Dvě přehrady jedním vrzem

Přidat foto

Hlavní cíl sobotního cyklovýletu.

Hráz v.n. Sedlice.

v.n.Sedlice

Sedlická hydroelektrárna. Cestou k této stavbě bylo třeba sejít celkem prudký kopec.

Druhá bageta snědená v sobotu, zapíjená Kofolou. Je zpláclá od věcí batohu, ale na funkci zasycení to nemělo vliv.

K v.n. Vřesník vedla podobná cesta jako kolem v.n. Vír jak to Bára fotila- taková lesní cesta s kládami u cesty, místy byly velké kamínky nebo kořeny, určitou část této cesty jsem šel logicky pěšky. Kolem hráze to bylo oplocené, prostrčil jsem ruce přes pletivo a vyfotil jsem objekt.

v.n. Vřesník.

To jsem musel vyfotit a trochu sejít z trasy.

Zámek Herálec- udělali z toho 5* hotel ještě jsem to stačil vyfotit, než byla tma.

Nějak se mě ty cyklotoulky za tmy Jihlavskem začínají líbit, silnice celkem bez hrbolů a bez dír, za tmy tam moc vozidel nejezdí.

Štoky-Od června 2010 stojí na betonových podstavcích uvnitř kruhu s průměrem třináct metrů pískovcové sochy tří žen, karyatid, vysokých dva metry třicet. Nad hlavami mají vlídné a přátelské krasavice trojúhelník z dubového dřeva a nad ním ještě jeden menší tak, že šest metrů vysoký objekt budí dojem trvanlivé a přesto něžné májky…

Cestou zpět tam kde se prodávaly točené zmrzliny to bylo zavřené i benzinky byly zavřené. Cestou od Měřína před obávanýmy velkýmy kopci před Velkým Meziříčím jsem navštívil McDonald-byl kousek od silnice, tam dávaly jenom McDrive kousek opodál byla Benzinka Shell s malým prodejem zboží z Billy otevřená 24hodin, bylo to tam celkem předražený, ale něco jsem místo zmzliny koupit musel. Můj oblíbený Magnum Almond. Jak jsem vyjel z Shelky zpět na silnici všiml jsem si silnice vedoucí přes pár vesnic- a napadlo mě když tudy pojedu až zpátky vjedu na obávanou silnici, třeba už budu z dosahu těch velkých kopců-!! a taky, že jo!! Ono sjíždět a vyjíždět ty velké kopce před Velkým Meziříčím směrem od Měřína je mě hodně proti srsti i ve dne NATOŽ ZA TMY- a to tam ještě jezdily i kamiony.

Kdybych určité části trasy nešel pěšky mohla být průměrná rychlost o 2-3 km vyšší. Ale prudké kopce radči sejdu po svých- kdoví jak by to dopadlo, když bych to sjel- stejně bych furt brzdil, navíc tam byly takový blbý zátočiny kolikrát. Nebo ty větší kamínky a kořeny i po rovině- radči pěšky než si zničit kolo. A Kotwíkov-Jihlavu, když tam často jezdí trolejbusy.

