Cyklista VS býk - pro info, kdyby vás někdy napadlo si to zkrátit přes ohradníky

Přidat foto

Tony Inderbitzin je jedním ze tří, které býk zranil. To vše se stalo během sobotního Gravel závodu Rock Cobbler v Bakersfieldu.

Celá akce zde: https://navratdoreality.cz/…k-13399.html

Vyjadření bikera zde:https://www.youtube.com/watch?…

(vloženo 16.2.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
-b-n-x-
-b-n-x-

17.2.22 21:12

Tak nebyl to žralok ani grizzly ani puma, ale jenom kráva no. I když tedy kráva chlap :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 20:01

zdenek: pokud jdeš pěšky s kolem, tak projít v klidu kolem nich, tak aby tě viděly. Pokud jedeš autem, tak v klidu pomalu dojet k nim a třeba zatroubit. Pokud máš strach o auto, tak jak radí PLATYUS3 ;-) Ne vždy to ale pomůže :-D

Reagovat
PLATYPUS3
PLATYPUS3

17.2.22 19:38

Zdeněk: todle se nám stalo v Alpách. Zastavil jsem auto a čekal až se pohnou ze silnice, za chvilku za náma zastavilo další auto, vylezl Ital a začal mávat na krávy rukama, hou, hou, hou a krávy se daly do pohybu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.2.22 19:28

DaD: máš pravdu, že kůň se pro práci narodil a těší ho, je k tomu šlechtěný několik tisíc let. Ale taky k poddajnosti a ovladatelnosti, často k jeho škodě. Dokáže roky snášet pro něj bolestivý trénink, nucení do špatných pohybových vzorců, držení krku a hřbetu v nefyziologických pozicích. Na projevy koňského nepohodlí a vzdoru vynalezl jezdecký sport celé katalogy donucovacích a maskujících pomůcek. To by byl hrozně dlouhý elaborát, který sem nepatří a nikoho by nebavil. Snad by se dal najít ekvivalent ve vrcholovém sportu dětí, pro představu. Jasně, že všichni jezdci na koních nejsou takoví, ale určitě je tam paralela mezi „slávou“ a zneužíváním potenciálu koně.

Reagovat
wilda81
wilda81

17.2.22 18:56

Georrge: Děkuji za slohovku, ale já se o hospodářská zvířata (včetně krav) staral od mládí až do začátku studií na VŠ ;) S tím co píše dolomiti naprostý souhlas.

Reagovat
zdenek
zdenek

17.2.22 18:37

Co by místní znalci mentality alpských krav poradili v situaci, kdy je potřeba pokračovat po této cestě? :-)

Přiznám se, že jako neznalec jsem mezi nimi normálně prošel schovávajíc se zbaběle za kolo. :-)

Po přečtení tohoto vlákna bych si to příště asi rozmýšlel…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

17.2.22 17:00

To je umění sednout na koně a zapíchávat bodce do býka. Všechnu práci vlastně udělá kůň a když někoho býk nabere bude to zase kůň. A ještě za to panáček bere nehorázný peníze.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 16:58

DaD: no tak v podstatě i ten býk se pro to narodil… oba dva to zničí.

Reagovat
DaD
DaD

17.2.22 16:48

mum-on-bike: ale ten kůň se pro tento styl jízdy prostě narodil a je vidět, že ho to baví. Jinak by nemohl být takto dobrý. Jen můj názor. Blbé je, že mu může býk jedním pohybem vyndat vnitřnosti a i proto nesmí udělat chybu. Oba dva jsou opravdu neskuteční!

Reagovat
bara2
bara2

17.2.22 16:20

DaD, že jo? Je neuvěřitelné, co to zvíře dokáže. A i ten chlap nahoře, je tam při všech těch pohybech koně pod sebou naprosto dokonalej. Ten býk je u toho za úplný vola, chudák, fakt nevím, jak to nasimulovat.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.2.22 16:18

DaD: bohužel je to týrání i toho koně. Ostré uždění, rollkur, špičaté šporny, neúměrná zátěž kloubů, kissing spines. Roky jsem jezdila na střední až vysoké úrovni drezúru a už nechci, děkuju. Španěla mám doma, ale tohle bych mu nikdy neudělala. Je to show pro efekt.

Reagovat
DaD
DaD

17.2.22 15:02

bara2: Když pominu naprosto debilní zábavu v tom někoho takhle týrat, tak ten kůň je prostě neskutečný!

Reagovat
Georrge
Georrge

17.2.22 13:23

wilda81: v pohodě to není. Jak píše dolomiti, je důležité aby kráva (či kůň, prostě jakékoli zvíře) o tobě věděla. Pokud je k tobě prdelí, nevidí tě, nejspíše o tobě neví a když máš v plánu se kolem ní prohnat s malým odstupem, je velké riziko že se lekne.

