Rozbouřená jezera

Přidat foto

Příboj na promenádě v Pasohlávkách.

hráz od Pasohlávek do Brodu nad Dyjí s mostem přes Dyji

Dyje nad hrází

závětří v zátoce pro lodě

kolem řeky Jihlavy už se pěkně zelenají stromy ;-)

Na vyasfaltované polňačce mezi Malešovicemi a Medlovem si tradičně zkazím náladu. Stihla jsem cvaknout slabou polovinu aut, co jsem tam na tom kousku cesty potkala. Je tam takový provoz, že začínám hledat jinou alternativu trasy. :-(

Tentokrát jsem neobjela prostřední jezero, ale vzala jsem to kolem horního, je to o kousek delší a vyšlo mi to až k domu na 118km. Poprvé jsem se projela po novém asfaltě na mostě do Brodu nad Dyjí, loni se to tam opravovalo. K jezerům to bylo proti větru, který byl oproti předpovědi výrazně silnější. Zpátky mi trochu pomáhal, ale na poslední desítky kilometrů se vítr utišil a do kopce mi nepomohl. Celý den svítilo sluníčko a bylo teplo, vítr tomu dal zase jinou dimenzi.

(vloženo 17.2.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.2.24 20:16

Potlesk pro Báru ;)

Reagovat
orm
orm

19.2.24 15:28

@bara2: Asi se neschodneme. Ja jen pisu, ze za ty desitky let co tam jezdim tam auta jezdila vzdy. Nekdy vice nekdy mene, ale vesmes vzdy a vzdy jsme se srovnali a nemel jsem pocit nejakeho ohrozeni. Je pravda, ze ted uz tam jezdi mene, tak je mozne ze se neco dramaticky zmenilo. Kazdopadne na panorame nevidim zadne dopravni omezeni pro auta, proc by tam nemohla jezdit. Je to normalni cesta. Pokud bych byl mistni a mel se dostat do Medlova, tak to urcite take nebudu objizdet pres Pravlov nebo Pohorelice a pojedu tudy.

Reagovat
bara2
bara2

19.2.24 11:32

Orme, za normální považuji, že po takové cestě jede rybář k jezeru, případně auto do domku u mlýna, či traktor na pole, na to je ta cesta určená a JZD Pojihlaví Němčičky bylo dost bohaté, aby si ty polňačky i vyasfaltovali.. Tuto zimu jsem se tam 6× akorát těžce naštvala, aut víc, jak na silnici z Medlova do Němčiček. Koneckonců ty čtyři fotky s autem v galerii mají v exifu čas v rozmezí 15:22:26 – 15:22:47. Jestli ti přijde normální, minout se na třímetrové silnici během pětadvaceti vteřin s pěti autama, pak „proti gustu žádný dišputát“. A to jsem vytáhla foťák tak u šestého, kdy už mi na mysl přicházela jen sprostá slova. Já to sem píšu i úmyslně pro místně neznalé, aby věděli, do čeho jdou, kdyby tama chtěli jet třeba s dětma na výlet ;-)

Reagovat
orm
orm

19.2.24 10:03

@bara2: Podle me je to normalni cesta, tak je normalni, ze tam auta jezdi. Ja tam videl auta jezdit vzdy. Ten most byl nejaky cas v havarijnim stavu a proto byl pro auta nejaky cas uzavren, mozna proto tam nejezdila. Duvodem byla vymlacena prkna na tom moste, ale to uz je opravene. Jezdit tam budu dal, to se neboj :-). Mne po tom co jsem nucen jezdit na kole na Slovensku cokoliv na jizni morave prijde jako rajska zahrada :-).

