Drop co mi trval 4 roky

Přidat foto

Kaiteriteri – Corkscrew drop

https://m.pinkbike.com/video/545846/

Video a první fotka jsem já, ale v tom úhlu a provedení to vypadá jak půl metrový dropík, tak jsem našel pár fotek co to trošku přesněji ukazují.

Jinak jsem ho měl na hledáčku už alespoň 4 roky a bylo mi jasný že to dám ale prostě hlava to přes tu hranu nepustila. Zvlášť když ten nájezd je docela prudký a na písku.

Ale poslední dobou pracuji na hlavě (hudba pomáhá kupodivu nejvíc). A tak jsem to konečně poslal. Styl hrůza a přistál jsem hlouběji než jsem plánoval ale každý posun dobrý. Příště lépe!

(vloženo 5.1.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
MichaelSimek
MichaelSimek

13.1.22 22:07

Jj, ai pritelkyni vymenim za nej at mam lepsi fotky :D… jinak obe holky jedou stejnou (moji) variantu

Reagovat
kOmE
kOmE

13.1.22 07:11

MichaelSimek: tenhle týpek umí fotit, to vypadá ze Katy Winton jede tu samou variantu jako ty.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

13.1.22 01:19

Nice, tak nějak jsem si to představoval. Chci :)

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

13.1.22 00:02

Mr.Duck
Mr.Duck

11.1.22 20:58

https://cyclingmagazine.ca/…f-instagram/

MS: Sorry, není to úplně k obrázku, ale je to ta konverzace o kterou jsem se tu pokoušel, myslím že by to mělo být víc vidět. Možná by o tom někdo mohl napsat do magazínu :)

Reagovat
DaD
DaD

10.1.22 14:40

MichaelSimek: špatně jsi to pochopil. Vůbec jsem nenarážel na to, že Ty si musíš něco dokazovat. Naopak, fakt ti to přeju, že jsi to po dlouhém čase dal. I jsem to prve psal. Psal jsem o sobě a o tom, co dělá hlava. Když jsem byl mladej, tak jsem také stále hledal výzvy a šel na hranu, teď už bych to prostě nedal.

Reagovat
kOmE
kOmE

10.1.22 07:30

DaD: Mimo silnice se dá jezdit i jinak, nemusíš jezdit skalky, dropy a já nevím co ještě. Prostě se vozíš po cestičkách. Já se na silnici na kole úplně necejtím a to jezdím max. pár km, přejezdy.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

9.1.22 22:24

DaD: ja prave preferuju to ze si muzu rozhodnout jestli pujdu do risku nebo ne, ne ze nekdo jinej na silnici za me rozhodne jestli to riskne nebo ne a tim riskuje mne, nehlede na to ze kdybys znal moji hlavu, tak bys vedel ze do risku nejdu, jdu do veci na 100% a o dokazovani mi nejde, jde mi o pocit ze se zlepsuju a umim vic ne ze si neco odskrtnu… ale proti gustu!

Reagovat
DaD
DaD

8.1.22 09:43

Za mě také klobouček! Tohle už bych nedal ani náhodou. Stárnu a s tím přicházejí pochybnosti. Radši se plácám mezi auty na silnici, než si něco pro sebe dokazovat a zrakvit se na hadry na nějaké skalce. Viděl jsem před nedávnem blbý crash na biku s otevřenou zlomeninou a dalšími komplikacemi. Prostě smůla. Stejně jako Aston. Stačí chvilka a člověk je na kriplkáře:( Mě zase může přejet kamion, ale sám mu tam rozhodně nevjedu.

Reagovat
Edwin
Edwin

8.1.22 08:04

Leda bych byl v posledním stádiu rakoviny :) obdivuju každýho, kdo na tohle má odvahu. Super.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

7.1.22 08:19

Porad je to o tom byt zitra lepsi nez dnes, at uz je to o tom dat vetsi prekazku, dat ji lip/rychleji, nebo si to treba jen vic uzit :)

Tak já vím určitě, že maximálně můžu mít zítra lepší kolo :-D a taky mě to baví

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

6.1.22 22:26

A Remy vlastne nekdy Hardline jel?

