Dunaj s Moravou

Přidat foto

Soutok Moravy s Dunajem

V Židlochovicích si dávám první občerstvení a najíždím na pěknou silnici

Ještě před východem slunce jsem už za hranicí a jedu po naprosté rovině. Nejen, že tam nejsou žádná stoupání, ani nejmenší, ale tam nejsou ani zatáčky! :-))

Prvních sto kilometrů jedu těsně za bouřkami. V některých místech jsou silnice jen navlhlé, tady pršelo před chvílí. Ale za celý výlet na mě ani nekáplo a pláštěnku jsem vezla zbytečně.

kostol Mena Panny Márie ve Velkých Levároch

Při pohledu na kostel ve Velkých Levároch na této fotce se mi vybavila kaple sv.Floriana nad Moravským Krumlovem.

v Malackách sjíždím na cyklotrasu, asfalt často horší. Zaujaly mně zvláštní "aleje" ze stříhaného křoví všech možných druhů.

A všude rovné cesty, jak podle pravítka!

Z vrat kostela Nanebevzetí Panny Márie se nesl zpěv nedělní bohoslužby

Jedna z mnoha pevnůstek při cestě

Kostol sv.Margity Antiochijskej v Zohoru

A zase ta rovná cesta lemovaná křovím. Za dopoledního stínu se mi to líbilo.

Ovšem ne všude se po tom dalo jet. Tady jsem to místy vedla.

Vjíždím do hlavního města Slovenské republiky. Hned u cedule je občerstvovací zahrádka "U starého bicykla", ještě bylo brzo a měli zavřeno.

Cílfoto pod Devínským hradom

Zde se vlévá Morava do Dunaje

Pohled na Devínský hrad ze Slovanského nábřeží

Remorkér tlačí dvě prázdné nákladní lodě proti proudu řeky

rychlý člun

velká osobní loď

maják na nábřeží v popředí se sochou druhého velkomoravského knížete Rastislava

Smočit nožky v Dunaji, tomu nešlo odolat :-)

A jedu domů. Sluníčko začíná připalovat.

V místech, kde byl stín, bylo, pro změnu, plno hrbů s kořeny stromů.

cyklomost VysoMarch přes Moravu do Rakouska

řeka Morava

Břeclavské nádraží vidím v novém kabátě poprvé. Sluší mu to.

Ve skutečnosti to bylo o trochu víc, kompjůtr mi začal občas ztrácet kontakt, ale asi jsem si toho vždy všimla dost brzo, podle mapy.cz chybí jen pár kilometrů. Čas jízdy 13:50

Trasu jsem měla už od časného jara naplánovanou, ale začátkem léta mně zabolelo a pak už počasí nepřálo. Tento víkend jsem pečlivě sledovala předpověď počasí, teplota a vítr směřovaly k požadovaným hodnotám a v neděli po půlnoci vyšel i přechod bouří.

Vyjížděla jsem do noci hned za bouřkovými mračny, na východě se blýskalo a nad hlavou už se ukazovaly hvězdy. Cesta k Dunaji mě nadchla, to se mi moc líbilo. Až do Malacek jsem jela po pěkném rovném asfaltě po silnici, kterou jsem před mnoha lety jezdila dvakrát týdně stopem do/ze školy, a připomínala si známá místa.

Teplo po poledni bylo nakonec větší a zvolené i nezvolené cesty mnohem horší, než aby se mi to líbilo, a první pokus o třístovku jsem vzdala v Břeclavi s 235km na Sigmě. Letošní maximum a i s tím jsem spokojená, dojela jsem k Dunaji :-)

(vloženo 28.8.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
cibi
cibi

6.1.24 13:35

Pěkný výlet!

AD rovné úseky: Dle vzpomínek jedné mamčiny kolegyně byly některé části silnice 2 používány za slovenského štátu jako letiště a místní to s vozy/ koly museli objíždět.

Reagovat
bara2
bara2

31.8.23 19:16

wego, Aloisi, děkuji :-)

Reagovat
Alojs01
Alojs01

29.8.23 15:02

Wauuu, klobou dolu, obdivuhodna porce kilometru :-).

Jinak casem jsem zjistil, ze mne, pro vyssi najezd vyhovuje spis zvlneny, nebo mirne kopcovity teren, nez uplna rovina. Jak fyzicky, tak psychycky :-).

A samozrejme moc hezky fotky!

