Letní čas je tu zas :-)

Přidat foto

U Štětic

Cyklostezka v Písku. Na 25mm pláště jako dělaná :-))

Písek

Zvíkov

Zítkův Anděl u Kovářova

Tak co, kdo jedete, borci? ;-)

Tak tomu říkám punk :-))

Husova kazatelna. Největší viklan v Čechách

Stádlecký řetězový most, poslední dochovaný empírový řetězový most v Čechách. Jsem si přečetla...

Lužnice u Stádleckého mostu

Kamenný most přes Židovu strouhu u Bechyně, památkově chráněný

Blížím se k Hluboké nad Vltavou.

Šumava mě vítá. Tyhle kopečky ještě musím vyjet.

Někdy po Vánocích jsem si rozsekala domácí pekárnu. Kupodivu jí neudělalo dobře, když do ní vyteklo mléko. Zvláštní..

Může to vypadat na fóru o kolech irelevantně, ale pro mě to mělo jeden zásadní output: bez pekárny nevyjedu, bo nebudou buchty, již zavedený a rodinou akceptovaný odpustek. Bylo tedy potřeba poohlédnout se po nové. Zas mě ty mé plečky stály část mých těžce vydělaných peněz.. Ale už je doma, v sobotu byla premiéra, tož v neděli jedu, jasná věc :-)

Šíra byl za letošek dnes teprve potřetí venku, tak jsem si nebyla jistá, jestli toho na něj nebude moc, takhle ho přepadnout s nedělním výletem. Starouš se ale rozezpíval všemi svými navoskovanými řetězovými články a smál se celou cestu. I když možná to bylo spíš skřípání.. :-D Počasí jsem si nemohla přát lepší. Bezvětrno, žádné ostré slunce, dokonce ani moje karma „jedu na kolo = záruka deště“ se nevyplnila a navíc, celý den Castelli bunda termoregulovala za mě. Nevím, jak to ti Taliáni dělají, ale zvládla bravurně ranní 4,5 stupně i poledních cca 15, uvezla jsem ji celou cestu. Dalším velkým zdrojem radosti byly nové, (s velkou rezervou) zimní tretry od NorthWave, o dvě čísla větší, takže odzvoněno prstům a kloubům umačkaným v apartní Vittoria botce, která sice udělá z kopyta baletní nožku, ale vydržet se v ní dá bez utrpení tak dvě hodiny max. Abych tedy nekřivdila, mám chodidlo alá Jožin z Bažin :-))

Takže celkově moc příjemný den strávený venku s kámošem. Do třinácti společně strávených hodin se vešlo dost zevlingu i s mírným popocházením (však dnes nejsu žádné turista, no ni?), pořízení sto dvaceti a jedné fotografie, šunka a sýr v chlebovém trojúhelníku na pumpě, zkonzumovaný v milé společnosti umolousaného beznohého pána na vozíku, který do sebe pateticky obracel třetího lahváče, doplnění bidonů v penny na Hluboké a vysrknutí jednoho birella na parkovišti tamtéž, přičemž mi kulturní prostředí zajišťoval opuštěný posmrkaný kapesník (chtěla jsem ho samozřejmě zachránit, ale nikam se nevlezl :-D) a hromádka vajglů. Prostě neděle jak má být :-)

Trasa bez začátku a konce zde: https://mapy.cz/s/geruferahe

Jo, a odjeto bez matrace na zadku. Ještě pořád jsem k ní nedorostla :-))

(vloženo 27.3.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

29.3.22 11:26

Johny, to je zajímavé.. Další tip, díky :-)

DaD: děkuju :-)

Reagovat
DaD
DaD

29.3.22 01:08

Moc pěkný výlet i foto:)

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

28.3.22 23:27

Tunel je po přejetí Stádlečáku a dál po červené směr Tábor…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.3.22 22:21

Alojs: to je hodně zajímavé.. Pochopila jsem dobře, že mluvíš o ženských? Asi ty holčičí zadky časem získávají na kvalitě ;-D (a klidně se pánové podělte o názor :-DD)

Fazzy, tak to je slovo do pranice :-D

lazza: tak to muselo být fajn.. Taky mám v plánu vyjet s přespáním, se spacákem někam do lesa. Uvidím, jak se bude tvářit víkend.

