150 mil k moři

Přidat foto

Cíl cesty: moře s Buchlovem na obzoru

Hustopeče u Brna

Hoří!

V lese u Hodonína bylo ještě šero.

Maják před Rohatcem. Blížím se k moři!

Poprvé přejíždím řeku Moravu.

Brána k zámku ve Strážnici.

zámek ve Strážnici

v parku u zámku

Vnorovy - kostel sv. Alžběty Durynské

Veselí nad Moravou - kostel svatých Andělů strážných a klášter servitů

Veselí nad Moravou - kostel sv. Bartoloměje

řeka Morava a lávka nad jezem ve Veselí nad Moravou

"Moře" s buchlovskými kopci na obzoru.

Našla jsem si malinkou pláž s kamením na dně. Písky u břehu vlny čeřily a bylo to tam zakalené.

selfie od moře :-)

Vůbec se mi nechce odjíždět.

Uherský Ostroh. Zpět přes řeku Moravu.

náměstí v Uherském Ostrohu

pošta ve Vracově

Milotice

Milotice

Šardice. Při čtvrtém průjezdu kolem hospody U Orla už na mě mávali :-) Ne, opravdu už nebudu jezdit po cyklostezkách!

Jsem nepoučitelná, do Pavlovic to vezmu přes vinohrady a zas budu bloudit...

Hráz v.n. Nové Mlýny

Mušovské jezero. Tahle voda na koupání není :-(

Tohle prostě cvaknout musím.

Cvrčovická vafle. Tentokrát jsem si dala dospěláckou, spousta kilometrů a spousta fotek.

https://mapy.cz/s/kuhebupoga

V pětatřiceti stupních nevycházím z domu. Ale už delší dobu jsem si říkala, že hned, jak se ochladí, zajedu si k „moři“. Voda teplo drží a hodně vody udrží teplo hodně dlouho. Tento víkend nastal ten správný okamžik pro cestu k největší a nejčistší vodní ploše na celé Moravě.

Vyjíždím do noci a ve čtyři už jsem na náměstí v Hustopečích. Místní omladina právě končí diskotéku. Pak se rozhořelo nebe a po pár kilometrech vyšlo sluníčko. Pečlivě jsem nastudovala směr větru, foukalo mi do zad. Měním směr, vítr jde zboku a je nejvyšší čas schovat se v hodonínském lese. Od majáku před Rohatcem už mě čeká jen třicet kilometrů otevřenou krajinou proti větru, to dám.

Ve Strážnici chvíli bloudím, než najdu cestu k zámku a v parku si dělám první delší přestávku. Jsem v kraji nádherných staveb a až do Ostrožské se už jen kochám.

Novoveská jezera jsou nádherná, koupačka úžasná, škoda, že je mám tak daleko. I když jsem se kvůli vlnám držela jen při břehu, byla voda teploučká a vůbec se mi z ní nechtělo. Sluníčko svítilo a člověk na větru oschnul během pár vteřin, stejně jsem s sebou ručník nevezla. Nakonec jsem tam vlezla třikrát, než mě představa dalších kilometrů donutila pokračovat v cestě.

Uherský Ostroh, Moravský Písek, Bzenec, Vracov… samá slavná města s obrázkama na fasádách. v Miloticích fotím zámek, který si výstavností s Kuksem nezadá, a ujíždím směrem k Pálavě. U Mušovského jezera mám na tachometru rovných 200km, čistý čas jízdy 11:52, úžasné! :-)

Závěr cesty už tak úžasný nebyl, bylo to do kopce a jen cvrčovická vafle mě zachránila. Nakonec z toho bylo 252km na sigmě za 15:42 čisté jízdy.

(vloženo 8.8.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Enron
Enron

13.8.22 07:27

Jeee, Uherský Ostroh. Tam jsem trávil dětství u babičky,přímo v té ulici, která přijíždí k mostu :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

11.8.22 20:36

Ale po Krkonoších ano:-)))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.8.22 13:54

Já bych jel spíš do těch Kérkonoš, voda mi stačí jen na občasné osvěžení, určitě ji nemám jako cíl cest ;-)

Ale do Kérkonoš cyklobusy nejezdijó :-D

Reagovat
bara2
bara2

11.8.22 13:36

Njn, chtěla jsem ten lístek využít, když jsem se dočetla kolik se toho dá na jednu jízdenku odvézt! Ale mně se vyplatí zajet Velehrad aji samotné, to koupání stojí za to, mohla bych to vzít tam i zpátky a věci si někde u jezera deponovat..