Hardline je to co jsem si vzdy predstavoval ze WC DH by melo byt :) Uz ale chapu ze by to moc dlouho nefungovalo :D Ale souhlasim ze to je dobry benchmark. Je to o rychlosti, zaroven jsou tam velky veci, strmy useky, a je zajimavy sledovat kdo to jezdi a kdo ne, predpokladam ze hodne top WC jezdcum by za to nestalo to riziko a zasah do zavodni kariery.

Uz jsme ale docela od tematu, ja myslim ze Yoann je treba na relativne podobne urovni jako Remy v soucasnosti, myslim ze kdyz zavodil tak asi o neco dal. Ale priklady co jsem psal, i kdyz je rec vice mene o legendach, jsou proste o level dal nez Remi, Yoann a tihle. Kteri jsou o level nebo dva dal nez my co se tu tak vozime, tech levelu je nekonecno a vlastne to neni az tak relevantni.

Chtel jsem jen vyjadrit ze sdilim nadseni s Michaelem at uz je to neco co bych nikdy nedal nebo dal s prstem v nose, protoze na tom nezalezi :) Moc mi to keca, zpatky do prace!

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

6.1.22 22:12

Technicky mozna srovnatelny, ale Yoann je mnohem rychlejsi a ma nejakou zavodni historii. Ja tu nechci nijak shazovat Remiho ani jine joutubery, ale oni jsou zkratka uspesni proto ze jsou hodne, hodne dobri a umi to prodat. Kdyby ale byli nejlepsi, nemusi to prodavat na youtube :)

Reagovat
kOmE
kOmE

6.1.22 19:53

Docela dobrej benchmark je Hardline, za sucha je to maso, za mokra je to prej to nejtěžší co je. Třeba Yoan, technicky srovnatelný s Remym, z toho raději vycouval.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

6.1.22 10:18

Fuj humor! Sorry zrovna ho moc nemám, polepší se :)

Reagovat
kOmE
kOmE

6.1.22 10:17

Mr.Duck: to byl jen vtip, vím jen, že jsi pro něj něco dělal.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.1.22 10:15

Saintjv:

Remy Rampage jel, ale jen tu lajnu jistoty, tenkrát docela zklamání.

Na dropu jsem byl 14 dní zpět, asi tam budu tuhle neděli zase, střihnu ti z toho video.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

6.1.22 10:14

Saint: Není tam ten drop už přes 10 let? Pamatuju si ho jako jeden z prvních přírodních dropů co jsem jel :) Nebylo to velký ale trefovačka nebo tak něco.

A ano, budu tvrdit že Fairclough je o ligu jinde než Rémi. Rémiho respektuju, známe se a bavíme se. Vlastně ho od letoška asi i budem sponzorovat, a (kome) naopak Rémimu jsem pletl kola, Fairclough není můj favorit ale přijde mi že je to dobré srovnání. Rémi jezdí šílený věci, ale řekněme že ve Squamish může být 10–100 lidí co jezdí všechno co on. (Seth, Jackson, Yoann, Bolton jen z lidí co mě tak napadli). Jenže Rémi jezdí fakt na jistotu, třeba 50× se rozjede než něco pošle. Na WC se ale tuším ani nekvalifikoval, a na rampage taky nemá srovnatelný záznam s lidma jako Fairclough. Nepochybuju o tom, že většina z rampage nebo WC by po chvíli adaptace na zdejší podmínky jezdili všechno co Rémi.

Rémi to ale dokumentuje, umí to prodat a tím se živí. Je to pořád elita v MTB a určitě top 0.1%, ale nemyslím si že je na stejné úrovni jako lidi co soutěží dh nebo rampage. Ani nemyslím že to je jeho cílem :)

Reagovat
saintjv
saintjv

6.1.22 10:00

@Kome :))) stihnes se podivat na dopad?:)) jako v letu urcite:) Kdy jsi tam byl naposledy? Jinak mas pravu jedes tam opravdu hodne pomalu, ale i tak uz musis byt rozhodlej… takze vlastne zastavit uz nemuzes…:)

Remy taky jel rampage ne? V te dobe se ale jezdilo malinko jinak… Dneska vubec ty mlady nemaj vubec zadny respekt ani hranice… Prijde mi ze hodne z nich jezdi Benderstyle:)) akorat to maj vic pod kontrolou:))

Reagovat
kOmE
kOmE

6.1.22 09:22

Saintjv: Asi Remy nezaplatil Kachně za servis kola :-D. Ten rozdíl byl asi hodně znát na Rampage, Remy ale na druhou stranu točí videa, kde je ta technika podstatně víc vidět.

