DaD-omane

Přidat foto

Trek Domane SL 5 2021, velikost 52

Vypadá to divoce, ale v reálu to vedení taková hrůza není.

Díra v rámu - krom traťovky jsem tam nacpal vše potřebné.

Už dlouho jsem nenahrával kolo s touto oblíbenou grafikou na zápletech :⁠-⁠D

„Někdo“ se ho chtěl zbavit a já ho chtěl koupit. Dvojka na mokré léto a celou zimu. Samozřejmě budou blatníky a ještě nějaký reflex a tak. A proto je tam tak krásně omotaná sedlovka – je to do mokra, lepší takhle hnusně, než to pořád čistit.

Zatím je to na kolech z jedničky, čekám až dorazí definitivní zápletky. Budou o něco nižší a bez grafiky. Budu tam pak lepit reflexní grafiku, která přes den nebude skoro vidět, ale v noci by měla pořádně zářit. První pořádná testovací jízda bude až zítra.

První dojmy dobré a s lehkými koly to není takové těžítko, jak jsem se bál.

Je to 52 a má to mít endurance geometrii. Výsledek – kokpit je tam stejně vysoko jako na jedničce a dle měření je to dokonce o něco delší. Asi mají řidítka hodně dlouhý reach. Ale stejně mi nevyhovují, půjdou tam jiná.

(vloženo 30.10.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

7.11.22 15:19

Ou nou, škoda blikny, tak přeji hodně zdaru při pátrání! ;-)

Reagovat
Lister
Lister

7.11.22 07:58

Napadlo mě přidělat světlo na blatník, tak jsem včera vyrobil držák a že to zatím provizorně přilepíme a otestuju, jestli to náhodou neupadne.

Upadlo, ale někde jinde, než jsem si původně myslel :⁠-⁠D. Holt člověk se furt učí a za blbost se platí.

Ale blbci mají štěstí, třeba cestou zpátky blikačka najdu

Reagovat
waters
waters

6.11.22 08:57

Lister: nahodil jsem na Domane Bontragery NCS (měl jsem za 30 euro) a přední je fakt krátký, takže trochu voda..:/ Nasazování ok. SKS se mi libí, že jsou minimalistické oproti Bon.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.11.22 21:18

Ano, vypadá to kolo takto bezpochyby líp. :)

Reagovat
Lister
Lister

5.11.22 16:37

Jo máš pravdu, je to dlouhé, ale přesně proto jsem je bral. Jsou To SKS Bluemels Long. Ještě jsem zvažoval Bontrager blatníky, které jsou kovové, ale jsou skoro 3× tak drahé a ještě bych je musel dodělávát (přední není tak dlouhý). Ta zástěrka je gumová, takže by měla uhnout. Kdyby to dělalo problém, tak se do blatníků jednoduše udělala další dírka pod korunkou a trochu se to celé posune.

Na kole už je definitivní sedlo (Ergon SR) a nová řidítka (Spešl Short Reach) a nejednou je z toho ultrapohodlny parník s velmi příjemný posedem. Původní řidítka byla nepoužitelná – skoro se za ně nedalo držet dole.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

5.11.22 16:27

S blatníky to vypadá docela dobře. Přední už je možná moc dlouhý, takže obrubníky a podobné překážky radši nesjíždět :-) .

Reagovat
Lister
Lister

5.11.22 13:09

Už to začíná vypadat jako zimák. Vzpěry zadního blatníku se ještě budou zařezávat. Na první vyzkoušení fungují dobře.

Původně jsem myslel, že ten zadní dám bez toho můstku mezi vzpěrami, ale protože je ten blatník z plastu, tak nedržel rovně a muselo se to zafixovat i v tomto místě.

První nasazení jako u jakýchkoliv jiných blatníků opruz, příště už by to mělo být jednodušší, ale nepředpokládám, že bych je chtěl někdy sundávat.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

2.11.22 08:08

Tomíku, brašničky jsou cajk, neřešit a jezdit! :-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

1.11.22 19:43

Kolo hodně fajn,samozřejmě myšleno tento Listerův kousek :-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

1.11.22 19:40

Mám podobnou pumpičku jak Myslik,do brašničky se nevleze.O tom vrazit věci z brašničky pod sedlem do kontíku místo druhé láhve,už taky začínám pomalu přemýšlet.Jinak kolo hodně fajn :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.11.22 09:05

krabica: Mně se to takhle vlastně taky líbí. A galusku včetně pák a imbusů už vozím místo druhé flašky v takovém tom kontejneru. Dnes se už jaksi moc nedostávám do situací, kdy by byl problém tekutiny doplnit. :)

Reagovat
krabica
krabica

31.10.22 20:39

ciro> Mám stejnou Lezyne, ale na spodní rámové a nijak se za ní nestydím… :-) Ještě přemýšlím nad OneUp s integrovaným nářadíčkem a zbavil bych se i té minibrašničky pod sedlem…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 19:00

Aha – to je fajn.