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.8.22 23:30

Já třeba prsa a kraul ovládám, ale neumím šlapat vodu, když stojím na místě. Takže jsem lezl tam, kde jsem nohou dosáhl na dno.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.8.22 21:32

Já lezu jen tam, kam stačím, kdybych byl plavec, dělám triatlon a to beze srandy ;-)

Reagovat
bara2
bara2

10.8.22 21:26

Ty neumíš plavat? Si děláš kozy! Nafukovací kolo moc místa nezabere, to uvezeš.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.8.22 15:19

Baru, a neva, že su neplavec? :-) Mám si přibalit kruh? :-D

Reagovat
bara2
bara2

10.8.22 12:40

Adu, dívala jsem se na mapu, a na Velehrad to máš jenom 80 km! To bychom si mohli dát na Velehradě sraz a společně se projet k jezerům (a až do Veselí je to po rovině jen 25km) . Já jsem zjistila, že na ten celodenní lístek IDSJmK (190Kč) můžou o víkendech jet dva dospělí a dvě kola! To tě můžu stáhnout vlakem na můj lístek až do Brna! Třeba by jelo víc lidí, takový Babičák by určitě jel zpátky kolmo. Já jsem se tam koupala naposledy před lety někdy v polovině září, to by se časově ještě dalo domluvit.

https://www.idsjmk.cz/…ava-kol.html

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.8.22 08:52

Děcka, mít tam dvaadvácu, tak taky sedím na zadku :-D Kuks asi už letos neklapne, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.8.22 19:44

No já tam tu dvaadvacítku mám taky, ale už jen do počtu, skoro nic jsem toho na ní za poslední dva roky nenajezdil, ale pokud to bude nutný, tak jí tam dám, stydět se rozhodně nebudu. No jo Adu je ďábel ;) ten jezdí jinou ligu, jen na ten Kuks, se mu moc nechce ;D

Reagovat
bara2
bara2

9.8.22 17:48

Kocoure, já jezdím jenom na lehoučké převody. Když jsem jela kousek s Adu, tak jsem si všimla, že tam, kde on jde ze sedla, já hodím převodník 22 zubů a sedím na zadku :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.8.22 16:32

Baruš děkuji za povzbuzení, čas by byl, nálada taky, ale pořád se bojím toho kolene, nechci aby se to vrátilo. Aktuálně to vypadá tak, že jsem dnes podruhé v práci na kole, vyhýbám se stoupáním, ty nahrazuju vzdáleností a lehčími převody, snažím se to pomalu rozjíždět, chůze je už ok, tak snad je to na dobré cestě.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

9.8.22 15:36

Edwo, tak v autě je to opravdu opruz, zlatý kolo ;-)

Reagovat
Edwin
Edwin

9.8.22 15:20

Tak to já se jdu tak minimálně na týden někam stydět :) Mega výkon. Bomba!

200 km je pro mě mega opruz i v autě.

Reagovat
bara2
bara2

9.8.22 12:55

MadMaf, při takové vzdálenosti víc jak jeden cíl nedám, musím jet. Naplánuju si jen nějaké občerstvovací přestávky u fotogenických míst. Jinak jen cvaknu něco zajímavého u cesty. Na poznávací výlety po památkách je lepší cestovat autm nebo vlakem, kolo jen na menší vzdálenosti a stejně máš problém, kdo by ti to někde venku hlídal a riskuješ, že domů půjdeš pěšky.

Aleši, děkuji. Při východním směru větru jsem si říkala, že na cestu ze Seredi do Prahy je to ideál. Kdybys jel na kole, mohls to mít aji s koupačkou, v podstatě ty jezera jsou na cestě. Příště už budeš vědět :-)

Miťo, nad ránem je na silnicích boží klid, žádná auta, dá se krásně jezdit i po jedničkách, tam bývá slušný asfalt a pozvolnější kopce. V létě je chládek, na dlouhý přesun ideální podmínky, na to to využívám ráda, prostě paráda. Zatím mi stačí moje 12V orlí očka. Je to sice rozptylka, pro druhé dobře viditelná (proto je mám), pro mě je to něco na úrovni světla na dynamo. Když jedu v noci, tak jedu za pěkného počasí a někde ze začátku mám vždycky kopec, takže jedu pomalu a po známé cestě. Už dlouho před východem slunce je v podstatě vidět, takže po tmě daleko ani nedojedu. A můžu se rozhlížet, není to žádný světelný tunel. Kdyby těch opravdu nočních jízd mělo být víc a po neznámých cestách, dám dopředu ještě k tomu nějaké lepší(dálkové) světlo, zatím si čtu vaše recenze. Mám to teď stejně na všech kolech a hlavně to potřebuji v zimě na nákupy a pojíždění po okolí.

