Třeboň - Tišnov cyklovandr

Přidat foto

Třeboň u nádraží

Třeboň

Treboň

rozvodí

Starý hospodář

Chlum u Třeboně

Chlum u Třeboně

Chlum u Třeboně jo opět jsem to přejel tam i zpět

Chlum u Třeboně

Nová Bystřice

trojmezí

Slavonice

Slavonice bohužel se

Slavonice replika na podvozku Škodovky

Slavonice

Vratěnín

Vratěnín jo je to von, ten známý Grázl (Grasel)

Uherčice u zámku

Uherčice

Bítov

Lesná

Znojmo - vidím tě čtyřmo

Znojmo orloj

Znojmo prostě si ten parník parkuje u garáže

Morašice

Budkovice zvěrokruh

Moravské Bránice Železňák

Hlína rozhledna V. Menšíka

Ořech

Troubsko

Žebětín pivovar Richard

Bystrc rozhledna Chvalovka ano, není nic vidět

Veveří

Kolín J. Sudek

Kolín

Vyžlovka hóří

Vyžlovka jak se hodí v létě hrablo na pěnu od hasiů

Třeboň – Tišnov

Již dlouho jsem nebyl na kole – celé dva dny. Po dojezdu z Peenemünde v pondělí (10 dní, 1600 km), nějaké uklízecí práce, sekání zahrady, praní… Ve středu přeprška a pak pěkná předpověď. Sice jsem byl zván na dvě oslavy, ale kolo je kolo! Rychle připravit stroj, tentokrát horáka, sbalit a trochu doladit předem připravené mapy. Po půlnoci do hajan.

Ráno v 6 budíček, koupit lístek na vlak (přes apku), kafe a tradá na vlak do Mnichovic. V 8h odjezd, v 10 h Třeboň.

Stavil jsem se v kavárně na výborné domácí koláčky a presso. Popojel do bufetu na kapří hranolky a Samsona. A bříško bylo zcela plné. Bohužel při druhém startu se mi vymazaly trasy z navigace – doparoma! Takže vždy po pár km kouknout do mobilu, na uložené trasy na Seznamu. Aspoň, že to funguje. Garmin blbne skoro od začátku. A vlastně většina elektroniky mě nemá ráda.

V Chlumu u Třeboně jsem zase přejel na ostrůvek po lávce, zcela cvičně, je úzká. Pak dal pivko a za chvíli dorazila banda Šmoulů. Oblečení a nalíčení fakt epesně. V Nové Bystřici tradičně do pivovaru na jedno. Rozšířili prostory a již vaří.

Zastávka na trojmezí u patníku a dojezd do Slavonic. Kupodivu měl na náměstí otevřeno Flop i ve svátek – paráda. Pak do hospůdky U Fanky. Dle hodnocení velmi dobré. No obsluha jo, rychlí jsou taky, jen menší porce. Za ty prachy bych čekal trošku víc. Aspoň jsem nabil mobil a navigaci. Dojezd byl ještě přes 10 km, a cestou byla ještě otevřená jedná hospoda. Konec byl po hraniční cestě. Přístřešek pěkný, jen jsem netušil, že vedle je silnice. Myslel jsem, dle mapy, že cyklostezka. Do večera jezdila auta, ale v noci klid. Jen po setmění přijel ještě jeden cvok na kole a spal za boudou. Ráno odjel dříve. Bohužel jsem zapomněl doma vložku do spacáku navíc vzal letní, takže klepal kosu. Chvílemi spal, ale nedobře. Poučení pro příště se nekoná. Vždy něco zapomenu.

Ráno dal obligátní tekutý jogurt, kousek pečiva a vyrazil. Cestou potkal „řopík“, který koupil soukromník a dostal jsem dobrou přednášku o opevnění. Pak Vranovská přehrada, rychlá koupel, voda nic moc, výjezd nahoru k pivovaru (mohl jsem se skoro koupat znovu). Polévka, pivko. Pár prudších kopců po žluté TC a hurá pivovar ve Znojmě U šneka. Akorát že není kam dát kolo. Tak byl u dveří a jedním okem hlídat. Přišel nějaký pán, místní postavička, chvíli pokecali a on naštěstí odjel. Nerad jsem odjížděl. A do Moravského Krumlova daleko. Ale dojel jsem v osm po 100 km. Poněkud znaven. Asi stárnu, nebo co. Večeře a pivko, k tomu živá kapela. A pak mě vzala křeč, naštěstí jsem to ustál. No a potmě jel hledat spaní. Nic pěkného nebylo, vyhrála to špatně posekaná louka. A zas byla zima. Ráno naštěstí svítil mozoul, mám černý spacák a trochu jsem rozmrzl.