No, já mám ještě jednu SKS (už se nedělá) a ta váží jen 36 gramů, o ni prakticky v kapse nevíš. A kupodivu s ní fakt napumpovat silniční kolo jde.

Reagovat
Myslik
Myslik

31.10.22 18:49

Mám tuto pumpičku a vejde se mi i do brašničky pod sedlem (diagonámně + duše + multiklíč)…

https://eshop.skoda-auto.cz/…p/000050308A

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 18:05

No, dneska je to s těma pumpičkama spíš takhle. Ale taky za to, že mám pumpu na rámu a ne v kapse, od některejch docela i dostávám…!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 17:56

Waters: Nejlepší na tehdejším opravdickém kole však byla rámová chromová Silca.

No, purista by na kolo asi nedal ani tu brašničku pod sedlo. :)

A proti větším brašnám & spol. na cesťácích, gravelech atd. samozřejmě nic nemám – ale dát je zrovna na pěknou silničku, to je jako dát rakev na Ferrari.

Tady to však samozřejmě tomu červenému kolu naopak jen může pomoct. :D

Reagovat
TJK
TJK

31.10.22 17:36

moc pekny to mate pane lister.. kolika lidem by tohle mohlo rikat pane jako top jednicka do staje! :-)

Reagovat
waters
waters

31.10.22 17:34

cioran-m: myslel jsem si že to tak nějak budeš mít a batůžek chápu, zkrátka seš purista a na kolo kromě možná pumpičky nic nepatří:) Tahle filozofie se mi líbí.. Před dvaceti lety (ve dvaceti) jsem jezdil na kole jinak než teď. Komfort je u mě na prvním místě a konkrétně Domane nabízí komfort velmi dobrý a je tomu podmíněn i design, který se někomu líbí a někdo ho odepíše. Designově se mi například líbí z mainstreamu Aethos ale nenabízí to co Domane ve více ohledech.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 15:04

Waters. Já to vozim, když je třeba, v batůžku. Koupil jsem si kdysi ve Francii takovej lehkej, co má odskočenou síťovinu, takže to člověk nemá přímo na zádech a nepotí se. Ale ten beru stejně jen na kola do terénu.

Pokud se týče vyjižděk na silničkách po opravdickejch horách (které tedy většinou trvaly podstatně déle, než pět hodin), tak to jsme měli věci opravdu po kapsách. Pláštěnku nebo vestu, tyčinky, pod sedlem galusku nebo duše. Dva imbusy, centrklíč. Ostatně někde se v hospodě nebo v italským „baru“ případně víc najíst nebyl až takový problém. Ale silniční kola samotná musela taky trochu vypadat, že.

Ale tohle mne už dnes netrápí. Na mý dnešní švihy tady u nás, teda. :)

Reagovat
waters
waters

31.10.22 14:40

Cio na čem jezdíš aktuálně po horách pětihodinové vyjížďky (pokud je jezdíš), vozíš se sebou něco na převlek, jídlo? Vozíš to v kapsách dresu?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 14:27

waters
waters

31.10.22 14:16

cioran-m: kušuj estéte:)

Blatníčky mi za posledních pár dnu zachránily nejen prdel a brašny? Delší štreky hlavně po kopcích – náhradní triko, šátek-čepice, rukavice, pláštěnka. Plus je to parádní žehlička a dvoje záplety jsou třešničkou;)

Reagovat
Lister
Lister

31.10.22 14:15

Brašny už jsou, zbytek bude následovat.

Kolo je pracant, to je jediné, co se počítá.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 13:59

Abych zas krz svou kondolenci kvůli tomu písmenu třeba nedostal; vím, že se ta níže zmíněná krásná věc jmenuje Madone.

A že byla pojmenována (tehdy) na věčnou pamět Velkého Lance.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.10.22 11:22

Pozoruhodné už takto. A s těma blatnikama, případně brašnama (pravda, odkládaci skřiňka v rámu tam uz, jak psáno, je) atd. to bude teprve ono. Esteticky (skoro) tak zdařilé, jako sama Madona. :)

Reagovat
gemini
gemini

31.10.22 11:12

Paráda…

Reagovat
jIrI___
jIrI___

31.10.22 10:47

Tohle je fakt pěkné kolo, design Treku posledních pár let mi sedí.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

31.10.22 09:54

Luxus

Reagovat
Lister
Lister

31.10.22 08:16

Sedlovka by se určitě dala vyřešit jinak, ale je tam provizorní sedlo, takže se bude ještě přenastavovat. A než pak strhávat drahou ochrannou folii, tak zatím takhle.

K tomu vedení – opravdu jsme se při jízdě snažil tlačit kolena co nejvýš a co nejblíž k představci – pak jsem koleny krásně leštil horní trubku, ale do bovdenů nenarážím. To si mnohem častěji kopnu do řídítek na jedničce. Takže se všem omluvám, ale tohle taky problém nebude.

