• Lister

    Je mezi těmihle membránamy funkční rozdíl nebo jde jen o značku. Stačí koupit NoWind nebo radši připlatit za WS. Koupit radši klasiku nebo Soft shell Až trochu našetřím tak bych htěl koupit nějakou univerzální bundu. Požadavky: použití kolo, běžky, hory, ale i běžné nošení. hlavně větruodolnost, ale i prodyšnost, nouzová ochrana proti dešti( nehledám pláštěnku, programově v dešti nejezdím). použítí asi od +10 jako větrolam, až hodně pod nulu jako vrchní vrstva. Zatím se mi asi nejvíc zamlouvá tahle: http://www.hudy.cz/…etail_LS.asp?… Je to klasická outdoorovka, kombinace nowind+ramena softshell s nowindem. Má dobře vyřešené ztahování kolem krku i pasu, límec je podšitý dobrým matrošem. Ze softsheelek asi tahle: http://www.hudy.cz/…etail_LS.asp?…

    0 0
    • MF  

      Rozdiel medzi WS a NoWind nebude az tak dramaticky. Bundy na ktore odkazujes su fakt moc slusne. Ta druha sa uz vyraba aj komplet z niecoho ako SoftShell (SS je tiez registrovana znacka Gore). Nesporna vyhoda SS je v tom ze je to elasticke a vobec to nebrani v pohybe. Takze ak mas slusny rozpocet tak skus tu drahsiu komplet SS. Je fakt moc dobra. No a ked odkazujes na hudy, skus mrknut na http://www.hudy.cz/…etail_LS.asp?… V piatok som ju kupil v Brnenskom Hudy za 1990Kc. Je to origos WS a ma to na zips rukavy, takze mas to aj ako vestu. No nekup to za ty prachy :) Jediny zadrhel je, ze maju uz len S a XL. Ale kludne to skus. Ono to S je pomerne velke.

      0 0
    • kankrlicek  

      Od jednoho českého výrobce oděvů z WS a Nowindu jsem se dozvěděl, že obě látky se vyrábějí na jedné lince ze stejných surovin. Liší se pouze označením.

      0 0
      • dawa  

        No nevim , Windstoper je z materiálu PTFE (teflon) a NoWind je membrána z polyuretanu .

        0 0
        • Dura  

          Je to úplně to samé. Dvě různé firmy (Gore a Pontetorto nebo jak) kupují stejnou membránu od jednoho výrobce a výrobky z té membrány se pochopitelně jmenují jinak. Rozdíl je především v ceně.

          0 0
          • Daník  

            Mám NOWIND a přítelka WINDSTOPPER, cena stejná. Údajně se opravdu jedná o srovnatelné materiály, ale subjektivně mám pocit, že mi NOWIND lehce profukuje na prsou, což ona nemá (možná věc tukové izolace:))…ale může to být subjektivní. Spíš bych se zabýval střihem+výbavou – zatahovací límec a pás, dostatečně velké rozepínání pod paží (nejen rukávy na tricepsu), event. odepínací rukávy, kapsy etc.

            0 0
            • tchurillo  

              Sam som nosil 8 rokov WS, teraz mam asi 4 roky NW, nejaky cas som ich mal subezne. Necitil som absolutne ziadny rozdiel. Rozhodne sa neda povedat pri NW nic o „slabom prefukovani“ a pod…Ak niekto ma problem, videl by som to skor ako problem strihu ci niecoho podobneho.

              Proste hosi, vsetko je dnes „z jednej fabriky v Cine“… :-)))

              0 0
    • ananas  

      Mám teď čerstvě ušitou bundu z No-Wind, 2× jsem ji testoval a zatím naprostá spokojenost, materiál koupený na www.tessuti-sport.cz, střih okopírovaný z vypujčené bundy z prodejny, maminka byla tak hodná a zpíchla mi ji, cena za materiál cca 1200,– ..............

      0 0
    • Peter82  

      Odporucam kupit windstopper-shoftshell. Fakt je ze WS lepsie „dycha“ ako NW… Softshell z toho dovodu, ze je to novsi material, viac odolny voci oderom a znesie aj lahsi dazd.

      0 0
    • Peter82  

      Skus www.tilak.cz

      0 0
    • Lister  

      Tak jsem trochu pročítal net a rozhodl jsem se pro klasický matroš, ne tedy ve verzi softshell. Důvody: menší tlouštka materiálu a z toho plynoucí menší gramáž, lepší skladnost, teoreticky lepší prodyšnost???, univerzálnější použití i do vyšších teplot, v neposlední řadě taky nižší cena.