Doubku, chápu. Je to úplně logické :-))

Tomik: děkuju :-) A bylo to 13 hodin včetně zastávek, pohoda :-)

Johny, jasný. Buchet nekončící zdroj ;-)) Jinak zajímavé ježdění, v tom tunelu. Co to je zač?

Pepo, ty sis všiml! Hele, tohle vážně nebyla moje práce.. :-D

Adul, to víš, koně – to je nejlepší průprava :-)

Jason: tak to díky :-))

Reagovat
Jason Voorhees
Jason Voorhees

28.3.22 20:50

Ta první je hodně sexy, jsi frajerka jak Tě tak sleduju 

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.3.22 20:13

No, ta zadel je fakt alchymie, každému vyhovuje něco jiného, myslím, že ideální kombinace je trefit vhodné sedlo a vhodnou vložku ;-)

Ale je fakt, že ty zadele z těch koní musíte mít slušně osezený :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

28.3.22 19:42

Foto 12 :-))) Pořád jezdíš s ráčnou?

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

28.3.22 19:16

Johny.Merida
Johny.Merida

28.3.22 19:16

Bechyňsko je pecka…

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

28.3.22 19:13

Tak to se na buchty těším :-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

28.3.22 17:51

Pěkné pokoukání a kupa kiláků k tomu,supr :-)Ale jestli těch 16.30h čas jízdy,tak to já už bych měl asi nervy na pochodu.

Reagovat
doubeq
doubeq

28.3.22 17:47

Alois01…taky doufám, že se rozjezdu v pokročilejší dospělosti :-D

A mamko i přes ty hendikepy se na šestku kouká hezky. Prostě kvalitní fotka je kvalitní i bez kvality, chápeš ;-)

Reagovat
lazza
lazza

28.3.22 16:34

Mum: jj, delali jsme “kolocundr” s noclehem v Pisku a Bechyni. U Milevska to je moc fajn: jezdivali jsme tam na chalupu do Kvetova, chvilku bydlel v Miroticich. Vydesilo me jen, jak tam kolem Kvetova obklicili komplet lesy oborou.

Nimrod: Ona by dala cela – brody jsou docela melky, ac kamenity. Ale bylo tam misty popadano stromy. Jinak s brasnou na rodlech to slo malicko hur :)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

28.3.22 15:23

Mum: tak to bacha na tohle ja slysim :D

Reagovat
Alojs01
Alojs01

28.3.22 15:22

Mum: ano, je vas vic a stejny duvod, co uvadis, uvadi i ty ostatni. Vsechny mate spolecne to, ze jste na kole zacaly jezdit az pokrocilejsi dospelosti :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.3.22 13:56

Jano :-)

Báro, děkuju ti :-) Tak ty to máš s kaťaty taky tak! Vida, je nás víc.. :-)

Fazzy, tolik buchet nezvládnu! :-D Není problém dát společně okololipno i s buchtou ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.3.22 12:00

A teď postupně :-))

Kožíšku, každé soužití vyžaduje do něj taky občas něco vložit. Věř mi, že sem tam upéct buchty je fakt maličkost. A navíc to udělám ráda, těší mě, když mají kluci radost. A ano, most nebyl původní cíl, tím byl viklan, ale nakonec se z něj vyklubal highlight celého výletu. Nic ostrého tam nebylo, ale stejně jsem kolo vedla. Bylo škoda to jen tak profrčet..

Johny, síť by možná pomohla, to jo.. Ale škubala bych se! :-DD

Doubku, šestka doplatila na kombinaci mobil z ruky + zoom + výřez + ještě jedno zvěrstvo, a sice magnetický obal na připnutí mobilu na řídítka, protože podle něj jedu. Ten obal má vzadu fóliové okýnko, že se prý nemusí na focení vyndavat.. no, velký kulový. Naštěstí za Zvíkovem jsem koukla, co jsem vyfotila, zděsila se a Anděl už je focen bez obalu.

Honzo, kotwíku, FreeBoy: moc děkuju, kluci :-)

Oldo, tak pekárna zodpovězena, já na ni tedy nedám dopustit :-) Jinak děkuju a řetězák určitě stojí za návštěvu. Opravdu překvapil :-)

Huberte, to víš, my tady, co máme Temelín na dohled, jsme všichni aktivní až radioaktivní :-D Díky za pochvalu a těší mě, že v názoru na plínu nejsem sama :-)

Pepo, tak tos měl taky fajn neděli :-) Díky:-)

Melvin, díky díky :-)

miťo, díky moc :-) Zvíkov se mi moc líbil, konečně jsem ho viděla za světla a ne v deset večer na cestě s blizzem z Prahy. Navíc mě potěšilo, že se na nádvoří dostanu zadarmo, to už snad skoro nikde není. A kopec od mi nějak nevadil, snad že jsem si na Zvíkově dala energetické želé z Decathlonu. To je docela fajn, přijde mi lepší než gel.

