Projekt Shimano krytky šroubů, na dlouhé zimní večery.

Přidat foto

Změnil jsem délku klik a namísto Ultegry jsem koupil 105 kliky (protože cena :)). Shimano krytky šroubů na 105 neprodává, tak jsem zkusil objednat u čínana, ale ty byly určené pro jedno placku a jinou tloušťku převodníku, takže to moc nelícovalo a v popisku produktu nebylo nic uvedeno tak jsem to nechtěl znova riskovat, no nic co si člověk neudělá sám to nemá :).

Pár večerů modelování v CADu, chvilku na cnc frézce pak zaměstnat 3d tiskárnu, trocha liepidla a hotovo.

Přitom taková blbost, ale jakou to udělá radost :).

PS: Samotná pravá klika 105 bez převodníků váží na gram stejně jako ultegra :).

(vloženo 9.12.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Filippo
Filippo

10.12.23 13:22

Paráda! Jinak Prusa ma ve své verzi Sliceru adaptivní výšku vrstvy, tuším už 0,07 mm, takže by to bylo hladké poměrně dost i bez vyhlazení.

Jinak leptání acetonem je funkční věc. Občas to používám na ASA díly.

Reagovat
KRoser
KRoser

10.12.23 13:22

Kouba_2005: Tak jestli myslíš, že jsi zkoušel za mlada Shimano Biopace, tak to není zrovna dobrý přiklad Biopace jsou úplně jiné jak „moderní“ ovály, ale jak říkáš jako všechno někomu to sedí někomu ne. To, že je to hnusné neberu jako argument, jak zmiňoval milan.v, šíšky mám na kole něco přes 5let a ještě jsem nenarazil na nikoho kdo by si toho vůbec všimnul :).

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

10.12.23 12:59

@milan.v : Oválné převodníky, ostatně jako asi skoro všechno, už tu byly a stejně jak se objevily, tak zase zmizely. Oválisti objevili Ameriku, tak je potřeba si to nějak obhájit a vychválit do nebe. Jako všechny podobný vynálezy, tak i toto má své příznivce i odpůrce. Já jsem v druhém táboru – je to hnusný a placebo efekt, měl jsem to zamlada.

Reagovat
milan.v
milan.v

10.12.23 11:31

Oválné převodníky se používají pro své vlastnosti, kolem mě si na to všichni už zvykli a někteří dokonce dodnes neví, že mám na kole oválné převodníky…

Reagovat
KRoser
KRoser

9.12.23 21:02

Díky za názory i kritické, všechno beru :). Máte pravdu ty fotky tomu moc krásy nepřidali, ve skutečnosti to vypadá o poznání lépe (vrstvy 3d tisku nejsou skoro vůbec poznat).

Myslik: o tom acetonu jsem tak letmo věděl, ale nikdy jsem to nestudoval, mrknul jsem na to video o nevypadá to nujhůř, budu na to muset kouknout více.

gersa: Moc práce to nebylo, jen hodiny a hodiny modelování a odměřování (ve volných chvílích), na tu duru by to asi nebylo, ale kdybych hned z kraje koupil tu ultegru tak by to vyšlo nastejno :)

Reagovat
Myslik
Myslik

9.12.23 19:58

Palec hore… Mám pochopení pro radost ze vztyčeného ukazováku na giganta, který nedokáže (nechce) dát na trh pár blbých krytek… Dovedu si představit, že vrstvení není z normálního pohledu vidět – možná jsi to neměl fotit tak detailně :-)… Je vidět, že si umíš poradit asi nejen s krytkama, tak možná víš, že vrstvení 3D tisku lze dodatečně vyhladit acetonem:

https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
gersa
gersa

9.12.23 19:38

Kolik hodím práce to bylo? Aby za to v přepočtu nebylo levnější koupit Duru

Reagovat
MrtweyUbrus
MrtweyUbrus

9.12.23 17:23

Je to hnusnější než ty holý šrouby.

Reagovat
scalar
scalar

9.12.23 16:21

Chtělo by to ještě překytovat a hodit do laku.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

9.12.23 15:25

Tééééda! To muselo dát strašný práce a času, přitom výsledek … mno … nepřijde mi, že by to přesně kopírovalo tvar kliky a taky se mi nelíbí na 3D tisku obecně to patrný vrstvení. Posledním hřebíkem jsou ty oválný převodníky. Fujtajxl. Ale důležitý je, aby se to líbilo tobě a to se zřejmě podařilo.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19