Z Moldavy do Mostu

Přidat foto

Na skok v ČR a zase zpět ...

Nečekaná překážka na stezce kolem Flájského plavebního kanálu

Vodopád seshora

Tohle byla sekce s opravdu málo kořeny

Nevyjel jsem to :D

Začátek Ore Trailu na klínech

Ore trail horní část

Ore trail kdesi dál ...

V chemičce cosi spalují, plamen snad 20 metrů chvílemi

Skoro doma ... Jezero Most

Zasloužená odměna

Pátek se dá strávit prací a nebo příjemněji. Vzhledem k tomu, že mělo být ideální počasí šla práce bokem a jelo se na kolo. Plán byl jednoduchý, sejít se s kamarádem před nádražím v Mostě, dojet i s kolama vlakem do Moldavy v Krušných horách a odtamtud nějak zpátky.

Vzhledem k tomu, že já měl jet na svém 15 kg fullu a kamarád zase na asi 20 let starém trekkingovém kole v „neznámém stavu“ byla vybrána trasa tak, abych já nechcípnul při výjezdech a kamarád zase netrpěl na nějakém až příliš drsném úseku. Tenhle plán samozřejmě vzal za své hned při výjezdu ze zatáčky od nádraží v Moldavě, kdy mě při pohledu na ceduli značící hranice s Německem napadlo, jet se otočit za ceduli, ať můžeme říkat, že jsme projeli dva státy. A pak už se neplánovaně pokračovalo po německé straně podél hranice několik kilometrů, než jsme to stočili zase zpátky do rodné země.

Po krátké poradě, jak se dostat k přehradě Fláje, která byla i v původním plánu se nám zalíbila cesta podél naučné stezky kolem bývalého Flájského plavebního kanálu, která slibovala příjemný pojezd v lese skoro po vrstevnici. Pěkná cestička vzala za své asi po 500 metrech a pak se střídaly pasáže, kde bylo málo kořenů s těmi kde jich bylo hodně, což mě zase tak moc nevadilo, ale kamarád na trekáči šel hodně pěšky :) Každopádně pokud se tam dostane někdo s odpovídajícím kolem, určitě doporučuji projet, je to zábava.

Po svačince u přehrady Fláje následoval výjezd nad Klíny kde já jsem měl v plánu si sjet jeden z tamních přírodních enduro trailů a kámoš se zatím měl po nějaké normální cestě dostat k Janovské přehradě, kde všechny tyhle traily končily. Nakonec jsem to nechtěl hrotit, když jsem tam byl poprvé a zvolil jsem modrý Ore Trail, který se ukázal jako zábavný, klikatící se po svazích směrem k Janovu s minimem záludných míst, takže i začátečník jako já se s ním popasoval v rámci možností dobře. Tedy až na posledních 200 metrů, kdy začala prosvítat Janovská přehrada, já už se viděl dole, takže jsem asi nějak ztratil ostražitost a najednou jsem byl místo dole na zádech a kolo na mě. Hrabanka je prostě mrcha. Dopad naštěstí do měkkého, takže vše v pohodě.

U přehrady jsme se zase spojili chvíli pokecali a těsně před odjezdem koukám, že nemám brejle. Takže zpátky na místo nehody, brejle tam byly. Odjezd od přehrady, ujeli jsme cca 200 metrů, pohled mi sjel na pravou ruku a … „***** nemám náramek“ … návrat zpět, náramek jsem naštěstí našel. Pak už jen sjezd do Janova, přes Litvínov kolem Růžodolské výsypky k Jezeru Most, tam zasloužená točená kofola a hotdog (doporučuji), vyšlapat kolem kostela do Mostu a tam jsme se rozloučili. Za mě parádní výlet, ve dvou se to prostě vždycky lépe šlape :)

Pár bezvýznamných čísel na konec – 57 km, 700 nastoupaných, průměrná rychlost mizerná :)

Pokud by se někdo ptal, proč na Moldavu vlakem, tak odpověď je jednoduchá – 100 km na tom kole neušlapu :(

EDIT – práce s BF je prostě úžasná, zalagovaný, 70 % fotek se nenahraje a když už ano, tak chybí půlka popisků …

(vloženo 3.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Radim193
Radim193

6.9.21 08:25

Paráda.

Reagovat
stan.zak
stan.zak

5.9.21 20:51

To jste si užili :- )

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.9.21 12:32

Super fotky, super počteníčko a fajn strávený čas na kole. Prostě to vyšlo se vším všudy. Co se týče vkládání příspěvků na BF je kapitola sama pro sebe a je to o velké trpělivosti.

Reagovat
Winux
Winux

4.9.21 10:09

bara – bohužel vodopád odjinud vyfotit nešel, slejzat k němu bokem bylo lehce nebezpečné :)

Aduldinho – jj byl dokonce jsem dneska ani nebyl moc rozlámanej

miťo – mě to napadlo když jsem tam byl nedávno na výletě na houbách, parkoval jsem u nadraží když zrovna přijel ten vláček a vystoupilo dost lidí s kolama. Ta cesta z Mostu trvá hodinu, ale hlavně ve druhé polovině je celkem na co koukat a co je hlavní, mají tam vagón přímo připravený pro kola.

komajz – ano Unipetrol. Bohužel tohle spalování asi nebude úplně ideál, bylo to cítit už při příjezdu k Litvínovu :(

Reagovat
komajz

4.9.21 09:12

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
miťo
miťo

4.9.21 08:48

Paráda. Moldavu znám jen ze silnice, tohle se mi moc líbí. A cesta nahoru vlakem je taky dobrej nápad!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.9.21 23:17

Tak toto vypadá na pěkné deň :-)

Reagovat
bara2
bara2

3.9.21 21:12

Pěkný popisi fotodokumentace, moc dobře se to četlo. Počasí bylo jak malované, co víc si přát. Vodopád shora vypadá zajímavě, jednu chvíli mně napadlo, jestli by to nemělo být spíš vzhůru nohama, ale to by pak stromy rostly do země, takže nemělo.

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19