Protože přehrada Les Království je mimo mé schopnosti, rozhodl jsem se vyjet někam kam dojedu a samozřejmě i zpět domů. Pár kilometrů od domova mě na rovině při přibrždění cvaklo v přední brzdě a při pohybu pákou přední brzda nebrzdila- jak kdyby tam něco vyskočilo. Povolil jsem proto šroub, který drží lanko brzdy, pohyblivou část třmenu jsem zmáčkl jak to šlo, lanko brzdy jsem natáhl a šroub zase utáhl- celkem se mi to v sobotu stalo 2*- ale vždy jsem to druhou brzdou hravě ubrzdil problém vyřešil. Učaroval mě mostík na hrázi přehradě Sedlice vyrazil jsem proto tam a protože mě bylo jasné, že pojedu zase ve tmě, tak jsem pojel i k přehradě Vřesník. Samozřejmě jsem párkrát trochu zabloudil. Jednou se mě stalo, že jsem zastavil na chvíli na zastávce, počítadlo kilometrů bylo zaplé, pak jsem se rozjel a pěkných pár minut se mapy.cz chovaly jako kdybych stál na místě, nepočítaly mě rychlost ani kilometry a to jsem jel minimálně 25 km/h. Některé cesty z kopce jsem šel po svých- bylo to moc prudké, občas po rovinách jsem taky šel pěšky, protože to byla cesta tak na HT, možná i full. Logicky mě to snížilo průměrnou rychlost o 2–3 km/h. Kotwíkov( Jihlavu), jsem skoro celou prošel pěšky, protože tam byla dráha pro trolejbusy a často tam jezdily. Na zpáteční cestě jsem chtěl více exkurýrovat Humpolec, ale exkurýroval jsem to, co bylo při cestě. Ale na Hujerovu švestičku jsem udělal malý skok z trasy. Hledal jsem něco s Hliníkem-viz. Marečku podejte mi pero, myslel jsem, že tam má sochu, chodil jsem okolo daného místa, nic jsem tam nenašel, pak jsem vyhledal, že tam má pamětní desku. Na konci Humpolce na Benzince jsem si dobíjet powerbankou telefon měl jsem jenom 8–9% kapacity baterie- přišli tam nějací smradi popíjet kafe a hrozně se divili, že tam tak dlouho sedím a že mě to baví, tam tak dlouho sedět-asi neviděli powerbankou přes kabel nabíjet iPhone- nevšímal jsem si jich. Vypili kafe a táhli do pryč. Příští týden pojedu na Bíteššké hody, tak cyklovýlet nebude- těch 2*16km sem dávat nebudu. Celkově najeto poctivých 174,2km za 12:51hodin

(vloženo 5.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
plysovykozisek
plysovykozisek

12.9.21 10:54

Reaguju na komentář cyklisty86 viz. fotografie. Někdy jsem jít pěšky musel a ve tmě i když si svítím a jedu v nezmámém prostředí musím jet opatrně. Jezdím takovým Bárovským tempem. Na o moc víc nemám.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.9.21 10:29

Kuwa, píšu jak jantar :-) No snad si to přeložíš :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.9.21 10:28

Kožuchu, máš recht, ve tmé je to na prd i ve známém prostředí, člověk musí prostě přizpůsobit jízdu podmínkám a svým schopnostem. I když nevím, na koho v předchozím příspěvkem reaguješ. Prostě jezdi a neřeš průměry, to je disciplína pro chrty :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

11.9.21 00:59

No a taky posledních asi 60km jsem jel za tmy v neznámém prostředí a to člověk nevídí jak je ten kopec prudký, kde jsou zátočiny apod. a to taky klesá průměr. Je vidět, že jsi za tmy asi nejel.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.9.21 10:34

Kožuchu, přesně, hlavní jsou kiláky a nastoupaný metry, na průměry sere pes :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.9.21 10:30

Bára2: to je jasný, když jsem jel směrem tam měl jsem průměr 18km/h, pak jsem chvílemi bloudil, někdy jsem šel pěšky a přece kilometry přibývají síly ubývají. Mám tam dva převodníky a jezdím na tom menším. Zkusím jet na tom větším převodníku a uvidíme.

Nimrod: zatopené mosty vypadají super, ale na to musím trénovat

A budete se divit, ale kolikrát jsem potkal lidi na silničce, co jezdili pomaleji než já a to byli dospělí lidé. Můj úkol je dojet. Čas či průměrnou rychlost tak neřeším.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.9.21 10:06

Kožíšku, s rychlostí to mám limitovaný fyzičkou a typem stroje, na kterém jezdím. Zmrzlina je pro mě nejen zpestření, ale i ta mnou zmíněná odměna za výkon. Jak jsem psal, soustrědím se na trasy do 60 km, nebo těsně kolem. Časy jsou na Stravě a ta mi nekompromisně odpočítává každé zastavení, takže to ani neřeším. A jedu podle toho, co píše Nimrod, jen s rozdílem, že se kochám jen poprvé, pak už jen kopíruju trasy a porovnávám výkony, ale jen sám se sebou a to mě motivuje k další práci…