A že to vypadá blbě – jo vypadá, ale v reálu to fakt tak neruší tak moc – není to zase takový rozdíl proti klasickému vedení kolem hlavy. Pro mne je důležité, že to nejde přes ložiska, takže servis bude jednodušší. A za jízdy teda radši koukám kolem než na řídítka :-)

Reagovat
prodi
prodi

30.10.22 22:57

Ta sedlovka by určitě šla pořešit elegantněji;)

Reagovat
Lister
Lister

30.10.22 22:07

Tak vám do toho pánové hodím vidle :-)

Jednak DaD podle mě nemá 170cm, nebo já už nemám 176cm :-)

..ale stejně ve výsledku je vždy důležité jak má člověk dlouhé nohy, ale taky pomr holení a stehen. Mám nohy trochu kratší a mám delší stehenní kosti a proto sedím na kole níž a víc vzadu než většina stejně vysokých lidí.

Když jsem si přebíral kolo od DaDa, tak jsme si hned všiml, že má sedlo mnohem výš než já (a to má být o 6cm menší…). Nakonec šlo dost dolů. Celkově mě velikost toho kola překvapila. Vůbec není krátké, má být o 15mm kratší než Aethos, ale nějak se to tam ztratilo a délku posedu na páky mám úplně stejnou jako na Aethosu (sedlo a jeho pozice jsou identické – to si vždy nastavím úplně stejně na všech kolech pomocí jednoduchého měření výšky a vzdálenosti za středem). Takže nějak nevím, budu to ještě muset pořádně poměřit. Ale to kolo určitě není malé.

Pokud to někomu pomůže tak horní hrana sedla je 70,5cm nad středem. Zadní hrana sedla je 32cm za středem a délka na páky je 83cm – měřeno zadní hrana sedla po začátek gumových krytek Shimano pák.

S bovdeny uvidím – možná budou vadit, možná ne. Jestli jo, tak se dají vést naopak a pak se opřou o představec a zavazet by neměly.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

30.10.22 21:48

Krasavec, nechť slouží!

Reagovat
waters
waters

30.10.22 21:47

edit: 52:)

Reagovat
waters
waters

30.10.22 21:46

BikerM: Domane mám 58 a 185cm. Celkově mi to přijde taková menší 58. Pohodlná endurance geo. Nevím s tou 53 na 177cm.

Checkpoint je tuším o dost delší na TT snad i o dva centimetry a představec je v daných vel. stejný.

Reagovat
BikerM
BikerM

30.10.22 21:06

DaD: vozil jsem ted dva roky Trek Checkpoint a u velikosti 54 to nebylo idealni. Kdysi jsem v kadetech zacinal na 56, pak jsem dlouho vozil 54 a bylo vse ok. Ale ted mam u BMC velikost 51, coz je 535mm vrsek a jsem naprosto spokojeny, muzu jet 4-hodinovej svih na pakach/dole za oblouky a zada mam jak v perince. Tak proto nad tou velikosti trochu vaham a po Treku u silnice posilhavam. :)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

30.10.22 21:00

Červenou moc nemusím, ale když jsem viděl tuhle silničku, tak mi brada dost poklesla…uf, nádhera.

Reagovat
kubad
kubad

30.10.22 20:10

super zimák :D

Reagovat
Hagner
Hagner

30.10.22 19:47

Konečně zase krásný kolo ;-)

Reagovat
grafik
grafik

30.10.22 19:47

Krasavec, dal bych tlusté plaste a jezdil ho cely rok, případně na podzim by zvládl i cyklokros. Dobra koupě.

: )

Reagovat
Doyle
Doyle

30.10.22 19:36

Treky jsem kdysi jezdil a vždy měly luxusní lak. Podle fotek to tak je asi i nadále. Ať slouží.

Reagovat
DaD
DaD

30.10.22 18:38

Na 177cm vezmi určitě 54. Na tomto jsem měl při 170cm sedlovku téměř na max. Dá se sice koupit delší, ale větší velikost bude určitě vhodnější.

Reagovat
BikerM
BikerM

30.10.22 17:49

Mas to pekne! :) Dotaz, kolik meris? Premyslim, zda by mi u mych 177cm sedela 52.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

30.10.22 17:05

Že prý dvojka na zimu. Mít takové kolo, tak je leštím a jezdím na něm jen v neděli do kostela. :-)))

Reagovat
H88
H88

30.10.22 17:04

Až na tu grafiku paráda! :D

Reagovat
miťo
miťo

30.10.22 16:53

Koukat na bowden by se dalo, ale kopat to něj kolenem při jízdě ze sedla, to úplně nechceš. Jinak luxusní dvojka, možná až moc na zimu.

Reagovat
DaD
DaD

30.10.22 16:49

Kua, mě se tento setup fakt líbí! Paráda..

Reagovat
nooski
nooski

30.10.22 16:48

Dvojka jak vino!

Reagovat
gersa
gersa

30.10.22 16:41

Jo, ten bovden by mě taky sral

Reagovat
roud
roud

30.10.22 16:37

Kolo je parádní jediná výtka je to řešení bovdenu asi by mi vadilo na to neustále koukat za jízdy ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10