Jeseníky aneb nejen Šumavou živ je člověk

Přidat foto

Sobota ráno. Pepa zahřívá válce.

Běžkyně v divočině

Libo-li dát si vanu?

No fakt! Svatý Urban, patron chlastu, vystříhaný z barevných papírů :-D

Borůvková hora

Borůvky žádné, zato pívo. A ta nejhorší horká čokoláda ve Střední Evropě

Hoši si na Borůvkové hoře klekli, čímž vzbudili u přítomných turistek živý zájem

Důvodem však byl tenhle prokřehlík

Čertovy kazatelny

Tretry for ever

Pepa, zděšen naším mizerným nájezdem

Ovšem takhle to, Pepčo, moc nevytrhneš :-))

Vízner nám dal zabrat

Aleš vytáhl na kopec i svou rýmičku

Až příště, hoši :-))))

Vzhůru dolů

Nojo Hubert. Furt v luftě

Xc chrt Dan se popasoval se vším

Ale i na mistra někdy dojde

Hm. No nakonec odškrtnuto :-)

Angličani tomu stejně prd rozumí :-)

Lánský vrch

Nerušit! Prťajzlik spí :-)))

Jo, užili jsme si to :-)

A nejen mlýnem živa je parta FH. Takže nás kali pošťouchl směr Morava, domluvil ubytování ve vesničce jménem Vojtovice a pak se po vzoru taoistických učenců vytratil, aby vše jen zpovzdálí sledoval, hýčkán špitálními piškoty a jogurtem. Čímž tedy Kali, díky! za ten impuls a zákulisní nasměrování :-)

V chatě U lesa jsme se sešli v pátek večer, zjistili, že stran jídla bude akce tradičně naddimenzovaná, ale horší to bude s cyklistickou částí, přesněji řečeno s tím, kdo se ujme průvodcování. Zachránil nás Hubert (velké DÍKY, Huberte), který připravil krásné trasy na oba dva dny, po kterých nás s péčí a zodpovědně provedl. A není nic lepšího, než se o nic nestarat a jen se rozhlížet a kochat krásnou krajinou. A pak taky se snažit Hubertovi uviset, to už bylo o něco méně povznášející :-) Sobota byla čistě vyhlídková, v neděli pak byly hlavním cílem Rychlebské stezky, ta Mekka vyznavačů dobrovolné sebedestrukce – nic pejorativního, dovoluji si počítat se k nim taky:-) Přesun tam a zpět proběhl po ose a byl přikrášlen opět mnohými pěknými místy, takže ani neděle nebyla zadarmo. V pondělí si xc borci vyšlápli na Praděd, zatímco drncání milující část party, namlsaná nedělním Superflow, zamířila opět na Rychlebské stezky. A taky si tam v mém případě odškrtnout jeden dloužek :-)

Medaili za statečnost by si jednoznačně zasloužil Aleš, který vše absolvoval s jakýmsi moribundem, stěhujícím se mu po různých zákoutích tělesné schránky. Chorůbka nakonec zakotvila tak, že jedině on byl ve skutečnosti oprávněn prohlásit Bylo to k posrání :-)) Pokud odhlédnu od doslovného smyslu slova, mákli jsme si všichni :-)

Tři dny naplněné opět srandou, pohodou i dřinou. Propocené hadry už prošly pračkou, bahno z Holky odnesla voda, zmasakrované holeně přestaly bolet. Zbyly jen krásné vzpomínky a halda fotek, těžko vybrat sem jen pár z nich.. A jinak: až se znova narodím, tak Jeseníky by to věru být mohly :-)

Fotky Pepa, Jardo, Hubert, mum

(vloženo 30.9.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

6.10.22 15:15

Percy, děkuju :-)

Reagovat
perceptio
perceptio

5.10.22 23:00

Super akce. Je to paráda, když se sejde správná parta. Palec hore.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

5.10.22 14:02

Jsem jedno ucho.. oko! :-D

Reagovat
vpa007
vpa007

4.10.22 16:29

@mum: jojo, makám na tom! ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.10.22 08:35

huberte, bylo to akorát. Žádné vraždy (mno, skoro.. :-D), spousta zážitků. Trasér na výbornou :-)

Bonde, děkuji :-) Nový bajk?! Pochlub se ;-)

Reagovat
vpa007
vpa007

3.10.22 21:09

Velmi podařené! Dík za reportáž psanou v sedle! Mám sto chutí vykašlat se na rýmičku, vzít novýho bajka a jet jej na Rychlebky provětrat! ;-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

