Mám se jak na zámku, ať to trvá věčně

Přidat foto

Nájezd po 300 m od baráku do lesa

Stejné místo jako včera

Na fotce to taková krása není, ale věřte, že mi slzička ukápla a přimrzla u oka

Vyjel jsem z lesa, že pojedu chvilku podél, ale hned jsem si to rozmyslel a mazal zpět do lesa :D

Tady jsem vždy poseděl, pojedl a dnes jen foto a plahočil se dál.

Dneska jsme neváhal ani chvilku a zase vyrazil. Na jaře kolo zazimuji a vytáhnu zase s prvním sněhem :D Neskutečná dřina, ale zase v kopci si můžu namlouvat, že zastavuji kvůli fotkám a ne, že bych už z kola spadnul :D Ke konci vyjížďky jsem potřeboval močit, ale v té zimě se mi nechtěl dělat z dlaní žlábek, abych si nepočůral kalhoty, tak jsem to držel až domů a bylo to o fous :D

Jinak jsem si vzpomněl, jak jsme jako mladí na tréninky využívali v zimě noviny a použil je do bot a pod dres – super.

(vloženo 28.11.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Pecer
Pecer

29.11.21 14:26

Původně ta cesta byla z pohledu mé fotky (směrem ke kříži) vlevo od patníků, jak je ta taluta

Reagovat
Mustafa
Mustafa

29.11.21 12:40

Díky za info. Vyjímka, že ty patníky nebyly za takovou dobu zmizeny. Osobně bych věřil spíše té variantě ,,cesta na vlak" ( tvl…to jsou minimálně dvě hodinky pěšky) ale zase to vzhledem ke ,,svodidlům" působí silničněji. A před 80 + lety tam možná les ani nebyl.

Reagovat
Pecer
Pecer

29.11.21 10:27

Tak jsem se poptal na ty patníky. Prý to bylo jako silnice ke kříži. Jeden pamětník mi tvrdí, že tam dokonce zajížděl autobus a vystupovali tam lidi z Domamyšle. Bus se otočil a jel zpět. Večerní řidič pak přespával v Rodné a ráno vezl lidi do práce.

Další pamětník tvrdí, že je to blbost :D (to, že tam zajížděl bus). Ale shodli se na tom, že to byla hlavní cesta pro lidi, co šli na vlak na Pořín.

Reagovat
Pecer
Pecer

28.11.21 22:35

Tu alej vyřezali v rámci brigády hasiči. Muselo se to vyčistit, protože jak byla vyjetá cesta na louce, tak podle leteckých fotek kvůlí ní nedostalo ZD dotace na tu vyježděnou část. Tu cestu až k lesu srovnali, upravili, ale kamiony, co tam jezdí pro dřevo jí zase dost zničili a lidi už zase jezdí víc po louce, než po cestě.

Lesní cesty totálně zničený, že jedině podle nich lesem, ale to je také o zničení kola.

Reagovat
Mustafa
Mustafa

28.11.21 22:01

Líbí se mi jak vyčistili alej k Rodné. Když se objížděla po louce, tak bylo vidět, že mezi lipami ta cesta byla. Evidentně si dali i záležet aby při tom lípy nepotloukli. Do letoška jsem si i myslel, že se kůrovec Polánce vyhne – bohužel a ty cesty podle toho vypadají. Vesměs jsem to projížděl po lesních cestách a vyhýbal se asflatkám a letos už jen po asfaltkách. Ty cesty co jsem znal jsou těžkej tankodrom. Letos jsem si tam plnil ještě nějaké resty – Baťkovy ( ztráta času ), Homole ( to se mi líbilo, to finální stoupání je příjemný ) a Jirkova skála…to byl hroznej porod. Už několikrát jsem k ní chtěl zajet ale mám to domů daleko, tak jsem si vždycky říkal ,,šetři síly". Někdy v srpnu jsem si ale poprvé naplánoval Homoli ( rozhoduji se na Dubském vrchu, jestli to vezmu kolem Chýnovské jeskyně a na Polánku se drápu z Dolní Hořice anebo jedu na rozcestí nad Dubem ), tak jsem byl Jirkově skále už docela blízko a řekl jsem si, že když už tam skoro jsem, tak mrknu. No asi půl kilometr jsem to musel nést, pak jsem toho měl plný zuby, tak jsem kolo nechal ležet na nějaký pasece v té vegetaci po kolena a šel ke skále. Jenže když jsem se vracel, tak jsem kolo nemohl najít. Hledal jsem ho asi 20 min.. No další místo, kam už nikdy nemusím :). Ale výhled na jih super. Btw, ta chybějící deska na Homoli, to byla také nějaká připomínka Schwanzeberga?

Reagovat
Pecer
Pecer

28.11.21 21:15

Přesně tak a zkusím zjistit, proč tam jsou ty patníky. Už víckrát jsem si řekl, že musím zapátrat, tak teď se do toho určitě dokopu :D U toho altánu, když byl kolem ještě les, to bylo super posezeníčko.

Reagovat
Mustafa
Mustafa

28.11.21 20:13

Tady to znám. Druhá fotka je z cesty od Rodné k Červenému kříži, že? Vždycky když tam svištím ( jezdím na druhou stranu, takže z kopce), tak si říkám co tam dělaj ty patníky. A v tom altánu na 6 jsem svačil když jsem se jel podívat na pramen Blanice.

Reagovat
bara2
bara2

28.11.21 17:13

Tak, je to sněhová paráda, chvílu se to vydržet dá. Je vidět, že tě to baví :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.11.21 15:52

No hezký to máš, já to tady budu monitorovat a čekat na to až oschnou silnice ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.11.21 15:51

A dost! Bílých s****k stačilo :-D

Reagovat
Nimrod
Nimrod

28.11.21 13:30

jo, dneska to bylo lepší jak včera :-)

Reagovat
Jano86
Jano86

28.11.21 12:44

pecka!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Aduldinho 39
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19
vasour1988 7