200 splněno!

Přidat foto

sluníčko vycházelo do mraků

u Rumburaka

meditační křížová cesta v Jiřicích u Moravských Budějovic

meditační křížová cesta v Jiřicích u Moravských Budějovic

meditační křížová cesta v Jiřicích u Moravských Budějovic

rozhledna Anička v Jiřicích u Moravských Budějovic

rozhledna Anička v Jiřicích u Moravských Budějovic

Dřevěné sochy u rozhledny Aničky

u zámku v Miroslavi

Já ty staré patníky miluju.

Pohořelický kapr

Trasu jsem měla naplánovanou a čekala jsem na vhodné počasí. Vyjela jsem brzo před svítáním a stihla jsem se vrátit ještě před západem slunce. Prvních stočtyřicet kilometrů se jelo krásně, pak už začalo být dost teplo, tak jsem si raději dávala častější a delší přestávky v chládku.

https://mapy.cz/s/remusenure

(vloženo 2.7.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Alojs01
Alojs01

5.7.22 07:01

Krasny vylet…!

Mas a nejen ty, muj obdiv za fotky. Ja, i kdyz jedu kochacku, tak kocham jen pohledem a nejsem schopnej a v tu chvili me to ani nenapadne zastavit, vyndat telefon a fotit… a to si to rikam uz nejaky rok „zastav nekde blbce a vyfot tu nadheru“…:-)))

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

4.7.22 19:17

Báro, Vy máte pravdu, já jsem myslel, že ten pták je tam jeden, teda vypadají skoro stejně.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.7.22 12:37

A patří k němu ještě tento rozcestník: https://img37.rajce.idnes.cz/…1_123720.jpg?…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.7.22 12:36

Baru, je to v Chotěboři.

Reagovat
bara2
bara2

4.7.22 12:34

Adu, kde je to čertisko? Nepatří k nějakým šachům?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.7.22 11:36

Jak se řekne fógl, vybaví se mi vzpomínky na bývalého kolegu v práci, byl z Brna.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.7.22 11:16

Slušní fóglíci ;-) Mě baví to čertisko :-)

https://img37.rajce.idnes.cz/…1_123702.jpg?…

Reagovat
bara2
bara2

4.7.22 10:44

Kocoure, dva fógli tam jsou!

Babičáku, děkuji za pochvalu :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.7.22 10:32

Báro, tak tohle si zaslouží můj hluboký úklon, jako tohle je pro mě vzdálenost, o kterou ani nebudu pokoušet. Krásná práce a k tomu navíc další ze soch M. Olšiaka, opravdová paráda ;D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.7.22 10:13

Baru, budu to muset taky nějak vyřešit, už se mi to stalo jednou a to byla docela prekérka, jelikož promrzlej kámoš mi odjel s mým předním kolem na bydlo a já chtěl dávat mou prodřenou duši do jeho kola, tenkrát se mi to ale naštěstí podařilo zalepit a taky mi přišlo tentokráte podezřelé, jak moc nefungovalo to lepidlo z Dekáča, ty záplaty jsem pak v afektu normál v pohodě strhl, příště si koupím raději osvědčený Ferdus ;-)

Reagovat
babicak
babicak

4.7.22 09:58

Hezký, Bára je borec!!!

Reagovat
bara2
bara2

4.7.22 09:02

Adu, pobavils líčením anabáze na vlak :-) Ale vezl ses zadara, tak si nemůžeš stěžovat :-)

A jak čtu o prodřené duši, tak si hned vzpomenu, jak jsem taky taky takovou vozila. Měla jsem defekt, vyměnila duši a normálně to nešlo napumpovat, jak kdyby byla polámaná pumpička, žádnej odpor… Ve skladu to bylo prodřené. Od té doby vozím duše v krabičce a věřím, že tak se to neprodře.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.7.22 08:35

@Tomik_S TVL, jako hodně moc, tady jsem úplně vyčerpán padl a pak začal zevlit na nádru v Březovej a zjistil, že jede místo vlaku bus a na ceduli bylo napsáno, že před staniční budovou a pak přišel pán, že ztama to nejede a že to jede z náměstí, takže jsem ještě prchal 1,5km okován na to náměstí, nebylo totiž už moc času do odjezdu. Jediné pozitivu bylo, že jsem se vezl zdarma, jelikož mě neměl kdo odbavit :-)

@Ales007 V tom, že se ti rozlepí na původní duši záplata, kterou jsem tam mimochodem vozil už asi rok? A náhradní duši máš tak prodřenou, že nelze zalepit, po 8km jsem sice vydyndal od jednoho dobrodince duši, ale měla příliš krátký ventilek :-(

@bara2 Baru, sorry, za plevelení galérky, máš to fakt pěkný! ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

3.7.22 17:28

Velká gratulace Baruš a GJ.