3.10.22 13:53

Jardo: Díky, ale nemyslím, že bych měl nějaké zvláštní schopnosti. Jen mě to, nejen vzlínání, baví. :o) A k cestě na Borůvkovou. Chtěl jsem doplnit ještě kousek terénu, kterého bylo pomálu, jen jsem si už přesně nepamatoval, jak to tam je. Ale ano, šlo tam vyjet pohodlně po šotce. Ale zase toho tlačení nebylo tolik, ne? ;o)

mum: Tak šílený, jóó? :oD

Ono celkově, když jsem při plánování zohlednil všechna zajímavá místa Rychleb, tak i s přimhouřením obou očí jsem se dostával k trasám kolem 85 – 100 km a 2400 – 2900 m up. A tak jsem, k těm přimhouřeným očím, jedno oko úplně zavřel a vyšel z toho tenhle kompromis. A ještě jsme ten plán hned na začátku přikrátili, neb je prý škoda ztrácet výšku, když lze jet rovnou na hřeben. :oD Myslím ale, že to bylo ku prospěchu nás všech. ;o)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.10.22 10:41

Jardo, ano, hrušky byly skvělé tuhé i tekuté :-) Zvláštní, jak ses s tou hruškovicí trefil do hruškového kraje.. Tedy až na ty podivné kamuflované plody, kterými se nás pokusil otrávit Pepa :-)))

Kofi, kdybys viděl tu fádní zahradu u té chaty.. Věřím, že bys zalitoval, žes místo kola nevzal bagr ;-))

Aleši, nebylo co dezinfikovat, vždyť víš ;-) Říznout jste mi to nikdo nechtěl ;-))), tak to vyřešil Račí potok u Tančírny. Ale bylo to k vzteku, celkem to od těch Kazatelen furt šlo, a pak jeden hloupej sloupek.. :-D

Oldo, Aleši007, Radez, grafik: díky :-)

Dane, dík, žes přijel. Věřím, že po odjetém závodě bys to možná raději zalomil doma na kanape. Bylo to perfekt :-)

Reagovat
grafik
grafik

30.9.22 21:35

Paráda.

Reagovat
Radez
Radez

30.9.22 20:51

Ste borci!

Reagovat
dan001
dan001

30.9.22 19:22

Byl to opravdu vydařený víkend. Pro mě sice lehce zkrácený, ale bylo to moc fajn. Ani detaily jako cvaklý plášť, kopnutý ráfek a a pondělní sjezd z Dlouhých strání v dešti ho nepokazil. Děkuji.

Jo a mamko, XC chrt pobavil. :-)

Reagovat
Ales007
Ales007

30.9.22 17:53

Moc pěkné, GJ! ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

30.9.22 17:34

Kvalitka, ostatně jako vždy ;)

Reagovat
Jardo
Jardo

30.9.22 14:52

mum: Sv.Urban se usmívá :) Příště nejenom bez šlápnutí do pedálů ale i bez držení řídítek – případně po zadním kole :-P

No já zas nemusím brody od chvíle co jsem hodil tlamu přes řídítka v brodu Zahořanského potoka.

Ještě bych rád vyzdvihnul místní hrušky, které dobře posloužili k doplnění energie na vyjíždce i večer kombinované s hruškou v jiném skupenství.

Reagovat
Jardo
Jardo

30.9.22 14:22

Kofi ideálně do nějakého externího skladu a na kole ;-)

Reagovat
kofejn
kofejn

30.9.22 14:18

Teda kali to není tak, že bez kutění nemůžu být. No nic, venku je hezky (neprší), tak to zabalím a dojedu si zase pro ztracenko, ať to odsejpá.

Reagovat
BSA
BSA

30.9.22 14:15

Kofi, já se přiznám, že na té ostružinové či bůhvíjaké hoře (moc jsem nevnímal, kam mě táhnou) jsem si ze zoufalství zakoupil panáka likéru Praděd. Jel jsem pak o něco rychleji z kopce… ale jinak ani večerní pokusná léčba slivovicí nepřinesla kýžený výsledek. Takže meducína by se asi hodila jen na desinfekci povrchových poranění mumky (ano, opět…) ;-)

Reagovat
kalimer0
kalimer0

30.9.22 14:12

Já bych pro příště navrhoval ubytování s nějakým nedodělkem. Ať kofi po vyjížďce může betonovat nebo kopat rybník …

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.9.22 14:01

Kofi, nezlob! :-DDD

Kali, dobrovolně jsem se obětovala jako návnada na komáry ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.9.22 13:56

