• JMT

    Jedu na dovcu do Francie a beru si sebou bike, ze se stavim projet se nekde na horach, jak je to s pojistenim ? Musim se nekde pojistovat nebo je to pres moji norm. pojistovnu v ramci eu ???

    0 0
    • biker007  

      teoreticky by to pojisteni pres nasi zdraviotni pojistovnu melo platit.. ale to je ten rozdil mezi teorii a praxi:) kdyz nekam jedu tak si delam samo sebou pojisteni extra.. uz tak je s kazdym urazem diost strarosti a behani.. pokud bys nemel extra pojisteni tak by sis (podle me) musel platit mimo jine i pripadny prevoz zpet do CR..

      0 0
    • Eila  

      v ramci evropske umie by ti meli dat zakladni osetreni vsude bez placeni, ale pokud budes hospitalizovany tak musis byt pojisten. stoji to par kacek na den takze se to vyplati.. jinak, oni po tobe stejne budou chtit zaplatit ale pak v cechach ti to pojistovna na zaklade uctenek proplatï

      0 0
      • blue  

        pripadne se da zavolat asistencni sluzba a dohodnout, ze to na miste platit nebudes

        0 0
      • kralovek  

        nesmysl … vramci tzv evropskeho prukazu zdravotniho pojisteni … coz je dneska kazda karticka zdravotni pojistovny ti uhradej jen malo cast … myslim ze min nez 50% … o ten zbytek prijdes a nikdo ti ho neda … proto v kazdym pripade pojistku !!! Dobra pojistka je u csob spolu s kartou … plati cely rok a stoji asi litr u ebanky spolu s kartou je debilni, ze to je jen na 60 dnu od vyjezdu … pak se musis vratit a pak zase muzes vyjet

        0 0
        • Eila  

          zkaldni zadaco a zbytek pojistovna proplati pouze pokud jsi pojisteni na cestu jinak ne, tak jsem to myslela

          0 0
      • Vrci  

        V rámci EU tě ošetří v případě nenadálých problémů všude, ale za takových podmínek jako tamního občana. Takže pokud mají F nějakou spoluúčast (léky, pobyt v nemocnici, přeprava horskou službou), tak ty ji máš taky.

        0 0
    • Nikdo  

      Urcite se pojisti nebo si vem naducanou kreditku (to byla druha vec na kterou se mne doktori ve Francii ptali, kdyz jsem se zranil – nejdriv jestli jsem OK a pak kde mam kreditku, ale ja jim dal jen karticku od pojisteni :). Normalni pojisteni ti nepokryje spoustu veci: praci zachranaru, prevoz do Cech sanitkou/letecky a spoustu dalsich veci u kterych si nejsem jistej tak je radsi nebudu zminovat.

      0 0
    • mosquito  

      doporucuju se pripojistit (min je asi 14kc/den v CSOB) – uhradi ti to vsechny drobny poplatky i treba za blbej recept ci obyc navstevu doktora, jinak na bajk je treba si priplatit protoze tam je tusim vyjimka z toho zakladniho pojisteni a navic pokud jedes do hor tak si dej bacha na vyskovy limit – vetsina pojistek konci 2000mnm a osrat se to pak moc neda pac pojistovaci sou tam se zachranarema .. nebo si vzit jen to nejlevnejsi a pri mensim urazu dojdes do nemocnice a reknes ze si zakopl a mas to taky :))

      0 0
      • DyEm  

        nezapomeň, že cyklistika se řadí mezi rizikové sporty, takže je tam příplatek, bez pojištění ani ránu. Sice to stojí na 15dní 900kč, ale jsou tam i škody způsobené.....

        0 0
    • Kotěnočkin  

      Napsal jsem o tom (doufám:) srozumitelné pojednání do březnového a prázdninového vydání Cykloturistiky, tam bys měl najít všechny informace…

      0 0
      • Ekscel  

        Jo, přehled v Cykloturistice je super. Už jsem ho i využil při pojiš?ování na Dunajskou stezku. Dík.

        0 0
    • RUMcajs  

      Vyborny prehled je v casopisu Outdoor (na obalce napis „Rizikove sporty a pojisteni“. Nevim, jeslti ho jeste sezenes, ale ne vsechny pojistovny jizdu na horskem kole pojistuji a navic do zahranici se musis tzv. PRIPOJISTIT.

      Zkontroluj si, jestli jsou aktivity, ktere tam budes provozovat zahrnute mezi temi pojistenymi.

      0 0
      • Kotěnočkin  

        Mno, sebechvála smrdí:-) Přesto si troufám tvrdit, že přehled týkající se pojištění v Cykloturistice je OK a odráží i moji dlouholetou praktickou zkušenost…Samoz­řejmě nic proti Outdooru.

        0 0
        • rhuman  

          dal by se prosimtenekde ten prehled sehnat v el. podobe, temn casopis uz asi nesezenu, diky

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.