Větrná Venuše

Přidat foto

U Pasohlávek foukalo

Pouzdřany

Teplo bylo, sluníčko svítilo, krásný podzimní den. Trochu větrno, ale na zpáteční cestě fučelo správným směrem.

109km a letos asi poslední zmrzlina.

(vloženo 5.10.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
plysovykozisek
plysovykozisek

7.10.21 18:37

Zmrzlinu z Opočna jsem si taky oblíbil. Ale několikrát se mě stalo, nevím jestli byla blbá směs nebo to blbě namíchali, že to bylo fakt hnusný. A třeba v Brně jsem viděl kopečkovou zmrzlinu prodávat i v zimě, takže zmrzlina celoročně není nereálná.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.10.21 17:14

Baruš, máš recht, dnes je sic oslizlo, ale na zimu se vůbec netěším, u nás v MK bývá celkem krutá, holt nejsme jižani jako vy ;-)

Reagovat
bara2
bara2

7.10.21 11:51

Petře, máš to v oku, se divím, že to v té rychlosti stíháš „fotografovat“. Teď, když teda neprší, jak včera, se jezdí dobře, podzim mám ráda, každý den se to mění.

Rudlo, za mně by to takto mohlo být až do jara. A je fakt, že tady dole na jihu je zima krátká a je tu teplo.

Kotewe, ve zmrzlinárně ve Cvrčovicích paní říkala, že bude mít otevřeno za slušného počasí pořád, když, tak na zvonek. Má tam nejen dobrou zmrzlinu, ale i různé poháry. Už se mi to dostává do rozumné vzdálenosti… ale nesmí fučet špatným směrem. Za tu chvílu, co jsem tam byla, přijela tři auta a došly dvě starší paní, pro zmrzlinu a pro poháry. Okolní tam zjevně dochází, jak ve městě do cukrárny.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.10.21 22:16

Velká vodní plocha rovná se velký vlný :-) Paráda Báro, když vidím tu zmrzku, tak hned bych si jí dal :-)

Fotky parádní, GJ.

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

6.10.21 20:37

pěkné foto a úctyhodný výkon, máte tam krásně ještě zeleno, u nás na západě na karlovarsku je příroda zbarvena již mnohem více samozřejmě dáno studenějším klima

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

6.10.21 18:45

Korektura: 2. a 12. foto je v reálu blízko sebe. Šestka je Mušov, samozřejmě.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

6.10.21 18:26

I mě napadlo, že na fotkách není „Mušov“, ale skutečné moře. Pokud by zde bylo jen šesté foto a dole napsáno Baltské moře, tak bych tomu uvěřil. :)

Též mám radost, že jsem poznal, kde je pořízeno 6. a 12. foto. V reálu ta dvě místa jsou blízko sebe, proto když tomu tak není na fotkách, tak jsem znejistěl. Na druhou stranu jak je na 12 ten zbytek betonového pilíře v řece Jihlavě, jsem si říkal, to je mostek u osady Medlovský Mlýn – a taky že opravdu je.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

6.10.21 17:16

Tož pěkně ty, to se dělá drandit po Pálavě, když jiní hákujou do večera a na kole nemaj ani pomyšlení :-)

Reagovat
Jano86
Jano86

6.10.21 13:00

bari zmrzlina super!!a konecne kratky report :DD

Reagovat
vlasto
vlasto

6.10.21 12:40

Pekne, jak u more:-) Misto zmrzky bude snih:-)

Reagovat
bara2
bara2

6.10.21 10:48

Já původně chtěla jet už o víkendu na Dalešice, ale o víkendu byl jiný program, a když jsem se dívala na předpověď, tak vítr měl fučet od jiho-východu, to bych se už od Dalešic nevrátila. Po ránu ještě moc nefoukalo, tak mě to chytlo až po desáté u Pasohlávek. Jsem od té tyčky to kolo málem už neodtrhla :-D

