Rocky Element XL

Přidat foto

Vezl sem si foták do práce a oproti předpovědi svítilo. Rychlá zastávka abych nasekal pár fotek Elementa. To dlouhý sklo mi úplně nesedí v ruce, takže finální fotky budu určitě dělat znovu. Navíc je v plánu ještě pár změn (vyměnit sedlo na fotky, abych nedráždil místní estéty)

Co k tomu říct? Odjeto na tom nemám nic extra, takže teď z patra nějaký prvotní pocity..

  • Není to moc těžký, ale topový XCčko to samozřejmě není. Rám s tlumičem 2,4kg, ale do kopce to jede suprově – moc se to nehoupe a trakce to má neskutečně.
  • Na léto je plán pak dát jezditelnější pláště, Purgatory vzadu není žádná XC šlupka, ale teď na blbnutí okolo baráku to nevadí. Navíc PURGATORY je boží jméno pro plášť.
  • Žádná velká bavlna to není – určitě existujou pohodlnější trakaře, ale o to líp to začne fungovat když se začnou valit bomby.
  • Kombinace Tranmissionu, na poměry XC kola dobře oplastovanýho rámu a vedení hadic v trubičkách = naprostý ticho.
  • Měl sem křivou GX kazetu, stejně jako chobotnice tady ve vlákně. Letěla na reklamaci a nakonec sem sehnal XX. Instalace sady je pak parádně jednoduchá. Je trochu nezvyk neubírat při řazení, protože to vlastně kvalitě řazení nepomáhá – naopak je lepší to prostě drtit a pak je přehození kvalitnější.
  • Sjede to fakt nesmysl.
  • Prostě kolo kde se nechá jezdit jeden den v bílejch S-Works tretrách a druhej zase v trail botech s chráničema a nevypadá to ani u jednoho blbě :)

(vloženo 18.3.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Gorr GrimWolf
Gorr GrimWolf

21.3.24 12:53

Scret: Mělo by to mít cca 12,3kg i s pedály. Musím pořádně zvážit až se k tomu dostanu.

Pi†el: Fizik Volta, už se nevyrábí…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.3.24 12:59

Parádní kolo a parádní fotky, tos mu rovnou mohl udělat profil, za mě to nemá chybičku a hned bych tam fóknul pětku! ;-)

Reagovat
Pi†el
Pi†el

19.3.24 10:07

Co je to za sedlo ?

Reagovat
scret
scret

19.3.24 09:59

pekny a vizuelne lehky kolecko… Kolik to celkove vazi?

Reagovat
Hermelin
Hermelin

19.3.24 06:37

Krasavec – 5 bodíků

Reagovat
Gorr GrimWolf
Gorr GrimWolf

18.3.24 22:19

Theedge: Díky, dám určitě vědět jak to protáhnu trochu víc a dostanu se někam i na pořádný traily :)

Reagovat
theedge
theedge

18.3.24 15:06

Ok dík za info. Vypadá to hodně dobře tak ať dělá radost :-)

Reagovat
Lachtis
Lachtis

18.3.24 14:06

Gorr GrimWolf: pomer cena/vykon u axs je zcela jednoznacny, a u reverbu obzvlaste :-D. Ale z vlastni zkusenosti mohu rict, ze zrovna u reverbu se bat vydrze nemusis, da fakt mesic. Naopak v pripade reverbu mas vyhodu druhe baterky, kdyz uz stejne mas baterku v hazce :-). Ale jinak chapu, argument ceny je jednoznacny pro lanko, to je bez diskuze.

Reagovat
Gorr GrimWolf
Gorr GrimWolf

18.3.24 13:57

Lachtis: Reverb mne lákal, ale poměr cena výkon má tahle OneUp V2 celkem fajn – navíc páčku už sem měl doma a přestože tam je Transmission, tak se radši baterkám na kole vyhybám, protože mám pořád něco vybitýho – klasicky brousím na 8 švihách z 10 Wahoo na 15%, kdy to tam přicmrdávám po pár procentech mezi dveřma než vyjíždím ven :))

Theedge: Ber s trochu odstupem, je to psaný optikou kalenou viceméně jenom zkušenostma z XC. Ale právě cestou dolů – když so to trochu pustí do těžšího terénu (na XC) a nechá rozjet – tak mám pocit, že to kolo se dostává tam kam má, než že by mu začal docházet dech.

Reagovat
theedge
theedge

18.3.24 13:22

Funguje to když se začnou valit bomby v čem ? – na trailu cestou dolů nebo ve sprinterskym zachvatu ?

Reagovat
vrazdit
vrazdit

18.3.24 13:14

je to fakt pěkné, takový oticky velmi lehký trailbike dle mého XC gusta… s nějakýma lehkýma pláštěma to musí frčet nahorudolů po horách jak blesk :) a opět lehká kaňka to hrůzosedlo, to bych tam fakt nesnesl, pr.del by radši zažila středověk :)

Reagovat
Lachtis
Lachtis

18.3.24 12:50

Tohle je paradni a super stroj. Palec hore za vedeni hadic mimo hlavko a novej axs bude asi primova vecicka. Ja si chrochtam i se starym, takze tohle musi byt uplna pecka. Asi bych neodolal reverbu axs, ale zase to je uz spis takova zbytecne draha tresnicka, ktera navic vazi vic… ale, jak to jednou mas, uz nechces drat. Proto uz jsem objednal reverba axs i na fatbike :-).

Jinak tomuhle biku udelej regulerni profil, to to vylozene chce.

Reagovat
LM
LM

18.3.24 12:19

Tos mohl rovnou udělat kolu profil :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10