Aleši, písek v Písku, uhutněný s hrubým štěrkem, se šírovi vůbec nelíbil. Naštěstí ho bylo jen kousek. Pak začaly kočičí hlavy :-D Jinak ta časovka.. tak jako klaunské číslo bych tam mohla, to jo :-D A to varování.. myslíš, něco jako Pozor, čtení tohoto příspěvku může vážně ohrozit vaši duševní rovnováhu? ;-))

Kofi, jé, mlýn! Už se moc těším :-)

Alois, Jano: děkuju. Bez plíny – píšu níže. Fakt to jde :-) A Jano, budu držet palce :-D

lazza: děkuju. Byls tam taky?! Svět je malej.. škoda, že jsme se minuli. Mě se ještě moc líbilo okolo Milevska, ty velké ohlazené balvany všude.. Na jednom byl právě ten anděl.

Adul, kdepak botox, spíš nějaký můj salámismus :-D Ale už se taky kazím, mám objednaný pravý nefalšovaný cyklodres ;-)) Díky moc :-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

28.3.22 11:29

Asi ti taky zacnu branit ve vyletech, ty buchty vypadaj vyborne :)

Reagovat
bara2
bara2

28.3.22 11:28

Pekáč buchet mě dostal!

Kilometry a výškové metry jsou mimo mé chápání. Fotky ještě zimně šedivé, ale dobré oko a smysl pro detail dokáže vykouzlit zázraky. Za mě vede řetězový most.

S tou gaťovou vložkou plně souhlasím s mum. Zadek se musí osedět, pak se dá jezdit bez nějakých výstelek. Je potřeba najít vyhovující sedlo a troufám si tvrdit, že tady z místních odsedím jeden z největších počtů hodin na sto kilometrů, tak vím, o čem píšu ;-) Mám i gatě s vložkou a jezdí se v tom blbě, leží ve skříni. Nejspíš to je pro kombiaci se sedlem typu „nepotažená sedlová kostra“, chápu, že kolo se váží se sedlem a je snaha tu deklarovanou váhu srazit, ale mě vyhovuje sedlo potažené a vhodně vycpané. Na sedle se to nemůže, na rozdíl od vložky, pohnout, a jak se to vysedí, tak to je. Na prdel patří jemná bavlnka a musí to větrat.

Reagovat
Jano86
Jano86

28.3.22 11:23

ach boze to su fajne buchty!

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.3.22 11:13

Ježiš, ta fotka.. Sklerotik :-))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.3.22 11:12

Díky moc vám všem :-)

Ohledně buchet: pekárnu mám na zadělávání těsta. Pak samozřejmě přichází ke slovu babiččin nenahraditelný pekáč. Důkazové foto přikládám :-)

Ohledně cyklovložky: fakt se mi to takhle osvědčuje, vadí mi u těch vložek, že vlastně sedím celou dobu ve vlhku. Včera jsem měla teplejší běžkařské šponovky, ráno byla dost zima, a v poledne už mi vadily. Ne snad kvůli horku obecně, ale že mi to prostě nevětralo :-) Navíc si myslím, že je tam všechno už tak dost natěsno (a to vy chlapi to máte ještě horší), takže přidáním další, docela objemné vrstvy, toho prostoru ještě ubyde. Bez vložky sedím na sedacích kostech a na ehm-ehm mám poměrně volno a luft. Jen je třeba vypěstovat si ten „mozol“ na sedacích kostech, no. Navíc tedy jsem měla šťastnou ruku se sedlem, to je samozřejmě hodně důležité.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.3.22 10:22

Jasné, proč v březnu troškařit! Parádní výkon, smekám! Bez plíny ani ránu, to taky nechápu, zřejmě nějakej botox v zadeli? :-D A neměla by sis radši střihnout to mistrovství sama? To není pro nás šolicháře! ;-)

Reagovat
Nimrod
Nimrod

28.3.22 10:18

lazza: strouha je skvělá. pokud není moc vody, dá se projet celá. a u bechyně je jeden z největších stropů minimálně tady v okolí, dokonalý místo pro bouldering

Reagovat
lazza
lazza

28.3.22 10:11

Ten andel v detailu se moc povedl ;)

Jinak vcera jsme se pohybovali obdobne: Strouhu jsme teda projeli/protlacili a je to magicky misto. A vubec se mi cela Bechyne a okoli libi cim dal tim vic.