Reagovat
Nimrod
Nimrod

8.9.21 06:44

kožíšku, příště nepiš, za jak dlouho jsi to ujel, a máš klid. kdybych měl psát, jak dlouho co jedu, tak se mi tu všichni vysmějí. ale takhle máš krásný fotoreport, který většina lidí tady nikdy nevložila a není rozhodně první a určitě nebude ani poslední :-)

když jsi byl u humpolce, tak bych ti ještě doporučil zatopené mosty

Reagovat
bara2
bara2

7.9.21 22:30

Kožíšku, vůbec si jich nevšímej. Kdybys měl několikrát objetou zeměkouli, tak by ti to taky jelo jinak. Jak kdysi říkal kamarád v práci: „Kdybych do toho tenisáku mlátil tolik let a tak často jak Lendl, tak by mně to taky šlo..“ Jezdíme, že nás to baví a čím víc najezdíme, tím líp nám to půjde, ale na olympiádu se snad nechystáme, ne? Tak o co jde. Na výkony mají Stravu, tady jsme v sekci „Foto – Vyjížďky“ :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.9.21 20:14

Kalimero:

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.9.21 20:09

Kotwíku, já teda nechápu, jak se při té své rychlosti můžeš kochat okolním prostředí.

sandy1: pokud by ses dostal k té hydroelektrárně Sedlice, kousek napravo od toho místa je nějaká osvěžovna, dokonce tam i vaří, mě se to osobně hodně hodilo, měl jsem hodně sucho v krku, tak jsem si koupil točenou Kofolu 0,5l za 35kč a jen ve mě zasyčela, klidně bych vypil i dalšího 0,5l Kofoly.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.9.21 20:06

Kožíšku, prosím tě, co znamená exkurýrovat? Teda co to znamená asi vím, ale kde jsi na to přišel?

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.9.21 19:35

Na pohodu, to je základ :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.9.21 17:51

JJ, Pepča jezdí kochačku, ale jen když dělá doprovod své drahé polovičce, jinak chrt jako cyp :-)

Já už jezdím taky kochačku, zpomalil jsem se nejen věkem, ale i změnou převodníků a celkovým ročním nájezdem…

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.9.21 13:57

To byla neděle. V sobotu ještě pomaleji , ale více koupačky. :-)))))

Reagovat
sandy1
sandy1

7.9.21 12:50

Moooc pěkný report Kožíšku. O těch přehradách jsem ani nevěděl a to je máme téměř za humny. Až se mi dá do kupy koleno zajedu se tam podívat.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.9.21 10:22

Pepo z Hrabačova: to koukám, já myslel, že jenom “jezdíš chrtím tempem” a ty jezdíš i na pohodu.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.9.21 08:25

Jo jo , hlavně na pohodu a pro radost.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.9.21 02:45

Jsem rád, že je taky někdo, kdo taky jezdí na pohodu. Třeba Bára má podobné průměrné rychlosti jako já a nikdo jí to nevyčítá, že ji to trvá moc dlouho ta trasa, samozřejmě je starší než já. Ale jsou lidi, kteří jezdí na pohodu a kochají se okolím zvlášť když je tam člověk poprvé a jsou lidí, kteří jezdí s větrem o závod. Já si to můžu dovolit třeba celodenní výlet.

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

6.9.21 19:02

Nevím proč, ale takovéhle toulání chápu, sám to taky provozuji, prostě žádný stres a jen tak si brouzdat po kraji. :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.9.21 15:49

Kocour Mikeš: já osobně neberu zmrzlinu jako odměnu za provedený výkon, ale jako zpestření cyklovýletu, jiní si to zpestřují třeba pivem ( nanuk si dám třeba i v zimě občas). Ježdění na kole mě baví. Volím takové výletnické pohodové tempo, abych se mohl případně kochat okolním světem, kterým projíždím a taky pokud pojedu z kopce a náhle projede zatáčkou v protisměru kamion, abych do něho nevrazil a vyhl se mu.

