak nesympatický, takže do krve bojovat nebudu.

          0 0
          • lubos  

            reklama ?

            0 0
            • Volf  

              Reklama. Havlenové začínali vlastně od nuly. Měli podobnou pozici jako třeba Olpran. Dovážený značky měly mnohem víc peněz na reklamu a stejně je Author předběhl. Dobře se prodává v Polsku, v Maďarsku nebo na Slovensku. To nebude ten hlavní důvod.

              0 0
              • lubos  

                No, olpran jsem na zavodech jeste nevidel. Ale zas kazdej bajk si podrobne neprohlizim :)

                0 0
                • prodi  

                  Nepamatuješ Kořínka na Olpranu?

                  0 0
                • Vilém  

                  Jsi asi mladej.V jiste dobe meli dobrej tym a solidni kola.

                  0 0
                  • Páník  

                    jj…a reklamy v telce na ne byly kazdou chvili…pak se z nich stali supermarketovy kola

                    0 0
                  • lubos  

                    Mozny to je, nakonec .. na zavody jako hobik jezdim teprve par let. Predtim jsem se zajimal jenom o cestni cyklistiku a cyklokros ale jenom jako divak pri telce :)

                    0 0
                    • Vilém  

                      No kouk jsem na profil a jsem mladsi nez ty:)Olpran byl na vrcholu tak 10 let nazpet,zrovna z techto dob se mi vali v praci na stole Bike Buletiny a tam se to Olpranem jen hemzi.Bohuzel casem sklouzli tak kde jsou ted.Nevim jestli v tom taky nemel prsty Kozumplik kterej zlikvidoval kdeco.

                      0 0
                      • lubos  

                        No prave. Ja jsem se o mtb zacal zajimat nekdy v roce 2002 :)

                        0 0
                    • Honzas  

                      no vidis, za olpran jezdil bikovy zavody svyho casu treba mike kluge. toho bys z cyklokrosu u televize mohl znat;-)

                      0 0
              • kurýr na bajku  

                Author je samozřejmě zoufalost a nikomu nic neudává. De prostě vo to že má fantastickej marketing a tim to hasne.

                Kellys má rámy opravdu slabší. Naproti tomu některý modely sou natolik cenově výhodný, že se vyplatí je koupit a rám vyměnit.

                0 0
        • wroum  

          vzhledem k tomu, ze vetsine lidi v CR se pri slove kolo vybavi prave Artur, tak proc ne. Tohle ma na svedomi marketing, reklama a masirka ze vsech stran, nikoliv kultovost a exkluzivita, ktera zajima „pokrocileho“ bikera.

          0 0
          • Volf  

            Nevím jestli si pamatuješ slogan Když kolo tak Olpran. Po Favoritovi to byla moje první silnička. Prostě v obchodě dělám už dlouho na to, abych věřil, že je to jen reklamou. Nehledě na to, že mám dojem, že vidím víc reklamy třeba právě na Kellys. Potom moc nerozumím pojmu kultovka a exkluzivita. Není třeba exkluzivita spíš to, že značku nekoupíš v obchoďáku ? No a ,, pokročilý bajker ,, to je výraz, který mi připomíná z minula slovo uvědomělý.

            0 0
            • wroum  

              drtiva vetsina lidi co si kupujou kola sou totalni lamy bez jakehokoliv prehledu. kolo posuzujou podle ceny, barvy a napisu na prehazovacce, takovi lidi jsou terno pro vyrobce a jsou velmi jednoduse ovlivnitelni reklamou, protoze postradaj vlastni zkusenosti. „pokrocilej“ bajker je ten, kterej presne vi co mu vyhovuje a co chce a hlavne proc to chce. protoze ma zkusenosti. reklama ho tolik neovlivni. takovej clovek ma kolo jako soucast image a soucast zivota vubec, a proto kouka po necem exkluzivnim a kultovnim, aby mel z toho radost, aby se odlisil. kolo pro nej neni jen dopravni prostredek.

              0 0
              • borda  

                cili, borec, ktery si koupi dejme tomu introverta, je lama, protoze se mu libi cerna a na prehazce je xtr. kolo ma uplne u ****** a pouziva ho jako dopravni prostredek. protoze author neni kultovka a neni exsluzivni. hm, zajimavy…

                0 0
                • wroum  

                  hezky si to prekroutil :-)

                  vetsina lidi si nekupuje kolo za 50 litru, ale spis do tech 20 a ty sem myslel. a z tech co si koupej kolo za 50 je minimum tech, co si koupej artuse.