Kráva asi není až tak lekavá jako kůň, u toho je přiblížení zezadu to nejrizikovější a potvrdí ti to každý, kdo se aspoň chvíli okolo koní motal :) pokud někde potkám koňáka a není prostor objet ho s velkým odstupem, vždy se přibližuju pomalu a čekám, až si mě všimnou.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 13:02

orm: takhle to nefunguje :-)

wilda81: u krávy není důležitý jak je otočená, ale zda o tobě ví ;-) Každá se při leknutí zachová jinak.

V 99,9% za problém s krávou může člověk ;-) Tak že i to kopnutí na fotce byla moje chyba, ta kráva neudělala nic špatně ;-)

MirosPikos: taky mě překvapilo, že tam nikdo neměl červený trencle :-) Ale vážně, býk se chová jako průměrnej chlap, najís napít, v klidu se svalit a odpočívat. No a občas na to skočit ;-) Do okamžiku než někdo naruší jeho klid. Na videu je evidentní, že jeho klid narušil cyklista, nic jinýho tam vidět není, tak že na 100% zaútočí na každýho dalšího cyklistu! Ty lidi co to tak se zájmem točili, měli toho další aspoň nějakým způsobem varovat. Býk se nikdy nerozeběhne, tak jak na tom videu jen tak pro nic za nic. Na druhou stranu máš pravdu, v době sociálních sítí je to video určitě důležitější :-D

Reagovat
wilda81
wilda81

17.2.22 12:38

Georrge: Kráva otočná prdelí je v pohodě, bát by ses měl spíš rohů.

Reagovat
bara2
bara2

17.2.22 12:29

Dad, Pablo Hermoso je nejvyšší špička a Merlin dnes už legendou.

https://www.youtube.com/watch?…

Španěláci se baví dost tvrdě, ale koně mají nádherný.

Reagovat
DaD
DaD

17.2.22 12:02

bara2: kůň i jezdec hodně v Topu! Ten konec, jak tam tancuje před býkem, nemá chybu.

Reagovat
bara2
bara2

17.2.22 11:53

Mum, na bejky musíš mít natrénováno :-)

https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
orm
orm

17.2.22 11:45

Myslim, ze v poradku, aby kravy alespon trosku vracely lidem to, jak se k nim lide chovaji.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.2.22 11:35

Je pravda, že v naprosté většině situací se krávy snaží se lidem vyhnout a mít klid. Ale nikdy prostě nevíš.

Dostala jsem se takhle mezi krávy dvakrát, jednou na kole a jednou na koni. Nebylo kudy to objet a pastvina byla velká a členitá, tak se nedalo poznat, jestli tam jsou nebo ne. Kolo jsem pak házela přes dráty a drala se s ním na rameni bordelem. S koněm to bylo horší, naštěstí krávy respektovaly jeho velikost a podařilo se mi je na něm odehnat. Ale jen jsme se k nim otočili zády, šly na nás zas. Nakonec to byl „dostih“ dostat se k propusti s dostatečným náskokem, abych stihla seskočit, otevřít, provést koně a zase zavřít. Fuj, blbá zkušenost

Reagovat
DaD
DaD

17.2.22 11:26

V Rakousku, dělal jsem tam léta na horském hotelu, vždy na jaře pustily kravky na pastviny nahoru. cca.1600m vysoko a jejich oblíbená kratochvíle byla, že si ohřívaly kosti na sluncem ohřáté silnici. Nic je nerozhodilo a auta čekala a čekala :) Jen samice a tak to bylo na pohodu.

Jinak naprostý souhlas s Franticem. Je to závod a člověk funguje úplně jinak než na nedělní vycházce s rodinkou. Mě tedy naprosto vytáčí bezdůvodný útok od kohokoli. Jednou mě napadl čokl a před majitelem jsem ho málem umlátil k smrti, hajzla! Bejka bych samozřejmě nedal a je lepší se mu vyhnout:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 10:51

Jiří: ty pastviny jsou relativně velký a krávy snaží být v klidu a tím pádem od lidi, tak že nemusíš řešit nic, pokud se nerozeběhneš třeba k ležícímu stádu a neuděláš v něm paniku, protože si chceš krávu pohladit. Za normální situace se tě normální kráva bude vždycky bát ;-)

Reagovat
jIrI___
jIrI___

17.2.22 10:33

dolimiti: A jak se tam řeší právě takový býček v ohradě? Sází se na štěstí, že se zrovna bude nacházet daleko od stezky? :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 10:22

Jíří nejezdi v létě do Alp ;-) Všechny cesta vedou přes pastviny :-)

Morchela: na to bych teda nespoléhal :-D Mohla dojít baterka, mohla to strhnout kráva, když kráva zjistí, že to co je za tím ohradníkem jí stojí za to, tak jde, ohradník neohradník :-D

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

17.2.22 10:09

Já tady ten hejt na borce Darwina trosku rozčísnu: sam za sebe jsem během závodu totálně vypatlanej, kdy si často ani nejsem schopny vzpomenout, kudy jsem všude projížděl. Takže představa ze někde s tepovkou 180 slezu, zkouším ohradnik a analyzuju situaci je celkem úsměvná :)

