Tři mouchy jednou ranou

Přidat foto

ráno to na modrou oblohu moc nevypadalo...

... ale už v Číhošti jsem balila tričko a návleky, začínalo být dost teplo.

Následovala nejhezčí část cesty, dolů Vysočinou do rovin u Kutné Hory. Na obzoru je Chvaletická elektrárna a za ní byly, i z této dálky, vidět Krkonoše.

Věže sv.Barbory mi už z dálky ukazovaly cestu. Ve slunci vypadaly jak z nějakého scifi.

Nezbytné foto u Barbory

U kostela Nanebevzetí panny Marie mi zapózovala skupinka turistů :-)

Nové Dvory

Červený domek

Kamenný most v zámeckém parku na Kačině.

zámek Kačina

Příjezdové foto :-) Ječňák musel objet jedno kolečko v parku navíc, při jeho příjezdu jsem zrovna vycházela z cukrárny a neměla jsem připravený foťák.

Žehušice

Čáslav

24 hodinová síťová VDV

ČD celodenní síťová pro kolo

Jsou cíle mimo mé dojezdové schopnosti, ale se zkrácením cesty vlakem je možný jednodenní výlet i po vzdálenějších místech. Využila jsem celodenní jízdenku VDV (Veřejná doprava Vysočinou) a celodenní jízdenku ČD na přepravu kola, mohu tuto kombinaci k výletům na Vysočinu jen doporučit.

Vyjela jsem v pět ráno k nádraží do Vlkova u Tišnova a vlakem se převezla do Světlé nad Sázavou. Odtud jsem vyrazila na trasu přes tři BF cíle: Střed ČR, sv.Barboru a Kačinu.

https://mapy.cz/s/jekegahute

Z Čáslavi jsem přejela rychlíkem do Křižanova a pokračovala kolmo domů. Celkem 141 km na kole. Pro porovnání s výkony některých zdejších rychlíků, já jsem to jela v čistém čase jízdy za 9:06 :-)

Výlet jsem měla naplánovný už delší dobu a konečný termín určil Ječňákův průjezd Kačinou při jeho dálkové jízdě. Měl tam už najeto 200km a v tom šíleném vedru pokračoval na dalších čtyřista nahoru na Vysočinu. Má můj velký obdiv a jsem ráda, že jsme se potkali.

(vloženo 19.6.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.6.22 12:19

Báro souhlasím s tebou, na tohle je vlak opravdu ideální, ale já jsem do téhle fáze ještě nedošel, jestli je to dobře, nebo špatně, neumím posoudit. Každopádně inspirace to je a velká!

Reagovat
vapes
vapes

20.6.22 10:50

Bara2: Je to takový příkop proti zvěři https://www.nzm.cz/…skova-zprava

Reagovat
bara2
bara2

20.6.22 10:13

Adu, když to nejde kolmo, jde to vlakem, že jo? Já bych ti nestačila, ale takto zkrácené se to teď dá projet za světla :-)

vapesi, honzo, ha-ha příkop neznám, o tom jsem nevěděla a průvodce se nezmínil, bavili jsme se jen o zvláštních hodinách.

Kotewe, jak píšu Adulovi, stihla jsem to celé za světla! Teda ráno jsem do Bíteše svítila, ale už bylo po východu slunce, akorát bylo zataženo.

hatchet, já už nezrychlím a den má pořád jenom dvacet čtyři hodin, z toho ultra nic nebude :-D

Kocoure, do Světlé jsem jela s rodinkou pěších turistů, taková klasika, jeli do Světlé ze Žďáru. Je léto a na výlety je Vysočina ideální. Vlak má tu výhodu, že můžeš nastoupit kde chceš a nemusíš se vracet někam, kdes nechal auto.

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

20.6.22 09:07

Ha-ha příkop potvrzuju, zasmál jsem se, když jsem ho přeskakoval směrem k silnici…

Reagovat
hatchet
hatchet

20.6.22 08:38

Báro to jsou hektary, z Tebe bude za chvíli ultramaratonec. Smekám.

Reagovat
vapes
vapes

20.6.22 05:53

Bara2: Děkuji, to jsem si nevšiml, ale viděl jsem to někde jinde, asi si s tím hlavu nelámali. A že tam mají opravený ha-ha příkop se pochlubil?

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

19.6.22 22:24

Tak to čumím Báro, velká paráda GJ a poklona, super.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.6.22 21:54

Baruš, já se právě divil, že si troufáš na Kačinu a naprosto chápu to zkrácení vlakem, kdybych to býval věděl, tak bych se přidal, ale já měl beztak rodinné povinnostě ;-)

JJ, KH pěkná, jeden čas jsem jí byl však přesycen, býval jsem tam každý rok minimálně dvakrát na CDuatlák a Dačickou 12ku, co pořádá kámoš.

A s tím teplem tě chápu, já su krapet mladší a taky to už moc nedávám :-|

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

19.6.22 21:42

Báro, si důkazem, že když člověk chce, dokáže prakticky cokoliv. Velký respekt za ujetou vzdálenost, čas bych neřešil, myslím si, že dnes (včera) vyhrál každý, kdo dojel bez újmy do cíle.

