Polná, zase trochu jinak ;)

Přidat foto

Polná, kostel Nanebevzetí Panny Marie

na jedné straně pole máku

na druhé straně konečně brambory

trať na H.B

tady ještě není sklizeno

most U Lutriána

most U Lutriána

můj parťák

Klábenešova kaplička

rybník "Peklo"

rybník Peklo podruhé

zámek Polná

rybík "U Dubu"

a podruhé s jednou z krásných šotolinových cest, to já můžu!

rybářskou chatu, zdobí tato figurka

ale tohle bych určitě nedal xD

Lesnovské mokřady

a opět mák, tentokrát u Kamenné

turistický přístřešek u historického kamenného mostu, přes řeku Šlapanku

řeka Šla

takových cestiček je v okolí Šacberku a Pávova dost, ale ne všechny jsou v "dálničním" stavu ;(

historický most U Lutriána

Už dost dlouho, jsem sem nic nedával, buď mi to nepřišlo zajímavé, nebo prostě jen proto, že jezdím drtivou většinu kilometrů stále se opakujícími trasami, jen s občasnou obměnou části trasy. Stejně tak tomu bylo i včera, kdy jsem si zajel do Polné na zmrzlinu. Ještě dopoledne to vypadalo, že pojedu tak leda do …, ale po obědě se počasí umoudřilo a i přes silnější neustále směry měnící nárazový vítr jsem se vydal do Polné. Jak jsem zmínil, nebaví mě jezdit stejnou trasou tam i zpět a mám problém i s tím, když se mi trasa neplánovaně kříží, vlivem mého orientačního nesmyslu xD Cestou míjím mimo jiné i renesanční kamenný most U Lutriána, ze 16. století se třemi oblouky vedoucí přes říčku Šlapanku. Kdysi po něm probíhala velmi důležitá tzv. Haberská stezka, což byla středověká spojnice Čech a Moravy. O kousek dál jedu kolem Klábenešovi kapličky a vedle ní stojícím smírčím křížem, pak už následuje Polná a cesta domů, tentokrát přes Střítež a kolem Pávovského rybníku, lesem k domovu.

Je to poslední vyjížďka před druhou vakcínou, tak jsem to jel volněji … Fotky opět bez úprav a filtrů, jen foceno jinou aplikací ve founu. **Ještě jsem přidal správnou mapu, nějak se mi tam zatoulala jiná.

**

Celkem to hodilo 55,7 km a 687 výškových metrů.

Trasa zde:

(vloženo 3.8.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.8.21 19:57

Sandy díky, jo dá se říct, že ano. Dřív jsem jezdil do Polné jen zřídka, potom, co si mi ukázal tu zkratku od Vás z A. Dolu, tak jsem jí začal jezdit přes Kamennou. Teď už jen vylepšuju trasu, aby to nebyla rovina, tak to jezdím přes Štoky a Hybrálec, tam je to ta správná pakárna ;) Jo někdy si dáme vědět, ale teď mám od zítřka 14 dnů a víkend dovolenou, takže to pro mě znamená výpadek kola… ;(

Reagovat
sandy1
sandy1

5.8.21 19:42

Pěkné moc pěkné. Koukám že jsi si tuhle stranu od Jihlavy oblíbil. Tak snad se někdy stavíš 

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.8.21 10:37

Aduldinho, jo ta cedule je super a ta chatka taky, jen jsem jí v pondělí nefotil.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

5.8.21 09:52

Kocóre, pěkná projížďka a zvěčněná zajímavá místa, samozřejmě si potěšil ceduló :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.8.21 15:03

Děkuji všem za komenty, vážím si toho.

Báro, tak jsem na to koukal, že ta aplikace fotí líp, než originál v telefonu. Barvy má živější a podání přirozenější, takže jsem fotil celou vyjížďku právě touto apkou (camera CF-V5). Mák ještě nebyl úplně suchý, jen to tak vypadá. Pávov, je část Jihlavy, o hospodě nevím,ale jestli tamněco fungovalo, tak tam autocamp, tak možná myslíš právě to.

Singlespeed, neznám Polnou zase tak dobře, abych mohl říct, jestli je to to, či ono, je to pěkné městečko, které je v mé dojezdové vzdálenosti. A zmrzlina, ta byla! Višeň / jogurt.

