Proč bychom se nepotili

Přidat foto

Plni entuziasmu, tak proč si nezablbnout :-).

Zkušeně! Já zbaběle vedu (fotil Hubert)

Okolo Bořanovického potoka. Rovina! (fotil Hubert)

U Sudslavické lípy. Hubert vzal stativek, čímž se nám otevřely nové obzory v možnostech sebeprezentace :-))

Sudslavický okruh: řeka Volyňka a stará chalupa nad ní (fotil Hubert)

Hery na gravelu zdolává hřeben před Putkovem (fotil Hubert)

Večer po trampsku (fotil Hubert).

Letní kino :-)

Holky jdou :-).

Kontrola :-).

Dětskému hřišti prostě neodoláš :-)

Tak kde to jsme, Huberte?...

... Nejspíš v ráji (fotil Hubert)

Pod Klostermannovou skálou to trochu drncalo.

Churáňovská studánka...

... a pohled od ní.

K Zadovu (fotil Hubert)

Taky závody, né?! :-)).

Zatopený lom Nový Kýz potěšil :-) (fotil Hubert)

U Černého vlka na Borovce - další potěšení na naší straně.

Náladovka (fotil Hubert).

Světlohorská cesta a neúnavná třetina naší party.

U Sousedů ve Strážném.

Výhled z Obecního vrchu na Strážný.

Sluncozápad na Obecním vrchu (fotil Hubert)

Nouzové nocoviště Strážný (fotil Hubert)

3in1: kolo, stanová konstrukce a sušák na prádlo v jednom :-) (fotil a stavěl Hubert)

Snídaně... no, jako od maminky :-))

Meandry Řasnice (fotil Hubert)

Most "na vlastní nebezpečí" tamtéž

Pramen s tetřívkem u Hliniště.

U Soumarského mostu. Hubert kontroluje stav vody a oba chlapci nostalgicky vzpomínají na splouvání Vltavy :-)) (sorry, kluci ;-))

Volary.

U Potůčku padá rozhodnutí to ještě nevzdat :-)

Vrchol Větrného (fotil Hubert)

Pěkný výhled :-))

Jezírko v jednom z pramenišť Blanice.

Poslední čepování vody z pramene.

Titulek vypůjčený od Zdeňka Šmída sedí k víkendovému fotohernímu koločundru stejně dokonale jako cyklovložka Castelli k zadku. Trika jsme propotili mnohokrát a v přímé úměře k tomu si užili perfektní víkend plný zážitků, srandy i mírného zoufalství..  znáte to, říkáte si „Už jen k tamté zatáčce“ a ono ejhle, kopec se táhne dál a dál do nedohledna.

Avizovaného víkendu na Šumavě s Matkou se nezalekli celí dva lovci Fotohry, midlander a hubert.d. V pátek kolem šesté večer vyjíždíme na první etapu, „pohodových“ 25 km k prvnímu nocovišti u Putkova. Jsem tu doma a vím, jak se jezdí v šumavském podhůří, tak je mi od začátku jasné, že to až tak pohodové nebude, ale je třeba udržovat morálku v družstvu, že :-)  Ostatně tato strategie byla prokouknuta poměrně záhy, kdy na moje ujištění „Teď už to bude jenom dolů z kopce“ se mi dostalo ponuré odpovědi „Jo, až do dalšího kopce nahoru“ . Ke konci páteční trasy se k nám připojuje další člen fotoherní rodiny hery4, který nám na zádech přiváží velmi vítané chlazené pivko. Hery s námi poseděl u ohně, než se s houstnoucí tmou rozloučil a zanechal nás u Putkovského hradiště svému osudu. Podvečerní dusno dávalo neomylně tušit, že se v noci něco strhne, takže se s bagáží a koly už hodně potmě stěhujeme o kus níž pod hřeben a za prvních děšťových kapek narychlo natahujeme celty. V noci se několikrát přežene déšť, ale bouřka naštěstí hudrá někde za kopcem. Ranní vstávání je podobně rychlé jako večerní bivakování, neboť nocujeme v kraví ohradě, která se nám sice večer zdála kravami netknutá, ale někde tam potvůrky byly a kolem šesté se rozhodly přijít na návštěvu. Ještě před nimi projíždí pastvinou místní zemědělec v traktoru, dlouze nás z vrcholu kopce pozoruje, ale asi to nakonec vyhodnotí, že jsme neškodní a že si to s námi krávy vyřídí samy, takže odjíždí, aniž by nám předvedl, jak nabroušené má vidle.