Reagovat
wego1991
wego1991

29.8.23 09:04

235 km už je solidní štreka a ikdyž píšeš, že to byla skoro rovina, tak to je super výkon (to bych asi neuseděl)… další z tvých výletů za pěknými cíly.. závidím ten čas a trošku se těším na důchod :)

Reagovat
bara2
bara2

28.8.23 23:45

Děkuji za pochvaly, motivují k dalším jízdám :-)

Aleši, divila jsem se, žes jel přes Bílé Karpaty. Směrem na Blavu je to na rychlou jízdu jak stvořené, jen vychytnout dobu, kdy není provoz. A přes Karpaty je taky pěkný provoz a úzká silnice, navíc ještě kopec. ;-)

Kotewe, cíl naplněn, jsem ráda, že jsem po dlouhé době zas viděla Dunaj. A dojet si k němu na kole byla paráda. Cesta tam byla za chládku velmi pěkná, v noci po pěkné silnici jezdím ráda, to si užívám jízdu, rozednívání a východ slunce, a pak už jsem byla v Bratislavě :-)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

28.8.23 22:09

Gratuluji k výbornému výkonu. :-)

Jen mi není jasné, proč jet po těch rozbitých cestách, když po druhé straně v Rakousku jsou cesty pěkné, provoz mírný, řidiči slušní a je tam cestou i něco k vidění.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

28.8.23 19:46

Tak to klobouček Baruš, to sis pěkně teda štrejchla :-), ale když je cíl naplněn, tak vše dobré. Pěkný cíl i fotky parádní, takže GJ Baruš, jsem zvědav s čím vypluješ v příštím reportu, už se těším. :)

Reagovat
Ales007
Ales007

28.8.23 19:43

No teda Baru. Úžasný výkon, jsi úžasná! :-)

Reagovat
dedek55
dedek55

28.8.23 18:27

No paááni…jen smekám .-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

28.8.23 17:58

Krásný výkon báro,klobouček :-)

Reagovat
bara2
bara2

28.8.23 17:39

Děkuji všem za uznání, potěšilo :-)

Pepo, k Dunaji to dáš, pojedeš přece do Vídně, ne?

Adu, tohle by mohla být cesta na překonání osobního rekordu. Tam je to fakt lautr rovina a po té jedničce bys od Židlochovic mrskal jak vítr tam i zpět. Jedinej kopec bys měl zpátky z Brna do Sloupu, to už vytlačíš! Pokud pojedu znovu, tak v neděli odpoledne nebyl na té silnici č.2 velký provoz, takže po ní už od Malacek. Stejně jsem po ní jela kousek ze Sv.Jánu do Kútů. Mohla jsem si ušetřit ty příšerné cesty, které mě stály moc sil, času a vůbec nic zajímavého tam nebylo, ani stánek s vodou.

Kožíšku, zdá se to dobré, koleno ani nezabolelo a spala jsem jak dřevo :-)

Pesimum, bez cíle by to u mě asi ani nešlo. Toto je velmi pěkný cíl a třeba časem bude pěkně sjízdná cesta po hrázi Moravy, t.zv. Via Slovakia Skalica-Bratislava. Teď tam něco dělají a je to zavřené. To by mohla být varianta místo silnice č.2. Ale to, co je tam teď, pro silniční kola není.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.8.23 17:39

Báro, myslím si, že seš zbytečně skromná, jako dát 235 km a bůhví o kolik tě to ještě obralo, je fakt grandiózní výkon. Fotogalerie luxusní, popisy taktéž, fakt paráda.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

28.8.23 17:07

Koukám koleno už tě nebolí Báro, gratuluji k velkému výkonu, potom se ti muselo spát jak “v bavlnce” nebo jak se to říká.

Reagovat
pesimum
pesimum

28.8.23 15:27

Super výkon a zajímavá místa. Navštívit něco pozoruhodného je dobrá motivace.

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

28.8.23 14:20

No pěkně! Smekám…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.8.23 14:08

Baru, tak to respekt, já si plánoval na dovolenou minulý týden alespoň ten Hradec nad Moravicí, ale byly moc velká tepla a taky jsem si rád přispal, takže jsem to nejspíš odsunul až na příští rok, jelikož už i ty dny jsou teď nějaký takový kratší ;-)

Blavu asi nedám nikdy, to by znamenalo cca 360km, můj dlouholetý strop je 330 a letos mi mimořádně neklaplo ani tradiční 3kilo, ale nehroutím se z toho, hlavní je si najít nějaký zajímavý cíl a vyluftovat si hlavu a to ty umíš bezpodmínečně!

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

28.8.23 13:52

No paráda Baruš. Bratislava a Dunaj to jsou pěkné cíle. Velká gratulace a respekt.

Reagovat
hawrda
hawrda

28.8.23 13:42

Je to krásný Báro.

Palec hore :)..

Reagovat
bara2
bara2

28.8.23 13:36

Miťo, teď nevím, jestli jsme to nepřetrénovali :-D Ale spíš bylo moc horko, málo stínu a hlavně moc rozbité cesty. Jela jsem zpátky po cyklotrasách, ale mezi body 16–17 jsem zakufrovala místní mě poslali po té tečkované cyklotrase. Tam to byl děs běs, který ně udolal :-(

Reagovat
vapes
vapes

28.8.23 13:36

Nádhera, blahopřeju, tohle už je pořádná porce kilometrů.

Reagovat
miťo
miťo

28.8.23 13:32

Gratulace Báro, společná příprava spolu s bráchou a synem v terénu je znát ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 8
Jáchym 1 4
hawrda 7
Pepa Hrabačov 18
FOSA 14
hawrda 23