Zářijová Garda (a Beskydy)

Přidat foto

Přidávám pár fotek z mobilu (z kola) a foťáku (z procházek) a video z prosluněné Gardy, kam jsme vyrazili v září. Vyšlo nám to suprově, protože u nás bylo zrovna nejhorší počasí a trochu i sněžilo. Na Gardě byly tou dobou teploty ke třicítce a obloha skoro bez mráčků. Dovolená to byla napůl chodící a napůl jezdící. Hlavní však byla pizza a zmrzlina.

Hned první den jsem podcenil místní traily, vyrazil s malou helmou a jako naschvál jsem si rozsekl bradu při pádu v jednom z nekonečných kamenných polích. Aspoň mám zkušenost z italské nemocnice a tři stehy. Další dny už jsem bral integrálu a vestu a samozřejmě už nespadl (ne že bych chtěl znovu).

Na Gardě jsem byl poprvé a zdejší traily jsou něco úplně jiného, než na co jsem zvyklý u nás. Nekonečná kamenná pole a spousta skal. Ze startu mi to moc nesedělo, ale když už jsem jel trail podruhé a znal zhruba stopu, mělo to i sem tam flow. Potřetí to byla dokonce i zábava. Obtížností bych řekl, že tam, kde končí s obtížnosti profláklejší černé traily Finale Ligure (třeba Madonna della Guardia), tam začínají na Gardě černé traily. Už se mi dlouho nestalo, že bych něco nesjel, ale na spodní část trailu Seicentouno jsem jen nechápavě zíral (není na fotkách ani videu, v horní části jsem si na jedné ze skalek rozsekl tu bradu, takže už jsem ani nebyl tak odvážný, přesto respekt tomu, kdo to sjede).

Na Gardě bylo fajn, ale pomalu jsem se těšil na podzimní Beskydy předtím, než začne padat listí. Sice na bahně a morku, ale máme to tu (s Poláky) prostě super.

Více ve videu zde – https://youtu.be/6EUmCEfZPpE

(vloženo 12.10.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

13.10.22 11:09

Tož pěkná panorámata, mě by úplně stačilo si to jen procourat :-)

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

13.10.22 10:20

Nahoru na horu za svoje je slovo chlapa, palec hore…

Reagovat
saintjv
saintjv

13.10.22 08:27

na 7 km 1100 vyskovych kdyz jedes z Torbole…

Reagovat
theedge
theedge

12.10.22 20:55

Tak na Gardě to je krutý :-)

Reagovat
chomejs
chomejs

12.10.22 19:05

Nahoru za svoje :-)

Reagovat
theedge
theedge

12.10.22 17:57

Na Gardě jsem s bikem taky ještě nebyl i když to je vyhlášená klasika. Ten trail vypadá ta krutej test nastavení podvozku :-)

Nahoru shuttle ?

Reagovat
Kaire
Kaire

12.10.22 16:04

Zářijová Garda je sázka na jistotu. Nám letos zachránila dovču, když se místo 3° a sněžení u Zell konalo 25° a azura u Gardy :).

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 0
blackboy007 2
jezour 27
miťo 27
Jáchym 1 8
Pepa Hrabačov 26