Reagovat
bara2
bara2

19.6.22 21:41

Dědku, děkuji. Ty stavby jsou mnohem, mnohem hezčí ve skutečnosti. Tentokrát u mě vyhrála Barbora „z profilu“. Ve slunci jsou ty střechy jak vysoustružené, mají čisté, ostré linie a bylo to vidět z velké dálky. Fakt to působilo jako něco z jiného světa, vůbec ne jako starožitnost, spíš jako titanové periskopy mimozemšťanů.

Reagovat
dedek55
dedek55

19.6.22 21:21

Báro mě přijde že to všechno stavěli proto abys to hezky nafotila :-) Paráda :-)

Reagovat
bara2
bara2

19.6.22 21:17

Aleši007, děkuji.

Ječňáku, bylo mi ctí.

Kožíšku, mně ty možnosti s VDV příjemně překvapily.

Pepo, když už takovou dálku jedu vlakem, tak musím taky něco vyřídit. Při pohledu na Krkonoše jsem si představila, žes od tama jel včetně toho lánu cesty, co jsem už popojela vlakem. A ještě zpátky… :-)

Tomíku, děkuji. Až na ten úsek na výparníku to bylo bezva.

vapesi, hodiny mají přehozené rafiky, ale jinak jdou správně. Ječňák přijel chvíli po půl druhé a toto je z fotky pořízené ještě o chvilku dřív, snad je to na ní lepší vidět. Já jsem měla pocit, že jsou obě stejně dlouhé, ale pak jsem dala zapravdu průvodci, že jsou různě dlouhé a přehozené. V dnešní době se už nikdo na hodiny nedívá, každý má mobil, tak si toho nikdo ani nevšimne…

Reagovat
vapes
vapes

19.6.22 19:45

Bara2: Ne, neutkvělo mi to v paměti, úplně všechno zase nevím.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

19.6.22 19:42

Pěknej švih :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

19.6.22 19:01

Krásné fotky a pěkný report. Vítej do klubu Tři povinné místa BF v jednom :-)))

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.6.22 18:30

S VDV se ušetří skoro 50% oproti původní ceně. Já jsem si dnes udělal výlet do Jihlavy u Citiparku byla taková akce. Stavil jsem se nedaleko na Snové zmrzlině a kafe Latte- zmrzlina nebyla špatná a to Lattečko bylo bez chyby a obsluhovaly tam takový mladý pěkný a příjemný ženský. Jel jsem tam – zpět vlakem Třebíč-Jihlava byla výluka( bé bé bé).

Reagovat
jecnak
jecnak

19.6.22 17:00

Rad jsem te zase videl.

Reagovat
Ales007
Ales007

19.6.22 14:02

Krásný výlet, včetně nádherných fotek, Báro! A samozřejmě úctyhodný výkon! :-)

Reagovat
bara2
bara2

19.6.22 13:28

Vapesi, a víš, čím jsou že hodiny na Kačině zvláštní? Na Příjezdovém fotu je to vidět a povídal mi o nich místní průvodce, co právě odchází ze svačinky, ten v té oranžové košili.

Reagovat
bara2
bara2

19.6.22 13:19

Miťo, děkuji. Obdivuju všechny, co tam po té placce jezdí. V těchto vedrech je to neskutečný výparník bez kouska kloudného stínu, v tom se nedá nic dělat. Až na Kačinu to ještě šlo, ale odpoledne v tom vedru jsem myslela, že umřu, a celou cestu do Čáslavi se kochala představou, jak přijedu domů a vlezu do kádě s vodou, kterou jsem si připravila na zahradě. Ale jakmile jsme se přehoupli na Moravskou stranu Vysočiny, krásně se ochladilo. V Křižanově jsem se ještě chvíli dochladila v podchodu na nádraží, a pak ve sjezdech uvažovala, že vytáhnu tričko… I když svítilo slunko, zchladilo mě klesání z Bíteše tak, že jsem si doma vlezla do teplé vany:-D

Vapesi, je to tam vidět, že to bylo významné město. Nádherné stavby tam jsou.

Reagovat
miťo
miťo

19.6.22 13:05

Báro máš můj obdiv. Kolo máš v srdci a výkony podáváš úžasné. Fotky také. Dobrá akce a ještě jsi podpořila Ječňáka!

Reagovat
vapes
vapes

19.6.22 13:05

Kutná Hora je celá pěkná, taky se tam těžilo stříbro a bylo to po Praze druhé nejdůležitější město. A na Kačině je třeba úžasná knihovna.

Reagovat
bara2
bara2

19.6.22 13:01

Vapesi, ono je tam okolo víc pěkných budov. Dovnitř jsem nešla, ale zvenku jsem si to tam prohlížela už minule, když jsem byla v KH. Je to celé výstavné město, tam by prohlídka byla na týden a ještě by to nestačilo. Kostel Nanebevzetí se nedá moc, kvůli přilehlým frekventovaným silnicím, dobře vyfotit, Barbora se fotí líp :-)

Reagovat
vapes
vapes

19.6.22 12:40

Nádhera, krásný výlet, konečně taky někdo navštívil Sedlec, klášterní chrám je podle mne větší zážitek než profláknutá sv. Barbora.

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 3
Jáchym 1 3
hawrda 6
Pepa Hrabačov 18
FOSA 14
hawrda 23