Superstrata Classic

Přidat foto

Superstrata Classic review

Tento crowdfundingový projekt přežil a kola jsou nabízená v jejich eshopu. Tohle je ve verzi „normální“ silnička (předtím byl ebike). Srandovní na jejich webu je sekce Press, kde je milion článků, ovšem nula recenzí. Pár jich lze vygooglovat, žádná není pozitivní. IMHO ošklivější rám jsem neviděl. Ani nevím, který prvek rámu bych „vyzdvihl“ dřív.

Ta ludra váží skoro 12 kilo. Plně obutá kola váží podle bikeradaru cca 4 kila, cena 2800 USD.

(vloženo 5.2.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
FreeBoy
FreeBoy

7.2.23 07:47

Superstrata = super ztráta :)

Reagovat
Endryju
Endryju

7.2.23 07:35

O tenhle projekt jsem se zajímal v době, kdy se vybíraly příspěvky na zahájení. Matně si pamatuju cenu několik se Eur za MTB. Chtěl jsem jsem přispět, ten rám se mi fakt líbí, v původní verzi měl být ještě více hranatý.

Bohužel autor tohoto projektu neměl z předchozích crowfundigových kampaní „moc dobré recenze“, několik projektů nedokončil a peníze nevrátil.

Teď to vypadá, že něco dokončil, MTB rám zatím nenabízejí.

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

7.2.23 06:41

pm74 – tak částečné ponechání sedlové trubky u Mrázka kvůli aretaci sedlovky je ponecháno i určitým způsobem u té Superstrata, protože prostě tu sedlovku tam nějak připevnit musíš a co se týká přesmykače tak v době kdy vznikl Mrázek jednoplacky nebyly a v dnešní době se na silničních kolech také moc nepoužívají. Něco jiného je pak MTB nebo gravel, ale na silnici absence přesmykače nedává z mnoha důvodů smysl. Je fakt, že se dá, ale upevnění smyku provést i jinak a byl to vývoj i u Mrázka, protože třeba na MTB rámu, který od něj mám ta spodní část sedlové trubky tam už není a je tam jen takový plocháč, který byl variantně na rámech pro upevnění smyku nebo vodítka řetězu.

Reagovat
pm74
pm74

6.2.23 13:30

FreeBoy – ja ty duvody znam. Mozna jsem to nenapsal uplne presne, ale pokud se rozhodnu udelat pruznejsi ram tim, ze vynecham sedlovou trubku, nedava smysl ji tam z poloviny nechat jako drzak na presmykac a aretaci sedlovky. Bud budu mit sedlovku na miru a presmykac ozelim a spokojim se s jednoplackou, nebo to vymyslim jinak. Takhle podle me funguji inovace. Prvni iphone taky nemel jednu radu tlacitek, protoze jsem na 100% nedoresil ovladani. Kazdopadne tohle nemela byt kritika Mrazkova ramu, ten je docela fajn, ale nadzvedlo me to srovnavani stylem libi/nelibi resp. super/hnus.

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

6.2.23 12:46

pm74 – až si nastuduješ důvody, proč Bob Mrázek udělal ten rám, tak jak je, tak se vrať a můžeme diskutovat

Reagovat
pm74
pm74

6.2.23 12:33

Tady je to samej odbornik na design, pritom polovina z vas bydli v barvickama zprznenym panelaku, ta druha v nevkusnym katalogovym rodinaci a skoro vsichni jste pojizdny reklamni poutace. Ten ram je po esteticky strance uplne v pohode a minimalne ta duslednost je sympaticka, narozdil od tech rozjasanych trubek od Mrazka, kde neni uplne jasnej duvod, proc se chtel zbavit sedlovy trubky, kdyz ji tam nakonec 1/2 nechal. Jasne, protoze sedlovka a presmykac, ale dost to zavani kompromisem. Superstrata ma aspon srozumitelnej pribeh a inovativni technologii vyroby, na dimenzovani jednotlivych casti ramu je videt, ze to nekdo seriozne resil i vypoctem a to, ze to tentokrat uplne neklaplo, jeste neznamena, ze je to nonsens, nebo ze tam neni prostor pro dalsi vyvoj. Vtipny je, ze az to nekdo za par let vyladi, z dnesnich hejtru se stanou desne progresivni majitele nejlepsiho kola na svete.

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

6.2.23 11:35

Octopuss – Bob a Franta

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.2.23 11:10

Kolik Mrázků vařících rámy u nás sakra je? :D

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

5.2.23 18:18

tohle by se za kapitalismu nestalo

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

5.2.23 18:13

Ano Mrazek je za mne hezčí a toto bych místo něj nechtěl :)

Reagovat
kubad
kubad

5.2.23 13:20

Hnus, a nechápu že na to dal někdo peníze :(

Reagovat
milan.v
milan.v

5.2.23 13:07

Hnus

Reagovat
Plechovka
Plechovka

5.2.23 12:43

Tenhle komentář pod článkem to celé vystihuje celkem pěkně:

„Crowdfunding presents excellent opportunities for people with an idea but no competence for implementation to meet people with money but no capacity for critical thought, and we end up with things like this. The history of crowdfunding is littered with ideas that are terrible or even impossible to implement, but regardless reached their funding goal several times over.“

Reagovat
jendach
jendach

5.2.23 11:51

Bez podsedlové trubky by to mohlo celkem pružit a být pohodlné. Hnus je to ale velký.

Reagovat
Vilém
Vilém

5.2.23 11:31

Tohle, v mnohem hezcim provedeni, delal Bohumil Mrazek tak pred dvaceti rokama.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

5.2.23 11:19

Nevyzpytatelné jsou cesty Páně

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.2.23 10:59

Hrůza a běs, na tohle je škoda věšet jakýkoliv komponent :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

maajkee 4
jardalee 6
DaD 28
antuch 22
Sulka 1
cyklista86 9