Cyklostezka Tetčice-Neslovice

Přidat foto

Začátek stezky u Tetčic

část vede krajem lesa

Po výjezdu z lesa se stezka táhne mezi pastvinama souběžně se silnicí 394.

Povrch pěkný.

Na stezce je vybudovaný nadjezd v místě přehánění dobytka na druhou stranu.

Z nadjezdu to pokračuje až k Neslovicím.

Loni dokončili stavbu cyklostezky z Tetčic do Neslovic. Souběžná silnice 394 je pro jízdu na kole nebezpečná, takže toto je záslužný počin. Stezka není asfaltová, je to uválcovaná prosívka. Pro echt silniční kolo to asi není, takové Strade Bianche… Jela jsem po ní před měsícem za mokra, povrch byl vodopropustný a pevný. Dnes to bylo zamrzlé a jelo se po tom perfektně.

Na cyklostezku se najíždí v Tetčicích z ulice Neslovická, končí těsně před Neslovicemi. Dá se pak zabočit doleva nahoru do lesa a pokračovat lesem na Hlínu, nebo doprava sjet na silnici.

(vloženo 7.2.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bara2
bara2

11.2.23 18:15

Dnes jsem to jela mezi Tetčicema a Neslovicema otestovat se silničníma gumama (23mm). Nebylo to zamrzlé a dalo se po tom pěkně jet.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

8.2.23 12:39

Děkuji za praktické info, Báro. Věřím, že nejsem sám, kdo po přečtení tohoto fotovlákna začne úseky používat. Člověk často někde pravidelně jezdí a netuší, že je vedle zajímavý úsek pro cyklisty.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.2.23 10:18

Baruš za mě super, řekl bych, že ta uválcovaná prosívka je parádní povrch, ale přidal bych se k MilanoviT, mám obavy, že to dřív, nebo později, přejede/rozjezdí zemědělská technika.

Reagovat
bara2
bara2

7.2.23 22:04

Petře, teď je to zamrzlé a úplně tvrdé, ale i za mokra to bylo pevné, s Favoritkou určitě sjízdné, ale já zas nejezdím rychle, že ano.. Nevím, jestli víš o té stezce z Ořechova do Radostic, ta je částečně sfaltová, poslední úsek u Radostic je loni nový (fotka s kamenama a značkou) a má podobný povrch, jako tato Tetčická: https://mapy.cz/s/rofohekona

V jednom místě mi to asi dvěstě metrů přišlo na podzim málo uválcované, jela jsem tama teď v lednu a bylo to slušné.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.2.23 20:40

Děkujeme, Baru, za cyklookénko do tvého kraje, jako echt silničkář tu cestu nejspíš nikdá nevyužiju, na Tribánovi se tam asi nepovleču ;-)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

7.2.23 20:26

Ani nevím, že to tam je. Jinak silnici mezi Tetčicemi a Neslovicemi se doporučuji vyhnout – pro cyklisty velmi nebezpečný úsek. Jen škoda, že nedali na stezku asfalt, šesté foto se mně pro silniční kolo moc nepozdává. Každopádně si to na silničce v nejbližší době projedu.

Reagovat
xtonda
xtonda

7.2.23 20:20

Jako vyjížďková trasa asi fajn, ale pokud by to mělo sloužit k pravidelnému celoročnímu dojíždění, jízdám na nákupy apod., tak v zimě nic moc a po pár letech to bude naprd i po každém dešti.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.2.23 19:24

Na Moravě začíná Jaro:-)))

Reagovat
bara2
bara2

7.2.23 19:05

Kožíšku, to je špatná cesta. Já jsem měla ledu jen metr, to jsem převedla :-D

Ale neboj, už bude za chvíli jaro! Ať ti to u dentisty dobře dopadne a nebolí!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.2.23 18:39

To já jsem to měl dnes Báro občas takovýto, zítra mě čeká utrpení u dentisty, tak jsem potřebovat vyčistit si hlavu a nějakej ten pohyb. Ani lehký mrazík mě nevadil.

Reagovat
MilanT
MilanT

7.2.23 18:07

V květnu pojedeme na týden do Biskoupek a tak jí asi prubnu :-)

Reagovat
MilanT
MilanT

7.2.23 18:05

Stezka vypadá nádherně,ale obávám se že takto vydrží jen chvíli.Okolo vidím hodně polí a brzy by jí mohli začít zneužívat a zničit traktory apod.,ne?

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19