Pokud někomu vyhovuje průměrná rychlost třeba 28 km/h proč ne! A taky se doma nudím většinou a taky od té doby, co máti má důchod se mě značně zhnusil pobyt doma. Takto z toho víkendu něco mám.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.9.21 11:49

Brtníčku, neřekl bych, že je to tradice, ale k létu zmrzlina prostě patří. Co se týče fotek jídla, tak to dávám jen občas na Stravu, nechci nikoho dráždit. A konečně, teď když mám něco málo naježděno, tak si užívám, takže klidně i ten zákusek, bagetu, prostě na pohodu a klídek, pěkně bez stresu ;)

Reagovat
brtníček
brtníček

6.9.21 11:42

Kocour: Jenom dupat do pedálů je fakt otrava. Takže fotit a dávat sem zmrzlinu je už tradice. Dobrá. Fotky jídla a pití mi přijdou divné, ale když se to líbí tak proč ne.

Reagovat
Jano86
Jano86

6.9.21 11:29

Borec! A fotky nemajú chybu!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.9.21 10:29

Cyklista86: no jo, ale určité cesty bych na Diverge těžko projel v Jihlavě bych měl za zadkem často trolejbusy v Humpolci byla cesta hodně z těch kamenných kostek- to bych byl naklepanej jak řízek a z prudkého kopce, kde je blbá zátočina a často do kopce jelo auto nebo motorka, tak sem to radči šel po svých. Radči bezpečně a pomaleji, než rychle a s nehodou.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

6.9.21 08:06

13 hodin se plácat na kole prumerkou 14km/h. To bych si rozmyslel jestli to absolvuju ikdybych za to dostal zaplaceno. :-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

6.9.21 07:56

Pěkná porce km a pěkný fotoreport.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.9.21 07:31

Kožíšku, k tomu není už co dodat, prostě paráda, kilometry, trasa, jako celek, pěkný obrázky, Sedlice je fotogenická ;) byl jsem na Sedlici letos v únoru, byla ještě zamrzlá, ale fakt super. Zpátky jsem to bral přes Kojčice u Pejřimova ;) a Křemešník. Taky jsem odjížděl za tmy, navíc v teplotě kolem nuly, takže pakárna. Cestou jsem 5 km před domovem píchl, to bylo jako bonus ;(

Brtníčku, ta zmrzlina, stejně jak fotky proto, protože je to odměna za výkon, prostě to k tomu patří, taky mě nebaví jen dupat do pedálů…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

5.9.21 22:55

Brtníček: pro mě je zmrzlina součástí cyklovýletu tak je třeba to vyfotit dokud se zmrzlina prodává. Někdo si zase fotí pívo.

Ostatní: díky za pochvaly, určitě potěší, jojo Diverge mě sedl, akorát se musí něco udělat s těma brzdama asi určitě objednám hydraulický Shimano Tiagra a nový kotouče.

Štve mě, že jsem nemohl lépe exkurýrovat ten Humpolec, určitě by tam bylo co fotit a kochat se i ty ženský tam stály za to.

Reagovat
bara2
bara2

5.9.21 22:25

Kožíšku, jedeš čím dál líp. Za chvíli budeš referovat z Prahy :-D

Moc pěkný popis u fotek máš, se mi líbí termín „objekt“ u záběru hráze skrz plot. Máš výborné cíle, obě přehrady stojí za cestu a „švestička“ je jak třešnička na dortu. A že ve Štokách objevíš novodobé Tři Grácie je k neuvěření. Prostě kdo umí, ten umí. Dobrá práce.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

5.9.21 22:03

Kožuchu, jsi borec, jen tak dál draku. Vidím, že ti Diveržák sedl a to je moc dobře, je vidět, že si to moc užíváš a tak to má být, GJ Kožichu.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.9.21 21:49

Brtníku, to je takovej Pepézvyk, i já mu dnes podlehl, abych ho potěšil :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.9.21 21:47

Pěkný, ty se činíš, plyšáku ;-)

Já už se přepl do podzimního módu :-)

Reagovat
miťo
miťo

5.9.21 21:45

Moc dobrá práce! Fotodokumentace, příběh a pěkná porce dálek.

Reagovat
brtníček
brtníček

5.9.21 21:40

Proč si tady fotíte furt ty zmrzliny?

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 2
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15