Reagovat
bara2
bara2

19.2.24 09:49

orme, já se tama vracím od Pálavy většinou se stovkou či víc v nohách na silničce. Po kotárech opravdu nemám v těch místech náladu jezdit ani míjet se co dvěstě metrů na úzkém asfaltě s autama (viz fotky) už vůbec ne. Na kilometry mi to do Mělčan vyjde stejně přes Pravlov, kolem koní do Kounic už položili asfalt, takže tama už se teď dá. Potom nahoru serpentínou do Mělčan, ale je to o 40vm víc. Ovšem to zkousnu spíš, jak to zhnusení na té polňačce.

Já tu cestu pamatuji ještě z dob předrevolučních. Asfalt vedl ke mlýnu a dál taková uježděná šotka to pak byla k jezeru, pak už jen hlína. Most má dřevěnou mostovku a nikdy to nebylo jako silnice, vždy jen obslužná komunikace ke mlýnu a příjezd k jezeru, od Malešovic k polím. Ještě nedávno byl ten most i v mapách označen jako „pro pěší“, stejně jako úplně stejný most o pár set metrů dál po proudu řeky (viz. foto Kožíškovi). Most pro auta je odjakživa v Pravlově a tama i vede silnice. Ta polňačka má s bídou tři metry, to je z fotek zřejmé, to nikdy nebyla silnice. Ještě před dvěma lety tam auta nejezdila, začalo to až loni. Bohužel tam navigace klidně vede i trasu pro auta a naučili se tama jezdit. Na kole třeba s rodinou bych tam určitě nejela, tam už dnes nemůže jít ani baba s kočárkem. Klidně si tama jezdi, každému co vyhovuje, pro mě už to tam skončilo.

Reagovat
orm
orm

18.2.24 20:58

@bara2: Ta Brnenska cyklotrasa je vyasfaltovana celou dobu co tam jezdim, tj. bez mala 20 let. Chvilku byl neprujezdny most pres Jihlavu, ale to uz je opravene. Ze by to byla nekdy polnacka si nevybavuji. Auta tam jezdila vzdy, ale nikdy zadnej velkej problem. Pokud pojedes na krosce, tak doporucuji jet tohle.

Reagovat
miťo
miťo

18.2.24 20:18

Kouba_2005: že si fotím auta na to jsi přišel jak?

Reagovat
bara2
bara2

18.2.24 18:12

Jezevec: Píšu Kožíškovi, že mezi body 2–3 je asfalt… Paní říkala, že mám štěstí, že tam zrovna nikdo nejel, že tam taky jezdí auta. Myslím, že jich tam jezdí míň, už je to tam rozbité, ta cyklotrasa je novější ;-)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

18.2.24 17:39

A co cesta Malešovice – Medlov, co je o pár set metrů níž? https://mapy.cz/s/nulegedubu Tam je taky asfalt. Nezkoušela jsi?

Reagovat
bara2
bara2

18.2.24 17:26

Jinak jsem si všimla, že mezi Němčičkama a Medlovem mě neminulo jediné auto. Více aut jsem potkala akorát v Medlově, ale hned za křižovatkou u kostela už taky nic nejelo, Zjevně si po té vyasfaltované polňačce, po které vede cyklotrasa Brněnská, zkracují auta cestu od Hrušovan Prostě vyasfaltuj polňačku a drni se tam hned nasáčkujou s plechovkama.

Reagovat
bara2
bara2

18.2.24 17:21

Kožíšku, udělala jsem dnes průzkumný okruh (obr1).

Mezi body 2–3 je asfalt, mostek je stejného typu, jak na cyklotrase Brněnská, akorát v trochu horším stavu (obr2). Asi 100m je asfalt rozbitý (obr3), jinak pěkný. Paní se psem říkala, že tam taky jezdí dost aut. Navíc průjezd obcí Medlov je katastrofální, silnice je tam téměř nesjízdná :-(

V Kupařovicích končí asfalt v bodě 6. K mostku je pak uježděná cesta (obr4), mezi body 7–8 je to vysypané drobným štěrkem. V pohodě jsem to projela s kroskou (pláště 35mm), pro gravel ideál. Štěrk jsem nevyfotila, netušila jsem, že budeš mít zájem. Přes mostek auto neprojede, ale pro silničku to tama není :-(

