Hřebíková

Přidat foto

Nějaký kolega jel směrem dolů, já jsem se pinožila nahoru, svou stopu jsem raději ani nevyfotila, kličkovala jsem jak zajíc.

Před dvěma dny to tu vypadalo jak najaře.

Vrcholové foto s časovým razítkem.

Už to napadlo i tady :-/

Šla jsem to zkusit, ale asi se budu držet na posolené silnici s normálníma gumama. Na asfaltě to jakž takž jede, ale tam to na nic nepotřebuji. V kombinaci se sněhem prudce narůstá valivý odpor a do kopce je to strašná dřina. Měla jsem toho nahoře plné zuby, tudy cesta nevede.

Ale jestli ten sajrajt bude trvat, tak to ještě zkusím projet kolem Bobravy od Radostic do Želešic, tam to není do kopce a s hřebíkama to neklouže, to zas musím uznat. Tam by to možná projet šlo a už jsem tam dlouho nejela. Ale budu si muset vyčlenit celý den, dnes to bylo 30km za dvě a půl hodiny, a to jsem domů jela po silnici…

(vloženo 15.12.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

18.12.22 21:48

Báro, já byl včera. No byl to mazec. Hřebíky nefungovaly a byl jsem vyklepanej, jak Startka. Dal jsem 17 km za 90 minut, no hrůza, naši borci ze SMJ, prostě nechali i frekventované cyklostezky/chod­níky bez povšimnutí a tam kde projeli, tak plužili systémem asi 5 cm nad povrchem, no byl jsem sedřenej, jako kráva.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.12.22 20:04

U nás furt stejný maso, ale u kluzáku jsem na dnešní procházce s milou potkal zaparkované kolo ;-)

Reagovat
bara2
bara2

18.12.22 16:30

Přesně, jak jsem očekávala:

Naše ulice je nesjízdná, to bych nedala ani s hřebíkama (obr. 1), k silnici jsem to dovedla. V Údolí cesta až ke Střelicím čistá, otočila jsem se víckrát, aby to dalo aspoň těch třicet kilometrů, přes poledne tam nebyl žádný provoz, tak jsem využila příležitost.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

18.12.22 14:44

To máš Báro dobrý u nás se teď nedá jezdit ani po silnici. Je to posypaný kamínky, ale je tam uježděný sníh-klouže to. Navíc od středy zápasím se silným kašlem a rýmou, teda pomocí léčiv co mám doma jsem to redukoval na únosnou úroveň.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.12.22 13:38

Omlouvám se za tu hrubicu, ale mobil si ji beztak asi sám vygeneroval :-)

Reagovat
bara2
bara2

18.12.22 11:31

Máš pravdu, včera už toho bylo moc a navíc to bylo na lesní asfaltce hrbaté. Po tom se nedalo. Ale silnice byla čistá, dnes pojedu po silnici na normálních kolech. Akorát to přes naši ulici budu muset převést, ta čistá není :-(

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.12.22 10:37

Jo a taky tam mám obyč pedále! S nášlapy bych si včera rozbyl asi 3× hubu na těch pár metrech :-D

Foto je před týdnem, to byla do obchodu parádka ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.12.22 10:35

Včera to nešlo, zas přikydalo, zkoušel jsem to dát alespoň do obchodu, ujel jsem pár metrů a potupně vrátil kolo do sklepa a šel raději pěšmo :-(

Takže kolem poledne jsem alespoň něco málo poklusal, kolečko už mi docela chybí ;-)

Reagovat
perceptio
perceptio

16.12.22 21:05

Jojo, zima tu je se vší parádou. I tak klobouk dolů :-).

Reagovat
bara2
bara2

16.12.22 19:46

Adu, v neděli má být podle Aladina azúro. Sice deset pod nulou, ale na slunku to určitě nebude tak hrozné. Klipsny jsem sundala s prvním mrazem, zimní boty se mi do nich nevejdou.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.12.22 15:14

Sakra, píšu jak Maďar, škoda, že to nejde editovat jako v diskuzích, no co už, snad je to i krapet srozumitelné :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.12.22 15:13

JJ, i proto jsem tam hodil obyč pedále, nazuju kecky a teplý fusakle a možná zítra na chvíli vyrazím, ale zítra má zase přisypávat, tak nevím :-( Když u náš odrhnou silnice a posypou štěrkopískem, tak bych se měl dostat do žlepíčků a pokud tam bude od lesáků či správců vyjetá kolej, tak by se snad mělo s hřebíky dát, ale asi ještě nějaký předám raději na ten předek, mám přece jenom tu okleštěnou verzi plášťů, ale i se sadou hřebů to vyšlo o krapet levněji :-)

Reagovat
bara2
bara2

16.12.22 13:51

Adu, dnes jsem s tím jela do obchodu a ještě budu muset jet apoň jednou, najednou všechno na týden neuvezu. Když je to rozbředlé a je toho moc, tak to stejně plave, naštěstí silnice k obchodu je už čistá, bordel je akorát na parkovišti. Ale na zmrzlý ujetý sníh to je dobrý. Já neklušu, celej život si vozím prdel a už to měnit nebudu :-)

Aleši, jestli bude teplo, bude to paráda, ze silnic to zmizí a bude se dát jet na pořádný výlet! Tohle ježdění kolem komína je otravné. Buď se mrskat těch pár kilometrů tam a zpátky po rovině v Údolí, nebo šplhat na Hlínu zevšední . Směrem na Vysočinu si netroufám, tam budou silnice vypadat kdoví jak, a na jihu zas pořád fučí, tam to taky není v mrazu nic po mě.