Drop u silnice jsem už viděl sjet týpka v kotoulu, jeden z těch co neumí pracovat s těžištěm. Zrovna tohle typ dropu, kam přijedeš tak pomalu, že se stihneš ještě mrknout na dopad, pustíš brzdy a letíš.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

6.1.22 09:19

Já tu nemám vůbec ani právo něco psát, vy všichni jste tu o galaxii jinde..

Jednak teda jsem ráda, že se tu teď objevuje víc fotek a jezdců z tohohle ranku, pozorně to sleduju.

Pak teda velká poklona, tohle je pro mě z říše snů, které už si nikdy nesplním.

theedge a Mr.Duck 2× míňnež3 :-D Hlava je největší motor i brzda. Já si teda „jen“ užívám kopečky tady u nás, trochu těch svahů dolů, na pár místech se nebojím to trošku odlepit od země, ale jsem pomalá, zaprděná a nemehlo :-D I tak si to užívám a pořád v sobě ještě udržuju nějakou tu vizi.

Tak jen houšť a větší (endurové) kapky tady, všem vám fandím :-)

Reagovat
saintjv
saintjv

6.1.22 09:06

@Kachna : Fakt mi chces tvrdit ze Remi je zabar vs Brandan?:)) Tak to si teda dovolim tvrdit, ze fakt ne:)) Pokud se bude bavit o 20–30m skocich tak mozna, ale speed a technika?

Reagovat
saintjv
saintjv

6.1.22 09:04

hele mame tady v praze jeden podobvne hnusnej… Čenga by mohl vypravet… Ten legendarni drop na kameni v cernosicich dole u silnice… takovy teply nic, ale odrazis se na korenu a temer z nulove rychlosti a videt dolu je az kdyz jsi ve vzduchu, navic prijezd takovej ten sypkej bordel… blby je ze udelas 1 malou chybu a bude to dycky dost bolet… Takze si dovedu predstavit tvoje pocity… Takhle tu mam za barakem jeden takovy kaminek, kterej je ultrahnusnej pro me… ale uz to sjeli lidi na oci a ani nad tim nepremysleli a to si myslim ze by nebyli extremne dal nez ja;)… jen na hrane musis nadhodit trochu zadek a v tom prudkym to chvili cloveku trva… me to trvalo tak par let:)))

Majkovu palici dobre znam, nebo teda znal jsem… Jeho hlava je neuveritelna poserdira… jeho skill je dal nez 95% normalnich lidi, ale jeho hlava je zas horsi nez u 95% vetsiny lidi:) takze to pekne balancuje… ale taky diky svy palici nemel v podstate zadny predcasny podzimy…

Z videa to vypada jak sjezd obrubniku:))) ta druha fotka se mi ani nechce verit ze to je stejne misto odpalu jako jsi mel ty…

Reagovat
kOmE
kOmE

5.1.22 21:52

@MichaelSimek: tady už je vidět ta hranka.

Mr.Duck: jak píšeš, pořád něco řeším, proto mě to baví.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

5.1.22 21:04

theedge: mene nez 3! (Jako ze srdicko) Moc pekne si to vystih, diky!

I ty zabari a jelita jsou dost relativni, Remy je zas zabar oproti lidem jako Fairclough nebo Hill zejo. A o tom to cele je, kazdy z nas je zabar na nejaky urovni kterou se snazime posouvat a je vcelku jedno kde na ty ceste jsi, vzdy se da jit dal. Muzes se srovnavat s ostatnimi, treba je i prekonat, ale tvuj vecny „souper“ a nejvetsi motivace budes vzdy hlavne ty sam zejo. Pokud totiz ne, tak prekonas toho nekoho a nemas kam dal jit. Nebo ho naopak nikdy nedozenes a to neni nejlepsi motivace. Porad je to o tom byt zitra lepsi nez dnes, at uz je to o tom dat vetsi prekazku, dat ji lip/rychleji, nebo si to treba jen vic uzit :)

Ale kdybys to chtel nejak vycislit, tak kolik % lidi co jezdi pravidelne(*) MTB da tenhle drop? Pochybuju ze 10%.