Ivančice byly kousek, kafíčko, Sacher, pohoda. V pivovaru už pán byl, a tak i jedno na chuť před 11h načepoval. Na rozhledu pěšky po schodech, pak podle vody na zbytek Železňáku – starý železniční most. Tam píchnuté přední – hajzl trn. Výměna duše v klidu a hledání obchodu s lepením. Byl to kousek. No a musel jsem se občerstvit – tankové Starobrno a fazolačka. Netušil jsem, že budu pak dupat šílenej hank, navíc po silnici. Ráno koupel v potoce, ale nahoře u Menšíkovy rozhledny jsem byl zcela splaven. Lesem to pak šlo. Naštěstí 5km před cílem byl rybník i když nic moc voda. A pak konečně ten Richard – táta se taky tak jmenoval, todlencto pivovar v Žebětíně. Nějaké to pivo a večeře pomohla k duševnímu zdraví. Dojel k přehradě, to je jen kousek. Vykoupal se na nuda pláži, ale stánek zavřen, 500m zpět otevřená hospůdka U princezny a dokonce čepovali Hauskrecht, velmi dobrý pivovar. Takové pěkné skoroukončení cesty. 2 km byl altánek.

V neděli před osmou odjezd, řka do hodiny jsem v Tišnově. Ani prd. Po červené TC kousek hezká trasa po dřevěném chodníku, nějaké stupně, vyhlídka. Pak z Veverské Bítýšky po červené. Kus to je pěší cesta, většina jde podle řeky. Všude chatičky. Ve městě v 10h, celkem pohoda. Bohužel stálé problémy s elektronikou. Nešla přes aplikaci koupit jízdenka. Ani na třetí pokus. Takže do pokladny a klasika. 100m zpět kavárna zachránila ráno. Ještě Albert, pití na cestu a vlak v 10:50 mne vezl přes Kolín do Č. Brodu. S bicyklem za 405,– Bylo zpoždění 20 minut, takže mi ujel osobák na Č. Brod. Musel jsem dát mezipivo, ještě že jezdí každou hodinu další. Z Brodu po červené, pak kolem Šembery, a ještě se odměnit v pizerce na Vyžlovce. Naštěstí už místo vodové Stelly čepují Plzeň.

Po nějaké chvíli zastavila lehce čoudící fabka, vysoukali se z ní dva důchodci. Pán pajdal, paní s fofrklackama. Čekali v koloně při frézování silnice a asi technická závada. Čoud zesiloval, místo aby se rychle vyndali věci, tak bezradně postávali poblíž. Když už to bylo silné a začalo to hořet, tahali je lidi pryč, co když to bouchne. Hasiči dorazili skoro za čtvrt hodiny, nemohli projet zácpou v jednom pruhu. Nakonec to uhasili, ale auto asi na odpis. Do restaurace tekla skoro voda s pěnou, kanálek nestíhal, tak si obsluha vzala hrábla na sníh a vyháněla pěnu pryč.

Dojezd domů kousek, pivko u stánku a šup do postele.

(vloženo 6.8.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Jezevec70
Jezevec70

6.8.23 21:44

Spal jsem tam před třemi týdny. Taky jsem si myslel, že tam nic jezdit nebude, ale od nějakých 5-ti hodin ráno auto za autem. Místní jezdili do práce do Rakouska.

Příště určitě spaní u Graselovi vyhlídky. Tam je aspoň klid. https://mapy.cz/s/duvuvesane

Reagovat
Renda69
Renda69

6.8.23 20:50

Ano spal, přesně.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

6.8.23 20:49

Tož další povedený report! GJ! Hlína se počítá! :-)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

6.8.23 19:58

Pěkný report. Hodně míst znám.

Nespal jsi náhodou tady?

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.8.23 12:00

Parádka, tančík na svém místě, tak to má být. :-) GJ a parádní report.

Reagovat
Renda69
Renda69

6.8.23 11:17

Více fotek

Rajče

Reagovat

Další galerie z kategorie

k3nyL 7
MichalOld 7
Pavel.81 16
MichaelSimek 5
Fabulator 21
alireb 14