Huberte, ty palačinky byly samozřejmě highlight každého dne, ale já jsem je nezmínila schválně. Víš, jaký teď bude příliv nových lovců do Fotohry a účastníků dalšího srazu?! Se Káťa od plotny nehne ;-)))) Né, samozřejmě byla Káťa úžasná, to je jasná věc :-)

Kofi, tak jestli nejsi zklamán, tak to mě fakt těší. Hele, příští rok už žádná garáž, terasa, bazén ani nic takovýho, a jedeš, kdybysme tě měli unést i s míchačkou! :-D

Aleši, krásná pohádka :-DDD Škoda, že už mám velké děti :-D

Lister: no, nebudu machrovat, že to nebyla na Lánský vrch makačka, navíc když všichni pánové měli asi tak o půlku lehčí kolo než já :-) Ale když před tebou vykmitne nahoru Šílený Hubert, tak ti to prostě nedá :-D

Adu: díky pane :-)

ufon: ty máš pravdu! Normálně se stydím.. Já jsem to nějak moc nezkoumala, kali zavelel „Jeseníky“, tak u toho zůstalo.. Tak co kdyby to byl jako krycí název akce? ;-) A máš pravdu, kraj opravdu nezklamal. Už jsem si i vybrala jako budoucí bydliště Žulovou :-)

Ante, pravdu máš :-)

Dedku, na pól nejspíš příště ;-))

Pepi, díky a nápodobně :-)

Kotwíku, bez tebe a kofiho tomu jádru kus chyběl ;-)

Reagovat
kofejn
kofejn

30.9.22 13:49

Aleši, tobě chyběla moje univerzalní medicína…

Reagovat
kalimer0
kalimer0

30.9.22 13:39

Musíš být nějaká horkokrevná, všichni dlouhé rukávy a nohavice a ty v krátkém.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.9.22 13:32

Singlespeed: na Boží Horu bylo cukání, to zas jo. Všude na nás koukala a lákala.. Ale už jsme ji prostě nezvládli, čas, síly, Alešova indispozice.. a pak taky chuť na pečenýho buřta u chaty ;-) Jinak díky, pane :-)

Kožíšku, tak že bych to spletla? ;-)))

Jakube, dík :-) Jen toho Michala Davida prosím néé, to je na mě moc vysoká umělecká úroveň :-D Nějakou fotku tedy ještě přihodím ;-)

Kali, chyběls :-) Příště už žádná šedá eminence, ok? Díky moc :-)

miťo, J1RKA: díky, kluci :-)

Jardo, to tedy nechápu, proč se na mě Urban tak mračí, když jsem byla úplně vzorná :-D A ten můj strašák.. v neděli mně to fakt překvapilo, i když nás Hubert varoval. Pak se nahrnula banda za námi a nakonec rodinka, kde to paní odstavila stejně jako já. Pán byl ovšem hustej, spustil na ní, že žádný převádění nebude, ať na to rychle zapomene, že kvůli tomu kmeni sem vlastně jeli! :-D A dítko to samý :-) Jak to s nimi nakonec dopadlo, nevím. Požádala jsem paní, která byla najetá předním kolem na kmeni a chabě se bránila svému důraznému manželovi, jestli bych mohla přejít, než si tam tu manželskou krizi vyřeší. Nevím, jestli mě pán potom víc proklínal za to, že jsem před zraky jeho paní kolo převedla, nebo by bylo lepší, kdybych tam do té bažiny fakt spadla :-D V pondělí už jsem to měla okouklé a byla jsem víceméně smířená s tlamou do bahna, která se tedy nakonec nekonala. Příště bych to ráda bez šlápnutí do pedálů ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

30.9.22 13:30

Krása děcka je vidět, že zase jádro FH nezklamalo;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

30.9.22 13:28

Krásný report. Díky všem. Bylo to krásné.

Reagovat
dedek55
dedek55

30.9.22 12:41

S dobrou partou až na severní pól :-)

Reagovat
Ante.Meridiem
Ante.Meridiem

30.9.22 12:32

To vypadá na povedenou akci, Rychlebské hory jsou krásné a zapomenuté.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

30.9.22 11:21

Češi bajkovali po Rychlebkách a mysleli si, že jsou v Jeseníkách ;-) Dobře, nebudu hnidopich – vypadá to na vydařenej vejlet se spoustou zábavy. Koneckonců tamní kraj snad lidi jako my nemůže nikdy zklamat.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

30.9.22 10:59

GJ! :-)

Reagovat
Jardo
Jardo

30.9.22 09:57

Tenhle úsek jsme zvolili asi ne optimálně: https://mapy.cz/s/medavukajo ve druhé části je tam v prudší pasáži kořeny, tak je to jenom pro ty šikovnější.