Pepo, ty taky jezdíš jak drak! Já jedu opatrně a včera jsem to teprve nenápadně zkoušela. Však s kopce jsem si netroufla a dnes jsem na parkovišti u Lídlu taky zjistila, že ne ve všem se s tím dá bezpečně jet. Tam jsem to k úvazišti a od úvaziště na silnici vedla.

Ječňáku, jestli jedeš do hor, tak si to tam pořádně užij! Hlavně sluníčka, sníh je jako bonus za nadmořskou výšku :-) Já se tady spokojím s teplotou nad nulou, i to mě potěší…

Kocoure, máš pravdu, hlavně když se dostaneme ven, o to přece jde v první řadě!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.12.22 12:00

Baruš paráda! Je vidět, že seš srdcařka. Hřebíky jsou fajn, jen to jak říkáš je větší dřina, byl jsem v úterý i ve středu, takže ani ten čas nebyl žádnej zázrak, šlo o to se vyvětrat, nic víc, nic míň.

Reagovat
jecnak
jecnak

16.12.22 11:30

Zítra taky konečně vyrážím porochnit se ve sněhu. Už se těším na sluníčko, sníh, lesy a rybníky.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

16.12.22 11:02

Hezky pěkně Bára na sněhu. Jo jo Baruš je to dřina kombinace sněhu a hřebů. A navíc hroty nejsou všemocné. Už mám dvě bouračky:-))) ( do měkkého)

Reagovat
Ales007
Ales007

16.12.22 10:35

Baru, skláním se až k podlaze! :-) Já bohužel od pondělka ještě nevyjel a ani v nejbližších dnech to nevyjde. Ale Vánoce vypadají nadějně – 7 stupňů nad nulou :))

Reagovat
bara2
bara2

16.12.22 10:20

Šlapátko, jeď! To neklouže, nahoru ani jeden podkluz, pořád to zabírá! Dolů jsem si po tom ale netroufla,to jsem raděj nezkoušela, mohla bych jet jak na saních, dolů jsem raděj jela po silnici a beztak už jsem toho měla dost. Hned jsem si říkala, že před e-kolama tohle nebývalo, přitom to není žádná věda…

Kožíšku, přes noc na dnešek napadlo deset čísel, pořád má padat a kalamita. Budu muset nasadit na toto kolo nosič, s Libertou na 28mm gumách bych do obchodu pro mlíko dnes asi nedojela. A stejně budu muset jet teď někdy nahoru na Hlínu pro chvojí, tak nosič budu potřebovat.

Vapesi, jak to ze silnice ofouká vítr, dá se pěkně jet. Loni to pár dní bylo a bylo bezva jet zasněženou krajinou po čisté silnici. Třeba to na neděli vyjde, podle Aladina to má padat hlavně dnes.

Miťo, přední kolo je z kontejnerového Favorita celé, akorát jsem náboj vyčistila, namazala, vyměnila kuličky a konusy, dotáhla dráty a vycentrovala. Zadní záplet jsem koupila nějakou láci i s ořechem v akci s plášťama. Oba jsou to jednostěnné ráfky 36 děr. Na tuhe krátkodobou záležitost to na tu srandu stačí :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.12.22 10:03

Ty jooo…cyklokrosařka Baruš, pěkně ty! No u nás už napadlo celkem hodně, to už není ani na hřebíci, já to zatím zkoušel, jen když byly u nás poprašky a jen po vsi cestou do obchodu, dost paráda i přes ten kladený odpor! Od první větší nadílky tento týden jsem byl zatím jen dvakrát klusat, na kolo to moc není, hlavně nechcu někde brejkovat po tmě ;-)

Ale konečně jsem si po třech letech pobytu v údajných Opičích horách koupil civilní zimní boty, vždy jsem to řešil keckama s teplou fusaklou, ale nějak stárnu asi a je čas na důchodky :-D

Reagovat
miťo
miťo

16.12.22 09:02

Tohle jsem Báro nečekal, že vyzkoušíš hřeby! Respekt, jsi fakt dobrá.

PS: ta přední nába Favorit, to je retro :D

Reagovat
vapes
vapes

16.12.22 08:55

Zimní krása, tady v Praze nám padá taky. Ale po silnici ne, ta slaná břečka je hnus. A ještě by mě někdo sundal.

Reagovat
grafik
grafik

16.12.22 08:44

Já dnes do práce 5 km, 30 minut, město. Prostě kalamita no … kolo jede, auta stojí a troubí : )

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.12.22 08:34

Vy tam máte Báro sněhu poskromnu. U nás je to tak na lyže.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

16.12.22 07:37

No paráda, odpoledne to du prubnout:-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

bara2 6
vlasto 6
Enron 6
vapes 9
kotew CZE JIHLAVA 12
Jáchym 1 6