Marskatíne, to bych na otočku za den nedala.Já spím ráda ve své posteli. Zrychlit nezrychlím, rezerva je už jen v pauzách, ale pomalu se blížím k limitě.

Detoxy, tak daleko to nemáš a je tam čistá voda ;-) Já si tam určitě ještě udělám výlet vlakem a zajedu si s Růženkou na Velehrad, to bude tak akorát.

Reagovat
detoxy
detoxy

9.8.22 09:33

No ty bláho! Pěkný výkon. A jak tu už někdo psal, hodně inspirující. A mušov ke koupání rozhodně není. Posledně mě dostalo, když jsem jel od Bulharského jezu, kde zrovna kapaly ty tuny ryb a u kempu u Šakvic se koupali lidi. A to tam den předtím bylo zelenomodro od sinic a strašný smrad k tomu.

Reagovat
Marskatin
Marskatin

9.8.22 08:35

Jak to tak půjde dále, příští rok už zajedeš k skutečnému moři.

Reagovat
miťo
miťo

9.8.22 08:03

Báro jaké máš dojmy z jízdy v noci? Čím jsi svítila? Mmě se líbí ten klid, skoro žádná auta. Jen se musí fakt napínat zrak. S dobrým světlem je to mnohem snažší.

Reagovat
Ales007
Ales007

9.8.22 07:46

Nádherný výlet za koupáním, Baru! :-) Jako vždy překrásné fotky a skvělé počtení. No a ten výkon? Smekám! :-)

Reagovat
MadMaf
MadMaf

9.8.22 06:32

Parádní výkon. Krásné fotky z míst, kde i jezdím rád. V tom lese to je jak u nás z Ratíškovic do Bzenca. Tak ještě příště ten zámek v tom Bzenci a kaple Svatého Šebestiána a Floriána a můžeš si odfajfknout další místní památky.

Reagovat
bara2
bara2

8.8.22 23:53

Kocoure, neuvěřitelné se stane uvěřitelným. Jak bude čas a nálada, dáš stovku, pak další, až si zvykneš. Nebo jsou jiné věci na zábavu. Někde tady Pite píše, že nejen kolem je člověk živ :-)

Reagovat
bara2
bara2

8.8.22 23:39

Miťo, děkuji. Na Lipsko to není, ale do Prahy by to už šlo, teda až na ty kopce… Neváhejte a zajeďte se vykoupat. Sice jsou tam místy cedule o nějakém dobývacím prostoru a tak, ale vždycky to šlo. Pro citlivější je koupací „čtverec“ blíž ke Kunovicím.

Nimrode, Mum, děkuji.

Pesimum, říkala jsem si, že tam někde jezdíš. Hezky tam máte, z těch honosných staveb čiší úrodná a bohatá zem. Moje rodina od tama pochází, ještě si pamatuji, jak jsme jezdili za pratetou do Kunovic, je to už dávno, ale vlastně všechny názvy obcí mi tam jsou známé, i když ani nevím kde která vlastně je.

Pepo, děkuji.Ty jedeš jak drak, já jen tak piánko a dlouho mi to trvá.

Mikikubo, že jo? Už někde od Pavlovic jsem se na ni těšila.

Petře, pěkně jsi to vystihl, děkuji. Všechno vyšlo, ale ta koupačka byl přece hlavní cíl! Že bude voda tak luxusní, jsem ani nečekala, nebyla jsem tam snad deset let a mohla jsem už mít zkreslené vzpomínky. Ale ne, byla ještě lepší!

Kotewe, od tebe to GJ zahřeje.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

8.8.22 22:21

Výkon užásný Baruš a fotečky máš opravdu parádní. Krásný reportík. GJ.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

8.8.22 21:22

Dobrá prestižárna, gratuluji, Báro. Mám radost, že vše klaplo a zadařilo se. Jinak celodenní výlet přesně dle mého gusta. Tak mě napadlo, dát letos ještě třístovku, protože jak stále říkám, kiláků není nikdy dost. :) Vynechat koupání, zkrátit přestávky a mělo by to časově vyjít. Věřím, že s motivací problém nebude.

