Červená Lhota - odškrtnuto!

Přidat foto

S východem slunce vyrážím na vlak do Náměšti nad Oslavou.

zámek v Náměšti nad Oslavou

Vstupní branka do zámku v Žirovnici

nádvoří zámku v Žirovnici

Brzo dopoledne bylo při odjezdu ze Žirovnice zataženo a někde v dálce dokonce zahřmělo.

Nová Včelnice

Horní Radouň

Kaple v Červené Lhotě

Červená Lhota

na zpáteční cestě jsem zabloudila do Betléma

Bukovka

Silnice ze Včelnice do Štítného je uzavřená. Dělají tam nové propustky, ale na kole se tama v klidu dá projet a přes výkopy to přenést.

Žirovnice

Žirovnice

přijíždím na nádraží, vyšlo to přesně :-)

Počátky-Žirovnice

Tam a zpátky by to bylo kolem tří set, to přes Vysočinu nedám, tak jsem si kus cesty vypomohla vlakem. Ráno jsem na kole vyrazila do Náměšti, odtud vlakem do Žirovnice a zpátky jsem jela ze Žirovnice vlakem až domů. Dalo mi to v součtu přesně 100km a k přepravě vlakem jsem využila celodenní jízdenku VDV (Veřejná doprava Vysočinou) a celodenní jízdenku pro kolo od ČD.

Aby mi kolo na fotce barevně ladilo se zámkem ve Lhotě, vzala jsem na výlet Růženku :-)

V cílové oblasti jsem se motala tudy: https://mapy.cz/s/gerelevona

(vloženo 20.6.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Tomik_S
Tomik_S

21.6.23 20:01

Pěkná akcička :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

21.6.23 17:54

BSA: Děti, ženy a slabší kusy klidně vlakem, ale Ty určo za svoje :-)

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

21.6.23 14:36

plysovykozisek 20.6.23 15:33 – druhý týden v srpnu není, člověče, vůbec špatnej nápad – to budu po-pá na Monínci a to už je o polovinu blíž. To zní jako plán…

Reagovat
bara2
bara2

21.6.23 14:19

Mum, branku jsem prozkoumala, šlo by to otevřít. Ale byli tam lidi, chtěli na mostek a nemohla jsem zas tak moc zdržovat, navíc bych ještě musela hledat klacek.

Ale dole byl hned u cesty klacek krásnej, je tam nachystaný pro další použití! Beztak se mi to vyfocené zespoda líbí víc, ale u branky to byla povinnost.

Reagovat
bara2
bara2

21.6.23 14:12

BSA, však proč by sis nemohl vypomoct vlakem? Když někdo bydlí blízko, tak najede třeba i míň, jak když ty se přiblížíš vlakem. Asi bych to zpochybnila v případě, že pojedeš odněkud jen s kopce, ale když se vracíš na stejné místo, ze kterého vyjíždíš (nastoupané metry jsou stejné, jak naklesané), tak je to košer. Ale i etapák tři stovky po sobě dáš!

Mikikubo, jak už psal Adu, jezdím s klipsnama a v normálních botách, ve kterých můžu chodit. To mi umožňuje větší volnost v cílové oblasti, kde se chci někdy podívat i na hůř přístupná místa a kolo vedu či klidně i poponesu. Ani tak nejezdím pro kilometry, jako spíš na výlety. A jak mám proježděné okolí, zvětšuji zájmový okruh a musím dojet dál. Ale všechno má své limity, takže si klidně vypomůžu vlakem. :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.6.23 13:34

@BSA To vypadá na pěkný etapáček, šup, šup! ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

21.6.23 12:53

No , ale v neděli pořád z kopce:-)))

Reagovat
kalimer0
kalimer0

21.6.23 12:38

Aleši, však pojedeš na pohodku, ne?

Reagovat
BSA
BSA

21.6.23 12:30

Pepo, jakože pá 140 k vám, so 100 Kuks, ne 140 domů? No to si pomůžu… si mě s někým pleteš! :-D

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

21.6.23 12:06

Aleši přijeď do Hrabačova. Druhý den otočíme Kuks ( 100 km) A třetí den vyrazíš k domovu. Krásná víkendová akce:-)))

Reagovat
BSA
BSA

21.6.23 11:42

Aha, ono se může vlakem… a já furt řeším kde přespat na Kuksu, abych to odjel i zpět…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.6.23 11:34

Miki, jj, karbonové podrážky jsou problematické, taky hodně kloužou, jedny takové sem kdysi měl a nemohl např. na jedné zahrádce u hospůdky vyjít malou nakloněnou dlažbu, byl sem nucen se potupně zout :-) Od té doby po karbonových podrážkách vůbec netoužím, ale ty ochrany na kufry by se možná občas šikly ;-) Tak 3kila se ještě jakž takž ujet dá, o tom žádná, ale někdy se potřebuješ přesunout rychleji a efektivněji, takže ten vlak má za mě i své výhody a své kouzlo :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.6.23 10:38

