Doprčic

Přidat foto

V Lipovicích před svitáním. Ty strašlivé kýče vypadaly v šeru skoro malebně :-)

Tak tedy východ slunce.. hm.

V Putimi

Podskalí v Písku

Kamenný most v Písku

Vltava ze Zvíkovského mostu

Ajaj

Je to prostě v Prčici :-)

Zastávka v Milevsku

Vltava z Podolského mostu

Mrzáček na mostě

Jo, přesně tak bych charakterizovala svůj dnešní nedělní počin. Prostě doprčic. Jednak jsem dnes opravdu dojela do Prčice, ale hlavně se mi moc nedařilo už od samého rána.

Norové slibovali krásnou slunnou neděli – nádhera, po sobotě strávené v práci a v autě to bude na kole za odměnu. V našich sedmi stech metrech to před šestou ráno opravdu vypadalo na krásný jasný den, hvězdy zářily, měsíc se blejskal. Super, nevadí, že je kosa, bude to nádhera, až vyjde slunce. A jaký budou dneska fotky, panečku! Slunce vyšlo na 35-tém km, kalně na mě mrklo a vylezlo během dvou vteřin o patro výš do mlhy, která se nejdřív malebně válela po polích a stoupala z hladin rybníků, aby se nakonec vyšplhala nade mě a zkazila mi všechny naděje na obligátní krajinky za rozbřesku. Takže teplo se nekonalo, nu dobrá. Zato v předpovědi větru se norské počasí bohužel nemýlilo. Sice mě ráno vítr občas trochu strkal, ale za tu ledovost to snad ani nestálo.

Prstem na mapě jsem si nachystala krásnou trasu plnou zajímavých zastávek, navíc s hezkou kilometráží 222km, no kdy se tohle povede? Všechno se zdálo v pohodě, dokud jsem na 87-mém km na pěkném čistém asfaltu neprořízla plášť. Náhradní duši jsem měla, shodit a nahodit plášť s jednou montpákou celou a jednou zlomenou se mi taky povedlo, ale proříznutí bylo tak velké, že z něj duše lezla ven. Hnát svého muže 90km autem kvůli Dívce v nesnázích se mi nechtělo, takže plán B, zmermomocním jiného :-) Součástí původního plánu bylo zastavit se u kamaráda z treku, na čaj a zkouknout jeho bajk, stroj z poněkud vyšší cenové. Bylo to k nim už jenom 13km, o to víc mě štvalo, že jsem to nedojela. Přijela pro mě jeho žena, společně jsme nastrkaly šíru do kombíka a krásný sjezd lipovou álejí jsem si vychutnala v autě. Provizorní oprava spočívala ve vypodložení děravého pláště kouskem řízlé duše, v podstatě kdybych měla nůž, mohla jsem to udělat na místě. Moc jsme tomu nedávali, boule se dělala sice menší, ale pořád, i když jsme nafoukali podle mě úplné minimum, aby se dalo jet, tj. 2 bary. Víc se dělat nedalo, však to nějak dopadne, no né? Slíbila jsem, že až to rupne, že už si zavolám muže, aby se nebáli, že u nich třeba zůstanu bydlet. K čaji jsem dostala ještě polívku, ukápla slinu před luxusním Yetim (HT, čili moje krevní skupina, celočerné, vidlice s kashimou, k tomu sladěné platformy a představec, karbon ráfky, řazení v elektrice, nádherná věcička), s trochou despektu sedla na svého starouše šíru a vyjela aspoň do té Prčice, když už všechny ostatní cíle padly.

Co bylo fajn, že se už během dopoledne začala oblačnost protrhávat, takže nakonec to slunce a teplo přece jen bylo. Stejně tak stále vytrvale i foukalo, od jihu, takže víceméně stále v protisměru. Na polích děti vesele pouštěly draky a radovaly se, jak jim to lítá, na rozdíl tedy ode mě. Navíc v kombinaci s podhuštěným zadním kolem, které pode mnou občas plavalo a vůbec nejelo, to byla celkem frustrační jízda. Musela jsem překopat trasu a jet jen po máslových silnicích, v neděli odpoledne poměrně rušných. I tak jsem čekala, že to contík nebo duše nedají, celé se to rozšklebí, z boule bude bublina a konec šmitec. Ale neuvěřitelná věc, dojela jsem na tom až domů, až do vrat a pod schody, kde šíra bydlí. Možná je to normálka, ale za mě tedy Continental dobrý! Navíc když jsem pak zjistila, že ďolíčky jsou jaksi pryč a už tam zřejmě dávno měly být nové..

