Požadavky na techniku při školním výšlapu na kole..

Přidat foto

Tvl, to prostě nedáš :D

(vloženo 23.6.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Edwin
Edwin

26.6.22 21:18

Když jsem byl před jářku 30 lety na cyklo kurzu se svou libertou, tak jsme ji před tím dali taky do servisu. A stejně mi pak upadla šlapka (mám ukrutnou sílu v nohách :)). Žádný lejstro s tím nic nezmůže. A jestli je to jen krytí, což je, jinak by to nebyl obslehlej zákon, tak je to o to smutnější.

Reagovat
duri80
duri80

26.6.22 12:53

Nedivím se, že to došlo takhle daleko. Sám jsem jako dozor šlapal s třídou dcery minulý týden. U dobré poloviny těch dětí byl stav bicyklů opravdu zoufalý. Nenastavené dorazy a opakované tahání řetězů ze drátů se stejně jako nastavení výšky sedla dali řešit na cestě. Vymlácený zadní náboj s výslednou vůlí na plášti +/-20mm jsou už na přesdržku.

Dojeli jsme v pořádku. Příště na to už ale raději vyseru. Pořešit technický problém není problém. Hasit ale šlendrián jiných rodičů opravdu nechci.

Reagovat
nooski
nooski

24.6.22 14:15

Juro, Juro: je to šikana rodičů?

Reagovat
raschi
raschi

24.6.22 12:15

Tak je to v zásadě to samé, jako když na lyžák školy chtějí doklad o seřízení vázání. Sranda je, když jej požadují i po těch, co si neberou lyže, ale snowboard :)

Reagovat
jIrI___
jIrI___

24.6.22 10:20

Šikana rodičů.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

24.6.22 10:15

Zase na druho stranu jsem se díky takovýmto požadavků stran školy naučil servisovat kola. Na střední jsem musel mít kolo prohlédnuté, tak jsem ho dal do místního servisu a oni mě obrali o 3/4 peněz co mi rodiče nechali na cyklo kurz, protože mechanik vyměnil všechno na co sáhl, i když to nebyl vůbec třeba. Tak jsem si řekl, že servis už ne.

Reagovat
DaD
DaD

24.6.22 09:46

Tak je jasné, že se škola sichruje. O to nejde. Mě šlo spíše o ty různé poloměry zakřivení, velikosti odrazek a jejich úhly k vozovce. Už vidím třídního jak dělá technickou a šermuje tam s úhloměrem a šuplérou:)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.6.22 09:16

Já v tom problém nevidím, prostě se kryjí, tečka. A pokud má učitel vrak, tak je dospělý a má za sebe zodpovědnost, když se zrakví, je to jen jeho problém, ale tu zodpovědnost za děcka jim fakt nezávidím, takže lejstro podepsat a neremcat :-)

Reagovat
bipe
bipe

24.6.22 08:19

Ano, měli jsme podobný zážitek se synem, který musel mít kolo na cyklovýlet prohlednuté v autorizovaném servisu a doložit doklad. A pak když jsem viděl, jaký vraky měli tělocvikáři a jediný kdo se zrakvil byl třídní, kterému se při sjezdu asi na 20letým horáku rozletěla přehazka a naroubovala se mu do zadního kola, tak jsem si říkal, kde asi „soudruzi“ z NDR (třídního sboru) udělali chybu…

Reagovat
tigermoth
tigermoth

24.6.22 08:06

Jak se říká u nás v průmyslu – podepsaná mrtvola je dobrá mrtvola :) Škola se prostě zichruje před vykukem rodičem, co by chtěl rozbitého rypce vybóchat nějaký ten lovák.

Reagovat
nooski
nooski

24.6.22 07:52

Tohle je jen zkopírovaný text, nic zajímavého. Po nás před skoro 20 lety chtěli, aby kolo bylo prohlédnuté v servisu s podpise. Každopádně se na cyklovýletě zranil jen náš učitel, který měl na favoritce klipsny, nevytáhl nohu včas a byla z toho otevřená zlomenina ruky…

Reagovat
Bonebiker1
Bonebiker1

24.6.22 07:21

Tohle přece není nic nového, to platí snad co pamatuju…

Reagovat
bara2
bara2

24.6.22 06:27

To je doslovný opis z předpisu:

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341

To by měl mít na kole každý, kdo vyjede na silnici.

Reagovat
vapes
vapes

24.6.22 06:25

Koukám, že u nás je svět ještě v pořádku, tělocvikář chce kola pouze vidět týden před odjezdem. Pokud se mu nějaký vrak nelíbí,(nepochopím, jak můžou rodiče tolerovat, že to třeba pořádně nebrzdí…) tak je čas to vyřešit. Ale na tom, že by kola měla splňovat zákonné podmínky nevidím zase něco tak úplně špatného. Nějaký „krycí“ papír pro školu samozřejmě taky podepisujeme, je prostě taková doba a někteří rodiče jsou divní. Osobně učitele obdivuji že do toho jsou ochotní jít. Už jen zvládnout ten obrovský rozdíl mezi zkušenostmi a výkoností dětí. Ze třídy mého mladého (8tř.) asi třetina dětí nejela vůbec, dvě třetiny aspoň uměli sedět na kole a třetina uměla jezdit a měla nějakou fyzičku. Pro zajímavost učitelům nevadili SPD pedály, mělo je asi pět žáků (včetně toho mého, i když jsem mu to rozmlouval) z celkových pětadvaceti.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

24.6.22 05:48

Tohle je jeste dobre, vim ze na nekterych skolach v nasem meste jeste vyzaduji potvrzeni od servisu o prohlidce a serizeni kola. Pred asi 10ti lety jsem delal servis jedne skole ktera mela 30 vlastnich kol. Byly se mnou spokojeni, jenze pak prislo nove narizeni, ze to musi byt od mechanika s „licenci“ a tak ksme se rozloucili.

Reagovat
zirecek
zirecek

23.6.22 23:13

Na první přečtení: v podstatě podepisuješ, že za jakýkoliv úraz dítěte může nepřítomný rodič. Mně stačilo poslat dceru na školu v přírodě a u seznamu jsem se zapotil. Co by člověk neudělal pro děti, :-).

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

23.6.22 22:56

vše je v pořádku a za pár korun i času pro minimálně technicky zdatného člověka řešitelné

Reagovat
orm
orm

23.6.22 22:44

Nechapu, kde je problem. To snad splnuje vetsina kol, ne?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

23.6.22 22:36

Dad: holt je taková doba, shlédli jsme se v „Emerice“ a tohle je důsledek. Školy se bojí cokoliv organizovat, aby přecitlivělí rodiče, školu náhodou nežalovali. Bohužel jsou to kraviny, ale je to fenomén doby

;(

Reagovat
Eastwood
Eastwood

23.6.22 22:35

Hrozny. Pokud se na to budu koukat optikou poradatele, zodpovednyho za bezpecnost deti, tak to asi chapu, ale v provnani s tim, co jsme zazivali na zakladce my, to je skoro absurdni. Proste doba je jinde, no.

Reagovat
Edwin
Edwin

23.6.22 22:34

Tak zase super, že učitelé umí konečně použít alespoň ctr+c / ctrl+v :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 25
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5