Už kvete řepka

Přidat foto

Začátek upravené cesty z Radostic k Ořechovu. I se silničním kolem se tudy dá jet, je to zhutněná černá prosívka. Říkám jí "Route noir" :-)

"Route noir" má zhruba kilometr, před Ořechovem přechází v asfalt, který je na snímku vidět na obzoru.

Route noir :-)

Z Ořechova do Syrovic je silnice uzavřená, ale asfalt je, mimo úsek u kostela v Ořechově (600m) a před Syrovicemi (50m), už položený. Dalo se projet a po novém asfaltě to jelo krásně!

Byl moc rychlý, je rozmazaný :-(

„Kvete řepka, brzo budou Vánoce!“ Strašně rychle to letí :-(

Pár snímků ze sobotní stovečky kolem Mušovského jezera.

(vloženo 6.4.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

8.4.24 17:59

Panorama pálavských vrchů se mi líbí. Šnek se povedl ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.4.24 08:12

U náš ještě ten žlutý s*jrajt nekvete, ale i tak jsem po projížďce již pěkně nasycen prachem a pylem! :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.24 21:28

Přesně Baruš.

Reagovat
bara2
bara2

7.4.24 21:12

Kotewe, ale pěkně se to fotí. Konečně mizí ta šeď hněď.

Reagovat
bara2
bara2

7.4.24 20:49

Kocoure, je to fajn, když se dá tady po okolí jet mimo provoz. na delší cesty volím víkendy a dobu a trasy, kde není moc provoz. Ale jak se prodlužuje den, uklidňuje se to k večeru i na silnicích.

Vasoure, Pepo, děkuji. :-)

LM, tady to taky ještě nekvete. Pod Pálavou je tepleji a všechno dřív každý rok. U nás bylo dnes na sluníčku krásně teplo, že jsem vytáhla lehátko a chvíli chytala vitamín D. Za mě je to takto dobrý :-)

Adu, musíš vyjet dřív. Dlouho už ten „chládek“ nebude a pak ti bude pod Pálavou horko!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.24 20:44

Už se nemůžu dočkat. :-))) Ta vůně a květ, to je prostě best. :-))))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.4.24 20:39

Baru, vyrazil jsem až po druhé hodině odpolední, to bych opravdu na Pálavu rozumně nestihl ;-)

Reagovat
LM
LM

7.4.24 20:20

Nad Kníničkama ještě řepka nekvete, to jenom dole na jihu :-)

Ale na sluníčku dneska tachec naměřil 35,5˚C, ve stínu v lese 26,5˚C – tento způsob začátku dubna zdá se mi poněkud podivný…

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.4.24 20:12

Další Bářina stovka. Paráda.

Reagovat
vasour1988
vasour1988

7.4.24 19:16

Tvoje švihy jsou super!!vždycky mi připomeneš známá místa a já pak vím kde jsem dlou nebyl!!!Děkuji a pokračuj v nasazeném tempu!!:-)))

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.4.24 12:58

Báro moc pěkný kilo, seš nezmar, je moc dobře, že se úseky pro nás jezdce rozšiřují, jen by to ještě chtělo výchovu těch, co se po nich pohybují

Reagovat
bara2
bara2

7.4.24 12:40

Aleši, nejdřív jsem si říkala, že je škoda, že tu polňačku nevyasfaltovali celou. Ale jak jsem tak tady četla, i zdejší „cyklisti“ by považovali za normální, že pro místní by to byla optimální cesta pro ježdění autem. Prudili by, zastupitelstvo by po čase couvlo (každý hlas se ve volbách hodí), cedule by se za chvíli změnila na vyjímku pro místní a po čase by zmizela zcela. A na necelých třech metrech se s autem rozumně nevyhneš. A ještě by ti vytrubovali za prdelí, žes neuhnul do pole a musí sundat nohu z plynu. :-( Dnes už jsem pro hluboký výkop na začátku a konci každé upravené polňačky, kolo se dá pár metrů klidně i přenést a traktor se zemědělským nářadím najede do pole jinde.

Adu, včera jsi měl ideální příležitost dojet až k Pálavě. Ještě nebylo horko. ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.4.24 12:21

Baru, pecka jako vždy! Já si dal stovku alespoň kolem komína, původně jsem chtěl vyrazit na Kožíškem zmiňovanou Bíteš, před tim se mi vsak nějako nepodařilo na Xixau vyměnit zimní kolesa, což mě dost zdrželo, zařízla mě CL matice u zadního kola :-(

Reagovat
Ales007
Ales007

7.4.24 10:40

Pěkné vám to tam dělají! :-) Tak snad bude těch krásných úseků přibývat. Je fakt, že když jezdím na kole na Slovensko, je stav silnic v Jihomoravském kraji bezkonkurenčně nejhorší :-(

Reagovat
bara2
bara2

7.4.24 10:20

Kožíšku, nějak jsem si myslela, že se to jede v neděli a stihnu mezi sledováním PR aspoň vrchažskou prémii v Zastávce. No, byla jsem na Pálavě, co už nadělám.

Onehdá jsem tady dávala fotky z naší „Strade Bianche“, ta vede z Tetčic do Neslovic. Pro tuto cestu jsem hledala vhodné pojmenování a „Route noir“ se mi líbilo nejvíc. Když je to navlhlé, je to pěkně černé. A kdyby si někdo chtěl projet obě cesty, tak mezi nima si může dát v hospodě ještě Black & White.

Reagovat
LM
LM

6.4.24 23:29

Co takhle Strada Grigia? (černá vypadá jinak:-))

Reagovat
vik
vik

6.4.24 22:36

Hezký a Route noir je ještě hezčí! Jako ten pojem:-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.4.24 22:29

Já jsem myšlel, že se Bára pojede podívat na závod Velká Bíteš-Brno a vona si vodjela stovku v zelený bundě k Novejm Mlejnům. No dobře, vždyť to není povinný. Já jsem se na to do Velké Bíteše jel podívat a když už jsem tam byl a hamburgra si v maringotce na náměstí nedal, zalezl jsem si do místní cukrárny trochu si zamlsat( protože ve VM není momentálně “zatím” žádná aktivní cukrárna)-ale pro jistotu jsem se díval přes výlohu jestli nejsou místa k sezení obsazena cyklisty. A po cestě do Velké Bíteše jsem se podíval jak pokračují práce na mostě před Tasovem, tak do 10.4. to bude průjezdné, ale trochu se tam něco děje.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

6.4.24 21:55

Letos kvete řepka o měsíc dříve než loni. Taky teplota je cca o 15 stupňů vyšší než loni touto dobou. Osobně mi vyhovuje teplé jaro více než chladné minulý rok, kdy jsem byl v kuse nachlazený a dal se dohromady až v červnu v teple francouzské Provence.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Jáchym 1 8
Jáchym 1 5
Miles90 5
bara2 12
vlasto 6
Enron 8