      Teď už zbývá jen našetřit a vybrat konkrétní matroš a model.

      0 0
      • Paja  

        Chces trochu znejistet?-) Mej jsem v ruce softshell od Gore a tloustkou v podstate stejny jako WS tornado (ten nejtensi, jedna strana fleece, druha podsivka) mozna malinko silnejsi, takze skladnost bude srovnatelna. Podle udaju f.Gore by mel softshell mit lepsi prodysnost nez klasicky WS, ikdyz se to jevi jako pomerne nelogicke, pokud je jako zaklad pouzita stejna WS membrana…

        0 0
        • Lister  

          Možná u WS. Nemůžu soudit protože jsem to naživo ještě nezkoušel. V každém případě dle katologu jsou vždy těžší než klasický WS. Já jsem měl v ruce tu bundu Direct alpine(první odkaz nahoře) s kombinací normál noWind a soft shell s nowindem a tam je ten soft shell o dost robustnější a teplejší

          0 0
          • Paja  

            Tezsi asi jo, to v katalogu zjistis lehce, Nowind je od jine firmy(pontetorto), (pozn. klasicky nowind je tlustsi nez ten tensi WS (tornado)

            0 0
      • pete  

        Zdar, mam treti rok Tebou zvazovanou direct alpine Glider z NW. Prakticky nic jineho dnes nepouzivam na bezky ani v chladnejsich dnech na kolo. Ochranu proti vetru si nemohu vynachvalit, prodysnost je velmi dobra . I několik vetcich padu na kole bez nasledku prezila. A to bez ruznych vyztuzenych mist. Konkretne ale tento model ma pro mne 2 minusy, které se projevily az pouzivanim: odvetrani na pazi ( ne vždy dostacuje a v zime když jej naopak zapnu, tak citim, ze je to jedine místo, kterym tahne ). Druhym je nizky limec, který sice perfektne dotahnu kolem krku ale tim se snizi a tak pouzivam na krk ještě ochranu ze stejneho mateialu. A jeste jedno – v zime pri intenzivnim pohybu ( bezky) je nutno se při zastaveni okamzite dooblict, protože material moc neizoluje -ale to bude myslim stejny i u WS.

        0 0
        • Lister  

          Včera jem ji zkoušel projed trochu na kole. Má ji brácha ve velikosti XXL, což je na mě trochu velké, ale chtěl jsem otestnout hlavně jak to odolává proti větru. Jel jesm pomalu tak max do 30km a bylo to naprosto v pohodě. Větruodolnost srovnatelná s mojí zátěrovkou, kterou používám do města, ale prodyšnost pocitově o dost vyšší, řekl bych dostatečná, i když upřímě jsem čekal o trochu víc. Měl jsem ale na sobě běžné bavlněné triko tak to může zkreslovat. Líbí se mi na ní delší střih a možnost stahování kolem pasu a krku. Jedinou nevýhodu jako ty vidím v těch malých větracích otvorech. Dneska v obchodě jsem zkoušel WS od Tilaku: http://www.tilak.cz/rozdel.html Na moji postavu děsně dlouhé rukávy a krátký na zádech (ve velikosti L). Navíc nemá stahování kolem pasu ani kolem krku(sedí ale na těhdle místech dobře, tak by to zas takový problém nebyl), zase ale má lepší větrací otvory a dá se odvětrat odspoda druhým jezdcem zipu. Ještě měli Ogre Action, ale tu jsem nezkoušel, protože zatím stále uvažuju o klasických materiálech a ne o soft shell, ale uvidím. Latok už je mimo moje finanční možnosti.

          0 0
          • Lister  

            Sem se sekl. Ten tilak co jsem zkoušel byl Ogre:www.tilak.cz/rozdel.html ne baltoro.

            0 0
            • Lister  

              No ony ty odkazy stejně nefungují tak je to jedno :-)

              0 0
              • tk  

                podle me by sis ji vyzkouset mel. ja si zkousel prave ogre (jenom nevim jeslti byla verze action nebo normal). sedla mi perfektne, rukavy sou hodne dlouhy (nasity jako kdyz hajlujes obouma rukama). kapsy sou na prsou, takze neni tolik vrstev na brichu. jenom nevim, jestli by se na kole nevyhrnovali zada. bunda se mi zdala o neco lehci a tenci nez moje Warmpeace WS Tornado, ktera ma bohuzel jak kratky rukavy tak zada. ja se na pristi zimu rozmyslim mezi touhle a gore bike wear tool, taky s WS SS, ale s dlouhym zadkem a kapsou na zadech. na kolo to bude lepsi, ale na hory pod krosnu by to asi neslo.