Sobotní etapa je samozřejmě delší a náročnější, z podhůří se přesouváme do centrální Šumavy a výškové metry utěšeně přibývají. Trasu si oproti plánu ještě trochu připepřujeme výjezdem do Masákovy Lhoty, kde se nám s heryho nápovědou a Panoramou podařilo vypátrat aktuální téma ve Fotohře. Minout splnění tématu je pro pravověrného lovce samozřejmě nemyslitelné, to bychom museli hanbou roztrhat průkazky! Takže splněno, pokračujeme cestou necestou směr Kůsov a stále výš ke Klostermannově skále. Okolními lesy se rozléhá halekání komentátora ze Zadova, kde se dnes jede XC pohár či co, ale naštěstí  Zadov jenom okrajově míjíme, aniž bychom závodníkům protrhli cílovou pásku nebo zbourali stupně vítězů. Oběd si dáváme v restauraci Elsyn Dvůr a posilněni (nebo snad s přítěží?) pokračujeme do dalšího kopce k zatopenému lomu Nový Kýz, kde se do konce 19. století těžila křemelina. V jezírku jsou ryby, takže křišťálová voda to zrovna není, ale i tak do ní vlezeme. Voda je kupodivu příjemně teplá, pokud nespustíte nohu třicet centimetrů pod hladinu, tam je jako led. Úžasně osvěženi a s vyhlídkou, že teď už to bude jenom z kopce, pokračujeme v nepříjemném proti- a posléze bočním větru směr Borová Lada. Tam dotazem zjišťujeme, že Hájenka na Knížecích Pláních, kde točí Březí Kozu, zahajuje provoz až 1.6., takže si na Borovce U Černého vlka dáváme točeného Klostermanna a Krále Šumavy, abychom posléze zjistili, že Březí Kozu točí U Borůvky naproti. No, nemohli jsme odjet bez ní :-)

Knížecí Pláně a Borová Lada jsou cykloturisty prosáklá místa, zamořená baterkami a  otočenými kšiltovkami místo helem, proto jsme rádi, když za Žďáreckým jezírkem uhýbáme z Jelení stezky a napojujeme se na Světlohorskou cestu, polňačku s nádhernými výhledy do údolí  Řasnice, která nás vede přímo na nouzové nocoviště Strážný, kde dnes přespíme. Večerní výjezd do Strážného do hospody U Sousedů jen umocní zážitky z celého dne. V hospodě nám ochotný místňák na dotaz, co to je za kopec s tou pěknou skalkou, vypráví historii svého klanu až k esesáckým předkům. Milý pán :-) Než se na nocovišti zbití uložíme do vytoužených spacáků, vyšlápnem si ještě pěšky kousíček nahoru na onen Obecní vrch a trefujeme to zrovna na západ slunce.

Snídaně v neděli ráno už je v poklidu, žádné krávy se nám nepostaraly o kolmý start, takže posilněni buchtami a v dobrém rozmaru pokračujeme přes Strážný a cyklostezkou kolem Lenory do Volar. U Potůčku u jedenáctky Kozla zjišťujeme, že se nám nechce jet „už jenom z kopce“ domů, proto přeplánováváme a zařazujeme ještě výjezd na Větrný, který si na podzimním srazu splnil jenom Aleš. Pod Větrným ještě nabrat vodu z pramene, kterých ostatně celou cestu potkáváme hodně a spoustu z nich pěkně udržovaných, s hrníčky pro pocestné. Z toho vždy usuzujeme, že voda je pitná, a opravdu, bez filtrů, bez převařování, a nikdo z nás nebyl nucen zrychlit krok či kadenci :-) Ještě se zajedeme podívat na maličké lesní jezírko v prameništi Blanice a pak už neodvratně míříme zpět do reality. Tedy.. né že bysme rádi neodlehčili těžce zkoušeným zadkům a nohám! :-))

Takže Díky, kluci (i tobě, hery)! bylo to fakt super.

Trasa: https://mapy.cz/s/nobabuzulu

Kde jsme jedli: pumpa EuroOil (bod 26); Elsyn Dvůr (bod 41) – dobré, dvě (!) kuřecí stehna na jednu porci, točený Budvar; U Černého vlka (Borová Lada, bod 48) – polívka + točený Klostermann a Král Šumavy; Borůvka (přes ulici, bod 47) – Březí Koza; U Sousedů (Strážný, bod 56) – burgry, salát s candátem, Prazdroj; U Potůčku (Volary, bod 62) – vynikající jídlo i obsluha, Kozel 11

Kde jsme brali vodu: Čábuzské Chalupy (bod 23) – není v mapách.cz, krytá studánka v louce vlevo od cesty směrem nahoru; studánka nad Kůsovem (mezi body 35 a 36) jen k opláchnutí, nevypadala důvěryhodně; Churáňovská studánka (bod 38) – vynikající voda a silný pramen; pramen s tetřívkem (bod 60) – není v mapách.cz, silný pramen výborné vody; pramínek pod cestou (bod 68); pitná je určitě i krásně opečovaná studánka na Sněžné (bod 69), ale vodu jsme nebrali

(vloženo 23.5.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

28.5.22 19:38

Nojo, taky se divím :-)) Nebo že by to byla taková normálka a snídá to každej? :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.5.22 19:02

Tak rychlýho cukru si nikdo nevšim, co? Všichni čumí jen na buchty. :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.5.22 13:12

midlander: a pořád v něm bydlíš sám? :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.5.22 12:10

já teda todleto merino nevlastním, takže se oblékám do podvlékaček značky pleas, jinak stejně… a teď mi došlo, že za těch 15+ let co mám spacák, jsem ho asi nikdy nepral. takže je to fuk.

Reagovat
hubert.d
hubert.d

25.5.22 07:10

Radez: Mám stejně jako mamka, není-li voda k ošplouchnutí se , tak rovnou dlouhé tenké merino hadry a do spacáku. Jo a taky čepici. :o)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.5.22 22:21

Kofi :-D

yetti, Edwin: díky kluci. Ten batoh.. no, je fakt, že z nocoviště do Strážného na večeři jsem jela bez něj, schovala jsem ho v lese, abych se s ním nemusela tahat. A dojem? Kdepak Redbull, sundej bágl a máš křídla hned :-D Jinak myslím, že až taková vyjímka nejsme, tuším, že třeba RomanH jezdí podobně natěžko a náročnější štreky.

Radez: děkuju :-) Když je poblíž voda, tak já osobně se pokouším o nějakou tu hygienu. Tady nebyla ani u jednoho bivaku, takže jsme se akorát vykoupali v tom lomu a opláchli u studánek cestou. Večer tedy „na prasáka“, jen se převleču do merina na spaní.

Reagovat
Radez
Radez

24.5.22 20:28

Ste borci! Ač na kole mám naježděno dost, za pár posledních let, tak na něčem, co bych nazval výlet jsem dlouho nebyl, tak proto tu pohodu závidím.

Jen dotaz – asi blbej – ale ve spacáku běžně nespím (venku).

Když jste spocení po celodení šichtě atd.. tak máte do spacáku nějakou tu vnitřní vložku? (klidně mi to napiště do SZ ať vám to tu nezakydávám)

Reagovat
Edwin
Edwin

24.5.22 15:53

Velká paráda a velký obdiv. já bych na toto taky neměl morál. Stativek super, ale jste tam jak mravenečci :)

Reagovat
yetti
yetti

24.5.22 14:27

Na šumavě jezdím hrozně rád, ale takhle na těžko si to neumím vůbec představit. Klobouk dolů, já bych na tahání těžkého kola a batohu na zádech neměl morál

Reagovat
kofejn
kofejn

24.5.22 13:03

Mum: Nejen pivo, ale jsou to kluci fousatí a ještě na kole batohem. Rezatýmu Honzovi někdo heknul účet, jinak to není možný…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.5.22 12:56

Dazz: díky díky :-))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.5.22 12:56

lazza: díky moc, jsem ráda, že se líbí :-)

Pepo, tak to je dobrá! Že gratuluju :-)

Huberte, speciální dík tobě za skvělou náladu, která tě neopouštěla ani při tom plivání krve ;-) Mno, zařídit traktoristu a načasovat vypuštění stáda krav a jeho nasměrování skupinkou nenápadného komparsu směrem k nám byl můj majstrštyk. Že bych to začala dělat na kšeft? ;-D Jinak samosebou, že zas vyrazíme, však už jsme i něco předjednali, že ;-)

Wego, je to ta patnáctilitrová. No.. hele, rozpaky. Má několik věcí, které mě na ní fakt štvou. 1. jsou na ní přezky na připnutí ještě jedné brašny před a na levé straně mi při zatáčení ta přezka pořád zachytává o hadice, ale způsobem, že by je snad utrhla, kdybych to ručně neuvolnila. 2. je přitažená až k řidítkům, takže deformuje hadice. Na mém kole jsou naštěstí tak „naplocho“, že je to neláme, ale někdo by třeba mohl mít problém (ale na berany asi v poho). 3. u takhle drahé brašny bych čekala, že při odepínání a připínání k řidítkům nebudu muset nadvakrát protahovat popruh přezkou, ale bude to řešeno nějakým rychlocvakem + dotahováním. 4. popruh okolo hlavovky při zatáčení vrže o trubku. Jako dalo by se vypodložit, ale proč, že.. Jinak je festovní, to jo, na řídítkách neskáče a byla v noci venku na kole a nepromokla. Ale obecně se mi víc líbí, co měli kluci, jen držák na vak, který si dodáš sám. Výhoda je, že odepneš rychlocvakem vak a hodíš pod celtu, já musela vypakovat všechno z apidury ven (nebo rozdělávat popruhy a to se mi fakt nechtělo)

Percy, děkuju :-) Ano, kluci byli gentlemani a já byla polní kuchařka :-D

Honzo, díky. Překvapuje mě, že jsi srozuměn s tím pivem ;-)

Grafik: viď? :-))

Reagovat
Dazz
Dazz

24.5.22 12:47

Jedním slovem … „nádhera“. Chci článek ;-)

Reagovat
grafik
grafik

24.5.22 11:46

Inspirativní fotka je číslo 21. To je nádhera.

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

24.5.22 09:42

Smekám a závidím…

Reagovat
perceptio
perceptio

24.5.22 07:47

Moc hezký. Krásný fotky. Mamka s bodyguardama na tripu :-).

Reagovat
wego1991
wego1991

24.5.22 07:08

To jste měli teda parádní dobrodružství!

Mamko jaké jsou pocity z Apidury na řídítkách? Taky po ní pokukuju (na gravel). Jakou máš velikost 9l nebo 14l?

Reagovat
hubert.d
hubert.d

24.5.22 00:40

Jo a ještě ke galeriím obecně. B-F by se mělo zamyslet nad snížením komprimace fotek, vůči originálům je to vážně bída a je to škoda...... :o(

Reagovat
hubert.d
hubert.d

24.5.22 00:35

Byl to parádní víkend strávený v nejlepší společnosti, obohaceno super průvodcem a maminkovskou péčí navrch. Pívo k té pohodě patřilo a buchty k ranní kávě byly noblesní. Díky mamko a Aleši! Jedéém znova! ;o) Jo a s tou třetinou… jsem plival krev. :o)

A k tomu, že by to šlo objet za jeden den… Asi šlo, ale kde by byla ta pohoda, čas na výhledy, užívání si přírody, potkávání se s novými přáteli, srandy kopec, čundr zážitky, ranní stádo krav a tak dále? Mimochodem, dobře si toho zemědělce a stádo krav objednala, to jsem vskutku nečekal. ;o) Tohle byla prostě zážitkovka a těžká romantika a nešlo zde o výkony, nýbrž o pohodu! :o)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

24.5.22 00:24

Mamko jo jo . 1 , 1 , 2 :-)))

Reagovat
lazza
lazza

24.5.22 00:02

Presne jak ostatni: moc inspirativni fotky a vtipnej report, co ma šmak – ten clanek by tomu slusel ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

23.5.22 22:23

Díky všem!

roud: normálně si to závidím sama sobě :-)) Proč ty hezký věci vždycky tak rychle utečou..

Adu, díky :-) Král Šumavy se vaří ve Vimperku a je šmakózní!

Kofi, díky :-) A další krása se blíží!

Tomiku, děkuju :-)

Kožíšku, snažila jsem se, ale vůbec mi to mračení nešlo :-))

miťo, děkuju :-) Objet za den by to asi šlo, ale byla by to škoda. Však není spěch..

nomecz, panejo, to děkuju tedy! Ale asi mi to nevadí, když to zapadne, nemám ambice ;-)

depresy: vtip je v tom, že nic :-D Takže je to velká pohoda.

Vlasto, koupání bylo skoro nepřetržité, ve vlastním potu ;-) Jezírko bylo fakt za odměnu.

Kotwíku, tak tak ;-) Díky!

Oldo, děkuju :-)

hawrdo, to já děkuju! Jsem ráda, že jsem se ti trefila do vkusu :-)

crom: díky díky

Díky Pepčo. Žena u maturity ok?

Kali, nikdy není pozdě začít ;-)

Kubí, díky :-) Nojo, sedm statečných to tedy nebylo. O to víc si kluků vážím a jsem jim vděčná, že mě v tom nenechali :-)

deadmead: to tedy moc děkuju! A vynasnažím se ;-)

ufoncz: díky a jak jsem psala miťovi, objet by to šlo, ale ve fofru, bez kochaček, pivek, koupání a tak. A to jsme nechtěli.

Aleši, málo jsem zdůraznila, že jsme si i mákli? Tak tedy uvedu na pravou míru: děsný to bylo! :-DD Díky moc, Aleši :-)

zirecek: děkuji za poklonu, vážím si toho :-)

Reagovat
zirecek
zirecek

23.5.22 22:09

Tvé reporty se mi krásně čtou, děkuji za text a fotky.

Doporučuji dávat přímo v této podobě do magazínu b-f. Těším se na další tvé cyklotoulky.

Reagovat
kofejn
kofejn

23.5.22 22:03

Aldo, koukám, že zkratka nebyla :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.5.22 21:30

bys potřebovala ještě kancelář pro uvádění reportů na pravou míru. žraní, pivo a focení… tak určitě… ale díky za připomenutí neděle, od Volar už to mám tak nějak v mlze a s výpadky… ;-)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

23.5.22 21:29

Trasa vypadá dobře, fotky taky. Ale tu plácanou na obloženejch kolech vám nezávidím. Zvlášť na trase, která by se v těchto dlouhých dnech dala objet pěkně nalehko bez spaní.

Reagovat
deadmead
deadmead

23.5.22 21:13

Nádherný report, super fotky, krásná akce! Jen houšť!

Ať vám to jezdí bez nehod a občas písněte, zvedne to náladu v pracovním týdnu :-)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

23.5.22 20:44

Parádní akce, koukám. Myslel jsem, že vás bude ale víc, i když tu diskuzi jsem nějak významně nesledoval.

Fotky parádňácký!

Reagovat
kalimer0
kalimer0

23.5.22 18:11

Moc povedená akcička. Až mi zabylo líto, že nejsu bajkpekr. ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

23.5.22 17:49

Naprostá paráda. Krásná akce.

Reagovat
crom
crom

23.5.22 17:40

hodně dobrý

Reagovat
hawrda
hawrda

23.5.22 17:10

Tak já jsem to tedy četl cele, neb se na radě míst tez cyklopohybuji:).

Fotky si v klidu prohlédnou až doma na PC.

V každém případě se mi to moc líbí, takové puťáčky mám rád:).

Diky mum.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

23.5.22 17:06

Hezkej report, povedená akce ;)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

23.5.22 16:05

Nádhera :)

Reagovat
vlasto
vlasto

23.5.22 16:02

Uz pri prvni fotce me napadlo, ze koupaci sezona bude zahajena:-) pekny vylet.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.5.22 15:54

Mě by zajímalo, co ti borci na Tobě vidí? ;) :P Stan ;D Číst to nehodlám.

Reagovat
nomecz
nomecz

23.5.22 15:51

ty reporty začni dávat do magazínu. Je to natolik chytlavé, že je škoda aby to tady zapadlo

Reagovat
miťo
miťo

23.5.22 15:43

To je akce. Užili jste si to a to je fajn. Spaní venku na mě není, raději bych to objel v kuse (a ochudil se tím o večerní ohníčky) ;-)

Hezky sepsáno i nafoceno.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

23.5.22 15:38

Mamko, ty se na každé fotce usmíváš, umíš ty se někdy mračit?

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

23.5.22 15:30

Dobře Vy.26,37 pěkné foto.

Skvěle užitej koločundr ;-)

Reagovat
kofejn
kofejn

23.5.22 15:21

No to je krása!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.5.22 15:21

Tož parádní BIKEPACKING párty, evidentně jste si to užili, pěkná příroda a dobrá parta, tak to má být. Toho Krále Šumavy budu muset asi v červnu někde koštnout, doufám, že to není stejný „skvost“ jako Krákorka :-)

Reagovat
roud
roud

23.5.22 15:10

Normálně vám to závidím vypadá to na velice povedenou akcičku :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 4
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34