Reagovat
Jano86
Jano86

28.3.22 10:10

krasny pribeh krasne fotky..!na tu časovku sa asi prihlasim..:D

Reagovat
Alojs01
Alojs01

28.3.22 10:08

Slusny… a ja si rikal, jak jsem se v sobotu se 150km odvazal…:-)))

Co mi ale hlava nebere, ze to odjedes, odsedis bez vlozky v gatich…

Reagovat
kofejn
kofejn

28.3.22 09:22

To co si zvládla jedním výletem, tak já letos ještě ani nenajel. Ale včera jsem jel na pivo k Janatům a mlýn na nás čeká.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.3.22 08:43

Dávejte před takový kilometráže varování – něco jako „není určeno pro slabší povahy, klikněte na vlastní nebezpečí“… ;-) Ale to mistrovství to vysvětluje, no. Jsem zvědavej jak si povedeš. :-D

Cyklostezka v Písku není z písku? Vždyť by se na tom blbě jelo, buď ráda.

A buchty z pekárny? Já myslel že je děláš ve smaltovanym pekáči po babičce… nebo v něm děláš jenom speciální edice tvarohových pro fotohráče?

Reagovat
miťo
miťo

28.3.22 08:42

Zvíkov super. Jen je to od něj do kopce. Stádlecký most je fotogenický. Slušná porce km do dálky i metrů nahoru. Nechápu, jak jsi to bez plíny dala. Závidím ti tuhle zadelovou odolnost!

Jako vždy příběh parádní.

Reagovat
Melvin
Melvin

28.3.22 08:35

Teda slušná porce hned tak ze startu. A fotoreport taky fajn.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

28.3.22 08:16

Krásné fotky a moc pěkný relaxační výlet . Já jsem po dlouhé době (rok a dva dny ) nejel delší výlet sám . Ozval se synovec Martin , kdy prý dáme dvoukilo ? Vzal ještě kamaráda Tomáše a byla z toho krásná nedělní vyjížďka ve třech .

Reagovat
hubert.d
hubert.d

28.3.22 07:43

Jsem se byl taky projet, ale radši nic...... :o)

Výkon neskutečnej, tos snídala plutonium, ne? Fotky krásné, některé jsou mňamky.

Plenu taky ne, z té jsem měl vždy rozsekaný „podvozek“. :oD

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.3.22 07:42

Krásná práce mamko, příběh, který vždy se zaujetím dočtu až do konce. Fotky parádní, za mě nejhezčí, ten řetězový most a pak ta fotka z podmostního oblouku. Respekt k ujetým kilometrům a nastoupané výšce, to si zaslouží minimálně obdiv. Jen mi schází info, jak to dopadlo s tou pekárnu, ale to jen čistě proto, protože rád a často vařím, upéct zvládnu tak maximálně chleba z lidlácké směsi.

Reagovat
FreeBoy
FreeBoy

28.3.22 07:08

Tak to je parádní jízda a velký obdiv!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

28.3.22 05:28

A sakra, to je zase parády po ránu ;-) GJ Mamko.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

28.3.22 05:26

mamka se rozjíždí, moc pěkné :-)

Reagovat
doubeq
doubeq

28.3.22 05:18

Mamka se nám rozjela hned z jara :-) i rozfotila, jen ta 6ka… je kompozičně moc hezká, ale komprese a hádám zoom ji daly zabrat ;-) , jinak u mě vede anděl.

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

28.3.22 00:47

Je to blázen, hoďte na ní síť :-)..... Jako klobouček. Stádlečák je super.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

28.3.22 00:38

Ještě, že já jsem svobodnej, péct pro rodinu buchty, když někam jedu, to by mě mohlo. Moc se mi líbí ten Stádlecký řetězový most-kolikrát jsem ho obdivoval na internetu. Doufám, že z těch prken na tom mostě nevyčuhovaly hřebíky nebo něco ostrýho.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Koli13 5
vik 3
fk3 1
doubeq 8
zbyslavjak 3
vapes 11