Reagovat
Morchella
Morchella

17.2.22 09:59

jIrI___: Znalost o osazenstvu načerpávám tím způsobem, že si na ohradník sáhnu a když není pod proudem, tak přes pastvinu v klidu přejdu. Loni se mi to ale trochu vymstilo, protože jsem šáhnul na drát a neuvědomil si, že stojím v potoce. Dostal jsem ránu jak palicí do celého těla a ještě deset minut mě brněla ruka až k rameni :-)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

17.2.22 09:56

To mi připomíná na podzimní TT, když jsme potřebovali projet ohradou cestou z Petříkovic na Bunker Trail :) Krávy jsou zvědavý, jdou za váma. Jsou to zvířata a do hlavy jim nikdo nevidí. Nepoznat bejka od krávy, to už je úděl dnešní doby fejsbůčku, twitteru a instáče. No a že se ostatní jen dívali? Co měli asi tak dělat? Jít toho 800kg drobka odlákat?

Sakra ale dostal jsem chuť na vysoký roštěnec :)

Reagovat
jIrI___
jIrI___

17.2.22 09:34

Vjet/vejít do jakékoliv ohrady bez detailní znalosti jejího osazenstva je šílenost. Nechápu, že poměrně často přes takové ohrady vedou i turistické značky, někdy to je celkem slušná zacházka ohradu obejít :)

Reagovat
Ondra P.2
Ondra P.2

17.2.22 09:31

Co čekal .. debílek…

Reagovat
jkcz
jkcz

17.2.22 09:22

To je na Darwinovu cenu.

Reagovat
Kaire
Kaire

17.2.22 09:11

Návrat sice jde ale košík je na dodiri.cz, takže doporučuji ten.

Jinak ohrada s býkem bývá často značená a zde je vidět proč. Je to prakticky samovražda.

Mum: Každá kráva je povahově jiná, u nás v obci má pán bio farmu a sám nám říkal, jak jsou některé opravdu schopny po člověku jít a ublížit mu. Jako příklad přikládám foto Adélky, která je prý na lidi v ohradníku jak švihlá a vyloženě jde po nich, jinak je to teda andílek.. :)

Reagovat
Georrge
Georrge

17.2.22 08:43

I kdyby to byla jen kráva, tak takhle blízko okolo ní bych nejel. A ještě když je otočená prdelí k tobě, to pak nevíš co udělá. Asi zkrat v hlavě kvůli závodu no…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.2.22 08:20

Kráva s teletem může být ještě nebezpečnější. Jalovice jsou taky blbky, jsou zvědavé a drzé. Taky tu máme jednu turistickou trasu přes kravskou ohradu, je to docela nerozum. Když by byly někde okolo cesty, tak dovnitř nejedu.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

17.2.22 08:03

Nejlepší je jak se ti ostatní na to zdálky dívaj a nic :-) Už když projel ten první a ten býk se dal do pohybu, tak bylo jasný, že přichází problém :-)

Kubula: pokud jezdíš v létě v Alpách, tak si s ohradníkama moc nevybereš a 90% krav na pastvě má mezi sebou býka :-)

Reagovat
zirecek
zirecek

17.2.22 07:13

Už název pumpičkář je nekompromisní, :-).

Reagovat
KUBULA
KUBULA

17.2.22 06:12

No tvl. Jako na tohle musis mit v hlave vazne nas… Vyjadreni cyklisty si neumi prelozit, ale vjet do ohrady s býky je blaznovstvi.

Reagovat
Honza03
Honza03

16.2.22 23:33

No v nějakých ohradách s mladými býky jsem už byl, ale domnívám se že když jich je víc tak takhle agresivní nejsou. Tohle je už, ale starší kousek to už není sranda je třeba si držet značný odstup.

Reagovat
LM
LM

16.2.22 22:47

Je potřeba už zdálky kouknout, zda ta divně čumící „kráva“ má mezi nohama skutečně vemeno :-)

A není potřeba jít ani tak blízko. Jednou se na mě rozeběhl mladý býk z více jak 15 metrové vzdálenosti ale naštěstí si to před elektrickým ohradníkem rozmyslel a zabrzdil smykem.

Reagovat
bara2
bara2

16.2.22 21:38

Ho ten býk mohl zabít, to není žádná sranda :-(

Reagovat
enduristka
enduristka

16.2.22 21:07

Au :-(

Reagovat
nooski
nooski

16.2.22 20:44

Nelze rict, ze si o to nerikal..

Reagovat
strtom
strtom

16.2.22 20:39

Ve zkratce, byl to závod a říká kromě toho, že to bolí jako kráva, že si myslel že to je kráva a jenom ji objede. Nakonec se z toho vyklubal býk.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.2.22 20:38

Proč ho ten blboun neobjel? Mohl taky přijít o život.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

16.2.22 20:37

V pořádku, tam je to jeho, nemaj ho *****.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

16.2.22 20:30

On uz zase funguje web navratdoreality? To je pecka.. :D

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

16.2.22 20:30

No tvl, to nechceš :-(

Reagovat

Další galerie z kategorie

carlyno 8
ZdePi 17
oNo1 23
MuFF01 27
milanfiala 31
gerrard 3