                  0 0
              • Volf  

                Dobře můžou bejt lamy, ale pořád to nevysvětluje to proč právě Author. Pro spoustu lidí bylo synonymem kola název Favorit nebo Eska. Eska je dávno v propadlišti dějin, ale Favorit existuje bez jakýkoliv šance na masový prodeje. Kultovka je snad nějaká italská klasika, ale ci jinak. Pro nás kultovky jsou ve svých zemích naprostou masovkou a možná by třeba Američani ani nechápali naše odsudky. Můžu říct, že je to kolo desingově hnusný a to je naprosto relevantní důvod k nekoupení. Já prostě jen nechápu proč se spousta lidí nedokáže prostě smířit s tím, že je Author prostě natolik silnej, že si může dovolit mít tolik modelů kol, že prostě obsáhne skoro od batolat až po babky s nálupníma košíkama na nosiči, že si vytvořil velice silnou dealerskou sí?, že existuje nějakej jeho klub, spousta doplňků a oblečení s jeho logem. To si myslím, že je důvodem jeho úspěchu a tím to je.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nechci se zastávat značky svého kola, ale píšeš naprostou pravdu…

                  0 0
                • wroum  

                  vysvetluje a to cos napsal je pravda. tim ze author ma nejkompletnejsi nabidku na trhu, je vsude videt, porada akce… tak je vetsinou vniman jako „good value poduct“ , bez ohledu jestli to tak opravdu je. a kdyz chce nekdo, kdo do kol moc nevidi, normalni kolo, tak artus bude u nej na prvnim miste, protoze ma pocit, ze tu znacku zna. hodne mych znamejch jezdi Authora a do kol vubec nevidej, ale koupili si ho prave proto ze jim je diky tomu ze je vsude videt nejblizsi.

                  0 0
                  • fousek  

                    No bych rek ze kdyz si nekdo koupi authora tak neudela nejakou zasadni chybu, to kolo bude fungovat a o to de

                    0 0
              • j-c  

                Hm.. moje posledni kola byly Eska, Favorit a ted Author… tak jsem se stal asi hrdym nositelem titulu Lama nejlamovatejsi :)

                0 0
            • riku  

              Nebylo to – když kolo, tak Scott?

              0 0
      • Martyss  

        Že by v poslední době intel udával krok se říci nedá. Spíš ho udává AMD a intel se akorát snaží dohánět.:-)

        0 0
      • admxx  

        intel a author udavaji krok??? NO TO SNAD NE!!! jedina oblast kde by to mohlo platit je marketing, ale jinak???

        intel – jeho platforma v soucastne dobe nema co nabidnout author – jeho platforma v soucastne dobe nema co nabidnout microsoft – ano do jiste miry krok v technolologii udava, ale za jakou cenu?…nebudeme vyvolavat flame:-)))

        0 0
    • JirkaT  

      Vloni v létě jsem po pár dopoučeních koupil Kellys Magic za 17.000,– Jsem spokojený a nelituji. Podobná kola s Deore výbavou byla i po slevách o něco dražší. Před tím jsem měl Olpran Lucky s Aliviem.

      0 0
    • Tommy  

      Nevím jak Kellys, ale jeden nejmenovaný bikeshop v Liberci Authora přestal úplně prodávat prý kvůli kvalitě rámů ( info od vedoucího prodejny ) a výprodeje modelů byly dost brutální. Navíc cena neodpovídá zdaleka výbavě – a to je osobní poznatek, když jsem si loni vybíral kolo pro sebe ( cenová kategorie od 45 tis do 60,– tis ). Nehodnotím geometrii atd., ale jen to co je vidět na první pohled výrazně.

      0 0
      • Q  

        Nejsem si úplně jistej o pravdivosti slov onoho vedoucího nejmenovaného obchodu. Ono často je to úplně naopak než tvrdí prodejci. Spíš bych to vyděl tak, že Author přestal dodávat kola jim. Například z důvodů neplnění smluvenejch podmínek „třeba podrážením cen, nebo klesající úroveň prodejny“ Před rokem jsem pracoval jako pradavač elektro. A stalo se nám něco podobnýho. Dodavatel Yamahy nám přestal dodávat, právě za ono podrážení cen. A reakce majitele: „říkejte že Yamaha už není co bejvala a její kvalita šla dolů“.