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

8.8.22 19:13

Ta vafle vypadá fakt jedle:)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.8.22 18:43

Tyjo, parádní nájezd! Jsi nezmar :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.8.22 18:28

Báro to je úžasné co Ty na tom kole ujedeš . Obrovský respekt . Moc krásné fotky a report ze 150 mílové cesty. Jsi veliká inspirace pro spoustu členů BF .

Reagovat
pesimum
pesimum

8.8.22 17:20

Ty jsi jela za mnou na návštěvu a ani nedáš vědět :) Velký respekt za ty kilometry.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.8.22 16:15

Báro tohle je neuvěřitelné, klobouk dolů před tvým odhodláním. Krásnej report, klaním se až k zemi. Fotky parádní, inspirující.

Reagovat
miťo
miťo

8.8.22 15:37

Teda Báro, klobouček, poklona až na zem a čelem o zem! Parádní fotky, popisky i neskutečné kilometry!

Reagovat
Nimrod
Nimrod

8.8.22 14:53

luxusní, klobouček

Reagovat
bara2
bara2

8.8.22 14:48

Tomíkum Vapesi, Soraku, Homolko, Rimmsi, kluci děkuji! K moři jsem měla velkou chuť si zajet a zdálo se mi, že tentokrát by to mohlo vyjít. Pro jistotu jsem měla náhradní elektrický bidon, kdybych k večeru nestíhala a potřebovala to pomalu dojíždět v noci. Ráno jsem svítila na baterii v podsedlové brašně 5 hodin, rezervní baterii v černém bidonu jsem si odložila do pole v místě křížení trasy a cestou zpátky si ho zas vyzvedla. Ani jsem ji nemusela použít, pomáhal mi vítr.

Kožíšku, šlehačky bylo dost, to je fakt, ale uvnitř byla ještě tekutá čokoláda, ta mi s vaflí, zmrzlinou a ovocem dodala potřebný cukr. Zpráskala jsem to na jeden nádech a bylo to moc dobré :-)

FreeBoy, vyšla mi teplota a hlavně vítr. Já tam kdysi jezdila vlakem do/z Veselí a asi si to letos zopakuji. Celodenní IDSJmK vyjde i s kolem na necelé dvě stovky, to bude přece jen míň namáhavé a můžu vzít k moři i Růženku.

Adu, při cestě mi pomáhal vítr, severní se v průběhu dne točil na severovýchodní až východní. Proti mě foukalo jen v úseku od Hodonína do Ostrožské, jinak mi vítr pomáhal. Bez podpory větru bych do této kilometráže, byť celkem po rovině, nešla. K večeru vítr zeslábl a od Pohořelic už moc nefoukalo. Do mapky trasy jsem přikreslila směr větru.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.8.22 14:05

JJ, Baruš frčí, respekt. Myslel jsem, že jsi tvrdila, že to dvoukilo pozdravit Ječňáka bylo tvoje letošní max.? ;-)

Pěkný pojezd, pěkná místa, GJ!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.8.22 13:37

tak to smekam virtualni kloubouk madam

Reagovat
Homolka24
Homolka24

8.8.22 13:35

Bomba výkon, foto i report :-)

Reagovat
sorak
sorak

8.8.22 13:21

ufff… respekt! :)

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

8.8.22 12:59

Teda, ty jsi se fakt rozjezdila. Za chvilku pojedeš jak Miťo do Lipska :)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.8.22 12:53

Teda Báro já kdybych snědl wafli, kde je tolik šlehačky, tak by se mě udělalo asi šoufl. Jinak ta porce by pro mě nebyla problém. Gratuluji ke 252km. Trocha šlehačky na wafli mě problém nedělá. Foto ze 4.července z Velké Bíteše.

Reagovat
vapes
vapes

8.8.22 12:37

Pěkný výkon i fotky.

Reagovat
bara2
bara2

8.8.22 12:29

Do galerie to nedám, ale pár ukázek obrázků na fasádách. Prostě Moravské Slovácko je nádherné, malovoali aji na „břízolit“!

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

8.8.22 12:27

Krásná práce Báro,klobouček ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 3
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34