Reagovat
vapes
vapes

3.7.22 15:56

bara2: Náhodou jsou to pěkné fotky, já také nemám čas čekat, až slunce někam popoleze, hlavně brzy ráno to bývá dost těžké. Nejsme profi fotografové.

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 14:33

Vapesi, ze staveb a památek jsem ještě vyfotila:

  • svatého Šebestiána z roku 1730 v Řečicích proti rannímu slunku, takž ani není moc vidět
  • památník Věčné slávy na náměstí v Moravských Budějovicích, ale na něho svítilo jen do půlky
  • kus starého Bítovského hradu, ale o něm zas budeš vědět víc jak já…
  • kostel sv. Jana Křtitele ve Višňovém ze 13.století se nevešel celý do záběru
  • typické podloubí, které se vyskytuje v hodně obcích na Jižní Moravě na fotce nějak nevyniklo

Takže nakonec do galerie zbyla jen ta nahá socha u zámku v Miroslavi :-)

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

3.7.22 14:12

Báro jasně to chápu. Já taky vyrazil dnes 5:00 a bylo všude na vrcholech ještě zavřeno, takže taky z vlastních zásob. Stihl jsem to před vedrem, kilometráž nižší, ale i tak těch nastoupaných 1296 m bylo lepší při těch nižších teplotách.

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 13:49

FreeBoy, nedala, přijela jsem tam už v devět. Sice jsem byla až dole u hradu, pak tam focením soch s mizerným pozadím strávila další půlhodinu, ale čekat ještě další půlhodinu do otevíračky (10:30), a pak další jídlem, se mi už nechtělo. Výhodou brzkého výjezdu je chládek a jízdní pohoda na prázdných silnicích, ale nevýhodou je, že je všude zavřeno. Na první otevřený obchod jsem natrefila až v Budějovicích na náměstí, zase ale jako zelenina jesice fajn, ale po ránu na kole nic zajímavého. Nakonec to bylo, jako obvykle, na vlastní cukroví a jednu bagetu na benzínce. Ale vynahradila jsem si to ve Cvrčovicích waflí se zmrzlinou, kupou šlehačky a s čokoládou, ani jsem ji nestíhala vyfotit, zajít pro foťák ke kolu už nebylo možné :-D

Reagovat
Ales007
Ales007

3.7.22 13:45

Adu, tomu říkám smůla :-( Tohohle se pokaždé strašně děsím, byť tedy pro jistotu jezdím v keckách :))

Mimochodem – v čem spočívala ta neopravitelnost?

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

3.7.22 13:27

Parádní výkon! Dala sis u Rumburaka něco z jejich výtečné kuchyně?

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 13:08

Petře, děkuji. Ráno bylo u Dalešic 15 stupňů, vítr byl, ale ještě relativně slabý, prostě jsem jela pomaleji, jestli to ještě vůbec jde :-) Větrovku a návleky na nohách jsem sundávala někde u Moravských Budějovic, na loktech jsem je nechala celou cestu, nějak jim průvan nedělá dobře… Vracela jsem se víc jižně otevřenou krajinou, foukalo mi do zad a jelo se bezvadně. Teplo bylo až dole u Pálavy, ale s tím už se nedalo nic dělat, jak jsem se dostala k Silůvkám, už mě chladilo Údolí.

Reagovat
vapes
vapes

3.7.22 13:00

Gratulace, pěkný výlet. Příští cíl 250km ?

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

3.7.22 12:32

Hm, parádička, Báro. To říkám pořád, že jste šikovná ženská do nepohody. Alespon' ted' bude za dlouhých zimních večerů (nejen), při šálku dobrého svařáku, na co vzpomínat. Počasí teda moc vhodné nebylo. Shodou okolností jsem se včera na kole pohyboval v okolí Dalešické vodní nádrže a byl tam velký pařák a silný vítr, jak horkovzdušný fén.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

3.7.22 11:59

Adu,dle selfíčka si myslím,že procházka na vlak byla dost výživná :-D

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 11:03

Adu, to je pro mě děsivá představa. Proto se snažím mít „nerozbitná“ kola, i za cenu, že to nejsou žádné rakety. A jezdím v botách na chození a v kapsičce si vozím dostatečnou částku na vlak. Já se zatím pořád chovám k těm strojům dost tvrdě, i když je mám ráda, ale nemají to lehké a k oděrkám přijdou dřív, než se člověk otočí, to nejsou žádné cukrové panenky.