*(rekneme aspon vetsinu vikendu kdyz neni hnusne)

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

5.1.22 20:57

Ono to slunce a bílej písek dělá bordel na moji fotce. Tady je fotka be slunce. Nahoře hranka a dopadl jsem předním někde kde ta šipka je. Trefit se do toho strmejsiho dopadu je potřeba fakt pomalinku. A vidět dopad je až když jsi ve vzduchu. Já viděl lidi co opravdu moc skillu neměli a přežili ale já mám prostě hlavu jinak.

Kome a Atilla jsou každopádně a pár levelu dál takže opravdu nemám pochyb že by spíš koukali po nějakých dalších lajnach tam 

Reagovat
kOmE
kOmE

5.1.22 20:07

Paštika: levá lajna je klasickej drop, Michal jede pravou stranu, proto mi to nedeělo s těma fotkama, hezky je to vidět na videu co postoval Attila. Ale i ta práva lajna tam má hranku a chápu Michalovo nadšení. Já mám dropy rád a to všeho druhu a koukám na to samozřejmě trochu jinak…

Reagovat
Paštika
Paštika

5.1.22 19:22

Pedro404: já to video neviděl, takhle to vypadá, že to jde fakt skoro sjet :) Tak buď si to blbě pamatuju, nebo se to změnilo.

Každopádně osobně preferuju větší věci s delším dopadem, než věci v pomalé rychlosti a trefovat dopad, tam toho nebezpečí hrozí imho víc :)

Reagovat
Paštika
Paštika

5.1.22 18:10

Kome : tohle je nepříjemný, ta hrana byla právě výš, jak říkáš, jestli se teda dobře pamatuju. Dopad dost prudkej a krátkej, takže smrt, když to nedáš přesně. Dost blbě se mi tam odhadovala rychlost, vidět někoho, tak asi ok. Příjemnej dropicek to rozhodně nebyl…

Reagovat
Pedro404
Pedro404

5.1.22 18:06

Paštika: Mi neřikej, že to je horší, než ten Air Voltage drop, co máš u sebe na fotce? Nemyslíš tu variantu vpravo přes šutr a ne tu, co jede Michael?

Jinak teda disclaimer, že já bych skoro jistě nedal ani ten levej.

Reagovat
Paštika
Paštika

5.1.22 17:59

Znám, viděl jsem, chodil jsem tam sám kolem a je dost psychickej, i když to z fotek klasicky nevypadá.

Taky jsem si ho nechal na příště, takže palec hore, že jsi ho vyslal!!

Reagovat
mr.antik
mr.antik

5.1.22 16:46

Psychika je svině v tomhle ,ale to je dobře. Pokazit to určitě jde, stačí dopadnout blbě třeba přes zadní a je z tebe neřízená střela.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

5.1.22 16:19

Lister :-) buhehe

Reagovat
Lister
Lister

5.1.22 16:17

Napsal bych to stejně jako Atilla

„Takhle to vypadá, že bych nad tím ani nepřemýšlel.“

Ale asi to myslím jinak než on.

Reagovat
theedge
theedge

5.1.22 14:07

Tak hlavně je potřeba si uvědomit že vůbec není důležitý jak to je těžký pro někoho jinýho, ale jak to je těžký pro tebe a tys to dal – posunul jsi svoji vlastní hranici a to jde v každým sportu. A debaty o tom že to někomu přijde lehký jsou irelevantní, protože ať uděláš cokoliv, vždycky je na světě někdo pro koho to bude lehký. Místní elita jsou proti Remymu taky žabaři.