Takže o viklan Husovu kazatelnu, Divišovu jeskyni v Týnčanském krasu a zatopenou silnici Dr. Kazimoura naproti Zvíkovu jsem dneska přišla. A taky o průjezd Krchovem. Tak snad příště :-)

191,8 km, 2626m up

(vloženo 3.10.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
hubert.d
hubert.d

6.10.21 22:03

I Ty brepto, vždyť si z Bóbika svištěla jak o závod..... Ále copak dolu, ale nahoru, to je kumšt! ;o) Tam mám slabiny. :o)

Reagovat
perceptio
perceptio

5.10.21 16:28

Mamko já si říkal, kde Tě máme, že tu dlouho nic nebylo :-). No jinak opět krásné počtení. Líbil se mi ten termín „zmermomocnění jiného“ :-D. To mě fakt rozesmálo…! Ale nakonec jste si poradili a to je hlavní. Jinak fotky paráda, porce km taky.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

5.10.21 14:24

Fazzy, právě že jet na tom za roh bylo nejhorší :-D Nechat se odvézt.. no nebýt tak daleko od domova, tak bych asi domů volala. Takhle jsem nechtěla otravovat ;-) Ale možná, že kdybych napsala MayDay tady na bf, že by se našla záchranná síť z lidí tady na bf, každej by mě popovezl kousek k tomu dalšímu nebo půjčil plášť.. :-D To by možná mohlo fungovat, dát tady dohromady takovou HelpNet pro ztroskotance ;-)

Alien, no vidíš, zrovna tebe jsem měla cestou ;-))

Báro, s tím prázdným jen sto, takže, jak píše Aduldinho, na pohodu ;-)

Kofi, svatou pravdu díš! :-) Vy jste u nás taky defektili, že?

huberte, copak nájezd, to je prd! Já furt vidím, jak to valím z Bóbika, v očích smrt, za mnou se ozve Pravá! a ty mizíš někde v prachu přede mnou :-D Jenom točit nohama, to zas není takovej kumšt ;-) (jé, teď to schytám :-D)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

5.10.21 12:03

Teda, to je zase nájezd! :oO Vlastně co se divím. ;o) A fotky mňamózní, hlavne 3. a 16. se mi líbí.

Reagovat
kofejn
kofejn

5.10.21 08:44

S Pepou jsme se shodli, že defekty jsou kořením cyklistiky :). No a příště si lepení vezmeš.

Reagovat
bara2
bara2

5.10.21 06:44

Mlha v Putimi se povedla, takž i to ráno vyšlo. S poloprázdným kolem bych nedojela ani pár kilometrů, natož dvěstě, to je výkon!

Reagovat
AlienDNA
AlienDNA

4.10.21 23:30

Jůů Suchaňák u nás v Milevsku :)) Pěkný výlet jsi měla.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

4.10.21 22:51

Mohli ste to zkusit ještě sešít. Na stopadesát centimetrů rtuťového sloupce bych na tom nejel ani za roh. Vyčkal bych slunce západu, udělal fotku a nechal se odvézt :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.10.21 21:21

Oldo, doubku, děkuju :-)

Viléme, taky díky, fotí opravdu celkem slušně. Docela bizarní byla před měsícem situace v Laponsku, žádná z velkých zrcadlovek na stativu nevyfotila polární záři tak, jako tahle placička. Už jen než to všechno naštelovali, tak bylo skoro po.

Polka, díky za tip, to bych si vůbec netroufla, dát k duši kus petky. To se ta duše neprodře o ty hrany?

vlasto, nojo, to bych musela vozit lepení ;-D Východ slunce máš teda o dost lepší :-)

Mikikubo, i tobě dík. Teď jsem měla jen pětistovku a kreditku, a tu bych asi do pláště nenacpala ;-D Ale furt se člověk učí, to máš pravdu

Aduldinho, no, představ si, dvě báry! :-D To víš, že to nejelo.. Taky dobrý na Krušnotonu, dobrej příběh :-) Jo, byla pohoda.. takhle zpětně :-D

Kotwíku, do Lipovic na dvě volavky a jednoho čápa bys ovšem měl zajet! A stav se na kafe ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