Tak s dopomocí, ale dobrý.. Ovšem co ta branka, Báro? Nešlo trochu zacloumat a odstranit? ;-)))

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.6.23 10:14

No ja proste nez resit jak budu chodit prezouvat se a tak ujedu tech 300:)vyjimka je metro ktery pouzivam a mam gumovou ochranu:)na kufry a tretry karbonovy vubec chozeni rady nemaj. Uz jsem zazila ze nekomu praskla podrazka

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.6.23 10:13

No ja proste nez resit jak budu chodit prezouvat se a tak ujedu tech 300:)vyjimka je metro ktery pouzivam a mam gumovou ochranu:)na kufry

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.6.23 09:30

Miki, já si většinou sebou přibalím do vláčku toto ;-)

Pokud se tedy nejedná o nečekané využití vlaku kvůli technickým nebo fyzickým komplikacím.

Baru jezdí s klipsnama, takže pro ní se nic nemění.

V tretrách se dá do moderních bezbariérových vlaků v pohodě nastoupit i vystoupit, horší je, když přistaví nějakou starou soupravu, po těch schodech je to někdy o hubu :-(

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.6.23 09:10

Jezdis v tretrach?

Reagovat
bara2
bara2

21.6.23 08:59

Mikikubo, vlakem je to pohodlné. Pokud jedeš „mimo špičku“, máš často pro sebe celé kupé, můžeš si vybrat, na který hák kolo pověsíš (volné jsou všechny) a koukáš, jak za oknem ubíhá krajina. Určitý diskomfort je přeprava oblečení a proviantu, ale pokud vyjíždíš ze stanice, kam se zase vrátíš, můžeš si věci na zpáteční cestu někde deponovat a jet nalehko. :-)

ZuBBe, to se dozvíš až na místě! Jak píše Kotew, na Kuksu už to tajemství vyčichlo. ale ne, že by zcela zmizelo. Můžeš to zkusit i tam :-D

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

21.6.23 08:44

ZuBB: Protože Kuks je už out. ;-)

Reagovat
ZuBB
ZuBB

21.6.23 07:56

Plha se hlásí…

Prosím, mám dotaz. Já jsem tady na bajkfóru narazil na takovou věc, které nerozumím. Prosím, proč jezdíte všichni na Červenou Lhotu ?

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.6.23 07:55

Obdivuju ze se kousnes a jedes vlakem. Ja radsi 300 na kole:)

Reagovat
bara2
bara2

20.6.23 22:43

Pepo, vycházelo mi to jedna cesta na nějakých sto čtyřicet, s rezervou na zakufrování tam a zpět tři sta. To bych fakt nedala a teď už vůbec ne, musím ubrat. Tak jsem to pojala jako celodenní lehký výlet s odpočinkem ve vlaku. Dvě hodiny se to ve vlaku dá vydržet, v Žirovnici jsem si uložila věci, jela jen nalehko a na zpáteční cestu jsem měla vše potřebné k dispozici. Ještě jsem si tam v knihovničce vzala knížku na čtení :-) Já bych venku spát nemohla, to už na mě není, to se raději vrátím v noci, ale spím pěkně v posteli.

Miťo, má stejný odstín, že jo? Modrý Messner by se tam nehodil :-)

Kožíšku, tam se ti bude líbit, po cestě jsem viděla hodně různých občerstvoven. Teda v pondělí zavřených, ale šlo vidět, že tam jsou na tůristy zvyklí. O víkendu akorát bude problém s kolem do vlaku, proto jsem volila všední den. to bylo bez starostí, ve vlaku byly maximálně dvě kola současně. O cyklopointu v Náměšti vím, ale nikdy jsem ho ještě nevyužila.

Kotewe, rozkaz zněl jasně! Děkuji :-D

Horolezče, J1RKO, Aleši, mojcku a Kocoure děkuji za pochvalu :-)

Fakt je tam moc hezky a i když je to Vysočina, člověk nějak ta stoupání nevnímá. Až jsem byla překvapená, kolik mi mapy.cz nasčítaly výškových metrů (a ty jsou ještě hodně optimistické). Vůbec mi to tam tak nepřipadalo, pořád bylo na co koukat a ani jsem si nevšimla, že jedu do kopce. A to jsem si stoupání z Dívčích kop projela dvakrát. Byly tam nahoře nějaké zákazy vstupu a nevěděla jsem, kam jet, tak jsem se vrátila do vesnice zeptat. Ty zákazy tam byly od neděních závodů a ještě to netihli posbírat :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.6.23 20:16

Báro poklona a gratulace ke splnění mise „Červená Lhota“ krásná práce!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.6.23 20:15

Ještě Báro, kousek od foto č.4 je cyklopoint, kde je možné si posedět, jít si na WC nebo i umýt hadicí kolo( toho já využívám snad pokaždé, když jedu do Náměště-pěkně to umyje i prach na kole).