McBlacky, ano zmíněné vesnice jsou tam také, ale ty mi zůstávají tak trochu zapovězené, přece jenom jsou to už Žďárské vrchy.

Zoidbergu, ano most je opravdu pěkný, ještě jsem o něm neslyšel a když jsem trasu plánoval, tak jsem se díval co je po cestě zajímavého a padla právě tahle volba…

Pepo, i tobě děkuji, to víš, nejsou to hory, ani těch 5,5 výškových kilometrů, ale je to tady taky pěkný. Vysočina je taková lehká příprava na hory, no a když už jsem se toulal, tak jsem i fotil …

Perceptio, jo léto je parádní část roku, nevadí mi teplo, jen to nutí člověka více pít. no a obilí, to už je na většině míst sklizené, tohle byla výjimka.

Mamko, ano kolo je radost! A jeho vrtkavost, je letos docela velká, ale povedlo se mi to absolvovat, bez dešťových kapek, jen foukal celou cestu vítr, nebylo to moc příjemný, do zad toho bylo jen malý kousek, mezi Smrčnou a Štoky.

Ještě přikládám povídání o mostu a tu zmrzlinu …

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.8.21 09:34

Pěkně Oldo, kolo, to je prostě čistá radost :-) Jinak máš pravdu, že počasí je teď opravdu vrtkavé, dnes ráno jsem už zase mokla.

Report je moc pěkný, je fajn, že pořád jezdíš, a že po stále stejných trasách – i to má svoje kouzlo :-) Ten most U Lutriána už jsem viděla v kotwíkově reportu, akorát tam tehdy teklo podstatně víc vody.

Reagovat
perceptio
perceptio

4.8.21 08:57

Teda, krásný výkon a super fotky. Jo léto je boží. Úplně si užívám ty zelené barvy se zlatým obilím, jasně modrá obloha… Nechci zimu :-(

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

4.8.21 08:21

Moc pěkné fotky a pohodové cyklotoulky.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.8.21 06:24

Ten most je parádní… Něco jsem si k němu dohledal – stáří neznámé, ale vypadá, že toho pamatuje fakt hodně. Každopádně moc pěkné místo na focení. Tak ať to šlape i po druhé vakcíně. Dcerka na ní byla včera a dnes odjíždí na puťák…

Reagovat
McBlacky
McBlacky

4.8.21 00:06

Jak slysim Polna tak se v duchu vratim na jedno ultra kdy jsem tam v noci v lijaku bojoval na turistickych znackach Kukle-Polna-Staj. Tam kolo na par km zestarlo o par let a ja se malem utopil 

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

3.8.21 21:14

Do Polné jsem v mládí, když jsem byl u babičky na prázdninách, jezdíval na kole na zmrzku. Taky jjsem si tam kdysi dal šoulet v židovské restauraci (nevím,jestli tam ještě funguje). Jinak, velmi pozoruhodné historické městečko.

Reagovat
bara2
bara2

3.8.21 20:45

Ty brďo, taková aplikace ve founu fokáže i ze suchého maku vykouzlit nádhrnou fotku! Kamenný most se třemi oblouky je fotogenický a do toho bych šla, ale zralej mak jsem doteď pokaždé zamítla, že nestojí za vytáhnutí foťáku… Dnes , Kocoure, umě suverénně vyhrály fotky s makem!

Jinak pěkný report, v Polné jsem byla, Pávov znám jen ve spojitosti s jakousi hospodou u dálnice.Peklo napodruhé vykouzlilo strašidelné světelné pruhy, prostě Peklo jak má být.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.8.21 20:21

Když už jsme u toho, já měl po první zimnici a 39 horečku, trvalo to jeden a půl dne, uvidíme ráno.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

3.8.21 20:19

Nejhorší to bývá druhý den!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.8.21 19:59

Kožíšku, jsem po očkování nějakých osm hodin, zatím v pohodě, po první mi už touhle dobou bylo blbě

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

3.8.21 19:57

No, já jdu na druhou dávku 10.8. mám z toho upřímě strach, pokud se potvrdí, že druhá dávka je horší jak první dávka.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 13
hawrda 15
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6