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

18.2.24 15:01

Baruš, ty cyklotrasy jsou jen pěknej výjeb s cyklistama, vždyť to znáš. Prdnul k normální silnici ceduli a cyklotrasa je na světě :-) Tahle stezka, kam se ani dvě auta nevejdou vedle sebe, to je výsměch. Tam bych auta nepouštěl vůbec, kór když tam předtím, když to byla polňačka, nejezdili. To jmelí je boží!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

18.2.24 13:28

Pak sem můžeš dát fotky, jak to tam vypadá. Ta polňačka od Kupařovic.

Reagovat
bara2
bara2

18.2.24 10:44

Koubo, je tam značená cyklotrasa „Brněnská“ a dřív to tam byla pohoda. Ale poslední dobou se tam opravdu pokaždé naštvu. To není jedno auto, deset a víc za ten kousek cesty je tam normálních a je jedno, jestli jedu v týdnu nebo v neděli. Je to úzké, jedou tam rychle a ještě se tváří, že jim tam zavazíš. Mám to už kousek před koncem cesty a vlastně si tam zkazím náladu z celé vyjížďky. Pojedu prozkoumat tu polňačku od Kupařovic, tam je přes řeku jen lávka pro pěší, sice to není asfalt, ale třeba to bude i se silničkou sjízdné. Aspoň mám téma pro dnešní vyjížďku.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

18.2.24 10:04

Ta vyasfaltovaná polňačka vypadá jako fajnová cyklostezka. Takovou tu jednu máme u Chebu, je to teda ofiko cyklostezka, ale s autem se tam potkat není nic neobvyklýho. Fotit si auta je taková trošku MIťo obsese :-)

Počasí závidím. Jedem 500km na lyže – chčije celý 3 dny, přijedeme domů – chčije taky. Takovej pěknej podzimní únor :-(

Reagovat
bara2
bara2

18.2.24 08:47

LM, naštěstí jsem si toho větru do zad chvíli užila :-)

Pepo, fučelo dost, ale vlny na jezeře mají něco do sebe, hučelo to, jako u móře.

Adu, už jen měsíc, posune se čas a bude to s odpoledním světlem fajn.

Aleší, Tomíku, Miťo, Kotewe, děkuji.

Kožíšku, už jsou trasy, kde raději volím jízdu po regulérní silnici, tam je dost místa pro protisměr i pro předjetí. Tento druh úpravy polních a lesních cest, kdy tam pak na úzkém asfaltě není místo ani pro pěší ani pro kola, je špatná strategie, tudy cesta nevede :-(

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

18.2.24 08:17

To si Báro nevybereš, auta jezdí všude.

Reagovat
Vilém
Vilém

18.2.24 00:22

Proc si fotis auta?

Reagovat
miťo
miťo

17.2.24 20:06

Paráda Baruško, Pálava je prostě srdcovka!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

17.2.24 19:31

Příboj jako hrom, GJ Baruš. ;-)

Reagovat
Ales007
Ales007

17.2.24 19:22

Baru, Ty se vážně nezastavíš! Super! ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.2.24 16:54

Bářina klasika, pěkně, pěkně, jen houšť, včera jsem si po práci užil též větérku, toho slunkq už toliko ne, za hoďku bylo po něm, ale i tak bylo příjemné ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

17.2.24 15:53

Tada Báro vám tam fouká víc než v Polabí:-)))

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

17.2.24 12:35

Opět pěkný výlet a počasí přálo ;-)

Reagovat
LM
LM

17.2.24 11:20

Copak stromy, ale Jmelí, všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí?

Nejlepší je, když člověk jede proti větru a pak se otočí a těší se, že mu bude foukat do zad. Ale vítr se otočí taky :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 10
Jáchym 1 4
hawrda 7
Pepa Hrabačov 18
FOSA 14
hawrda 23