Reagovat
mojcek
mojcek

20.6.23 20:13

Velká paráda.

Reagovat
Ales007
Ales007

20.6.23 19:29

Nádherná stovečka, Baru! ;-)

Reagovat
J1RKA
J1RKA

20.6.23 18:08

Foto 7 dokonale :D

Reagovat
horolezec
horolezec

20.6.23 17:02

Parádní výlet a je vidět, jak si to umíš užít. Spolu s perfektní logistikou a sladěním.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

20.6.23 16:20

No nekeke, tak to čumím, paráda Báruš, GJ. Rozkaz zněl jasně, je mi to jasný… :-) GJ.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.6.23 15:33

Já se taky na Červenou Lhotu taky chystám vlakem, ale nevím kdy, jsou věci, které nesnesou odkladu. Kdyby to nevyšlo dřív, tak celý druhý týden v srpnu máme firemní dovolenou, tak bych tam mohl jet.

Reagovat
miťo
miťo

20.6.23 14:07

Dobře Báro, Růžence to s Červenou Lhotou moc sluší!

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

20.6.23 13:48

Velká paráda a motivace. S vláčkem asi dobré řešení, ale zkusím to spíše v rámci bikepackingu:-) Pěkný report a fotky.

Reagovat
bara2
bara2

20.6.23 13:45

vpa007, je tam moc hezky. Je to dost vysoko a je cítit lepší vzduch, jak tady v nížině. Krásné uzoučké silničky a pěkným asfaltem a byly prakticky bez provozu. moc pěkná krajina. Na zpáteční cestě jsem si to trochu, proti plánu, prodloužila, bylo mi jasné, že vlak nestihnu, rychlík jezdí po dvou hodinách, tak jsem raději jezdila na kole tam v tom krásném kraji, než po známé cestě z Náměšti domů.

Weissi, letos prostě frčí lhota a jet bys tam měl. Na příští rok by to ale mělo být něco na Moravě, kdo se má takovou dálku tahat :-D

Adu, byla jsem v pondělí. O víkendu by tam asi bylo moc lidí. Výhodná jízdenka pro dva s kolem je jen po Jihomoravském kraji. VDV je za stopade pořád a kolo za stovku taky, s tebou bych nic neušetřila :-) Jak píšu výš, je tam hezky a když ti to vyjde, udělej si výlet!

Vlasto, nějak mě při výletě z Lednice bolelo koleno a měla jsem problém dojet dom. Teď jsem tomu dala dva týdny oraz, ale stejně jsem to na 60.km začala cítit. Naštěstí jsem právě dojížděla do Lhoty, tam jsem si hodinku odpočinula a zpátky jela piánko s přestávkama. Letos už to asi lepší nebude, musím opatrně, však mě to neživí ;-)

Roude, od vás je to taky celou cestu přes Vysočinu a vlakem můžeš jet na celodenní lístek, který tě na žádný spoj neváže. VDV platí už z Čáslavi!

Ječňáku, když to není daleko, je Růženka na pohodu. A do vlaku je to taky vhodnější kolo. Správná barva byla třešnička na dortě :-D

Reagovat
jecnak
jecnak

20.6.23 12:56

Báro, ty jsi démon. Navíc ladit „kabelku“ k zámku, kdo z nás to má?

Reagovat
roud
roud

20.6.23 12:53

Paráda budu to muset taky nějak naplánovat :)

Reagovat
vlasto
vlasto

20.6.23 12:52

No tedy… vlakem…Po tom co jsem tady od tebe videl, bych te na tech 300km tipnul:-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.6.23 12:47

Baru, tys mi dala košem? A kdys tam vůbec byla? Parádní výlet, přesun vlakem schvaluji, proč to teď v tej výhni hrotit, že? ;-)

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

20.6.23 12:35

No to se nám tady ta Červená Lhota množí – poletoval jsem v těch končinách na kole týden tuším předloni nebo ještě o fous dřív, ale fotku s kolem od zámku nemám a teď by se už stejně takhle stará zpětně nepočítala, čili až zase příště vyrazím za kamarádkou do JČ na kafe a dortík, budu to muset zřejmě natáhnout na (už na mé poměry hodně dlouhých) 250 s fotkou u zámku – anebo to pojmout jako dvoudenní akci s přespáním…:-)

Reagovat
vpa007
vpa007

20.6.23 12:09

Krásný výlet Báro! My to jeli s borcama loňský srpen, motali jsme se po širokém okolí týden a bylo to super. :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

mum-on-bike 16
kotew CZE JIHLAVA 17
MichalOld 7
Pepa Hrabačov 25
brtníček 9
vlasto 12