4.10.21 18:31

Perfekt Mamko, kvalitka jako vždy a obvzlášť mě potěší, že na všech místech krom Lipovic, jsem nedávno taky švihal :-)

Fotky parádní a čtivo jakbysmet :-) GJ.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

4.10.21 17:01

TVL, to je zase příběh :-) Jako fakt 2 báry? To nemohlo vůbec jet! Připomíná mi to defekt na mém prvním dlouhém závodě (Krušnotonu) borec přede mnou nezahlásil díru, já do ní vlítl a procvakl duši. Když jsem ji vyměnil a prošitej už nezvládal foukat, tak mě kámoš vystřídal a urval mi ventilek. Takže jsem použil jeho duši a taky jel raději na podhuštěný duši a hlavně za mnou drkotal sběrací vůz, v kopcu u Milešova to byl moc pěknej zážitek. Takže tys to vlastně měla hrozně na pohodu, jelikož tě zas tolik netlačil čas :-) Parádní výkon takhle na podzim, asi velkej absťák :-)

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

4.10.21 16:56

Podložit čímkoli pevným co máš v peněžence. Myslím tím jakýkoli plast a vydrží i 8. Několikrát vyzkoušeno. Třeba petka jak někdo psal. Přinejhorším jak už někdo psal záplata zevnitř. Na tvoje tlak naprosto v pohodě. Holt to jsou nezaplatitelné zkušenosti, které přijdou postupně.

Reagovat
vlasto
vlasto

4.10.21 14:52

Tohle se mi stalo pred mesicem. Podlepil sem plast nejvetsim flastrem na lepeni dusi a vydrzelo az domu. U mne byl dnes vychod slunce takhle:

Reagovat
Polka
Polka

4.10.21 14:41

Prej mrzáček :-) Přitom stačilo vystřihnout kolečko z PETky, to větší díry a řezance podrží.

Reagovat
doubeq
doubeq

4.10.21 14:23

Teda, tomu říkám morál, dobrý výkon.

Reagovat
Vilém
Vilém

4.10.21 12:12

Diky. Na mobil bych to vubec netipoval.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.10.21 11:51

Mamko, jako vždy fotky za jedna, za slohovku máš výbornou!

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.10.21 11:25

Viléme, mobilem, Huawei P30 Pro. A postproces v pc

LM, nojo, to není blbej nápad. Já mám vůbec ty KPZetky na kolech v mizerným stavu

Courale, díky :-)

Kožíšku, mně většinou norové dost sedí. A je fakt, že jsem koukala na počasí v Sedleci-Prčicích a tam potom fakt bylo hezky. O co jsem řízla plášť nevím, nezkoumala jsem. Ale normální čistá asfaltka

miťo, to víš, že jsem volala do nejbližšího cykloservisu na mobil, kdyby náhodou nějaký obětavý majitel obchodu.. nic, no. Díky :-)

midlandere, já myslím, že vypustit duši v Krchově by bylo stylové ;-))

Grafik, Auditor, děkuji pánové :-)

Reagovat
grafik
grafik

4.10.21 11:23

3. fotka, parádní a uklidňující zelená.

Reagovat
Auditor
Auditor

4.10.21 11:16

Super, moc pekny!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.10.21 06:40

Na cestu na Krchov si prosím vem do batohu kompletní servis na kolo, abys tam nezůstala. To by byla škoda. ;-)

Reagovat
miťo
miťo

4.10.21 06:30

Máš morál mamko. Smekám. Já bych to zabalil. V roce 2011 jsem v Kutné hoře cestou do Plzně šmikl plášť, ale byla sobota dopo a v blízkém krámku jsem koupil jiný. Poskytli mi i stojan a pumpu.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

4.10.21 05:26

Kurnik Mamko, ty máš teda zážitky. Aplikaci YR.NO se nedá úplně věřit, spousta lidí to sice chválí. A jak se ti to proříznutí pláště povedlo? Samo od sebe to asi nebude.

Reagovat
Coural
Coural

4.10.21 05:08

Něco na tom podzimu je :-). Paráda.

Reagovat
LM
LM

4.10.21 00:15

A proto vozím v krabičce s lepením krom kousku duše i jehlu a kus pevné obuvnické nitě. Po sešití řezance k sobě a podlepení záplatou zevnitř by se na tom určitě dalo pokračovat s tlakem vyšším než 2 bary :-)

Reagovat
Vilém
Vilém

4.10.21 00:09

Cim to fotis?

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 2
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15