Reagovat
Lister
Lister

30.9.22 09:49

Tak to budu asi muset někdy vyzkoušet, mě vlastně nikdy nenapadlo, tam jet na kole.

Borůvková se celá dá, ale je to dost na morál. Když se to vezme šikovně oklikou, tak to vyjedeš i na gravelu.

Reagovat
Jardo
Jardo

30.9.22 09:44

Lister: Lánský vrch není nějaká vražda, mám pocit, že to vyjeli skoro všichni. Je tam akceptovatelný terén, sklon je místy trocha prudší, to jo…

Já bych se spíš skláněl nad schopnostmi huberta vyjet některé pasáže na Borůvkovou horu – třeba tam jak Pepa na fotce tlačí (a tlačila většina). To mi hlava nebere. Kadence 120 a jede nahoru jak raketa.

Reagovat
Lister
Lister

30.9.22 09:37

Pokud dal někdo Lánský vrch v sedle, tak smekám.

Kolik jste tak za den nalítali?

Reagovat
BSA
BSA

30.9.22 08:58

Zbývá dodat konec pohádky: a pokud si nevysral mozek, sere Aleš někde v jesenických lesích dodnes… :-D

Díky za report, hezky se to ráno četlo, zatímco jsem zčerstva nahazoval mísu…

Reagovat
hubert.d
hubert.d

30.9.22 08:47

A vynechal jsem to nejdůležitější (hlava děravá) v poděkování tobě, Ali a to za sepsání krásného reportu. Velké díky! :o)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

30.9.22 08:40

Jardo… :oDD

Reagovat
kofejn
kofejn

30.9.22 08:38

Na tenhle report jsem se celý týden těšil a nezklamalas! Tak snad příště s vámi zase pojedu.

Reagovat
hubert.d
hubert.d

30.9.22 08:36

Užili jsme si to pohádkově, počasí jak malované, nálada úžasná a skvělá, což snad ani u tak skvělé party nemohlo být jinak. :o) Když mluvím o partě, chybí mi zmínka o účasti jednoho člena tzv. v pozadí, který pro ostatní palačinky na každé ráno připravil. Ano, ty palačinky, co jste s prominutím sežrali, než jsem se stačil vrátit z jesenického nádraží, byly i na pondělí. :oDD Ale myslím, že je Káťa potěšena, jak všem chutnaly. Děkujeme Káťo. A tobě, Aleši, za luxusní blumovou marmeládku, co na ty palačinky sedla, jak prdka na hrnec. :o) A taky díky tobě, mamko, za skvělý gulášek. Mimochodem, jezdíš jak drak, tedy dračice. ;o) A Pepovi velké díky za zápůjčku svého kola, co jede tak rychle a snadno.:oD

Zkrátka a dobře, děkuji vám všem za společnost v parádním prodlouženém víkendu! :o)

Reagovat
Jardo
Jardo

30.9.22 08:07

Díky za super víkend. Cesta daleká, ale stálo to za to.

Jsem rád, že kritický úsek byl překonán. Musela sis počkat na pondělí, aby tam nebylo tolik diváků?

A hele na koho Sv. Urban v odrazu kouká :-)

Reagovat
J1RKA
J1RKA

30.9.22 08:04

supeer, mam rad tyhle spolecny vyjizdky

Reagovat
miťo
miťo

30.9.22 07:27

Paráda, dobrá parta a sranda. Tak to má být!

Reagovat
kalimer0
kalimer0

30.9.22 06:36

Pěkně sepsáno a je vidět, že jste si to užili. Díky za poděkování a moje know-how prozrazovat nemusíš. :-)))

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

30.9.22 06:09

Fotky jsem prosvištěl 2× dokola a furt se mi dere do hlavy rým Michala Davida „udělal by chybu, kdo by se dnes vzdálil, kdo by tuhle diskotétu míjel“ :-) Super akcička, dle fotek a psaní, top je Pepa s hlavou v dlaních … to se to rýmuje :-) Hubertův skoček luxusní, v tom klukovi něco je :-) Fotek ale málo, přidej prosím.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

30.9.22 05:58

Nevím jakého sv.Urbana Mamčo myslíš, ale já jsem našel sv.Urban patron proti opilství.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

30.9.22 00:43

Chybí mi tam Boží hora, tu byla velká škoda vynechat, když byla kousek od baráku. Ale jinak dobrý :-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 41
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19