A jo, včera bylo počasí krásné, proti tomu týdnu předtím úplná lahoda. I na té Jižní Moravě to šlo, jenom když dlouho nepřišel mráček začalo to topit víc, než se mi líbilo. A i větérek šel zkousnout, aspoň to chladilo. A krásné selfíčko máš,jako obvykle. Včera jsem vám raděj místo selfíčka vyfotila v Miroslavi nahou babu :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.7.22 10:43

Baruš, smekám, myslím, že sis včera vybrala ideál počásko, já počítal alespoň ze 150km, ze začátku taky škodil větér, ale to byl balzámek proti tomu, co následovalo po 45km v sedle. Kvůli neopravitelnému defektu zadního kola jsem pochodoval pěšky okovaný (v silničních tretrách) polem, lesem, asfaltem cca 20km na vlak. Tož procházka by to byla pěkná, nevláčet kolo a mít alespoň nějaký chodivější boty ;-)

Radši bych odjel 3kiko :-)

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 10:35

Mikikoba, není, ale den má jen 24 hodin a já ráda spím ve své posteli. Tohle je ten zásadní limit. 250 by možná časově ještě vyšlo, i s přestávkama se vejdu s průměrem na těch ± 10km/h. Je otázka, jak se to fyzicky bude vyvíjet, od jistého věku se lidi už jen scvrkávají. :-) Ale vytrvalost se dá trénovat pořád, to je fakt.

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

3.7.22 10:19

PS. Nemely byt otazniky ale zvednuty palec. :) Neni duvod se bat pokud clovek jede svym tempem.

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

3.7.22 10:17

Pekny!! Tak ted je na rade 250????????????

Reagovat
bara2
bara2

3.7.22 08:27

Kluci, moc děkuji! Tohle je už můj strop, čistý čas jízdy byl 14:18 :-)

Kožíšku, vítr foukal, celou cestu na Bítov funělo proti mně, ale zas jsem si to vynahradila směrem k Pálavě, tam mi to jelo pěkně. Na Dukovanech jsem vítr krásně viděla na páře z hrnců.

Pepo, na mountbýkovi bych to nedala, i Růženka se na to pro váhu už nehodí, a přitom je lehčí jak kdejaký trejing. Akorát jsem přemýšlela, co vlastně mám za kolo, když „silniční“ to podle převodů být nemůže…

Tomíku, sedneš na kolo a za pár hodin to dáš, o tebe nemám strach.

Mustafo, takové ty barevné proužky na stromech s nahoře a dole bílým jsou pro pěší :-D Ale obdivuji, co dokážete po kotárech s těma kolama ujet kilometrů.

Miťo, děkuji, však jsem se tvými jízdami inspirovala. Akorát já si vystačím s rozměry kraje a nemusím nikam do ciziny. I s tou Pálavou jsem si na tebe vzpomněla a vyfotila :-)

Aleši, od tebe pochvala zahřeje. Ať ti to na okruhu na Slovači sviští!

Homolko, pojem „švih“ mi nepřijde odpovídající. Já jezdím na vyjížďky :-) Bylo tam obrovské hrachové pole, tak jsem trochu „natankovala“, že třeba budu mít přídavnej motor, ale nevyšlo to…

Reagovat
Homolka24
Homolka24

3.7.22 07:30

Moc hezký švih a foto. Klobouček dolů a palec nahoru :-)

Reagovat
Ales007
Ales007

3.7.22 07:07

Nádherná jízda, Báro, moc gratuluji! Myslím, že spoustu pánů bys strčila do kapsy! :-)

Reagovat
miťo
miťo

3.7.22 05:35

Obrovská gratulace Báro! Když ses tu na BF objevila, nikdo netušil, jaká jsi divoška. Smekám, ukláním se, ohýbám hřbet a čelem beru jednu o zem. Respekt. Jsi dobrá.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

3.7.22 05:15

také gratuluji

Reagovat
Mustafa
Mustafa

3.7.22 00:07

Gratuluji. Měl jsem dnes stejný plán ale shořel jsem na jedné červené a pak už nebyla vůle ani čas. Dlouho jsem si mylně myslel že ta barevná čára na mapě značí cestu. Omyl, je to pouze spojnice mezi stromy s barevnou značkou. To, že někde kolem označkovaných stromů vede i cesta je jen takový náhodný benefit.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

3.7.22 00:03

Super Báro a smekám ;-)Mám co dohánět.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

2.7.22 23:57

Velká gratulace k dvoukilu. Klobouček Baruško.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

2.7.22 23:10

Jako první gratuluji. Dneska to s tím “vedrem” celkem šlo i vítr foukl. Jinak viz. zpráva. Pohořelický kapr se povedl vyfotit.

Reagovat

Další galerie z kategorie

myreczech 10
k-e-j-m-l1 6
Aduldinho 25
vlasto 17
hawrda 11
brtníček 7