Vrškámen

Přidat foto

NS Po stopách Sidonie Nádherné u Vrchotových Janovic

Kapitální lípa před kostelem ve Střezimíři. Kolo pohozeno jako ,,měřítko"

A samotný kostel

Spásná silnice po odpoutání se z Vyhlídkové trasy okolo Střezimíře

Vrškámen

Vrškámen

U Kazatelny přibyl žebřík

Jedna úvozovka

Chválov - šutry, buky, mech a kapradí. Možná nejhezčí kilometr lesa co znám.

Chválov

Fousatý kámen mk. II

Další výlet za šutry. Ve znamení vůně lip a sena. V období puberty jsem si přál být alergický na seno. Zatímco moji vrstevníci se museli jet koupat a dovádět ve vodě s vrstevnicemi, já jsem mohl sednout na kolo a jet na cca 8 km vzdálenou latifundii obracet seno – což zabralo většinu odpoledne. Naštěstí, mé přání nebylo vyslyšeno a tak si mohu užívat jednu z nejhezčích vůní co znám. Bohužel, včera se můj vztah k senu opět trošku zakalil, když jsem zlákán nesilniční alternativou podlehl lákání Střezimířské vyhlídkové trasy. Pro pěší asi fajn, ostatně velká část byla i průjezdná ale ten zbytek byl hnus. Musel jsem rozebrat ramínko přehazovačky abych uvolnil kladku, sena jsem namotal požehnaně. A pak ještě jednou pro změnu kvůli trávě na červené za Milevskem mezi ,,křížkem" a Nežovicemi. Značka tam má vést asi remízky, předpokládám, že v tomto tisíciletí ji ale ještě nikdo neudržoval. Takže cca 2 km po louce. Červená mezi Hrazanami a rozcestí k Dobré vodě – to už ani nezkouším. Tam to místama není snad ani pro pěší.

Konečně jsem se podíval na Vrškámen, je to opravdu impozantní šutr. Červená od Vrškamene ke Kazatelně byla k mému potěšení překvapivě průjezdná. V Petrovicích i celkem cyklisticky živo. Než jsem dojel tam, zahlédl jsem asi 6 cyklistů – jednoho u Heřmaniček, 2ks mi projeli za zády když jsem pokuřoval u Červeného újezdu a skupinku jsem zahlédl někde u Jistebnice. V Petrovicích tak 10ks a pak už jsem nikoho nepotkal. Na jižním svahu kopce mezi Branišovem a Chlálovem opět království Belzebubovo, takže jsem celé stoupání do kašpárkového kopce držel jen jednou rukou a druhou mával ručníčkem abych odháněl hejno much. Tohle je hrozná anomálie, neznám žádné jiné místo kde by jich tak často bylo tak moc.

Výlet byl enormně náročný na kapaliny. 3l minerálky 1,5l ionťáku, jeden Birell, půl litru malinovky a půl litru Kofoly. Rovných 150km / 2,7 výškových. Ale posledních 30km už bylo stylem ,,raněnej nosorožec". Naštěstí už byla tma a tak mě u toho dodělávání nikdo neviděl.

(vloženo 19.6.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bara2
bara2

20.6.22 13:19

jo, jo, 11 a 12 jsou z tajemného lesa. Mám ty staré buky s mechovým kamením moc ráda, zvlášť, když na to probleskuje slunce, tak jsou to úplně pohádkové scenérie. Při pohledu na Vrškámen mně napadlo, že ty velké balvany v polích u Budišova ani žádné jméno nemají. Nemají jméno, nemají slávu, to Vrškámen s Kazatelnou měly větší štěstí. Pěknou porci kilometrů sis dal, o výškových metrech ani nemluvím, paráda.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

20.6.22 11:15

:-D Boží text, už zase! I fotky se povedly, Kazatelna přes to kapradí má hloubku, bukový les a úvozovka, krása. Z té asfaltky zase úplně žhne to vedro.. A pěšiny jako je na jedničce, to je prostě bajkerova odměna :-)

Jj, ty lípy teď voní úžasně. A rozpálené borové lesy.. i když už jsem stará bréca :-D, tak tyhle vůně, to jsou prostě prázdniny. Naštěstí jsem jako pubescentka podlehla svodům bohapustého obracení sena a trpěla zodpovědně na tom koupališti, takže i ta vůně sena je mi libá :-) No, vlastně když si vzpomenu na dětství a mládí na jízdárně, taky mi těch zemědělských komodit prošlo rukama dost :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.6.22 09:06

Fósáč je boží ;-)

Reagovat
Mustafa
Mustafa

20.6.22 08:24

Díky. Přihodil jsem ještě jinak zaostřenou fotku fousatého kamene. Bohužel se mi odtamtud fotky příliš nevyvedly. Neumím fotit, bylo tam už dost šero a svah byl proti slunci.

Reagovat
dedek55
dedek55

20.6.22 07:31

Úctyhodné kilometry , a foto 11+12 parádní :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.6.22 21:59

150 na bajku, výborná práce, v tom množství textu jsem se krapet ztratil, ale snad jsem vše podstatné pochytil ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.6.22 21:21

Já jsem sice na kole dnes nikam nejel, ale taky jsem toho dost vypil.

Reagovat
kutil
kutil

19.6.22 21:06

11 krásná fotka :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

19.6.22 20:49

To zase vypadá na perfektní jízdu, parádní místa a fotky, GJ.

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 14
chomejs 20
vlasto 19
šlapatko 3
bara2 13
funkatron 4