Saalbach a blízký okolí

Přidat foto

Kozy (foto by Martin).

Cestou na Schattberg.

Nahoře.

Mašina.

Člověk (též foto by Martin)

Vyrazili jsme takhle na pár dní s dvěma kamarádama směr Saalbach. Měl jsem velký přemejšlení zda rači trail bike nebo gravela, po kritickym zhodnocení svejch a kamarádů schopností jak do kopce, tak z kopce, jsem usoudil že gravel bude lepší a nepletl jsem se. Do kopce to letí, teda, ne že bych nebyl rád za 30 – 36. A ne že bych občas naprázdno necvakal a nezkoušel, jestli tam vzadu přeci jen ještě kolečko neni..:) První den horská etapa – ze Saalbachu nahoru na Schattberg, spadnout do údolí a ještě vedlejší kopeček (Zwölferkogel tušim), i s nějakou trailovou vložkou ze Schattbergu a následně z toho druhýho kopce – úplně jsme po tom netoužili, ale neviděli možnost, jak se rozumně vyhnout pár kilometrů dlouhýmu trailu. Na gravelu na mě sice kuci a holky v integrálkách s páteřákama koukali divně, nicméně musim sebe a hlavně kolo pochválit, až na skoky (který maj ovšem vždy chicken line okolo) vlastně sjedu vše v klidu a nejednou někoho dojedu. Mno, kamarádi na XC celopérech mi nestíhali vůbec, což mě kapičku načechralo:)). Další den kilo kolem Saafeldenu, Zeller See a Kaprunu, další dva dny nějaký ty kopečky okolo.

Vzato kolem a kolem, nic jinýho než gravela člověk nepotřebuje, hehe. Karbon kola držely parádně, řadí to víceméně jak má a žeru ty Tufa – držej až překvapivě hezky a tváří se, že i vydrží.

Ještě poznámku k tomu Saalbachu a okolí – jezděj tam buďto kucí a holky na endurech/sjezďácích stylem lanovku nahoru trailem dolů (nic proti tomu), nebo turisti na elektrech. Potkat někde víc nahoře sportovce na XC kole bez baterky.. mno stalo se to párkrát, ale úplně minimálně. Na gravelu jsem viděl přesně nula lidí, což mi přijde škoda, páč terény tam na to jsou krásný.

A ještě poznámka – tu tlustou prdel mi udělal kámošův telefon, fakt:)

Konec hlášení.

(vloženo 19.8.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Micey
Micey

20.8.21 10:58

Díky přátelé za milá slova, plna obdivu a úcty!:)

Musim říct, že na takový ty nekonečný kopce, kde se nastoupá na jeden zátah přes 1000m vejškovejch, sem se jako kluk z Polabí velmi těšil a vůbec nebyl zklamán. Akorát jsem si je pamatoval nějaký kratší, co jsem tam byl kdysi na 26' MTB o patnáct let a patnáct kilo mladší..

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.8.21 09:47

Parádní report a obdiv za ty odvážné gravel trailové vložky, já bych ro radši objel :-)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.8.21 07:29

Super. Gravel a hory, to patří k sobě. Jinak třeba na německé straně Šumavy bylo gravelbikerů docela dost až mě to překvapilo. Ale většinou s jednoplackou, takže se do prudkých kopců typu Luchssteig apod. tlačili.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.8.21 21:59

Takové trasy bych si u nás taky nechal líbit. I když některé cesty mimo silnici mile překvapily, jiné zase hrubě zklamaly.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

19.8.21 21:48

Mašina perfektní, líbí.

Reagovat
bara2
bara2

19.8.21 21:20

Paráda. Pěkný popis, dýchá z toho pohoda a radost z pohybu,

A z fotek u mě vyhrávají jednoznačně kozy :-)

Reagovat
vrazdit
vrazdit

19.8.21 16:40

SUPER! ten úbytek cyklistů co jezdí nahoru za své, to už je dnes taková doba, přece nebudeš blbnout do kopce a „trpět“, když tě tam vyveze ebajk nebo šatl :)

Reagovat
miťo
miťo

19.8.21 15:09

Parádní výlet i Revolt!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

19.8.21 14:58

Krásné fotky a úžasný příběh, dostalo mě to cvakání naprázdno… myslím, že by mě osobně tohle dostihlo už dole.

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 41
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19