Zajímavé bylo, že se po té pobřežní asfaltce dalo jet, vítr od vody, ač vlny a příboj jak na moři, byl snesitelný, nikde nikdo a byl to pěkný zážitek. Horší to bylo v úseku po druhém břehu, vítr z pevniny byl fakt silný a jela jsem ten kousek do Věstonic v náklonu, ale jsem si říkala, že už jen dvě míle mi zbývaj…, tak to šlo, labutím to v závětří pod břehem vůbec nevadilo. No a zpátky to byla paráda, sluníčko, teplo a foukalo mi většinou do zad, s takovou bych té výfučně i přišla na chuť. Na moje poměry jsem to zajela za sedm hodin a šest minut (čisté jízdy podle Sigmy), když to ještě trochu vylepším a chytnu dobrý vítr, tak sto příští rok do oběda dám, i když vyjedu až po východu slunce. Venuše je dobré místo, když tam fungují ty stánky okolo, včera tam nefungovalo nic a bylo to na vlastní kafe a linecké (u Venuše) a na tu zmrzlinu.

Petře, je to tam – mezi Medlovem a Malešovicema.

https://mapy.cz/s/lorugojojo

Úsek z Pohořelic na Velký Dvůr jsem vzala po cyklostezce (foto 3), kterou to pro silniční kolo nenaplánuje (a není to na mapce), dalo se to projet za sucha v pohodě.

Polko, taky jsem tam kolo vyfotila, ale je to proti slunci. :-) U Venuše je to takové nefotogenické prostředí, půjčila jsem si motiv od Mum a z druhé strany silnice se dal slušný záběr (až na ty odpadkové pytle vzadu) udělat.

Miťo, je to paráda, jak u moře, že jo?

Reagovat
Polka
Polka

6.10.21 10:14

Já u té Venuše v životě nezastavil a nefotil ji, asi protože tam člověk má celkem rychlost od Pavlova a nechtělo se mi stavět :-) Budu to muset napravit, vždycky jsem zatím stavěl až u Cyrila a Metuda s výhledem na Pálavu.

Reagovat
vpa007
vpa007

5.10.21 23:48

Zmrzka je někde nad Pohořelicema, pokud si to dobře pamatuji. Ale jinak teda hezky pěkně, zvlášť v tomhle větru Báro!!! ;-)

Reagovat
perceptio
perceptio

5.10.21 23:24

Moc hezké, Báro. Muselo to být super. Ty vlny, to je jak u moře. Jojo, zmrzku vyměníme za punč :-).

Reagovat
learita
learita

5.10.21 22:52

Joo dnes ficelo neskutecne. To je pěkný výlet.

Reagovat
miťo
miťo

5.10.21 22:48

Jednou jsem ty vlny zažil taky a pole v pohybu jako bonus :D Zrnka písku z toho pole štípala do nohou, fučeno nám strašidelně. Jaro 2019.

Reagovat
miťo
miťo

5.10.21 22:45

Pěkně Báro, vlny jako u moře. Na tom jihu snad fučí nejvíc v ČR hned po Sněžce viď :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

5.10.21 22:16

Já, když jsem jel na Nový mlýny, jsem chtěl nějaké ty vinné hrozny ochutnat, ale mohlo by to být postříkané, tak jsem neochutnal. Nové mlýny mě překvapily malou hloubkou- na vodní nádrž. Jinak vodní nádrž je to veliká.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

5.10.21 22:12

Pěkné. Akorát tentokrát přesná místa, ze kterých je to focené, vím jen u dvou fotek. Nejvíce mně zajímá, kde bylo pořízeno foto 2 a 12. Tuším, že vím kde.

Teplo bylo, sluníčko svítilo, ale pro silniční cyklistiku nepříznivo. Dal jsem dnes k večeru 62 km, ale kvůli tomu velmi silnému větru, to dnes bylo úplně o ničem. I v tom jinak závětrnén údolí mezi Radosticemi a Tetčicemi to bylo protrápené.

Poslední letošní zmrzlina? U mě až na Silvestra, jen to bude doma v teple – na gauči. :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.10.21 21:54

Teda Báro, to jsou vlny, jak někde u moře. Ta zmrzlina, bude od zítřka fakt asi jen památkou ;(

Reagovat
Chribak
Chribak

5.10.21 21:41

Podle fotek z hladiny přehrady teda větr jak blázen.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Hynas 2
Pepa Hrabačov 27
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11