        0 0
    • bajker  

      Mám Kelly's Blade, kolo je dobré, ale špatně smontované!!! 1. Špatné vedení brzdové hadičky k přední kotoučovce- hadička dře rám ze předu hlavového složení , vidlu na korunce a sama sebe – nebezpečné!!! 2. Na obou kolech různé špice od 2 výrobců jedny s označením S a druhé bez označení- nějak se jim to pomíchalo a začalo po roce praskat .Použité nyple stojí taky za hovno, po půl roce se mi na zadním kole urvaly 2– normálně se utrhla hlavička. Zadní kolo jsem přepletl a dal DT a je klid. Jinak jsem s kolem velice spokojen. Takže zkontrolujte si špice jestli nejsou pomíchané a nechte předělat vedení přední brzdy. Jde možná i o život!

      0 0
      • RK  

        Letos na jaře jsem koupil Kellys magic. Zatím mám na něm najeto asi 2000 a bez problémů. Je na něm tolik diskutovaná vidlice Suntour axon a taky dobrý.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jsou to kola jako každý jiný, ale holt to není kultovka :o)… Mě osobně se nelíbí název Kellys páč mi to připomíná Kelly z Beverlihils 90210 :o(((((

      0 0
      • wroum  

        me zas Kelly family :-/

        0 0
        • Honzas  

          že by noční můry z dětství ;-)

          0 0
          • náčelník  

            Houby noční můry, to je vidět, na co koukají v televizi a co poslouchají za muziku :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jo. Když jsem byl malej a zlobil jsem, tak mě rodiče přivazovali k sedačce a pouštěli mi opakovačku na videu, jak se Kelly usmívá… :o)

            0 0
      • St1c  

        no za cenu kellysa mozes kupit gianta v tej istej vybave vacsinou.a akoze giant je uz podla mna o comsi inom aj designovo.a tie ich komponenty…Kbix.nic moc.hlavne karbonove vobec nepatria medzi lahke.ta ich karbonova sedlovka je znacne tazka.a dost mi vadi ze aj na bajky za 50k je ten isty ram ako na sabotagi.a u konkurencie sa za tu cenu pritom daju hravo zohnat aj celokarbony.tak preco kupovat kellys?

        0 0
    • Dumbo  

      pozry do mojho profilu… mam kellysa na pohodove jazdy lesom… az na tu vzduchovu RST je to dobry bajk… za cca 16 000sk samozrejme uz preslo nejakymi drobnymi zmenami…

      0 0
    • Salamander  

      Jsem vyléčený !!! Původně jsem chtěl podlehnout lákadlům různých super a hyper marketů. Částka 5000 CZK mi přišla jako optimum. Kamarád a díky bohu zkušený biker mi toto rozmluvil. Poslechl jsem… Pořídlil jsem si kolo co se mi na první pohled líbilo. A cena byla také rozhodující. Nejsem blázen teď pořizovat kolo které stojí 30 a více tis. Myslim, že každej z Vás si prošel tou cestou od méně kvalitních kol po ta on the top.Projdu si tu cestu také. Bez té cesty nebudu moc ocenit kvalitu lepších kol. Při koupi jsem dostal typ na ROCK MACHINE a KELLYS. Zvolil jsem KELLYS. Čas ukáže správnost mého rozhodnutí.

      0 0
    • bajaja  

      nikdy bych si nekoupil author, rm , kellys, amulet,vertec­superior a tem podobne , proste ze mi je to nesympa, ale mam rb ato je jiny kafe, paradox je ze vyslo levnejc nez jakakykoliv kolo z výše uvedenych ve stejny vybave

      0 0
      • RomanH  

        A to mi povidej. Sorento ci testovaci bike ?

        0 0
      • pacobull  

        Ja osobne si kupuju kolo podle toho co se mi zrovna povede sehnat za slusny penize. Je pravda, ze bych mel doma radsi Cinelli nez Artura, ale je to jenom o penezich.

        0 0
    • Vilém  

      Osobne bych ho nekoupil kvuli hnusnymu,poutovymu designu.Vkus mame ale asi kazdej jinej.

      0 0
      • james11  

        To se mi na něm právě líbí, lepší hodně barevné než šeděnevýrazné :-) ale každého názor.

        0 0
    • dada  

      mě se líbí kelly rowland z destinys child ale hlavní proč uznávám tuhle značku je Kelly-dcera Ala Bundy!!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.