                0 0
      • Citron  

        Mam tu posledni a sem sni maximalně spokojenej. Koupil jsem ji hlavne proto ze skoro jako jedina splnovala vsechny moje pozadavky. Relativně slušná cena, stahování u krku, stahování rukávů, obousměrný zip, odvětrání a vyztužený záda a lokty. Co se tyce matrialu tak bych rek ze je relativně dost prodyšná, skoro bych rek ze treba i vic nez pertexová bunda.

        0 0
        • Lister  

          Tak prodyšnější by snad měla být, protože jinak by to nemělo smysl kupovat.

          0 0
        • FAH  

          Tak to urcite ne. Nechapu jak muzes srovnavat „prodysnost“ materialu s membranou s prodysnosti materalu z prakticky trochu hustsiho sustaku. To je rozdil jako kdyz mas ve vetru oblecenou sustakovku a pak ji sundas.

          0 0
      • Romík  

        Zkoušel jsem tu prostřední. Přišly mi kratší záda, má vysoký límec, ale není odvětrávání v podpaždí, což je pro mě stěžejní!

        0 0
      • Romík  

        Chci otestovat ještě tuto http://www.genesys.cz/…mistral.html

        0 0
    • Air  

      mam Tilak Ogre Action – je to dobre technicky propracovana bunda. Je ale dost striktne anatomicky tvarovana. Takze na kolo sedne skvele (rukavy jsou dlouhe=nevyhrnuji se, je tam i smycka na palec). Material je pevny – ostny z ostruzin se zapichly a ja jsem je jen setrepal dolu… Pertexka uz by mela asi rozhozenou strukturu nebo by mela diru (pokud kupujete pertexku/tactelku na bike doporucuju s ripstop strukturou! Jako to ma napr. Axon Wind I). Pad jsem jeste nastesti neabsolvoval, takze z tohoto pohledu nemuzu hodnotit, ale vypada pevne – rozhodne je latka typu Softshell (at uz od Gore nebo Pontetorto) objektivne pevnejsi nez klasicke WS/Nowind bundy. Zazraky bych ale necekal. Tezko rict. V poradnem desti jsem ji jeste taky nemel tu cest otestovat (beru ji v podstate jen na sport).

      Vyhrady ke strihu: na bike jsou sice super dlouhe rukavy, ale bunda je kratka – bohuzel aspon me se vyhrnuje (ale ja nemam konfekcni velikost a navic tahle bunda je pro vychrtlace – vim od majitele Tilaku – takze prave vam treba sedne pres zadek skvele a pak se vyhrnovat nebude). Ja mam asi trochu vetsi prdel, takze mozna je to i tim. Uvazuju o nasiti stahovacky na spodni okraj bundy. Na www.svetoutdooru.cz je test Tilak Ogre Action, Latok a taky softshellky od Direct Alpine (pouzijte tam vyhledavani vpravo nahore). Tam treba Ogre sedl skvele. Obecne Tilak nestaci model Ogre Action sit :-) Je to hodne oblibena bunda, zvlaste mezi horolezci.

      Material: na omak pusobi lehce jako neoprenovy – ale hodne lidem co me v ni potkali se tahle bunda libila (mam cernou) a matros se jim taky zamlouval. No me taky, ale bohuzel musim taky rict, ze zevnitr se hrozne lepi prach a necistoty a jde to spatne dolu (to je ten duvod, proc ji pouzivam jen na sport a ne treba do mesta). Taky je pomerne tenka (opet – dobre pro sport – lepe vice tenkych vrstev). Na turistiku a vychazky je ale podle meho nazoru az moc tenka – protoze kvuli anatomickemu strihu se pod ni uz tolik neobleces. V Tilaku mi rekli, ze idealni je pod ni Powerstretch – ale 2000 za tenky polartec, i kdyz vsemi opevovany, nedam. Pry to ale spoustu lidi s tim powerstretchem nosi do teplot pod nulou. Tot asi tak vse.

      Suma sumarum – i kdyz to mozna tak nevyznelo – je to super bunda – ale musi vam sednout (pokud nesedne tak ji neberte). Rukavy super, zada kratke. Material vydrzi dost, nekterym vydrzel i hodinovy dest. Je dobre prodysna, chyta prach a necistoty. Kapsy jsou velke, odvetrani pod pazemi je reseno fakt dlouhymi zipy.

      0 0
    • Jenda  

      jeste se podivej na http://www.axonsport.cz/bundyBIEMME.htm konkretne SEQUOIA PARKWAY mysli ze je v pohode i na normalni noseni, nema vetrani v podpazi ale zase ma odepinaci rukavy

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce