S buřtem na Blaník :-)

Přidat foto

V te trave se fatbiku libilo

U cedule Velky Blanik

Denni najezd

V sobotu jsem mel chut provetrat fatbike a nastoupat nejake ty vyskove metry. Z chaty to nemam daleko na Blanik, tak jsem si rekl, ze by to nebyl spatny plan. V patek naklikana trasa do garminu a rano jsem vyrazil. Jelo se mi krasne, rano idealni teploty, ale teplota rychle stoupala a na slunku uz to nepekne prazilo.

Velmi se mi libila dolni cast farmaparku v Soběhrdech, ktera ze silnice neni videt a tak jsem to videl vlastne poprve. Mozna tip pro nekoho, kdo by se chtel s rodinkou a detmi podivat a navstivit…

Na Blanik jsem dorazil uz s lehce namotanyma nohama, ale chtel jsem ho vyjet bez doslapu. To se mi bohuzel nepovedlo a na jednom volnem sutru jsem si musel doslapnout. Ale coz, nakonec jsem to dal a byl nahore spokojeny. Tam jsem do sebe hodil tatranku, udelal par fotek a alou na sjezd po cervene. To byl super let! Jsou tam hezke useky, hodne sutru, kamenu a na tech 4,7 balonech i s pevnou alu vidlou se mi krasne letelo dolekopcom. Jedna pani asi dodnes nechape, co to bylo za kolo, kdyz slysic huceni mych plastu prohlasila: “ jezisi, co to je?” :-). Ale vse ok, s usmevem jsem podekoval, ze uhla a jel si vesele dal.

Mozna jeden poznatek, ktery jsem mel, byl tlak. Pres zimu jsem vozil 0,28 a 0,38 baru a to mi tak nejak sedelo. Takovy idealni kompromis. Ale na tom blaniku, coz bylo asi nejvic technicke misto, jsem citil, ze hlavne ten zadek je moc. Nyni jsem to upravil na 0,24 a 0,34 baru a to by snad mohlo sedet. Ono, pro neznale, fatbike a jizdu na nem, strasne ovlivnuje plast, jako takovy, a zejmena tlaky.

Pak uz to byla cesta po polnackach, lesich, ale i silnicich tretich a ctvrtych trid. Uzival jsem si to. Fatbike je proste o tom, ze to bud milujes nebo nenavidis. Ja to miluju.

Celkove to hodilo pres 85 km a skoro presne (bez 20 m :-)) 2 km na vysku. Coz s 15 kg buckem a plasti 4,7 bylo v nohach citit, ale tak to jsem nejak i cekal :-). Davam par fotek v kompilaci, sorry, radsi jezdim, nez fotim, ale aspon neco…

Jinak me tenhle vylet nakopnul a nez abych fatbike “zaletnil” a nechal ho, jen na podobne obcasne letni vyjizdky, tak jsem si rekl, ze si na nem dam cervnoveho sazavskeho Blizáka (nyni prima cup Sazava). Tak pokud nekdo pojedete dlouhou 80 km trasu, tak tam potkate magora, co si pojede svuj zavod na fatbiku :-).

(vloženo 16.5.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Lachtis
Lachtis

27.5.22 13:38

Cyklofanatic: Je i není, jak se to vezme. Samozřejmě, oproti mému karbonovému HT nebo xc karbon fullu to tak neletí a do kopců se těch 15+ kilo včetně 4,7 plášťů „pronese“, ale oser a hrůza, jak si někteří myslí, to není.

Ono je to prostě zcela jiný druh cyklistiky, zcela jinak se to chová, a to buď miluješ nebo nenávidíš :-D.

Navíc jsem vyzkoušel, když to nabombím na 0,7 baru, nebo 1 bar, tak to na asfaltu letí opravdu znatelně víc. Já jezdím strašně nízké tlaky, tedy 0,27 předek a zadek 0,37, teď i níž, ale když tam nabombím 0,7 a více, tak to opravdu je znát. Ale je to šutr a to já nerad :-). Ale borci to jezdí, takže jsem asi divnej.

Reagovat
Cyklofanatic
Cyklofanatic

19.5.22 19:52

Ty bláho, tak tos mě překvapil. Já myslel, že tlusťocha budeš mít je na sníh a ejhle. Ale přece jen není takhle dlouhý vylet v kopcích na tom už dost dřina? Ale jako super, včetně trasy

Reagovat
jkcz
jkcz

17.5.22 12:57

Ty tlaky jsou opravdu hodně o hraní. Když to mlátí moc do zadku, tak se prostě upustí a naopak. A předek – v podstatě běžné ježdění zvládám s kámošem, který má na léto Bluto, s pevnou vidlicí. Rozhodí mě akorát nějaká série kořenů rychle za sebou, to se mi pak trochu rozostří vidění. :)

Reagovat
Lachtis
Lachtis

17.5.22 12:01

jkcz: Tak to už jsme s těmi tlaky celkem blízko. Já si i kvůli tomu pořídil digitál manometr, abych měl přehled i o setinkách :-D

Reagovat
jkcz
jkcz

17.5.22 11:38

68 cca. 27.5/4.5, v zime na sněhu tak 0.25–0.35, v lete 0.4–0.5

Reagovat
Lachtis
Lachtis

17.5.22 10:17

jkcz: no do kosočtverce.. 126 km a přes 3 km, respect!!! Je to jak píšeš, dá se jezdit furt a budu ho jezdit, jen ostatní kola musím i provětrat, jinak si doma ty tři kola neobhájím :-D. No, já s tlakami laboroval přes zimu, kdy 0,5 baru a více už jsem prostě nemohl jezdit, resp. jednou to zkusil a to byl na mne šutr, ale průměrka letěla dost nahoru (skoro, jak na xc ht)… Na fatbike foru jsou borci, co tam mají i přes 1 bar a to fakt nechápu. Je pravda, že hodně vozí duše, a já zásadně bezduše, ale stejně… A to mám aktuáně 87 kg a pláště 26×4.7. Schválně, kolik vozíš Ty? Váha (osoby :-)) a rozměr pláště?

Reagovat
jkcz
jkcz

17.5.22 09:40

Pěkný pojezd. Tlusťoch se dá vyvětrat v libovolnou roční dobu. I v létě. Je to změna oproti rychlým strojům, takové příjemné zklidnění :) Přes léto ale jezdím vyšší tlaky.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

16.5.22 22:36

Mum: :-) dekuji. Nehoupu, ale realne ty plaste udelaji pri tomhle tlaku i 6 cm “zdvihu”, takze to i hezky tlumi a neodskakuje.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

16.5.22 19:16

Tak to sis slušně máknul, takových metrů nahoru na lenochovi ;-) Ty tlaky jsou úsměvný, hele, nehoupeš se na tom přes ty šutry jako řidič v karose? ;-))

Je hezký, jak jsi na to fanda.. Tak ať si Blizáka pěkně užiješ!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

16.5.22 17:28

Perfektní, tam je taky pěkně :-)

Reagovat
Mustafa
Mustafa

16.5.22 17:04

Gj. Malej vymetu pokaždý když jedu kolem ale na Velkém jsem byl jedinkrát a bylo tam tolik lidí, že už víckrát nahoru jet nechci. Takže ho jen ,,líznu" po té spodní cestě, která vede ze silnice mezi Blaníky k Domu přírody nebo jak se ta bouda jmenuje.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.5.22 15:47

GJ, nechť tlusťoch líce! :-)

Reagovat
Enron
Enron

16.5.22 14:06

Já jel kolem Blaníku na silnici někdy v neděli kolem půl 11 a čekal bych na tom parkovišti nad Louňovicema víc lidí.Pro mě by tohle byl výkon i na normálním biku, natož na tlusťochovi. Dobrá práce.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

16.5.22 11:37

Jel jsem nahoru po cerveny od Lounovic a dolu taky po cerveny, tedy smer jakoby na Kondrac. Nahoru to byla pohoda, snad tri lidi jsem potkal. Na Blaniku bylo celkem tak 15–20 lidi, tedy taky cajk. No a sjezd, tedy cely usek, po cervene, az k silnici (cca 2,3 km) jsem uz potkaval vic lidi, ale odhadem tak 15. Takze celkove fakt spokojenost. Ono cela ta trasa byla super, ze jsem jel hodne bez lidi… Asi to vedro, nebo, ze to bylo jeste dopoledne a pres obed.

Reagovat
JachymP
JachymP

16.5.22 11:15

Nemotalo se tam moc turistů? Přece jen Blaník je dost profláklej a počasí ideální. Jel jsi ze severu nahoru po červený a dolu po neznačených?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.5.22 10:37

Blaník je super rozhledna, co rytíři, už vstávají? Jet 85 km na fatu a k tomu nastoupat 2 km, tak to je hodně slušnej oddíl ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 41
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19