Takže gratulace – mě to příjde i z těch fotek že to je drop jako kráva a naživo to je vždycky mnohem horší.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

5.1.22 12:18

tady se ukazuje, že vše záleží na úhlu pohledu. Tuto situaci vůbec neznám, ale když jsem poprvé přijel k U rampě, tak ze spodu vypadala úplně v pohodě. Takže za mě každá překážka kterou člověk překoná ho posune a je úplně jedno jestli to ostatní dají s prstem v nose.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.1.22 12:05

Tak ono to má dvě varianty.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.1.22 11:40

Hoši, vy jste blázni, palec :-)

Reagovat
Atilla
Atilla

5.1.22 11:38

Třeba na tomhle videu to vypadá úplně jinak – větší

https://www.trailforks.com/video/3664/

Reagovat
TJK
TJK

5.1.22 11:35

ja te uplne chapu.. mam to stejne.. hlava me nepusti do veci o kterych vim ze technicky dam… a klidne o par metru dal na trailu dam vec o hodne slozitejsi.. hlava je svinka :-D

Reagovat
Pecer
Pecer

5.1.22 11:13

JJ, sluníčko mám rád, ale pod mrakem mi také nevadí.

Reagovat
Pepe72
Pepe72

5.1.22 11:03

Pecer: nic takového tu napsáno nebylo. Jsi asi sluníčkový typ.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.1.22 11:00

Neříkám, že na to není potřeba skill. Já řešil to, že z fotek to vypadá úplně jinak, než z videa, na fotkách se zřejmě odrážejí ještě před tím, než se svažuje dolů. Dropy jsou vždycky trochu po slepu, za mě jsou nejtěžší ty kdy skáčeš z roviny do velké hloubky, ale v rychlosti chůze. Pro lidi co neumí pracovat s těžištěm je to pak jistota válení se.

Reagovat
Pecer
Pecer

5.1.22 10:58

Když někdo zkušenější si neumí ani vzpomenout na své začátky, tak to u mě není psaní na rovinu, ale srážení sebevědomí někoho, kdo překonal sám sebe a má z toho radost (teda asi měl, než se s tím pochlubil tady)

Nevím, jak líp to napsat,

Reagovat
Pepe72
Pepe72

5.1.22 10:41

Pecer: nebo těm co píšou narovinu co si myslí, dát ban.

Reagovat
horolezec
horolezec

5.1.22 10:40

Vypínat komentáře určitě ne, jen zatím reagovaly DH legendy BF:)

Já bych to určitě nedal, ale nějak už nemám motivaci se na bajku posouvat dál. Ovšem přesně ten strach znám z lezení. V hlavě jsi to určitě sjel minimálně tisíckrát a přesně vidíš nájezd, odpal… a pak tam stojíš nahoře a… nic.

Gartuluju za posun, hlavně se nezrakvit, to pak člověk začíná zase od začátku.

Reagovat
Kaire
Kaire

5.1.22 10:38

K takovým věcem se ani nehodlám propracovat :D. Jsi dobrej…

Reagovat
Pecer
Pecer

5.1.22 10:28

Ideální by bylo, kdyby se tady daly vypínat komentáře. Jsi dobrej a budeš se teď už jen posouvat dál.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

5.1.22 09:58

Více méně máte pravdu, skill na to potřeba není krom kontroly rychlosti na nájezdu. Většina z vás by to poslala hned, ale já mám s takovýma vecma problém v hlavě.

Ale jinak I když to na videu nevypadá tak jsem to měl nějaký 3.5 do dopadu a to je na mě dost na nájezd poslepu. Já mám hlavně radost že s tou hlavou začínám něco dělat.

Reagovat
Atilla
Atilla

5.1.22 09:33

A za tím ještě něco pokračuje? Takhle to vypadá, že bych nad tím ani nepřemýšlel.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.1.22 09:13

Na těch ostatních fotkách to vypadá úplně jinak. Nějak se v tom nedokážu vyznat. Přijde mi to, že se jen trochu odlepíš a položíš to přes přední kolo.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

5.1.22 07:35

Právě se musí celkem pomalu, ten dopad je hodně prudký takže přestřelit by bylo špatný.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

5.1.22 07:16

To je trochu trefovačka ne ? Nebo se tam dá nulou a potáhnout? Tak jako tak pěkný, jednoho dne se tam taky podívám někam snad!

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7